|
|
|
|
|
Ik heb in YogYa in een restaurant gegeten waarin ik bitterballen als voorgerecht had genomen. We hadden nog een bunch Maleisiers bij die naar hartelust hebben meegegeten aan de bitterballen. Een succes dus. Ben benieuwd of de bitterballen ook echt in een tefal frietpan zijn gebakken, maar dat terzijde. De man van de eigenaresse van de tent was een Nederlander.
Verder viel het anderen en mij ook op dat ik toch steeds meer westers ga eten als ik in Indonesia ben. Ik begin me te beperken in mijn indonesisch eten tot een bordje nasi goreng. De rest kan me niet meer zo bekoren. Hebben jullie dat ook?
Groetjes,
|
Begin de details te vergeten
|
|
|
|
Zowel thuis als in Indonesië hou ik het zo`n beetje op half half.
Alhoewel aardappelen, groente en een bal gehakt mij in Indonesië niet zo kan bekoren, zal tussen mijn oren zitten denk ik.
Ik zoek het dan meer in spagetti en marcaroni, ik meen dat sop buntut khas Sunda is, die zelfde buntut laten wij een uur of drie sudderen, het vlees van buntut goreng is heel speciaal en buitengewoon lekker, met rijst en groente heb je een koningsmaal.
Als ik in Indonesië buntut ga halen denken ze dat ik sop voor een weeshuis ga maken, als ik ze dan vertel dat het om te sudderen is kijken ze me aan of dat ze water zien branden.
Maar hebben ze het èènmaal gegeten dan moet ik het in het geheim klaar maken anders heb ik zoveel gasten dat ik een restaurant kan vullen zo lekker vinden ze het.
|
|
|
|
On 27-04-2007 22:15 4yoke4 wrote: ...
De officiële naam voor zoethoutstruik, die over heel de wereld wordt gebruikt, is: glycyrrhiza glabra.
Dit betekent in het Grieks letterlijk: suikerwortel. Want in de schors (de buitenkant) van zoethout zit de stof glycyrrhizine, die wel 50 keer zoeter is dan suiker. Over heel de wereld verspreid bestaan wel zo’n 12 soorten zoethout.
|
Neen/Tida cayu manis is wat anders, dat is kaneel of óók wel cassia, genoemd ; ik dacht dat kaneel oorspronkelijk uit Sri Lanka komt en cassia uit China ..... er is óók verschil tussen deze twee, kaneel schijnt veel hoger aangeslagen te worden door de 'kenners' ......
|
'Ahu kura ahia, mansia nia'
|
|
|
|
Lekker worstembrooike da mis ik. En krentembol meej roomboter wittewal
|
|
|
|
Knettergek vandaag, lekker warm weer, dochter kwam eten, tja
Ze wilde hutspot eten, had mevrouw trek, ik niet.
Maar wat doe je?je hebt maar 1 kind
Dus gedaan, met lekker rendang, was smullen...geen combinatie,maar lekker!
|
|
|
|
Er zijn wel degelijk kroketten in Indonesia te koop, en wel gemaakt volgens Hollands recept en ze smaken ook prima! De fabriek is opgezet door een half Nederlandse en de kroketten worden aan de MAKRO geleverd.
Elke restaurant kan deze dus afnemen.
|
|
|
|
On 29-11-2006 22:58 merapi wrote: Pak Ron, ik ken Luwak,
Het is peperduur, maar lekker!
Zwart drinken met eventueel wat gula djawa.
Wist je trouwens dat Luwak allang eerder bekend was op de Ned.Antillen?
|
Ya I know that... Kopi Luwak is een zeer dure koffie, maar mensen kunnen nog steeds kopen het omdat sommige websites zijn het geven van kortingen.
|
|
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.
|
68,243,681 topic views - 230,455 posts - 13,656 topics - 20,398 members - last post @ 17-02-2019 17:18 CET
|
113,642,920 pageviews |
|
|