indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

Yerun ik denk r niet te licht over ik vlieg al jaren overal naar toe en niet naar Spanje of Frankrijk maar ver weg maar dit vind ik eng ik heb een gezin en ben niet levensmoe staat er niet voor niets slechtste veiligheidsmaaatregelen ik heb ook van vrienden gehoord nou die waren blij dat ze weer aan land waren ze vonden het doodeng die vliegtuigjes/vliegtuigen.
Ik probeer dan maar met de boot en dan de trein te nemen naar Djogja helaas valt mijn reistrip om van Flores naar Komodo en Rinca compleet in duigen...... aangezien ik maar 17 nachten heb in Bali want daarna gaan we naar China gezellie


adu zeg!!! ben kapok!!

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Ik heb al tientallen keren gevlogen met een aantal maatschappijen hier. Ik typ dit zelf, dus ik leef nog steeds (ben ook niet gewond geraakt ook).

Slechtste veiligheidsmaatregelen weet ik niet waarmee dat verband houd, ik vermoed vooral veel 'eigen meningen'. Niets mis mee natuurlijk, maar ik stap veel liever aan boord van een Indonesisch vliegtuig dan een Afrikaans als ik de verhalen zo lees.

Boten zijn vaak veel ouder als vliegtuigen trouwens, wist je dat? Niet om je bang te maken hoor, gewoon een statistiekje. Ook dat is veilig genoeg voor me, want na iets van 10 boottochten zit ik dus nog hier.

Je bent over land en water zeker een dag aan het reize (24 uur), vliegen is slechts een uur. Qua veiligheid maakt elkaar het niet veel, en tegen die tijd dat je er bent ben je wellcht het meest recente ongeluk alweer vergeten. Dan kun je wellicht met een iets geruster hart vliegen, een uurtje is voldoende, dan ben je er alweer.

Een tip voor als je naar Indonesie gaat: maak niet te veel plannen, dat gaat toch altijd anders als je zou willen. Vaak wordt dit dan een negatieve noot in je vakantie, terwijl zo'n ervaring ook erg leuk kan zijn.


Ho Lee Fuk

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 13-03-2007 12:34 Yerun wrote:

Een tip voor als je naar Indonesie gaat: maak niet te veel plannen, dat gaat toch altijd anders als je zou willen. Vaak wordt dit dan een negatieve noot in je vakantie, terwijl zon ervaring ook erg leuk kan zijn.

Dat kloft ,
ben al tig keren daar geweest , en elke keer wordt de reisplannen veranderd.
Daarom ga ik van te voren hotels boeken , dan moet ik wel komen.
Vooral als je eerder moet betalen. Emoticon: Cry
Y , ik zit de 11 , en de 12 juni in Ina Garuda (malioboro) .
Niet ver van de bloemenmarkt ??? .
Die week ga ik in Jateng crossen.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Sidia,
Het was wel handig als ik je actuele emailadres weet, stuur even een mail.
Mijn nummer van de Handphone is RAHASIA (geheim) en geef ik alleen aan vertrouwde personen, daar hoor je ook bij.
Groetjes,
Jan
henky
User
spacer line
 

Het veiligste is inderdaad om thuis te blijven maar het avontuur lonkt....Enkele jaren geleden dacht ik op Lombok tijdens een tocht in een praauw door onstuimig 200 m diep water met een flinke stroming. Dat nooit weer! Maar toch onlangs op Bali weer in een klein rank bootje gezeten. En de motor sloeg herhaaldelijk af, maar dit keer had ik een klein kinderzwemvestje om. Je zoekt het toch weer op. Vanaf Bali ben ik onlangs met een bus vertrokken naar Jember op Oost-Java. Kosten Rp 70.000,- incl. overtocht, plm 9 uur, wel afzien en voor die prijs rijdt de dood altijd mee.carina
User
spacer line
 

Hallo iedereen, heb dit Forum nog maar pas ontdekt en nu al zeer veel info gelezen.
Ik vlieg op 10 juni naar Bali en wil ook graag van denpasar naar Yogyakarta. Ik reis als vrouw alleen ,zoals altijd moet je overal in de wereld goed op je zelf passen. Toch even een vraag : Kan ik zonder problemen in een taxi stappen? Of rondreizen met chauffeur?
Waar kan ik na de vlucht bali/yogyakarta een excurssie boeken voor de Borobudur en de Prambanan? BedanktKelvinator
User
User icon of Kelvinator
spacer line
 

de kans dat je in een auto een ongeluk krijgt is stukken groter dan men denkt Emoticon: Wink of als voetganger aangereden wordt. Alles kan....
Maar eerlijk gezegd schrikt niks mij af om zeg maar minder snel te gaan vliegen. 9/11, tigtallen crashes in de afgelopen 15 jaar (indo) maar het schrikt me niet af. De kans dat er ook daadwerkelijk wat gebeurt is zo minimaal!
Als het gebeurt, dan gebeurt het! Shit happens.


Orang Bule!!!! Suroboyo kuuuu

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

nou het bericht in de krant gelezen nou eh die liegen er ook niet om ik ben blij dat ik geen binnenlandse vlucht heb genomen hoorde van kennisen en vrienden van mij hoe die geland zijn en die ongelukken begin dit jaar dacht ik laat maar ben niet levensmoe en zie weer foute berichten zwarte lijst etc etc stom hoor dat ze er niks of bar weinig aan doen op deze manier daalt het tourisme alleen maar??
Nouja what ever ikkom er toch nooit meer ben kapok van Bali en wil niet de moeite nemen voor de rest (sorry fans!!!) maar ieder zijn menig toch? Emoticon: Yes!


adu zeg!!! ben kapok!!

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Ik leef nog Emoticon: Shiny


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Hoe zijn ze geland Brenda, volgens mij wel redelijk goed, anders hadden ze het wellicht niet na kunnen vertellen. Misschien houden ze er ook minder rekening mee dat de landingsbanen niet allemaal even vlak zijn als op Schiphol en dat er misschien een beetje wind staat her en der he. Emoticon: Puh!


Ho Lee Fuk

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

Nou bij een vriend van mij ging tijdens het landen het landingsgestel NIET uit dus landen zonder de wielen en de een is naast de landingsbaan geland ook lekker Emoticon: Nooo de ander ging met stijgen zo rammel rammel heen en weer leek wel of het vliegtuig over keien ging.
Gohdat je de stap nog durft te wagen.. tuurlijk leef je nog maar misschien next tine zien we je niet meer op het forum Emoticon: dus... ik zou wel het in mijn achterhoofd houden helemaal met die vliegtuigen oke vliegen nog altijd veiliger dan auto rijden mee eens maar dan niet met Garuda of Lion air of Adam of Merapi en noem ze maar op Emoticon: Nooo


adu zeg!!! ben kapok!!

epsilon
User
spacer line
 

Nou, Garuda, Merpati en Air Asia scoren op de safety index van de ICAO alledrie hoger dan RyanAir. Merpati staat gelijk met Transavia en AirAsia & Garuda zitten daar zelfs nog boven...

Echt belachelijk dat de EU die zwarte lijst gaat publiceren (die IS nog niet eens gepubliceerd al lijkt het daar wel op - het gaat om een vooraankondiging). Garuda heeft net eind vorige week het hoogste internationale veiligheidscertificaat gekregen en Air Asia krijgt 'm als het goed is voor het einde van het jaar... EU loopt gewoon te jennen - politieke spelletjes. Alsof in andere derde wereld-landen alle vliegverkeer wl veilig is...

Trouwens, de rest van de pakweg 50 Indonesische maatschappijen zitten onder het niveau RyanAir. Die zou ik inderdaad maar gewoon niet gebruiken. Maar Garuda, Air Asia en Merpati vallen dus best meeYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

epsilon, weet je ook waarom die zwarte lijst er komt? Omdat die bosapen in Indonesie 'te laat' waren met het aanleveren van de nieuwste gegevens. DAT is dus de echte reden, eigen schuld dus ook nog eens. Emoticon: Laugh out loud


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 13-03-2007 12:26 brendababe wrote:
ik vlieg al jaren overal naar toe en niet naar Spanje of Frankrijk maar ver weg maar dit vind ik eng ik heb een gezin en ben niet levensmoe


Kom op. Dit is wat overdreven. Weer echt de Nederlandse "zekerheidsgevoelens". Niemand heeft zijn eigen leven in eigen handen. Daar kan geen reisverzekering tegenop. Je kan zo worden overreden door een auto, tijdens een autotocht een aanrijding krijgen, in een ravijn vallen, door een tsunami worden getroffen terwijl je ligt te zonnen op Bali, de ferry kan zinken, etc.
Ik vlieg gemiddeld 2x wekelijks met een vliegtuig van wat voor maatschappij dan ook. Als ik daarmee moet stoppen vanwege "some cowboystories" in Europa.......??? Kan ik wel inpakken en terug gaan naar NL (waar ik op dit moment zit).
No way, dan maar wat risico. Als je helemaal geen risico durft te nemen in je leven, dan kan je beter maar een eind aan maken.

By the way, ik heb ook een gezin en kinderen maar juist voor hen wil ik risico's nemen. Take life like it is, even with Garuda or Adam Air.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.82,340,031 topic views - 239,285 posts - 13,720 topics - 31,177 members - last post @ 27-05-2020 16:54 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

134,226,935 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com