indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 15-02-2007 06:51 Yerun wrote:

...


Mijn duurste keuze was 1200 euro,dus vandaar die 300 euro goedkoper. Maar het moet in bepaalde omstandigheden zeker goedkoper zijn. Nadeel, je bent wel langer in de weer met reizen en je moet in KL het land in en daarna vrijwel meteen weer uit. Maar goed, prima te doen in een paar uur.


Oh op die manier, ja dan heeft het niet zoveel zin, als ik 600 euro op twee tickets kan besparen heb ik er wel wat voor over, maar dat is in mijn geval dus niet zo en als het is zo als John schreef dat er ook wat beperkingen op de bagage gelden dan kan ik helemaal wel stoppen, ik voel af en toe net een pakezel als daar naar toe ga.
Dat de prijzen enorm gestegen zijn is een ding wat zeker is, voor de invoering van de euro vlogen we elk jaar voor plusminus 650 tot 750 gulden retour, omgerekend dus pakweg 325 euro, de laatste 3 jaar betaal ik om en nabij 850 euro, dus de prijs is inmiddels sinds de invoering van de euro al twee en een half maal over de kop gegaan, mijn salaris maar met 11 % Emoticon: AngryMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 15-02-2007 09:45 johnvdB wrote:

...


Ik heb het ff opgezocht en idd je mag 15 kilo meenemen en nog eens 7 kg handbagage...
En als ik het goed gelezen heb hoef je voor overgewicht slechts Rp. 35.000 p/kg betalen.

Zag ook dat ze vanaf KL rechtstreeks op Bandung vliegen, wat voor mij pers. zeer interessant is.
Bedankt voor de tip Yerun!...


Ja John Rp 35000 per kilo is te overzien, maar het vliegen naar Bandung maakt het voor mij ook heel aantrekkelijk, ik rij liever van Bandung naar Sukabumi als van Jakarta Emoticon: Yes!
Bedankt voor de informatie.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 15-02-2007 09:45 johnvdB wrote:

...


Ik heb het ff opgezocht en idd je mag 15 kilo meenemen en nog eens 7 kg handbagage...
En als ik het goed gelezen heb hoef je voor overgewicht slechts Rp. 35.000 p/kg betalen.

Zag ook dat ze vanaf KL rechtstreeks op Bandung vliegen, wat voor mij pers. zeer interessant is.
Bedankt voor de tip Yerun!...

Kijk, dat is handig. Dank je voor de hoeveelheden. Nog geen tijd gehad om te zoeken, maar het is dus 15 kg. Niet slecht voor zo'n goedkope vervoerder. Ze zijn echter wel strikt, want vele Indonesiers met 'een doosje extra' moeten gewoon betalen.

Bandung idd ook rechtstreeks. Wat dat betreft een goede maatschappij met vooral veel bestemmingen. Dat het dan vaak heel vroeg of heel laat op de dag is, is niet zo erg.

Je visum on arrival gaat ook vast sneller op dergelijke bestemmingen. Emoticon: Party!


Ho Lee Fuk

Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Zeer vervelend als het waar is dat de site van de ambassade nog niet aangepast is op dit punt.Ik heb mijn reisagent een mailtje gestuurd met de vraag alles nog eens na te gaan,maar vrees dat het 30-dagenvisum inderdaad niet meer hier te regelen is en we alleen nog op vliegveld Jakarta ook in de rij zullen staan straks,jammer voor diegenen die hun zaakjes liever vooraf willen regelen.Vreemd dat ze het toch weer lastig maken voor de reiziger.Ik hou jullie wel op de hoogte van onze bevindingen. Emoticon: Talk to the handrobbert
User
spacer line
 

Hoi,
Wat een ongelofelijk hollands geneuzel is dit toch.
Het verschil in geld tussen 30 en 60 dgn. is ca. E28. Als je dit afzet tegen de kosten van de ticket waar hebben we het dan over. Buitendien heb je dan als voordeel dat als je toch besluit om wat langer dan 30 dgn. te blijven, je dit ook kunt doen ! En in de rij staan in Jkt.,tja zal dat 15minuten zijn, heb je al eens berekend hoe lang je bij de immigratie moet staan ?
Goede reis
RobDeewee
User
spacer line
 

Heeft een van jullie al wat gehoord over een visum tot 4 maanden voor de visumplichtige landen ( on arrival) om het toerisme een impuls te geven ? Dit heeft in de Jakarta Post gestaan in de ( ik dacht) vorige maand. Kan ook nog eind februari geweest zijn.Deewee
User
spacer line
 

Heb te lang dom zitten kijken in Indonesia, moet nu weer verder dan m'n neus koekeloeren. Info al aanwezig.hubers
User
spacer line
 

Mensen zeggen dat de wachtruimte bij het halen van een Visum niet voorzien zijn van stoelen en airco.
We gaan met zijn vieren. Twee volwassenen en twee kinderen. 4 en 2 jaar.
Zouden we ons kunnen opsplitsen zodat één van ons reeds de koffers zou kunnen halen en de andere voor de visum kan zorgen. Of moet ieder die een Visum nodig heeft zich persoonlijk aan de balie laten zien. Emoticon: Party!hubers
User
spacer line
 

[quote] On 07-05-2007 22:21 hubers wrote:
Mensen zeggen dat de wachtruimte bij het halen van een Visum niet voorzien zijn van stoelen en airco.
We gaan met zijn vieren. Twee volwassenen en twee kinderen. 4 en 2 jaar.
Zouden we ons kunnen opsplitsen zodat één van ons reeds de koffers zou kunnen halen en de andere voor de visum kan zorgen. Of moet ieder die een Visum nodig heeft zich persoonlijk aan de balie laten zien.advo999
User
User icon of advo999
spacer line
 

Even over de wachttijden voor het VOA. Ik sta daar elke 6 weken en heb er tot op heden nooit langer over gedaan dan 5-10 minuten. Gewoon uit het vliegtuig even doorstappen.......Het vliegveld van Jakarta is geen Schiphol dus zo druk is het er nu ook weer niet.

Voor Hubers.....Koffers alvast ophalen kan je wel vergeten: dat is achter de paspoortcontrole en om daar doorheen te komen heb je nodig......je VOA.


Het is een WONDERBAARLIJK land.....

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Poppy gaat in september precies 30 dagen naar Indonesië, nu zagen wij de laatste keer bij de balie voor de VOA een rij staan waar we akelig van werden.
Het is natuurlijk afhankelijk van hoeveel toeristen er op dat moment een VOA nodig hebben, in iedergeval wil ik vermijden dat Pop in de rij aan moet sluiten.
Bovendien hebben wij op Jakarta meegemaakt dat één of andere onverlaat een koffer van ons van de band afhaalde, kouwe kunst je komt met een groene koffer met drie vuile overhemden en een onderbroek uit Singapore, waarde, een scheet en een knikker en vervolgens pak je een vette groene koffer van een bule, dat is scoren.
Gelukkig stond ik in de buurt en had mijn koffer al gezien, de man keek mij heel onschuldig aan en maakte zijn verontschuldiging, ja ja an me hoela.
Dat zijn groene koffer er heel anders uitzag dat had een blinde kunnen ruiken, merkte ik later toen hij de juiste koffer van de band afhaalde, dus vinger aan de pols en er gewoon zijn als de band begint te draaien, inplaats van in een rij staan voor en VOA met de zenuwen in je lijf dat je zooitje weg is.
Een 30 dagen visum is niet meer te krijgen in Den Haag, maar een 60 dagen visum wel en aangezien ik er een schurft aan heb om twee keer naar Den Haag te rijden doe ik mijn visum aanvragen altijd via de visumdienst, kost een paar centen, maar zonder zorgen en reizen bovendien klaar in 8 dagen.
Procedure:
Gegevens electronisch invullen en opsturen naar de Ambassade, inplaats van retour op de datum die op de ticket staat, twee dagen later invullen dus 32 dagen.
Formulieren uitdraaien en ondertekenen, deze formulieren, met kopie ticket en paspoort breng ik bij de visumdienst(een kwartier rijden voor mij) opsturen kan ook maar met het paspoort erbij ben ik daar geen liefhebber van.
Na 8 dagen visum ophalen bij visumdienst en klaar is Kees.
Het maakt de Ambassade geen reet uit dat je twee dagen jokt, je krijgt op je ticket van 30 dagen waar je 32 dagen van maakt op de aanvraag, een visum voor 60 dagen.
Extra kosten voor visumdienst plusminus 50 €, het kost een paar centen maar dit weegt niet op tegen de ellende waar je tegen op kan lopen.
In Jakarta de rij voor VOA voorbij lopen en als een raket naar de band, om eventueele onverlaten voor te zijn. Emoticon: Bye bye
Groet Malam

spacer line  

Is het mogelijk om daar (Jakarta) voor je visa te pinnen of contant geld te halen?
Of is het verstandiger om hier op schiphol wat geld te wisselen?ketut.nl
User
User icon of ketut.nl
spacer line
 

Het meest handige is gewoon in euro's betalen. Ik meen 20 euro pp afgelopen juni.Pursang
User
spacer line
 

beste shuider,
Bespaar je administratieve rompslomp, Bij aankomst tegen $ 25,- kan je direct een visum ontvangen bij de emigrasi, succes4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 30-09-2007 20:20 Petra&Freek wrote:
Is het mogelijk om daar (Jakarta) voor je visa te pinnen of contant geld te halen?
Of is het verstandiger om hier op schiphol wat geld te wisselen?


Gewoon in euro's betalen, op 1 januari dit jaar 20 euro neergelegd op de balie, bonnetje gekregen en even later werd ik terug geroepen want ik kreeg nog wat wisselgeld in rupia's terug, heb dus ongeveer 19 euro betaald p.p.
Zo kan het dus ook, de beambte had de rupia's ook in eigen zak kunnen steken. Emoticon: Yes!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,390,345 topic views - 240,166 posts - 13,729 topics - 33,299 members - last post @ 28-09-2020 14:47 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

139,179,058 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com