indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

daft_punk
User
spacer line
 

Kan je sponsor het je ook moeilijk maken? Vb mocht je ruzie krijgen met je vriendin(vrouw) die jou sponsor is, kan zij dan jou het land uit laten zetten? en wat voor gevolgen mocht dat hebben voor een volgend verblijf?sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Nederland :

Een buitenlandse partner moet eerst een paar jaar getrouwwd te zijn om aparte verblijfstitel te krijgen. Krijg hij/ zij ruzie met de Nederlandse partner , kan hij /zij een aanschrijving krijgen van de IND.
Met de mogelijkheid tot (vrijwillige) deportatie , enkele reis naar je land van herkomst..

Ik denk dat in Indonesia ook kan gebeuren als je sponsor de handen trekt en zeker als je echt ruzie heb .
Dan moet je of een nieuwe sponsor vinden of het land verlaten.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

daft_punk
User
spacer line
 

zij kan het dan niet zo spelen dat je nooit meer indon in kan? Je kan dus makkelijk van een andere sponsor overstappen mocht je problemen aan zien komen?Impulzzz
User
spacer line
 

Hey,
Ik heb een vraagje. Ik heb overal proberen te zoeken maar ik kan hier geen info over vinden. Het zit namelijk zo. Binnen nu en een jaar wil ik op Bali gaan wonen, Mijn vriend is Balinees. Ik weet dat ik een sociaal cultureel visum aan kan vragen, dan een stempel heb voor 60 dagen en dan elke maand het moet verlengen. Vervolgens na 6 maanden het land uit moet bijv. SIngapore om weer de hele procedure te volgen. Maar hoe zit het nu als mijn vriend en ik besluiten om te gaan trouwen....heb ik dan nog steeds een visum nodig?
Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen..
Groetjes,
LucyYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ja, er verandert niets aan de situatie als het gaat om een Sosial Budaya visum. Of je nou gehuwd bent of niet. Belangrijkste is dat er een sponsor is. Dat kan een ieder zijn.
Wel is het zo dat je als gehuwde gemakkelijker voor een verblijfsvergunning (KITAS) in aanmerking kan komen op basis van gehuwd zijn met een Indonesier. Je hebt dan echter geen recht op een werkvergunning.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 27-08-2008 11:19 schreef daft_punk: Kan je sponsor het je ook moeilijk maken? Vb mocht je ruzie krijgen met je vriendin(vrouw) die jou sponsor is, kan zij dan jou het land uit laten zetten? en wat voor gevolgen mocht dat hebben voor een volgend verblijf?

Ja, als je ruzie krijgt met je partner, wijst de ervaring uit dat je het doorgaans wel kan schudden. Vaak volgt er een deportatie en blacklist voor enkele jaren als de grieven zeer hoog zitten. De Indonesische partij wint altijd want die weten hoe ze de immigratie moeten omkopen om je op de deportatie- en black list te zetten. Het is dan ook zelden wijs een sponsor te nemen met wie je een emotionele band hebt en niet 100% zeker van bent. Bij oplopende emoties (c.q. ruzies) kunnen er vervelende dingen gebeuren.
By the way, je kan niet zomaar van sponsor wisselen....dan moet je eerst het land uit en met een nieuwe SosBud (met nieuwe sponsor) terug (of "schuiven" Emoticon: Wink .Impulzzz
User
spacer line
 

Ik dacht juist dat die KITAS een werkvergunning was, heb ik namelijk op veel websites gelezen. Voor die KITAS moet je toch ook een bepaald bedrag voor betalen? Ben je dan niet veel duurder uit als dat je een sosial budaya visum hebt?
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Nee, KITAS is een verblijfsvergunning en heeft niets met een werkvergunning te maken. Je kan nml. een KITAS krijgen op basis van usia lanjut (pensioenleeftijd > 50 jr), op basis van verblijf als echtgenote, etc. Als je werkt, kan je ook een KITAS krijgen naast je werkvergunning.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 01-08-2009 21:01 Impulzzz wrote:
Ik dacht juist dat die KITAS een werkvergunning was, heb ik namelijk op veel websites gelezen. Voor die KITAS moet je toch ook een bepaald bedrag voor betalen? Ben je dan niet veel duurder uit als dat je een sosial budaya visum hebt?
Impulzzz, buiten wat Yogya-Bali zegt vermoed ik dat je denkt dat je wel even kunt kiezen welk visum je wil. Zo werkt het helaas niet. Er is een flinke lijst met eisen waaraan je moet voldoen om een KITAS te krijgen, laat staan een werkvergunning. Op een sosial budaya visum mag je overigens niet werken.


Ho Lee Fuk

tuttie
User
spacer line
 

Beste jeroen morgen ga ik weer voor en sociaal visum naar singapore, ik heb nog al een gesodemieter met mijn sponser, mijn visum stempel kost mij elke maand zon 700.00, elke 3 mnd is er geouwehoer dat ik naar bandung moet, ik snap het niet helemaal.. bandung wil en interview als ik er ben hoeven ze me niet te zien, jij kent waarschijnlijk deze gein. van geld kloppery, en bedreiging mij hey land uit tegooien heb jij en oplossing advies? (zomaar) bogorYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

tuttie; Het lijkt erop dat wat je verteld precies klopt met hoe het zou moeten gaan. Spreek je de taal? Ik heb het vermoeden van niet namelijk, vandaar dat je denkt dat het onduidelijk is, terwijl het kraakhelder is eigenlijk.

Verlengingen kosten volgens de regeltjes 250.000 per maand (er hangt op de immigratiekantoren een groot bord met de prijzen). Zelf regelen kost veel tijd en je wordt wellicht heen en weer gestuurd om een stempeltje, pasfotootje, extra papiertje, extra kopietje, extra puntje op de i en een handtekening op je kopie van je paspoort... Laten doen kost iets meer, service geld is dat gewoon.

De eerste verlenging van 30 dagen doe je lokaal bij het dichtbijzijnste immigratiekantoor
De tweede verlening van 30 dagen ook, echter moet je dan pasfoto maken en vingerafdruk afstaan.
De derde en vierde verlenging moet OOK via het provinciale immigratiekantoor. In West Java is dit Bandung. Waar je ook woont in West Java, je moet de derde en 4e verlenging altijd naar Bandung volgens de regeltjes.

Ik ken die geintjes, maar heb er weinig mee van doen omdat ik iemand heb die mijn visum voor me verlengt. Ik kom vrijwel nooit op een immigratiekantoor, behalve dus voor het afstaan van de vingerafdruk en pasfoto's. Dat kost een kwartiertje.


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Problemen met je sponsor kan ik trouwens niets aan doen.


Ho Lee Fuk

pulukapok
User
User icon of pulukapok
spacer line
 

Yerun,
Uit je verhaal begrijp ik dat je per jaar 3 miljoen rupiah, ofwel ruim 210 euro kwijt bent voor je visum. Ik heb mij laten vertellen door een indonesische sponsor dat je in Jakarta zeker 600.000 kwijt bent en na een half jaar het tarief omhoog gaat naar 7 tot 800.ooo per maand. Zegt dit je iets?Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

pulukapok; 210 euro zou goedkoop zijn. Je moet ook meerekenen dat je met een sosial budaya visum iedere zes maanden het land uit moet, minimaal naar bijvoorbeeld Singapore of Kuala Lumpur om een nieuw visum te halen. Dit kost je een vliegticket, enkele hotelovernachtingen en visumkosten. De laatste keer was ik bij die 'rit' 250 euro kwijt. Dat bedrag keer twee, plus 8 verlengingen van 400.000 Rupiah (in Jogja was dat bedrag gelijk, omdat ook de 3e en 4e verlenging op hetzelfde kantoor kunnen)

Ik heb gisteren mijn paspoort afgegeven op de immigratie van Karawang, ten oosten van Jakarta. Hier vroeg men uiteindelijk 600.000 voor de 1e verlenging. Let wel, ik ben het kantoor niet binnen geweest en heb op het terrein een 'tussenman' aangesproken die voor mij alles regelt. Het officiele tarief is 250.000 voor de 1e en 2e verlenging, maar dan mag je zelf gaan 'bezig zijn' met de immigratie.

Dat de 3e en 4e (ik had de vorige keer zelfs een 5e verlenging omdat ik op een 30-dagen toeristenvisum het land binnen kwam) zijn inderdaad wat duurder is me al laten weten.

Voor het bedrag dat je extra kwijt bent kun je vrijwel onmogelijk zelf heen en weer rijden om dingen te regelen, aangezien je tijd ook geld is en irritatie je leven verkort Emoticon: Wink


Ho Lee Fuk

spacer line  

Ik ben momenteel bezig met het zoeken van een sponsor.
Deze moet ik voor 28 oktober (mijn vertrek naar Jakarta vinden).

Is het nu zeker dat de sponsor in Jakarta ook moet tekenen elke maand?

Kan een indonesische in Nederland woonachtig, met een Indonesisch paspoort (een geen Nederlands paspoort) ook fungeren als sponsor?


Moet de sponsor in Indonesie zelf de verlenging van het visum aanvragen, of daarbij zijn?

Ik hoor namelijk verschillende antwoorden in dit forum.

even een vraagje voor yerun...250.000 voor een verlenging ..hoe regel ik iemand die dit voor mij kan regelen. waar is dat imigratiekantoor waar ide visums worden verlengt?

Yerun..heb je msn messenger of yahoo messenger?
In indonesie kunnen we afspreken bij starbuck om eens te babbelen over het leven in Jakarta!

groeten Michiel

Michiel

spacer line  

mijn vrouw en kinderen heb ik inmiddels gisteren naar schiphol gebracht.
Ze zijn vandaag in Jakarta aangekomen. Ik heb naar de indonesische ambasade gelbeld in Den Haag, die vertelde mij dat als mijn ex vrouw mij sponsor wil zijn zei bij het imigratie-kantoor een visum voor 12 mnd kan aanvragen.
dit visum voor 12 mnd kan ze elk jaar verlengen. En na 3 jaar kan ze een visum voor 5 jaar aanvragen.

Is er een imirgatie-kantoor in Jakarta, of moet ik dan persee naar bandung daarvoor?

Klopt het dat mijn ex-vrouw dit visum aan kan vragen voor 12 mnd?
Dus ik hoef dan niet elke maand te verlengen, en ook niet elk half jaar het land uit te gaan?

michielguna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Je (Indonesische) vrouw kan inderdaad zo'n visum (KITAS) voor je aanvragen. Je ex-vrouw niet... En in JKT heb je niet één Kantor Imigrasi. Wel diverse.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

En als je in Jakarta gaat wonen, en daarmee bedoel ik IN de provinciegrenzen van Jakarta, dan MAG je niet eens naar bijvoorbeeld Bandung toe, dan moet je dat in Jakarta doen.


Ho Lee Fuk


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,450 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,245,509 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com