indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 


On 07-11-2006 17:07 Jantje wrote:
Maar...hij en zovele buitenlanders/staatshoofden komen brengen . Emoticon: Yes! .. Niet halen Emoticon: Nooo
Zeg nou es eerlijk Jan, had jij niet graag die ontwikkelingshulp die meneer Bush komt brengen willen beheren?


Jahůůr 'Janneman' hij is St. Nicolaus 'himself', wat ben jij naÔf zeg ........ er is niet voor niets de Amerikaanse uitdrukking: " ....... money talks ......" Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


'Ahu kura ahia, mansia nia'

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 


Verandert Bush in Broccoli ?

 • Het bezoek dat president Bush maandag aan INDOnesiŽ brengt, kan interessante beelden gaan opleveren als de banvloek uitkomt, die door een gerenommeerde INDOnesische magieŽr werd uitgesproken.
 • Volgens Ki Gendeng Pamung zal Bush opzwellen als een broccoli door zijn vloek.
  Zijn handlangers zullen paranoia worden en zullen denken dat hun president wordt aangevallen. Daarna zal hevige regen neerplenzen, die gepaard gaat met hevige bliksemschichten.
 • Pamungkas wordt gesteund door de duivel himself.
  Dus Bush kan maar beter een voorraad kruizen meenemen.

  Bron: Kladblok van NOS teletext.
  Tips, reacties 401Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.nos,nl


 • "........ gťťn komentaar ........."; kijk maar op Over INDOnesiese mystiek

  Dengan Hormat,

  AnisJ.


  'Ahu kura ahia, mansia nia'

  Yogya-Bali
  User
  User icon of Yogya-Bali
  spacer line
   


  On 06-11-2006 17:42 kiwimave wrote:
  Overigens lukt het de Indonesische media nog steeds vrij goed om het eigen domme volk op te dringen dat het Westen een religieuze oorlog met de Moslims is aangegaan. Zo wist niemand van mijn vrienden in Jogja dat Libanon helemaal geen Islamitisch land is (40% Christenen) en dat Arafats vrouw Christelijk was. Nee het was een oorlog van de Joden tegen de Moslims.


  Nou is dat in Yogya niet vreemd; hier wonen denk ik de domste studenten van het land (op die van de ITB na in Bandung). Het is echter ook iets waar ik mij mateloos aan erger, die vreselijke onkunde met de buitenwereld. Alsof de aarde niet groter is dan Java (of Indonesia) en de enige geldende cultuur de Javaanse is.
  Het feit dat Libanon voor bijna de helft christelijk is? Het feit dat er een grote minderheid van de Palestijnen christelijk is? Het feit dat Tariq Aziz, de rechterhand van Saddam Husein, een christen is? Het feit dat er in Israel niet alleen Joden wonen maar ook moslims?
  Forget it. In de simplistische ogen van de Indonesische student is het een strijd tussen de ongelovigen en de moslims, het westen of de Joden tegen de islam. Totaal geen nuancering, totaal geen kennis van de samenstelling van andere landen. Daar hik ik al 18 jaar tegenaan. Ik had gehoopt dat na de val van Soeharto de student progressiever en intelligenter zou blijken te zijn, maar niets is minder waar. Onkunde en onwil!!!
  Ik ben verre een fan van Bush maar als Amerika zijn handen van dit land aftrekt, gaat het licht letterlijk uit.  Yogya-Bali
  User
  User icon of Yogya-Bali
  spacer line
   


  On 07-11-2006 21:20 sidia wrote:

  ...


  Dat had je niet moeten schrijven. Emoticon: Smile Emoticon: Smile Emoticon: Nooo Emoticon: Party!

  Ya OmSid weet ook dat het zo verkocht wordt aan de grote publik , maar de waarheid is anders .
  Zonder de amerikanen (die Den Haag onder druk zette) zou het echt en bloedbad zijn geweest .Dat er van de 120.000 soldaten (KL / KNIL) niet veel meer over zijn die terug komen naar ollanda , ondank hun superieure wapens.
  Nederland is te ver en te arm om oorlog op grote schaal te gaan voeren.
  Tegenover de 120.000 Nldse soldaten staan bijna 2000.000 redelijk getrainde indonesiers , praat nog niet eens over de Divisi Siliwangi.
  Trouwens werd ook verteld dat de V.N (of is het de volkenbond ) de dutchies op hgun vinger hebben getikt. Emoticon: Party! Emoticon: Party!


  Sorry oom Sid, maar dat is meer de wens van de gedachte dan de werkelijkheid. Ik werk al 12 jaar lang hier met veteranen van beide partijen en ben toch door de honderden gesprekken in de loop der jaren er duidelijk achter gekomen dat Indonesia zijn onafhankelijkheid te danken heeft aan de Amerikanen en zeker niet aan hun heroisch gedrag. De strijd hadden ze feitelijk al verloren en het had zich alleen nog maar kunnen voortslepen in een eindeloze guerilla-oorlog met veel slachtoffers aan vele zijden.
  Voor een Indonesier is het niet leuk om te horen maar ik ken voldoende Indonesiers (zelfs oudstrijders) die het toch wel ruiterlijk willen toegeven dat ze de (vervroegde) onafhankelijkheid aan de US hebben te danken. Onafhankelijk zouden ze toch wel zijn geworden maar waarschijnlijk nog niet op korte termijn.
  Dat betekent niet dat je op je knieeen moet gaan liggen voor de US uit dankbaarheid (en zeker niet voor die pias Bush), maar toch wel de zaken iets genuanceerder mag bekijken dan dat er op dit moment weer gebeurd vanuit moslim-zijde. Wat zijn die toch vreselijk gefrustreerd. Ik heb er gewoon medelijden mee. Het stupide gebral van studenten en moslimleiders: ongelooflijk naief en simplistisch.
  Ga zo door Indonesia en je komt er wel (in een volgende eeuw).

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 18-11-2006 16:06 Yogya-Bali wrote:

  ...


  De strijd hadden ze feitelijk al verloren en het had zich alleen nog maar kunnen voortslepen in een eindeloze guerilla-oorlog met veel slachtoffers aan vele zijden.
  Voor een Indonesier is het niet leuk om te horen maar ik ken voldoende Indonesiers (zelfs oudstrijders) die het toch wel ruiterlijk willen toegeven dat ze de (vervroegde) onafhankelijkheid aan de US hebben te danken. Onafhankelijk zouden ze toch wel zijn geworden maar waarschijnlijk nog niet op korte termijn.


  Ben met je eens dat amriki ook een bijdrage geleverd hebben aan de versnelde afloop.
  Maar het is ook een feit dat 10 november als een voorbeeld was geweest om tegen de belandas te vechten.
  (Precies zoals de snelle overgave van de "bijna onkwetsbare" nederlandse leger, incl de KNIL).
  Dat heb ik ook aangestipt met de bewering dat er veel slachtoffers zal zijn bij de indonesiers met hun inferieure wapens (in vergelijking met de Nederlanders) , maar het zit in gecalculeerd. Ze kunnen eindelijk de nederlanders een schop geven.
  En van de 120.000 KN/KNIL soldaten zullen ook niet veel terug komen naar Nederland.
  BTW , ik kan best voorstellen dat er veel peteranen zijn uit nederland , krasse oude heertjes in de leeftijdsgroep van 70- 80 jaar.
  Aan de andree kant krijg ik soms een brede glimlach op mijn bek Emoticon: Smile als er gesproken wordt over sommige peteranen uit Indonesia.
  De leeftijds groep van 70-80 jarigen nog levende peteranen zijn daar dun bezaaid.
  Zelfs vroeger heb ik soms vraagtekens als ik zo'n peteraan ziet te brallen op tepe.
  Ga ik gewoon naar zijn leeftijd(umur) kijken , en snel gaan rekenenen , dan kan men gelijk uitrekenen of die persoon een echte peteraan is of niet.
  Wij moesten soms lachen (ben nota bene een indonesier) als ik zo'n peteraan ziet en komt tot de ontdekking (even snel rekenen , en voila in de bersiap tijd is menir pas 14/15 jaar oud) .
  Komt natuurlijk met de bekende smoes Saya berjuang sebagai Tentara Pelajar.
  Kijk ik ga niet generaliseren , maar soms krijg ik vaak de slappe lach als ik de zgn pahlawan kesiangan ziet op tv).
  Zoiets zoals de plotselinge verzets activiteiten bij de nederlanders tijdens de Nazi Bezetting.
  Het lijkt wel of bijna iedereen in het verzet was geweest , actief lid van de B.S.


  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 18-11-2006 16:34 sidia wrote:

  ...

  Zoiets zoals de plotselinge verzets activiteiten bij de nederlanders tijdens de Nazi Bezetting.
  Het lijkt wel of bijna iedereen in het verzet was geweest , actief lid van de B.S.

  Sorry , een beetje onzorvuldig geweest.
  Het is niet tijdens de Nazi bezetting , maar na de Nazi bezetting.
  Dus vlak na bevrijding. Zoals in Amsterdam en andere grote steden van Nederland.
  Plotseling zie je overal BS strijders .
  Bij deze correctione.


  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  Yogya-Bali
  User
  User icon of Yogya-Bali
  spacer line
   

  Zullen er ook wel tussen zitten, maar heb het hier over personen die al ver boven de 80 zijn. Er zijn er niet veel meer maar ze zijn er nog wel.
  Maar ook verhalen van aan belangrijke strijders gerelateerde personen. Dan krijg je toch een aardig beeld.
  Het gaat er om dat de huidige generatie niet moet vergeten wat de US voor hen heeft gedaan (vervolgens ook weer een hoop verkeerd). In een paar jaar tijd is de houding van redelijk pro-US overgeslagen naar anti-US (mede dankzij die reli-frusties). Uiteraard is die pias Bush daar voor een groot deel voor verantwoordelijk maar dat neemt niet weg dat er wat eenzijdig wordt gekeken naar de positie van beide naties en de verhoudingen en afhankelijkheden onderling.
  Irritaties komen bij mij op als het de onkunde van de studenten betreft (zoals in mijn eerste reactie is genoemd) m.b.t. wereldproblematiek. Zo eenzijdig, zo simplistisch, zo generaliserend, zo opportunistisch. Ze weten niet eens hoe de wereld in elkaar zit. En dat moet de toekomst van Indonesia worden? Ik heb medelijden met Indonesia. Een hoop frustraties, een kort lontje als het om geloof en budaya gaat, maar totaal geen steek houdende argumenten.
  Ook al is het nog niet zover dat mijn kinderen naar de universiteit gaan, ik ben nu al aan het voorbereiden om ze tegen die tijd hier weg te halen want die dommigheid is geen toekomst.  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 18-11-2006 16:55 Yogya-Bali wrote:
  Zullen er ook wel tussen zitten, maar heb het hier over personen die al ver boven de 80 zijn. Er zijn er niet veel meer maar ze zijn er nog wel.
  Maar ook verhalen van aan belangrijke strijders gerelateerde personen. Dan krijg je toch een aardig beeld.

  Ook al is het nog niet zover dat mijn kinderen naar de universiteit gaan, ik ben nu al aan het voorbereiden om ze tegen die tijd hier weg te halen want die dommigheid is geen toekomst.


  Als ik naar de leeftijdgrens ziet (boven de 80) dan is het geloofwaardiger .
  Uiteraard moet je ook gaan kijken naar hun rang / positie toen ze aan het berjuang zijn.
  Want meelopers , geweer of waterdragers tellen niet mee , je bent in mijn ogen geen pejuang omdat je tegen zo'n nica of knil soldaat heb "gespuugd ".
  Mijn opmerking moet je ook gan zien als een kleine oprisping mijnerzijds , ik heb vaak krom gelachen als ik de sterke verhaaltjes hoor van mijn tantes over de zogenaamde pejuangs in indonesia.Mijn ouders en ooms vertellen weinig , maar de zusters (mijn tantes) kan lekker roddelen over de zgn pejuangs of pejabats.
  Sommigen hebben soms in de loop der jaren omhoog gaan zweven en hebben de RalRal titels (admiraal of generaals) , en sommigen zijn ook hun leerlingen geweest.En soms kennen ze ook hun families.
  Uiteraard geldt het alleen voor eiland Java.(i.h.b West Java en Jakarta e.o)

  En over jou kinderen , ya ik zou hun gaan voorbereiden om naar Nederland te laten studeren , je weet zelf hoe moeilijk het is om in een goede Uni te komen.  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   

  Volgens het AD van zaterdag j.l. neemt Bush een zak geld mee, 157 miljoen dollar voor het onderwijs, toch een gerustelling dat daar zeker 7 miljoen van in het onderwijs terecht komt, voor de rest van het geld zal ook wel een leuke bestemming worden gevonden.
  Eerlijk zullen we alles delen, ik een beetje meer dan jij, er zullen weer heel wat nieuwe fourwheeldrives in Jakarta op de weg komen.  zieleffe
  User
  spacer line
   

  Pak Sid met alle respect die mensen met die leeftijd hebben totaal geen rancune tegen ons Balanda's totok, en dat maakt het zo gevoelig dat ze toch heel wat hebben meegemaakt, maar zijn geen haad dragende personen.
  Ik heb ze ook gesproken zoals Yogya-Bali dat ook aanhaalde, je krijgt voor hen enorm respect als ze met je praten.
  Ja dan is er wel iets van medelijden, waar ze geen donder aan hebben.
  En als ik dan mijn gevoel laat werken dan zouden zij meer in aanmerking moeten komen voor schade geleden te hebben ,dan de mensen hier van het gebaar gekregen hebben.
  Ik ken mensen in mijn kringen die ook daar van geld hebben ontvangen, maar eigenlijk niets te lijden hebben gehad.
  Ik misgun hen het niet maar die het verdienen, waren mensen die na die oorlog achter bleven in IndonesiŽ, en dat land niet in de steek hebben gelaten .
  Het is zo jammer voor IndonesiŽ dat ze daar geen waardering hebben gehad van hun eigen volk, enkelen zijn op een voetstuk geplaatst maar zei die het meest geleden hebben, is niet naar om gekeken, ook niet door hun eigen volk.
  Yogya-Bali heeft in zijn beleving helemaal gelijk, zo ervaar ik het ook. Emoticon: Emoticon: Blush Emoticon: So funny
  Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 19-11-2006 12:17 zieleffe wrote:
  Pak Sid met alle respect die mensen met die leeftijd hebben totaal geen rancune tegen ons Balandas totok, en dat maakt het zo gevoelig dat ze toch heel wat hebben meegemaakt, maar zijn geen haad dragende personen.  Ya je zou het bijna vreemd vinden dat "ze" nog vriendelijk zijn tegen over de nederlanders.Terwijl als je de mistanden lees het tegen overgestelde moet zijn .

  Ziel , kennelijk heb je de andere kant niet ontmoet (kan ook bijna niet ) , dat wil zeggen de indonesiers die echt tegen de nederlanders hebben gevochten . Al dan niet met wapens.
  De mensen die de neerbuigende behandeling hebben ondervonden.

  De gewone volk hebben haast geen relatie met de nederlanders .
  Dus kunnen ze niet echt gaan haten (als er sprake van haat is).
  Bij de mensen die dat ondervonden hebben , die ook bewust er tegen aan gevochten hebben (vanaf ongeveer 1900) zit de zaak anders.
  Ze gaan alleen niet over de zaken praten , omdat het al gebeurd is (tempo doeloe) , en ze ook de verleden willen vergeten , en ze zijn niet haat dragen genoeg om de kinderen van de ex onderdrukkers te gaan aanspreken.

  En de meesten zijn in principe ook beter dan de gewone nederlandse burgers of collega's.
  Een Indonesische(inlandse) leraar moet beter zijn dan zijn Nederlandse collega om dezelfde baan te kunnen krijgen.
  Dat geldt in alle gelederen of je een ambtenaartje , een soldaatje of klerk bent , je moet altijd beter zijn dan je totoks collega..
  Ik kan dit vertellen omdat ik de verhaaltjes van indonesiers van 2 generaties heb gehoord .(ouders en grootouders) Je moet ook de boek : "Verboden voor honden en inlanders "gaan lezen.Daar zie je hoe de indonesiers het denken en voelen .  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  zieleffe
  User
  spacer line
   


  Ziel , kennelijk heb je de andere kant niet ontmoet (kan ook bijna niet ) , dat wil zeggen de IndonesiŽrs die echt tegen de nederlanders hebben gevochten . Al dan niet met wapens.
  De mensen die de neerbuigende behandeling hebben ondervonden

  beste Pak Sid wie hebben wij dan ontmoet ik vertrouw er op als ze zeggen dat ze tegen de nederlanders hebben gevochten ik ben waar mijn broer tot 1967 heeft gewoond lembang en heb daar oudjes ontmoet. die de oorlog zeker hebben meegemaakt, en vertelt wat er gebeurde.
  nou kan het zijn dat ze mij een beetje voor mijn broer respect hebben getoond tenslotte is mijn broer daar gebleven en heeft daar geholpen de boel op te bouwen,dat typ zeg ik tot 1967 .
  Ja ik ben 20 jaar jonger dan hij dus imiddels ook al overleden anders was hij boven de 85 jaar geweest Emoticon: Sadley Emoticon: Blush Emoticon: So funny

  Stel je ens voor als die Buch nou eens dood word geschoten. nou dan is er gedonder in de wereld, dan staat Ind. gelijk op de kaart.
  krijgen ze gelijk visite van ene zoon van B.L, om ze te bedanken Emoticon: Cooool Emoticon: Stupid


  Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

  zieleffe
  User
  spacer line
   

  Bush best blij met demonstraties in IndonesiŽ
  JAKARTA (ANP) - De Amerikaanse president George Bush heeft zich maandag tijdens een kort bezoek aan IndonesiŽ tevreden getoond over de massale demonstraties in verschillende steden tegen het Amerikaanse Irak- en Afghanistan-beleid.

  Hieraan hoef ik niets aan toe te voegen, Busch interpreteerde dit als voor zijn beleid zou hij woordblind kunnen zijn Emoticon: Devil Emoticon: Yawn Emoticon: Worship


  Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

  kiwimave
  User
  User icon of kiwimave
  spacer line
   

  Pff poe poe gelukkig het is relatief rustig gebleven Emoticon: Party! Tijd voor een feestje!


  Gracias. Sama sama

  saidja
  User
  User icon of saidja
  spacer line
   

  Maar het is maar mooi de SP die deze keer wint. En zo hoort het ook.
  Die Bush is trouwens door verkiezingsfraude aan de macht gekomen....  manon
  User
  User icon of manon
  spacer line
   

  heeft Bush de X-factor? Emoticon: Confused  AnisJ
  User
  User icon of AnisJ
  spacer line
   


  On 29-11-2006 10:06 manon wrote:
  heeft Bush de X-factor? Emoticon: Confused


  "....... nee de M-factor ................ Emoticon: Wink Emoticon: Wink Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!  'Ahu kura ahia, mansia nia'

  zieleffe
  User
  spacer line
   


  On 22-11-2006 22:30 saidja wrote:
  Maar het is maar mooi de SP die deze keer wint. En zo hoort het ook.
  Die Bush is trouwens door verkiezingsfraude aan de macht gekomen....

  En het volk had gesproken maar zal altijd de verliezer zijn ook met SP aan de macht
  Er zijn bij de kiescommissie ook bezwaren ingediend van fraude.
  Dus niet alleen in Amerika kan het voor komen nu nog de goede bewijzen, en die zijn moeilijk Emoticon: Party! Emoticon: Nooo


  Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen


  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  82,244,324 topic views - 239,281 posts - 13,720 topics - 31,141 members - last post @ 26-05-2020 13:01 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  134,171,733 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com