indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

saidja
User
User icon of saidja
spacer line
 

Hmm. Hoewel er veel bijgeloof is en nog meer onzin, vind ik het een beetje kort door de bocht om meteen alles wat onder de noemer GunaGuna valt als volksgeloof af te doen. Ik weet uit betrouwbare bron dat een "opgeladen " kris toch sterker is dan sommigen denken. Alleen al het vastpakken van zo'n ding kan dodelijk zijn. De leraar van mijn leraar heeft dit eens gedemonstreerd. Er zijn legio mogelijkheden om heftige invloed uit te oefenen zonder zelf aanwezig te zijn. Zowel direct als via voorwerpen. Dit topic ging toch over guna... Wat verstaan jullie eigenlijk onder Guna. Alleen indonesische magie en rituelen of ook alle bovennatuurlijke zaken zoals helderziendheid, schouwen, telepathie enz.....zieleffe
User
spacer line
 

ik zelf heb er geen ballen verstand van maar toch wil ik een gokje wagen.
Het kan zijn dat het matriaal waarvan die zwaart / steekdolk / sierdolk van gemaakt is radiografische golven kunnen ontvangen?
misschien radioactief thallium die er toevalig er in kan zitten in die ijzererts
maar hier op deze link kan jer veel over lezen. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Emoticon: Nooo

http://groups.msn.com/Vrienden(...)aliMagie/dekris.msnw


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 


On 17-11-2006 20:00 AnisJ wrote:
Malam yth.,

".... de historische feiten zijn overbekend ........ maar om het plaatje helemaal af te hebben moet/dien je andere zaken te betrekken ..... die nog niet eerder bekend waren .......... voor het totale histories plaatje ......... Westerlingen willen het alleen nuchter analyseren ........... maar de Nazis hadden k voor andere zaken belangstelling, men zocht k naar de Heilige Graal (wat dat k mag voorstellen) men liet zelfs een expeditie naar de Himalaya gaan om Sangri La te bestuderen ....... dus zij waren k wel degelijk met mystiek bezig ....."

Sampai disini dulu,

AnisJ


"Ik wil nog opmerken dat de 'overblijfselen van Hitler's lijk' nog niet gevonden zijn ......"


'Ahu kura ahia, mansia nia'

Jantje
User
spacer line
 


On 02-12-2006 12:30 AnisJ wrote:

...


"Ik wil nog opmerken dat de overblijfselen van Hitlers lijk nog niet gevonden zijn ......"


Naar de warme bakar op bali misschien Emoticon: ConfusedMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 01-12-2006 18:55 zieleffe wrote:
Ja Om Ziel de eerste klap is inderdaad een daalder waard, maar als u zegt dat u ieders geloof eerbiedigde dan begrijp is niet waarom er klappen uitgedeeld moeten worden.
Wat zou je denken van hen die eerwraak plegen, er komt zo veel geweld uit die islam dat er dan niet veel meer over blijft van het geen wij als normaal vinden in de samenleving.

U zegt, wat zou je denken van hen die eerwraak plegen.
Ik zeg dat moeten we met wortel el al uitrukken, laat daar geen misverstand over ontstaan.
Maar als u dit onderwerp aansnijd, dan klinkt dat weer zo generaliserend, dit is een groep die uit Turkije afkomstig is en daar nog in de middeleeuwen leven.
Een land als Indonesi gaat daar geheel anders mee om.
Het geweld op straat is een probleem in Nederland en dat is niet alleen buitenlandse jeugd, er wordt ook nog regelmatig een jongeling doodgeschopt door Nederlandse jeugd.
Het door aangehaalde voorbeeld van wat er door de Feyenoordhooligans is aangericht in Frankrijk is een mooi voorbeeld van de verloedering.
Ook de Harry Potter van de lage landen die normen en waarden zo hoog in zijn vaandel heeft staan, is het niet gelukt deze verloedering een halt toe te roepen.
Logisch, hij heeft de afgelopen jaren zijn klauwen vol gehad om vrouwtje Verdonk in de hand te houden, die op machtbeluste zus heeft dag in dag uit voor problemen gezorgd, zowel in haar eigen fractie als in het kabinet.
Op zeker dat er een coalitie komt zonder VVD, zelfs als de formatie mislukt en er komen nieuwe verkiezingen dan is de VVD buitenspel gezet.
Mede te danken aan Rutte(halfzacht eitje) en vrouwtje Verdonk die alles en iedereen met een ander kleurtje als wit er uit wil pleuren.
Ik wil er een fles onder verwedden dat ook zij de pleitvaart neemt, zeker te weten dat zij zich te hoog voelt om in de tweede kamer te gaan zitten zoals Zalm.
In een andere topic schreef ik dat ik godvergeten blij ben in Nederland te wonen, maar het is wel noodzaak een vinger aan de pols te houden om het zo te houden.
Vol verbazing lees ik dat de klojo`s die in onze demissionaire kabinet zitten de polen alsnog vrije toegang willen verlenen tot Nederland, hoe kan dit nu in godsnaam, ze mogen geen belangrijke beslissingen meer nemen, maar willen wel Polen toelaten terwijl er zoveel werkelozen zijn in Nederland.
Zou het niet eerder voor de hand liggen om werkelozen te scholen en te stimuleren de open arbeidsplaatsen in te nemen????????
Neeeeeeeh volgens de VVD niet, begrijpelijk want Polen zijn veel goedkoper, deze partij heeft maar n belang alle gekleurden eruit en het verzieken van de loon en arbeidsvoorwaarden.
Het geweld op straat van de jeugd is duidelijk een gevolg van het regeringsbeleid om iedereen in het arbeidsproces te betrekken, althans de vrouwen want voor de jeugd doen ze weinig.
Ik heb zelf een kleinzoon die vandaag 21 is geworden, toen moeders ging werken omdat Pa zijn salaris niet voldoende was de boel op een behoorlijke manier draaiende te houden, ging dit manneke de mist in, de toezicht was weg.
Oma en ik hebben dit manneke onder onze hoede genomen, oma was altijd thuis als deze billenbijter thuis kwam, we hebben ons een behoorlijke tijd toegespitst op die knul met als gevolg dat ik nu als een aap met zeven lullen rond kan lopen, hij heeft zijn eigen huisje, heeft besef van normen en waarden, gaat naar de avondschool en zijn baas is verguld met hem.
Waar hij dreigde te ontsporen hebben we met aandacht en sturing de knul op het goede spoor kunnen brengen.
Kinderopvang gratis maken is dus een kutmaatregel, als we onze jeugd in goede banen willen leiden dan moet dat van thuis uitkomen, als we moeders gaan stimuleren te gaan werken en kinderen door vreemden op laten voeden dan ontstaan er excessen zo als nu in Nederland.
Beter zou zijn moeders te stimuleren hun kind zelf tot hun 16e jaar te begeleiden en vervolgens de moeder het gemakkelijker te maken als herintreder, inplaats van goedkope Polen binnen te halen.


zieleffe
User
spacer line
 


Maar als u dit onderwerp aansnijd, dan klinkt dat weer zo generaliserend, dit is een groep die uit Turkije afkomstig is en daar nog in de middeleeuwen leven.

Wat hebben wij dan nu mee te maken, dan met mensen die zo graag hun geloof uitdrukkingen willen uiten op straat het alleen Turken zijn, zelfs Nederlanders dat het niet meer onder de noemer kan vallen van enkelingen het zijn er steeds meer die daaraan willen refereren.
Generaliseren is het tover woord, dat het maar over generaliseren gaat geeft het gevoel dat je elke keer maar moet vermelden, en steeds maar weer moet uitleggen dat het over enkelen gaat.
Ieder weet het waar het over gaat, en dan is het weer generaliseren.
Of zijn het de na-apers die het doen voor interessant te zijn.
Ik meen te moeten zien dat het serieus mensen zijn die in overtuiging zich geroepen voelen om dat toonbaar te maken.
Op straat laten zien wat ze zijn en waar de anderen maar rekening mee moeten houden.
i.p.v. naar de moskee gaan en dan je geloof belijden is niets mis mee maar onze samenleving laten zien dat de klok moet terug gezet moet worden gerefereerd aan het achterlijke tijdsperk.
Waar wij ons hebben los van kunnen rukken, vrouwen in nonnen kleding van dat verleden, en in een keer komt het weer op, dat de samenleving dat maar moet accepteren.
Ik ben een individu die accepteert wat ik wil accepteren, en niet anders om.
En of ze dat nou niet leuk vinden is hun zorg niet de mijne.
Verders is je verhaal een politiek analoog waar je van mening kan verschillen.
Niet de mijne maar ja gelukkig kan dat nog, misschien straks ook niet meer,en moet je met die massa mee doen.
Een eigen mening op nahouden wordt bemoeilijkt door ingrepen die uitgelokt worden door lieden die de mening willen op leggen, en zo is het verhaal nooit af.
Komen steeds mee regels die het leven niet meer veraangenamen maar versterkt door dat er geen alternatieven meer over blijven, voor zelf ontplooiing.
Emoticon: Yummie! Emoticon: Nice Emoticon: Shiny Emoticon: Sadley Emoticon: Puh!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Saidja:
Guna 2 heeft zowel met bijgeloof als religie te maken.Veel de vaak wordt guna2 ondergebracht bij zwarte kunst/magie ed.Is beslist niet waar.
Heel veel heeft het te maken met de verering van voorouders, de natuurgeesten.
Volgens mij mag een kris nooit voor kwade praktijken worden gebruikt, een kris wordt echt vereerd.
Aan een familie kris zit het geloof van de voorouders verbonden, die zich zullen wreken als je de kris verkeerd gebruikt.
Bron:Indische overlevering 1e generatiemerapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Feit is wel, wat Woutertje wil:26.000 asielzoekers generaal pardon geven, dat je nog meer problemen krijgt, want over 5jaar zijn het er 50.000.
Polen binnenlaten, omdat er zoveel werkloosheid is in Nederland?daar nek je het bedrijfsleven mee en diegene die dolgraag uit de bijstand en de WAO willen komen
Vergeet ook het aantal Bulgaren , hebben hier in Den Haag een aardig handeltje huisjesmelkerij opgericht.
Ben een keer meegegaan naar een pand: verhuurd aan 6 Oost-Europeanen a 175,00 per maand.[ een kamertje van 3x3, geen verwarming, douche delen, alles zo vervuild dat ik de gemeente heb ingeschakeld]
Het pand is op last van de gemeente gesloten, maar de eigenaar is onvindbaar:dit soort panden verwisselen razendsnel van eigenaar en veelal vervalste paspoorten.
De eigenaar is allang met de noorderzon vertrokken en op het pand rustte een enorme ernergieschuld, de bewoners staan op straat.
Malam, ik ben het met je eens dat gratis kinderopvang een niet altijd goede oplossing is.
Dat man en vrouw allebei werken is tegenwoordig een luxe noodzaak, in veel gevallen een methode om de aangegane schulden te kunnen betalen.
Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, weet ik ook wel.
Maar ik wil alleen maar zeggen: als je kinderen wilt, kies daar dan ook voor, en smijt ze niet na je zwangerschapsverlof in een creche.
EEN KIND IS GEEN ASIELDIER
Als ouder neem je de verantwoordelijkheid om voor je kind te zorgen, dit recht hebben zeMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 02-12-2006 16:53 zieleffe wrote:

...

Wat hebben wij dan nu mee te maken, dan met mensen die zo graag hun geloof uitdrukkingen willen uiten op straat het alleen Turken zijn, zelfs Nederlanders dat het niet meer onder de noemer kan vallen van enkelingen het zijn er steeds meer die daaraan willen refereren.
Generaliseren is het tover woord, dat het maar over generaliseren gaat geeft het gevoel dat je elke keer maar moet vermelden, en steeds maar weer moet uitleggen dat het over enkelen gaat.
Ieder weet het waar het over gaat, en dan is het weer generaliseren.
Of zijn het de na-apers die het doen voor interessant te zijn.
Ik meen te moeten zien dat het serieus mensen zijn die in overtuiging zich geroepen voelen om dat toonbaar te maken.
Op straat laten zien wat ze zijn en waar de anderen maar rekening mee moeten houden.
i.p.v. naar de moskee gaan en dan je geloof belijden is niets mis mee maar onze samenleving laten zien dat de klok moet terug gezet moet worden gerefereerd aan het achterlijke tijdsperk.
Waar wij ons hebben los van kunnen rukken, vrouwen in nonnen kleding van dat verleden, en in een keer komt het weer op, dat de samenleving dat maar moet accepteren.
Ik ben een individu die accepteert wat ik wil accepteren, en niet anders om.
En of ze dat nou niet leuk vinden is hun zorg niet de mijne.
Verders is je verhaal een politiek analoog waar je van mening kan verschillen.
Niet de mijne maar ja gelukkig kan dat nog, misschien straks ook niet meer,en moet je met die massa mee doen.
Een eigen mening op nahouden wordt bemoeilijkt door ingrepen die uitgelokt worden door lieden die de mening willen op leggen, en zo is het verhaal nooit af.
Komen steeds mee regels die het leven niet meer veraangenamen maar versterkt door dat er geen alternatieven meer over blijven, voor zelf ontplooiing.
Emoticon: Yummie! Emoticon: Nice Emoticon: Shiny Emoticon: Sadley Emoticon: Puh!

OM ziel dit is een ongefundeerd antwoord waar ik niets mee kan.
Nonnenkleding, meningen opleggen en met de massa meedoen, mensen die interresant willen doen en Nederlanders die onder noemer van Turk willen vallen.
Uw verhaal is zo verward, dat ik begin te denken, zo als ik al eerder zei, dat u protesteerd om te protesteren en ik krijg steeds meer de indruk dat u anti bent.
Met anti bedoel ik dat als iemand A zegt dat u zich altijd geroepen voelt om B te zeggen.
Het heeft dan ook totaal geen zin om B te zeggen, want dan zal uw mening ten alle tijden A zijn.
Daarmee tracht u te verdoezelen wat uw eigen overtuiging is, nog sterker mensen als u zijn zwabbers zonder eigen overtuiging, zij kunnen alleen maar commentaar leveren zonder eigen mening, of iets waar ze keihard voor staan.
Doe mij een plezier en lees uw eigen postings eens door, u bent een zwabber die soms een leuk balletje opgooit en vervolgens zelf geen mening hebt waar u zich keihard voor wilt maken.
Als het al zo is dat u, uw menig ventileerd en er komt wat commentaar op, dan vervalt u in uiterst zweverige antwoorden waar iemand niets van begrijpt.
Echt stelling nemen tegen iets is niet uw sterkste kant heb ik gemerkt.
Iemand opnaaien is een koude kunst Om Ziel, maar het is dan ook zo eerlijk om uw eigen mening kenbaar te maken zodat iemand er gefundeerd en inhoudelijk antwoord op kan geven.
Groetjes Malam


Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Wat hebben Allochtonen, Terroristen, voetbal supporters, burka' s en polen te maken met Guna guna?


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

zieleffe
User
spacer line
 


On 03-12-2006 11:11 Albert wrote:
Wat hebben Allochtonen, Terroristen, voetbal supporters, burka s en polen te maken met Guna guna?

Ja niets, maar er wordt zo veel afgeweken van de hoofd topic, dat je het antwoord geeft op de verhalen die ze ten derde brengen..
Dus als ze afwijken dan krijg je ook afwijkende antwoorden. Emoticon: Party! Emoticon: Party!
Malam ik heb het maar als een uitglijder van je begeeft je dicht bij het demoniseren aan, want als je goed leest, en alles over nadenkt moet het toch duidelijk zijn het is geen Russisch wat ik uit bralt volgens jou.
Ik kom dan ook tot de conclusie dat je zelf ook nog al er naast zit, met je verhaal.
maar goed Guna 2 is voor mij duidelijk het hoort bij Indonesie.
Mistirieus, gedoe,in Indonesie, alles op dat vlak is het best te willen weten wat ze er van weten en hoe het werkt zou best eens een wetenschappelijk onderzoek verrassingen kunnen opleveren.
Maar worden ze nu door het moslim zijn, hun mysteries naar de knoppen gebracht.ik denk het wel als je het verschil van 1994 en nu al vergelijkt is er te veel invloed voor hen desatreus voor hun cultuur. Emoticon: Wink Emoticon: Yes! Emoticon: Laugh out loud


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 


On 03-12-2006 11:11 Albert wrote:
Wat hebben Allochtonen, Terroristen, voetbal supporters, burka s en polen te maken met Guna guna?


Inderdaad, ...... misschien is de cafene van de vele kopjes koffie naar het hoofd gestegen, over drugs gesproken ......... misschien is dit iets voor haar ..............

Vriendschapscursus kan vrouw helpen.

Nijmegen - Eenzame vrouwen van 55 jaar en ouder kunnen met een vriendschapscursus nieuwe vriendinnen krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van wetenschapper Stevens van de Radboud Universiteit Nijmegen.
 • Met een cursus kunnen eenzame vrouwen k hun bestaande vriendscappen verbeteren. Maar de vriendschapscursus levert geen echte hartsvriendinnen op.
 • Stevens begon tien jaar geleden als eerste in Nederland met het geven van vriendschapscursussen voor eenzame vrouwen.
  nderde van de vrouwen boven de 55 is eenzaam, aldus de onderzoeker.

  Bron: www.omroepgelderland.nl 11. 00 MET. • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  saidja
  User
  User icon of saidja
  spacer line
   

  Hmm, leuk Zieleffe, maar dat lijkt me niets te maken hebben met guna....
  radioactiviteit is weliswaar een vorm van energie, maar heeft volgens mij niets met magie te maken....Ik vind het jammer dat veel mensen kennelijk willen geloven dat de westerse wetenschap, die nog in de kinderschoenen staat wat betreft het verklaren van de verschijnselen des levens, de wijsheid in pacht heeft. Sterker nog, als iets nog niet bewezen is, bestaat het ook niet.
  Tamelijk kortzichtig. Dus telepathie bestaat pas een jaar of tien, omdat de russen dat toen bewezen hebben ? Lachen... Volgens Einstein is alles energie/trilling. En aangezien iedere soort trilling, iedere andere soort trilling kan beinvloeden, geld dat ook zeker voor gedachten en geluiden.
  Ik neem de magie van de Kris zeer serieus, hoewel ik er geen persoonlijke ervaring mee heb. In principe kun je ieder voorwerp opladen met een speciale soort energie. Of dat verstandig is is een heel ander verhaal.
  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   

  Je moet over de paranormaal gebeuren in indonesia maar gaan lezen of zelf ervaren..
  Als je daar ben met de vakantie kan je zelfs divers guru' s , dukuns etc gaan bezoeken. Emoticon: Smile
  Ga in google zoeken : paranormal indonesia of kebatinan indonesia.
  succes verzekerd.
  Eerst ervaren en dan hier vertellen.


  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  Albert
  User
  User icon of Albert
  spacer line
   


  On 04-12-2006 21:29 sidia wrote:
  Je moet over de paranormaal gebeuren in indonesia maar gaan lezen of zelf ervaren..
  Als je daar ben met de vakantie kan je zelfs divers guru s , dukuns etc gaan bezoeken. Emoticon: Smile
  Ga in google zoeken : paranormal indonesia of kebatinan indonesia.
  succes verzekerd. Eerst ervaren en dan hier vertellen.


  In 2 woorden
  (1) Javaanse (2) Mystiek.

  Zoek het eens op in Google. Heeft ook niet veel met Goena' s te maken. maar wel paranormaal of spiritualiteit.

  Veel plezier. Emoticon: Smile


  Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   

  Kan een nuchtere hollander de javaanse mystiek wel begrijpen ?
  Zie o.a : http://www.subud.org


  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  Jantje
  User
  spacer line
   


  On 05-12-2006 08:46 sidia wrote:
  Kan een nuchtere hollander de javaanse mystiek wel begrijpen ?
  Zie o.a : http://www.subud.org


  Kan net zo goed een paragnostenlijntje bellen. Emoticon: Yeah right!  AnisJ
  User
  User icon of AnisJ
  spacer line
   

  "Ik heb het idee dat we hier n onvruchtbare diskussie uitvoeren of aan het uitvoeren zijn ........ het lijkt er steeds mr op alsof een zebra met een paard of anderhoevig dier probeert te communiceren ....... misschien moeten we gewoon accepteren dat ...............................................................................
  OOST is oost en WEST is west ...... they will never come together, is it not so???  'Ahu kura ahia, mansia nia'

  eveline
  User
  spacer line
   

  Sidia,
  Ik ben er niet zo zeker van dat Hollander zo nuchter zijn.
  Zoals mijn moeder zalige ooit zei; als je 's ochtend ontbeten hebt en je bent daarna dan nog nuchter...dat is nuchter!
  Het ontkennen of met een bochtje heen lopen voor onbekende heeft naar mijn mening niets met nuchterheid te maken. Just a name....

  voor zover ik het weet (druk ik maar heel voorzichtig in he)....een echte guru zult je ook niet op google treffen....die komt je op je pad tegen wanneer je tijd er rijp voor is......' de meester dienen zich aan wanneer de leerling er klaar voor zijn'

  We zijn hier met z'n allen meer gewend tussen de betonnen te bevinden dan in de natuur.....de paranormale in westerse wereld vind ik dan ook niets met magie te maken....ik hoor vaak van de paranormale over magie terwijl ik denk dat ze nog niet eens weten wat magie is.....

  En eerlijk is eerlijk.............de ervaring leer me..waar dan ook is.....mijn antenne scherp te zetten....juist voor de mensen die snel heel hard roepen dat ze niet in guna-guna of magie geloven....
  In welke land dan ook is......of het nou Indonesie, afrika, Suriname..noemt het maar op.............als kind van de boesch boesch ben ik als kind bijna overal ter wereld gewoond. En ik heb veel recpect voor voor de mensen die zo dichtbij de natuur leven en met hun magie..............ook al ben ik het niet altijd eens of niet altijd te rijmen is met mijn manier van leven en/of denken....
  Choose to be optimistic, it feels better. If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito!

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 05-12-2006 19:45 eveline wrote:
  Sidia,
  Ik ben er niet zo zeker van dat Hollander zo nuchter zijn.

  Hangt af , in het algemeen beweren ze dat het zo is.
  Daarom gaan ze bepaalde zaken die ze niet kunnen verklaren vaak ontkennen.

  Anekdote: Een Indonesier trouwde met een Hollandse meisje.
  De nacht na de huwelijksceremonie in Jakarta zag zijn vrouw dat er een vreemde man in de kamer staat.
  In een vreemde mooie kleding en hij draagt ook een keris.
  Er is een boodschap overgebracht , hij verwachte een kennismakingsbezoek van zijn nakomeling en zijn nieuwe vrouw.
  De dag daarop werd toen besproken wie de onverwachte bezoeker zou zijn.
  Dus de familie ging dan naar het oude graf van een javaanse prins (werd gezegd) in Jakarta.Zijn graf was ook bekend als "keramat "graf voor de plaatselijke bevolking.
  Wat bleek , die "man" is ook daar aanwezig .Dus het is toch de oude stamvader geweest (bijna 375 jaar geleden gestorven) die gisteravond op bezoek was geweest.
  Daarna is gebleken dat de hollandse vrouw toch bepaalde gave heeft.
  Je kan het als vloek kunnen zien, want soms zie je dingen die je niet wil zien.
  Geloof het of niet , maar het is gebeurd.
  Zou een nuchtere hollander dat geloven ?


  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  eveline
  User
  spacer line
   


  On 05-12-2006 21:38 sidia wrote:

  ...


  Geloof het of niet , maar het is gebeurd.
  Zou een nuchtere hollander dat geloven ?


  ik geloof je en weet ook dat deze dingen gebeurd.
  Alleen ik zie het bij je voorbeeld anders; het is niet zo zeer dat deze vrouw een gave heeft maar zij staat ervoor open.....ik zal me niet verbazen als zij ook goed contact heeft gehad met haar eigen voorouders(meer betrokkenheid). Het is namelijk niet zo dat zij een geest kunt zien maar het is juist de geest die zich aan haar heeft laten zien..en goede geesten dringen zich niet in op mensen, zeker als ze weten dat men er bang voor is. Mijn visie maar in deze hoor....

  Maar of de 'nuchtere' Hollander dat geloven?
  Nogmaals...........voor mij heeft dat niets met nuchterheid te maken.
  zou het ook niet zo kunnen zijn dat de binding, de betrokkenheid hier met de voorouders meer afstandenlijker zijn dan bij andere culturen?
  Soms vraag ik namelijk af is het nou nuchter te noemen of misschien juist hoogmoed?
  Alles wat onbekend is met zich tegen verzetten alleen is niet voldoende....een oordeel vormen over anderen die het wel geloven..........een plakkertje opzetten als zijnde bijgeloof van die anderen....
  En dat terwijl............als je hier dichtbij het in huis goed kijkt...zoals met oude gezegde etc.etc..veel bijgeloof..........veel dingen zijn hier ook terug te vinden in oude gezegde....zoals in anderen culturen ook dat hebben......
  De vraag is alleen hoe bewust is men met hen leven en in omgaan daarvan?


  Choose to be optimistic, it feels better. If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito!

  AnisJ
  User
  User icon of AnisJ
  spacer line
   

  Mensen die niet in Guna 2 geloven, daag ik uit om naar Jayapura, hoofdstad vanIrian Jaya, af te reizen ...... er is daar een 'spookhuis' waar niemand van de 'locals' en/of anderen die er weet van hebben in wil wonen ..... het huis staat dan k leeg ........ mensen die het kennen, zeggen dat je er mensen hoort praten ..... je ziet er niemand ..... niemand maakt 'geintjes' met je, in ieder geval het is niet bewoond ...... tenzij iemand het durft op te nemen om er in te wonen ............... Emoticon: Devil Emoticon: Devil Emoticon: Devil

  "Dus .......... grootsprekers kom dan op, als je durft ......."

  Ikzelf heb er gn tijd of geld voor ...... bovendien hoef ik niet meer overtuigd te worden .........  'Ahu kura ahia, mansia nia'

  ciater
  User
  User icon of ciater
  spacer line
   


  Zal deze er op afsturen AnisJ dan is het zo voorbij met die spookerij Emoticon: Party! Emoticon: Yummie! Emoticon: Nice  zieleffe
  User
  spacer line
   


  Handen en kleding in buik Indonesische krokodil
  06 december 2006, 11:28 (10 reacties)
  JAKARTA (ANP) - In de buik van een in het zuidoosten van Indonesi gedode krokodil zijn twee handen, een been en kledingsstukken gevonden. Inwoners van Kupang op West-Timor hadden de vijf meter lange krokodil gevangen.
  Het reptiel zou de afgelopen weken drie mensen hebben verslonden, meldde de krant The Jakarta Post woensdag.
  De bewoners staken met kapmessen woedend in op het in een nylon net gevangen reptielenwijfje. Toen de krokodil dood was, sneden zij de buik open en vonden in de maag de lichaamsdelen, menselijk haar, een T-shirt en onderbroeken, onder meer van een 59-jarige visser.
  Na de lugubere vondst hebben de West-Timorezen het dier gevild. Volgens het dagblad namen zij de stukken vlees mee naar huis voor het avondeten.

  Loop dat even slecht af hebben ze iets vergeten?


  Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

  saidja
  User
  User icon of saidja
  spacer line
   

  Mystiek is iets van overal. onverklaarbare dingen ook. Ik vind het dus onzin om te stellen dat een westerling nooit iets van oosterse mystiek zou kunnen begrijpen. In feite is dat een beetje rascistisch... De Mystici van de wereld zijn het trouwens in hoofdlijnen altijd met elkaar eens geweest, het zijn de volgelingen geweest die eeuwig twistten. Dus wat maakt het uit waar je vandaan komt, ik denk dat het er eerder vanaf hangt hoe logisch je bent, hoe gevoelig je bent voor de realiteit en hoe slim je bent. Iemand die dom is, snapt het toch niet al komt ie uit Java. En hoewel ikzelf weinig over de Indonesische varianten van magie en mystiek weet, heb ik al veel magie en mystiek ervaren. Geen enkele reden dus om er in indonesie naar op zoek te gaan. Ik hoor liever nog een mysterieuze ervaring van een ander, Je kunt echt niets leren over mystiek door enkel boeken te lezen.....
  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  91,856,658 topic views - 241,618 posts - 13,746 topics - 35,167 members - last post @ 20-06-2021 11:00 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  149,831,979 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com