indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 22-11-2006 13:41 Yerun wrote:
Nee gezond eten is niet voor hier inderdaad. Ik ben in ieder geval begonnen met een sneetje bruin brood in de ochtend, rijst krijg ik dan nog niet weg ook trouwens.


Bruin brood is verkrijgbaar in Yogya op verschillende plaatsen. Geen probleem. Alleen ben ik geen broodliefhebber, dus hou het maar bij mijn muesli voor de "broodnodige" variatie. De kids wel bruin brood, yoghurt en cereal.



spacer line  

Er staat hier op mijn buro altijd een potje Berocca (multivitaminen) klaar...
Elke ochtend eentje erin.....

Het bijladen van de gemiste vitaminen etc... he he he..

greetz



Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Is ook een mogelijkheid. Maar na meer dan 10 jaar bubur nasi, bubur ayam, burjau, indomie, wit brood, nasi goreng, etc. als ontbijt, ben ik weer blij bij mijn muesli terug te zijn. Voel me ook een stuk beter.
En denk aan de vezels voor de stoelgang. Geen problemen meer (daar voor wel tot 2 ziekenhuisonderzoek).




Jantje
User
spacer line
 


On 22-11-2006 Yogja Bali wrote: Alleen wijn is weer een probleem. Onder druk van de puriteinse moslims kan dat niet meer openlijk worden verkocht, maar moet dat net als in de US tijdens de "drooglegging" : stiekum en illegaal.
Kasihan deh lho negara ini.



Hi YB,

Hier een paar goede wijnen. Te koop bij Ciputra en Grand Chandi. Prijzen liggen rond de 300.000 De Penfold is wat duurder: 635.000

[/URL]
[/URL]
[/URL]
[/URL]
Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie!



spacer line  

wijn is in jakarta inderdaad echt geen probleem, ga maar is kijken in Kemang, o.a. in de 'duty free shop".... knots van een winkel vol met allerhande lekkers....
sterke drank etc...... u noemt het, zei hebben het...

Greetz



Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ja Jakarta. Maar Yogya? Voorheen in Hero, Makro en Carrefour volop voorradig. Maar de moslimbroeders moesten weer stennis maken. Het gekke is dat bier wel wordt verkocht. Niet te rijmen.
Hero had vroeger alles maar je moest wel even aan de (Chinese) manager naar sterke drank vragen en dan bleek in het magazijn een keur van drank aanwezig te zijn. Maar nu.....
Het leven wordt voor niet-moslims (en ook vele moderate moslims) er niet leuker op. Cultuur verdwijnt t.b.v. de religie.
Maar oke, we hebben het hier over eten en drank, niet over religie.
Ik neem dan ook meestal het een en ander mee uit Jakarta of Bali. Semarang blijkt dus nu ook een optie te zijn (maar wel duur).




spacer line  

Wel vreemd overigens..... ik had het gevoel dat in Yogya de extreme moslim gedachtes wat milder waren dan in Jakarta omgeving......

hmmmmm

weer is verkeerd ingelicht zie ik weer...

Greetz



Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

De heren extremisten bevinden zich hier. Baasyir is ook een veel geziene gast hier. Wat dacht je van de Laskar Jihad? Waar komt die vandaan? Wel uit Yogya met mr. Umar Thalib als leider.
En de agressieve tak van de PPP? Yogya.
Maar het gros is gelukkig nog moderaat, alhoewel de groep slinkt gezien de eigenaardige en intolerante ideeen die gemeengoed schijnen te worden.



mas jono
User
spacer line
 


On 22-11-2006 16:24 Yogya-Bali wrote:
De heren extremisten bevinden zich hier. Baasyir is ook een veel geziene gast hier. Wat dacht je van de Laskar Jihad?


Zeg Yogya Bali,

Jij zit al zo lang in Yogya, is het jou ook opgevallen als er weer eens een aanslag is geweest groot of klein die lui van Laskar Jihad weer voor een tijdje verdwenen zijn uit het straatbeeld (stoplichten ) van Yogya




Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ik zie ze gelukkig zelden meer. De broer van mijn pembantu is er een van. Dropout en weinig opleiding. Maar - Allah u akbar - hij kan de koran reciteren. Goed zeg. Wat is die jongen produktief voor zijn land.
Toen ze jaren geleden bij de stoplichten geld ophaalden voor de jihad in Ambon, heb ik er 1 toegebeten dat die Ambonezen gehakt maken van die slappe Javanen. "1 Ambonees is net zoveel waard als 20 Javanen op het slagveld". Dit is een uitspraak uit de koloniale tijd m.b.t. het KNIL.
Nou, het schijnt nog steeds op te gaan. Ondanks dat de Laskar Jihad met zware bewaping op Ambon arriveerde (zgn. waren ze niet gewapend maar de container met wapens uit Surabaya lag al op hen te wachten in de haven Yos Sudarso), schijnen er velen te zijn afgeslacht. Dit is geen fabeltje maar ooggetuigeverslag van iemand uit NL die de lijken heeft zien, inclusief de lijken van al die buitenlandse jihad-strijders die ongemerkt konden binnenkomen. Volgens mijn bron mensen met een Arabisch of Pakistaans uiterlijk. Zal een blanke mee gaan strijden. Die wordt niet eens binnengelaten door de immigratie. Wat heet bevoorrechting van bepaalde groep(en)? Als je van de Allah u Akbar-club bent, kan je ongestoord jaren illegaal verblijven in RI (zoals die gearresteerde Farouk die al jaren op Ambon leefde). Een blanke redt dat niet eens 1 maand.





merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Heb al begrepen dat ik als belanda beter kan thuisblijven!terwiljl ik zo graag meer wil zien van Indonesia, en de cultuur.
Zeker als blanke Christen.
Mijn vriendin, geboren te Malang werd volkomen genegeerd, tijdens haar reis naar Indonesia ,omdat ze vloeiend Nederlands sprak, maar ook het Bahasa Indonesia!
ze werd vijandig bekeken door de moslims,
Ze zei: is dat nou mijn moederland??
Indo"s worden gewoon gediscrimineerd in Indonesia, gelukkig niet in Nederland.
Ik begrijp het niet, het land waar je geboren bent laat je nooit los,Indo,Indonesier of Hollander.
Ben in blijde verwachting van jullie reactie,
Selamat,



sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 22-11-2006 17:31 merapi wrote:
Heb al begrepen dat ik als belanda beter kan thuisblijven!terwiljl ik zo graag meer wil zien van Indonesia, en de cultuur.
Zeker als blanke Christen.

Moet je maar 1 keertje meegaan met OmSid.
Zie je ook dat er andere kant van Indonesia en Islam bestaat.
Je moet niet alles geloven van die horror verhalen.



Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Sorry Sid, voor jou makkelijk praten als moslim zijnde en Indonesier. En als je met een blanke vrouw loopt, wordt er vreemd genoeg veel minder negatief op gereageerd als andersom. Ik denk niet dat je je kan verplaatsen in mijn (en van die van velen) positie en die van mijn vrouw. Niet leuk meer hoe vaak ik al op de vuist ben gegaan omdat ik het spuugzat was en mijn vrouw ook niet telkens voor hoer kan laten uitmaken. Maar als ze een jilbab zou ophebben, dan is het opeens goed. Nou, als er 1 zooitje schijnheiligen hier rondloopt, zijn het die jilbabdragers wel. Overtreden zo ongeveer alle regels die maar te overtreden zijn en beschermen zich achter hun aura van "heiligheid".
Mijn zoon heeft als indo meer discriminatie meegemaakt in 4 jaar RI dan in 12 jaar NL (zijn eigen bevindingen en die van zijn Molukse moeder). Daar zult u nooit last van hebben in RI (misschien wel met racisme in NL).

Daarnaast gaat het niet over even meegaan; nee ik bedoel lang verblijven. Met andere woorden: wonen. Krijg je een heel ander RI te zien dan op vakantie.




Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Wijn is een moeilijker te verkrijgen iets inderdaad, het is er natuurlijk wel, alsmede sterke drank. Wat moeite doen doe ik dan wel. Emoticon: Puh!


Ho Lee Fuk

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 22-11-2006 18:31 Yogya-Bali wrote:

Daarnaast gaat het niet over even meegaan; nee ik bedoel lang verblijven. Met andere woorden: wonen. Krijg je een heel ander RI te zien dan op vakantie.

Klopt dat is ook zo .
Aan de andere kant ik wel (bijna) verzekeren dat ik de "andere" kant kan laten zien.
Toen we net getrouwd zijn (1980) worden we praktisch overal (buiten familie en vrienden) met respect behandeld.Dat komt ook omdat we naar gewone plaatsen gingen .Daarna werd mijn vrouw overal aangesproken met Miss , en toen ze iets ouder werd is het standaard ibu (vooral als ze de bapak hebben gezien).Terwijl begin jaren 90 ook veel "loslopende" blanke meisjes , vaak australiers die een beetje vreemd gedragen.
Dat las je ook in de kranten van toen.
Tegenwoordig is het anders geworden , er lopen te veel blanke oudere mannen met piepjonge vrouwtjes.Daar heb je ook komentaren gehad , dat is ook zo. Het is dom maar soms begrijpelijk hoe de mensen daar gaan reageren. Heb je weer zo'n paartje.Ik heb ook vriendinen die met een bule getrouwd zijn , ken ook een paar dochters van vrienden , ze hebben geen last.Dat is afhankelijk van de situasi dan kondisi.
Afgelopen zomer logeerde ik bij Harris Kuta , staat een jong bule met zijn "verloofde".
Ziet er leuk uit , alleen te bloot gekleed en te opzichtige make up.
Je staat niet in een disco.
Spreek ook engels , wel met een air tegen over de balinese personeel.
Nou moet je gaan zien hoe de balinesen daarna gereageerd hebben.
Kijk zulke paren gaan verpesten voor de goede.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

saidja
User
User icon of saidja
spacer line
 

DeZe Nederlander mist in den vreemde enkel Pindakaas.....



saidja
User
User icon of saidja
spacer line
 

Hebben ze dat wel in indonesie.... Pindakaas ?



Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Natuurlijk hebben ze pindakaas, lokale merken als Morin, maar ook geimporteerd uit Australië, Skippy (die is trouwens niet lekker, die Morin wel)



AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

 • Is de INDOnesiese koffie (standaard/regular) nog te zuipen ...... tegenwoordig ???
  Het lijkt wel of véél INDO-koffie gemengt wordt met 'jagung bakar' ......
  "Een kennis zei dat je lekkere INDO-koffie (standaard kwaliteit) in Malaysia, moet drinken ......."


 • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  merapi
  User
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Over koffie gesproken:
  hoe maak je een echt lekkere kopi tubruk?
  heb het zelf klaargemaakt, werd helemaal neeeeks!
  De koffiedik zat door de hele koffie, ben daarna een uur bezig geweest met tandenpoetsen,mn gebit zag er niet uit.



  Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   

  Merapi, dat kan alleen maar met de koffie die daar voor geschikt is, onze koffie leent zich daar niet voor.
  Kopi tobruk is als poeder, zakt lekker naar beneden en wordt een compacte massa die bij het drinken op zijn plaats blijft hahahaha.
  Het kan wel, maar dan moet je koffiebonen eindeloos blijven malen in een koffiemolen tot het echt poeder is.



  Yogya-Bali
  User
  User icon of Yogya-Bali
  spacer line
   


  On 23-11-2006 09:03 sidia wrote:

  ...

  Klopt dat is ook zo .
  Aan de andere kant ik wel (bijna) verzekeren dat ik de "andere" kant kan laten zien.
  Toen we net getrouwd zijn (1980) worden we praktisch overal (buiten familie en vrienden) met respect behandeld.Dat komt ook omdat we naar gewone plaatsen gingen .Daarna werd mijn vrouw overal aangesproken met Miss , en toen ze iets ouder werd is het standaard ibu (vooral als ze de bapak hebben gezien).Terwijl begin jaren 90 ook veel "loslopende" blanke meisjes , vaak australiers die een beetje vreemd gedragen.
  Dat las je ook in de kranten van toen.
  Tegenwoordig is het anders geworden , er lopen te veel blanke oudere mannen met piepjonge vrouwtjes.Daar heb je ook komentaren gehad , dat is ook zo. Het is dom maar soms begrijpelijk hoe de mensen daar gaan reageren. Heb je weer zon paartje.Ik heb ook vriendinen die met een bule getrouwd zijn , ken ook een paar dochters van vrienden , ze hebben geen last.Dat is afhankelijk van de situasi dan kondisi.
  ......
  Kijk zulke paren gaan verpesten voor de goede.


  In dat laatste heb je gelijk.Ik begrijp ook wel waar dat vooroordeel vandaan komt en dat de westerse mannen daar voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor zijn . Maar dat neemt niet weg dat het voor mij en mijn vrouw moeilijk blijft. Ze gaat niet sexy gekleed maar draagt ook geen jilbab. Ze loopt recht en niet met scheve kampungvoeten maar toch .....
  Alle Indonesische vrouwen die met een blanke gaan worden op 1 hoop gegooid en het blijft onaangenaam als je daarmee voortdurend wordt geconfronteerd. Waarom is dat trouwens vnl. op Java zo negatief beoordeeld? Op de Molukken is het juist andersom.
  Waarom word het pas geaccepteerd als je met een oude taart over straat loopt? Niet alleen oudere mannen met jongere meiden hebben daar last van; ook jonge jongens met jonge meiden. Negatief beoordeelt. Pas als ze rimpels heeft, lelijk is of zich verschuilt achter een jilbab is de reactie 100% andersom. Kecemburuan sosial?



  pak ronald
  User
  User icon of pak ronald
  spacer line
   

  Merapi,

  De ultime kopi tubruk krijg je door de Sulawesi Kalossi te kopen bij Simon Levelt winkels, en dan de fijnste maling vragen. We drinken niet anders......


  Ga staan waar geen plek is om te staan.

  Yogya-Bali
  User
  User icon of Yogya-Bali
  spacer line
   


  On 23-11-2006 16:31 AnisJ wrote:
 • Is de INDOnesiese koffie (standaard/regular) nog te zuipen ...... tegenwoordig ???
  Het lijkt wel of véél INDO-koffie gemengt wordt met jagung bakar ......


 • Vervelend genoeg soms wel. Maar Kapal Api is nog best te zuipen.



  Jantje
  User
  spacer line
   


  De ultime kopi tubruk krijg je door de Sulawesi Kalossi te kopen bij Simon Levelt winkels, en dan de fijnste maling vragen. We drinken niet anders......


  Sorry Pak Ronald, smaken verschillen maar ik vind het geen zuipen. De laatste slokken heb je een bek vol modder.

  Ik vind de beste koffie Arabika. Ik koop de bonen ongemalen. In de vriezer opslaan en malen wanneer het nodig is. Dan in een expresso apparaat...

  http://www.bptp-jatim-deptan.g(...)mp/prosiding/pht.pdf

  [/URL]





  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.



  94,810,192 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  154,611,294 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com