indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

boparan
User
spacer line
 

In de afgelopen jaren heb ik allerlei cadeautjes meegenomen naar de binnenlanden van Kalimantan en Papua. Die neem ik niet mee om voor Sinterklaas te spelen. Wel om, middels kleine giften aan meestal kinderen, enigszins tegemoet te komen aan de gastvrijheid van de mensen. Daarbij wordt mij in veel gevallen eten, drinken en vaak ook een slaapplaats aangeboden, zonder dat daar een tegenprestatie voor verlangd wordt. Ik vind het heel vervelend en onpersoonlijk, als ik dan slechts geld kan aanbieden.

Voor de volwassenen heb ik o.a. meegenomen: kretek sigaretten, bedrukte aanstekers, goedkope kettinkjes/armbanden, frisbees, rode boerenzakdoeken, antieke kralen, duikbril, luizenshampoo, euro-muntgeld, geneesmiddelen (bijv. tegen huidschimmel, slaaptabletten, pijnstillers, malariapillen), ondergoed, beitels, messen, ondergoed, naalden, kaarsen, speciale koekjes, kleding, etc. Per reis neem ik ook een fles likeur mee, omdat dat smaken zijn die ze niet kennen en het bovendien de feestvreugde verhoogt. Meestal word jij dan vergast op de plaatselijke alcoholische specialiteiten.

Soms is het praktisch om bij te dragen in de maaltijd, door vlees, vis, suiker, thee, koffie of anderszins te kopen. Chocolade is geen beste suggestie, tenzij je het uit je bagage wilt wringen voordat je het aanbiedt of je natuurlijk steeds AC reistů..

En voor kinderen: heel veel en verschillende ballonnen (van die lange ballonnen kun je leuke figuren draaien), ansichtkaarten, knikkers, neptattooplaatjes, (Hollands) snoep (bijv. dropů), goedkopere kralen, armbandjes, schriften, pennen, potloden, bellenblaasflesjes, haarfrutseltjes, etc. In Indonesische speelgoedwinkels kun je voor vaak weinig geld ook leuke cadeautjes kopen. Maar als het uit Holland komt, steel je echt de show.

Het is waar; de IndonesiŰr heeft het liefst contant geld. Dus liefhebbers kunnen altijd nog voor bank van lening gaan spelen. Blijft voor mij de vraag, of je zo veel vrienden kan maken.

Groet, Boaduh, aduh, aduh, mana tahan....!

zieleffe
User
spacer line
 

U lijkt wel een modern nieuwe zendeling die op sleeptouw nog net geen bijbel heeft meegenomen. Emoticon: Yummie! Emoticon: Nice Emoticon: Stupid


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

boparan
User
spacer line
 

Ach ja, lees de eerste zin nog maar eens, dan is het misschien duidelijker dat ik dat niet allemaal iedere keer meesjouw Emoticon: Nooo


aduh, aduh, aduh, mana tahan....!

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Al die kadootjes meeslepen heb ik snel afgeleerd toen er een vechtpartij ontstond tussen de Batak-vrouwen over wie wat zou krijgen, ik had een oud koffer met nog best goede kleren uit Nederland meegenomen. (past perfect in het topic over jaloers zijn)
Ik had voor mijzelf niet meer nodig dan de handbagage, waarom die 20 kg dan niet benutten dacht ik eerder.
Wil je de mensen iets geven koop het dan ter plaatse, is veel goedkoper, geen gesleep, geen problemen bij de douane en je steunt ook nog eens de plaatselijke Toko waar vaak een hele familie van leeft en of die pen, ballon of wat dan ook uit Indonesie komt zal de mensen (kinderen) een worst wezen!
Jan
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.83,432,873 topic views - 239,785 posts - 13,723 topics - 32,144 members - last post @ 11-07-2020 00:43 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

136,041,506 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com