indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Het grootste probleem waar Nederland aan lijdt is de geestelijke armoede en yhet conservatisme, maar ik kan het een beetje begrijpen.; de angst overheerst.
I*k heb vaak genoeg aan de bel getrokken bij de wethouders hier in Den Haag: doe wat aan die drugsoverlast in de probleemwijken!
Nee dus; inmiddels zitten er paar allochtone gemeenteraadsleden en vriendjes van de wethouder tussen, die allemaal hun louche belangetjes hebben, dus er gebeurt niks.
Er zou een goede journalist moeten komen, die deze belangenverstrengeling voorgoed overhoop haalt
Drugs worden getolereerd, en ach als je na 19.00 over straat gaat, dan krijg je te horen dat je dat niet moet doen Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: AngryMr. Jacob
User
spacer line
 

Nee Merapi, ik heb helemaal geen titel. “Mr. Jacob” is gewoon de naam die ze mij in Indonesië hebben gegeven. Zo noemen enkele van mijn pleegkinderen mij, leraren van scholen die ik af en toe bezoek en personeel van guesthouses of restaurants waar ik regelmatig kom. Omdat dit het Indonesia-forum is, heb ik me zo dus maar genoemd. Ik ben ik niets meer dan jij. ik ben maar een heel gewone jongen, zij het inmiddels wat belegen.
Dat er in Nederland veel (stille) armoede is, is mij wel bekend. Alleen krijgen alle “arme” Nederlanders bijna altijd wel een of andere uitkering. Of die genoeg is om fatsoenlijk van te leven, is een ander verhaal. Dat hangt van de omstandigheden af van degene die dat betreft. Ieder geval is anders.
In Indonesië krijgt een arm persoon of familie geen uitkering. Alleen genieten sommigen een pensioen, maar dat is vaak heel laag. Zo ken ik een gepensioneerd militair die per maand maar Rp 100.000 (€ 8,50) krijgt. De arme Indonesiërs kunnen alleen bij hun familie of woongemeenschap terecht. Wat dat betreft zijn ze daar wel een stuk socialer als in ons land.

Sinds SBJ president is, is de economie langzamerhand een stuk verbeterd. Mede door een verdubbeling van de benzineprijzen (dat werd mopperend geaccepteerd). Die kost nu ongeveer 40 ct. per liter. De prijzen voor transport zijn dus omhoog gegaan en dat vond niemand prettig. Dat treft vooral de armen.
Alleen snap ik niet hoe ze aan het percentage komen van het aantal werklozen (10%). Hoe wordt dat bepaald? Is dat alleen gebaseerd op de mannelijke bevolking boven de 18 jaar? Ik weet het niet.
Veel Indonesiërs werken slechts enkele maanden per jaar (op de sawah’s). Anderen verkopen wat spullen bij huis, maar te weinig om van een winkeltje te spreken. Zo zijn er velen die wel wat verdienen, maar je kunt dan toch niet echt spreken van een baan. Worden die gezien als werklozen? Wel kunnen afgestudeerde studenten tegenwoordig sneller aan de slag. Weliswaar meestal niet in de studierichting, waarvoor ze hebben gestudeerd, maar bijvoorbeeld een baan op kantoor of winkel. Een diploma is nu in ieder geval een sleutel voor een vaste baan en dat was het vroeger niet. Toen moest er vaak eerst wat geld worden betaald voor een fatsoenlijke baan, zodat alleen de afgestudeerden met rijke ouders aan de slag konden.

Zelf betaal ik het levensonderhoud van enkele arme families en heb een aantal pleegkinderen waarvoor ik de opleiding betaal. Allen straatarm maar met een goed stel hersens. Zolang de resultaten goed zijn, mogen ze van mij verder studeren. Dat stimuleert behoorlijk en daar ben ik blij om. Alleen verbaast het mij dat de studiezin bij meisjes veel groter is dan bij jongens. Die haken meestal na de SMP of SMA af. “Geen zin meer”. Meisjes houden het meestal langer vol. Dan hoop je maar dat ze iemand tegenkomen op de universiteit waar ze later mee kunnen trouwen, want dat is goed voor de hele familie.

Ik ben regelmatig op Java geweest, maar het is me daar te druk. Het valt me trouwens op dat het aantal Nederlandse toeristen daar sinds krismon (monetaire crisis) drastisch is verminderd. Daar zullen de bomaanslagen daarna in Bali en Jakarta ook nog wel verder aan hebben bijgedragen. Vroeger gingen tal van groepsreizen vanuit Nederland bijna enkele keren per week naar Java en Bali (sommige eerst nog naar Sumatra). Er zijn er nog wel, maar veel minder. Garuda is mede daardoor enkele jaren geleden al gestopt met vluchten naar Nederland.
Bali is me té toeristisch, hoewel ik er vaak even een weekje heen ga om wat vrienden te bezoeken. Ik ben gek op Sulawesi want daar is het dunbevolkt, minder toeristisch en de natuur is er schitterend. Daar houd ik van.
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 19-05-2007 01:11 Mr. Jacob wrote:

Alleen snap ik niet hoe ze aan het percentage komen van het aantal werklozen (10%). Hoe wordt dat bepaald? Is dat alleen gebaseerd op de mannelijke bevolking boven de 18 jaar? Ik weet het niet.

Dat is volgens de BPS (Buro Pusat Statistik).
Ze gaan van uit de werkzame beroepsbevolking.
Dat is gewoon te zien op hun site.
Of de cijfers kloppen ? , dat is een vraag.
Is een huisvrouw(ibu rumah tangga ) een werkloze of geen werkloze.?
Zoek ze ook werk ?
Voor de grote meerderheid waarvan de salaris van de mannen te weinig zijn is de zaak duidelijk .
Ze willen of moeten werken om de schoorsteen te laten roken .
("dapur bisa ber-asap" Emoticon: Wink .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

aan mr Jacob
even wil ik toch mijn excuus aanbieden vanwege mijn felle reactie[zie dat maar als een belanda fout]
Dat meisjes meer leergierig zijn is verklaarbaar:deze generatie vrouwen wil niet continu in de dapur staan en maar kinderen krijgen!
De Indonesische man moet leren dat een vrouw volkomen gelijkwaardig is, en dat is moeilijk, ook in Nederland, exact het zelfde
Het is erg goed waar je mee bezig bent: ondersteunen van arme gezinnen, maar ik merk toch af en toe bedrog in mijn werk, in die zin dat de armoede niet zo erg is,
Het probleem is dat vrouwen door hun man moeten thuisblijven, zoniet dan volgt er een pak slaag
Ik weet,dit geldt niet voor allen,maar we kunnen de voedselbank aanvragen en de mishandelingspraktijken binnen gezinnen bijna niet meer aan.Mr. Jacob
User
spacer line
 

Het is al goed, Merapi, je hebt het hart op de tong en dat mag ik wel. Ik heb overigens geen Indo achtergrond, maar ben ook een Belanda.
Mijns inziens zijn er in Nederland 4 soorten armen:
1.Mensen die echt arm zijn, daar zelf niets aan kunnen doen en daar ook voor uitkomen.
2.Mensen die door hun eigen schuld arm zijn geraakt door te gemakkelijk schulden te maken, leningen af te sluiten of een asociale instelling hebben. Daar vallen ook de meeste daklozen en drugsverslaafden onder.
3.Mensen die beweren arm te zijn en er alles uit proberen te slepen wat er maar uit te slepen valt.
4.Mensen die echt arm zijn maar daar niet voor uit willen komen. Misschien schamen ze zich voor de buitenwereld of zijn ze te trots om een beroep te doen op extra steun.
Die laatste groep is het moeilijkst te traceren en valt onder de “stille armoede”. Groep 1 en 4 moeten geholpen worden, groep 2 moet heropgevoed worden en groep 3 verdient een rotschop. Misschien is er ook nog wel een vijfde groep, maar daar kom ik zo snel niet op. Het lijkt me in ieder geval knap moeilijk om te bepalen wie nu echt hulp nodig heeft en wie niet.

In Indonesië zijn de armen makkelijker te traceren. Denk nu niet dat ik op zoek ga naar arme kinderen die goed kunnen leren. Soms wordt je onbewust geconfronteerd met een bepaalde situatie en dan moet je ingrijpen. Het probleem met Indonesiërs is dat wanneer je iemand helpt, vaak de leefgemeenschap jaloers is. Een ander probleem is dat vaak misbruik wordt gemaakt van de hulp. Zo heb ik al diverse mensen ontmoet die een pleegkind hadden en elke maand een bedrag opstuurden. Na jaren gaan ze een keer kijken en dan blijkt het bewuste kind al enkele jaren getrouwd te zijn en is het geld aan andere dingen opgegaan. Ook wordt er vaak om extra geld gevraagd omdat grootvader ziek is of vader ontslag heeft gekregen. Je moet donders goed uitkijken met waar je mee bezig bent.
Vandaar dat ik altijd de betreffende school regelmatig bezoek en met het hoofd of enkele docenten praat, kopieën van rapporten vraag en afschriften van rekeningen. Zolang de resultaten goed zijn, betaal ik er met plezier aan. In dorpen worden meisjes die niet studeren al heel jong min of meer gedwongen om te trouwen. Dan hebben ze niets meer te vertellen en zijn ze alleen nog maar van belang voor het nageslacht. Het klinkt bot, maar helaas is het vaak zo.
Zolang ze studeren, ontwikkelen ze zich. Zodra ze op de universiteit zitten, gaat hun leven veranderen. Ze krijgen andere vrienden, gaan hun eigen mening vormen over tal van zaken en ontgroeien hun oorspronkelijke dorpsgemeenschap. Ze zien hun ouders en familie alleen maar in de vakanties en behoeven niet bang te zijn dat ze zullen worden uitgehuwelijkt aan iemand uit de dorpsgemeenschap. Er wordt tegen hen opgekeken en vooral de familie is trots. Met een beetje geluk vindt ze op de universiteit iemand waar ze mee wil trouwen. Dat lukt meestal wel, want tegenwoordig maakt de komaf op een universiteit niet meer zoveel uit. Ook de kans op een redelijke baan is nu groter dan 10 jaar geleden. En daar hoop je dan maar op, want dan heeft de familie het ook beter.
4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Mr. Jacob,
hier heb ik niets aan toe te voegen, wat betreft Nederland niet en ook wat betreft Indonesie niet.
Voor wat Indonesie betreft heb ik dezelfde ervaringen meegemaakt. Emoticon: Yes!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Zulke voorbeelden zijn er genoeg je kan ze van alles schenken maar iets terug doen kunnen ze niet.
Nou hoef dat ook niet altijd, iets terug te doen maar een beetje dankbaarheid mag je toch minimaal mogen ontvangen neen dat is er nog niet er bij gewoon al krijgen ze een huis dan nog vinden ze dat gewoon.
Ze kunnen alleen ontvangen maar iets geven uit liefde, of uit respect voor elkaar hebben ze niet in hun vermogen.
Ze denken daar helemaal niet aan, daar zijn ze niet mee bezig, neen met hun zelf zijn ze bezig.
Ik kan vele voorbeelden hier neer leggen, maar het wordt afgezaagd altijd het zelfde op je bort krijgen is ook niet leuk meer? Emoticon: Confused Emoticon: Blush Emoticon: Smile


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 20-05-2007 00:34 zieleffe wrote:

Ze kunnen alleen ontvangen maar iets geven uit liefde, of uit respect voor elkaar hebben ze niet in hun vermogen.
Ze denken daar helemaal niet aan, daar zijn ze niet mee bezig, neen met hun zelf zijn ze bezig.
Emoticon: Confused Emoticon: Blush Emoticon: Smile


Wie zijn die ZE Zieleffe? Bedoel je daar de hele bevolking van Indonesië mee? Je bent een meester in het stigmatiseren van een bevolking. Wat moet een bezoek aan Indonesië voor jou een hel zijn. De Nederlandse weldoener die daar alleen maar op ondankbaarheid stuit. Vreselijk moet dat zijn. Maar onthou dat je hiervoor later in het hiernamaals duizendmaal beloond voor zal worden. Emoticon: Bye byeJantje
User
spacer line
 


On 20-05-2007 02:34 sapolidi wrote:

...


Wie zijn die ZE Zieleffe? Bedoel je daar de hele bevolking van Indonesië mee? Je bent een meester in het stigmatiseren van een bevolking. Wat moet een bezoek aan Indonesië voor jou een hel zijn. De Nederlandse weldoener die daar alleen maar op ondankbaarheid stuit. Vreselijk moet dat zijn. Maar onthou dat je hiervoor later in het hiernamaals duizendmaal beloond voor zal worden. Emoticon: Bye bye


Halo ouwe wereldverbeteraar!

Alles wat van mij is is van mij en alles wat van jouw is is ook van mij Emoticon: Yes!sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 20-05-2007 02:44 Jantje wrote:

...

Halo ouwe wereldverbeteraar!

Alles wat van mij is is van mij en alles wat van jouw is is ook van mij Emoticon: Yes!


Dat jij een a-sociale inborst hebt en het woordje "SAMEN DELEN" niet in jouw vocabulaire voorkomt, heb je hier inmiddels al tig-keren verwoord. Maar je schijnt er nog heel trots op te zijn zie ik. Gelukkig is mijn opvoeding van dien aard geweest dat men mij wel gewezen heeft op het feit dat ik niet alleen op de wereld ben en rekening dien te houden met anderen. Dus het was geen opvoeding van "ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke".
Ik weet niet of je kinderen hebt Jantje, maar jij bent zeker voor hen een lichtend voorbeeld. Ze zullen het in de maatschappij heel ver schoppen. Emoticon: Bye byeJantje
User
spacer line
 


On 20-05-2007 03:30 sapolidi wrote:

...


Dat jij een a-sociale inborst hebt en het woordje "SAMEN DELEN" niet in jouw vocabulaire voorkomt, heb je hier inmiddels al tig-keren verwoord. Maar je schijnt er nog heel trots op te zijn zie ik. Gelukkig is mijn opvoeding van dien aard geweest dat men mij wel gewezen heeft op het feit dat ik niet alleen op de wereld ben en rekening dien te houden met anderen. Dus het was geen opvoeding van "ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke".
Ik weet niet of je kinderen hebt Jantje, maar jij bent zeker voor hen een lichtend voorbeeld. Ze zullen het in de maatschappij heel ver schoppen. Emoticon: Bye byeBeste vriend

Ik ben in dit land menigmaal, zonder dat ik het wist, slachtoffer geworden van “samendelen”. Diefstal, manipulatie oftewel ripperij. Dat schijnt in jou ogen “sociaal”. Is nou je dag weer goed? Emoticon: Wink

zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 


On 20-05-2007 02:34 sapolidi wrote:

...


Wie zijn die ZE Zieleffe? Bedoel je daar de hele bevolking van Indonesië mee? Je bent een meester in het stigmatiseren van een bevolking. Wat moet een bezoek aan Indonesië voor jou een hel zijn. De Nederlandse weldoener die daar alleen maar op ondankbaarheid stuit. Vreselijk moet dat zijn. Maar onthou dat je hiervoor later in het hiernamaals duizendmaal beloond voor zal worden. Emoticon: Bye bye

beste Sapolidi
Het stigmatiseren is het gevolg van het verzwijgen van de problemen, en niets dan ook niets er van vermelden, omdat je dan bang bent dat het tegen je gebruikt wordt.
Dat is het gevolg dat men stigmatiseert.
kijk in dit verhaal maar de linkse etablissement-state-melities ontkennen de gevolgen van jaren zwijgen.
Het verzwijgen van de waarheid heeft een boemerangeffect. Emoticon: Shut up! Emoticon: Sadley Emoticon: Puh! Emoticon: Nooo
http://www.hetvrijevolk.com/?p(...)een_boemerangeffect.Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jhgeelen
User
spacer line
 

Hallo allemaal, ik heb aandachtig alles gelezen wat er geschreven is door iedereen in deze topic. Het is zo dat volgens mij iedereen gelijk heeft. Als ik tijdens mijn vrijwilligerswerk met mensen te maken krijg die echt elk dubbeltje om moeten draaien om rond te komen en ook mensen bezoek die ik weet niet hoeveel bezitten, dan denk ik wel eens aan Indonesie waar dit ook wel voorkomt, hoewel de mensen met geld daar minder te vinden zijn dan in Nederland. Het is niet te vergelijken met welk land dan ook. Er moet per land gekeken worden anders krijg je alleen maar scheve beelden, (die vallen meestal stuk) groetjes Joop Geelensidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 20-05-2007 14:48 jhgeelen wrote:

* Het is zo dat volgens mij iedereen gelijk heeft.

**dan denk ik wel eens aan Indonesie waar dit ook wel voorkomt, hoewel de mensen met geld daar minder te vinden zijn dan in Nederland.


*Iedereen heeft gelijkt , dus iedereen blij (het ik heb toch gelijk gevoel ).
Maar waarom is er dan zo veel meningsverschillen ??

**Heb je toch niet gelijk , er zijn nog veel meer " rijke" Indonesiers dan " rijke" Nederlanders. Emoticon: SmileBisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Hooooooi Om Sid,
Toch mooi hè, zonder geklooi en in goede orde, komen we stukje bij beetje bij elkaar, we zijn natuurlijk allemaal niet weters of weters, maaaaaar na een lange discussie en hier en daar wat water bij de wijn doen, komt er toch iets uit waar vaak een ieder mee kan leven.
Soms moet je in een discussie wel eens je eigen ego achter slot en grendel zetten en je kunnen verplaatsen in de gedachtengang van anderen.
Mijn ervaring is in iedergeval hier dat we er op één en andere manier wel uitkomen, dat is nu precies wat mij aantrekt in dit forum.
Dat tevens mensen die nog minder weten als wij een fatsoenlijk antwoord krijgen op een vraag, vind ik niet meer als normaal.
Dat er mensen zijn die de wijsheid in pacht hebben is nu éénmaal een gegeven feit, ik bezoek verschillende forums op allerlei gebieden, ook ik kan een klojo zijn, met dit verschil dat ik het van mij zelf weet, helaas kom ik nog te veel mensen tegen die het niet van zichzelf weten, dan rest nog maar één ding, zwijgen, immers er is nog nooit een spreker geweest die een zwijger heeft kunnen overwinnen.

Groet Malamsidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 20-05-2007 20:21 Malam wrote:
Hooooooi Om Sid,
Toch mooi hè, zonder geklooi en in goede orde, komen we stukje bij beetje bij elkaar, we zijn natuurlijk allemaal niet weters of weters, maaaaaar na een lange discussie en hier en daar wat water bij de wijn doen, komt er toch iets uit waar vaak een ieder mee kan leven.

Daarom is de titel van deze topic :" "wie heeft gelijk "

Ieder kan gelijk hebben in zijn eigen omgeving , in zijn eigen waarneming , of ervaring.
De kunst is naar andere(n) te kunnen luisteren , de andere(n) een eerlijke kans te geven om hun argumenten te gaan onderbouwen . Emoticon: Wink .
De lezers zal ook hun conclussies kunnen trekken of de argument (of verhaal) van Pietje of Jantje hout snijdt of niet.
Zoals ene OmSid vaak zegt "Bisa dicek Mas". Emoticon: Yes!


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 20-05-2007 04:33 Jantje wrote:

...

Beste vriend

Ik ben in dit land menigmaal, zonder dat ik het wist, slachtoffer geworden van “samendelen”. Diefstal, manipulatie oftewel ripperij. Dat schijnt in jou ogen “sociaal”. Is nou je dag weer goed? Emoticon: WinkDiefstal, manipulatie oftewel ripperij zijn ook in mijn ogen misdrijven en hebben zodoende niets met sociaal gedrag te maken.
Nu moet je dus niet alles door elkaar gaan gooien Jantje. Ik trap niet in holle, inhoudsloze kreten van een, door zijn omgeving, gefrustreerd geraakt persoon.
Voor de rest ook een prettige en goede dag toegewenst. Emoticon: Bye byesapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 20-05-2007 09:06 zieleffe wrote:

...

beste Sapolidi
Het stigmatiseren is het gevolg van het verzwijgen van de problemen, en niets dan ook niets er van vermelden, omdat je dan bang bent dat het tegen je gebruikt wordt.
Dat is het gevolg dat men stigmatiseert.
kijk in dit verhaal maar de linkse etablissement-state-melities ontkennen de gevolgen van jaren zwijgen.
Het verzwijgen van de waarheid heeft een boemerangeffect. Emoticon: Shut up! Emoticon: Sadley Emoticon: Puh! Emoticon: Nooo
http://www.hetvrijevolk.com/?p(...)een_boemerangeffect.


beste Zieleffe,
dit is nu precies een goed voorbeeld hoe gevaarlijk het stigmatiseren van een bepaalde bevolkingsgroep werkt.
"Vrouw wordt overvallen, meldt dit maar geeft niet aan tot welke bevolkingsgroep de daders behoren."
Gemakshalve gaat men er dan maar vanuit dat het Marokkanen moeten zijn geweest. Emoticon: Bye byeMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Hoi Sapolidi,

Ouwe wereldverbeteraar(althans zo word je genoemd) we hebben je een tijd niet gezien.
Ik heb eigenlijk nog nooit gelezen wat jouw link is met Indonesië, ik kan er over heen gelezen hebben natuurlijk.
Je staat al snel op de barricade als het over sociaalzwakkeren gaat, soms iets te overtrokken, maar daar maak ik mij ook schuldig aan.
Dus ik mag dat wel, maar jouw achtergrond t.o.v. Indonesië ken ik niet,, ongetwijfeld heb je iets met Indonesië, anders zou je niet op deze site zitten.
Is het een probleem dat ik dit vraag? het is pure nieuwsgierigheid.

Groet Malam.sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 20-05-2007 21:45 Malam wrote:
Hoi Sapolidi,

Dus ik mag dat wel, maar jouw achtergrond t.o.v. Indonesië ken ik niet,, ongetwijfeld heb je iets met Indonesië, anders zou je niet op deze site zitten.
Is het een probleem dat ik dit vraag? het is pure nieuwsgierigheid.

Groet Malam.


beste Malam,
totaal geen probleem die vraag van jou hoor.
in mijn jeugd trok ik veel op met Indische en Molukse jongens. Velen behoren nu nog steeds tot mijn kennissenkring en enthousiast geraakt door hun verhalen over het land, ben ik een paar keer op vakantie geweest in Indonesië.
Ben dus geen Indonesiëkenner . Heb daar wel geweldige vakanties doorgebracht. Natuurlijk zie je daar ook veel ellende en onrechtvaardigheid. Maar wat me vooral getroffen heeft is de warmte van de bevolking. Had toch niet het gevoel dat ze voortdurend achter mijn geld aanzaten. Maar ja, ik ben dan ook maar een toerist en geen doorgewinterde Indonesië-ganger.
Ben ook geen wereldverbeteraar, maar heb een bloedhekel aan generaliseren. De zondeboktheorie is gemakkelijk en simpel, geef de schuld van alle ellende maar aan één bevolkingsgroep en je bent er vanaf. Je hoeft dan nooit meer zelf na te denken, de schuldige staat bijvoorbaat toch al vast. Emoticon: Bye byesidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


Naast de zondeboktheorie kan het ook verklaar worden door onbekendheid v.d situatie ,of onzekerheid of een vorm van gefrrusteerdheid.Soms ook een beetje de slachroffersrol spelen.
Zie ook de "OCS" theorie van Prof.Dr Sotodimedjo .
OCS = Omgekeerde Calimero Syndroom.
Heb ooit die theorie ergens gehoord , of het waar is ?


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 


On 20-05-2007 21:08 sapolidi wrote:

...


beste Zieleffe,
dit is nu precies een goed voorbeeld hoe gevaarlijk het stigmatiseren van een bepaalde bevolkingsgroep werkt.
"Vrouw wordt overvallen, meldt dit maar geeft niet aan tot welke bevolkingsgroep de daders behoren."
Gemakshalve gaat men er dan maar vanuit dat het Marokkanen moeten zijn geweest. Emoticon: Bye bye

Beste Sapolidi ja je hebt gelijk maar zou het dan ook niet beter zijn om anderen deze weg af te snijden, zij de enige zijn die voor hen eigen bevolking groepen op moeten komen, en niet zoals nu stilzwijgend die Marokkanen, of welk bevolking dan ook, in die bevolking groepen er wat van te zeggen wie zwijgt stemt toe.
Maar klagen aangemoedigd, dat zij worden gestigmatiseerd
Ik heb ook onder Marokkanen goed mensen die goed hun positie op de rails hebben staan.
Maar die zwijgen, waarom?, bang zijn zij gemaakt, en daar zit de knel punten, en dan moet je die bangheid door breken, en hen uitdagen voor de eerlijkheid op te komen.
Als ze mij als Hollander mij veroordelen over de mentaliteit, dan zeg “ik dat ze gelijk hebben” want die mentaliteit van sommige Hollanders mag je best aan de kaak stellen en ja dat doen wij hier vol op aan mee wij veroordelen onze landgenoten volop.
En elke keer duidelijk mededelen van sommige,niet iedereen nou dat moeten ze maar uit mijn verhaal uit halen,die ik ook dat bedoel dat er natuurlijk ook goede Indonesiërs er zijn.
Dat weet u als toerist ook?, dat heb je nu duidelijk gemaakt.
Ja als je ze zo meemaakt is er niets mis mee, maar als je ze beter leert kennen, dan komt er een heel ander verhaal kijken.
Stigmatiseren zou actuele moeten zijn om hen alerte te maken, prikkelen van hen verwachten, dat ze een verkeerd beeld over hen duidelijker maakt, door er een veroordeling er over te uiten, van die mensen die ons Hollander tot Indonesiërs een verkeerd beeld van je land wordt geschetst. Kijk maar eens als je zelf veroordeeld wordt over druks gebruik in Nederland je legt het ook uit dat het beleid je niet gelukkige maakt maar toch boven water houd wat nu eenmaal niet goed is, dus je kan het controleren, dan in de onderwereld te laten weg stoppen,dat beoog ik als duidelijkheid aan dit druks beleid van onze overheid, uit moet leggen. Emoticon: Shut up! Emoticon: Wink Emoticon: Sadley Emoticon: Emoticon: Blush Emoticon: Eerie Emoticon: So funny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

De zondebok theorie wordt door ieder volk, ieder ras en iedere regeringsleider gehanteerd en is al eeuwen oud.
De zondebok groepen kruipen in een slachtofferrol en bij verzet worden ze weer als zondebok bestempeld.
Zo blijft de cirkel eeuwig rond.
Het is veel beter mensen te overtuigen van hun kwaliteiten en die waar te maken,in plaats van blijven zeuren over een moeizame jeugd/achtergrond.
Zeker in het Westen liggen er genoeg kansen om je capaciteiten waar te maken.sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 22-05-2007 13:55 merapi wrote:
De zondebok theorie wordt door ieder volk, ieder ras en iedere regeringsleider gehanteerd en is al eeuwen oud.
De zondebok groepen kruipen in een slachtofferrol en bij verzet worden ze weer als zondebok bestempeld.
Zo blijft de cirkel eeuwig rond.
Het is veel beter mensen te overtuigen van hun kwaliteiten en die waar te maken,in plaats van blijven zeuren over een moeizame jeugd/achtergrond.
.


Zo zout heb ik het nog nooit gegeten. Dit is echt de wereld op z'n kop. Het is dat het al eind mei is, anders had ik gedacht aan een slechte 1 april-grap. Omdat, volgens jou, de zondebok-theorie al eeuwen oud is en door velen wordt gehanteerd ligt de schuld dus niet bij degenen die het doen, maar bij de slachtoffers. Dat de Joden tijdens het nazi-bewind tot zondebok werden verklaard en vele miljoenen eindigden in de gaskamers, lag dus niet aan de nazi's, maar vooral aan de Joden zelf omdat die niet overtuigd waren van hun eigen kwaliteiten en maar bleven zeuren over hun moeizame jeugd/achtergrond.
Als een leerling op school vanwege zijn uiterlijk of gedrag door de rest van de klas als zondebok wordt bestempeld en daardoor gepest en getreiterd, dan ligt dit niet aan de pesters maar aan het slachtoffer. Hij/zij moet niet zo zeuren.
Enkele jaren geleden gingen in indonesië winkels van Chinezen in vlammen op en werden mensen van Chinese afkomst door groepen Indonesische relmakers gemolesteerd. De Chinese bevolkingsgroep werd verantwoordelijk gesteld voor de rampzalige economische toestand. Natuurlijk ligt ook volgens jouw theorie de schuldvraag hier niet bij die Indonesische relschoppers, maar bij de Chinese bevolkingsgroep zelf. Het waren zeurders.
Ik vond het weer een geweldige eruptie, Merapi. Emoticon: Bye byesapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 22-05-2007 13:55 merapi wrote:
Zeker in het Westen liggen er genoeg kansen om je capaciteiten waar te maken.


Moet je wel de gelegenheid krijgen om deze capacitieten te kunnen laten zien.

Discriminatie op stage
woensdag 23 mei 2007
Een groep Marokkaanse en autochtone jongens en meiden belden naar bedrijven. Zogenaamd voor een stage. In totaal werden 336 kleine en middelgrote bedrijven in de horeca, handel en de bouw gebeld. De autochtone proefpersonen stelden zich daarbij voor als Rob of Anne Veenstra; de Marokkaanse proefpersonen als Murat of Fatima Bensaïdi. Allen spraken goed Nederlands en hadden dezelfde MBO-achtergrond. Het verschil in de reacties van de werkgevers op Marokkaanse en autochtone scholieren blijkt zo groot dat we zondermeer van forse discriminatie kunnen spreken. Autochtone scholieren kunnen na een telefoontje veelal op gesprek komen, terwijl Marokkanen vaak te horen krijgen dat er geen stageplekken zijn.
Een Nederlandstalige samenvatting van het OESO-rapport From education to work is te downloaden via www.oecd.org.

En dan heb ik het alleen nog maar over stage. Over vast werk zullen we het maar niet hebben, Merapi.
Emoticon: Bye bye


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.80,850,218 topic views - 238,246 posts - 13,717 topics - 29,510 members - last post @ 03-04-2020 19:51 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

131,850,421 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com