indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 13-08-2007 19:59 Anne Mieke wrote:

Voldoende financiele middelen? is geregeld:daarvoor sta ik garant.
Terugkeergarantie? Tja dat laatste is een beetje vaag he en kan door de ambtenaren naar believen geintrepeteerd worden, want daar komt het toch eigenlijk op neer.

Willem is single en komt uit een achtergebleven gebied van Indonesia, heeft geen geld en goederen op zijn naam staan en leidt een leven dat afhankelijk is van al dan niet arriverende toeristen. Vestigingsgevaar voor Nederland dus zou je zeggen.


Vestiginggevaar voor Nederland dus zou je zeggen.

Dat is het geval , kijk maar wat je zelf heb geschreven.
1. Je staat garant voor hem.
2. Hij heeft geen vaste/goede inkomen , dus geen binding met Indonesia .

Lees ook wat de ambassade vraagt : voorbeelden (baan , inkomen etc) die hij niet zo maar gaat of kan achterlaten in Indonesia.
Hij heeft niks , dus geen binding.

Ik hoop dat jullie het alsnog kan regelen , het hangt af of hij(jullie) nog een beetje geluk hebben .Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Om Sid, we hebben het hier over twee mensen die maar één belang hebben, bij elkaar zijn.
Anne Mieke wil alle verantwoordelijkheid op zich nemen(dat kan zij schijnbaar)
Dit is toch vette shit.
Alle armoedzaaiers uit de EU kunnen vrij naar Nederland komen, maar iemand die van iemand houd uit Azie,die hem zelfs wil onderhouden, wordt het zo moeilijk gemaakt.
Ik denk dat ik maar effe een bericht naar de krant moet sturen, als de krant het wil plaatsen dan, is het in een minuut gebeurd.
Anne Marie, ik trachten media aandacht te krijgen, morgen ben ik nog vrij, en met alles wat in mij zit, ga ik er voor.
Niet geschoten is altijd mis.
Groet Malam
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Niet doen , je gooit olie op de vuur.
Het is jammer dat alle papieren al in het bezit van de ambassade is , anders kan men van te voren maatregelen nemen.
Je weet zelf dat alle papieren wordt goed bewaart in Nederlandse archieven(burokratie).
Ik weet nog toen ik informatie moet doen tbv mijn broer. voor zijn S2 in Rotterdam .(Erasmus).
Alles moet volgens de regels , hij voldoet aan alle eisen , hoge inkomen , zelfs voor Nederlandse begrippen en is uitgezonden kracht (expat) . Toch gaat de molentjes langzaam draaien , alles moet volgens de regels .Huisvesting, ziekenfonds etc.
Zelfs een naamgenoot van hem (een neef, Indon. ambtenaar ) die ooit jaaren daarvoor als toerist kwam komt ook in de picture toen ik ging bellen naar de I.N.D.
Wie die meneer was .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Nogmaals, we hebben niks meer dan er is. Idd met een freelance job, geen financiele binding met Indonesie. We kunnen er niks aan verandern Wel een emotionele met de familie maar die geldt niet in (het materiele)Nederland...Dus we zijn overgeleverd aan de gratie en inderdaad het geluk ...
Sid en Malam jullie zijn echt aardig.
Wat bedoel je Sid dat alle papieren al in het bezit van de ambassade zijn? Ze moeten ze toch hebben? Ik hoop nog steeds op menselijk inzicht...
Een uitnodiging betekent toch dat je iemand verwelkomt? Ik schaam mij dood voor mijn eigen land. Willem gaat woensdag terug naar Flores en heeft het er net als ik helemaal mee gehad.

gr
AMNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Ja Annemieke dat noemt men ontmoedigen.
Ieder kan in dit land binnen komen,
Die Palestijnse Arts die in Libie 8 jaar gevangen heeft gezeten heeft zo maar een NEDERLANDS SCHAP GEKREGEN GEEN PROBLEMEN.
ik kreeg laatst een vrouw met een buitenlandse acesent aan de telefoon van de IND, en die vertelde mij dat je echt serieus de zaken moest volgen zoals zij dat wilde hebben, geen ene dag later moeten ze het land verlaten, anders volgen er sancties.
Moet je eens proberen de IND aan de telefoon te krijgen nou dan heb je een halve dagtaak aan.
Nou de douane vertelde anders die zijden dat het niet erg was dat je twee dagen later dit land verliet.
Zo zit het in elkaar in Nederland, puur willekeur, en velen stromingen gaan langs elkaar heen.
Juridisch zit het helemaal niet goed in elkaar,Buitenlandse zaken en Ministerie van justitie, die schuiven elkaar de verkeerde papieren toe.
Je moet altijd via Ambassades langs, en dan komt het knoei werk, om de hoek kijken.
Zij op de ambassades weten soms niet, met wie ze van doen hebben ze krijgen daar verschillende individuen die denken dat ze in aanmerking komen voor wat dan ook en dan begint het geploeter.
Neen er lijkt veel mis te gaan, door bureaucratie...... Emoticon: Stupid Emoticon: Eerie Emoticon: Frustrated Emoticon: Angry


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Laatste nieuws:

Willem is vanochtend opnieuw naar het consulaat geweest. Het verhaal van gisteren dat de documenten die hij nog moet overleggen (bankafschriften, salarisstroken) als extra bewijs moeten dienen maar niet het allerbelangrijkste zijn blijkt weer anders te zijn. Hij MOET dit overleggen en tot die tijd wordt de aangevraag niet doorgestuurd. voor de duidelijkheid; hij heeft ook al betaald. Het consulaat neemt nu dus een aanvraag en geld in ontvangst om er vervolgens niks mee te doen........?
Ik heb zelf al geprobeerd om het consulaat te bereiken (heb een mobiel nummer van Ketut Kenih aldaar) maar tot nu toe zonder resultaat. Willem is behoorlijk van slag en gaat morgen terug naar Flores proberen om weer wat geld te verdienen na 3 weken. Hij vertelde ook dat hij steeds maar van top tot teen bekeken werd
Kan iemand mij een goed advies geven wat nu te doen? Maar meteen een advokaat inschakelen? Ik laat me niet vaak in deze termen uit maar dit vind ik schofterig. Heeft niks meer met bureaucratie maar met machtsvertoon te maken.

Ik ga nu naar mijn werk want ook dat komt zo langzamerhand in het gedrang.

Hoop echt dat iemand nu iets slims kan zeggen.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 14-08-2007 08:27 Anne Mieke wrote:

*Hij MOET dit overleggen en tot die tijd wordt de aangevraag niet doorgestuurd. voor de duidelijkheid; hij heeft ook al betaald. Het consulaat neemt nu dus een aanvraag en geld in ontvangst om er vervolgens niks mee te doen........?

*Maar meteen een advokaat inschakelen? Ik laat me niet vaak in deze termen uit maar dit vind ik schofterig. Heeft niks meer met bureaucratie maar met machtsvertoon te maken.

*Dat MOET hij ook doen .
Anders kunnen mensen ook onjuiste gegevens verstrekken , en kennelijk heeft de consulaat/ambassade dat honderden keren meegemaakt.

* Neen geen advokaat , werkt averechts.
Moet proberen om via andere weg te krijgen., wat moeilijk is.
Dat het schofterig kan gaan , zal je ook kunnen lezen wat de ervaringen zijn van een "gewone"Indonesiers om naar Nederland te komen.
Vaak gaat men de susah's vermijden door te gaan reizen met een reisburo(reisgezelschap), maar ya dan zijn de dagen wat je met familie /vrienden zeer beperkt.
En als je 1 x geweigerd wordt , zit je dossier al met een merk / kruisje erbij .
Dat kan de volgende aanvraag bemoeilijken.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 13-08-2007 20:07 Anne Mieke wrote:

"bewijs van sociaal / economische banden van aanvrager met Indonesië of land van permanent verblijf (hierbij kan aanvrager denken aan bijvoorbeeld werkgeversverklaring, bewijs van studie, Kartu Keluarga (gezinskaart), eigen bankafschriften van de laatste 3 maanden).
Met de nadruk op: hierbij kan de aanvrager denken aan
of in het indonesisch
Bukti kemampuan finansial/sosial pemohon: misalnya surat keterangan perusahaan, bukti penerimaan studi, Kartu Keluarga, rekening bank pribadi (saldo selama 3 bulan terakhir sebelum permohon).
met de nadruk op: misalnya
BIJVOORBEELD DUS
Nou niks bijvoorbeeld: mijn vriend wordt NAAST het werkcontract idd ook gevraagd om een bankrekening en salarisspecificaties. Die hebben we niet, die krijgen we niet.


Misschien ben ik wat onduidelijk'; hij KAN dit niet overleggen, wat er niet is is er niet! Nogmaals de ambassade vraagt bewijzen, BIJVOORBEELD. We kunnen geen dingen toveren en volgens mij mogen ze daar de aanvraag niet op weigeren.

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Even naar jou mailbox kijken.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Dag allemaal,

Het hele verhaal krijgt een steeds meer bizarre wending. Ik heb vanochtend via iemand in Bali begrepen dat in de werkgeversklaring ook moet staan dat de persoon in kwestie geacht wordt om voor het betreffende werk weer naar Indonesie terug te keren, en....... en dat is wel de meest ongelooflijke er wordt een bankrekening gevraagd met daarop Rp 50.000.000,00. Ja de nullen zijn goed, 50 miljoen rupiah dus....!!!! Dit kan toch niet waar zijn. Je maakt mij niet wijs dat iedereen die naar NL komt dit inderdaad moet hebben/heeft.

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Dat is dan de bekende stok om te kunnen slaan.
In het verleden werd ook al relatief grote bedrag gevraagd (voor de gemiddelde Indonesiers dan) ,en men moet het gaan ophoesten.
En de randvoorwaarde dat men terug kan naar zijn oude job is ook een extra voorzorg.Dat het niet een "nep" job betreft.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Ik snap het niet mijn zoon heeft haar op persoonlijk titel haar naar Nederland laten komen op een toeristen visum.
Ook dat ze weten dat hij met haar in de toekomst samen willen gaan.
Zonder te trouwen hoeft niet alleen samnelevings kontrakt voor die tijd hebben, het is voldoende, om dat later te regelen
Dat kan pas als ze voor vast MVV, hier is.
Maar nu komt het ze moet wel eerst examen doen als ze weer terug is in Indonesie.
Op de ambasade per telefoon word het examen afgelegt.
Nu heeft zij al hier in nederland een proef examen gedaan let op en kijk hoe het er aan toe gaat.
Heel snel antwoorden geven.
tegenstellingen weer geven.
En goed na zeggen hier een kopie van die vragen lijst Emoticon: Nice Emoticon: Red face Emoticon: Puh! Emoticon:
95% goed is niet voldoende.....? Emoticon: Confused
Dan ook nog alles laten legaliseren.
Je moet wel scholing hebben gehad als je zo al ziet wat voor een vragen ze stellen.
Dus iemand die niet zo goed kan leren zal er moeite mee hebben. Emoticon: Shut up! Emoticon: Stupid Emoticon: Frustrated


Als jij te weinig inkomen hebt, geen huis,huur huis, maak niet uit, laat dan een van je fam, of je ouders hem uitnodigen, naar Nederland.
Zodat zij, garant staat via die formulier van plaatselijke gemeente.
Kunnen ze niet weigeren, want ze hebben niets te doen met wat de Indische autoriteit wenst, er zit iemand daar die zich te veel autoriteit voelt.
Als alles niet helpt koop handboeien, en kluistert je eigen vast aan de deuren van ministerie, en roep de pers er bij.
je hebt rechten, je kiest die jij wil, en niet de overheid......als je zelf je in onderhoud kan voorzien Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Mr. Jacob
User
spacer line
 

Waarom bel je de ambassade in Jakarta niet op om de situatie uit te leggen? Je wilt je vriend een paar maanden naar Nederland halen want het begint serieus te worden. Je ouders willen hem dolgraag zien en er zou best eens een huwelijk uit voort kunnen komen over een paar jaar. Jij bent verantwoordelijk voor hem en staat er borg voor dat hij weer netjes op tijd terugkeert. Sterker nog, je brengt hem zelf terug! Ze moeten toch snappen dat je het niet in je hoofd zult halen om hem in Nederland te houden. Je wilt immers dat hij meerdere keren kan komen. Waarom zullen ze daar nu zo moeilijk over doen?.
Ja, ik heb misschien gemakkelijk praten en de enige ervaring die ik op dit gebied heb is dat ik mijn oudste pleegdochter al drie keer naar Nederland heb gehaald. De eerste keer via het consulaat in Bandung (leverde ook veel problemen op) maar daarna rechtstreeks via de ambassade in Jakarta. Dat ging veel vlotter. Die situatie is anders omdat ze op de universiteit zat. Zullen er geen studenten zijn die ondanks dat niet terugkeren naar Indonesië? Als mijn pleegdochter niet terug zou willen keren, zou ik toch een hoop gedonder krijgen, want ik heb haar naar Nederland gehaald, ben met haar naar de vreemdelingenpolitie geweest en ben volledig verantwoordelijk. Ik zal wel uitkijken en breng haar altijd persoonlijk naar de luchthaven en ga pas weg als ze heeft ingecheckt en de koffers heeft afgegeven.
Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik heb vanmiddag op aanraden van een advokaat een fax gestuurd naar het consulaat, althans proberen te sturen want met beide faxnummers lukte het niet.

Ga nu vanavond diezelfde tekst per mail sturen met daarbij mijn eigen ticketreserving voor 8 november a.s. Ben nog in dubio of het slim is de ambassade hierzelf bij te betrekken.

Willem heeft er voor gekozen niet te zeggen dat we een relatie hebben. Ik heb dat aan hem en de situatie overgelaten. Uiteraard hebben we het daar wel over gehad. Hij heeft het in het midden gelaten door te zeggen dat we vrienden zijn. Ik weet dat de meningen hierover verdeeld zijn maar je kunt maar een ding kiezen. Het zou ook te gek zijn als het daarvan af zou hangen. En ook hierin rechtsom of linksom je weet nooit wanneer je het goed doet.

Natuurlijk sta ik garant en ik breng 'm zelf terug. Dat hoef ik niet eens te doen hij gaat zelf ook wel. Ik weet dan niet waar het nu echt om gaat zoals ik al zei
Geld? Daar begint het nu wel op te lijken maar die bankrekening vergeet maar dat is gewoon absurd.
Vestigingsgevaar? Iin mijn mail geef ik nogmaals aan dat Willem deels verantwoordelijk is voor het inkomen van de familie maar meer dan een freelancejob kunnen we er niet van maken. Het is geen nepjob maar een echte maar eentje die moeilijk bewijsbaar is. Hij is tweemaal in Europa geweest en teruggegaan dus eigenlijk hebben ze het bewijs al en inderdaad we gaan samen terug.
Relatiegevaar? Hij moest het eens in zijn hoofd halen om Nederland zo leuk te vinden dat hij er met mij wil wonen.

Misschien ben ik in mijn posts niet duidelijk (genoeg) geweest. Dus nog maar een keer. Ik voldoe aan ALLE voorwaarden als garantsteller. Ik werk al 26 jaar voor hetzelfde bedrijf dat inmiddels ProRail heet (vroeger NS) dat mag iedereen weten (dus ook niet het eerste het beste) mijn salaris is meer dan voldoende en ik heb een eigen huis (maar naar dat laatste vraagt niemand) Alle documenten en bewijzen daarvoor zijn ook akkoord dat heeft het consulaat ook bevestigd.
Het zit 'm dus in andere dingen.

Als de aanvraag wordt behandeld en afgewezen dan kan ik (via een advokaat) bezwaar aantekenen. Dat had ik eigenlijk ook liever gehad.
Maar dat kan nu niet dus wat ik nog kan doen is een klacht indienen bij de Ombudsman en dat ga ik zometeen ook via de website doen.

Ik stel alle tips bijzonder op prijs maar ik probeer er wel voor mezelf een verhaal van te maken en mijn verstand erbij te houden. Ik ben secretaresse van beroep en gewend om dingen te regelen en te organiseren maar dit lukt me tot nu toe nog niet zo goed.
Dit kost ons enorm veel energie en een flexibele werkgever. Willem heeft het er ook helemaal mee gehad na drie weken reizen en stukje bij beetje bij het einddoel te komen. En dan heb je de finish gehaald en word je als een crimineel behandeld. Want daar komt het wel op neer. Ze vertrouwen hem/ons toch niet? Dan heb ik nog niet eens over wat dit allemaal aan geld gekost heeft. Reken maar uit: 3 weken hotel, eten, drinken, paspoort, uang rokok, vliegtickets, boot, bus, consulaat, telefoonkaarten. Dat laatste houdt me niet uit de slaap maar wel de onrechtvaardigheid, de machteloosheid, het feit dat Willem dit helemaal alleen moet doen. Ik kan alleen regisseren op afstand als het nodig is.

Ik geef het niet op, no way.

Dank voor het luisteren.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
User
spacer line
 

je hebt alles wat je maar kan wensen dus er kan geen belemmeringen zijn.
Alleen denk ik dat daar een rare individu op de consul die even zijn grens niet weet.
noem zijn naam op Internet, en zijn e-mail, en wij zullen hem zijn oren wassen.
Dus het kan niet dat je tegen gewerkt word.
Jij heb recht als belasting betaler dat jij uitnodigt die jij wenste.
Als hij niet crimineel is, en daardoor geregistreerd is.
Neen Annemiek laat het er niet bij zitten, jij hebt wat mijn zoon ook heeft geen problemen maken.
Ze moeten hem accepteren als toerist, om even te snuiven aan nederland.
daar is niet mis mee.
ik begrijp niet dat ze hem kunnen weigeren.
tenslotte heeft Willem Alexander ook een vrouw uit het buitenland, wie kan daar tegen zijn.
Die pief daar bij het consullaat laat hij maar eens zijn naam weten dan zal hij gouw overgeplaatst worden. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Yummie! Emoticon: Yeah right! Emoticon: Wink


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 14-08-2007 19:30 zieleffe wrote:
Alleen denk ik dat daar een rare individu op de consul die even zijn grens niet weet.

noem zijn naam op Internet, en zijn e-mail, en wij zullen hem zijn oren wassen.

Neen Annemiek laat het er niet bij zitten...

ik begrijp niet dat ze hem kunnen weigeren.
Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Yummie! Emoticon: Yeah right! Emoticon: Wink


Heb zojuist een klacht naar de Ombudsman verstuurd en mijn recht als nederlandse opgeeist om op grond van eerlijke informatie iemand te mogen uitnodigen in Nederland en verwezen naar de info van de ambassadesite, de verkregen info per mail en telefoon. Ook erbij vermeld dat het willekeur is want dat is nu toch wel duidelijk. Enfin, ik heb er m.i. een goede brief van gemaakt.
De mail voor het consulaat staat in de aanslag. als ik 'm zo laat mogelijk verstuur dan staat ie bovenaan. Tja het slaat misschien nergens op maar ik probeer nu zo slim mogelijk te zijn.

Wat me niet slim lijkt is nu namen te noemen want die heb ik nl. wel. Zelfs een mobiel nummer (!!!) Wat ik al wel een tijd weten is dat daar twee visamedewerkers zijn waarvan de een als meegaand en de ander al tegenwerkend wordt ervaren. Precies, dat is degene die Willem gesproken heeft. Dat deze meneer zijn grenzen niet weet dat gevoel heb ik ook.

Nee, ik laat het er niet bij zitten. Ik wil wel af en toe hier stoom afblazen om niet helemaal met mijn kop tegen de muur te lopen.

Dat ze 'm weigeren snap ik ook ik want Willem is een sympathieke persoonlijkheid maar ja natuurlijk vind ik dat... slaat ook nergens op maar wil het even kwijt.

Echt ik laat het er niet bij zitten. Daar ben ik een te grote vechter voor. Ik ben inmiddels fulltime verweerder geworden....wel triest eigenlijk

groeten
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Anne Mieke, heb je een vast contact persoon op het consulaat?


Begin de details te vergeten

Jantje
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Anne Mieke,

Ik heb de topic nog eens helemaal doorgelezen. Je schrijft dat Willem in 2003 al in Nederland geweest is. Je vermeldt nergens dat dat problemen opleverde.
Nu vraag ik mij af of jouw Willem zich na dit bezoek bij thuiskomst in Indonesia zich “thuis” heeft gemeld bij de Nederlandse Ambassade. Hij krijgt dan namelijk een stempel in z’n Indonesische paspoort. Heeft ie dat stempel niet, dan kun je problemen verwachten.

Ik snap dat het voor jou een belangrijke kwestie is. Wil je er wel voor zorgen dat de treinen in Nederland op tijd blijven rijden en dat er regelmatig onderhoud wordt gepleegd? O, ja en dat er ook nog een beetje winst wordt gemaakt. Emoticon: Shiny
Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Goedemorgen allemaal,

Ik heb gisteravond laat mijn mail verstuurd waarin ik heb uitgelegd dat alle gevraagde documenten in het bezit zijn van het consulaat en dat wat betreft het bewijs van terugkeer tweemaal is aangetoond dat Willem idd is teruggegaan en dat wij nu samen in november op dezelfde datum teruggaan. Verder dat wat er niet is wij niet kunnen sturen en dat we de feiten dat hij freelance werkt niet kunnen veranderen. Verder verzocht om de aanvraag zsm naar Jakarte te sturen.
DIT HEEFT SUCCES GEHAD. Ik heb vanochtend heel vroeg een leesbevestiging gehad en een uur later het antwoord dat de aanvraag zal worden doorgezonden naar Jakarta tezamen met mijn eigen electronische ticket en dat we binnen 2 weken bericht kunnen verwachten.

Dat Willem in Nederland is geweest heeft destijds geen problemen opgeleverd. Het verhaal van je melden na thuiskomst bij de indonesische ambassade ken ik niet. Dat zou dus beteken dat iemand niet rechtstreeks naar huis kan? Kan ik mij niet voorstellen.

Ik zit overigens bij Infraprojecten maar ik zal bij gelegenheid mijn collega's dit bericht doorgeven.

Twee weken wachten dus nu. Ben best trots op mezelf dat ik dit toch bereikt hebt ondanks dat we nog niks weten.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
User
spacer line
 

prachtig toch je mag zeker trots zijn op wat je bereikt
dat wij met je mee leven, vooral jantje die zich bezorgd maakt dat hier de treinen, op tijd blijft rijden.
ja want door je gevecht met die instantie kost echt veel energie, en daardoor de emoties die daarmee gelijk op gaan, kan je wel stress opleveren.
Jantje ga u wel eens met de trein hier, ik al 10 tal jaren niet meer.
Hoef voor mij niet kan mij goed redden met een auto waar ik van deur tot deur mij brengt.
Of het luiheid is of milieu kan mij geen flikker schelen.
Die mede mens zijn toch individuen die voor zich zelf ook goed weten een weg te begaan, die hen op een gemakkelijke mannier, of rijk wil worden, of vooral over andermans verdiensten, zich op de eerste plaats zetten.
Annemiek sucses, voor mij betekend dat ook, een lering uit trekken, want mijn zoon, heeft straks nog een zelfde weg te begaan.
Het is toch gods geklaag dat andere over je partner gaat beslissen.
Laat die gekken eens hun verstand eens gebruiken, als ze die al hebben.
Vooral zij die bij de ambassades werken, en zij bij de ind, dat het menselijk gezicht niet word geschaad.
geef de individu die recht die ze hebben, en probeer niet op linkse wijze hun recht af te romen, door wat dan ook...... Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Blush Emoticon: Very funny Emoticon: Stupid Emoticon: Eerie
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Dat is een mooi bericht Anne Mieke, de aanhouder wint.
Waarschijnlijk is jouw mail door een ander gelezen die er de redelijkheid van inzag en gedaan heeft wat hij moest doen en waar jullie recht op hebben.
Het lijkt erop dat je in eerste instantie tegen de verkeerde zakkenwasser bent aangelopen.
Misschien is het beter om de raadgeving van Mr. Jacob de volgende keer te volgen en het rechtstreeks met de ambassade in Jakarta te regelen, misschien zit daar iet meer deskundig personeel.
Veel succes.zieleffe
User
spacer line
 

Toch moet ik zeggen, dat wij weinig problemen ondervinden met een toeristen visum aanvraag naar Nederland, voor de Familie in Indonesie.
Volgend jaar willen wij ook weer familie over laten komen, dus wacht af hoe dat zal verlopen.
haar twee zonen zijn allebei al hier geweest niet gelijk tijdig,een drie maanden de andere een maand, en geen problemen ondervonden.
Het is wel enkel jaren geleden maar toch als het een probleem zou zijn, zouden wij dat ook niet pikken.
Je bent als belasting betaler een normale burger, die volgens de wet.
je verantwoordelijkheid hebt genomen, want je wil niet dat ze achter blijven alles volgens de afspraken die je maakt met de plaatselijke overheid, (invulling van een uitnodiging fomulier) dat je verantwoordelijk bent voor die mensen die je uitnodigt,.
Dus op tijd weer terug !!!! Op tijd twee dagen later maakt niet uit maar drie dagen dan moet je echt uit kijken als je een stempeltje krijg ben je de pineut.
Zeggen ze ???? nog niet meegemaakt.................. Emoticon: Cooool Emoticon: I love it Emoticon: Stupid Emoticon: Frustrated Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 15-08-2007 20:26 Malam wrote:
Dat is een mooi bericht Anne Mieke, de aanhouder wint.
Waarschijnlijk is jouw mail door een ander gelezen die er de redelijkheid van inzag en gedaan heeft wat hij moest doen en waar jullie recht op hebben.
Het lijkt erop dat je in eerste instantie tegen de verkeerde zakkenwasser bent aangelopen.
Misschien is het beter om de raadgeving van Mr. Jacob de volgende keer te volgen en het rechtstreeks met de ambassade in Jakarta te regelen, misschien zit daar iet meer deskundig personeel.
Veel succes.


Mijn bericht is idd ook door een ander gelezen dan de oorspronkelijk beambte. En bij een volgende keer weten ze natuurlijk wie ik ben...Ik heb, vind ik zelf, een hele goede brief in elkaar gezet.
Ik heb overigens 10 uur moeten wachten (!) voordat ik Willem het goeie nieuws kon vertellen omdat ie gewoon weer eens niet bereikbaar was.... grrrr Toen ik 'm eindelijk aan de lijn kreeg was ie behoorlijk mat van het hele gedoe maar heel blij toen ie hoorde dat het nu dan toch eindelijk in gang gezet was. Hij is morgenavond gelukkig weer thuis, dat scheelt ook. En dan heeft het hele avontuur precies 24 dagen geduurd...Dat heb ik overigens ook maar even aangehaald in mijn brief.
Je hebt hier veel energie voor nodig.

Jullie zijn lief dat je zo met ons meedenkt. Bij deze ook namens Willem.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Mr. Jacob
User
spacer line
 

Het zal nu vast wel goed komen Anne Mieke. Dat jouw vriend zich bij terugkomst in Indonesië moet “melden” bij het consulaat, moet je niet te serieus nemen. Mijn pleegdochter heeft dat ook een keer moeten doen maar de andere twee keer niet. Dat “melden bij terugkomst” wordt gezegd door de Vreemdelingenpolitie in Nederland en niet door de ambassade of consulaat. Ze merken vanzelf wel dat hij terug is als hij weer opnieuw een visum aanvraagt de volgende keer.zieleffe
User
spacer line
 

Ja het is vreemd te noemen dat je eigen afmeld terwijl je al geregistreerd bent bij de Marechaussees op schiphol.
Je kunt dan zien wat er voor een instanties er allemaal er mee wil bemoeien.
Men zou eens van de afgelopen 10 tal jaren ontstane instanties er bij gekomen zijn die eens flink de bezem door heen slaat.
Omdat het nu de vreemdelingen politie, Marechaussees, en de IND, zo ook de Ambassade, er mee willen bemoeien.
Maar langs er elkaar heen werken, de linker hand weet niet wat de rechter hand doet.
Dat je eigen moet melden in je gast land is denk ik normaal zo dat ze weten wie je in je land hebt, als gast of wat dan ook.
Maar als je er uit gaat is het normaal dat de Marechaussee dat weet, zodat zij dat registreren.

Dat je eigen meld als Indonesiër bij de Indische Ambassade zodat zij weten dat je in dit land zit, is normaal.
je bent het niet verplicht, maar toch is het beter als je soms je documenten verliest, is het handig voor nieuwe te verkrijgen.
Zo zou het ook moeten zijn voor de Nederlanders zodat de ambassades weten welke personen er in dat land vertoeven.
Maar nee dat doen ze niet, ik althans ook niet altijd gedaan, vroeger wel bij de consulaat, omdat ik toen die man daar goed kende.
Nu is dat ook niet verplicht maar lijkt het zelfde laken en pak, als je documenten verliest kan je sneller aan nieuwe komen.

Als je terug bent in het land moet je eigenlijk je ook weer in melden, zodat ze weten, dat je er weer bent.
Maar dat doet ook de Marechaussee op schiphol toch, of kijken die of je papieren alleen geldig zijn.
Zo als je ziet er is heel wat misverstanden omtrent verplicht of niet.
Vroeger moest je eigen melden als je een nacht in een andere plaats vertoefde.
Er kwamen toen mensen langs de Hotels die de registers van de Hotels na plozen
Verleden tijd dus, doen ze niet meer???
Weet niet hoe het er nu aan toe gaat.

Voor Indische mensen, in hun land, is er uit gaan belangrijker, voor de overheid, dan je er binnen gaat.
Want fiscale betaal je 1 juta PP, zodat ze dat wel even kunnen innen.
Zo hebben wij Nederlanders geen last van uit gaande betalingen alleen op Schiphol, milieu heffingen die ze innen via de tickets.
Daar hebben ze ook een leuk bedragje bij elkaar gesprokkeld, want per jaar gaan via schiphol steeds meer mensen naar het buitenland, geen fiscale inkomen maar zogenaamde milieu heffing. Emoticon: Cooool Emoticon: I love it Emoticon: Bye byeVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,119,724 topic views - 240,769 posts - 13,734 topics - 34,292 members - last post @ 24-01-2021 05:08 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,562,082 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com