|
|
|
|
|
Vanavond: wijn en chips. Vrijdagborrel
|
Begin de details te vergeten
|
|
|
|
Mister Jan u begint Bali toch niet missen,aub blijf nou zitten waar u zit,dus had ik toch een beetje gelijk die snepper leek wel een slipper !!!!!!!!
|
sing ken ken bli....
|
|
|
|
Beste Balibreeze,
Wat de snepper op de foto betreft moet ik je gelijk geven, vis kopen en eten is zeer zeker iets wat Bali voor heeft op Java, tenminste zo ver ik heb ervaren.
Die vis ga je dan niet eten in de dure restaurants maar thuis of bij de goedkopere restaurants zoals Bamboe Corner in Jalan Poppie in Kuta gerund door een echte Balinees.
De exclusieve zaken durven prijzen te vragen waar je van schrikt, de kwaliteit hoeft echt niet beter te zijn.
Gaan we in in kustplaats wonen zoals Probollinggo bestaat het vis kopen probleem niet, daar is de vis nog goedkoper. dan in Bali.
Je hoeft je geen zorgen te maken dat ik niet blijf zitten waar ik zit, het bevalt me uitstekend in Oost-Java en over wat eten wij vandaag waar het topic over gaat heb ik zeker geen klagen.
Jan
|
|
|
|
Jan ben je dan nooit bij teba geweest in Jimbarang je vroegere onderkomen,een van de lekkerste vis restaurant op Bali ,ook Ikan Bakar Cianjur is een topper ,supper schoon en lekker en betaalbaar
|
sing ken ken bli....
|
|
|
|
Extra ingelast nieuws voor Jan en Tuti ben net te wten gekomen dat er een alternatief is voor je spruiten genaamd BABY KOL te krijgen bij Mata Hari supermarket in jawel MALANG
Winderige groet
|
sing ken ken bli....
|
|
|
|
Bedankt voor de tip, als we weer in Malang komen zullen we er vast en zeker even naar gaan zoeken!
Prettig weekend,
Jan, zonder Tuti want ik denk niet dat die spruitjes zal lusten!
|
|
|
|
Lusten wel ,maar after party Jan ......Kentut and ready voor een happy landing
|
sing ken ken bli....
|
|
|
|
Wist je dat er in Londen geen enkel Indonesisch restaurant zit? Help Help...
|
Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.
|
|
|
|
Er was destijds wel eentje genaamd Melati is Soho,meer malasian ,misschien het proberen waard
|
sing ken ken bli....
|
|
|
|
Ja dat is het probleem, alles is meer Malay dan Indonesian, maar ik zal eens een kijkje gaan nemen....
|
Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.
|
|
|
|
Om on-topic te blijven.....ik eet vanavond peteh met garnalen....heerlijk. Vers meegenomen uit Semarang en in de vrieser gedaan. Bij het invriezen het "velletje" erom laten zitten. Dat wordt bruin maar als je het er afhaalt na het ontdooien dan komt het heerlijke groen stinkboontje tevoorschijn.
Dan nog voor Tuti & Jan. Ik kom geregeld in Malang en zit dan het het Tugu Hotel. Daar hebben ze (geloof het of niet) diverse NL gerechten op het menu. Wat dacht je van hutspot met klapstuk.
Ik heb het zelf nog niet uitgetest omdat ik zo vaak heen en weer reis dat ik het ook in nederland kan eten. Maar laatst had ik toch na weken nasi wel erg trek in iets anders.......
|
Het is een WONDERBAARLIJK land.....
|
|
|
|
even een correctie: naast chips en wijn is er wel degelijk substantieel door mij voedsel tot me genomen: nasi putih, ayam met ketjap manis, een groentetroepje en een salade. was vrij lekker. natuurlijk hier op kantoor!
Gegroet en prettige avond
|
Begin de details te vergeten
|
|
|
|
mmm wat krijg ik altijd trek als ik jullie berichten lees.
Heb vandaag Kingfish gekocht op de markt, grote moten.
Heb nog nooit van deze vissoort gehoord, maar lekker gestoofd in een saus van kecap asin, perut, terasi, uien en knoflook.
Beetje Lombok erbij.
Sobats wat was dat lekker.
Bij wie van jullie is Kingfish ook bekend??
selamat
|
|
|
|
Ik kom geregeld in Malang en zit dan het het Tugu Hotel
Beste advo999,
Het hotel wat jij aanhaalt ken ik wel, dat soort hotels zijn niet de plaatsen waar wij gaan eten, gewoon omdat het prijskaartje nogal pittig is.
Zelfs als iemand mij uitnodigd zal ik op zo'n plaatsen niet gaan eten, ik ben opgegroeid in een arbeidergezin en voel me op zo'n plaatsen niet op mijn gemak en dat zal ook nooit veranderen.
Hutspot met zuurvlees (geen klapstuk) kan ik zelf prima bereiden en ondertussen kan Tuti het ook uit de kunst.
|
|
|
|
tuti en Jan, ben ook geen buiten de deur eter, niet alleen vanwege het geld, maar ik vind het thuis veel gezelliger.Je hebt alle tijd, en nou ja die afwas valt wel mee.
Ik ga vanavond iets heel anders klaarmaken: een hindustaans gerecht.
Met dahl, kip, kouseband en chutney.
Nou maar afwachten of het lukt
|
|
|
|
Vanavond zelfgemaakte bruine bonensoep, met veel vlees en stokbrood.
Morgen Indisch:petjil met pandanrijst, tahu goreng en roedjak manis.
met geroosterde kip
|
|
|
|
voor vanavond heb ik voorgebakken friet gekocht. Die ga ik in de oven afbakken. Daarbij heb ik -ook uit het vriesvak- sate ayam. Deze sate ayam zijn een doorslaand succes bij de friet. Kids love it. Even sate ayam in warm water leggen (in het zakje laten zitten natuurlijk) en dan op het bordje bij de friet. Natuurlijk mayo en appelmoes erbij.
|
Begin de details te vergeten
|
|
|
|
Nou lekker dan, daar zit ik vanavond met mijn kuchje in de kantine, ik moet namelijk werken, ik neem in de avond nog wel eens rendang of smoor mee, dat leent zich goed om in de magnetron op te warmen, vaak rammelt na het eten mijn maag dan nog, terwijl twee van die knullen vergenoegd glunderend over hun buik wrijven en zeggen dat Indonesisch eten zo lekker is hahahaha.
|
|
|
|
Arme Malam, nou maar na het werk heeft PoP best wel iets lekkers,!!
Als je in die koude maanden moet werken is een lekkere stevige stamppot bij jou aan het goeie adres
|
|
|
|
De friet was trouwens geen succes. De frietpan stond nog op de zaak, dus het moest in de oven: geen succes. De vla overigens wel.
Morgen staat er soep op het programma. Sinterklaas komt aan in het dorp waar wij wonen. Gaan we naar kijken met zīn allen: ouders, zus met man en kids en natuurlijk ons gezin zelf.
|
Begin de details te vergeten
|
|
|
|
Johan misschien volgende keer toch 2 stroopwafels met een zoute haring ertussen en dan langzaam kouwen en doorslikken Hmmmm  trouwens je posting over die subsidie heb ik van harte genomen dit even buiten beschouwing genomen.
|
sing ken ken bli....
|
|
|
|
Stroopwafels en haring zijn gister - zaterdag - al op de markt gekocht en veroberd.  En zoute haring? doe mij/ons maar zure haring!
De soep was trouwens voor overdag. īs avonds aardappelen op met gehaktbal, salade en worteltjes en sperziebonen. En natuurlijk de onontbeerlijke appelmoes. Vla na.
|
Begin de details te vergeten
|
|
|
|
Hey Eduard! Gemiddeld 1 pot per dag, indien we aardappels eten. Kids lusten het ook erg graag. Invloed van papa zullen we maar zeggen
Appelmoes begint tot onze basisbehoeften te horen hiero. Als het er niet is, ga ik op pad om het nog ergens te kopen, net als met melk en brood.
|
Begin de details te vergeten
|
|
|
|
Haha,
heb ouderwetse hachee gemaakt, had er trek in omdat het guur weer was.
Lekker mer uien,flink veel rundvlees, laurierblad, kruidnagel.
En met zelfgemaakte appelmoes , rode kool en aardappelpuree{dochter Eva rolde zowat van de tafel, zoveel gegeten, tja die studenten leven volgens mij op macaroni]
Geef mij maar daging smoor of rendang., op zn tijd
maar ook de hollandse
|
|
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.
|
89,006,407 topic views - 240,849 posts - 13,736 topics - 34,552 members - last post @ 04-03-2021 12:19 CET
|
145,006,118 pageviews |
|
|