|
|
|
|
|
Hi,
weet iemand misschien wat er in de avocadosap zit, de vruchtendrank met een bruine "toevoeging" , het is geen chocolade, maar wat is het dan wel ?
Heerlijke vruchtensappen maken ze daar. Avocado met... (geen alcohol).
In Zuid-Sumatra (Lampung) hebben we heel goed gegeten in de dorpen waar we langs kwamen en waar we logeerden.
Een volgende keer heb ik wel vragen over diverse gerechten.
Maar eerst de avocadosap.
groetjes,
Inez
|
|
|
|
Hi Inez,
“Alpokat juice” is ook een favoriet drankje van mij (tanpa es!) en volgens mij is het wel een soort chocolade siroop die ze erdoor doen. In ieder geval enak!
Mzzl, Jan
|
|
|
|
|
jus alpukat
3 buah alpukat yang tua
100 ml sirop gula
100 ml sirop moka
100 g es batu, memarkan
4 sdm susu kental manis cokelat
Cara membuat:
# Keruk daging buah alpukat. Taruh dalam mangkuk blender.
# Tambahkan sirop gula. Proses hingga lembut.
# Taruh sirop moka dalam 2 buah gelas saji. Tuangi alpukat halus.
# Beri es batu. Siram dengan susu kental manis.
# Sajikan segera.
Untuk 2 gelas
|
|
|
|
Voor zover ik weet is het "tjoklat" dus chocoladesaus maar dan vermengd met een suikerstroop, lekker maar erg machtig en calorierijk
|
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen
|
|
|
|
On 07-03-2007 14:51 sayang wrote: jus alpukat
3 buah alpukat yang tua
100 ml sirop gula
100 ml sirop moka
100 g es batu, memarkan
4 sdm susu kental manis cokelat
Cara membuat:
# Keruk daging buah alpukat. Taruh dalam mangkuk blender.
# Tambahkan sirop gula. Proses hingga lembut.
# Taruh sirop moka dalam 2 buah gelas saji. Tuangi alpukat halus.
# Beri es batu. Siram dengan susu kental manis.
# Sajikan segera.
Untuk 2 gelas
|
ah,
terimah kasih, Sayang,
ini adah di susu kental manis,
( vertaling: er zit blijkbaar ook zoete melk (kental ?) in, suikerstroop, moka, )
proost !
Inez,
(Gouda, Netherlands)
|
|
|
|
Probeer deze variatie eens,advocado pureren of in kleine stukjes snijden,vervolgens in een glas doen,zoals boven te zien is voeg daarna wat koude koffie aan toe,die moet je wel dag of een paar uur van tevoren gezet hebben en laten afkoelen in de koelkast.
Voor de variatie moka siroop of bruine suiker aan toevoegen het geheel met geraspte ijs of kleine blokjes door elkaar roeren ,ogen dicht en langzaam tot je nemen,voor diegene die het wat te mellow vinden een scheutje cointreau doet je zweven.
Vaak worden er in Indonesie kant en klaar advocado puree erin gemietert en dus mierezoet dit is meer advocado new lifestyle
Breeze
|
sing ken ken bli....
|
|
|
|
Susu kental manis cokelat zit in blikjes van friesche vlag, er zijn 2 smaken, gewone gezoete dikke melk (mierzoet ) en de zelfde maar dan met chocoladesmaak.
|
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen
|
|
|
|
Voor de variatie moka siroop of bruine suiker aan toevoegen het geheel met geraspte ijs of kleine blokjes door elkaar roeren ,ogen dicht en langzaam tot je nemen,voor diegene die het wat te mellow vinden een scheutje cointreau doet je zweven.
Breeze [/quote]
Hi Breeze,
dit lijkt me ook heel lekker,
 bedankt,
Inez
|
|
|
|
Ik had wel van een 'variasi', advocado met ....., koffie gehoord die als een soort pudding in de koelkast 'ijkoud' met een lepel gegeten wordt ......
|
'Ahu kura ahia, mansia nia'
|
|
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.
|
88,061,174 topic views - 240,766 posts - 13,734 topics - 34,253 members - last post @ 20-01-2021 23:02 CET
|
143,470,750 pageviews |
|
|