indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 20-02-2008 12:19 merapi wrote:
Ja Sobats, jullie hebben gelijk, dit betrof een domme ambtelijke fout!


W , ondanks alles vind ik dit komisch.
Het is gewoon een uitnodiging .
Totdat ik een examen moet doen en ook niet slaag. Emoticon: Yes!
Tegen die tijd zien we wel weer .
Het is gewoon bureacratie . Iedereen moet gewoon meespelen , en niet al te serius benaderen.
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Sidia,

Het is geen fout.
Het werkt in Nederland alsvolgt, vanwege onderbuik gevoelens krijgen we een minister als Verdonk. Die gaat als een dwaze te keer. Krijgt een wetsvoorstel door de 2e kamer geperst die eigenlijk niemand wil. Vervolgens worden regels met voeten getreden. Want de wet moet er door. Vervolgens gaat de wetgever alle bestanden koppelen, we zijn tenslotte geautomatiseerd, en of je wil of niet, je zit in de printerlijst die onwillekeurig namen uitpoept en vervolgens keurig op de post gooit. Een kennis van me komt uit Engeland, woont hier maar een slordige 40 jaar en overkomt gwoon hetzelfde.

Het is gewoon te schandalig voor woorden. In Nederland ben je geen mens meer maar onderwerp, of zo je wilt een sofi of BSN nummer. En de overheid doet maar gewoon iets. De computer poept het uit dus je mag komen bij een ambtenaar. Die dan vervolgens eigelijk ook niet weet wat hij/zij er mee moet.
Regels en automatisering. Nederland heeft geen burgers nodig. Als ze maar nummers hebben. De mens waar het om gaat is volslagen vergeten. En dat is triest.It's only kinky the first time.

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Ik zou Verdonk niet eens een sok willen laten breien, laat staan een pan piepers koken.
Piepers hebben geen bsn dus tja


It's only kinky the first time.

Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Als ik lees wat er de laatste tijd veranderd en strenger geworden is ben ik blij dat we net een paar jaar terug alles gehad hebben.Maar de regels zijn niet voor niets zo streng,er is zat fout volk bij en zo screent men inderdaad het serieuze van de golddiggers.Blijft erg jammer voor diegenen die het goed menen en nu extra inzet moeten doen voor ze elkaar kunnen zien natuurlijk.Ik zou liever zien dat elk geval individueel wordt behandeld en niet alles op de grote hoop.Zelfs al ben je eindelijk in Nederland,dan zal je te maken krijgen met nog veel meer perikelen als je bijv. je paspoort wil aanvragen,omdat elk jaar alles veranderd en strenger wordt.Mijn vrouw heeft intussen alle denkbare cursussen gedaan om genoeg paperassen te hebben,maar het kost veel geld en geduld voor je jezelf echt Nederlander of ingeburgerde kan noemen.Als ik het zelf allemaal zou moeten doorlopen dan zou ik het ook niet 1 2 3 halen gezien de aard van de vragen die soms gesteld worden op examens en dan nog de verschillen per gemeenten die elk hun eigen handelswijze hebben en daarbij horende bedragen.Vaak weten instanties van elkaar niet hoe alles dient te werken en zie je door de bomen het bos niet meer.Veel succes toegewenst en ogmaals...geduld geduld en een heeeeeeeeeeel lange adem is gewenst om te slagen. Emoticon:sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 20-02-2008 20:09 Veer01 wrote:
Als ik lees wat er de laatste tijd veranderd en strenger geworden is ben ik blij dat we net een paar jaar terug alles gehad hebben.


Is het zo ?
De vraag heb ik gesteld omdat in de bijlage van mijn "uitnodiging" brf staat o.a :

U bent verplicht om het inburgeringsexamen te behalen als u :
*. geen paspoort uit de E.U heeft EN
*tussen de 16 en 65 jaar oud bent EN
*minder dan 8 jaar in Nld woonde tijdens de leerplichtige leeftijd (tussen de 5-17 jaar ) EN
*geen diploma's heeft die laten zien dat u de nederlandse taal beheerst en Nederland goed kent EN
*in Nederland wilt blijven wonen .
Iemand die tijdelijk in Nld verblijft (b.v voor studie , werk , au pair) hoeft niet in te burgeren.

Wat houdt de inburgeringsplicht in ?
bla bla bla bla

Meer weten ?
bla bla bla bla
Dus als men nog steeds de Indonesische (vreemde) nationaliteit heeft zal t.z.t wel een briefje krijgen.


In ieder geval heb ik dat briefje al in mijn zak .
Voor de anderen zal het dan : briefje komt zo , briefje komt zo Emoticon: Smile
Tenminste als de computer je niet vergeten bent .
Ik heb vanmiddag gebeld , ze geven toe dat het vreemd is en krom.
Maar ya , regels zijn regels .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 20-02-2008 16:08 oyibo wrote:
Het is gewoon te schandalig voor woorden. In Nederland ben je geen mens meer maar onderwerp, of zo je wilt een sofi of BSN nummer. En de overheid doet maar gewoon iets. De computer poept het uit dus je mag komen bij een ambtenaar. Die dan vervolgens eigelijk ook niet weet wat hij/zij er mee moet.
Regels en automatisering. Nederland heeft geen burgers nodig. Als ze maar nummers hebben. De mens waar het om gaat is volslagen vergeten. En dat is triest.


Het is inderdaad triest dat NL steeds verder de weg kwijt raakt met de bureaucratie. Het gaat alleen nog om de regels en niet om de bedoeling achter de regels. Afgelopen jaren heeft een kennis vanuit RI moeten "strijden" tegen zowel gemeente als SVB. Na ca. 7x terug te zijn geweest naar NL voor allerlei hoorzittingen en rechtszaken, heeft hij uiteindelijk beide gevallen gewonnen (computerfouten en ambtelijke willekeur). Elk ander had halverwege het bijltje er al bij neergegooid, vanwege tijdsverkwisting en geldsmijterij gestopt. Hij heeft doorgezet en uiteindelijk gewonnen. Niets dan lof voor deze man (ondanks het kwijt zijn van veel geld, tijd en emoties). Dat is NL: een land van automatisering/robottisering. BV Nederland heeft geen burgers nodig; alleen nummers, robots die zich voegen in het systeem en produktief zijn voor BV NL.
Jaren geleden wilde ik een paspoort aanvragen voor mijn dochter op het gemeentehuis. Kon niet want ze had geen SoFi-nr. Ik de bewuste ambtenaar meegedeeld dat dat ook geen vereiste is voor het verkrijgen van een Ned. paspoort maar meer een gewoonte omdat 99% van Ned. staatsburgers een SoFi-nr. al hebben (degenen die in NL wonen). Het heeft me veel moeite gekost om de ambtenaar (ondertussen waren het er 3 geworden) duidelijk te maken dat het computerprogramma fout was geprogrammeerd en het niet de wet is die dat SoFi-nr. eist.
Totaal geen flexibiliteit meer. Zo kan er nog wel enkele 10-tallen cases opnoemen. Deze doorgeschoten bureaucratie was 1 van de grootste redenen om patria te verlaten.

Nu weer met die inburgeringscursus (waar ik overigens wel achter staat voor nieuwkomers, al laat de kwaliteit te wensen over). Dat burgers als Sid die al 40 jaar in NL wonen ook hiervoor nog worden opgeroepen, is een gevolg van de automatisering/computerisering van de maatschappij (zoals mijn zoon met Ned. achternaam, Ned. vader en Ned. nationaliteit, ook Indonesische moeder Ned. nationaliteit) op school werd gestopt in het vakje allochtoon en werd aangeboden OETC (Onderwijs in Eigen Taal en Cultuur) te gaan volgen. Absurd.
Het ruikt sterk, zowel in het geval van mijn zoon als in het geval van Sid, wel weer duidelijk naar werkverschaffing voor taalleraren en vormingswerkers.
I could be wrong maar alles wijst die richting op.
sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 21-02-2008 06:18 Yogya-Bali wrote:

Dat burgers als Sid die al 40 jaar in NL wonen ook hiervoor nog worden opgeroepen, is een gevolg van de automatisering/computerisering van de maatschappij (zoals mijn zoon met Ned. achternaam, Ned. vader en Ned. nationaliteit, ook Indonesische moeder Ned. nationaliteit) op school werd gestopt in het vakje allochtoon en werd aangeboden OETC (Onderwijs in Eigen Taal en Cultuur) te gaan volgen . Absurd.
Het ruikt sterk, zowel in het geval van mijn zoon als in het geval van Sid, wel weer duidelijk naar werkverschaffing voor taalleraren en vormingswerkers.
I could be wrong maar alles wijst die richting op.


Vanwege het feit dat ik eind jaren '70 in een schoolbestuur heb gezeten weet ik iets af van deze materie, omdat het toen erg speelde. In mijn woonplaats konden kinderen, op vrijwillige basis, les krijgen in OETC. Maar dat gold alleen voor kinderen van Turkse, Marokkaanse, Spaanse, Porugese en Joegoslavische oorsprong. De achtergrondredenen waren dat deze bevolkingsgroepen eventueel terug zouden keren naar de landen van herkomst en dat je pas een tweede taal goed kon leren als je je eigen taal goed beheerste. Nalv. de treinkapingen kregen ook Molukse kinderen extra taalonderwijs, maar dan in het Nederlands, om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Dat ook kinderen met een Indonesische achtergrond dit extra onderwijsaanbod kregen is voor mij volkomen nieuw. Waarin kregen ze dan les? In het behasa indonesia of in de cultuur en geschiedenis van het land? Inmiddels is dit alles , zoals je weet, afgeschaft. De nadruk is nu komen te liggen op integreren en niets anders.
Ook denk ik niet dat dit alles ingevoerd was met het oog op werkverschaffing. Als je zo denkt dan kun je , volgens mij, wel alle sociale studies afschaffen en je wat betreft het onderwijs alleen maar moet richten op het bedrijfsleven. Vind ik allemaal veel te goedkoop en simpel gedacht.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 22-02-2008 02:01 sapolidi wrote:

...

Nalv. de treinkapingen kregen ook Molukse kinderen extra taalonderwijs, maar dan in het Nederlands, om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Dat ook kinderen met een Indonesische achtergrond dit extra onderwijsaanbod kregen is voor mij volkomen nieuw. Waarin kregen ze dan les? In het behasa indonesia of in de cultuur en geschiedenis van het land? Inmiddels is dit alles , zoals je weet, afgeschaft. De nadruk is nu komen te liggen op integreren en niets anders.


De moeder van mijn zoon is dus Molukse. Ik maak zelf echter geen onderscheid tussen de ene etnische groep in RI en de andere. Vandaar dus dat ik Indonesisch heb gezet.

Voor mij was juist het belachelijke dat hij vloeiend Indonesisch sprak, had meer dan 4 jaar in RI gewoond, maar werd op de lagere school in NL gepushd "Moluks maleis" te gaan volgen; iets wat voor hem zeer verwarrend was daar deze taal (enigszins op Bahasa Indonesia gelijkende taal) een in NL door burgers van Molukse afkomst gecreeerde taal is die alleen nog gesproken wordt door enige duizenden (en dus geen miljoenen zoals in RI) mensen van Molukse afkomst in NL (en niet die in RI).

Het klopt dat dit geheel vrijwillig was. In 1e instantie heb ik de school ook duidelijk gemaakt dat mijn zoon deze lessen niet hoefde (en ook niet mocht) te volgen. Later is door de OETC-lerares (onder het mom van sociale, etnische solidariteit) emotionele druk uitgeoefend op zijn moeder om onze zoon dit OETC toch te laten volgen. Het heeft hem zeer verward en is uitgemond in een "campur" (mengsel) van Moluks-maleis (althans zoals het in NL wordt gesproken, uitsluitend en alleen gehanteerd door enkele duizenden "hardliners" onder de Molukse Nederlanders) en BI (Bahasa Indonesia), een taal die door 10x zoveel mensen wordt gesproken als Nederlands.
Het heeft hem ook niets geholpen in het versterken van zijn etnische identiteit; eerder het tegenovergestelde; het heeft hem meer onzeker gemaakt.
Ik kan mij nog herinneren dat lessen in OETC door de overheid werden gesubsidieerd met het doel de verschillende etnisch-culturele bevolkingsgroepen in NL meer te emanciperen en zich meer te sterken in hun (etnische) identiteit om op die wijze het integratieproces vloeiender te laten verlopen.
merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Yogya B en Om Sid,
Hieruit blijkt al weer dat Nederland nooit iets heeft begrepen van haar kolonieen, maar dat had ik op 10jarige leeftijd al door.
Bitter weinig werd aan de opvang van kinderen uit voormalig NI gedaan, kennelijk dacht men hier: ze hebben de Nederlandse nationaliteit en dan komt het goed.
Nooit werd er aandacht besteed aan de enorme cultuurverschillen,laat staan de geloofsverschillen.
Wij, kinderen in Nederland werd altijd voorgehouden dat Indonesie Christelijk is en wel voor bijna 100%!
Gelukkig en dankzij mn Indische familie bleek dit soort onzin op school anders uit te pakken.
Op huidskleur werd niet in Den Haag gediscrimineerd, maar wel op geloof en dat begreep ik toen niet.
De Molukse kinderen gingen naar een strengere Christelijke school met een aparte dominee.Moslimkinderen:daar hadden we nog nooit van gehoord.
Het was een roerige tijd in de jaren 50 en 60, maar leerzaam

Wie wil er meer over vertellen? Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!zieleffe
User
spacer line
 

Als ik Yogya-Bali zijn geschiedenis moet door lichten, dan kom ik op een gemeenschap, van verschillende cultuur, die hij doorstaan heeft met eerst een Molukse getrouwd te zijn, en daar kinderen van heeft.
Nu hij gescheiden is?, heeft hij nu een Javaanse met of zonder Chinesche achtergrond.
Zijn meningen, volg ik met belangstelling, en hij heeft het soms echt dicht bij, mijn mening,wat ook mijn mening kan zijn.
Hij kan het beter vertolken dan wat ik kan.
Daarvoor heeft hij meer gestudeerd dan ik…
Over de Molukse gemeenschap in Nederland heb ik mijn ervaring opgedaan, door met hen, en samen met hen iets te delen,wat betreft, wat betekend een leven zonder een genoegdoening te hebben, over een werk omstandigheid, en je betrokken voelt met ons gemeenschap.
En geloof mij ik ken die gemeenschap, doordat ze liet blijken dat ze er wel aan konden voldoen.
Er was een, die via gevangenisbewaarder bij de politie terecht kwam.
Zijn broer werd advocaat, en zo kan je zien dat ze het wel goed deden.
Ik heb altijd goede band met hen gehad, en ze konden met mij heel goede kontakten maken, maar ik ook met hen.
Alhoewel jammer door hun gesloten cultuur kon je niet gemakkelijk binnen dringen in hun welzijn.
Maar geloof mij, hun kwaliteiten hadden een grote invloed op mij.
En ze maakte het ook waar…..
Dat is waarin ik mijn geloof in de Molukse gemeenschap altijd hebt gehad.
Ik vind het een pracht volk, een voorbeeld voor meen en geen nu……….. Emoticon: Wink Emoticon: Yes! Emoticon: Nice Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.87,944,499 topic views - 240,748 posts - 13,734 topics - 34,222 members - last post @ 15-01-2021 19:14 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,234,415 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com