indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Sapolidi, ik vermoed dat je mij verkeerd begrepen hebt.
Een machthebber zoekt bewust zijn zondebokken op, met als doel de macht te behouden en natuurlijk om economische redenen.
Je haalt teveel dingen door elkaar:
Een machthebber kan alleen maar zijn macht behouden door angst te kweken onder de bevolking en valse propaganda te verkondigen met een doel:macht.
Je geeft zelf het voorbeeld van opstand in Indonesie tegen Chinese ondernemers.Ben je vergeten dat de Chinezen vaak misbruik maakten van de zachtaardige Javaan en woekerrentes vroegen en hele wijken in beslag namen?Ook weer hier: opstand en agressie op grond van angst.
Vergeet even niet dat een groot deel van Berlijn in handen was van rijke joden, toen er een economische teruggang kwam waren de joden snel gevonden als zondebok.

En ja, het verhaal over de stagekansen ken ik maar al te goed:Marokkanen moeten vechten tegen hun slechte imago, en de goeden lijden daaronder.
Des te meer reden om dat slechte imago zelf weg te halen en niet maar terugvallen op Nederlandse instanties.
De 350.000 Indische repatrianten en hun kinderen hebben zich goed weten te redden, en vaak met veel meer ontberingen!
Heb uiterst respect voor hen!
PS voordat ik beschuldigd word van antisemitisme:heb zelf een kwart joodse grootmoeder, maar omdat zij met een christen was getrouwd, werd zij met rust gelatenmerapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

oh ja sapol,
ga eens kijken in de grote steden, zoals Den Haag:China town: een en al gokpaleisjes en louche kredietbankjes tegen woekerrentes; dit wordt goed nagevolgd door Islamitische goktenten en leenbanken, waar geen grip op is te krijgen.
Conclusie: machtsoverheersing heeft weinig te maken met ras/huidskleur, maar dient een ding: geld en economische macht Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye byesapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 23-05-2007 12:26 merapi wrote:
Een machthebber kan alleen maar zijn macht behouden door angst te kweken onder de bevolking en valse propaganda te verkondigen met een doel:macht.


Terecht merk je hierbij op dat de machthebber doelbewust gebruik maakt van VALSE propaganda. Een bepaalde groep wordt zodoende tot zondebok verklaard op basis van feiten die niet overeenkomen met werkelijkheid .
Dat bepaalde Joden en Chinezen door hun rijkdom en gedrag de afgunst opriepen bij een deel van de plaatselijke bevolking, vormt geen enkel excuus om zich met buitensporig geweld af te reageren op die bevolkinsgroepen.
merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Nee, Sapolida, dit vormt inderdaad geen excuus, ben dit zonder meer met je eens.
Maar nogmaals: de bedoeling was niet om een kleine elite van Chinezen en Joden uit te roeien, maar om het hele systeem omver te helpen dat in Joodse en Chinese handen lag] kortom de financiele macht in handen te krijgen.
en er is nog niets veranderd!
Waar liggen de grootste oliebronnen??
Juist in het Midden-Oosten, en daar van zijn we afhankelijk, belachelijk maar waar.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 23-05-2007 00:56 sapolidi wrote:

...


Zo zout heb ik het nog nooit gegeten. Dit is echt de wereld op zn kop. Het is dat het al eind mei is, anders had ik gedacht aan een slechte 1 april-grap. Omdat, volgens jou, de zondebok-theorie al eeuwen oud is en door velen wordt gehanteerd ligt de schuld dus niet bij degenen die het doen, maar bij de slachtoffers. Dat de Joden tijdens het nazi-bewind tot zondebok werden verklaard en vele miljoenen eindigden in de gaskamers, lag dus niet aan de nazis, maar vooral aan de Joden zelf omdat die niet overtuigd waren van hun eigen kwaliteiten en maar bleven zeuren over hun moeizame jeugd/achtergrond.
Als een leerling op school vanwege zijn uiterlijk of gedrag door de rest van de klas als zondebok wordt bestempeld en daardoor gepest en getreiterd, dan ligt dit niet aan de pesters maar aan het slachtoffer. Hij/zij moet niet zo zeuren.
Enkele jaren geleden gingen in indonesiŽ winkels van Chinezen in vlammen op en werden mensen van Chinese afkomst door groepen Indonesische relmakers gemolesteerd. De Chinese bevolkingsgroep werd verantwoordelijk gesteld voor de rampzalige economische toestand. Natuurlijk ligt ook volgens jouw theorie de schuldvraag hier niet bij die Indonesische relschoppers, maar bij de Chinese bevolkingsgroep zelf. Het waren zeurders.
Ik vond het weer een geweldige eruptie, Merapi. Emoticon: Bye bye

Hooy sapolidi,
Je hebt Merapi verkeerd begrepen,
Ze bedoeld!!!!!!! Een bpaalde bevolkingsgroep krijgt een joker.
Op het moment dat zo'n bevolkingsgroep, zich verzet tegen die joker,
dan zegt, het volk, zie je nu wel!!!!!!!!.
Merapi heeft het bij het goede eind, maar je leest of begrijp het verkeerdmerapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Ja, Malam, heb het al uitgelegd, maar "leuker"" kan ik het niet maken! Emoticon: Confused Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye byezieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

vergeet niet dat Sapolidi een sociale mens is met gebruiksaanwijzer ??
Het is uit de kluiten gewassen persoon???, een ambtenaar, die het linkse segment in zich heeft, en daar mee ook zijn sociale gevoel uit kristalliseert.
Maar vergeet dat de mensen anders in elkaar zit dan wat hij wenste.
Jammer voor hem, maar als je niet gelooft in de werkelijkheid, en blijft steken in je overdreven menselijkheid, hoe de mens zou moeten zijn?, in de rode oogkleppen, en oordopjes op, ja dan moet je het begrip maar laten waar het thuis hoort.
Een mens kan je niet veranderen maar wel laten inzien hoe de wereld er werkelijk er uit ziet, en dat is op je neus vallen........
Emoticon: Shut up! Emoticon: Wink Emoticon: Yes!Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 23-05-2007 21:20 zieleffe wrote:
vergeet niet dat Sapolidi een sociale mens is met gebruiksaanwijzer ??
Het is uit de kluiten gewassen persoon???, een ambtenaar, die het linkse segment in zich heeft, en daar mee ook zijn sociale gevoel uit kristalliseert.
Maar vergeet dat de mensen anders in elkaar zit dan wat hij wenste.
Jammer voor hem, maar als je niet gelooft in de werkelijkheid, en blijft steken in je overdreven menselijkheid, hoe de mens zou moeten zijn Emoticon: Shut up! Emoticon: Wink Emoticon: Yes!


Och beste Zieleffe,
beter een prettig gestoord persoon met nog wat idealen dan een cynische zwartkijker die overal het negatieve van inziet.
En die laatste opmerking moet je niet persoonlijk opvatten, maar is meer algemeen bedoeld.
Emoticon: Bye byezieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Dat vind ik ook zo een beetje gestoord zijn wij allemaal wel eens dus dat is menselijk toch.
Ik ben blij met deze uitleg want dan voel ik mij niet zo alleen tegen die computer op te typen, om in beeld te zien wat voor een onzin ik weer hebt/heeft geplaatst. Emoticon: Bye bye Emoticon: Blush


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Is niet de hoofdzaak dat we elkaars denkbeelden en opvattingen respecteren?
Prettig of niet prettig gestoord?
Hebben we niet allemaal dat sobat gevoel?
Selamat malam Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 25-05-2007 22:07 merapi wrote:
Is niet de hoofdzaak dat we elkaars denkbeelden en opvattingen respecteren?
Prettig of niet prettig gestoord?
Hebben we niet allemaal dat sobat gevoel?
Selamat malam Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


Beste Merapi,
Ik ga helemaal met je mee, tot het moment dat je zegt, "Hebben we niet allemaal dat sobat gevoel,"
Dat is dus een utopie beste Merapi.
Ook op dit forum niet, tekenend vind ik bijvoorbeeld het verhaal van Brenda die voor de eerste keer in Bali is geweest en de teleurstelling van haar leven heeft gehad.
Persoonlijk vind ik dat jammer, je geeft geld uit en denk lekker op vakantie te gaan en dan heb je de teleurstelling van je leven.
Een ieder denkt anders, ook kan de ťťn wat beter met bepaalde negatieve ervaringen omgaan als de ander.
In zoverre heb ik respect voor Brenda's mening en ik kan mij goed voorstellen dat zij doodziek is geworden om op iedere minuut van de dag gestalkt te worden door ťťn of andere verkoper/ster.
Maar kijk nu eens nar de reacties van al die zoals jij ze noemt sobats, er zijn er bij die geven ze gelijk, er zijn er bij die geven haar goede raad en er zijn erbij die keihard zeggen, je moet lekker in Nederland blijven.
Lanceer eens een stelling dat IndonesiŽ aan het afglijden is en dat de groep straatsteenarme mensen alleen maar groter wordt, dan zou je de reacties van de sobats van jou eens moeten zien, er zijn erbij die je het liefst bij je enkels af zouden hakken.
Kijk nu eens naar Om Sid, ik zal er weinig over zeggen want hij kan mij niet antwoorden, hij zit inmiddels al hoog en droog in zijn tahah air, dat is een positief ingesteld mens wat IndonesiŽ aangaat, op het moment dat ie dat ventileerd dan valt de halve wereld over hem heen(ook ik geef kommentaar, maar respecteerd het wel).
Kijk naar Om Ziel, hij heeft doorgaans een vrij negatieve visie op IndonesiŽ, als hij soms een stelling plaatst dan valt ook de halve wereld over hem heen.
Sobats????? Respect????? An me hoela, er zitten diverse mensen op de punt van de stoel om hun eigen gedachten snoeihard los te laten op iemand die positief of negatief is.
Als een zogenaamde IndonesiŽ lover een bericht schrijft dat hij wil trouwen met een Indonesische, of dat ie het zo naar zijn zin heeft gehad bij die lieve bevolking daar, dan krijg je als allereerste Jantje en Yogja-bali aan de lijn die zoiemand cynisch trachten neer te halen en zij zijn zeker de enige niet.
Als Brenda een negatieve ervaring heeft, dan zijn er weer andere billenbijters die het in hun duffe kop hebben geprent dat IndonesiŽ het paradijs op aarde is, die zich geroepen voelen om pokke opmerkingen te maken.
Dan is er gelukkig ook nog een categorie, ik zal man en paard maar noemen, Yoke en Dangdude bijvoorbeeld, die de kerk in het midden houden en ondanks dat ze graag naar IndonesiŽ gaan, ook zien dat er daar van alles fout is.
Dan zijn er hier of daar in diverse IndonesiŽ forums ook nog vogels die al hlemaal niets willen horen, wat afwijkt van hun zienswijze, want die hebben ogenblikkelijk een plasticzakje nodig omdat ze dan gaan hyperventileren.

Mijn gedachten over IndonesiŽ zijn genoegzaam bekend, ik haat kou en kilte, dat vind ik niet in IndonesiŽ, ik vind onbeleefde mensen een gruwel, Indonesische mensen zijn over het algemeen vrij beleefd(gemeend en ongemeend).
Het land is ongekend mooi(met de nodige vuilnishopen).
Het is er een ongeloofelijke teringzooi en totaal geen disipline, maar ik ervaar dat in de periode's dat ik daar ben als een verademing t.o.v. de aan strakke regels gebonden Nederlandse maatschappij.
Ik zou er mij niet definitief willen vestigen, zo'n 4 tot 5 maanden per jaar is zat.
Ik kan de lovers, niet zo goed begrijpen, dan ging ik naar Spanje, TurkeÔ of Portugal, prachtig weer en een veeeeeeeel goedkopere vlucht, maar ik respecteer ze wel, ieder zijn meug(als het voor het eten is dan heb ik nog wel een tip voor een aardige restaurants in Ned.)
Ik kan ook de notiore kankeraars niet begrijpen, allereerst waarom ze dan toch gaan en ten tweede de knapen die daar wonen, waarom zij niet naar dat paradijselijke Nederland terug gaan.
In plaats van een zout visje een lekkere haring, de sociale dienst staat voor je klaar, lekker wonen in een multiculturele samenleving, tussen Achmed, Said en Ali, onder het genot van een halal visje effe lekker kankeren dat de sociale dienstcentjes te laat zijn gestort en dat de rente op je kapitaal in IndonesiŽ aan het zakken is, ook daar heb ik respect voor.
Sobats?Solidariteit?Respect? Neeeeeeeh Merapi, het is verdwenen,let maar op.

Er komt weer wat Groet Malam

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Nou Malam, je zet me behoorlijk aan het denken, maar ik wil niet bevooroordeeld zijn, omdat ik nog niet in Indonesie ben geweest, maar beslist krijg je antwoord Emoticon: Blush Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Wie zal ik nou eens antwoorden Merapi of Malam.

Merapi schrijft dat Malam beslist antwoord krijgt en dat is zo, ik kan me wel vinden in bovenstaand verhaal.
Sobats?Solidariteit?Respect? Neeeeeeeh Merapi, het is verdwenen,let maar op.


Dat is niet alleen hiero verdwenen maar daaro ook.

Sobats betekent vrienden, sommigen kunnen het met elkaar vinden anderen zijn het totaal oneens met elkaar, wanneer ben je dan een sobat als je het met elkaar eens bent of ook als je het niet ,met elkaar eens bent. Dat kan in beide gevallen als je elkaar persoonlijk goed kent.
Hier zijn we forumgangers en zijn we het met elkaar eens of niet, je respecteert elkaars mening of je gaat er dwars tegen in soms zo erg dat er ingegrepen moet worden door de mod of door andere forumgangers.
Het woord sobat komt enkel nog alleen voor in het vocabulaire van overjarige indo/gangers het is passť voor de huidige indische mensen althans zo komt het op mij over de jonge generatie heeft geen sobat meer maar een mattie, aldus nenek Yo,
maar geeft niks hoor Merapi als jij ons sobats vindt dan is het ook goed, even beste vrienden.


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

O,O,O Malalam, je bent een pure Rotterdammer!goudeerlijk en het hart op de tong.
En aan kankeren doe ik absuluut niet mee, verspilde energie, Ja Malam, toch blijf ik geloven in de vreedzame aard van de Javaan,
En toch blijf ik geloven in mooie land, en hun karakter, terwiijl ik weet dat er een afstand bestaat tussern Oost en West.
Wil dit nog even vermelden:we zijn in Den Haag bezig met de 3e generatie Indokids, en dit is een enorm succes!ze leren de cultuur, het BI, de adat, kortom , het gaat goed
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.80,824,730 topic views - 238,246 posts - 13,717 topics - 29,508 members - last post @ 03-04-2020 19:51 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

131,847,791 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com