indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

zieleffe
User
spacer line
 


Het is mij niet duidelijk wat vliegengaas met emigreren te maken heeft, misschien informatie over , als je gaat emigreren neem dan vliegengaas mee?

Neen kan mij voor stellen maar als je goed lees dan heb ik over een handel opzetten bij die gene die willen emigreren.
Er is van alles te koop maar zo iets wat je dagelijks tegen aan loop is die Muskieten en alle ongedierte die op het licht afkomen buiten de cicak om
En als je met die Bayer spuitbussen, (die je heel veel ziet daar) , wilt werken dan vergiftig je eigen ook nog er bij
Als je zo buiten zit bij een lamp dan weet je dat er veel ongedierte er op afkomen. Emoticon: Worship Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Shut up! Emoticon: Wink Emoticon: Yes!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


On 15-03-2007 19:55 4yoke4 wrote:
Om Ziel wil een kant en klare hordeur inclusief gaas!!!!!!!!!!! Emoticon: Yes!


Als je een beetje handig bent..en je denkt dat het nergens tekoop is ! dan maak je het toch gewoon zelf Emoticon: Puh! Een beetje doe-het-zelfer is zeer zeker handig als je inmiddels bent ge-emigreed Emoticon: Shiny


Live life to the max.......

heliumhead
User
spacer line
 

hallo,
Ben zelfstandig, nederlander, werk wereldwijd als inspection-engineer, getrouwd met een indonesische vrouw sinds 8 jaar en onze 1e (en de planning laatste) kinderen (tweeling dochter) zijn net geboren. Kom al 15 jaar in Ind. en woon hier nu sinds een jaar of 4. Mijn vrouw spreekt vloeiend NL en heeft ook de NL nationaliteit (we hebben oa 3 jaar in NL gewoond). Weet nu een beetje wat jullie van plan zijn, als je hier bent en je hebt interesse om af te spreken, we wonen in BSD dan hoor ik het wel.
Groet,

BTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Heliumhead,
Is mij onduidelijk wat je hier duidelijk wil maken, duidelijk is wel dat je al een tijdje in Indonesie woont, afkortingen gebruiken zijn ze hier meester in.
Maar waar ligt BSD en welke stad of dorp is hier mee bedoeld?
Ligt die plaats in Oost Java en je hebt geen pot bier nodig om gezellig te doen kunnen we elkaar altijd ontmoeten, wij zijn vrij flexibel omdat we geen (kleine) kinderen hebben.
Jansidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

BSD is een wijk / dorpje ("satelietstad" Emoticon: Wink tussen Jakarta en Tanggerang .
Of daar in de buurt .
In ieder geval ergens in de rimbu buiten Jakarta. Emoticon: Wink


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 17-03-2007 06:12 Tuti & Jan wrote:
Beste Heliumhead,
Is mij onduidelijk wat je hier duidelijk wil maken, duidelijk is wel dat je al een tijdje in Indonesie woont, afkortingen gebruiken zijn ze hier meester in.
Maar waar ligt BSD en welke stad of dorp is hier mee bedoeld?
Ligt die plaats in Oost Java en je hebt geen pot bier nodig om gezellig te doen kunnen we elkaar altijd ontmoeten, wij zijn vrij flexibel omdat we geen (kleine) kinderen hebben.
Jan


Ik denk Jan, dat hij de nederlanders die geëmigreerd zijn uitnodigt om langs of binnen te komen om een bakkie koffie of thee te halen, ff stoere verhalen uit het verre nederland ophalen of zo. Emoticon: Yes!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 28-02-2007 19:15 ronsrace wrote:
Er zijn zakelijke mogelijkheden en ja, er is behoorlijk wat cash. En of ik contacten heb? Jazeker, maar meer is beter, toch? Het plan was/is dan ook om het 1ste jaar alleen maar rond te kijken, informeren, zakelijke afspraken maken etc. En zeker, ik ga er zeker niet vanuit dat men wel even helpt. Hoeft ook niet, ik ben een grote jongen.


Kan je op dit moment niet direct helpen met zakelijke contacten maar je houding lijkt me goed. Ik heb ook eerst een jaar rondgekeken (m.n. in Jakarta en Bali) en dan zie je vanzelf wel in welke "gaten" je kan springen. Je moet ook een financiele buffer hebben om het 1e jaar te kunnen opvangen.

Alleen vraag ik me af of Bali en Lombok nou wel de juiste keuzes zijn. Als we het over Nederlanders hebben dan neemt dat aantal in Bali en Lombok maar zeer langzaam toe. Het gros zijn pensionada's of WAO-ers, dus die hoeven niet te werken of zaken te doen. Dan een ander groot deel is (ex-)penose of personen die in het "grijze" circuit laveren en hun zwarte geld witwassen aldaar. Vervolgens nog de dubieuze makelaars in onroerend goed. En dan nog vele mensen die actief zijn in horeca en toerisme maar allen met zeer wisselend succes.

Vreemde is dat ik na bijna 20 jaar Bali vrijwel niemand meer aantref van het "eerste uur" (op een paar ex-penose gasten na). Dat zou toch een teken aan de wand moeten zijn en je aan het denken moeten zetten over de mogelijkheden op Bali (en ook Lombok)?! Al mijn "oude" vrienden en kennissen zijn reeds weg.
Daarentegen in Yogya was ik bijna 2 decennia geleden een van de weinige Nederlanders, hooguit enkele tientallen woonden er. Nu wordt er echter zelfs al een paar jaar met steun van de ambassade Koninginnedag gevierd vanwege het zeer sterk toegenomen aantal Nederlanders. We praten nu over honderden. Ook vele van de eerstgedienden zitten er nog steeds; dit in tegenstelling tot Bali. Ook in Jakarta zijn veel "blijvers". In Bali is het echter een komen en gaan en dat moet toch wel iets zeggen over de economische mogelijkheden aldaar. Sterren stijgen snel in Bali maar donderen nog harder naar beneden.
Ronsrace, als ik jullie was zou ik me focussen op andere streken dan de door jullie genoemde regio. Indonesia is zoveel groter (en interessanter) dan Bali en Lombok.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Y-B , graag je mening.

Ik denk dat in het algemeen nog brood in zit in de toerisme sector , in het bijzonder in guesthouse sector.
Zoals men weet kom de toeristenstroom uit nederland beetje bij beetje aan de gang .
Een paar jaar geleden loop ik met een droom om een guesthouse te gaan bouwen in 1 van de grote steden die in de "toeristenroute" zitten.Hoe dan ook er komt toch veel Nederlandse toeristen die een rondreis maken vanaf Jakarta richting Bali.
Als je een kontrakt kan regelen met 1 van de vele gespecialiseerde reisburo zal je dan binnen kunnen zijn .
En daarnaast kan je ook je "losse" toeristen opvangen en hun een eigen "huurauto" aanbieden.
Ik heb een succesvolle(? althans die indruk heb ik) )voorbeeld gezien , een kleine guesthouse , de Rumah Mertua in YogYa.
Kwam daar even kijken in 2003/2004 ?, heeft niet veel kamers , hun keuken is redelijk goed , het stukje grond is ook niet erg groot .
En zit ook niet in het centrum , maar het lijkt wel dat het goed loopt.
Je kan hun site zelf bekijken.

Zo'n formule zou je dan kunnen toepassen , en als je met een paar vrienden een keten van guesthouse gaat openen , zoals 1 in Bandung , 1 in Yogya , 1 in Malang en 1 ergens dicht bij de oversteek met Bali .
Zo'n formule zou je dan kunnen onderzoeken of het haalbaar is.
Een zaak openen op Bali en Lombok is toch moeilijker dan in Java.
De (grond) prijzen zijn daar hoog en de concurrentie is moordend.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

En daarnaast kan je ook je "losse" toeristen opvangen en hun een eigen "huurauto" aanbieden.
Beste Sidia,
Jij moet toch beter weten, als je zaken gaat doen op die manier krijg je zondermeer problemen met de autoriteiten, ook in Java.
De enigste uitzondering kan zijn dat je een aantal mensen in dienst neemt.
Een vriend van ons uit Tasikmalaya (Indonesier) doet dit werk al enkele jaren voor een reisbureau uit Bandung, zij pikken mensen op bij de luchthaven in Jakarta en brengen ze dan naar Banyuwangi of zelfs naar Bali, de route en ook de hotels kunnen de mensen zelf bepalen.
Dit reisbureau werkt ook met freelance gidsen, uiteraard allemaal met een Indonesisch paspoort, een buitenlander mag nu eenmaal geen gids zijn, wel assistent van een Indonesische gids, daar kan uiteraard flexibel mee omgegaan worden.

een kleine guesthouse , de Rumah Mertua in YogYa.
Ik heb dat guesthouse in februari dit jaar bezocht, jammer genoeg alle kamers vol, keurige kamers, zwembad en over de prijs per nacht valt echt niets te zeggen.
Kijk eens op : http://www.rumahmertua.com/en/
Salam,
Jansidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 21-03-2007 09:38 Tuti & Jan wrote:
En daarnaast kan je ook je "losse" toeristen opvangen en hun een eigen "huurauto" aanbieden.
Beste Sidia,
Jij moet toch beter weten, als je zaken gaat doen op die manier krijg je zondermeer problemen met de autoriteiten, ook in Java.


Ben met je eens dat een Nederlander(of bule) geen VKR heeft kan het moeilijker zijn om iets te gaan opbouwen .
Men heeft in het algemmen Vitamin Koneksi & Relasi nodig (VKR).
Daarom moet je ook joint venture oprichten met een Indonesier.
Of een eigen PMA openen.
Het is omdat ik al te oud ben om nog iets te gaan doen , ik sta al in de startblokken om van mijn pensioen te gaan genieten .(Moet nog jaren wachten. )
Anders heb ik al 1 guesthouse geopend , ik kan nog investeren als ik de kleine overwaarde van mijn gubuk (huttje) in amsterdam gaat inzetten.
Daarnaast ben ik indonesische staatsburger , alle papieren zijn in orde .
Ben ook geboren en getogen in Jakarta dus er zijn wel mogelijkheden mbt VKR.
Toen ik jullie beiden ontmoette in Kuta (2005) ben ik ook aan het orienteren voor een huisje .
Heb toch afgezien omdat het daar relatief duur is om een goede guesthouse te openen .Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Jan ,
ik zit 11 en 12 juni a.s in Ina Garuda Yogya (Malioboro).
Ben van plan om 1 week te gaan crossen in Midden Java.
Ben van plan om de omgeving te gaan bekijken , guesthouses etc .
Hebt je mijn mail ontvangen ?


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Even terug komen op RumaH Mertua , heb hun nieuwe site bekeken .
Binnen 3 jaar zijn ze beter geworden , ook gezien de prijsnivo.
300.000 rupiah is niet echt goedkoop.
Zo te zien gaat het goed met hun.

in 2004 " hoorde" ik dat er een stukje grond in de buurt te koop werd aangeboden , naast de Lapangan Golf.(?)
5000m groot (of klein) , prijs was schappelijk , ongeveer 1/2 jut per/ m en SHM .
Ik weet niet wat de grondprijzen nu kosten , zal wel 2 of meer duurder zijn door de aanleg van de ringroad.

Dezelfde verhaal is ook met Bandung Utara (dago) , in 2004 kost per meter grond in de buurt van sersan bajuri (ledeng) =Kampung Daun/The Peak vanaf 300.000/m .
Door de aanleg van Tol Cipularang (Tolweg Jakarta -Bandung) wordt nu met gemak tot 5x betaald.
Bandung is nu de backyard van de Jakartanesen.
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Ben van plan om de omgeving te gaan bekijken , guesthouses etc .
Hoi Sidia,
Ik zou best willen maar er zijn momenteel enkele privé-zaken die voorrang hebben, valt dat allemaal mee dan gaan we in Mei naar West Java en is een bezoek aan Midden-Java zeer zeker mogelijk.
Ik heb jou email ontvangen en ook beantwoord.
De goedkoopste kamer bij Rumah Mertua kost IDR 225.000, voor mij zo ongeveer de bovengrens.
De mede-eigenaar Albert hoeft niet te emigreren naar Indonesië, hij is Indonesiër maar nu nog woonachtig in Nederland.
Groetjes,
JanYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Kweet t nog nie zo. Heb mijn vragen bij het goed lopen van guesthouses. Verkijk je niet op Rumah Mertua. Albert hoeft niet daarvan te leven. Het is meer hobby en tijdverdrijf. Dus moeilijk te constateren of dat guesthouse nou wel voldoende oplevert. Hij heeft het niet nodig.
Over dat witwassen gesproken; gebeurt natuurlijk niet alleen in Bali, ook op Java. Teveel buitenlanders die in de horeca zitten in Indonesia, zit n luchtje aan. Vaak gaat het om zwart geld wit te wassen en dan het ze geen "reet" schelen of de zaak nou wel of niet goed loopt.
t Is hard knokken met horeca Sid. Ook toerisme trekt nog niet voldoende aan; eerder het tegenovergestelde na al die rampen (natuur, trein, boot, vliegtuig, modder, etc.). Ik ben ook nog steeds actief in het toerisme maar hoef er gelukkig niet meer uitsluitend van te leven want die tijd is al lang voorbij dankzij de reformasi en al het geklungel daarna.
Ik zou eerst goede survey doen.
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 21-03-2007 13:21 Yogya-Bali wrote:


t Is hard knokken met horeca Sid.
Ik zou eerst goede survey doen.

Dat is zo . En zeker als men afhankelijk is van het project.
In mijn situatie is anders , ben ook niet echt afhankelijk van mijn "toekomstige" droom . Ik ga pas een guesthouse openen in de toekomst (na mijn AOW of vervroegde vertrek naar Indon.).Dan heb ik al een basisinkomen . En ik ga ook niet 100% emigreren , ben toch huiverig voor de gezondheidskosten als je ouder wordt en daar ziek gaat worden.
Eerlijk is eerlijk in Ned. is het beter gewaarborgd.
Voorlopig zoek ik een stukje grond.
Aan de andere kant ben ik soms verbaasd dat er veel guesthouse geopend zijn door mijn medelanders , en ik kan ook niet voorstellen dat de meesten met tonnen zijn gekomen. En dan denk ik dan , als ze het kunnen waarom kan ik het niet.
Ben ook al tevreden als ik mijn kostprijs kan er uithalen , eventueel verdienste of winst is meegenomen. Ben ook niet van plan om hard te gaan werken , wil alleen in de herfst van mijn leven gaan genieten . Waarschijnlijk wordt het ook veel jalan2 , want ik heb indonesia nog steed niet gezien behalve java en bali.
En na x jaren zal de onroerendgoed ook snel in waarde stijgen.
Tegen die tijd zit ik dan al in de bejaardensoos.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

ciater
User
User icon of ciater
spacer line
 

Om Sid dromen zijn bedrog .
Na zo lang in Holland te hebben geleefd moet u het toch zeker weten, maar scheinbaar hebt u nog een lading cultuur op je schouders mee te dragen.
Dat U een eigen cultuur hebt is helemaal niet erg, maar dan wel de mogelijkheid blijven opperen om je aan andere culturen waarin je leeft als hoofd leef wijze te blijven behouden.
Daarom ik volg u op beide site, uw visie is stil blijven staan in de jaren dat het nog een beetje goed ging, in Indonesie, en dat was dat er toen in die tijden, (heb het over de jaren 1970 tot 1990) geen Indonesier het zelf maar kon permenteren om een gasthuis, te openen, laat staan er te komen,er komt meer bij kijken dan de mensen die nu hier een guesthouse runnen het niet die waarde hecht, die nodig is om buitenlandse gasten te ontvangen, het schoon houden, en wat kapot is weer repareren, of vernieuwen, is een must en dat kunnen ze hier niet
Daarin komen ze hier strikt veel aan te kort, een goede manager te zijn voor guesthouse, en u gezien uw leftijd zal afhankelijk worden aan die indonesiers die bij u komen schoonmaken en eten koken pembantu, en weet ik allemaal waarin u zal aan gaan moeten voldoen.
En dan mag u er als een haan er boven op gaan zitten want anders wordt het niets met al die guesthouses. waar bigint u aan ga lekker uitrusten en genieten van uw pensioen, en laat die guesthouse uit uw dromen verbannen.
Anders zou ik zeggen droom lekker verder. Dit was zo maar een gratis advies zonder dat u er omvroeg, en die ongepermitteerd hier maar plaatst. Om u uit uw dromen te verlossen., uit medelijden. Emoticon: Party! Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny Emoticon: Nice Emoticon: Yeah right!Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

is een must en dat kunnen ze hier niet
Daar kan wel verandering in komen en niet door de spot te drijven maar waar mogelijk aanwijzingen en tips te geven zonder de mensen te kleineren.
Mijn ervaring is dat de mensen wel willen maar vaak niet weten omdat ze het nooit anders is geleerd.
De rampen de laatste tijd zijn een triest voorbeeld, men kan niet alleen oogsten maar zal ook eens moeten zaaien.(onderhoud plegen)
Jan
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 23-03-2007 09:21 ciater wrote:
Dit was zo maar een gratis advies zonder dat u er omvroeg, en die ongepermitteerd hier maar plaatst. Om u uit uw dromen te verlossen., uit medelijden. Emoticon: Party! Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny Emoticon: Nice Emoticon: Yeah right!

Allereerst mijn dank voor je gratis advies.
Heb jou bijdrage lang gemist.

Als je mijn posting leest kan je ook zien dat ik in Bandung wil investeren en als het te duur is zou ik naar jogja kunnen uitwijken.
Het is een droom , maar niet onmogelijk Emoticon: Smile .

In 2004 begin 2005 wilde ik toen een kleine 1 kmr appartement kopen (kost ongeveer 15.000 euri) , ben 1 dag te laat .Gelijk uitverkocht .
De flat zit in de braga city walk. Binnen 3 jaar is het bijna 3x over dekop gegaan, qua prijs.
Nu kan ik niet meer kopen.

http://indrapr.multiply.com/photos/album/8

Je kan ook hun officiele site gaan bekijken, het gebouw staat schuin tegen over de North Sea Bar (?) in de bekende Jalan Braga Bandung.

Een niet uitgevoerde project (droom) was de Dago Pakar , als je bekend ben in Bandung zou je het ook weten waar dat ligt en welke soort huizen daar gebouwd worden.
In ieder geval bedankt voor je medelijden , het is toch tof van je . Emoticon: Bye byeBisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

ciater
User
User icon of ciater
spacer line
 men kan niet alleen oogsten maar zal ook eens moeten zaaien.(onderhoud plegen)

Oogsten komt na het zaaien, en aangezien ze daar geen oren na hebben zaaien(menyebar benih) is voor hun een moelijk woord planten (menanam) is daar veel meer bekend.

Tuti van Jan ik begrijp u uitlatingen wel maar steekt geen kant of wal want zoals je niet weet ik zit ook al heel lang in indonesie.
Je kan ze bijbrengen zoveel als je wilt maar je zal er bij moeten gaan staan want leergierig zijn ze nu eenmaal niet,en hoef je ook niet te denken dat ze iets van je aannemen van raad of advies daar zijn ze veelste trots voor zij weten het, en niemand anders of u bent een psichiater die dit volk kan poetsen.

Graag gedaan
Om Sid Braka permai ken ik al van vroeger, en ik had daar ook wel willen wonen maar mijn vrouw niet ze komt uit Bandung.
Dus het ging niet door, en waarom niet ja toen was het vuil en vies nu viel het mee omdat de Presidenten in 2005 kwamen wegen 50 jaar gedung merdekka, en toen heeft men rond JL asia africa en braca helemaal vernieuwd en schoon gemaakt, nieuwe Boonzaaiboompjes geplant enzv.
Nu is het weer aan het lot overgelaten, en ziet men al weer de achteruit gang.
Vergeet niet dat verkeer die daar langs dendert die veel vuil maakt.


Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Ciater,
Ik bekijk het duidelijke anders als jij doet, ik ben hier komen wonen met het idee dat ik hier GAST ben en ik gedraag mij er ook naar.
Waar mogelijk zal ik helpen, maar ik probeer zeer zeker niets te forceren.

Zijn er immigranten die met bepaalde zaken in Indonesië grote moeite hebben mogen ze wat mij betreft het eerste beste vliegtuig richting Nederland nemen om vervolgens nooit meer in Indonesie terug te keren.

Het is niet onze taak om dit land even te gaan veranderen, het is het Indonesische volk zelf wat die beslissing zal moeten nemen.
Janciater
User
User icon of ciater
spacer line
 


Het is niet onze taak om dit land even te gaan veranderen, het is het Indonesische volk zelf wat die beslissing zal moeten nemen

Ja Jan van Tuti je kan opportuniteit zijn als je wilt maar als je een guesthouse wilt openen dan kan het toch niet anders dat het met u ingebrachte energie en geld de gevolgen van hun te helpen in hun kunnen en dat met een geduld van een uil je eigen zal afvragen of dat wel vol te houden is.
Je moet wel van goede huizen komen, om dat geduld op te brengen, en het gedrag als gast, vol te houden als je al jaren daar bent.
Neen het voorspiegelen van je goede bedoelingen, dat is leuk maar te doorzichtig te noemen.
Je kan zien, ondanks je jaren verblijf er nog niet veel van gemaakt hebt ,dan gewoon je verblijf daar te voldoen als een aangepast persoon die het zelfde doet als een Indonesier.
Dat is niets mis mee, maar nu nog ergens aan beginnen om je daarna nog er van te kunnen profileren is luchtfietserij.
Ik heb meer respect voor jongeren die iets ondernemen ,daarmee aan de slag willen heeft dat land meer aan, en willen emigreren, dan zij die er al jaren hun goed gevulde portemonnee van uit een uitkeringland hun verblijf hebben. Wel ere die het toekomen is de erkenning van je dat Tuti je de informatie aan levert toch
ERE DIE ERE TOEKOMT Tuti mag dan niet zelf schrijven maar heel veel informatie is afkomstig van haar
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 24-03-2007 13:43 ciater wrote:

...


Je moet wel van goede huizen komen, om dat geduld op te brengen, en het gedrag als gast, vol te houden als je al jaren daar bent.


Expertise kan je altijd inhuren .Er zijn zat afgestudeerden van een hotelschool die je voor een habekrats(nederlandse normen) kan inhuren.

Het koken , de was laten doen voor de "gasten"is ook no problemos.
Je neemt iemand (2 personen) in vaste dienst .
Satu buat cuci , satu buat masak.
Bij veel tamu neemt je extra part timers.
Voila , je hebt dan huize Sid .
Voor antar jemput van de gasten kan je zo een mobil rental plus supir gaan inschakelen.

En als ik hier gaat adverteren(bij indahsenia) is mijn kost ook verzekerd,
harga promosi 5 % diskon voor indahseniers .
En mijn vrienden krijgen 7,5 %.diskon.

Wah , ikke wordt slapend rijk.
(dream , dream , dream Emoticon: Party! )
Ik bedoel maar. Emoticon: Yes!
Sorry hoor , ben even melig geworden, maklum zaterdagmiddag..


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 


In portugal, Spanje en Italië. ieder najaar een invasie van kampers of caravans met sateliet schotels en zonnepanelen op hun dak.
Ze staan overal en meestal illegaal, naast elkaar en overwinteren dus in Zuid Europa. Dus zodra de zwaluwen vertrekken moeten jullie opletten of ook de 55 plussers en WAOers vertrekken.
Maar niet alleen maar Nederlanders, ook Duitsers, Britten, Fransen en Skandinaviers met soms een verdwaalde Italiaan er tussen in.
Ieder jaar wordt het drukker en ze verrekken het om op een camping te gaan staan. Ben benieuwt hoelang dit doorgaat voordat de gemeentes gaan ingrijpen.
Ik geef ze geen ongelijk om hier te komen overwinteren en deze kampers zijn soms zo groot dat ze op kleine autobussen lijken.
Eentje woont trouwens in een omgebouwde bus.
Een camper is wel een uitkomst want tijdens het rijden kan er koffie gezet worden.
Fietsen achterop gebonden en iedere nationaliteit kan dus via de schotel op de hoogte blijven van het thuisfront.
Sommigen blijven heel lang op een plek en worden dus bijna inwoners.
Maar wel met Néderlandse AOW en Néderlandse ziektekostenverzekering !
Sommige zijn 70 + en dus geen zielige bejaarden die zitten te verpieteren achter de vitrages.
Geweldig_________________.


Is dat niet iets voor u Pak Sid heerlijk bij dat weer, en niet achter de graniums te zitten ook niet in Indonesie.
Hebt u al meer gezien dan de wallen in Amsterdam bent u al in Barselona, Rome,Parijs Berlijn geweest?
Er is nog veel te zien dan Indonesie alleen, ja als je dat gezien hebt dan heb je meer bagage, dan kan je beter door al die problemen die er zijn in Indonesie zien door te komen.
Dit is voor mij aanleiding, om eens van uit Indonesie naar China te reizen om dat land eens in het echt te leren kennen Emoticon: Yummie! Emoticon: Yes! Emoticon: Nice Emoticon: Shiny Emoticon: Puh!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 24-03-2007 20:26 zieleffe wrote:

...


Is dat niet iets voor u Pak Sid heerlijk bij dat weer, en niet achter de graniums te zitten ook niet in Indonesie.
Hebt u al meer gezien dan de wallen in Amsterdam bent u al in Barselona, Rome,Parijs Berlijn geweest?


Achter de geraniums ? Achter de geraniums ?
Nee toch , als ik daaro ben ga ik elke dag/avond op stap.
Naar malls , disco's . Het schijnt dat expats (ook oudere) daar nog aan de bak kunnen komen.
Waarom deze jongeman niet ?
Tenminste dat heb ik hierO gelezen Emoticon: Smile .
Of zijn dat allemaal sterke verhaaltjes ??
Kan ik de big spender gaan spelen met mijn AOW+Pensioentje.
Grote/dikke dompet , en OmSid gaat de PleeBoi spelen. Emoticon: Party! Emoticon: Yes!

Nee , In Berlin ben ik nog niet geweest .Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

hendrik_
User
spacer line
 

tante tuti en ome jan u kent me misschien niet meer maar ik kom als ik de juiste personen voor me heb ook u zaandam en woon ook in indonesia ben net op vakantie in nederland mijn tel nr
075-6159042 mobiel 0614197042 email adr autoschadesmitRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.telfort.nl
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,716,369 topic views - 242,044 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 20-10-2021 20:21 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,448,320 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com