indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (0 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (2 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

ga kijken om Sid op de reumasite,
nou om Sid dat was in Nederland wel anders.
Heb respect voor uw moeder wat zij bereikt heeft en al helemaal in het begin van de vorige eeuw.
en nee heb nooit een eigen verzorgster of baboe gehad, je werd opgevoed om zo snel mogelijk zelfstandig te zijn,
Echt de bovenlaag in Nederland hadden bediendend personeel, maar grootouders hadden een inwonende hulp, maar koken deed oma zelf



merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Nee om sid, Nederland kon je niet vergelijken met Indie, waar bedienden klaar stonden.
De bovenlaag had een hulp in de huishouding en dienstbode""s,
Mijn grootouders hadden 37 jaar een hulp in de huishouding, deze lieve mevrouw werd gewoon een gezinslid.Zo hecht, dat ze bij mijn geboorte was,die van Eva en ook de peetmoeder van Eva was,
Haar portret staat nog steeds in de woonkamer.
Maar een Ned.gezingsverzorgster was beslist geen baboe, de kinderen werd geleerd snel zelfstandig te zijn en rommel op ruimen?zelf doen!
Maar je kon altijd bij haar terecht: een hele lieve Nina Bobo



merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

lekker recept en kerngezond!!

Vegetarisch, maar kan ook ayam of babi bij, ik doe het meestal met tahu.

250 gr groene linzen
zout/peper
rawit
blaadje perut
500gr rijpe tomaten
bouillonblokje
1 prei
stukje djahe wortel
3 flinke tenen knoflook
1 grote ui[rode uien zijn smaakvoller]

Week de linzen een nacht.

Ui en knoflook schoonmaken, zacht aanbakken met djahe,rawit, de tomaten[klein gesneden] toevoegenen de prei in ringetjes.1/2 liter water erbij
Daarna de lgeweekte linzen toevoegen, stooftijd 30 a 45 minuten.
op het laatst een bouillonblokje toevoegen.
Gebruik een vlamverdeler, eventueel water toevoegen.
Selamat Makan!


W
Emoticon: Puh! Emoticon: Puh! Emoticon: Puh!



merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Zonnebloempje heeft beloofd het recept voor klappertaart te posten!
vol verwachting klopt ons hart! Emoticon: Party! Emoticon: Puh! Emoticon: Puh! Emoticon: Party!



spacer line  

Klappertaart = Cocostaart.

1 pak kelapa muda (uit diepvries) of meer
50 gr. bloem + 25 gr. maizena
25 gr. margarine of roomboter
150 gr. basterd suiker
6 eigeel
6 eiwit
400 cc halfvolle melk
200 cc klapperwater of santen
1 (afgestreken) theelepeltje zout
1 zakje vanille suiker

1. Eigeel, basterd suiker, zout, vanille suiker, mixen tot het romig wordt.
2. Boter of margarine kloppen tot het zacht wordt, dan met nr. 1 vermengen.
3. Bloem er door heen roeren tot het deeg glad is.
4. De kelapa muda erin doen.
5. De santen en melk beetje bij beetje erin mengen.
6. De eiwit (appart) mixen tot dat echt stijf is en met een pollelepel zachtjes door het deeg roeren.
7. Vuurvaste schaal invetten, het geheel erin doen. In de oven (eerst voor verwarmen) 30 min op 160 C.

Veel succes er mee. Vanaf nu ben ik offline.






zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Lees hier het hele verhaal een leuke mis and the standing.
Een Nederlander die hier op reageert zij die het verhaal niet kan lezen omdat het in bahasa Indonesische is kunnen het vertalen in Google vertaal site of je kan en toolbar van Google op je Internet explore zetten, en je kan alle site vertalend lezen.
vertaling is nog niet zo goed, maar je kan wel de licentie van het verhaal begrijpen........ Emoticon: Nice Emoticon: Shiny Emoticon: Party!



JANGAN "BOBOR" dan "BUBUR" SUMSUM aja beda........

DESKRIPSI JANGAN BOBOR
1 ikat bayem, dipetik daunnya dan pucuknya saja, tangkainya dibuang (aku petik bayem raja yg daunnya gede2 di halaman rumah tetangga... hehehe.. enak bayemnya, gak keras spt yg dijuwal di pasar)
1 buah labu siam ukuran kecil aja, kupas, iris gede2 setebal 1/2 cm
+/- 1250 ml santan
1 buah tempe semangit
3 lembar daun jeruk
garam dan gula
Bumbu halus:
4 siung bawang merah
3 siung bawang putih
2 cm kencur
1/2 sdt ketumbar
3 butir kemiri
1. Rebus santen, masukkan bumbu halus, tempe semangit dan daun jeruk
2. Masukkan labu siam sampai agak mateng
3. Masukkan daun bayem, angkat jika sudah empuk. Ups... jangan lupa garam gulanya
EEANAK TENAN

Deskripsi BUBUR SUMSUM
Bahan:
100 g tepung beras yang bagus
½ sdt garam
650 ml santan
2 lembar daun pandan, potong-potong
Saus:
200 g gula merah, sisir
50 g gula pasir
250 ml air
1 lembar daun pandan, potong-potong
Cara membuat:
Campur tepung beras, dengan sebagian santan dan garam. Aduk rata.
Masak sisa santan dan pandan hingga mendidih.
Tuangkan larutan tepung beras, aduk hingga kental dan mendidih. Angkat.
Saus: Masak semua bahan hingga mendidih dan gula larut. Angkat, saring.Sajikan bubur dengan Sausnya.

Buat buka puasa asyiek banget



Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Om Ziel,

Laten we het er over eens zijn dat uw engels best te begrijpen is, geen misunderstanding daarover, maar U mag ook gewoon misverstand schrijven hoor, dat begrijpen we allemaal en U heeft er geen licentie voor nodig maar de intentie is goed. Ik kon het even niet laten Om Ziel. Emoticon: Bye bye



Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 02-03-2007 16:31 merapi wrote:
Om ziel en Om Sid, wij vrouwen mogen dat op een bepaalde teeftijd zijn, maar we zijn echt niet uitgeblust! haha!
Als je niet uitgeblust bent heb je die recepten niet nodig.

Zelfde geldt voor Viagra.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 02-03-2007 16:40 merapi wrote:
Malena,
mannen hebben geen idee hoe ze een vrouw prettig kunnen stemmen, ze willen wel, maar het lukt niet.

Als of vrouwen altijd een man prettig kunnen stemen. Ze denken maar dat iedere man genoeg aan heeft als je er een paar rukken aan geeft. Of eventje de vacuum slang erop zet. Emoticon: Laugh out loud


Ik moet zeggen een man met een Indische achtergrond is fijngevoeliger en liever.
De beste man voor een vrouw schijnt een homo te zijn, doch of dat ook voor in bed geldt? Wil je nog beter dan zit er niet anders op dan een vrouw te nemen.

Godzijdank geldt dat niet voor de mannen (visa versa).


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 


Op 06-09-2009 00:48 schreef 4yoke4:
Om Ziel,

Laten we het er over eens zijn dat uw engels best te begrijpen is, geen misunderstanding daarover, maar U mag ook gewoon misverstand schrijven hoor, dat begrijpen we allemaal en U heeft er geen licentie voor nodig maar de intentie is goed. Ik kon het even niet laten Om Ziel. Emoticon: Bye bye

Niet erg hoor je plaagt me maar.
Ik wil nog steeds graag iets leren, je bent nooit te oud om daar op te wijzen.
EIgen schuld, had geen zin in spellingcontrole.
Ik denk nevermind, ze doen het er maar mee, ze weten wat ik bedoel.
Er zijn hier meerdere die soms fouten maken in woorden typen.
Ik ben niet de enige.
Als ze zich ergeren dan klikken ze maar door.
Genoeg te lezen hier of ergens anders............ Emoticon: Confused Emoticon: Bye bye

Ze hebben het weer over kakelende kippen zonder kop....of te wel Omong kosong Emoticon: Talk to the hand
Maar heb u het verhaal begrepen, over die woorden van O moet U zijn.
Over twee eilanden die geclaimd worden door Maleisie... Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


Ze hebben het weer over kakelende kippen zonder kop....of te wel Omong kosong
Maar heb u het verhaal begrepen, over die woorden van O moet U zijn.
Over twee eilanden die geclaimd worden door Maleisie...


Als ik die vertaling lees dan zie ik nog liever Uw engelse mis and the standing staan daar uit begrijp ik dat U misunderstanding bedoelt.

O, ja ook ik maak taalfouten hoor, overkomt iedereen wel eens, bij de een wat meer dan bij de ander.

Ik lust wel tempeh maar niet als het al busuk is. Beetje omong kosong mag toch............als het maar niet te veel afwijkt van het topic.

Enne......., ik zal eens kijken wat ik met de recepten kan. Emoticon: Party! Misschien kan Merapi ze eerst even proberen Emoticon: Bye bye


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Hai Yoke en Om Ziel,
Nee hoor taalfouten, daar zeuren we niet over, daar gaat het toch niet om?
Heb een splinternieuwe pc gekocht vorige week,maar best moeilijk om aan alles te wennen, maar ik was een 9 jarig oudje gewend, lekker vertrouwd.
Albert : kun je nog iets anders verzinnen
'lieve groet Merapi




Dutchess
User
User icon of Dutchess
spacer line
 

Heb een prangende vraag.

Kunjit/Koenjir is dit hetzelfde? Gelig poeder.

En wat is de engelse vertaling voor deze specerij?

Verder bestaat er ook nog zoiets als Kurkuma, gelijk aan.....Djintan/Ketumbar?
Kan het verschil tussen deze 2 niet echt ruiken.

Alvast bedankt. Emoticon: Bye bye



wablief?

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


er ging ff wat verkeerd. Emoticon: Stupid


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 18-10-2009 14:55 Dutchess wrote:
Heb een prangende vraag.

Kunjit/Koenjir is dit hetzelfde? Gelig poeder.

En wat is de engelse vertaling voor deze specerij?

Verder bestaat er ook nog zoiets als Kurkuma, gelijk aan.....Djintan/Ketumbar?
Kan het verschil tussen deze 2 niet echt ruiken.

Alvast bedankt. Emoticon: Bye bye






kunjit/kunjir (koenjir) is curcuma = geelwortel volgens mij wordt in het engels curcuma gebruikt.
Het zijn dus 3 benamingen voor een en hetzelfde kruid (wortel)

kurkuma is dus geen djintan of ketumbar, djintan (jintan) is komijnzaad en ketumbar (ketoembar) is korianderzaad, er is ook korianderblad. Korianderzaad wordt over het algemeen in de indische keuken gebruikt

Curcuma wordt dus in gerechten gebruikt voor zowel de smaak als de kleur, knalgeel.
Vaak in groente en vlees/kipgerechten waarin ook santen wordt gebruikt en ook om nasi kuning (koening) mee te maken
Er zijn dus nog verschillende schrijfwijzen, oude en nieuwe spelling.
Engels:
Kunjit =curcuma
koriander of kunjit =coriander
jintan=comino

De engelse namen zijn even onder voorbehoud, zou het op moeten zoeken

selamat makan


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Dutchess
User
User icon of Dutchess
spacer line
 

Okay Yoke,

Dank dank! Hier heb ik echt wat aan.
Emoticon: Wink

Het recept van Pepesan wat je (en Merapi) ooit hier ergens hebt geplaatst heb ik al zo vaak gebruikt.
Leuk en lekker!




wablief?

Dutchess
User
User icon of Dutchess
spacer line
 

Met a.s. Kerstdagen in het vooruitzicht:

weet iemand hier een lekker fruitig haute cuisine-achtig sausje voor bijv. gewoon een
tournedos, entrecote of ribeye?
Het vlees wil ik nl gewoon grillen, maar een leuk sausje maakt het wat mij betreft pas echt af.

Dank alvast.

Emoticon: Shiny




wablief?

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 21-12-2009 02:29 Dutchess wrote: Het vlees wil ik nl gewoon grillen, maar een leuk sausje maakt het wat mij betreft pas echt af.

Helemaal waar. Maar ik zit een beetje met dat `fruitig' van jou. Ik zal wel weer gruwelijk ouderwets zijn, maar een steak met een fruitsausje lijkt me niks.* Kun je dat vlees niet vervangen door moten zalm? Daar gaat een mangosausje prima bij. Bij steak maak ik meestal een roomsausje, vaak met paddestoelen. Ook weer niet erg haute cuisine, in ieder geval niet erg nouveau (nouvelle) cuisine, en ook niet bijster origineel. Wel lekker.

*dat gezegd zijnde, ik heb ooit een steak met chocoladesaus ondergaan. Was nog lekker ook. Erg bittere chocolade, dat wel. Cuisine sauvage, noemden ze die keuken.



Dutchess
User
User icon of Dutchess
spacer line
 

Fruitig,tja, zal ermee te maken hebben dat ik een fruitfreak ben, maar geen zalmfan.
Maar dat roomsausje in combinatie met champignons staat me wel aan, ook omdat ik deze ooit eerder maakte, altijd succes! Soms in combinatie met groene paprika.

Mango of andersoortig fruit wellicht erbij als compote o.i.d.

Emoticon: Party!



wablief?

senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Mogen de paddestoelen ook vervangen worden door peperkorrels?? Ik gruw van paddestoelen.........


hati hati, pelan pelan

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 21-12-2009 23:29 senior wrote: Mogen de paddestoelen ook vervangen worden door peperkorrels?

'Tuurlijk, Seni. Ik zou dan de korrels (of een deel ervan) wel pletten. Slagroom in koekenpan (antibaklaag) op hoog vuur. Peperkorrels en zout erbij. Roeren tot de gewenste dikte is bereikt. Afblussen met cognac (of arak, natuurlijk). Is in een wipje gebeurd, dus de saus maken net voor je de steaks uit de grill haalt.



Dutchess
User
User icon of Dutchess
spacer line
 

Pepers?

Las net dit interessante artikel. http://nl.wikipedia.org/wiki/Chilipeper

Dit o.a.

Effecten van peper
Het eten van zeer scherpe gerechten is in zekere mate verslavend als men er eenmaal aan gewend is. De capsaïcine stimuleert de warmtezintuigen in de mond en wekt zo de indruk van hitte. In respons hierop worden in de hersenen endorfinen afgescheiden om de pijn van deze vermeende 'brandwond' minder te voelen. Endorfinen zijn de lichaamseigen stoffen die op dezelfde receptor gaan zitten als morfine. Dit geeft de gebruiker een plezierig en behaaglijk gevoel.

Op de huid wordt peper toegepast in capsicumcreme die een warmtegevoel en een versterkte doorbloeding geeft en bij gewrichtspijnen wordt toegepast.

Het eten van rode pepers zou helpen tegen verkoudheid. Ook zou het eten van pepers de stofwisseling doen versnellen.




wablief?

senior
User
User icon of senior
spacer line
 


On 22-12-2009 09:29 Dutchess wrote:
Pepers?

Effecten van peper
Het eten van zeer scherpe gerechten is in zekere mate verslavend als men er eenmaal aan gewend is.
.


Zou best eens waar kunnen zijn.Ik gebruik bij vrijwel alle gerechten diverse soorten pepers.Het kan mij bijna niet te scherp zijn...


hati hati, pelan pelan

senior
User
User icon of senior
spacer line
 


On 22-12-2009 09:29 Dutchess wrote:
Pepers?

Het eten van rode pepers zou helpen tegen verkoudheid. Ook zou het eten van pepers de stofwisseling doen versnellen.



Niet gemerkt dat pepers hebben geholpen tegen verkoudheid, maar effecten op de stofwisseling willen wel eens voorkomen.... Emoticon: Yes! Emoticon: Laugh out loud


hati hati, pelan pelan

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

wie kent Bandrek?
Ik was laatst bij toko Semarang te Den Haag en Om HUAN gaf mij Bandrek mee, vanwege een griep die maar niet overgaat, met nog andere kruiden.
Griep was snel over en de verkoudheid ook. alleen al de toko is een bezienswaardigheid: zit er al 50 jaar,Huan weet alles van obat,kwaaltjes, guna2, kortom alles waarvan je dacht: dit vind ik nooit.
Huans toko is een groot stofnest,maar dat hoort erbij, bij tempo doeloe en hij ook:82 jaar en nog iedere dag actief




You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



51,421,991 topic views - 223,906 posts - 13,518 topics - 16,742 members - last post @ 23-11-2017 02:40 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2017
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

92,449,151 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com