indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

ciater
User
User icon of ciater
spacer line
 


On 13-02-2007 17:05 Malam wrote:
Een paar vraagjes voor Ciater, gaat u nog wel eens naar IndonesiŽ?
Zo ja, moet u dan of gaat u vrijwillig?
U lijkt mij echt iemand die zich veel beter thuis voelt in Hoek van Holland of Scheveningen, schoon, reukloos, luxe hotels bovendien is het net of je in het buitenland ben door alle vreemde talen die je hoort spreken en je komt er alleen maar heel hard werkende mensen tegen.

Ja malam neen ik zou daar nog geensins begraven willen worden.
trouwens ik laat mij crimeren want er is niets wat aan mij besteed zou kunnen worden om nog aan herrinerd te worden.
Geen behoefte aan:, ik laat weinig achter dus geen zins ook maar te treuren.
ik heb geleeft zo als ik heb geleeft, en heb daar geens zins spijt van .
heel wat van de wereld gezien,en heb geen behoefte aan meer.
Wat ik niet begrijp dat velen mensen in de praktijk zij die er midden in deze chit zitten, in een land werken, wonen, eten, en drinken alles zo in twijfel wordt gebracht
die Om Sid die zijn afkomst uit indonesie dat zo weet te brengen of dat wat hij hoort van zijn familie kennisen, en weet ik allemaal nog meer, u en mij probeerd voor de gek te houden, of dat zijn bronnen hem voor de gek houd is ook mogelijk.
hij dit niet wilt begrijpen dat wat hij hier uitbralt no-brollen larie koek is van de eerste orde, met al zijn sitaten wat hij in de boeken heeft nagslagen ook verhalen zijn die nu niet meer te beproeven of te voelen is nu in Indonesie.
Die man is ergens stil blijven staan en met zijn gewicht een dubbele nationaliteit er op nahoud, en denkt dat het in zijn voordeel zal zijn.
Natuurlijk zijn er mooi gebeurtenissen te melden maar dan meer in het persoonlijk vlak, maar niet in het algemene wat er in indonesie normaal wordt gevonden.
Er zijn mensen die op deze site het goed weer geven, een was een uitschieter die Bule L die het recht voor zijn raapschreef en er geen doekjes om heen winde.
En die de Javaanse (b-a) sorry nog eens benadrukte dat zij dit land helemaal naar de knoppen hebben gebracht.
ondanks dat er hier van alles tekoop is, (nou van alles) en het lijkt of dat er geen geld problemen zijn is dat men de werkelijkheid niet onder ogen willen zien.
het is hier een schjnwereld die past in vele triller films van Holywood.
Maar goed dat kan je pas ervaren als je jaren hier zit, en dan niet eens per 2 mnd.
Ze zullen hier nooit een maand salaris kunnen verkrijgen als in europa want daarin zijn ze niet slim genoeg voor korte denk vermogen en een slappe mentaliteit ligt daar van de grondslag..................
Door dat er hier geen goed verbindingen voor Internet er is, ook weer zo iets, zelfs in China kunnen ze beter verbindingen aan leggen kom ik maar sporadies langs, te hoge kosten aan Telkomsel Emoticon: Blush Emoticon: Angry Emoticon: FrustratedFotograaf
User
spacer line
 


On 13-02-2007 14:27 Yerun wrote:


Dat er mensen roepen dat het goedkoop is, dat is prima, die vallen in de rubriek toerist, die zie ik toch al weinig tot geen in mijn straatje.. letterlijk dan.


Van die toeristen die jij nu zomaar in het 'goedkoop' hoekje neerzet moet jij het anders wel hebben. Je haalt je vele hits (en dus reclame-inkomsten) op deze site juist door die toeristen die hier hun reisinfo vandaan halen.
Reisinfo die je overigens letterlijk uit de Periplus boeken gekopieerd hebt, inclusief de foto's.

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 14-02-2007 11:52 ciater wrote:

...


***die Om Sid die zijn afkomst uit indonesie dat zo weet te brengen of dat wat hij hoort van zijn familie kennisen, en weet ik allemaal nog meer, u en mij probeerd voor de gek te houden, of dat zijn bronnen hem voor de gek houd is ook mogelijk.

***Die man is ergens stil blijven staan en met zijn gewicht een dubbele nationaliteit er op nahoud, en denkt dat het in zijn voordeel zal zijn.
(


* Ya Om Malam , oppassen voor die Ome Sid. Emoticon: Smile Emoticon: Yes!
Strakjes wordt je in maling genomen. Emoticon: Wink

* Ciater , kennelijk weet je ook niet dat een Indonesische staatsburger geen dubbele natioanaliteit kan hebben.

Dat is de eerste reden , de tweede omdat ik persoonlijk geen extra toegevoegde waarde ziet om in het bezit te komen van de nederlandse nationaliteit..Meer dan 30 jr geleden werd het mij aangeboden.
Heb toen terima kasih gezegd.

Oya binnenkort ga ik ook pulang kampung (naar Jakarta, met de M.H) .
Kan ik weer lekker ngobrollen ,Ya je moet toch wel de laatste roddels (die je niet in Internet of Koran kan vinden) weer gaan verzamelen.
Dan heb ik weer wat te zeiken in Indahnesia . Emoticon: Nooo
(Uiteraard aangevuld met de Grote Jempol Emoticon: Yummie! )


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 13-02-2007 17:05 Malam wrote:

U lijkt mij echt iemand die zich veel beter thuis voelt in Hoek van Holland of Scheveningen, schoon, reukloos, luxe hotels bovendien is het net of je in het buitenland ben door alle vreemde talen die je hoort spreken en je komt er alleen maar heel hard werkende mensen tegen.


Ik ben Ciater niet ,als ik behoefte heb om buitenlandse klanken te horen hoef ik alleen maar naar de Dappermarkt (Amsterdam Oost) en Albert Cuypmarkt(Amsterdam .OudZuid) te gaan .
Hangt af bij welke gedeelte je komt want je soms echt of je in donker Casablanca of Afrika zit.
En het is echt gezellig. Murah meriah.

Veel Nederlanders gaan de laatste tijd naar Turkije , naar Alanya en andere kustplaatsen.
Nou ik ga liever naar Beverwijk , in Beverwijk waan je ook in Turkije te zijn.(heb ook geen genoeg geld om naar Alanya te gaan)
Lekker shoarma eten , groenten en fruit kopen.
Soms kom ik ook bij die waroeng van Mas Waroeng .
Zijn sambel kacang is lekker(genoeg= kurang rasa kemiri ) , moet alleen pittiger.
Andere keer als ik bij hem langskom vraag ik diskon Emoticon: Blush Emoticon: Party!


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ach Om Sid die grote jempol is overal ter wereld hetzelfde het is maar net op welke manier iemand uit zijn jempol wil zuigen, optimistisch of negatief.
Oooooh ik hoef voor niemand op te passen, het is moeilijk mij in de malam te te nemen, ik heb namelijk zo mijn eigen gedachten en mening.
Het is mij niet duidelijk of Ciater in Nederland of IndonesiŽ woont, mocht hij in IndonesiŽ wonen dan heeft ie een groot probleem om net voor dat hij de grote reis opgaat naar Nederland te komen omdat hij niet in IndonesiŽ begraven zou willen worden, bovendien via de schoorsteen eruit wil gaan.
Ik ben een uiterst kritisch mens, zowel t.a.v. de Nederlandse samenleving als ook voor wat mijn kennis van IndonesiŽ betreft(vrij summier dus).
Maar ik heb gelukkig wel het vermogen om goede dingen te zien, maakt mij een optimistisch mens gelukkig.
Ik heb het geloof ik ooit al eens geschreven,het gros van de bule's die permanent in IndonesiŽ wonen en werken hebben een dermate negatieve mening van dit land dat ik wel is denk, wat zou ik doen in zo'n geval.
Als ik mij zo zou ergeren aan die enorme pestbende daar,dan zou ik met alles wat in mij zit mij vestigen in het land van suikergoed en honing, Nederland dus.
Ondanks de moeilijke immigratiewet voor de vrouw, inburgeringscursus enz.
Waar een wil is is een weg, want als ik er over zou denken als sommige mensen die daar permanent wonen en werken dan zou ik er alles aan doen om mijn schoenzolen dit enge land te laten betreden.
Ciater haalde Bung L. ook nog even aan, ook zo'n apart verhaal, ik herinner mij nog van kort geleden dat ie IndonesiŽ de rug had toegekeerd en zich definitief in Amsterdam zou vestigen overigens met de nodige twijfel, na twee maanden zagen we zijn billen niet meer van het stof zo snel ie weer terug ging.
Heeft IndonesiŽ dan toch iets voor deze IndonesiŽhaters?
Als je permanent in IndonesiŽ woont en geen gelegenheid voorbij laat gaan om op dat land te kotsen, waarom dan niet je energie steken(ze hebben het zo moeilijk) om naar het mooie Nederland te verhuizen.
Of heeft IndonesiŽ toch iets wat deze mensen toch blijft trekken, ben ik verdomd benieuwd naar.
Natuurlijk krijg ik nu als antwoord, ja maar Malam jij bent toch ook kritisch over IndonesiŽ, daar kan ik volmondig ja op antwoorden, maar ik zie ook veel positieve kanten om daar te zijn, overigens geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om mij definitief daar te vestigen, stel je voor dat ik hetzelfde zou gaan denken als YB en L, dan heeft het leven geen zin meer, dan kan ik mij beter aanmelden voor vrijwillige euthenasie, zeker als je geen lef hebt een nieuw leven te beginnen in je geboorteland.
Nog 13 dagen, dan ga ik weer, munten in mijn zak(verdiend in het mooie Nederland) 6 weken mij ergeren aan korrupsi en armoede, maar de weegschaal valt altijd weer naar de goede kant, ik heb het er naar mijn zin, kan ik als ik terug kom weer lekker mopperen, maar volgend jaar weer terug Emoticon: Yes!
Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 14-02-2007 12:07 Fotograaf wrote:

...


Van die toeristen die jij nu zomaar in het goedkoop hoekje neerzet moet jij het anders wel hebben. Je haalt je vele hits (en dus reclame-inkomsten) op deze site juist door die toeristen die hier hun reisinfo vandaan halen.
Reisinfo die je overigens letterlijk uit de Periplus boeken gekopieerd hebt, inclusief de fotos.
On 14-02-2007 10:12 johnvdB wrote:

...


Komt wel een beetje laatdunkend over deze opmerking van je.
Als ik zo deze site bekijk en ook de de diverse advertienties zie, is het toch heel duidelijk dat deze site zich richt op de toerist.
Ik neem trouwens aan dat je daar ooit zelf ook als toerist bent heen gegaan.


Nou, het was zeer zeker niet bedoeld als laagdunkend of wat dat dan ook. Dat wil ik dan bij deze wel even rechtzetten. Uiteraard ben ik hier als toerist heengegaan, zeer zeker inderdaad.

Ik wilde alleen aangeven dat mensen/toeristen soms eenvoudig denken over dingen, maar dat heeft als reden dat ze met het andere geen ervaring hebben en het dus simpelweg ook niet kunnen weten.

Zo dan Emoticon: Smile


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Een tijdje geleden schreef ik in ŤŤn of ander posting dat ik mijn motief om regelmatig
naar IndonesiŽ te gaan eens zou omschrijven.
Dit zijn vanzelfsprekend mijn eigen ervaringen en mening, daar zullen mensen het
deels of geheel of niet mee eens zijn, gef nix het is maar hoe ik er tegenaan kijk.
Voor de cultuur ga ik niet naar IndonesiŽ, dat interesseerd mij geen barst, ik ben een
cultuurbarbaar, eerder als je het zo mag noemen een BourgondiŽr.
Mijn eerste kennismaking met IndonesiŽ dateerd uit de tijd dat ik een jaar of 6 was.
Mijn vader had als radiotelegrafist bij de Marine 3 jaar bij de onderzeedienst in
IndonesiŽ gediend, dat moet ongeveer in 1935 zijn geweest, als hij verhalen vertelde
uit die tijd hingen wij aan zijn lippen, zijn thuisbasis was Surabaya maar hij is in die
periode in grote delen van de achipel geweest, buiten zijn verhalen had hij een geweldig
fotoalbum waar wij niet op uitgekeken raakten, bovendien kon de man weergaloos
goed koken, ook Indische gerechten, wat ons grootste kado was op onze verjaardag.

Na mijn scheiding in 1991 liep ik mijn huidige echtgenote letterlijk en figuurlijk tegen het lijf.
Mijn vrouw was weduwe, geboren Sundanese en geemigreerd naar Nedeland in 1967.
De verbinding met de familie van mijn vrouw in IndonesiŽ waren toen uiterst summier,
slechts ŤŤn keer was zij teruggeweest met haar man en bellen kostte een vermogen.
Mede door mijn interesse uit mijn jeugd en het feit dat ik in mijn echtegenote een goede
leidsvrouw had opende dat de mogelijkheid om zelf een kijkje te gaan nemen in IndonesiŽ.
Doordat mijn vrouw een vrij kritische kijk op IndonesiŽ heeft en ook inmiddels wist dat
ik een vrij kritisch persoon bent, stond zij erop dat wij de eerste keer een verzorgede reis
zouden maken, wat wij dan ook gedaan hebben.
Achteraf een goede zaak, ik kon van uit een redelijk goede basis kennismaken met
IndonesiŽ en bovendien heb ik de geijkte dingen en steden gezien en bovendien kennismaken
met een totaal andere wereld en als het mij teveel werd kon ik mij terugtrekken in mijn
luxe hotel(wat heet luxe voor een verwende bule).

Een jaar erna hebben we de stap gewaagd een ticket te boeken en de rest zelf in te pakken.
Nu moet ik eerlijk bekennen dat de eerste paar jaar ik mij wel kon vermaken, maar dat het
voor mij niet het Walhala van vakantie vieren was, aanpassen aanpassen en nog eens
aanpassen, weinig luxe (waar ik overigens weinig waarde aanhecht) maar soms ging
het gebrek aan dagelijkse dingen die wij hier gewoon zijn mij iets te ver, daarbij spak ik
geen woord Indonesisch.
Na enkele jaren kwam ik op een punt, dat ik mij afvroeg, ga ik wel of niet terug, maar gezien
het feit dat ik mijn vrouw daar enkele weken intens gelukkig zag en bovendien als een vis
in het water, ben ik Indonesisch gaan leren en dat opende een andere wereld voor mij.

Inmiddels zou ik mij nu niet meer voor kunnen stellen dat ik 6 weken in Spanje zou gaan
zitten i.p.v. IndonesiŽ.
Dan komt nu de vraag wat trekt je in IndonesiŽ, ik denk dat ik daar nooit een voor 100 %
tevreden antwoord op kan geven, voorop gesteld ik ben uit de sleur weg(in Spanje ook)
Ik hou van warm tot zeer warm, want als ik ergens altijd al een diepgrondige schurft aan
heb gehad dan zijn het de winters hier, het ligt nog vers in mijn geheugen dat ik pakweg
zo'n tien jaar geleden nog met een bevroren snottebel en het gevoel dat mijn tenen los
in mijn schoenen lagen aan de waterkant liep te bavianen, geef mijn portie maar aan Fikkie.
Die gezellige winteravonden, me togus, ik zit liever met een pint in de tuin.

De mensen in IndonesiŽ, hoe je het wend of keerd, ze zijn daar meer met elkaar begaan,
of het nu uit financieel, jaloursie, bemoeizucht of nieuwsgierigheids oogpunt is, dat zal mij
een worst zijn, het feit is nu eenmaal dat als je behoefte hebt aan omong kosong je dit
overal en nergens kan doen, als ik ik hier in Nederland dood voor de deur neervalt dan
stappen de buren over mij heen, in het beste geval stopt er ŤŤn een worst in mijn reet
zodat de honden me wegslepen(kunnen ze tenminste niet over mij struikelen).
Het keurslijf waar ik hier door de overheid wordt ingetrapt, daar heb ik in IndonesiŽ veel
minder last van, zeker gezien het feit dat ik voor mijn broodwinning niet afhankelijk ben
van IndonesiŽ en dat er daar allerlei ondoorzichtige regeltjes zijn is meer het probleem
van mensen die daar wonen en werken, daar heb ik geen last van.

Ik zie veel dingen in IndonesiŽ die fout zijn, maar wie ben ik om daar de alwetende te
gaan spelen, als men mijn menig vraagt dan krijgen ze die eerlijk, dan kunnen ze er
hun voordeel mee doen of niet, maar dat is wederzijds, ook ik wordt wel eens op
bepaalde dingen gewezen die ik beter of anders kan doen, het is aan mij om zo'n goede
raad op te volgen of niet, maar belangrijker nog ik ben gast, dus ik zal mij aan moeten passen.

Als ik onderweg wordt aangehouden en de politieman vraagt na het bekijken van mijn
rijbewijs en kentekenbewijs of ik soms een lekkere jonge meid als bedwarmetje zoek dan
denk ik ook, vuile vieze gasbak dat je er bent, dan bedank ik vriendelijk en rij door.
Als ik ŤŤn van die prachtige uitzichten sta te bekijken dan negeer ik de tonnen afval
die aan mijn voeten de helling naar beneden hebben vervuilt.
Heb je hier niet, heb ik afgelopen maand weer 231 Euro voor overgemaakt om onze
rotzooi ordentelijk te ruimen.
Zo kan je duizend en ŤŤn redenen verzinnen waarom je IndonesiŽ fijn of leuk vindt maar
eigenlijk is het niet eerlijk om dan IndonesiŽ te vergelijken met Nederland.
Ik voel mij niet thuis in IndonesiŽ, maar ik ga er verdomd graag naar toe.
Ik ben mij bewust dat ik nog niet helemaal weet waarom.
Er is ŤŤn ding wat mij als ik daar ben enorm tegen de borst stuit en dat is de bittere
armoede die ik soms zie, daar zal ik nooit aan wennen, zeker als ik kinderen zie die
in maanden geen fatsoenlijke maaltijd hebben gehad, dan geef ik het hemd van mijn lijf.
Dit wordt door sommige IndonesiŽ bezoekers als zwak en parelen voor de zwijnen
bestempeld, daar voel ik mij niet zo door aangesproken, het zij zo.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.80,925,131 topic views - 238,357 posts - 13,717 topics - 29,644 members - last post @ 07-04-2020 17:10 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

131,997,942 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com