indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

waroeng
User
User icon of waroeng
spacer line
 

Laatste tijd, steeds moeilijker om als indonesiers, Nederland te bezoeken, en zelfs met uitnodiging brief, kan geen garantie geven of je de visa kan krijgen bij Nederlandse ambasade in Jakarta.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Er worden nooit garanties gegeven. Als jij een visum on arrival wil halen in Indonesie en je staat al te wachten in de rij, dan is er ook geen garantie dat je erin mag.

Regels zijn er niet voor niets en als je daaraan voldoet, dan krijg je een visum. Zo simpel is het gewoon, toch?

Een uitnodigingsbrief alleen is trouwens niet voldoende om een visum te krijgen inderdaad. Maar dat was volgens mij niets nieuws.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Daar gaan we weer. Ervaring van een wordt de ervaring van allen.
Het is gewoon niet waar dat het steeds moeilijker wordt. Meer dan 95% wordt gewoon toegekend. Voor elke normaal levende Indonesier - die uiteraard voldoet aan de Schengenvoorwaarden (LEES: Schengenvoorwaarden en GEEN Nederlandse voorwaarden) - kan er geen probleem zijn.
De enigen die worden geweigerd zijn degenen waar een "luchtje" aan zit.zieleffe
User
spacer line
 

Mijn zoon is bezig om een vrouwtje van daar naar Nederland te halen.
Ben benieuwd tot heden heeft zij de cursus inburgerring nog niet behaald, maar is er wel mee bezig.
Verders heeft zij daar een goede baan, zal dat ook hier verkrijgen omdat zij universiteit heeft gehad, ze rund daar een winkel met 30 man personeel in een Plaza bij Pasteur in Bandung.
Zij moet haar states nog legaliseren, vertalen in het Nederlands.
Verders heeft mijn zoon een hoge inkomen, en daarmee een goede baan.
Heeft een eigen huis, dus je zou zeggen daar is niets wat er tegen kan zijn.
Want ze zijn met hun gevoelens bezig SMS jes per dag tot wel 80 euro per week, dus wie kan die jongelui nog tegen houden zelfs ik niet.
Heb hem gewaarschuwd, maar tenslotten is het aan hen, het is hun wil , en daarmee moet zij zorgen, en daar aan voldoen aan de Taal, en inburgerring cursus. Gaat hij een keer mee met mij naar Indonesie is ie verliefd geworden klojo zo gezegd ik wil geen Bolletje, luisteren doen ze toch niet.... Emoticon: Frustrated Emoticon: Bye bye Emoticon: Eerie Emoticon: Shiny Emoticon: Wink


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Om Ziel,
Zo vader, zo zoon, wat je van ver haalt is mischien wel lekkerder Emoticon: Nice Emoticon: Yummie! Emoticon: Yes! Emoticon: Wink


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

balibreeze
User
User icon of balibreeze
spacer line
 

Nou zeg dat wel Mister Ziel wat een runt is die zoon toch waarom doet hij zoiets inderdaad wat tante yo zegt hij kwam zag en overwon !!!!


sing ken ken bli....

waroeng
User
User icon of waroeng
spacer line
 

Waarom is nu nederlander, een visum nodig hebben voor Indonesie??? Het is omdat eerst de Indonesiers bemoeilijkt door nederland, ...en nu als het ware als wraak, moeten de nederlander ook visum hebben voor Indonesie, die aanvankelijk nooit is geweest..

Wat ik hiermee bedoelde is tourist visum hoor!!!....Het heeft niet te maken met MVV voor Indonesiers die met Nederlander is getrouwd, zoals wat om Ziel bedoeld!! en natuurlijk dat is nog 100X moeilijker vergelijken met tourist visum die alleen voor 3 weken lang.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Ik ken niemand van wie het visum naar Nederland geweigerd is.

De hele discussie over het wel en niet verplichten van een visum voor Nederanders is al vaker gevoerd hier op dit forum en heeft verder niets met je eerste stelling te maken als ik het zo lees.

Leg eens uit, waarom jij denkt dat het moeilijker is geworden, wellicht kunnen we daarop dan antwoorden.


Ho Lee Fuk

JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Ik snap ook niet waarom het bij anderen zo moeilijk moet zijn. 1 maart komt een kennis van ons hier op vakantie. Koste me 2 uurtjes (inclusief de rit naar de gemeente voor legalisering van een uitnodigingsbrief) om de boel wat vanuit nederland wordt gevraagd, te verzamelen en door te mailen (ik digitaliseer het en stuur het dan door).Begin de details te vergeten

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Zoals YB al stelde, iemand die uit IndonesiŽ naar Nederland wil reizen moet zoals de regels in het Schengen-akkoord een visum hebben dat geld voor de hele EU met uitzondering van Ierland en het Verenigd Koninkrijk.
Met andere woorden de kriteria zijn voor de hele EU hetzelfde.
Wat je wel veel hoort is dat de Ambassade in JKT extra ambtelijk te werk gaan, alles maar dan alles moet tot op de punt en de komma kloppen, tot het vervelende toe.
Je zou je ook af kunnen vragen waarom al die regeltjes, als iemand Nederland binnenkomt met een visum van bijv. 3 maanden en niet terugkeerd, kan het verdomd lang duren voor men daar achterkomt, zo zitten er inmiddels enkele tienduizenden in Nederland.
Wordt zo iemand bij toeval opgepakt dan zijn er twee mogelijkheden, ŤŤn deze persoon krijgt de mededeling Nederland zo snel mogelijk te verlaten, waarna hij weer in de illegaliteit verdwijnt.
Twee het ergste geval dat zo iemand vast wordt gezet op Schiphol en op het vliegtuig wordt gezet.
Einde oefening.
Er is al heel wat over het visumgebeuren geschreven, het is en blijft natuurlijk vreemd waarom er zo moeilijk wordt gedaan in IndonesiŽ t.a.v. verblijf daar, het is mij niet duidelijk of dat alleen voor Nederlanders is of voor iedereen geld, ik dacht het wel.
Je zou haast zeggen, des te meer buitenlanders erin komen met een dikke dompet des te beter, maar ja dat is nu ŤŤnmaal een kronkel in hun denken.
Aan de andere kant heb ik nog nooit enige problemen gehad om een visum voor IndonesiŽ te krijgen en eigenlijk ook nog nooit gehood dat iemand er wel problemen mee heeft gehad, maar er is ook geen zinnig mens die na het verlopen van zijn visum in IndonesiŽ blijft, de pakkans is groot en als je gepakt word dan ben je pas echt klaar, dan ben je Hollands gezegd goed te lul.
Integenstelling tot iemand die in Nederland wordt gepakt, zou het misschien daarom zijn dat de drempel bij de ambassade in JKT zo hoog wordt gelegd!!
Misschien maar goed ook, we hebben al te veel economische vluchtelingen in Nederland.zieleffe
User
spacer line
 


Wat je wel veel hoort is dat de Ambassade in JKT extra ambtelijk te werk gaan, alles maar dan alles moet tot op de punt en de komma kloppen, tot het vervelende toe.
Je zou je ook af kunnen vragen waarom al die regeltjes, als iemand Nederland binnenkomt met een visum van bijv. 3 maanden en niet teruggekeerd, kan het verdomd lang duren voor men daar achterkomt, zo zitten er inmiddels enkele tienduizenden in Nederland.
Wordt zo iemand bij toeval opgepakt dan zijn er twee mogelijkheden, ŤŤn deze persoon krijgt de mededeling Nederland zo snel mogelijk te verlaten, waarna hij weer in de illegaliteit verdwijnt.
Twee het ergste geval dat zo iemand vast wordt gezet op Schiphol en op het vliegtuig wordt gezet.

Er zijn in het verleden vele schijnhuwelijken geweest na 3 jaar ontbonden, en dan hun echte man opgehaald in Indonesie, en dan zo een verblijf verkregen.
Dat werd door indo gedaan om hun familie daar te helpen in Holland te kunnen komen.
Malam u verhaal kan ik mede onder schrijven,, het is op de ambassade een ontmoedigingsbeleid gevoerd, hoe moeilijker hoe meer afvallers er zijn.
Maar als ik alle gebeurtenissen over zie dan heb ik een bange vermoede dat er in Holland een sfeer is geschapen door ambtenaren, als ik dit doe dan kan er een advocaat in handen genomen worden om een juridische strijd aan te moeten gaan zo wordt er werk verschaft op alles wat maar riekt naar pogingen om een visum zo lang mogelijk tegen te kunnen houden.
Zat er achteraf maar grote sancties op die ambtenaar die bewust zijn werk frustreerde dan was dat probleem opgelost.
Maar neen die vrouw/man heeft een vrijbrief om te doen in hun werk alle mogelijkheden aan te grijpen onnodige procedures te blijven volgen.
Dit is een vermoeden een werkelijkheid die niet te bewijzen valt maar wel onnodig veel leed veroorzaakt. Emoticon: Cry Emoticon: Confused Emoticon: Blush Emoticon: Very funny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

balibreeze
User
User icon of balibreeze
spacer line
 

Ben het niet helemaal eens met sommige reacties,er word wel degelijk een ontmoedigings beleid gehanteerd de laatste 1.5 jaar ,heeft de persoon die een bezoekje brengt aan europa wel voldoende middelen ,bewijs van bankrekening en werkgever is nu zeker een vereiste,bij twijfel zelfs de werkgever gebeld om navraag te doen.
Op uitnodiging vanuit Nederland ligt het wat anders,die gene die het aanvragen moeten toch borg staan en zelfs nu een verzekering kunnen overleggen als het erop aankomt.
Beter is het als men toch wilt afreizen dit per groep te doen,via een groepsreis en dit via het reisbureau te laten regelen,tijdens de tour in Europa laten we zeggen Frankrijk haakt die gewoon af,en word lekker opgehaald door tante of Om en dan ........ Emoticon: Party!


sing ken ken bli....

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 23-02-2007 09:15 JohanN wrote:
Ik snap ook niet waarom het bij anderen zo moeilijk moet zijn. 1 maart komt een kennis van ons hier op vakantie. Koste me 2 uurtjes (inclusief de rit naar de gemeente voor legalisering van een uitnodigingsbrief) om de boel wat vanuit nederland wordt gevraagd, te verzamelen en door te mailen (ik digitaliseer het en stuur het dan door).
Aah, misschien is dat het dan wel Johan.. jij... en ik wellicht weten hoe het moet, de juiste papieren regelen. Misschien de mensen die klagen niet, of ten dele, waardoor ze het gevoel krijgen dat er geen drol van klopt en het moeilijker is geworden (ten opzichte van de verhalen die ze weer van anderen horen).

Klein theorietje maar hoor. Emoticon: Wink


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 23-02-2007 11:53 balibreeze wrote:
Frankrijk haakt die gewoon af,en word lekker opgehaald door tante of Om en dan ........ Emoticon: Party!


Of je vliegt naar Duitsland, waar het nog altijd stukken makkelijker schijnt te zijn. Een treinkaartje vanuit Dusseldorf is dan ook nog wel op te brengen. Emoticon: Yes!


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 23-02-2007 13:44 Yerun wrote:

...


Of je vliegt naar Duitsland, waar het nog altijd stukken makkelijker schijnt te zijn. Een treinkaartje vanuit Dusseldorf is dan ook nog wel op te brengen. Emoticon: Yes!

Is dat nu wel zo?
Duitsland valt ook onder het Schengenakkoord, dan kunnen de regels toch niet anders zijn.Richy
User
User icon of Richy
spacer line
 


On 23-02-2007 14:08 Malam wrote:

...

Is dat nu wel zo?
Duitsland valt ook onder het Schengenakkoord, dan kunnen de regels toch niet anders zijn.


Je hebt regels en het toepassen van regels... lijkt mij alles mee gezegd.


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

zieleffe
User
spacer line
 


On 23-02-2007 14:17 Richy wrote:

...


Je hebt regels en het toepassen van regels... lijkt mij alles mee gezegd.

daar is alles mee gezegd het toepassen van regels Oud minister Verdonk heeft dat altijd al gezegd ik zal de wet toepassen zoals die is afgesproken.
Dus ontmoedigen.
Er is ook een BelgiŽ weg, maar dan moet u mij eens uit leggen hoe dat kan .
Hoe zowel Duitsland, en BelgiŽ dan geen gemeentelijke uitnodigingen nodig zijn, en je kan dan zo als toeristen visum aanvragen op die ambassade naar Europa, komen.
Maar het is een MVV, Verblijf voor jaren, ben ik zo dom, en niet slim genoeg om dat te begrijpen. Ben een keer via Frankfurt heen en terug nou daar laten ze je ook niet door, ze vragen je de hemd van je kont.
Het is geen lolletje hier illegaal te blijven dat zien de buren, en dan heb je zo de verklik lijn............ Ik meende Rich dat je op de andere site je beklag daar over hebt gedaan hoe moeilijk het was om je toekomstige partner naar Nederland te krijgen of heb ik het mis?
Of haal ik nu het toeristen visum, en de MVV verblijf vergunning door elkaar?
Het WAS hier allebij moeilijk, Ik vermoed dat het wat Johan bedoelt zo in het wilde weg dat hij het via zijn bedrijf het beter voor elkaar krijg, als een particulier, verschillen moeten toch blijven bestaan......
Ik volg het nu van mijn zoon die bezig is om ze drie maanden naar nederland te halen .
Het zal een hele klus zijn de papieren van de gemeente is niet het enige.
Ze zullen een reisverzekering altans een ziekte kosten verzekering nodig hebben via Holland Emoticon: Devil Emoticon: Cry Emoticon: Confused Emoticon: Eerie Emoticon: Blush


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 23-02-2007 09:15 JohanN wrote:
Ik snap ook niet waarom het bij anderen zo moeilijk moet zijn.


Kennelijk is er verschillende soorten Indonesiers.
(zoals ook verschillende soorten Nederlanders zijn).
Bij mijn familie en vrienden heb ik ook nooi iets vreemds gehoord.
Toen een vriend uit Amriki kwam , werd ook schriftelijk afgehandeld.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 


On 23-02-2007 17:25 sidia wrote:

...


Kennelijk is er verschillende soorten Indonesiers.
(zoals ook verschillende soorten Nederlanders zijn).
Bij mijn familie en vrienden heb ik ook nooi iets vreemds gehoord.
Toen een vriend uit Amriki kwam , werd ook schriftelijk afgehandeld.

Moest die vriend van u dan geen bewijs van goed gedrag opvragen??????? Emoticon: Yeah right! Emoticon: Wink Emoticon: Shut up!

Studeren in Duitsland Zo als Habibi, wisten velen al..........


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 23-02-2007 14:08 Malam wrote:

...

Is dat nu wel zo?
Duitsland valt ook onder het Schengenakkoord, dan kunnen de regels toch niet anders zijn.

Er bestaat een hartelijke betrekkingen tussen Duitsland en Indonesia.
Ze hebben namelijk niet dezelfde verleden zoals tussen Indonesia en Nederland.(je hebt soms nog oude zeer Emoticon: Smile )
Veel van de Indonesiers sturen ook hun kinderen naar Duitsland om te gaan studeren i.p.v Nederland.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

johnvdB
User
spacer line
 


On 22-02-2007 16:36 zieleffe wrote:
Mijn zoon is bezig om een vrouwtje van daar naar Nederland te halen.
.
Verders heeft zij daar een goede baan, zal dat ook hier verkrijgen omdat zij universiteit heeft gehad , ze rund daar een winkel met 30 man personeel in een Plaza bij Pasteur in Bandung.


Nou meneer Zieleffe, dat diplomaatje kan ze wel daar laten want dat is hier in Nederland helemaal niks waard. Ze zal hier gewoon weer opnieuw moeten gaan studeren.

Ken er ook eentje, had een heel goede baan daar in IndonesiŽ, goede opleiding enz. Staat hier in Nederland gewoon in de fabriek te werken want haar Indonesische opleiding wordt niet erkend hierzo.
Met dat werk verdient ze trouwens wel 10 keer zoveel als toen met haar werk als accountmanager in IndonesiŽ.ben nieuw hierzo...

zieleffe
User
spacer line
 

Ja ja, dat is zo, daarin hebt u helemaal gelijk.
Mijn vriendin heeft ook universiteit gedaan, en heeft verschillende diploma's.
Maar hier ook begonnen, in de laagste rangen, en nu zit ze in computer werk het in bouwen van verschillende onder delen.
geen hoog waardige werk, maar toch werkt, en dat deed ze van begin af.
Neen dat is daar wel goed om te hebben, maar even niet zo denigrerend voor Indische mensen, anders wordt Pak Sid weer er holder de bolder van die vergelijking.
Ze gaan niet voor niets in Duitsland studeren aldus pak Sid... Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny Emoticon: Yeah right! Emoticon: Shut up! Emoticon: Sadley


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 24-02-2007 00:47 zieleffe wrote:


Neen dat is daar wel goed om te hebben, maar even niet zo denigrerend voor Indische mensen, anders wordt Pak Sid weer er holder de bolder van die vergelijking.

Ome Ziel toch.
Waarom moet je mij altijd hebben , mij meebetrekken.
Je ben toch niet toevallig een stille bewonderaar van mij ?? Emoticon: Confused
Dan word het eng.
Ik denk dat ik een beetje uit je buurt moet gaan. Emoticon: Yes!

En wat heb ik te schaften met Indische mensen.?
En het interesseer mij ook niet hoe je over andere Indonesiers denkt.
Ik geef alleen maar komentaren op je sommige vreemde uitlatingen , meer niet.

Wat voor werk iemand doet en welke opleiding men doet is ook niet belangrijk.
Ik heb ook werk gedaan waarvan men kan zeggen dat het"beneden" bepaalde stand is , ben ook van onderaan begonnen.
En blijf onderaan de ladder.
Ben tevreden mee , ik laat mijn baas denken dat hij voor mij gaat denken.
Hij blij , ik blij(er). Emoticon: Party!


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 

U zou eerst de reactie van JohnvdB goed lezen, en dan mijn reactie daarop..
uw uitlatingen op een topic erkent u dat er Indonesiers studeren in Duitsland
...............................................................................................................................
Het verbaast mij uw uitingen van uw belevingen, van Indonesie.
Dat u de verdediger bent van uw cultuur is begrijpelijk maar dat u een westerse mentaliteit zo afgeeft op het vergelijk met indonesie.
U verdedigd de leefstijl daar, en het intelligentie pijl,daarna beschuldig u dat de westerse mensen vooral de bule die met eigen ogen, en gevoelens het tegen over beleven, en erkennen, en de mentaliteit van de IndonesiŽr door en door kent, onze zesde zintuig die het anders beleef, en somige vergelijkingen maak met Holland , dan u die al meer dan 30 tot 40 jaar in Holland leeft.
En het van horen zeggen heeft, hoe u familie het beleefd de leef sfeer in Indonesie, enz, enz
Er zijn best wat Hollandse Bule die in een kampong leven, ik ken er al een die in Cimindi bij Bandung zit, heb hem wel eens bezocht.
En dan hebben wij er over hoe hij dat volhoud, en dan krijg je ge-eikt het antwoord je verstand op nul en oost indisch doof blijven
Ga je er dieper op in dan kom je vaak aan een triest verhaal te horen in Holland opgelopen.
Dat verhaal zal ik niet uit weiden maar gefrustreerd dat ze daar zitten.
En in welke omstandigheden zij daar leven kan ieder die Indonesie niet als toerist bezoekt, een beeld van vormen.
Moet ik nog verder gaan kan over hel veel gebeurtenissen uit weid tot treurnes aan toe, maar er zijn ook gelukkige momenten, en ook mooie dingen te beleven ook in Indonesie............. Emoticon: Wink Emoticon: Yes! Emoticon: Nice Emoticon: Shiny Emoticon: Yummie!
------------------------------------------------------------------------------------
In Wassenaar weten ze ook niet hoe de doorsnee Nederlander in een rijtjes huizen leven wonen en werken........................ Emoticon: Red face Emoticon: Confused Emoticon: Very funny Emoticon: Bye bye


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 24-02-2007 10:21 zieleffe wrote:


*U verdedigd de leefstijl daar, en het intelligentie pijl,daarna beschuldig u dat de westerse mensen vooral de bule die met eigen ogen, en gevoelens het tegen over beleven, en erkennen, en de mentaliteit van de IndonesiŽr door en door kent, onze zesde zintuig die het anders beleef, en somige vergelijkingen maak met Holland , dan u die al meer dan 30 tot 40 jaar in Holland leeft.

*Moet ik nog verder gaan kan over hel veel gebeurtenissen uit weid tot treurnes aan toe, maar er zijn ook gelukkige momenten, en ook mooie dingen te beleven ook in Indonesie............. Emoticon: Wink Emoticon: Yes! Emoticon: Nice Emoticon: Shiny Emoticon: Yummie!


Ome Ziel weer neemt u verkeerde interpretatie , ik ga niet de levenstijl van die mensen daar verdedigen.
Waarom zou ik ?. En kan en zal ook NOOIT durven om te gaan oordelen over de intelegentiepijl(?) van een volk .
De vergelijkingen met Ollanda , met voorbeelden heb ik bewust gemaak om te laten zien dat in bepaalde zaken veel parallelen bestaat tussen Indonesia en Nederland.Laten we zeggen dat ik een spiegel voorzet zodat men ook de andere kant van de medaille kan zien.
Ik zal nooit beweren dat daar alles koek en ei is , er gebeuren ook ECHT achterlijke dingen .Waar ik ook er op sch--t.(moet netjes blijven Emoticon: Smile ).
Maar ondanks dat ben ik toch best tevreden en ook trots over hun prestaties , ik ben zelfs trots dat ik als een van hun mag noemen.
Hoewel ik al bijna 40 jr in Olanda woon ben ik nog steeds indonesier , heb ik nog steeds mijn Indonesische paspoort.

* Iemand heeft hier geschreven , de (nare)ervaringen van een persoon of sommige personen moet men niet als maatstaf gaan gebruiken.
Over de verzwaring van de eisen (of handhaving van de regels) vind ik ook terecht.
Nederland(EU) mag zelf beslissen hoe ze hun vreemdelingenbeleid willen regelen. Dat werd ook geregeld in de Internationale Recht.
Ik ben ook van mening dat het gebaseerd moet worden volgens wederkerigheidprincipes.
Ik neem ook aan dat Indonesia ook bepaalde eisen stelde als er buitenlanders de Indonesia wil betreden.
En buitenlanders die niet aan de eisen voldoen werden en worden terecht de deur uitgewezen.
Dus ik vind wel vreemd (wel menselijk) dat mensen of het Nederlanders of Indonesiers zijn , herrie gaan trappen en in sites hun telor(frustraties) neerleggen omdat ze niet binnen mogen komen.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,119,724 topic views - 240,769 posts - 13,734 topics - 34,292 members - last post @ 24-01-2021 05:08 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,562,802 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com