indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Jantje, voor een deel ben ik het met je eens, maar ik vraag je om respect voor onze Indische sobats op dit forum!!
Wat denk dat zij hebben meegemaakt??Werden de Indische Nederlanders ook niet door dat Jappen regime kapotgemaakt, alleen om hun soms Nederlands bloed?
Zij hebben niet om de kampen gevraagd!
Zelf ben ik opgegroeid in Den Haag, in de jaren 50 als Nederlandse, maar ik heb de ellende gezien van Indische gezinnen van de 1e en 2e generatie, maar ook hun enorme kracht!!
En Jantje: denk niet dat de pijn over is na 1 generatie: genocide en vernedering kun je niet binnen 50 jaar uitwissen...Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Beste Merapi,
Dit is niet wat Jantje bedoelde te zeggen, hij heeft het niet over Indo's of spijtoptanten.
Hij heeft het over buitenlanders in het algemeen, onder andere de Spanjolen, Italianen en Turken die we hier rond 1965 naar Nederland hebben gehaald omdat er zoveel arbeidsaanbod was dat de Nederlanders konden kiezen en de vuile baantjes niet meer wilden doen(wel logisch).
Dat er toen fouten zijn gemaakt door onze linkse regering, door geen paal en perk te stellen op hun verblijf hier, zoals het in Zwitserland het geval was en nog is, 6 maanden geen werk, onheroepelijk terug en niet blijven potverteren, daar heeft Jantje ten dele gelijk in.
Maar Jantje is een beetje doorgeslagen naar de verkeerde kant, de sobats zo als jij dat noemt, van Jantje, zijn figuren als Glimmerveen, Janmaat en Wilders.
Zoals de NSBers in de oorlog, "Juden erausch", als een sloeber zijn leven niet meer zeker is in zijn land, linea recta terug sturen en zijn nek af laten snijden.
Nederland voor Nederlanders, over extremisme gesproken. Emoticon: Wink
sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 09-08-2007 01:35 Malam wrote:
Beste Merapi,
Dit is niet wat Jantje bedoelde te zeggen, hij heeft het niet over Indos of spijtoptanten.
Hij heeft het over buitenlanders in het algemeen, onder andere de Spanjolen, Italianen en Turken die we hier rond 1965 naar Nederland hebben gehaald omdat er zoveel arbeidsaanbod was dat de Nederlanders konden kiezen en de vuile baantjes niet meer wilden doen(wel logisch).
Dat er toen fouten zijn gemaakt door onze linkse regering ,


Beste malam,
je moet niet alles geloven wat die jantje beweert. Zoals ik al eerder gepost heb wordt alles wat in zijn ogen niet deugt op deze wereld, in de schoenen van links geschoven. Dadelijk gaat hij ook nog beweren dat alle natuurrampen het werk is van links.
Toen de gastarbeiders naar Nederland werden gehaald in de jaren 60 en 70, hadden we helemaal geen linkse regering. Toen was het kabinet De Jong aan de macht (1967-1971). De toenmalige ministers waren allen afkomstig uit de KVP, ARP, CHU (tegenwoordig samengevoegd tot het CDA) en VVD. Zat géén enkele linkse jongen tussen.


Maar Jantje is een beetje doorgeslagen naar de verkeerde kant, de sobats zo als jij dat noemt, van Jantje, zijn figuren als Glimmerveen, Janmaat en Wilders.
Zoals de NSBers in de oorlog, "Juden erausch", als een sloeber zijn leven niet meer zeker is in zijn land, linea recta terug sturen en zijn nek af laten snijden.
Nederland voor Nederlanders , over extremisme gesproken


Effe op dit punt een belangrijke rectificatie malam. Jantje bedoelt natuurlijk: “Nederland voor de rechtse Nederlanders”. Ik vind hem inderdaad van hetzelfde kaliber als een intolerante, fanatieke moslim, die alles wat niet in zijn leer past, naar de verdoemenis wenst.
Emoticon: Bye byemarcel70
User
spacer line
 

Beste Sapolidi,
Even een correctie?
Hoe staat het met die (de Uyl) (pvda.)
Die heeft er voor gezorgd dat er gezin hereniging kwam zonder een sosial visa van 6mnd .Hij heeft toen gezegd kom er maar bij en we geven je nog een uitkering toe!!!!!!!!!!! Toen is er uitkeringsfraude ontstaan.
En niet het cda of vvd zoals als u zegt.
Pvda heeft Nederland naar de kl**$#Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.!ten geholpen

En Malam dat er toen te veel baantjes waren dat kan,maar de mensen kregen een te hoge uitkering en toen verdoemde ze om te werken.


En over de joden gesproken,wist u dat er nog steeds haken kruisen te zien zijn in Indonesie??? Regelmatig zie ik sticker sen vlagen te koop.op straat.
Maar dat doet er even niet toe.

Becik ketitik olo Ketoro

kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 


On 09-08-2007 05:09 marcel70 wrote:


En over de joden gesproken,wist u dat er nog steeds haken kruisen te zien zijn in Indonesie??? Regelmatig zie ik sticker sen vlagen te koop.op straat.
Maar dat doet er even niet toe.
Dat is geen hakenkruis maar een swastika Marcel, een oeroud symbool dat welvaart betekent in Buddhisme. Dat wij getraumatiseerd zijn door WOII en daardoor nogal hysterisch reageren op alles wat op een hakenkruis lijkt hoeft nog niet te betekenen dat wereldwijd de swastika ook maar verboden moet worden! In Bali heeft het helemaal niets met Hitler te maken, laat die mensen daar dus lekker de Swastika gebruiken.

Overigens ben ik met je eens dat de PvdA het land heeft kapot gemaakt. Onderwijs, gastarbeiders...noem maar op. Alles is de schuld van de PvdA. Emoticon: Party!


Gracias. Sama sama

andre
User
spacer line
 


On 09-08-2007 07:14 kiwimave wrote:

Dat is geen hakenkruis maar een swastika Marcel, een oeroud symbool dat welvaart betekent in Buddhisme .....


.... Hindoeïsme.

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Ik moest gaan lachen toen mijn duitse vriend(indonesier) met zijn kinderen per ongeluk in de Swastika Bungalow kwamen op Bali.

Mensen die de achtergrond van het duizenden jaar oude symbool kennen zullen msss denken dat de eigenaar van de bungalow een NASI Emoticon: Wink is .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Jantje
User
spacer line
 Wat een gekrakeel. Het lijkt wel of ik in dat programma “Wat nu” ben aangeland.
Volgens mij heeft die Sapolidi paragnostische kwaliteiten. Natuurrampen van links? Hier zijn er een paar: Heidin d’Ancona, Femke Hadjememaar, Ella Vogelaar, Uil, Melkert..ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan.
Ik ben zelf getrouwd met een chocolade kleurig vrouwtje. Ze koopt zich arm aan middeltjes om van die mooie chocoladekleur af te komen. Zwart, wit, bruin, geel, het maakt mij allemaal niet uit.
Waar het mij om gaat is dat de uitwassen van die multicult moeilijk aan te pakken zijn. Komen we weer op dat beruchte discriminatieartikel waar achter men zich verschuilt. Als je nou eerst eens dat verkiezingsprogramma van “die” Wilders leest voordat je gaat oordelen, gaat er wellicht een lampje branden.
Ik ben ook gast in een ander land en houd mij aan de regels. Als ik een wind laat wordt ik bijna al gedeporteerd. Dat komt omdat het bestuur van dat land niet zo gecharmeerd is van buitenlanders die zich misdragen. Al helemaal niet als ze Hollander zijn. Ik zit hier al 5 jaar door pot te verteren een bijdrage te leveren aan de economie van dat land want ik heb inkomen noch uitkering. Asociaal? Natuurlijk! kraait de Vara haan. Iedereen die zichzelf kan bedruipen en onze (linkse) hulp niet nodig heeft is asociaal, want daar valt wat te halen. Zo ook Warren Buffet, Bill Gates en andere rijke stinkerds die zelf bepalen hoe ze hun donaties toewijzen.’t Is nooit genoeg schreeuwt dat instituut van links.
Wie stigmatiseert er nou?
Weet je wat het is Sapolidi, als die grondwet zou veranderen, wat ik overigens niet gauw zie gebeuren, moeten jij en je linkse kliek productief worden. Wordt de peadagogisch academicus gewoon weer schoolmeester en vindt er strenge selectie plaats voor wie kinderen klaar mogen gaan stomen voor de toekomst.
In de tijd toen ik nog op de mulo zat werd de leraar aangesproken met meester of meneer. Niet met Jan, Piet of Klaas. Een klaslokaal was nog te klein om een computer met een geheugen van 1 kilobite te huisvesten dus werd er aan hoofdrekenen gedaan.
Toen was er weinig of geen inspraak door leerlingen. Er werd weinig of geen tegenspraak geduld, je kon een draai om je oren krijgen als je niet oplette en als je je daar thuis over beklaagde kon je er nog een krijgen. Hoef je tegenwoordig niet mee te komen. Kindermishandeling, Pa naar school om de leraar in mekaar te slaan. Leraar overspannen en de leerling heeft z’n gram gehaald.
Dat, Sapolidi, zijn nog maar enkele wrange vruchten van de in de zestiger jaren opgekomen permissive society, het vrijheid, blijheid, alles moet kunnen beleid van links.
Is alles wat links is verkeerd? Nee hoor, niet alles, maar veel. Erg veel. Vadertje Drees zou zich omdraaien in z’n graf als ie zou weten wat jullie er van gebakken hebben.


merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Drees en Den Uyl?
er zit een generatie tussen!
Overigens was het ""vadertje Drees"" en Luns die duizenden Nederlandse jongens naar de Indie stuurden in 1947-1948 om krampachtig Indie te behouden, terwijl de hele Indie kwestie al rond was, de onafhankelijkheid
Onnodig te vertellen dat duizenden Nederlanders en Indonesiers onnodig werden opgeofferd voor een dooie mus.
Over verraad gesproken..
Ik zie ook wel de scheve dingen in deze Westerse samenleving, maar je kunt niet alles over een kam scheren.
Als we terug moeten naar een absolute autoriteit van politici,ambtenaren,leerkrachten en meer van dit soort witte boorden schijnfiguren, dan zijn weer beland bij nu: geld verdienen en de afstand tussen arm en rijk zo groot mogelijk te houden

Dank u majesteit! [alleen al dat koningshuis kost de belastingbetaler al een vermogen]Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 08-08-2007 14:36 sidia wrote:

...


Welke bevolkingsgroep is het dan .?
Ik kom vaak in restaurants, hotels (restaurantsgedeelte ) , weet niet hoe vaak , maar wel veeeele keren in de afgelopen 30 jaar.
Heb praktisch bijna nooit gezien dat Indonesiers zo "gek" doen .
Kan zijn dat ik mijn kacamata op dat moment niet gebruikt. Emoticon: Smile


Nou nou om Sid. Dit is een kwestie van moedwillig je ogen willen sluiten. Men moet toch wel ziende blind zijn om dit wangedrag niet te (willen) aanschouwen.
Wat Malam daar schreef is toch 200% de waarheid. Ik word er - niet alleen ik, ook mijn Indonesische vrouw en vrienden - bijna dagelijks mee geconfronteerd. Het wangedrag van de nouveaux riches (OKB) is afstotelijk. Met name hoe ze zich gedragen tegenover hun nannies en pembantu's; maar ook tegenover personeel in restaurants. Ik tracht met opzet doorgaans restaurants en warung makan te zoeken waar deze dikbuikige OKB niet komen want als je het gedrag van die OKB (= Orang Kaya Baru = de nieuwe rijken) moet aanschouwen, heb je al gegeten en gedronken, met andere woorden dan lust ik mijn maaltijd niet meer.
Verdorie gisteren op de airport Cengkareng dit nog moeten meemaken totdat het me te gortig werd en de betreffende familie ten overstaan van een ieder duidelijk heb gemaakt dat ze geen beschaving, geen budaya bezitten. Alleen de vrouw durfde zich nog te verweren maar manlief zat met opgekropte woede en arrogantie zich te verbijten. Ik kreeg nog bijval van een hele groep moslimbroeders met geitesikken en hoogwater broeken. Ook deze medeburgers keurden het gedrag van deze mensen ten sterkste af. Probleem is dat de gemiddelde Indonesier niet snel iets zal zeggen omdat men de rang (dan wel gepaard connecties) van de persoon in kwestie niet kan inschatten. En is het dus beter eieren voor je geld te kiezen en je mond dicht te houden.
merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Ja YB ik kan mij voorstellen dat je woedend was.
De OKB waar jij overspreekt is duidelijk een groep met een flinke gevulde knip, maar allerarmst van geest!
Je mond dichthouden? waarom? is dit niet al veel te lang gebeurd?

Ik hoop oprecht dat als ik zelf naar Indonesie ga, een gunstige indruk mag achterlaten, in ieder geval respect en belangstelling. Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye byemarcel70
User
spacer line
 

Beste Kiwi
Dat weet ik ook wel van het haken kruis.ik heb het over het echt haken kruis wat je ook hier ziet.

Maar waar het om gaat is het linkse gedoe waar den uil mee begonnen is.
en dat er aan gezin heriniging werd gedaan,zonder dat er een sosial visa er aan te pas kwam.
Ik sluit me helemaal aan bij Jantje


Becik ketitik olo Ketoro

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

 • Die oude 78-toeren plaat over over linkse politiek doet het nog vrij goed in de 'Top 100' , terwijl wij nu in de 'digitale tijdperk' belandt zijn met MP3 spelers, DVD en dergelijken ......
 • Maar waarom hoor ik jullie nooit over hoe de VVD, in de persoon van Zalm, de Nederlandse gulden 'goedkoop' verkwanselde aan der € ....... Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! ... bijvoorbeeld .....


  ".... maar wat vinden jullie van de vooruitgang van R.I. ......" • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 09-08-2007 12:40 Yogya-Bali wrote:

  ...


  Nou nou om Sid. Dit is een kwestie van moedwillig je ogen willen sluiten. Men moet toch wel ziende blind zijn om dit wangedrag niet te (willen) aanschouwen.
  .

  Hoezo moedwillig ?? Emoticon: Wink
  Ik ben geboren en getogen in Djakarta , en kom de laatste 30 jaar geregeld in Jakarta Pusat . Op zijn minst toch minimaal 30 dagen per keer.
  Mijn vrienden/familie komen ook uit Jakarta , gaan we vaak naar restoran , jalan2 , cuci mata dsbnya.En gaat daarnaast ook naar de grote steden van Java .
  Dus heb wel rijke ervaring met het observeren en [bkomentaar ] geven aan de zogenaamde OKB , en zeker als ze daarnaast ook OBM zijn (Orang baru Melek).
  Zonder gekheid , ik heb zelden Indonesiers gezien (Sundanees , Javaans , Padang , Ambon etc ) die met hun nenis rondlopen.
  Ach mss ben ik ook schuldig aan selectieve waarneming.
  Ik zie alleen maar " mooie" dingen in de (grote) steden steden daarO .
  Kan ik ook niks aan doen dat ik mss anders ben dan mensen die alleen maar rootzooi zien. Emoticon: Smile Emoticon: Wink .
  Ik lah me ook kripoet (en schijnheilig Emoticon: Nice ) als ik ook een verdwaalde bule ziet rondlopen met hun neni , je ziet gewoon de genduks die achter haar tuan en nyonya huppelde.  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  4yoke4
  User
  User icon of 4yoke4
  spacer line
   


  On 06-08-2007 10:31 Malam wrote:
  Nee Merapi een Gay-parade in Indonesië zie ik ook niet snel gebeuren, aan de andere kant lopen er in Indonesië zat nichten rond en ladyboys maar die worden daar redelijk met rust gelaten, althans dat is mijn ervaring.
  Och Merapi, natuurlijk sta ik open voor oosterse beschaving en gastvrijheid, ik probeerde alleen maar duidelijk te maken dat de gedachten die jij daar over hebt in Indonesië echt heel anders is.
  Groet Malam

  Nou hier zijn ze dan en voor de liefhebber die achterste in leer Emoticon: Party! geniet er van


  Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

  merapi
  User
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Nee hoor Om Sid, wat u ziet en observeert is precies hetzelfde als in Europa: een bepaalde groep mensen die zich elitair voelen, maar zonder te beseffen hoe belachelijk ze zijn, juist door die hoogmoed.  sapolidi
  User
  User icon of sapolidi
  spacer line
   


  On 09-08-2007 05:09 marcel70 wrote:
  Beste Sapolidi,
  Even een correctie?
  Hoe staat het met die (de Uyl) (pvda.)
  Die heeft er voor gezorgd dat er gezin hereniging kwam zonder een sosial visa van 6mnd .Hij heeft toen gezegd kom er maar bij en we geven je nog een uitkering toe!!!!!!!!!!!  Beste marcel70,
  In het verslag “Gezin en grens” , geschreven door S.Bonjour verbonden aan de universiteit van Maastricht, lees ik toch wel iets anders. Daarin staat dat het voornamelijk de christelijke partijen waren die pleitten voor gezinshereniging en wel uit menselijk en moreel oogpunt. Zoals je weet vormt binnen de christen-democratische ideologie het gezin de hoeksteen van de samenleving. De scheiding van arbeidsmigranten van hun vrouw en kinderen werd door de KVP als uiterst pijnlijk beschreven. De VVD steunde het pleit van de christelijke partijen omdat zij hiermee de belangen van de werkgevers steunde. Gastarbeiders waren in die jaren nml. nog een schaars goed en het Nederlands bedrijfsleven moest toch de concurrentie aan kunnen gaan met onder meer Duitse, Franse en Belgische bedrijven. Daarentegen zagen de linkse parlementariërs, als verklaard vertegenwoordigers van de Nederlandse arbeidersklasse, de buitenlandse arbeidskrachten vooral als potentiële concurrentie voor hun kiezers. Zij waren niet zo happig op die gezinshereniging.
  En nu maak ik het nog sterker. Het was juist het kabinet-Den Uyl die de volgende uitspraak deed:”Wij zijn van oordeel dat op langere termijn noch het belang van de landen waaruit de vreemde werknemers komen, noch de belangen van de vreemdelingen zelf, noch de belangen van de Nederlandse samenleving, met hun komst zijn gediend”. Deze uitspraak kun je o.a. vinden in de nota “Bronnenonderzoek integratiebeleid” geschreven door het
  Verwey – Jonker instituut. Het is wel 231 pagina’s dik, maar heel interessant om te lezen. Misschien nuanceer je wel je uitspraken, want het klinkt allemaal wel erg goedkoop en simpel.


  Toen is er uitkeringsfraude ontstaan.

  Heel interessant marcel70. Waar kan ik deze informatie vinden?
  Emoticon: Bye bye  zieleffe
  User
  spacer line
   


  En nu maak ik het nog sterker. Het was juist het kabinet-Den Uyl die de volgende uitspraak deed:”Wij zijn van oordeel dat op langere termijn noch het belang van de landen waaruit de vreemde werknemers komen, noch de belangen van de vreemdelingen zelf, noch de belangen van de Nederlandse samenleving, met hun komst zijn gediend”.

  Ja dat zou best kunnen, maar vergeet niet dar er daarna bij de P.v/d.A er een heel andere bewind is gekomen met Kok als partijleider.
  Hij was gevoelig voor die arme mensen, en dat kon je van hem ook best begrijpen omdat hij in zijn privé leven genoeg te doen had met invalide kind.
  Maar die er nu in zitten zijn meer christelijk dan de CU kan zijn.
  Dus christelijke socialisten, en daar moet je het mee doen nu.
  Ik heb nog nooit zo'n ******terlijk w**f gezien bij Nova die Geerd Wilders wilt vervolgen.............. Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Stupid Emoticon: Frustrated


  Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

  teripang
  User
  User icon of teripang
  spacer line
   


  On 23-07-2007 10:47 Yogya-Bali wrote:

  ...


  Klopt om Sid.
  Waarom heeft de verspreiding van de islam zo snel kunnen plaatsvinden op Java? Omdat het vooruitgang bracht, verlichting van ideeen, meer gelijkheid (kastesysteem werd afgeschaft) en rechtvaardigheid.

  De Javanen (en waarschijnlijk ook andere Indonesische volken) ervaarden het hindoeisme als een zwaar juk dat hen op een plaats duwde waaruit ze niet weg konden. Jammer genoeg zijn er nog veel te veel restanten te vinden op Java van dit verderfelijke systeem; o.a. in de sociale hierarchie dat feitelijk nog steeds een aftreksel is van het oude hindoe kastestelsel. Dit zorgt ervoor dat sociale mobiliteit binnen de sociale stratificatie nog moeizaam verloopt (of het trekt een nieuw jasje aan in de vorm van de Orang Kaya Baru = de nieuwe rijken).


  hahaha kastensysteem okay, ben ik mee eens , maar vooruitgang??
  de vooruitgang heeft te maken vooral door de chinezen, die hebben Indonesie een duw in de goede richting gebracht , niet door de islam
  waarom boeken christelijke dorpen en steden zoals manado ,medan meer vooruitgang dan in het het algemeen islamitische dorpen en steden
  Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   


  On 10-08-2007 12:51 teripang wrote:

  ...


  hahaha kastensysteem okay, ben ik mee eens , maar vooruitgang??
  de vooruitgang heeft te maken vooral door de chinezen, die hebben Indonesie een duw in de goede richting gebracht , niet door de islam
  waarom boeken christelijke dorpen en steden zoals manado ,medan meer vooruitgang dan in het het algemeen islamitische dorpen en steden

  Omdat, naar mijn mening, zoals ik al eerder schreef de benauwende Islam met zijn miljoenen imams in Indonesië aan modernisering toe is, wat in de grote steden inmiddels enigszins op gang komt.
  Zo gauw mensen beseffen dat je in je aards bestaan, in tegenstelling wat miljoenen omhooggevallen geestelijke leidertjes uitkramen, je je eigen lot in handen moet nemen, inplaats van lijdzaam afwachten wat Allah met je voor heeft, pas dan zal Indonesië in de vaart der volkeren mee kunnen gaan.
  Dat is een lang moeizaam proces, dat heeft in Nederland ook zeker 50 jaar geduurd en is nog bezig op het platteland.
  Groet Malam  merapi
  User
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Malam??
  En een paar postings geleden noemde jezelf: ""een moslim in hart en nieren""?modernisering van de Islam is een utopie, als dit doorzet zijn onze vrijheden tot een nulpunt gereduceerd.
  Ik blijf lekker Christen met een boedhistisch tintje.
  Je eigen lot in handen nemen?
  Allah regelt toch alles?
  precies, de oliemarkt, de agressieve werving onder jonge moslims, praktijkjes waar de overheid geen grip op heeft,de Halal hypotheken....[een nieuwe melkkoe: geen rente vragen, maar een huis dik duur doorverkopen]

  Vroeger waren de handelaars de Joden in de 4 grote steden,zijn vervangen door moslims en anderen.
  Malam, kan je zo in het Haagje diverse illegale pandhuisjes/wiettenten/gokbedrijfjes etc. lasten zien.
  Maar op vrijdag middag ligt de goegemeente in de Moskee[heb er een aan de overkant] en na afloop gaat het gehandel verder op het plein  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 10-08-2007 12:51 teripang wrote:

  ...


  hahaha kastensysteem okay, ben ik mee eens , maar vooruitgang??
  de vooruitgang heeft te maken vooral door de chinezen, die hebben Indonesie een duw in de goede richting gebracht , niet door de islam
  waarom boeken christelijke dorpen en steden zoals manado ,medan meer vooruitgang dan in het het algemeen islamitische dorpen en steden

  Dan moet je de geschiedenis van Indonesia beter gaan bestuderen.
  Het is dezelfde als men beweerd dat de vooruitgang inEuropa(wereld) te danken is aan de Joden.
  Hoewel het ook enigzins te rechtvaardigen is.

  Bij de Chinezen in Indonesia is het een andere verhaal..
  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  zieleffe
  User
  spacer line
   


  Bij de Chinezen in Indonesia is het een andere verhaal..

  Nou Pak Sid wat is u mening dan, over die chinezen in Indonesie.
  ik meen dat wij er al eens eerder er over gehad hebben jaartje of meer geleden? Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Smile Emoticon: Blush Emoticon:


  Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

  Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   

  Ja Merapi,
  Malam is een moslim in hart en nieren, als je iets doet dan moet je het goed doen, maar dat neemt niet weg dat je je eigen indentiteit moet behouden.
  Dat neemt niet weg dat echte ouderwetse(niet extremistische) moslims het totaal niet eens zijn met Malam.
  Wat jij noemt zijn zijn uitwassen, wat jij schreef, "Allah regelt toch alles", waar haal je dat in Godsnaam vandaan, daar zit nu precies het probleem, als dat is wat jij denkt hoe Islamitische mensen erover denken, dan zit je op het verkeerde pad, dat is de gedachte die ook hier in de lage landen de overhand had zo'n 50 jaar terug.
  Er wonen in Indonesië miljoenen moslims die daar anders over denken, je mag niet vergeten dat de Turkse ouderen die rond 1970 naar Nederland zijn gehaald, van het platteland afkwamen, en vaak ook nog niet eens konden lezen of schrijven.
  Om elke keer zo'n kleine groep aan te halen is niet echt eerlijk, kijk nu eens naar het overgrote merendeel van de moderne moslims.
  Wilders is toch ook niet bepalend voor wat er in politiek Den Haag gebeurd?
  Ik tracht alleen maar een lans te breken voor de goedwillende mensen, Moslim, Christen, Hindoe, of wat er allemaal meer aan geloofsovertuigingen bestaat.
  Kijk nu eens naar het alevitisme, wat miljoenen turken aanhangen, dat staat gelijk aan humanisme, maar dan met een moslimtintje, zij erkennen de vijf zuilen niet.
  Er zijn miljarden goedwillende Moslims en er zijn honderduizenden extremistische eikelmuizen, moeten daar miljarden onder lijden? Nee toch.
  Een goede moslim is niet anders als een humanist, christen, hindoe of taoist, hij tracht zijn leven zo goed mogelijk in te pakken en er te zijn voor mensen die in nood zitten, zo hoort het, en wat hij later er voor terug krijgt? tja dat is koffiedik kijken, dat is aan een ieder voor zichzelf om te bepalen.
  We kunnen natuurlijk heel diep op een geloof ingaan, maar dat lijkt mij niet zo verstandig, ik wil hier eigenlijk nog maar één voorbeeld geven hoe krom het denken van extremisten is.
  Een vrouw die vreemd is gegaan die wordt gestenigd, maar zo'n zelfde lul die aan het stenigen meedoet en de volgende dag zich opblaast op een markt, krijgt dozijnen maagden tot zijn beschikking, waar is zijn eigen echtgenote dan?
  Snap je wat ik bedoel?
  Dit soort dingen zijn in de Koran niet terug te vinden, tenzij je ze wil lezen.
  Citaat uit de bijbel: Sta op Heer, ga op hem af en druk hem tegen de grond. Laat uw zwaard mij bevrijden van de Goddeloze, psalm 17. 13.
  Ook weer zo'n uitspraak waar één of andere gek alles uit zou kunnen lezen.
  De films van Dirty Harry, pak het maar op.
  Begrijp je Merapi?????
  Malam is moslim, met zijn eigen lot in handen, als ik later de grote reis op ga, dan hoop ik in mijn aards bestaan mensen achter te laten die zeggen,"Goh hij was de slechtste niet". en wat er daarna gebeurd, tja dat is geloofsovertuiging, maar er is geen opperwezen die dan zal zeggen jij was een goed mens maar je hebt niet gebid dus jou moet ik niet.
  Als dat zo is, dan is al wat ik getracht heb goed te doen in mijn aardse leven voor niets geweest en onderdanig gemaakt aan het bidden, dan neem ik persoonlijk liever de andere deur, waarachter het zo heet is, want dan zou ik mij behoorlijk besodemieterd voelen, maar dan laat ik wel een tevreden gevoel voor mijn achterblijvers achter.
  Groet Malam

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   

  Feiten en Mening(en).

  Feit :
  1. Ze zijn harde werkers .
  2. De Chinezen* (ook Indonesiers) hebben grote voorsprong gehad in Indonesia i.v.m de andere Indonesiers .
  Hier praat ik over de "peranakan , die al eeuwen in Indonesia leven en hebben vermengd met de andere Indonesiers.
  (* Je kan zelfs zeggen dat ze betere kansen hebben gehad dan de Joden in Europa) .
  In de tijd van VOC kunnen ze meeliften , eeuwen lang .
  Worden ook gebruikt als bemiddelaar , somd als kop van jut door de VOC.
  Procentueel gezien zijn de meeste Chinezen toch "arm"gebleven(wel iets beter hebben dan de arme Indonesiers.
  Van daar uit heb je alleen maar tientallen (hoogstens honderden/ mss duizenden families( clan )die echt rijk zijn.
  Dat zie je dan bij de "oud geld"Chinezen zoals van de textiel(batik) , kretek industrie. etc
  Verdiend door tientallen jaren hard werken .

  In de Soeharto tijd gingen sommigen van hun weer meeliften , van daar uit komen dan de generatie nieuwe rijken .
  De overgrote meerderheid zijn gewoon hardwertkende middenstanders .
  Hier praat je dan over de Chinese handelaren .
  Bij de nieuwe generatie wetenschappers is het anders , ze zijn "rijk geworden door hard te werken / studeren.

  Mening: Ik ben van mening dat iedereen het recht hebben om te gaan groeien , ook in rijkdom "zolang het maar eerlijk gebeurt..
  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  82,427,091 topic views - 239,300 posts - 13,720 topics - 31,314 members - last post @ 30-05-2020 11:20 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  134,364,748 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com