|
|
|
|
|
Neem meestal pandagrijst of basmati,
Heb gisteren sate kambing gegeten, best duur e7,00
Niet te eten, volgens mij had de eigenaar de hoeven geroosterd ipv het vlees.
Doe ik voortaan lekker zelf, van lamshaas lekker marineren,mmmm
Is dat ik een goed gebit heb en dochter Eva sinds een jaar van haar beugel af, anders was het eel een here dure sate kambing
Sel.Makan
|
|
|
|
On 29-10-2006 18:01 Martin-Solo. wrote: ...
Ziet er goed uit Dangdude....!! de bakkies zullen inmiddels wel al op zijn
Je brengt me wel op idee-en....
|
Ik heb nog wat voor morgen bewaard; hoef ik niet te koken na mijn werk. Maar het was enak
|
|
|
|
|
On 29-10-2006 18:06 dangdude03 wrote: ...
Ik heb nog wat voor morgen bewaard; hoef ik niet te koken na mijn werk. Maar het was enak
|
Waarschijnlijk veeeeel lekkerder als de sate kambing van Merapi, hahaha kan ik mij voorstellen sate kambing moet je echt van houden, ik vind het vaak taai.
|
|
|
|
On 29-10-2006 16:10 dangdude03 wrote: Click to see original image
Ik heb maar een Chineesie gekocht
nasi rames speciaal met bami
1 portie
Bij Tong Au, Peperstraat 28, Gouda
Eu 7,50
Ga daar wel vaker. De porties zijn groot, kan je twee keer van eten.
sambal bij?
Selamat wintertijd
|
Jan dit lijkt meer op bami rames!!!!!!!!!!!!!!
|
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen
|
|
|
|
Ik heb vandaag alleen maar indonesisch op. zelfs voor ontbijt/lunch. Gisteravond was er een feestje waar ik vanochtend met de kinderen op kwam dagen.....vanzelfsprekend was er nog over. Lekker. 's avonds weer ergens anders gegeten, ook weer liflafjes uit de indonesische keuken.
|
Begin de details te vergeten
|
|
|
|
Nee hoor, heb lekker zelf gekookt: de rendang was heerljk, met een lekkere sayur en home made rudjak, met pandangrijst.,
nog even blokjes tahu gebakken.
Chinees is ook heerljk:alleen ik ben super allergisch voor vetsin.is gelijk goed voor 3dagen zware hoofdpijn
|
|
|
|
aardappelen, prei en iets vlezigs...
|
|
|
|
|
Vandaag een friet speciaal met hamburger....doe ik zo'n 2 keer per jaar en ben nu zeker weer voor een half jaar genezen van die plak !
|
Live life to the max.......
|
|
|
|
boerenkool stamp met worst, daar had ik opeens zin aan kan aan de herfst liggen die er aan komt storm verwachten ze.
Gisteravond waren de mensen (meeste vrouwen) ook al zo roermoerig Ja dat zijn dan aantoonbare gevolgen van weersveranderingen.
|
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen
|
|
|
|
Ik geloof het ook om Ziel, die weersveranderingen, zelfs onze 2 katers waren onrustig.
Bij vrouwen ligt het anders, dan willen wij het gezellig maken in huis, omdat die lange winter voor de deur staat, dus zijn we bezig.
Malam en om Ziel:hebben jullie ooit gehoord van hete bliksem?
Oeroud Hollands recept, en lekker!
|
|
|
|
Aan Jeroen, hoe wordt de jaarwisseling gevierd in Indonesia? ben er benieuwd naar
|
|
|
|
On 31-10-2006 20:30 merapi wrote: Aan Jeroen, hoe wordt de jaarwisseling gevierd in Indonesia? ben er benieuwd naar
|
Hoi Merapi,
In mijn geval vele kilo's vis en andere specerijen eten met en bij kenissen...daarna richting strand waar vaak indonesische artiesten elkaar afwisselen (Bali) op het podium.....vooral de blaas-toeter niet vergeten
|
Live life to the max.......
|
|
|
|
Oh Martin S, zie ik helemaal voor me!
Heerlijk lijkt me dat, een jaarwisseling in de tropen te vieren...
Heb het in 1984 op Curacao meegemaakt, aan het strand, vis en vlees roosteren, iedereen vrolijk.
Dit jaar zit het er niet in: verwarming op 25graden, dikke trui etc, ajo we maken er wel wat van
Ennuh die blaastoeter, wordt dan het nieuwe jaar ingeluid?
Lieve roetjes van Merapi
|
|
|
|
gtje vergeten bij de groetjes, moeilijk typen met 2 moddervette katers om me heen, die of voor het scherm zitten of onverwachts een duik nemen op het toetsenbord
|
|
|
|
On 31-10-2006 20:30 merapi wrote: Aan Jeroen, hoe wordt de jaarwisseling gevierd in Indonesia? ben er benieuwd naar
|
Hooooy Merapi,
De kerst en oud en nieuw is duidelijk heel anders in Indonesië.
Eigenlijk is het zo dat wat in Nederland het kerstfeest is, is in Indonesië idul fitri.
Wat ik mistte in Indonesië waren de feestelijke versierde etalage`s met kerst, waar ik verbleef (Sukabumi) stonden in Yokya en Hero wel wat kunstkerstbomen, maar totaal niet te vergelijken met Nederland.
Het is ook een raar idee, ik stond met de kerst te barbequien, en zweten als een otter, dat is een vreemde ervaring.
Jaarwisseling evenzo, buiten zitten bloedheet, ook veel vuurwerk en om 12 uur de beste wensen, alles buiten met korte mouwen hahahaha, een vreemde ervaring als je je hele leven gewend ben in die tijd met dikke truien en winterjassen te lopen.
Maar wel heel leuk om mee te maken.
|
|
|
|
On 01-11-2006 00:04 zieleffe wrote: ...
Nou en of met klapstuk weet u wat dat was.
Heerlijk al jaren niet meer gegeten.
Wijlen mijn moeder die kon er met speciale appels die ze daar voor gebruikte het klaar maken.
merapi ik had het helemaal uit mijn geheugen, nu u dit weer eens onder de aandacht hebt gebracht breekt de smaak, herrinering, het water in mijn mond loopt er mee over.nou bedank hoor
|
Ja Om Ziel, zo ook bij mij, al jaren niet meer gegeten, min of meer het zelfde als hutspot peen en uien, maar dan met runderborst.
Eigenlijk niet netjes van Merapi om ons zo te laten watertanden.
|
|
|
|
Nou goed heren, hier dan het recept voor overheerlijke hutspot met klapstuk, nee hoor ik laat jullie niet watertanden!
stap 1: koop een pond klapstuk[ga naar een echte slager!, niet naar een supermarkt]
stap 2  et klapstuk op in ruim water, doe er peperkorrels bij, wat tijm en beetje rozemarijn.Dat laat je 2 a 3 uur heel zacht sudderen, voeg er een bouillonblok bij. vlees kan wat kortere tijd nodig hebben, even prikken
stap3: 500gr geschilde uien,in ringetjes gesneden en 750gr gesneden wortels[winterpeen is het lekkerst]
stap 4: 1,5kg geschilde aardappels, liefst eigenheimers.
stap 5: de aardappels aan de kook brengen, wortels en uien er boven opdoen, op zacht vuur laten stoven,daarna klapstuk er boven opleggen, de vleessappen trekken er lekker in.
stap6  ijn de aardappels en wortels gaar, klapstuk er even uit en goed door elkaar stampen, eventiueel wat boter en melk toevoevoegen.
Wat mijn moeder altijd deed: het kooksap van klapstuk is een heerlijke bouillon, niet weggooien, met soepgroeten heb je een heerlijke krachtige soep.
Tjonge jonge, het lijkt wel de Libelle, haha
veel succes
|
|
|
|
Ik heb vandaag als avondeten 3 stukken kip cordon bleu op met appelmoes. Wel met glas melk erbij.
Morgen Indonesisch eten met collega's.
|
Begin de details te vergeten
|
|
|
|
On 29-10-2006 18:09 Malam wrote: ...
Waarschijnlijk veeeeel lekkerder als de sate kambing van Merapi, hahaha kan ik mij voorstellen sate kambing moet je echt van houden, ik vind het vaak taai.
|
Maar dan moet je ook sate kambing van een jong geitje nemen, die is niet taai. Tevens is taaiheid vaak gerelateerd aan het te lang bewaren van het vlees. Slachten en vrijwel direct eten is veel beter dan slachten en een paar dagen op transport of zo.
|
Ho Lee Fuk
|
|
|
|
Ik weet nog niet wat ik ga eten vandaag. Ben grieperig, dus ik denk dat de meneer met de blauwe kaki-lima vandaag de sjaak is.  Moet alleen nog even bekijken welke er tussen vijf en zes langskomt en wat het is dat ie verkoopt.
|
Ho Lee Fuk
|
|
|
|
Yerun, wordt maar niet ziek hoor!!
Sate kambing is hier van geitenvlees ook zo taai, neem meestal jong lamsvlees, een nacht marineren in citroen,djahe, knoflook en kecap asin.
De volgende dag roosteren, nou Jeroen: dan eet je je vingers er bij op!
Johan maak je kip cordon blue zelf klaar, is ook lekker.
Ik maak ze meestal van kalfsvlees
|
|
|
|
Ik ga vanavond voor deze, heb wat dozen meegenomen uit indonesia om wat te overwinteren hiero
Zoals ik zie moet ik nog wel ff de tijd op mijn camera een uurtje terug-zetten  maarja over 2 maandjes moet ie weer 7 uurtjes vooruit.....Selamat makan.
|
Live life to the max.......
|
|
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.
|
89,041,368 topic views - 240,862 posts - 13,738 topics - 34,570 members - last post @ 06-03-2021 13:11 CET
|
145,063,517 pageviews |
|
|