indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Malena
User
User icon of Malena
spacer line
 

Hallo ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben een "gewone" nederlandse (40). Doordat ik veel met mijn man meereis naar IndonesiŽ, volg ik het forum al een lange tijd. 12 februari vliegen we weer naar Jakarta en aansluitend reizen we door naar Bandung. Mijn vraag is hoe is de begaanbaarheid van de wegen van zowel de tolweg naar Jakarta als de weg naar Bandung?Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Welkom Malena,
Ik denk dat de dames op het forum blij zijn met wat versterking.
De tolweg is perfect, in en rond Jakarta vaak file, maar eenmaal buiten Jakarta kun je meestal goed doorrijden tot Bogor.
Vanuit Bogor is Bandung ook via de tolweg te bereiken, deze weg is dacht ik een jaar open.
Ik heb begrepen dat dit een hele verbetering is, er zijn vast wel forumleden die u daar wat meer over kunnen vertellen.

Groet Malamzieleffe
User
spacer line
 

Welkom op deze site, zullen de dames met u blij zijn, want hoe meer dames hoe verfijner de gesprekken, en de postings leuker kunnen worden.
Met belangstelling, volg ik de tante Merapi, tante Yoke, die ook de zelfde positie hebben als U.
Van af het vlieveld Sukarno Hata is het nu nog maar 2 tot 2 1/2 uur rijden naar Bandung, omdat er een Snelweg er is, met ook nog stops die vergeleken kunnen worden met hier de eetgelegenheid Les Routiers Europťens, verschillende restaurant en toko in een gezamenlijke plaats met goede voorzieningen en grote pakeer plaatsen.
Zou dat wel even aan doen en gelijk beproeven,een rustpunt in het reizen, je klimatiseren in die plaatsen, , om even te eten of te drinken.
Dus een prachtige weg die mooi is aangelegen, vanaf ergens, waar weet ik niet zo, de weg splits zich naar Bandung.
Eerst wel druk inJakarta naar Bogor richting Ciribon Tol Jagorawi daar is het druk met Vrachtvervoer, daarna een afslag naar Bandung is het rustiger en een zeer mooi weg Emoticon: Wink Emoticon: Yes! Emoticon: Nice Emoticon: Shiny
Maar eigenlijk de topic heet Overstroming Jakarta, en daar gaat het nu net niet over.
het is u vergeven hoor niet erg maar wel erg die overstroming in Jakarta.
En u zult echt hier mensen vinden die er over kunnen inlichten over die overstroming want de kranten site zijn wel een beetje summier met hun berichten.
Er schijnen al verschillende verdronken te zijn.
Wel jammer dat dangdut uit Jakarta niet meer hier zie die had vast het uit kunnen leggen.Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malena
User
User icon of Malena
spacer line
 

Dank voor het leuke welkom ! Ik ga hoop zeker een bijdrage in de discussies te leveren, ook al woon ik niet in IndonesiŽ. En sorry dat ik niet zo heel duidelijk ben geweest aangaande de overstroming. Ik hoorde dat het niet mogelijk is om de tolweg vanaf het vliegveld naar Jakarta te nemen vanwege het hoge water, en ook dat de weg naar Bandung dicht is. De eerste nacht ben ik nog in Jakarta, als ik er kan komen, en dan ga ik de 14e naar Bandung. Wie heeft er actuele informatie?Malena
User
User icon of Malena
spacer line
 


On 03-02-2007 15:39 Malena wrote:
Dank voor het leuke welkom ! Ik hoop zeker een bijdrage in de discussies te leveren, ook al woon ik niet in IndonesiŽ. En sorry dat ik niet zo heel duidelijk ben geweest aangaande de overstroming. Ik hoorde dat het niet mogelijk is om de tolweg vanaf het vliegveld naar Jakarta te nemen vanwege het hoge water, en ook dat de weg naar Bandung dicht is. De eerste nacht ben ik nog in Jakarta, in een hotel aan de Jl. Gatot Subroto, als ik er kan komen, en dan ga ik de 14e naar Bandung. Wie heeft er actuele informatie?
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

De overstroomde gebieden zijn vaak die in de buurt van de grote Tjiliwung(Ciliwung) rivier liggen , en in de buurt van de banjirkanaal .
Banjir kanaal is een kanaal die de waterstroom uit Bogor/ Puntjak/Sukabumi(berggebieden) moet gaan afvoeren richting de kust .
Op dit moment zijn verschillende gebieden (in de buurt van de rivier Tjiliwung) overstroomd , zelf in de Centrum van Jakarta .(Djati Baru /Gambir) .
Volgens krantenberichten zijn er 2 plekken bij de Banjirkanaal OOST en BanjirKanaal WEST overlopen door water.
Om een idee te hebben hoe de banjir kanaal loopt vanaf Bogor moet je de Peta van Jakarta gaan bekijken , Zie site
Bijvoorbeeld in de buurt van Roxx Mas winkelcentrum is het tot 1 meter.
Op sommige plaatsen tot 4 m.
De weerwervachting voor de komende 2 dagen is , akan turun hujan. Hoop dat ze het mis hebben.De telefoonverbinding naar Jakarta is ook plat.
Over 10 dagen (13 febr) hoop ik dat het al voorbij is .

http://www.qsl.net/yb0emj/maps/jakarta4-i.html

De banjirkanaal kan je zien in de van Jakarta Pusat gedeelte.
Ziet er uit als een railroad. Vanaf beneden naar boven (richting kust)


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Sorry , de hoogste waterstand was 2 meter.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Heel mooi Bapak Sid dit is even duidelijk te zien op die site.
Maar als dit zo voorvalt, en ik meen dat het al eens eerder was overstroomd, dan kan het niet zo blijven, en kunnen ze daarmee zo blijven leven, of kan men dit oplossen door de snelheid van het water nog meer af te voeren naar de zee.
Of ligt het aan te weinig afvoer van het water door te weinig rioleringen.
Je zou zeggen het is zo langzaam aan dat de deskundigheid van de water managers er aan te pas moeten komen daar een oplossing voor te vinden.
En zo chauvinisten als ik ben zijn er best in Nederland mensen te vinden die hier voor een oplossing kunnen bedenken. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Nice Emoticon: Puh!Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 03-02-2007 22:35 zieleffe wrote:

En zo chauvinisten als ik ben zijn er best in Nederland mensen te vinden die hier voor een oplossing kunnen bedenken. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Nice Emoticon: Puh!

Je hebt gelijk , kumnnen de indonesiers veel leren van hun oude vrienden.
De oorzaak is ook al jaaaren bekend , ze hebben alleen geen geld , of werd andere prioriten gesteld.
Er zijn 2 redenen :
1. De kaalslag van de " bossen" in de pegunungan (Bogor/Puntjak , Sukabumi .)
2. De vervuiling van de rivieren door dat illegale bewoners de oevers gingen bewonen en hun rootzooi zo maar in de rivier dumpen.
De regering heeft ook al jaren geprobererd om hun te verjagen (soms ook met geweld) .In het verleden gebeurde soms dat het ge-buldozerd werd.En er vielen ook harde klappen.
Nu kunnen ze dat niet meer doen , je weet wel dat de HAM en alle andere organisaties meegaan bemoeien.

De kaalslag van de bergen in bogor e.o , en de loop van de rievieren uit bogor (je ziet ook in de kaart )werd veroorzaakt door ongelimiteerd bouwen van villa' s en pretparken.
De weg naar Tanggerang (richting Cengkareng )ligt ook naast zo' n rivier.
Dezelfde situatie heb je ook in Europa, de kaalslag in de bergen van europa(skiegebieden , sted of wijken in de uiterwaarden van rieviren).
De overstroming van duitse steden die langs de Rijn zitten is ook bekend , zelfs tot Keulen toe.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 


Dezelfde situatie heb je ook in Europa, de kaalslag in de bergen van europa(skiegebieden , sted of wijken in de uiterwaarden van rieviren).
De overstroming van duitse steden die langs de Rijn zitten is ook bekend , zelfs tot Keulen toe.

Jawel daar in heb je een punt, maar men blijft niet apathie kijken er worden hier plekken vrijgemaakt om het water op te kunnen slaan. Men zijn de dijken aan het verhogen, nog niet voldoende maar men doet wat.
Ook In Duitsland is men steeds bezig buffers te maken waar het overtollige water naar toe geloots zal worden.
Men doet iets, misschien kan meer, maar men probeert oplossingen te bedenken.
En dat kan je niet van de daar bewogenheid een beetje mensen te verjagen of dat het probleem zal zijn, nee men zou minimaal de afwateringen moeten gaan verbeteren en dat betekend dat er wel geld naar toe moet en dat men grotere riolen moet maken en er misschien meer rivieren daar schoon moet maken, maar zeggen dat er wat gedaan moet worden en dan niets doen is eens weer duidelijk dat men hun hersenen maar een moet gaan kraken, en laten ze wat doen.
Dat bekend is dat men door kaalslag men de natuur hopeloos hebben vernietigd altans de modderstromen daardoor meer zal voor komen het gevolg van die kaalslag is nu langzaam aan toch bekend.
Men zou eens na moeten denken om daar een oplossing door beplantingen weer aan te brengen al zal het koffie en of thee plantages er van maken dan kan het al een oplossing zijn. Emoticon: Yeah right! Emoticon: Nice Emoticon: Shiny Emoticon: Shut up! Emoticon: Sadley


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Hallo Malena, welkom op dit forum en door Om Ziel(effe) gelijk maar ingedeeld bij de tantes.
Misschien stuur ik hem nog eens op pad om een uitnodiging door te geven, zo iets als tante laat vragen of tante bij tante komt eten ( ŗ la Willem Nijholt, dacht ik)
Maar gewoon Yoke mag ook hoor!
Ook ik ben best wel benieuwd naar de situatie in Jakarta, heb er familie wonen.
Salam dari Yoke Emoticon: Bye bye


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

zieleffe
User
spacer line
 

Dat tante met tante kon ik niet anders van maken door dat er geen een woord er van kon maken.
Meervoud aan tante is tante's,? maar meervoud kon in het indonesie taal niet dus moest ik wel zo de tante, en tante toevoegen Yoke Emoticon: Bye bye
Maar als je geen tante wil zijn dan weet ik dat van af nu beste Yoke hoe stuur je mij op pad naar wie toe zit daar gelijk een ticket naar Indonesie?, dan doe ik alles voor je nou alles niet zo als wilem Nijholt die holt te snel............ Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny Emoticon: Party!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Om Ziel ff uitleggen jongeman wordt naar zijn tante gestuurd met de boodschap of ze komt eten.
Tante (zijn moeder) laat "hem vragen aan "zijn" tante of "zijn" tante (beleefdheid) bij tante (zijn moeder) komt eten.
Vorm van Indische beleefdheid, iedereen is Oom of Tante, maar je moet hun taalgebruik kennen Emoticon: Confused Gr.Yoke


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Heb vandaag in de telegraaf gelezen dat volgens Max de Bruin (historicus= ken zijn naam ergens vandaan Emoticon: Wink ) de jaarlijkse banjirs zijn te wijten aan te wijten aan
1.geen deugdelijke planning( is waar)
2.Het ontbreken van voldoende riolering , vaak nog gebaseerd uit tempo doeloe (ook waar).

Hij constateerde dat de plaatsen waar froeher de Nederlanders wonen (Menteng) en drainage gebieden (aangelegd door ---) zoals Kemayoran nog redelijk droog blijven.

Jakarta Timur (zie Peta Jakarta) kreeg geen rioleringsysteem omdat de (knappe )Nederlanders toen er uit geschopt werden(1945 ?).
Dat hadden ze niet moeten doen Emoticon: Smile

In de engelse gedeelte van Indahnesia , las ik opmerkingen van andere indologen. Ook interessant.
Max de Bruin als historicus geeft wel een te eenzijdige uitleg (vind ik zwak) , want overstromingen zijn in jakarta van froeher (40 jr geleden )ook een jaarlijkse gebeurtenissen.
Dat is normaal . Zels toen Djakarta nog Batavia heet , toen de bevolking nog met 1 hand te tellen zijn (jaren 30) .
Jakarta was Sunda Kelapa , ligt aan de het einde van Tjiliwung.
Berucht als moerasgebied , de Chinezen hebben in VOCtijd Kemayoran voor de Nederlanders drooggelegd.
Hoe kan je dan verklaren dat de Istana President ( ex G.G. Paleis) en de wijk Weltevreden waar de oude elite van de VOC gewoond hebben ook niet gespaard wordt door de banjirs. ?
Want dat zijn toch de beste plekken van oud Batavia. (Menteng werd pas later gebouwd.)
Er is ook een oud Nederlandsewijk in Jakarta Pusat (naast Menteng) , was ook bedreigd door banjir.

Door de kaalslag , het ontbreken van riolering(geld) , ook de illegale bewoning van de rivieroevers en verkeerde prioriteiten heeft het nu geleid tot extra zware overstroming.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Dit is alweer de zoveelste ramp in een aantal jaren....heeft Allah Indonesie vervloekt ofzo?


Gracias. Sama sama

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Voor de liefhebbers : tukang omong kosong en andere indologen Emoticon: Smile

http://telsat.belspo.be/beo/nl(...)ta.asp?section=1.2.2


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Schitterend,die satellietfotos,die laten nou eens goed zien wat een verwoestende invloed wij als mens hebben gehad de laatste 100 jaar door alles maar vol te bouwen en de natuur te verdringen.Nu worden de gevolgen pijnlijk zichtbaar in Jakarta,wie is de volgende...wijzelf? Emoticon: Shut up!merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Selat datang, Malena,
Hoop dat je je snel thuis voelt op onze site
Ja om Sid wat u schreef over de de banjirs: is een normaal tropisch verschijnsel
Bangladesh kent niet anders.
Dat het paleis van van de GG niet bespaard bleef voor de banjirs heeft te maken met de gebrekkige kennis van de tropen.
Nederlanders waren star en hardleers, ze mengen zich wel met de Inheemse bevolking maar bleven toch elitair.
Belachelijk, want vooral wat in de VOC tijd naar Indie kwam, was Hollans afval.

Maar weinig Nederlanders kunnen terugkijken met een blik:
Ik heb iets voor Indie gedaanMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik ben overigens benieuwd naar de bereikbaarheid van Jakarta, als ik naar het nieuws kijk is het een chaos, buiten de ellende en het leed wat weer eens veel mensen overkomt, 340.000 mensen dakloos en al 25 mensen verdronken.
Het is te zot voor woorden, elk jaar weer hetzelfde liedje en een overheid die niets anders doet als beloven om vervolgens over 2 maanden weer in slaap vallen.
Hoe kan je nu in vredesnaam buitenlandse investeerders aantrekken als de hele wereld kan zien wat voor een rotzooitje de bestuurders in Jakarta er van maken.
Ik begin steeds meer de indruk te krijgen dat het afzetten van Pak Suharto het slechtste is wat IndonesiŽ de afgelopen jaren is overkomen.
Dat de man zichzelf en zijn familie decadent verrijkt heeft is wel duidelijk, maar hij bestuurde IndonesiŽ met harde hand en dat is en was keihard nodig.
Onder Suharto heeft IndonesiŽ een behoorlijk bloeiperiode doorgemaakt, sinds zijn verdwijning en de zogenaamde demokrasi zie je het land elk jaar meer afglijden, zelfs de studenten die vaak in een land de vinger aan de pols houden lijken wel apatisch geworden.
Het is gewoon elke keer weer wachten op de volgende catastrofe en rampen die te voorkomen zijn zoals de huidige overstroming in Jakarta worden niets maar dan ook totaal niets aangedaan.
Je zou haast hopen dat het nu zo erg wordt dat er ook 2 meter water in de delen van Jakarta komt te staan waar de elite woont, misschien gaan die dan wat druk op de ketel zetten om deze elk jaar terugkerende ellende is rigoureus aan te pakken.Malena
User
User icon of Malena
spacer line
 

Ja ik denk dat ik mijn reisschema zal moeten aanpassen. Waarschijnlijk vlieg ik dan via K L rechtstreeks naar Bandung. Maar wat een chaos zeg! En Yoke heb je al iets van je familie gehoord?Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik inmiddels de tickets in huis, Amsterdam, Kuala Lumpur, Jakarta, onze visa zijn daar ook op gebaseerd dus alles veranderen doe ik niet.
Gelukkig heb ik nog 3 weken de tijd, wij vliegen 27 feb. laten we maar hopen dat dan de situatie wat beter is.
Mocht het onverhoopt nog de zelfde ellende zijn, dan boek ik wel een binnenlandse vlucht van Jakarta naar Bandung, kost een habbekrats en binnen 2 uur ben je weg.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 05-02-2007 10:00 Malam wrote:

*Ik begin steeds meer de indruk te krijgen dat het afzetten van Pak Suharto het slechtste is wat IndonesiŽ de afgelopen jaren is overkomen.

*Onder Suharto heeft IndonesiŽ een behoorlijk bloeiperiode doorgemaakt, sinds zijn verdwijning en de zogenaamde demokrasi zie je het land elk jaar meer afglijden, zelfs de studenten die vaak in een land de vinger aan de pols houden lijken wel apatisch geworden.
.


Dat heb je verkeerd gezien.
Voor de indonesier ligt het anders.Elke medaille heeft 2 kanten.
Hij is de grootste en de slimste boef .
Na zijn OrBa werd indonesia leeggeroofd door zijn kliek.
Het is omdat ik een ouwe man ben geworden , als ik nog jong was en ook in jakarta woon zou ik ook meegaan om zijn corrupte kliek helpen te verjagen.

Dat heb ik en mijn mede scholieren / studenten ook meegedaan tijden de omwenteling van Soekarno (1965-1967) .Vooral toen de KAMI verboden werd en ondergronds ging.Werd toen lid van de KAPPI/KAMI .
Dat is weer anders dan de KAPI (de scholieren beweging vanaf SMP t/m SMA).
Daarna zijn we bekend onder de naam van angkatan 66.

Ik heb liever 2 x overstromingen per jaar dan te leven in een bijna politiestaat .
Waar mensenrechten ook weinig waarde heeft.
Dat denken veel indonesiers ook.

Ben wel eens dat ze nu voor schut staan , dat de hoofdstad onder water komt door een fikse regen.Dus ze moeten nu wel iets gaan doen.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

spacer line  


On 03-02-2007 22:35 zieleffe wrote:
Heel mooi Bapak Sid dit is even duidelijk te zien op die site.
Maar als dit zo voorvalt, en ik meen dat het al eens eerder was overstroomd, dan kan het niet zo blijven, en kunnen ze daarmee zo blijven leven, of kan men dit oplossen door de snelheid van het water nog meer af te voeren naar de zee.
Of ligt het aan te weinig afvoer van het water door te weinig rioleringen.
Je zou zeggen het is zo langzaam aan dat de deskundigheid van de water managers er aan te pas moeten komen daar een oplossing voor te vinden.
En zo chauvinisten als ik ben zijn er best in Nederland mensen te vinden die hier voor een oplossing kunnen bedenken. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Nice Emoticon: Puh!

Vanwege brid flu heeft de Indonesische regering eindelijk de noodtoestand afgeroepen. (Ze hebben al jaren last en zijn al jaren geleden gewaarschuwd)

Vanwege schrikbarende overstromingen in Jakarta heeft de Indonesische regering eindelijk de noodtoestand afgeroepen voor dat gebied. (Ze hebben al jaren last en zijn al jaren geleden gewaarschuwd).
Het geld stroomt nu weer van alle kanten binnen om te helpen.
De goede gevers weten niet, dat in Aceh ongebruikte medicijnen opgeslagen staan in de gudangs sinds de tsunami. De goede gevers weten niet dat men de stormschade in Jogya nog steeds niet heeft opgeruimd.
De goede gevers weten niet dat hun geld in de verkeerde portemonnaie verdwijnt.
IndonesiŽ blijft een prachtig land met heel veel goede en lieve mensen, maar ze zijn zo verschrikkelijk dom of.......... is het slim bezig. Ik zou willen dat ik daar iets aan zou kunnen doen.
Moet het weer even kwijt.
Groet, Daan

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ach Daan, dom of slim bezig ik weet het niet, als impulsief persoon heb ik voorheen ook vaak uitspraken gedaan waar ik vaak achteraf van denk was dat nu wel gefundeerd.
Des te meer ik in IndonesiŽ kom en ook met het Indonesische denken wordt geconfronteerd, des te voorzichtiger word ik met mijn uitspraken.
Neemt niet weg dat ik de mening ben toegedaan dat IndonesiŽ aan het afglijden is, het schrijven van Om Sid heb ik gelezen, een mooi stukje geschiedenis maar totaal buiten de werkelijkheid.

Om Sid schreef: Ik heb liever twee maal een overstroming per jaar, dan leven in een bijna politiestaat, waar mensenrechten weinig waarde hebben.

Dat moeten we dan maar is aan de familieleden van die mensen die verdronken zijn en aan die 340.000 mensen die huis en haard kwijt zijn geraakt vragen.
Of aan de 40 % van de beroepsbevolking die werkeloos is, of aan die mensen die hun kop net boven water kunnen houden die nu geconfronteerd worden met enorme prijsstijgingen van rijst en minyak tanah.

Tevens de op merking van Om Sid , als ik jong was geweest had ik geholpen om de corrupte kliek van Pak Suharto op te ruimen.

Ook dat is een losse flodder Om Sid, wat is er voor in de plaats gekomen?????
Het is tienmaal erger geworden, extremistische muslimorganisaties tieren welig, de werkloosheid stijgt per uur, de corruptie neemt hand overhand toe en wat de inflatie aangaat, daar is met geen polsstok overheen te springen.
Nee Om Sid beter een corrupte dictator met een selecte kliek om hem heen die met harde hand de boel op de rail houdt, als een president met de uitstraling van een nat vloepapiertje die de corruptie niet beperkt tot zijn eigen kliek, maar toestaat dat het als een schandvlek over de gehele archipel hand over hand toeneemt en bovendien niets maar dan ook helemaal niets onderneemt om de problemen bij de basis aan te pakken.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 05-02-2007 13:30 Malam wrote:

Om Sid schreef: Ik heb liever twee maal een overstroming per jaar, dan leven in een bijna politiestaat, waar mensenrechten weinig waarde hebben.

Tevens de op merking van Om Sid , als ik jong was geweest had ik geholpen om de corrupte kliek van Pak Suharto op te ruimen.

Ook dat is een losse flodder Om Sid, wat is er voor in de plaats gekomen?????
.

Even knopen tellen.
25 man/vr zijn slachtoffers geworden .Lullig voor de familie , en zeker als ze kostwinners zijn.
340.000 van de 12.000.000 hebben veel materieleverlies.Ook lullig als het bij je of je naasten gebeurd.
Waarschijnlijk behoren ze tot de groep illegale bewoners die te dicht of naast de rivier wonen.Het is ook eigen risiko (trouwens ze kunnen ook niet anders , daarom is het dubbel zielig).
Onze exPRT woonde ook naast Tjiliwung , bij een kleine overstroming ging huis en ook baby verdwijnen in de kolkende water. Dus weet ik ook wat voor ellende het is.

Over de KKN , even resumeren.
Orla(Soekarno) werd met de kleine hulp van de studenten(angkatan 66) verdreven.Zie beschikbare literatuur.

De OrBA(Soeharto) heeft de mensen bedrogen, KKN werd een kunst .
De kliek, konglomeraats hebben dankzij hem indonesia bijna leeggeroofd(Krismon, zie beschikbare literatuur)

OrBA werd in 1998 door hulp van nieuwe generatie studenten ook verdreven .
Het verschil met Angkatan 66 was dat het toen harder en vaak een kwestie van leven en dood(ontvoeringen).Met de kans dat je gemold werd door sommige delen van de leger / andere fans die pro Soekarno zijn .

Na OrBa kwam SBY, met zijn demokratisch gekozen regering .
Verwacht ook niet te veel , dat doen indonesiers ook niet.
Hij is geen tovenaar.
Wat veranderd is , koruptie werd aangepakt , HAM word geeerbiedigt.
Er verdwijnen geen mensen meer zoals in de tijd van OrBa.
Dat zeggen de Indonesiers.

Een paar jaar geleden zeide iemand tegen mij voordart hij met b.d. gaat , hadden ze mij maar carte blanche gegeven en voldoende mensen , dan kan ik schoonschip maken.
Moet hij dat tegenwoordig doen , mag hij gelijk naar de krijgsraad.

Oya het demonstreren in Nederland en Indonesia is anders.
In nederland is het een spelletje , men gaat staken tegen collegegeldverhoging of loonsverhoging van 0,05%.Lekker spijbelen en fabriek plat leggen , en dan samen naar Maliveld of Museumplein .Jalan2 en en zwaaien met vlaggetjes en actie actie gaan schreeuwen.Gezellig , heb je weer een goede daad gedaan.
Zelfs de vietnam demonstraties vind ik nog gezellig (heb ook meegedaan).Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,495,437 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,539 members - last post @ 02-12-2021 12:24 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,194,429 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com