indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Leuke discussie. 15 jaar geleden zou ik op de lijn van Sapolidi hebben gezeten, nu neig ik meer naar de kant van Jantje. En dat als ex-opbouwwerker voor minderheden in NL. Heel links en heel pro-minderheid (was tenslotte mijn doelgroep). Maar op den duur zag ik al aankomen dat het zgn. doodknuffelen van allochtonen (ook toen mocht het woord minderheid al niet) averechts zou gaan werken; niet alleen richting de autochtone maatschappij maar ook richting de allochtonen. Je helpt namelijk niemand door hem te vertroetelen. Zo leert men niet op eigen benen staan. Ik was toen al een tegenstander van subsidies omdat die de doelgroep afhankelijk en monddood maakten.
Inmiddels ben ik - net als Jantje - een allochtoon in dit land en heb een aantal allochtone (of hier autochtone) kinderen op de wereld gezet. Juist voor mijn nageslacht die met een andere kleur door het leven moeten gaan dan ik, ben ik me ervan bewust dat 1 ding ontzettend belangrijk is, en dat is nml. zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Daar probeer ik ze in te trainen; iets dat ik ook al probeerde als opbouwwerker in NL. Maar dat is iets waar de hulpverlening in NL ver tekort is geschoten. Natuurlijk, want anders zou men overbodig worden. En dat is niet de bedoeling.
Ondanks alles heb ik hier ook nog steeds met hulpverlening te maken maar geheel zelfstandig. Nooit meer loonslaaf zijn en nooit meer afhankelijk. Heerlijk. Op dat punt houd ik van RI dat mij die gelegenheid biedt waar NL te kort schoot met z'n 100-en regeltjes. Tevens is het goed om ook eens de allochtoon te zijn. En dan zeker in een land waar xenofoob is t.o.v. buitenlanders. Leer je een hoop van: o.a. dat de migranten in NL niets te klagen hebben en van hun kant ook enige moeite mogen doen om aan te passen. Dat moet ik hier al bijna 2 decennia. En alhoewel ik af en toe mopper, ik zal niemand lastig vallen zoals de allochtonen in NL doen. krijg je de kans ook niet toe, want anders one-way ticket pulang. Waarom kan dat in NL niet? Zitten we met de frustraties van een koloniaal verleden dat we moeten goedpraten? Moeten we weer de troetelaars spelen naar allerhande minderheden? Ten eerste help je hen en jezelf er niet mee. Ten tweede verander je daarmee de patstelling in de discussie omtrent minderheden niet.
By the way; heb SP gestemd ondanks alles. Ik moet wel alert blijven wat NL betreft want heb er al 1 kind wonen met een bruine huid en hier nog een paar die wellicht ooit ook eens naar NL gaan. Dan wil ik ze wel naar een aangenaam land kunnen gaan dat niet is verpest in de tussentijd.
merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

yogya, wat een goed onderbouwd verhaal!
Inderdaad,10jaar geleden werden de allochtonen doodgeknuffeld.
resultaat: een groot percentage gaat nog steeds van school zonder diploma, natuurlijk niet allemaal.
Maar de schoolverlaters zonder diploma belanden in het drugs en prostitutie circuit: is makkelijk verdiend.
De hulpverlening in Nederland schiet niet tekort, maar er wordt door dit soort klantjes niet meegewerkt en de overheid heeft er totaal, maar dan ook totaal geen vat op.
Of Nederland zit met frustraties over het koloniale verleden?ik weet het niet zeker, maar ik vermoed van wel, al zal het nooit uitgesproken worden.
De Indische gemeenschap krijgt flinke subsidies, alleen de Indische gemeenschap uit zich niet zo, wel de jongeren.
Er wordt voor het gemak aan voorbij gegaan dat de grootste groep [allochtonen] in Nederland onze eigen Indische Nederlanders zijn!
De term Emoticon: Angry llochtoon vind ik dan ook totaal ongepastsaidja
User
User icon of saidja
spacer line
 

Jullie hebben toch wel gestemd mag ik hopen ?
Let op mijn woorden, de uitslag zal schokkend zijn voor veel mensen.....Jantje
User
spacer line
 


On 22-11-2006 22:19 saidja wrote:
Jullie hebben toch wel gestemd mag ik hopen ?
Let op mijn woorden, de uitslag zal schokkend zijn voor veel mensen.....


Ik let op jouw woorden...
Is altijd al zo geweest Emoticon: Yes!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 22-11-2006 22:19 saidja wrote:
Jullie hebben toch wel gestemd mag ik hopen ?
Let op mijn woorden, de uitslag zal schokkend zijn voor veel mensen.....

Zo schokkend is het niet Saidja, Nederland heeft gekozen voor een socialer beleid, alleen om een formatie op de rails te zetten zal zeer moeilijk zoniet onmogelijk zijn.
De SP heeft een prachtige overwinning behaald, nu maar kijken of Jan Marijnessen zijn rug recht kan houden.
Persoonlijk denk ik dat er nu eindeloze informatie en formatie komt met als eindresultaat dat we opnieuw naar de stembus moeten.
Ik kan mij geen coalitie voor de geest halen waarbij de induviduele partijen ook nog hun beloftes aan de kiezers waar kunnen maken.zieleffe
User
spacer line
 

Of over een half jaar nieuwe verkiezingen zijn, word ook niet uitgesloten, zoals je al memoreerde, ik denke dat dit het geval zal zijn wie waagt zich nog een catastrofe te behalen.
Op een ander topic heb ik al mijn mening weer gegeven.
Ik kan mij geen coalitie voor de geest halen waarbij de individuele partijen ook nog hun beloftes aan de kiezers waar kunnen maken.
Daar ben ik het mee eens Emoticon: Worship Emoticon: Talk to the hand


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Jantje
User
spacer line
 


On 23-11-2006 20:33 zieleffe wrote:
Of over een half jaar nieuwe verkiezingen zijn, word ook niet uitgesloten, zoals je al memoreerde, ik denke dat dit het geval zal zijn wie waagt zich nog een catastrofe te behalen.
Op een ander topic heb ik al mijn mening weer gegeven.
...
Daar ben ik het mee eens Emoticon: Worship Emoticon: Talk to the hand


Precies Om Ziel. Laten we hopen dat die pennelikkers produktief gaan worden en eens beginnen centjes te verdienen voor ons. Emoticon: Yes!manon
User
User icon of manon
spacer line
 

heerlijk he...effe helemaal niks...gewoon..VERVELEN!!!wat een luxe!!Ik ben er wel even aan toe!merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Om Ziel en Jan,
Ik sluit het ook niet uit dat er na de formatie weer snel verkiezingen komen.
Waar echt wat aan gedaan moet worden is die belachelijke wachtgeldregeling van kamerleden!
Weet u hoe ik ze noem:
witteboorden steuntrekkers!
mensen, die nooit iets gepresteerd hebben, maar wel recht hebben op een riante wachtgeldvergoeding Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo Emoticon: Nooozieleffe
User
spacer line
 

Even een oude topic uit de kast gehaald, velen zijn niet meer hier aan het schrijven, maar heb toch het gevoel dat ze toch meelezen
HOE DENK MEN ER NU OVER

Ik heb het weer eens door gelezen, mijn postingen zijn niet altijd van schrijf kwaliteit, maar wel van mijn gelijk en vind nu nog steeds dat er grotere afstanden zijn gekomen, tussen ouderen en jongere generatie, een groter kloof dan toen ik het melde in 2006.
We zijn inmiddels 9 jaar later en ik typ nog steeds met twee vingers op mijn toetsenbord (KEYBORD) en wat is daar mis mee, twee wijsvingers linker en de rechter hand, heeft mij heel wat meer opgeleverd en dat ik vind van mij zelf, wijzer ben geworden, om hier van anderen hun mening te toetsen en daarmee ook het taal gebruik, nog steeds ziet dat je wel wat heb geleerd, maar veranderd ben ik niet.
Heb veel opgestoken van IndonesiŽ en heb daardoor dank zij de mede forumleden, kon ik mij handhaven, voor de eerste keer een half jaar daar te zijn geweest.
IndonesiŽ veranderd in de loop der jaren dat merk je wel, als je jaar in jaar uit 1 of 2 maanden daar geweest te zijn.
Maar het gaat niet snel, "plan plan" zeggen ze daar, maar dat is op zich niet erg, tenslotte is het er ook te warm voor ,om je druk te maken, onthaasten noem ik het, een tikkie langzamer kan geen kwaad.
Maar je heb toch zo iets van hoe kan je het bedenken en hoe zijn je gedachte daarop gekomen, als je gelijk met hen wil staan en je eigen niet superieur opstelt.
Afijn daar hebben we het al zo vaak over geschreven, die logica denken,zit er niet in en komt ook nooit opgang, maar ze realiseren wel wat goed is voor hun land.
Op hun eigenwijze manier en dat moet je maar in hun waarde laten....... Emoticon: Puh! Emoticon:

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.87,944,499 topic views - 240,748 posts - 13,734 topics - 34,217 members - last post @ 15-01-2021 19:14 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,225,933 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com