indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Om 18.30 waren dat 4 bruine boterhammen met kaas. Net nog even wat crusli met melk verorberd. Morgen borrelen. Vanaf maandag 10 dagen aziatisch eten met tussendoor friet en milkshakes van macD


Begin de details te vergeten

JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

vanavond hebben we 2 dagen oude rijst op (niet bewaard in de koelkast, dus niet goed voor het glazuur van de WC pot morgen) alsmede wat gehaktballetjes uit de magnetron. Het was dus zeer inferieur, maar het smaakte wel.


Begin de details te vergeten

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Moet nog gaan eten, laat thuis.
Sate kambing meegenomen met sayur



merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Wie weet een lekker recept van Pepesan?
Heb internet afgestruind, veel informatie, maar intussen zie ik door de bomen de ikan niet meer! Emoticon: Nice Emoticon: Nice Emoticon: Nice Emoticon: Bye bye



4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 24-05-2007 20:56 merapi wrote:
Wie weet een lekker recept van Pepesan?
Heb internet afgestruind, veel informatie, maar intussen zie ik door de bomen de ikan niet meer! Emoticon: Nice Emoticon: Nice Emoticon: Nice Emoticon: Bye bye


Voor jou een smakelijk maar vooral gemakkelijk te maken pepesan.

Koop bijv. 4 verse makrelen en maak ze goed schoon van binnen en van buiten en even afdrogen. (kan je ook nog wat in de diepvries doen voor de donkere dagen)
Koop een grote pot sambal voor pepesan.
Leg 2 vellen alluminiumfolie gekruist op elkaar smeer de makreel in met veel sambal, doe er een paar daun jeruk purut + een paar takjes van een serehstengel, binnenin de makreel en aan de buitenkant, eerst het ene vel folie eromheen vouwen en dan de andere zodat er geen vocht uit kan lopen.
Oven voor verwarmen ongeveer 220 / 250 graden de 4 makrelen er een uurtje inleggen en dan zijn ze klaar om te eten, lekker met warme rijst en wat komkommer en dan eten met je handje, je eet je vingers erbij op.
Wat over is en afgekoeld in tijd doe je in de diepvries voor een volgende keer.
Selamat makan.
Kokkie belanda Emoticon: Yummie!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Hartelijk dank Yoke!Ik ga morgen naar de Haagse markt en lekker vroeg, je kan daar echt alles krijgen, je kan het zo gek niet bedenken, zelfs sirih blaadjes.
Lekker hoor!, ik had Pepesan al eens gemaakt van kabeljauw, was echt te droog, je moet echt wat vette vis hebben,
Liefs en kracht voor jullie beiden,
selamat dari
Wilma/Merapi
[krijg honger!!!] Emoticon: Smile Emoticon: Smile Emoticon: Smile



Kelvinator
User
User icon of Kelvinator
spacer line
 

ik mwas naar een indonesische restaurant op de zeedijk gegaan en het was echt ronduit slecht. Het menukaart zag er niet uit en was echt ronduit weinig qua aanbod.
Het was erg rustig, maar moet ik wel zeggen dat het eten echt lekker was.
Het smaakte goed en vers.
Iemand meer ervaring met dit restaurant?
Ik ben namelijk de naam vergeten, maar ik kan me nog herinneren dat het aan de kant van zeedijk zit bij CS.


Orang Bule!!!! Suroboyo kuuuu

spacer line  

wat eet ik vandaag, net terug van vakantie, de was- en droogmachine draait door,
alle e-mail doorgekeken, zelfs die van mijn werk, gelukkig niets bijzonders.

We (mijn man en ik) eten restjes van gisteren, vis op spaanse (tapas) manier gemaakt, tzatzikie, kip, ik een vegetarisch restje, en worteltjes met paddestoelen.

Zoals je kan zien kook ik al jaren "fusion" . (In elke "gewone eetgelegenheid" in Brazilie eet je trouwens ook "fusion" en het is er heel lekker.)

eet smakelijk,

Inez Emoticon: Party!



Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Nog twee weken en Pop zit in het vliegtuig voor een maand Indonesië, de voorbereidingen worden al getroffen, ze is bang dat ik mijn wekelijks ritme van halve week Hollands en halve week Indonesisch kwijt zal raken Emoticon: Smile
Nederlands eten maken kan ik als de beste, maar Indonesisch Emoticon: Nooo
Dus dat wordt effe geregeld, mot het wel uit de freezer halen maaaaaaar het is er, rendang, smoor en kerryvlees Emoticon: Nice
Ziehier het resultaat van één weekend en er komt nog veeeeel meer, als ik haar der gang laat gaan, wordt het geen aardappeltje in die vier weken Emoticon: Shiny





zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

heerlijk ziet dat er uit!! gisteren ook zo goed gegeten van een rijsttafel.
Maar malam heb je een rijstkooker? dat is toch snel rijst klaar gemaakt met groente zo in een mum heb je dan ook een lekkere maal gemaakt.
Wat spek/vlees,vis/kip met kruiden poeder er bij op , of mag je dat niet?????
Ik weeg schoon aan de haak 115,9kilo dat is 30 kilo te zwaar
Dus rijst eten val je niet van af, maar een stukje vlees heb ik er graag er bij
Maar eerlijk is eerlijk zij zijn de meesteressen op dat gebied........
Selamat makan Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Natuurlijkheb ik een rijstkoker Om Ziel, simpeler kan het niet, rijst er in, water er in, het water één vingerkootje boven de rijst uit en gaan met die banaan, het ding begint als een jonge dame naar me te fluiten als ie klaar is.
Vervolgens broccoli of sperzieboontjes blanceren en klaar is Kees, maar dan wel één van die bovenstaande bakjes erbij, dat kan ik niet maken, Emoticon: Nooo
Soms een biefstukje met aardappeltjes en sla of marcaroni, mocht ik helemaal door lange werktijd de mist in gaan dan kan een Mac Donald ook nog, ik kom de tijd wel door, soms moeilijk als je volcontinue loopt, maar als ik echt helemaal met mijn handen in het haar zit, dan heb ik Merapi nog, die laat Wa Dick niet verhongeren Emoticon: Wink



JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Wij hebben rijst op met kippepoten. De kippepoten wel zelf gemarineerd met geplette knoflook en wat ketjap saus. Daarna uurtje laten sudderen in de pan. We hadden de tijd. Vrouw had dat de avond van te voren al gedaan en ik hoefde alleen maar op te zetten. Dat kan zelfs ik.
Gister trouwens kouwe friet op. Smaakte van geen kanten.


Begin de details te vergeten

Baruga
User
User icon of Baruga
spacer line
 

De enorme verscheidenheid aan lekker eten in Indonesië maakt het moeilijk om te kiezen waar je nu gaat eten. Toch krijg je na verloop van tijd wel een vaste eetgewoonte. Na de ochtendwandeling van een uurtje koop ik in een warung mijn ontbijt, pasteitjes (jalang kote pedis) hebben mijn voorkeur, met een groot glas kopi tubruk. Of, als er tenminste nog wat eten over is van de vorige dag, gewoon thuis in m’n homestay nasi goreng.

Overdag wat op ontdekking door de omgeving en de lunch wordt gebruikt bij een rumah makan die ik op mijn weg tegenkom of ik laat het inpakken en neem het mee om later op te eten. Soms kom je in een gebied waar je niets kunt kopen.

In de middag moet ik oppassen dat ik niet te veel eet bij een kaki lima anders heb ik minder trek bij het avondeten. Kom ik zo in de namiddag weer bij m’n homestay dan staat er altijd wel iets te snoepen klaar. Pisang goreng, Ubi goreng etc. etc. en iets te drinken.

En dan de avondmaaltijd. Met de bemo naar de stad om te eten in een rumah makan of restoran waar de mensen je ondertussen al kennen en het altijd gezellig is. Maar …….. als thuis de heerlijkste geuren uit de dapur komen en ibu glunderend de resultaten van haar kookkunst laat zien dan vergeet ik dat ritje naar de stad en geniet op de waranda van gerechten die je nergens anders kunt kopen.

Baruga



Het leven is geen bestemming, het is een reis.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



76,159,881 topic views - 234,316 posts - 13,692 topics - 25,213 members - last post @ 19-10-2019 08:24 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2019
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

124,610,538 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com