indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Pakweg een jaar of 3 geleden heb ik bij het ziekenhuis Assyfa een ambulance gehuurd om een ventje met een dijbeen dat in flinters lag door een motorongeval naar het ziekenhuis Halmahera (een zeer goed ziekenhuis gespecialiseerd in orthopedie) in Bandung te brengen om daar geopereerd te worden.

N.B. Toen in Halmahera kwamen, keken de dokter en verpleegsters vol verbazing naar het houten kistje en het vieze verband wat om die knul zijn poot was gebonden. Emoticon: Angry
Ik had hem diep uit de kampung uit wat ze hier noemen een bengkel tulang (beenderen garage) weggehaald.
De Pak Hadji maakte problemen ik moest met de ambulace wachten tot meneer wederom water wat hij persoonlijk had gezegend over dat jong zijn poot had gesprenkeld Emoticon: Confused

Ik heb die ouwe viezerd opzij geschoven en de man van de ambulance opdracht gegeven hem ogenblikkelijk op een brancard te leggen, ook zijn helpers dachten even de kachel aan te maken met Om Malam.
Ik ben geen agressief mens, integendeel zelfs, maar ook dat schorem hadden door dat het menes was.
Vervolgens zei, zijn moeder tegen de chirurg in Halmahera, "Alhamdulillah dokter, pak Hadj zegt dat zijn been haast is genezen, waarschijnlijk is er geen operatie nodig"
Waarop de chirurg mij aankeek met een blik, wat moet ik hier nu mee, de poot van dat jong was 6 cm korter doordat de twee stukken bot niet tegen elkaar zaten maar naast elkaar.

De foto maakte dat pijnlijk duidelijk.
Het manneke heeft platen in zijn poot gekregen, mocht na 4 dagen met krukken naar huis, kon gewoon naar school en na anderhalf jaar zijn de plaatjes er uit gehaald.
Weer zo gezond als een vis, recht van lijf en leden, geen mankpoot.
Eind goed al goed.
Zeker twee keer in de week, flitst ie mij me langs, heeft bergen vriendinnetjes, ben ape trots op hem en hij op mij.

Misschien wel de enige IndonesiŽr waar ik honderd procent mee door de bocht kan, zijn domme ibu begrijpt het nog steeds niet Emoticon: Laugh out loud
Maar ja ongeveer als die geloofsidioten in Spakenburg, leg het lot van de kinderen in de handen van God als er kinderverlamming heerst.
Hier leggen die idiote moeders het lot van hun kinderen in handen van een Hadji, ze zouden ze op moeten sluiten.
Ook dat is nog steeds het huidige IndonesiŽ.


Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Dat was inderdaad waar ik naar verwees, dit verhaal. Daar moet je zelf bij zijn. Als je er niet bij bent? Reken erop dat het jong half kreupel de rest van zijn leven door kan.

Beenderen garage. Jij hebt nog de poen om het te doen, de rest komt bij de totempaal en de medicijnman en de regen dans. Ze zijn van God los. Laat staan het eerdere verhaal over ambulance. Als je niet beter weet, dan ook beter niet reageren lijkt me.

De realiteit in RI doe je niet op vakantie en is zeker geen RI meer van 50 jaar terug.
Of iets in die richting. Verre van zelfs.


Where there is a will there will be relatives.

barubagus
User
spacer line
 

Om Sid,

Die nostalgia rondom je nwe duivenhok omgeving moet je los laten. Zo ben ik opgegroeid in de Tanah Abangwijk. Daar was toen een kleine alun2, waar we altijd zaten te eten.
Ik geloof bij de kaki5 soto kambing, lotek enz. De kali tjideng was toen schoon, daar kon je in baden.Nou dat parkje nu, is een parkir mobil geworden en de kali pikzart.
Maar je vergeet dat je toen wel uren in die z.g sandang pandang winkels moets staan om
b.v zeep, olie, kain, blaju etc te bemachtigen. Aan alles was een gebrek, dus ook aan gemotoriseerd verkeer, daarom die rust van toen.

Dus qua vooruitgang, is het beter gegaan met de RI in vergelijkung met toen...maar in vergelijking met de omringende landen ( Singapore, malaysie, China,Taiwan) niet genoeg.
Dus als je zeg, ik wil iets kopen, die me aan "pulang kampung"doet denken..nou forget it.

Overigens we kennen hier geen begrip VP buurt, want dat omvat ook de huizen aan de
Overtoom. Ik woon in de Concertgebouw buurt. Toen nog goedkoop kunnen kopen.
Nu praktisch onbetaalbaar geworden. Zo zie je alles veranderdt, deze buurt was toen, middle class...maar het is nu de duurste plek in NL per m2, want het is populair geworden onder de yuppen. Niet ver v.d stad..maar toch een landelijk/elite gevoel
door het Vondelpark en de consulaten. Als ik meer tijd heb, zal ik je wel mailen.
Ik ben nu druk aan het bouwen in het buitenland...een nw tweede flatje.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ja Anorak, dat zijn nu precies wat vakantiegangers niet willen horen en zien.
Geeft ook niets, het is een geweldig vakantieland.
Vier je vakantie, het is een prachtig land.
Alleen moeten mensen het niet romantiseren terwijl ze zelf jarenlang surveyen en twijfelen en toch keer op keer mensen die grootse plannen hebben op het verkeerde been zetten door voor te doen dat IndonesiŽ het paradijs op aarde is, dat is namelijk niet reeŽl.

5 maanden geleden knalden twee motoren op elkaar, pal voor het ziekenhuis Hermina.
De ojek knul kon nog op staan, de dame van de andere motor was zwaar gewond.
Voor de ramen van het ziekenhuis zag het zwart van het volk, niet ťťn let wel niet ťťn dokter kwam naar buiten, twee mannen droegen de zwaar gewonde vrouw het ziekenhuis in.
Ik hoop dat ze haar hebben geholpen, geen poen geen verzorging, ook dat is IndonesiŽ sommige mensen vergeten dit soort dingen eerlijk te vertellen.

Mensen die plannen hebben om zich hier te vestigen hebben recht op eerlijke informatie.
Ik heb makkelijk praten, zit hier met pensioen, mensen die hier wonen en werken heb ik veel bewondering voor, daar kan men beter naar luisteren i.p.v. luisteren naar iemand die de wijsheid van 30 jaar geleden in pacht heeft en zonder moed zelf een beslissing te nemen mensen die de stap willen wagen op het verkeerde been zet. Emoticon: Angry
barubagus
User
spacer line
 

Klopt Malam, Ik zal me nooit weer vestigen in mijn geboorteland. Ik heb al eerder gezegd 3 maanden is het Max. Ik erger me dan te pletter aan het arbeidethos aldaar.
Maar dat heeft niet met Indo te maken.
In bijna alle moslimlanden hebben ze die mentaliteit...zo van ik hoeft niets te doen, alles komt insjallah van boven Gandullilah.. Zo lui als de neten.
Niets voor niets heeft 3/4% v.d bevolking ( de Chinezen) 80% v.d ekonomie in handen.
Dat geldt ook voor Malaysie, Thailand, Philippijnen etc.

Bij veel v.d bumi putra's ( niet ALLE) is het standaard 2 dagen werken...3 dagen
instirahat (ngasoh). Niets voor niets gaan veel gestudeerde Indonesiers weer snel naar het buitenland. Zo vertrekt mijn neef (cardioloog) weer heel snel terug naar het land waar hij had gestudeerd. Maar gelukkig vertrekt niet iedereen...de diehards blijven om het land verder optebouwen of uittebuiten. name it.Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

En dat is precies wat we hier niet willen, al helemaal niet als het gaat om dit soort zaken.
Huizen en grond kopen mensen op het volstrekt verkeerde been gezet. Het gaat hier om het eggie in een derdewereldland waar de gewone man niet werkt voor een inkomen maar gewoon zijn eerste levensbehoefte probeert te halen. In vaak meer als barre omstandigheden. Ver van huis ook vaak, en zelf te overleven van amper niks om zijn kindertjes naar school te laten gaan. En de offer die gebracht worden daarvoor niet te onderschatten zijn. We gaan hier maar voor het gemak uit van juiste informatie.

Vakantie is iets anders, ook een generatie die in Nederland heeft doorgebracht die denken iets te weten, worden hier ook gewoon en letterlijk bij de poot genomen.
Terug gekeerd, overleden? De familie gaat gewoon door met incasseren tot men er achter komt. Dit is hetzelfde geweldige vakantie land Indonesie.

Dat moet je de komende 20 jaar vooral als vakantie land blijven zien.

Als Nederlander heb je hier weinig te zoeken, of denken, oh ik ga hier even een bedrijf op zetten. Waanzin van de eerste orde, helemaal als je geen idee hebt van je te wachten staat. En dat weten de meeste niet, al helemaal niet als er geen bagage is van een derde wereld land. Dan zul je meer mee moeten nemen als alleen jezelf en een instellin, ik doe het wel. Dan ben je sneller thuis dan je denkt. Aan ervaring ontbreekt ook hier niet. 30 jaar geleden, of 40? Te ver weg, tijd voor een zachte landing.


Where there is a will there will be relatives.

spacer line  


On 21-02-2012 12:58 barubagus wrote:
Om Sid,

Die nostalgia rondom je nwe duivenhok omgeving moet je los laten. Zo ben ik opgegroeid in de Tanah Abangwijk. Daar was toen een kleine alun2, waar we altijd zaten te eten.
Ik geloof bij de kaki5 soto kambing, lotek enz. De kali tjideng was toen schoon, daar kon je in baden.Nou dat parkje nu, is een parkir mobil geworden en de kali pikzart.
Maar je vergeet dat je toen wel uren in die z.g sandang pandang winkels moets staan om
b.v zeep, olie, kain, blaju etc te bemachtigen. Aan alles was een gebrek, dus ook aan gemotoriseerd verkeer, daarom die rust van toen.

Die heb ik na jaren tobben( sinds het wegvallen van mijn ouders ) ook elk jaar moten bijstellen en uiteindelijk tot de conclussie gekomen dat Jakarta niet zo meer aantrekkelijk is om te wonen op mijn oude dag(AOW) .
De macet, smog en dat alle bekenden en vrienden vertrokken waren naar andere betere wijken(periferie van Jkt) of steden.

Ondanks alles verlang ik nog steeds naar de plekken waar ik ooit fietse , voetbalde of slenterde .Mijn ouderlijke huis werd vorig jaar verkocht . Dus heb ik geen dak meer boven mij hoofd, vandaar dat ik een slaapplaats ("duivenhok" Emoticon: Wink heb gekocht , want hotel is ook niks ( betaalde afgelopen maand gemiddeld 40-50 euro per dag) .Soms exclusief ontbijt.

BB, woonde je in Tanah Abang III ?, daar heb je een klein pleintje , niet ver van de kali Tjideng .(Tjideng Timur)
In mijn herinnering is kali Tjideng ook al vies in die tijd, soms gingen "kampong bewoners" uit Tanah Abang V ( Gang Thomas ) wel bij de kali wassen. Dat wel.

Toen gingen mensen ook nog "baden"en hun was doen in bijvoorbeeld de kali die vanaf Harmoni naar Pasar Baru stroomt, via die Christelijke meisjesschool en Postkantoor/Stadsschouwburg tot Gunung Sari.
Er is ook een kali die vanaf Harmoni naar Glodok stroomde .


bisa dicek of makemyday .

barubagus
User
spacer line
 

Om Sid

In welke buurt in JKT ligt je duivenhok?
Ik ben inderdaad opgegroeid op de Taman Tanah Abang...nou ben ik vergeten of het dua of tiga was. Ik kan het zo vinden, maar het adres ben ik vergeten.
Het huis is onherkenbaar verbouwd, de voortuin is een car port geworden.

Ja die kali Tjideng was toen voor onze begrippen ook al vies, maar de locals gingen toch
hun was daar doen, dus zo vies was het niet.
NU is het alleen maar dikke drab wat je daar ziet.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Surya; ik begrijp je gevoelens inmiddels geheel, en dan ben ik pas drie jaar weg uit Yogya. Nu zie ik daar al de enorme verschillen/vooruitgang. Stille strandjes zijn een 2e/3e Kuta geworden (prima ontwikkeling, al vrees ik dat het over 5 jaar een mini-Pangandaran is), de stad is lekker druk met een hoop toeristen (dat is up & down, ook prima) maar het wordt wel snel warmer in de stad.

En toch zou ik als ik de kans had weer in Yogya willen wonen. Maar goed, dat zit er niet in, want het bedrijf van de vrouw zit hier in een kantoor en ik heb hier nu ook geworteld. Wie weet ooit een 2e huis, maar dan moet het 1e wel gebouwd zijn natuurlijk, en daar zijn we nog niet eens aan begonnen. Maar het is een leuke droom, toch?

Gelukkig was het bier nog wel net zo koud als 'vroeger', dat is altijd aangenaam te mogen vernemen, want die gaat er nog steeds af en toe wel in. Zeker als ik niet hoef te rijden. Haha.

In Jakarta wonen is een groot begrip zoals je weet, alles wat Jabodetabek heet valt onder Groter Jakarta, met zijn geuren en kleuren (soms bau en grijs beton, maar zo gaat dat nu eenmaal. Jakarta is een metropool geworden, maar toch kun je in de kleine straatjes het kampungleven nog vinden, en dat zal ook voorlopig niet verdwijnen.

Als je ergens een plekje hebt gevonden moet je niet altijd willen bewegen. Ik zit ook zeker 5 dagen per week thuis, want als ik even weg moet (de wijk uit) dan ben ik zo een halve dag onderweg. Combineren van afspraakjes e.d. kan wel, als het maar bij elkaar in de buurt zit. Dit is mijn manier om van Jakarta 'te winnen'. Ik denk ook de enige manier, want ik zou er niet aan moeten denken om iedere dag naar kantoor te moeten, tenzij hier een flink salaris, flexibele werktijden en een goede auto (om in te werken) tegenover staan.


Ho Lee Fuk

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 22-02-2012 02:37 Yerun wrote: en een goede auto (om in te werken)

Zoveel is er dus niet veranderd. Een kennis van mij had 25 jaar geleden al een minibusje dat was omgebouwd tot kantoor omdat hij zijn drie vestigingen in JKT dagelijks moest bezoeken en hij toen al zes van de acht uur van een normale werkdag in de auto zat.


MAD

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 22-02-2012 03:03 Pak Pupyes wrote:

[quote removed]

Zoveel is er dus niet veranderd. Een kennis van mij had 25 jaar geleden al een minibusje dat was omgebouwd tot kantoor omdat hij zijn drie vestigingen in JKT dagelijks moest bezoeken en hij toen al zes van de acht uur van een normale werkdag in de auto zat.
25 jaar geleden was het aanmerkelijk minder druk heb ik van horen zeggen. Wellicht wilde hij al die adressen op 1 dag doen en lagen ze redelijk uit elkaar, dan ben je inderdaad een dag kwijt. Nu kun je in die tijd wellicht nog maar 1 of uiterlijk 2 adressen bezoeken. Althans, dat is wat ik doe. Ik spreek met iemand af op een plek waar ik toch al moest zijn, of althans op redelijke afstand.


Ho Lee Fuk

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 22-02-2012 03:18 Yerun wrote: Wellicht wilde hij al die adressen op 1 dag doen

Ja, en dat heb je wel vaker met `dagelijks.' Natuurlijk is het nu drukker, maar het probleem is dus niet van vandaag of gisteren.


MAD

spacer line  


On 22-02-2012 00:09 barubagus wrote:
Om Sid

In welke buurt in JKT ligt je duivenhok?
Ik ben inderdaad opgegroeid op de Taman Tanah Abang...nou ben ik vergeten of het dua of tiga was.

BB, Je woonde in TAMAN Tanah Abang III , het is een verlengde stuk van Tanah Abang III, komende van Tanah Abang Barat ( Nu Jln Abdul MUIS )
Hier heb je streetdirectory.
http://www.streetdirectory.com(...)12580975620976/15171

Ik kom vaak langs Jln T.A III , richting Kesehatan, X keren tijdens mijn jaarlijkse pulang kampung sinds 1979.

Vorige weken nog een paar keren.
TA III en Taman Tanah Abang III ( Waar froeher nog "hollandse "Herenhuizen" staan) is 1 van de plekken waar ik geregeld slenterde / fietste etc .
Heb ook klasgenoten die daar woonden, weet niet meer wie .

BB, zat je bij de SR Tjilamaja of bij de oude ex Wilhelminaschool in Jln Tanah Abang II ?.
Waar rumah Belanda's staan .

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Yerun, het is waar dat 25 jr geleden je nog redelijk snel "kris kras"door Jkt gaat .
In mijn jeugd ( t/m 1967) kunnen we zelfs vanaf Gambir binnen max 15 minuten naar Kebayoran rijden, we gingen zelfs kleine straatraces(auto) houden bij de bunderan H.I, en tot en met bunderan in Jln Sudirman (richting Blok M Pasar Raya). Vica versa .
Werd je achterna gezeten door de politie soms de militaire politie.
Dat waren nog leuke tijden (tempo doeloe).
En dat heb je niet meer.
Uiteraard zie ik de veranderingen(verslechteringen) gelijdelijk gebeuren door mijn jaarlijkse pulang kampung, zo dat ik niet echt hotel de botel raakt.EEn complete cultuurschok.
Het is waar dat ik binnen 1 dag minimaal 2 adressen wil bezoeken.
Vooral omdat je te VEEL vrienden familie heb , kom je bij tante truus langs en niet bij tante mien, dan heb je gedonder. Engga mau kenal lagi.
Ook bij mijn vrienden/oud gang .

Heb afgelopen reis 4 afspraken gemaakt , door mijn na zieken ging niet door.
We hadden zelfs in P.I.M(Pondok Indah Mall) afgesproken , omdat het toevallig halverwege is , 1 zit in Jkt Barat , 1 zit in Gambir(ikke dus) 1 zit in Jak.Sel, 1 zit in Depok.
Leuker kunnen we niet maken.

Mijn duivenhok in aanbouw is bij Taman Anggrek.Jak Bar .


bisa dicek of makemyday .

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 22-02-2012 06:56 Surya Atmadja wrote: Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Yerun, het is waar dat 25 jr geleden je nog redelijk snel "kris kras"door Jkt gaat .

Oftewel, ik lul uit m'n nek, en die kennis van mij is een randdebiel om voor verrekte veel geld een auto te laten ombouwen? Laat naar je kijken.
Jij zat destijds in een Amsterdamse kroeg Campari'tjes weg te werken, en die hoofdmodderaar liep nog rond in de strontluiers.


MAD

spacer line  

Pak P , zoals Yerun schreef is Jakarta echt groot .
En je moet tegenwoordig blijven plakken waar je zit , meestal in je eigen "Kota Mandiri" , Lipo Cikarang heeft eigen faciliteiten , zoals BSD, Bintaro etc .
In feite hoeft je niet eens naar Jakarta Centrum te gaan . Behalve voor werk .

Je hebt ergens wijze woorden geschreven, dat mensen vaak alleen kijken of kennis hebben van hun directe omgeving waar ze wonen en de manier van hun leven zelf kan bepalen (eigen vriendenkring).

Mijn beleving van Jakarta, is Jakarta Pusat Gambir area , waar je Centraal woont , zo veel km naar Bunderan H.I, zo veel km naar Jak.Bar (Pomodoro City, Taman Anggrek , Central Park bestaat nog niet) , naar Menteng/bioskoop Megaria (?) , naar Pasar Baru ,Pasar Senen etc waar je vroeger nog met de betja kon bereiken.
Die afstanden had ik bijna dagelijks met de fiets moeten afleggen .
We gingen ook met 3 beca naar Pasar Senen en Pasar Baru toen we inkopen moesten doen in 1979, samen met onze nichten.
Zijn we met de beca gegaan naar Pecenongan (dichtbij Pasar Baru) om een kostuum te laten maken bij Kwantung "Tailor" voor mijn trouwen.

Das was mijn verdwenen wereld.


bisa dicek of makemyday .

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Pak Surya, in 1987 was het al druk op de weg in JKT. Ik heb het dus niet over 1969 of 1979. Ik heb het over 1987. Dat is namelijk 25 jaar geleden, en toen was het al DRUK op de weg. Zo druk, dat die kennis van mij het verantwoord vond om een auto te laten ombouwen tot rijdend kantoor, zo druk. Druk dus.
En ik zat in het centrum - Menteng - en de bedrijven van die kennis ook. En hij moest die vestigingen elke dag langs, en ik moest elke dag uitgeverijen af. In het centrum, pusat JKT zeg maar. En toen ik een keer bij die kennis klaagde dat het DRUK was, liet hij um zien. Die auto dan. Die omgebouwde auto, die auto die hij had laten ombouwen omdat het DRUK was, en hij niet kon volstaan met slechts wee uur werken op een dag omdat hij de andere uren in de file stond. Want zo DRUK was het. Toen al. Toen was het al DRUK.

Nou gesnopen? Kolere.


MAD

spacer line  


On 22-02-2012 09:16 Pak Pupyes wrote:
Want zo DRUK was het. Toen al. Toen was het al DRUK.

Nou gesnopen? Kolere.

Het is ook al druk, alleen heb ik persoonlijk geen last van
Ben daar op vakantie bij mijn ouders en kon toen met gemak de familie/vrienden die nog in Pusat woonden met gemak bezoeken .

Ben een vakantieganger die vaak na spitsuur /kantoortijd kris kras de nieuwe malls bezoeken.
Kom pas vaak 8 uur s'avonds terug.

Ik had een klein gubuk in Bukit Bogor Raya(Lake Side ) aan het eind van Jagorawi gekocht in 1999 of 2000 (?) .
Toen kon ik van Pusat naar mijn gubug nog binnen 45 min-1 uur via de tol JagoRawi rijden .
Vorige week van Sentul naar Gambir 2,75 uren , een afstand van 35 km.

Het gebeurt geleidelijk , soms merkt je het niet totdat je in een echte macet total zit en nog andere afspraken heb.


bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Het was ook al druk, alleen had er persoonlijk geen last van.
Was daar op vakantie bij mijn ouders en kon toen familie/vrienden die toen in Pusat woonden met gemak bezoeken.

Ik was een vakantieganger die vaak na spitsuur/kantoortijd kriskras de nieuwe malls bezocht., kwam vaak pas om 8 uur in de avond terug.

Ik had een kleine hut in Bukit Bogor Raya aan het eind van Jagorawi gekocht in 1999 of 2000.
Toen kon ik nog van Pusat naar mijn hut binnen 45 minuten tot 1 uur. via de tolweg Jagorawi.
Vorige week van Sentul naar Gambir twee en driekwart uur, een afstand van 35 km.

Het gebeurt geleidelijk, soms merk je het niet, totdat je in een echte file zit en nog andere afspraken hebt.

Tja alles is anders geworden Emoticon: Yes!barubagus
User
spacer line
 

Om Sid,

Ik heb op de Prinses Juliana school gezeten. Ik liep van mijn huis langs die kali jideng en dan over de brug naar mijn school.
Ik moet zeggen dat ik er nooit meer naar toe ga, want het is onherkenbaar veranderd.
Ik heb inderdaad in een van die Hollandse herenhuizen gewoond, ik geloof dat het nu een
kazerne is geworden v.d abri.
Maar ik kan me vergissen. Ik ben er 1x geweest om te kijken, maar het doet me pijn hoe
het huis is veranderd, compleet met car port en al.

Ik weet niet hoe het is nu in Tanah Abang. Ik hoor altijd dat daar de premans van Jakarta vandaan komen. Roxy was er toen ook al geloof ik.

Ik concentreet me nu meestal op Mal kelapa gading pf de MOIspacer line  


On 22-02-2012 21:07 barubagus wrote:
Om Sid,

Ik heb op de Prinses Juliana school gezeten. Ik liep van mijn huis langs die kali jideng en dan over de brug naar mijn school.

PSSSST , niet verder vertellen , dan zijn we praktisch buren geweest.

Ik woonde ook in zo'n (relatief) grote "rumah Belanda", met stuk grond van 600m , groot erf , garage , paviljoentje, veranda/ voortuin en achtertuin etc .
Waar ik nog tot 2005 logeerde, en regelmatig kom tot 2010.
Dat was rumah ortuku( rumah orang tua ku).

De ABRI Kazerne, was al van voor de oorlog, het was een KNIL kazerne geweest waar de Indische schrijfster Lin Scholte ook tijdelijk had gewoond .Haar vader za bij de KNIL.

In mijn (onze )tijd was het de Kazerne van Cakrabirawa( de speciale bewakingseenheid van de President), nu de PasPamPres ( Pasukan Pengaman Presiden ???).

Vorige weken ben ik een paar keren langs geweest.
Mijn "speelgebied"is nu Plaza Senayan, Senayan City, Plaza Indonesia/Grand Indonesia en Taman Anggrek.Plus de neuwe Central Park.(naast Taman Anggrek)

http://www.centralparkjakarta.com/v2/events.php#

Allemaal relatief dicht , soms duurt het ook bijna 1 uur , soms meer, hangt af van de macet.

Ik weet niet hoe het is nu in Tanah Abang. Ik hoor altijd dat daar de premans van Jakarta vandaan komen. Roxy was er toen ook al geloof ik
Jakarta was (of is) verdeeld in wijken , waar verchillende ormas (soms premans) hun eigen wijken hebben .
Tanah Abang was van oudsher de woonplaats van Arabische Indonesiers uit Yemen, nu zitten de jongens van FPI daar .Als het ware hun thuisbasis was daar begonnen.

Roxy , is al jaren veranderd in ITC Roxy Mas, de bekendste handphone verkopers, zelfs beter dan Mangga II (Glodok) .
Kwam vorige keer ook 2x om mijn Lap Top na te kijken omdat ik mijn Telkomflash dongel( abonnement voor 1 maand) kuren vertoonde.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 21-02-2012 11:33 Yerun wrote:

[quote removed]
hmjah, door je lappen teksten met regeltjes, bevindingen en dergelijke kwam ik tot de conclusie dat je schreef dat het mogelijk was voor buitenlanders om hier grond te bezitten.

Sory , heb jou posting niet gezien.

Ik heb vanaf het begin (2005 ?) staan te verkondigen dat het niet kan.
Moderator Oyibo had onlangs nog gevraagd en mijn antwoord gekregen dat buitenlanders alleen HAK PAKAI hebben.
In 1979 was het ook de reden geweest dat ik NIET in gemeenschap van goederen trouwde (met een Nederlandse)omdat ik rekening houd met de toekomstige erfenis.


bisa dicek of makemyday .

barubagus
User
spacer line
 

Om Sid

Taman Anggrek ( is dat die mall met die ijsbaan?) en Plaza Indonesia is meestal voor veel mensen kijken, kijken, en gezien worden maar haast niets kopen.
Ik koop vaak mijn inkopen op Klapa Gading of MOI.
Het kost me een hele dag met de taxi om naar taman en de Plaza te gaan. Soms ga ik met de Busway, want in elke auto sta je stil. Of je nu in Kijang, BMW (botol minyak wangi)
of mercy zit het maakt niets uit.

Ja die FPI ers denken door de Arabische klederdracht aan te trekken, dat ze goede moslims worden. Het is net als de Arabieren Batik zouden dragen, omdat ze denken dat ze dan goede Javanen worden. Ik kom vaak in the middle east. Ze dragen die kleren, omdat het aan het klimaat is aangepast, heel luchtig, velen hebben helemaal geen
religieuze gedachtes erbij. Het zijn wel de kleren v.d profeet, nou en?..we dragen hier toch ook geen kleren uit de bijbeltijd. Dat doen ook alleen die Christelijke fanaten..
die zijn even goed hardstikke gek.
De koran hebben ze nauwelijks bestudeerd, alleen maar klakkeloos opgezegd en uit hun hoofd geleerd zonder de begrippen te begrijpen. Nou dit is dus een reden, waarom ik niet meer naar die Tanah Abang wijken ga.
barubagus
User
spacer line
 

Over die grondaankopen. Volgens mij had ik een ervaring dat je als buitenlander wel grond kon kopen en verkopen als je de weg weet.
Ik had namelijk een stuk grond in Bali , wel op naam van mijn oom, gekocht en verkocht.
In het kontrakt stond wel dat hij het aan mij had verkocht. Ik weet niet hoe het kon.
Mijn Oom was nb al overleden toen ik het verkocht, maar gewoon via de notaris in Den Pasar laten passeren.

Ik heb nu ook een flatje op naam van mijn zusje..en weer zo'n zinnetje erbij dat het eigenlijk van mij is, ik snap er zelf niets van, niets aan de hand dus, iedereen van het kantor mantenance weet dat. Als sinds 1998!! ook bca bank op mijn eigen naam account no problem. KTP, SIM allemaal geen probleem. De Pak Lurah komt n.b vragen of hij mijn KTP mag verlengen uiteraard voor uang rokok.
Iedereen weet toch dat RI corrupt is.....maar ik wil het niemand aan raden.
Doe het niet. ik heb connecties en weet de weg. Ik wil alleen maar zeggen het kan wel..als je vals wilt spelen en niet bule bent. Volgens mij durven ze het met mij te doen, omdat ze kunnen zetten lahir di Jakarta tanggal.....(geboren te Jakarta op ).
spacer line  


On 24-02-2012 01:20 barubagus wrote:
Over die grondaankopen. Volgens mij had ik een ervaring dat je als buitenlander wel grond kon kopen en verkopen als je de weg weet.
Ik had namelijk een stuk grond in Bali , wel op naam van mijn oom , gekocht en verkocht.
In het kontrakt stond wel dat hij het aan mij had verkocht. Ik weet niet hoe het kon.
Mijn Oom was nb al overleden toen ik het verkocht, maar gewoon via de notaris in Den Pasar laten passeren.

Ik heb nu ook een flatje op naam van mijn zusje ..en weer zo'n zinnetje erbij dat het eigenlijk van mij is, ik snap er zelf niets van, niets aan de hand dus, iedereen van het kantor mantenance weet dat.

Iedereen weet toch dat RI corrupt is.....maar ik wil het niemand aan raden.
Doe het niet.

DOE HET NIET.
Dat is ook wat ik altijd beweerde in mijn alle posting.
Soms tot ongenoegen van sommigen die het anders hebben gedaan en met de mededeling dat Indonesia Corrupt!! is( ook waar , bijna alles is daar te koop , totdat je of verlinkt wordt door concurrenten ( zakenwereld) of iemand jaloers is op jou (iri hati) of je ruzie hebt met de nominee .

Jou nominee is jou eigen familie.
Buitenlanders/Nederlanders gaan vaak een nominee of van de aardige developer krijgen of zelfs geregeld via via.
En dan heb je grote kans op ongelukken.
Zoals bekend zijn er veel mensen die berooid terug moeten omdat ze hun "eigendom" verloren hadden.

Ik zit nu zijdelings betrokken bij een nominee probleem op Bali , kan zelfs tig duizend euro verdienen als ik de tanah/rumah sengketa wil overkopen van de buitenlandse eigenaar.
Maar niet aangedurfd omdat ik de krachten die daar speelden niet goed kan inschatten.Het is voor mij een testcase , kan ik van leren hoe bepaalde zaken daar gespeeld worden.

Taman Anggrek is de Mall in Jakbar met die ijsbaan.
Mijn toekomstige duivenhok is op loopafstand van Taman Anggrek en Central Park.


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,810,192 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,611,251 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com