indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 22-07-2007 14:58 dutchguy1000 wrote:
Ik heb een kerel leren kennen uit de olie industrie en die vermeld me dat er in indonesie bijna net zoveel olie uit de grond komt als in het midden oosten.... mischien wat overdreven, maar het zegt wel veel over waar het geld hier in Indonesia naartoe gaat....in ieder geval niet naar het volk, dat is wel duidelijk.


Dan heeft deze kerel vergeten te vertellen dat het tig x zoveel moeilijker is in Indonesia de olie op te boren en te transporteren waardoor het vaak economisch onaantrekkelijk is dit te gaan exploiteren.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 29-05-2007 22:06 henky wrote:
Is er sprake van economische en sociale vooruitgang in Indonesie??


Economische vooruitgang? Ja, maar dan uitsluitend op macro-economisch niveau. Op micro-economisch niveau (waar de werkgelegenheid ligt) weinig.

Sociale vooruitgang? Nee, alleen maar grove achteruitgang.

Dat mensen terug verlangen naar het tijdperk van Soeharto? Ja, veel wel, terecht of onterecht. Ik sluit me daarbij aan voor zover het de sociale achteruitgang betreft.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 30-05-2007 11:22 erwin wrote:
In Yogya vragen de middelbare scholen al 3.000.000 rph inschrijfgeld. Het onderwijs wordt schandalig duur.
Als er al sprake is van vooruitgang, dan zal die op deze manier wel snel gestopt worden. Gratis onderwijs voor iedereen is nog een utopie in Indonesië.


In Yogya voor een eenvoudige kampungschool reeds Rp. 750.000 inschrijfgeld per jaar (daar komt nog heel wat bij in de loop van het jaar).
Voor een beetje redelijke school meer dan Rp. 3 miljoen. Kan oplopen tot bijna Rp. 8 miljoen. Dan komt er vervolgens nog ca. Rp. 350.000 maandelijkse bijdrage bij en nog allerlei andere zaken.
Ik betaal op dit moment duurder voor mijn kind op de lagere school in Yogya (nog niet eens de duurste stad in Indonesia) dan ik voor de middelbare school van mijn kind in Nederland betaal.
Dit is geen joke maar werkelijkheid. Als er nog iemand iets ten positieve over het sociale systeem hier wil zeggen en Nederland afkraakt op dit punt, zou ik zeggen: "Slaap zacht".Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 12-07-2007 14:05 sidia wrote:

...


Voor de komst van de Islam in Ned.Indie (ongeveer 13 de eeuw = de opkomst van de Islamitische sultanaten ) was de samenleving min of meer hinduistisch.
Islam heeft vooruitgang gebracht , de samenleving werd totaal veranderd , a.h.w gedemocratiseerd .Ook kwam de Islamitische kennis (wetenschap) en rechtssysteem , dat geeft een goede invloed .
nflicten.

Dus in het algemeen kan men zeggen dat De Islam naast verandering ook vooruitgang heeft gebracht in Indonesia.

Een beetje kennis van de geschiedenis van Indonesia en de Islam kan veel misverstanden en vooroordelen uit de wereld helpen.

Peace Man Emoticon: Yes!


Klopt om Sid.
Waarom heeft de verspreiding van de islam zo snel kunnen plaatsvinden op Java? Omdat het vooruitgang bracht, verlichting van ideeen, meer gelijkheid (kastesysteem werd afgeschaft) en rechtvaardigheid.

De Javanen (en waarschijnlijk ook andere Indonesische volken) ervaarden het hindoeisme als een zwaar juk dat hen op een plaats duwde waaruit ze niet weg konden. Jammer genoeg zijn er nog veel te veel restanten te vinden op Java van dit verderfelijke systeem; o.a. in de sociale hierarchie dat feitelijk nog steeds een aftreksel is van het oude hindoe kastestelsel. Dit zorgt ervoor dat sociale mobiliteit binnen de sociale stratificatie nog moeizaam verloopt (of het trekt een nieuw jasje aan in de vorm van de Orang Kaya Baru = de nieuwe rijken).Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 12-07-2007 23:13 merapi wrote:
Malam!

Je haalt jezelf naar beneden met je uitspraken , en je beledigt Kiwimave,
Kan dit niet anders!
Dick, dit is een forum voor iedereen,maar wel allemaal met een Indische achtergrond.


Sorry Merapi maar we hebben hier niet allemaal een Indische achtergrond, wel een Indonesische achtergrond in wat voor vorm dan ook.
Het verschil tussen Indisch en Indonesisch is gigantisch: Indisch stamt uit de koloniale tijd met scheef getrokkene sociale verhoudingen tussen de verschillende rassen; Indonesisch is hedendaags en betreft een onafhankelijke natie.
Dit verschil is reeds "lang geleden" uit den treure uitgelegd door onze eerwaarde maar verguisde Londoh.merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Y^B, ik begrijp het, en natuurlijk weet ik het verschil tussen Indie en Indonesie, en ik ken de geschiedenis, lees er erg veel over.Met Londoh heb ik niet zoveel, zijn uitspraken betreffen een rascistisch aftreksel uit uit de koloniale tijd, die ik niet mee gemaakt heb.
Veel leuker was dit weekend, vierde mn verjaardag en ik had veel Indische vrienden uitgenodigd [een aantal van de sobats waren boven de 70!]
En dan komen de verhalen los! het duizelde mij ook..
Wat mij opviel is dat de Indische achtergrond bindt, maar het geloof houdt iets tegen
Uiteindelijk was het gewoon gezellig:zieleffe
User
spacer line
 

Ja moeten wij de vooruitgang zo zien dat de werkgelegenheid daarin meer oplevert.
helaas de berichten zijn niet van dien aard dat er door deze voorbeelden op de twee foto's, goed gaat.
duidelijker wordt het er niet van zijn dit de demonstraties van werknemers in die schoenen industrie
Bij het kantoor van sportartikelenproducent Nike in Jakarta demonstreren Indonesische werknemers. Honderden gingen de straat op om te protesteren tegen het besluit van Nike om de contracten te verbreken met twee Indonesische schoenenfabrikanten omdat deze zich niet hielden aan kwaliteitsstandaarden en exportschema’s van Nike.

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Sorry, eigen schuld dikke bult. Je kan demonstreren wat je wil maar als je niet voldoet aan de kwaliteitsstandaard loopt de investeerder weg naar een ander land. Is het weer de schuld van Nike (Go to hell Nike). Zie de spandoeken. Jammer genoeg weer koren op de molen van de islamisten.

Grootste probleem in dit land is de kwaliteit. En dat komt door de algemene houding van de Indonesier die een "Adoeh, laat maar waaien" mentaliteit heeft. En daar heeft Nike geen boodschap aan.
Jammer land van SBY maar voor u vele anderen die in de rij staan.merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Maar wat dan?
Het contract verbreken betekent dus dat honderden werknemers weer aan de kant staan.
Nike gaat dan ongetwijfeld op zoek naar nog goedkopere producenten; ik denk dat dit meer telt dan de kwaliteitseisen!!
Hier kost een paar Nike""s rond de 100 euro en wat is het gemiddelde loon van een fabrieksarbeider in Jakarta? Emoticon: Angry Emoticon: AngryYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Klopt. Maar het feit blijft staan dat Indonesische bedrijven moeten leren naar de standaardseisen te werken en niet denken dat ze zich telkens met "een Jantje-vanLeiden" er kunnen afmaken. Heb zelf verscheidene malen in business gezeten hier en daar krijg je 3-dubbele stress en koppijn van.
Probleem is altijd het "net-niet" resultaat. Nooit eens 120% maar altijd 80%. En dat werkt niet in de grote boze buitenwereld, daar wordt het echte spel gespeeld. Zo, als je wil meekomen op economisch terrein moet je niet gaan huilen en schreeuwen als Nike vertrekt, maar eens gaan nadenken en zorgen dat je een beter produkt aflevert.
Net zo kinderachtig als de reactie van SBY op de Europese maatregel om Garuda Air te weigeren. Dat is toch een voorbeeld van stupiditeit. I.p.v. gaan nadenken hoe de veiligheidsmaatregelen te verbeteren zodat ook Garuda voldoet aan de internationale eisen, gaat men als een klein verwend kind terug schoppen. Zelfde soort reactie als hierboven van de Indonesiers naar Nike toe.
Please grow up Indonesia.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Y-B heeft gedeeltelijk gelijk mbt de kwaliteitsproblemen.
Dat is gewoon zo dat ze daar vaak gaan sjoemelen (zie ook bij het bouwen van huizen ).Dus terecht dat Nike de contracten niet willen verlengen bij die 2 bedrijven.
Voor de rest het een economische probleem , wat het is ook al lang bekend dat Nike de indonesische arbeiders gingen uitbuiten.
Je hoeft Oom Google te gaan raadplegen , dan lees je ook wel welke geintjes Nike heeft geflikt.
En het is Nike' s recht om ook naar andere plaatsen/landen (goedkopere) te gaan uitwijken.
Jammer voor de Indonesische Arbeiders .Ik hoop dat de Indon. regering zorgvuldiger te werk zal gaan in de toekomst , en meer zeggenschap gaan vragen in de bedrijfsvoering zoals dmv joint ventures.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Schitterend gezicht ook. Eerst ondermaats kutwerk afleveren en vervolgens ook nog eens tijdens werktijd de boel gaan lopen vertragen ook, demonstreren noemen ze dat. Demonstreren waartegen, tegen zichzelf?. Zo wordt het voor Nike alleen maar een meer eenvoudige keus om gewoon te vertrekken en het werk te laten doen door een groep Chinezen die wel gewoon doorwerkt en kwaliteit - tenminste net voldoende - levert.

Mjah, leuk vermaak voor tussen de rampen door in ieder geval.


Ho Lee Fuk

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

In China werden de arbeiders onderbetaald , er is ook nog slaafwerk .
Dat is de reden waarom multinationals gaan hoppen van de ene land naar een andere land.

Over kwaliteiteis zal niemand het kunnen betwisten , wel voor een " dubbeltje" willen produceren en voor X euri / dolari verkopen.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 


On 24-07-2007 08:42 sidia wrote:
Y-B heeft gedeeltelijk gelijk mbt de kwaliteitsproblemen.
Dat is gewoon zo dat ze daar vaak gaan sjoemelen (zie ook bij het bouwen van huizen ).Dus terecht dat Nike de contracten niet willen verlengen bij die 2 bedrijven.
Voor de rest het een economische probleem , wat het is ook al lang bekend dat Nike de indonesische arbeiders gingen uitbuiten.
Je hoeft Oom Google te gaan raadplegen , dan lees je ook wel welke geintjes Nike heeft geflikt.
En het is Nike s recht om ook naar andere plaatsen/landen (goedkopere) te gaan uitwijken.
Jammer voor de Indonesische Arbeiders .Ik hoop dat de Indon. regering zorgvuldiger te werk zal gaan in de toekomst , en meer zeggenschap gaan vragen in de bedrijfsvoering zoals dmv joint ventures.

Maar Pak Sidia tussen de regels door zoek je toch een excuus om ook de multinationals een veeg uit de pan te geven.
Is het niet de schuld van heel het systeem in Indonesie.
Wordt het niet eens tijd dat men een vakbond, die niet corrupt is, een organisatie daar neer zet, en die mensen vertegenwoordigd.
Neen dan ga je afgeven op die investeerders, maar wat er hier op verschillende topic al langer de kritiek doorstaat is het gehele mentaliteit van de meeste Indonesiers Malas is.
Ze slapen liever overdag omdat ze s nachts wakker geschut worden door de minaretten.
Neen indonesie is goed voor de binnenlandse markt, die rotsooi kunnen ze zelf wel opmaken.maar niet voor export zoals die nu in China plaats vinden.
Ondanks namaak, van Nike schoenen...........
Meer dan 100 miljart dollar overschot aan geld in hun laad je liggen.
ga daar maar eens mee aan de haal.Silakan


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 24-07-2007 09:04 sidia wrote:
In China werden de arbeiders onderbetaald , er is ook nog slaafwerk .
Dat is de reden waarom multinationals gaan hoppen van de ene land naar een andere land.

Over kwaliteiteis zal niemand het kunnen betwisten , wel voor een " dubbeltje" willen produceren en voor X euri / dolari verkopen.


Sidia, als die kut-kwaliteit van hier nu ook een dubbeltje kostte, dan geef ik je gelijk, maar ze hebben ook nog het lef hier meer te vragen dan in China, waar de kwaiteit beter is (allemaal over het algemeen uiteraard).


Ho Lee Fuk

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


Men praat over een voorgenomen opzegging van een kontrakt met een leverancier(2 bedrijven) .
Verder heeft Nike nog andere leveranciers in Indonesia.
De export van producten (made in indonesia) van " buitenlandse" merken is altijd onder strenge controle van de merken zelf.
Ik heb in Amstelveen een Timberland jacket gekocht voor mijn zoon.
Koste 250 gulen (toen nog geen euri) , maar in de aanbieding was het 100 gulden .
Echt mooie zomerjacket , komt ik thuis en zag dat het Made in Indonesia.
Er zijn scheepsladingen Italiaanse schoenen gemaakt , ook made in indonesia.
Dus dit akkefietje met Nike zie ik gewoon als een terechte acties als de leverancier niet aan de eisen heeft voldaan.
Over de vakbond is ook duidelijk , juist door de komst van de Indon.vakbond(meer eisen= meer beloning , veiligheid,werktijden etc) wordt de concurrentiepositie van de Indonesische arbeiders slechter geworden.
Als Nike(e.v.a) in China of Vietnam 10 ct goedkoper kan produceren zullen ze ook gaan verkassen. En als China/Vietnam ook duurder wordt zal men ook uitwijken naar Bangladesh of Burkina Faso in Africa.
Ya straks heb ik schoenen of jacket Made in Bangladesh of Burkina Faso .Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Sidia, wat ook vaak voorkomt is het zogenaamd 'omlabelen', China heeft te maken met export-quota's in Europa, als er toch meer ge-exporteerd moet worden naar Europa gaat dat via Vietnam en Indonesie. Daar krijgt het een nieuw label (of zelfs dat niet eens) en wat nieuwe douane-formulieren en het bootje kan door naar Europa.

Misschien is dat iets waar Indonesie zich op moet richten, makkelijk werk, weinig moeite en toch geld verdienen. Nu nog een manier vinden waarop je ook geld kunt verdienen met roken en iedereen heeft een inkomen hier Emoticon: Wink


Ho Lee Fuk

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Yerun , dat komt omdat de afnemers in Europa (ikke ook dus Emoticon: Smile ) voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.
Hoewel de Nike kost toch mss 100 euri of meer ?

Vroeger zijn de A merken alleen maar bestemd en gebruikt door een klein aantal kopers/ afnemers.
Nu wil Jan en Alleman (ikke ook) Nike , Timberland en alle soorten A merken gebruiken.
Meer vraag leid tot meer produktie , en omdat het duur is om in Europa (USA/UK) te produceren gaan ze uitwijken naar 3de/4de wereld landen.

En van de afgekeurde exportprodukten worden meestal ook als B produkten verkocht in buitenland (de zgn smokkel of paralel exportgoederen).
Soms word het ook verkocht in de outlets in indonesia (weet niet of yogya outlets kennen Emoticon: Wink Emoticon: Smile ).
Daar werden afgekeurde "barang eksport" verkocht , voor een habbekrats.
Zag ik in Bandung (in de betere outlet) een bermuda zwembroek van een A merk(in amsterdam gezien).
Bij Bijenkorf kost het ong .50 eurie , in Bandung kost het 5 euri.
Mankeerde niks aan de bermuda , geen weeffout of naaifout.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Nou Pak Sid loopt U met Nick Schoenen??? (geintje)
Soms kan je de markt niet volgen want ik koop mijn schoenen bij Lidll.
Heb nog twee paar staan die ik nog niet gebruikt hebt.
Echte leren schoenen, en goede kwaliteit niet duur 25 eurootjes.
Dat moet u toch ook weten zo,n vast klant van die winkel keten Emoticon: Laugh out loud

In Indonesie laat ik op maat maken een pak voor 1,2 juta met overhemd.
Maar de knopen moet mijn vriendin na twee gebruik periode er weer aan naaien want dat kunnen ze zelfs niet goed.
Kijk maar alle bloesen waar de knopen zitten hangen, als losse flodders er aan.Betul betul over knoopjes gesproken.... Emoticon: Worship Emoticon: Puh! Emoticon: Red face Emoticon: Party!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Jeetje, maar even een korte reactie:
Het is de markt van vraag en aanbod:als iemand zo debiel is om rond de 100,00 euro uit te geven voor een paar sportschoenen en het zelfde geldt voor al die merkkleding, dan moet hij/zij dit zelf weten!
Waar het om gaat is dat een merk gepromoot wordt, kwaliteit is niet belangrijk en het koopvee blijft er in trappen.
Zet er een bekende Nederlander op en het verkoopt!
mensen zijn psychologisch zo beinvloedbaar

Ik koop ook soms mn schoenen bij de Lidl, en ook wel bij wat duurdere schoenenzaken, niks mis mee, gewoon koppie gebruiken,
Het punt is dat merkschoenen/kleding geproduceerd wordt tegen een minimum aan produktiekosten en een maximum aan winst.
Dan heb ik het nog niet eens over kinderarbeid...sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 24-07-2007 08:56 Yerun wrote:
Schitterend gezicht ook. Eerst ondermaats kutwerk afleveren en vervolgens ook nog eens tijdens werktijd de boel gaan lopen vertragen ook, demonstreren noemen ze dat. Demonstreren waartegen, tegen zichzelf?. Zo wordt het voor Nike alleen maar een meer eenvoudige keus om gewoon te vertrekken en het werk te laten doen door een groep Chinezen die wel gewoon doorwerkt en kwaliteit - tenminste net voldoende - levert.

Mjah, leuk vermaak voor tussen de rampen door in ieder geval.


China wil een vrije markt maar weigert tegelijk een democratisch regime. Het wil op de wereldmarkt kunnen concurreren met haar lage loonlast maar weigert het recht op vereniging van arbeiders om hun belangen te verdedigen. Het verbiedt wettelijk kinderarbeid, maar laat het in de praktijk toe.
Weinig respect voor minimale regels inzake kinderrechten, veiligheid, gezondheid en milieu.
Maar je hebt in één opzicht gelijk. Die Chinezen werken wel door. Makkelijk praten als je niet in hun schoenen (Nike?) hoeft te staan.
Emoticon: Bye byeYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Sapolidi; uiteraard is het zo dat het er anders aan toe gaat in China, of we het er nu mee eens zijn of niet. Ik snap ook dat bepaalde dingen ten koste gaan van anderen, in dit geval gewoon de rechten van de mens(voor zover ik dat kan zien via internet, want ik zit niet in China). Niet goed inderdaad, ik denk dat we wat dat betreft wel de hand kunnen schudden.

Nike's heb ik niet, ik loop op sandalen van Eiger, zullen vast uit dezelfde fabriek komen, maar dat staat niet op de doos. Emoticon: Wink


Ho Lee Fuk

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Is het dan toch zo, wat eigenlijk allang gezegd werd over Chinezen in Tempo Doeloe; - en nu nog, best negatief
Harde werkers, maar keihard, woekerrentes vragen, slim en een besloten gemeenschap vormen.
Hier in Den Haag heb je een soort China town, het blijkt normaal te zijn dat kinderen van rond de 10jaar tot 12 uur snachts werken in het restaurant.
Gelukkig is die tent gesloten op last van politie en arbeidsinspectie.was bordeel,goktent en drugspunt in een.
Maar ik weet dat het ook heel goed kan gaan, gewoon vertrouwen blijven houdenzieleffe
User
spacer line
 


On 24-07-2007 14:55 sapolidi wrote:

...


China wil een vrije markt maar weigert tegelijk een democratisch regime. Het wil op de wereldmarkt kunnen concurreren met haar lage loonlast maar weigert het recht op vereniging van arbeiders om hun belangen te verdedigen. Het verbiedt wettelijk kinderarbeid, maar laat het in de praktijk toe.
Weinig respect voor minimale regels inzake kinderrechten, veiligheid, gezondheid en milieu.
Maar je hebt in één opzicht gelijk. Die Chinezen werken wel door. Makkelijk praten als je niet in hun schoenen (Nike?) hoeft te staan.
Emoticon: Bye bye

Zou je dan een samenleving van Hary Potter fans die in sprookjes geloven. prefereren dan die samenleving die nog een beetje tot de orde geroepen kunnen worden.
Want als je alles ziet wat er in het westen aan mensen rondlopen krijg je toch ook de kippenvel van, wat een stelletje gekken er rond lopen, is dagelijkse kost op TV .
Ze zijn er met steeds meerdere al heel duidelijk aanwezig die niet hun hersenen meer op hun plaatsen hebben zitten, geloven in sprookjes achterlijke gebeurtennissen, maar ergens tussen de oren iets leeg is gelopen.
Er zijn toch problemen genoeg om de jongeren op de rails te krijgen, en nu ze die soort boeken kopen zie ik het somber in.............
Goed kinderarbeid is uit ten boze, is afkeurend.
Maar weten waar ze werken en weten welk produkt ze maken is gewoon in het westen niet meer kopen. Emoticon: Sadley Emoticon: Emoticon: Cry Emoticon: Confused Emoticon: Bye bye


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Ach, ach, nou , nou,
al onze gemaksvoorwerpen in het Westen: van koffiezet apparaat tot auto wordt al jaren geproduceerd in de Aziatische landen, maar niemand die je daar over hoort.
Ja Om Ziel, Harry Potter is een goede afspiegeling van 1 kant van de westerse samenleving: wel slim, maar helaas het hokjes denken overheerst
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.82,427,091 topic views - 239,300 posts - 13,720 topics - 31,314 members - last post @ 30-05-2020 11:20 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

134,362,911 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com