indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Anis, ben ook Christen, maar daarom mag je wel over guna praten?
gewoon op een normale manier?
Sinterklaas en de Kerstman is dan ook guna2 met deze figuren worden de kids al eeuwen in de maling genomen.maar ze geloven nog steeds, althans...
Nee Anis, ik zal geen duivelse zaken opzoeken, maar een beetje nieuwsgierigheid naar die lange geschiedenis van Ned.Indiesaidja
User
User icon of saidja
spacer line
 

Beste Merapi. toen ik 11 was, heb ik ook een droom gehad. Ik droomde dat ik het mooiste meisje van de stad redde,en dat ze van me hield.In die droom was ik al volwassen. de droom ging nog verder dan dat maar ik weet nog wat ik hardop zei toen ik wakker werd ;"ik red het mooiste meisje maar ik kom niet in de krant. ha ha." Een poos later droomde ik dat ze geboren werd. En weer later nog wat. Anderhalf jaar geleden kwam die eerste droom uit. Precies zo.
Omdat ik op het eerste gezicht gek op haar was, maar toen niets gedaan heb omdat ik dacht dat wachten verstandiger was (ik lag in de kreukels en had last van wat hersenletsel na wat ongevallen.) is ze nu erg kwaad op me geweest.
of nog. Ze noemde zich in het begin Eva en was toen 19 jaar. Is dat grappig of wat. Kortgeleden heb ik door een fietsvalpartij mijn schouderblad gebroken.
Een meisje hielp me toen, Ik mocht bij haar vriend op de motor naar huis.Dat meisje heette Eva. Haar vriend heette Ed. En dat is toevallig omdat mijn laatste droom die uitkwam ( kortgeleden) ging over een actie van het meisje uit mijn dromen. Daar kwam alleen en ander figuur in voor en die heet ook Ed.
Ik irriteer me aan het feit dat het hle verhaal nog minstens 100 keer sterker is. En het houd niet op. Ik probeer er zo weinig mogelijk over te denken, omdat dat toch tot niets leid, maar ja. Het valt zo niet mee om op een normale manier met dat grietje om te gaan. Ik dacht, misschien heb je advies, jij bent al moeder enzo. En hebt hier ook ervaring mee !
groetjes , Saidjasaidja
User
User icon of saidja
spacer line
 

En Merapi, bedankt dat je die droom deelde. Dromen hebben een belangrijke rol in mijn leven gespeeld vroeger. Nu weer.Een paar jaar geleden droomde ik dat mijn vader stierf. Hij stierf precies zo, tien dagen later.Dus ik ben er op zich aan gewend om met helderziende ingevingen en dromen om te gaan, evenals met andere aanverante zaken, maar wat me nu allemaal overkomt is tamelijk wonderlijk. Vandaar dat ik graag wat advies zou willen of anders vertel me wat voor gevoel je krijgt als je mn verhaal leest.

nogmaals de groetjes, Saidjamerapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Lieve Saidja, ik ga morgen uitgebreid op je vraag in.
je moet je eerst losmaken van al die gebeurtenissen.
Het eerste gevoel wat ik krijg, is dat je niet goed in je vel zit, mogelijk verslavingsproblemen, angststoornissen.
Is er iets van de dood van een jong kind?saidja
User
User icon of saidja
spacer line
 

Nou nee. Niet echt, maar ik heb wel een paar jaar teveel pijn gehad om me te kunnen concentreren. Het is ook niet dat ik behoefte heb aan bovennatuurlijke zaken. Hoewel je sommige dingen gewoon als extreem toeval af kunt doen, lukt me dat in dit geval niet meer. Is het niet vreemd als je een helderziende droom hebt zover vooruit dat je hem allang uit je hoofd hebt gezet op het moment dat ie uitkomt ? Ik heb trouwens nooit helderziende dromen over mensen waar ik niet om geef. Maar goed.
Ik voel me verder prima, en word snel weer gezond, alleen met de liefde wil het dus niet zo vlotten. Ha ha. Hoewel ik in een een beetje beledigde bui heb verteld dat ik haar heb gered, door op het laatste nippertje aan een autostuur te trekken, kan ik natuurlijk niet vertellen hoe de zaak echt in elkaar steekt.
Ik heb geen zin om een claim op haar te leggen, en ik kan niet verwachten dat ze zo een sterk verhaal zomaar gelooft, ook al heb ik van bijna alles getuigen.
Ik heb liever dat ze me zo leuk vind. Maar omdat ik sterk vermoed dat ze verliefd op me geweest is , kan ik me maar beter een beetje gedeisd houden ja. Dus zal ik je eerste advies maar opvolgen. En het ff loslaten.
En als iemand nog wat te melden heeft over GunaGuna... Meld het dan

Saidja


AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 


On 15-11-2006 19:20 merapi wrote:
Anis, ben ook Christen, maar daarom mag je wel over guna praten?
gewoon op een normale manier?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 • Merapi yth.,

  "Het begint altijd bij nieuwsgierigheid ........ maar dan daarna .........
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Sinterklaas en de Kerstman is dan ook guna2 met deze figuren worden de kids al eeuwen in de maling genomen.maar ze geloven nog steeds, althans...
  _____________________________________________________________
 • "Geloof mij de duivel/sitang is niet 'kinderachtig'; zoek maar in de bijbel de passage op van n van de discipelen die vroeg hoe de duivel eruit ziet; Jesus zei dat de duivel als een engel tot jou kan komen - je zult hem niet herkennen ............. alleen door/via Jesus of/en God ........... (geen letterlijke citaat !!!)"
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Nee Anis, ik zal geen duivelse zaken opzoeken, maar een beetje nieuwsgierigheid naar die lange geschiedenis van Ned.Indie

 • Er zijn mensen die door 'hun ziel aan de duivel op te offeren' zichzelf 'onkwetsbaar' kunnen maken voor kogels ...... bijvoorbeeld.
 • 'Spiritueel gezien' is de moordaanslag op Adolf Hitler hl 'merkwaardig' ; ik persoonlijk vind van niet als je weet dat Hitler gebruik maakt van een 'Indiase magier" ...... er is een boek over hem geschreven, de naam van de schrijver weet ik niet meer, de uitgever is 'Intermediar'.
  Zijn de Nazi's z aan hun 'hakenkruis' gekomen ............................ ???
  Als Christenen zul je ongetwijfel de uitspraak kennen dat God, Isral en Israli's als 'zijn volk' beschouwd ...... misschien valt hierdoor te verklaren waarom er zoveel 'Joden' (miljoenen) 'om zeep geholpen' zijn ..... een normaal mens zou hl wat slapeloze nachten hebben om 'dit' te doen ......... ik zeg k wel:


  "Mohon Tuhan kasih sitang diapunya kutuhan !!!"
 • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  merapi
  User
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Lieve Anis, ik denk dat je toch heel veel onderwerpen door elkaar haalt, ook ik ben een gedoopte Christen, maar daarom mag je toch wel wel met andere forumleden praten over guna?
  Dit heeft niets te maken met zwarte magie!!
  Trouwens, Anis, de hele Bijbel staat vol met guna-guna.
  En je vergelijking met Adolf Hitler kan ik echt niet plaatsen!waar heb je het over?
  Wil je misschien ook beweren dat de duizenden kampslachtoffers in Ned.Indie omgekomen zijn omdat ze hun ziel opofferden,
  Anis, hou op met die onzin!
  Open je ogen, zowel de bezetting in Ned.Indie alsook in de oorlog WO2 was te wijten aan rassenhaat en machtswellust  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 16-11-2006 19:31 merapi wrote:
  Open je ogen, zowel de bezetting in Ned.Indie alsook in de oorlog WO2 was te wijten aan rassenhaat en machtswellust

  Als ik de geschiedenisboeken van mijn zoon lees (heb vaak moeten overhoren) was het gebaseerd op economische redenen.
  En niet betaalde oude rekeningen.


  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  merapi
  User
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Natuurlijk Om Sid, u bevestigt, wat ik daarboven hem geschreven.
  Onzinnige rassenhaat en natuurlijk de economische redenen.
  Den Haag was de grote stad, voor planters uit Deli, nog steeds is het Statenkwartier een echte Indische wijk.
  De onbetaalde rekeningen:ja de mensen die echt alles zijn kwijtgeraakt in Nederlands Indie, ik doe mn best voor hen.
  Niet alleen de generatie die N.I. heeft meegemaakt, maar ook hun cucus hebben recht op eventuele schadevergoeding
  De Joodse gemeenschap heeft recht op een flinke tegoedkoming, waarom de Indo gemeenschap niet!!!
  Ze hebben minstens zoveel veel geleden  saidja
  User
  User icon of saidja
  spacer line
   

  Oke. Eigenlijk heb ik op dit Forum niets te zoeken, behalve dat hier een topic over Guna Guna is. Maar goed, ik ben er al uit. Al twee jaar komt een oude droom van me uit. Ik weet hoe ik er een einde aan kan maken, want ik weet nog hoe de droom eindigde, ik probeer iets uit te leggen aan een dame.Als ik dat eenmaal verteld heb, dan ben ik aan het einde van de droom, want daarna werd ik wakker. Ik ben slechts bevreesd over hoe dat meisje dat op zal pakken.
  Ach er zijn ergere dingen in het leven,maar ik ben het kotsbeu dat ik bijna alles wat ik de laatste tijd beleefd heb al lang geleden gedroomd heb. Dus thnx Merapi.
  Ik geloof niet dat ik nog advies nodig heb, maar bedankt dat je me over die droom van je dochter verteld hebt. Toch een steuntje in de rug, ha ha.
  Als er iemand nog over echte guna guna wil vertellen, doe dat.

  Mij is ooit geleerd hoe je voorwerpen kunt opladen met bepaalde soorten energie. Hoewel dat tijdens een Tai-Chi seminar was, Is de meester ook meester in Pencak en hij weet veel van krissen. Als je op driekrachtenleer googled, is de eerste site die je tegenkomt van Frank de Rijk. Een leerling van de meester en dus een collega van mijn oude leraar. Wat me toen is geleerd , wist ik altijd al. Vroeger maakte ik ook gebruik van die kennis, maar dat is al tien jaar geleden. En bovendien is het in de meeste gevallen onverstandig.
  Tenzij je iemand kunt genezen of helpen op afstand.
  Ik poneer ff een stelling. Alle hulpmiddelen voor guna guna zijn slechts bedoelt om de aandacht beter te kunnen richten en de concentratie te verhogen. De magie is ook zonder die hulpmiddelen mogelijk....

  Saidja  saidja
  User
  User icon of saidja
  spacer line
   

  Wat betreft Adolf Hitler. Hoewel die duidelijk geen magier was, heeft hij wel degelijk gebruik gemaakt van magische symbolen om hele massas te beinvloeden. Dat is toch ook Guna Guna lijkt mij. De omgekeerde swastika.
  De shaolinmonniken formeren zich vaak in de vorm van een swastika, die geluk symboliseerd, of het goede.De swastika heeft voor mij dan ook geen negatieve lading. Omgedraaid wel.
  En inderdaad, de hele bijbel staat vol guna guna. Daar word dagelijks door miljoenen mensen over gepraat. Kan dat kwaad ? lijkt me niet hoor.
  De groetjes en tot ziens. ik kijk volgende week nog wel eens of jullie nog iets echt interresants te melden hebben over guna guna.Eigenlijk kom ik nooit op forums, behalve de politieke discussies van de SP dan. Stem SP !
  22 november !

  Het beste allemaal, Saidja.  AnisJ
  User
  User icon of AnisJ
  spacer line
   


  On 16-11-2006 19:31 merapi wrote:
  Lieve Anis, ik denk dat je toch heel veel onderwerpen door elkaar haalt, ook ik ben een gedoopte Christen, maar daarom mag je toch wel wel met andere forumleden praten over guna?

  _____________________________________________________________
 • "Ik beweer toch niet dat je erover mag hebben ............. ik raad jou alleen af, want als je jou 'nieuwsgierigheid'wil bevredigen zul je toch wel erachteraan gaan ..........."
  _____________________________________________________________

  Dit heeft niets te maken met zwarte magie!!
  _____________________________________________________________
 • Dus jij weet alles al over het verschil tussen 'witte' en 'zwarte magie' waarom stel je dan jouw 'nieuwsgierige vragen in dit topic ...........
  _____________________________________________________________

  Trouwens, Anis, de hele Bijbel staat vol met guna-guna.

  _____________________________________________________________
 • Onder 'guna 2 versta ik 'zwarte magie', jij maakt blijkbaar gn verschil ...............................
  _____________________________________________________________

  En je vergelijking met Adolf Hitler kan ik echt niet plaatsen!waar heb je het over?

 • Ter algemene info, van die generaals - ik geloof dat er 3/4 zijn - trouwens een generaal is een top(b ?)-baan in Hitlers leger, was er n die zich door 'zijn christelijke motief' liet leiden; hij vond Hitler een bedreiging voor de 'Duits/Christelijke waarden' ...... dit werd verteld in een documentaire over die moordaanslag op Hitler, door deze generaals ........... 'ik begrijp niet dat door deze 'bomaanslag op Hitler' er maar n dode was, hij had zelf niets (een paar schrammen)' ......... omdat een eiken tafelpoot de kracht van de 'bomexplosie' tegenhield ......... "waren die generaals nou zo stm ....... ik denk het toch niet h ..........." Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry

  Wil je misschien ook beweren dat de duizenden kampslachtoffers in Ned.Indie omgekomen zijn omdat ze hun ziel opofferden.

  _____________________________________________________________
 • Ik beweer niets ............... jij suggereert ......... ik heb het over de situatie in Europa en niet in het toenmalig Nederlands-Indi ..........
  _____________________________________________________________

  Anis, hou op met die onzin!
  Open je ogen, zowel de bezetting in Ned.Indie alsook in de oorlog WO2 was te wijten aan rassenhaat en machtswellust.

  _____________________________________________________________
 • "Daar weet jij dus alles over ..... vertel maar jouw ervaring(en) dan .........."

  AFZENDER:

  AnisJ


 • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  merapi
  User
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Om Sid em Saidja,
  guna guna is gewoon overal en wat betreft politici:kijk door de leugens heen!
  De enige doelstelling is macht, niets meer of minder.
  Je kunt iemand helpen door positieve energie te sturen, toeters en bellen zijn niet eens nodig.
  Alle religies staan bol met guna2,blijkt maar weer dat mensen niet zonder bijgeloof kunnen.
  Wat is het verschil tussen een selamatan, een R.K. mis of een protestants avondmaal? vrijwel niets, het gaat om dankzegging[natuurlijk de spijsvoorschriften is anders]  AnisJ
  User
  User icon of AnisJ
  spacer line
   


  On 17-11-2006 13:31 saidja wrote:
  Wat betreft Adolf Hitler. Hoewel die duidelijk geen magier was, heeft hij wel degelijk gebruik gemaakt van magische symbolen om hele massas te beinvloeden. Dat is toch ook Guna Guna lijkt mij. De omgekeerde swastika.

  _____________________________________________________________
 • "Goed gezien 'Sadja" .................
  _____________________________________________________________


  De shaolinmonniken formeren zich vaak in de vorm van een swastika, die geluk symboliseerd, of het goede.De swastika heeft voor mij dan ook geen negatieve lading. Omgedraaid wel.

  _____________________________________________________________
 • Volgens een INDOn. kennis bestaat er k 'Pancak Silat' met G 2 !!!
  _____________________________________________________________

  En inderdaad, de hele bijbel staat vol guna guna. Daar word dagelijks door miljoenen mensen over gepraat. Kan dat kwaad ? lijkt me niet hoor.

  _____________________________________________________________
 • Nee natuurlijk niet ....... hoe mr 'Sitang' en 'zijn werken' in het daglicht gezet worden hoe beter ............ 'nogmaals (geen letterlijke citaat) ..... ik dacht dat er in de bijbel (Jesus ?) gezegd wordt ......... waar God is is de duivel k ....
  maar dat betekent k waar de duivel is ........... is God er k, ya th' .........
  _____________________________________________________________


  De groetjes en tot ziens. ik kijk volgende week nog wel eens of jullie nog iets echt interresants te melden hebben over guna guna.Eigenlijk kom ik nooit op forums, behalve de politieke discussies van de SP dan. Stem SP !
  22 november !

  Het beste allemaal, Saidja.


 • Inderdaad, ik ga k stemmen .......... U k ???

  AFZENDER:

  AnisJ


 • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  merapi
  User
  User icon of merapi
  spacer line
   

  ja, Anis, natuurlijk ga ik stemmen op de SP!
  Ik word doodziek van Bos,Balkenende en Rutte, maar het blijft afwachten hoe die formatie er uit komt te zien na 22-11  Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   


  On 16-11-2006 21:23 sidia wrote:

  ...

  Als ik de geschiedenisboeken van mijn zoon lees (heb vaak moeten overhoren) was het gebaseerd op economische redenen.
  En niet betaalde oude rekeningen.


  Om Sid,
  De grote aanleiding van de tweede wereld oorlog is de onvrede en armoede van het Duitse volk geweest na de eerste wereldoorlog.
  De geallierden hadden na de Eerste Wereldoorg Duitsland een enorme oorlogsschuld opgelegd.
  Duitsland betaalde dat in geld en goederen, zo kon het gebeuren dat er bijv. honderden locomotieven stonden weg te rotten in Elzas Lotharingen die als oorlogschuld aan Frankrijk waren geleverd.
  Duitsland bestond oudsher al uit kleine staatjes die te pas en te onpas met elkaar aan het knokken waren, waardoor het vechten de duitsers in het bloed zat.
  Toen Duitsland dan ook rond 1930 goederen produceerde als een grootmacht om hun oorlogschulden af te betalen en daarbij straatarm bleven was het een koude kunst om voor brillant demagoog als Hitler was, het volk op te hitsen en achter zich te krijgen.
  Een schuldige was ook gauw gevonden, zoals bekend het Jodendom.
  Na de WO twee is het slimmer aangepakt, de geallierden hebben eerst Duitsland op het paard geholpen en nadat de economie goed draaide werd pas begonnen met het innen van de oorlogsschuld.
  Wat Hitler, Goering, Eichmann en de rest van deze bandietenbende met guna guna te maken hebben , tja dat weet ik niet.
  n ding is zeker zij waren de verpersoonlijking van het kwaad.
  Mas Rob
  User
  User icon of Mas Rob
  spacer line
   


  On 16-11-2006 22:20 merapi wrote:

  De Joodse gemeenschap heeft recht op een flinke tegoedkoming, waarom de Indo gemeenschap niet!!!
  Ze hebben minstens zoveel veel geleden


  Merapi,
  Denk eerst eens na voordat je schrijft. In Indi waren geen gaskamers... Het, met in het achterhoofd een zak met geld, gelijkstellen van de internering van de Indische Nederlanders met de vernietiging van de joden is een beschamende vorm van lijkenpikkerij. Emoticon: Angry Emoticon: Angry

  Salam
  Rob

  P.S. De 'indo gemeenschap' heeft al tegemoetkomingen gehad. Krijgsgevangenen hebben in 1956 een (weliswaar kleine) genoegdoening van Hfl. 264,- ontvangen als uitvloeisel van het vredesverdrag van San Francisco en het bilaterale Yoshida/Stikker akkoord van 1951. Indische burgerslachtoffers (ook die van de bersiap-periode) hadden recht op een uitkering op grond van de WUBO (Wet Uitkering Burger-Oorlogslachtoffers 1940-1945) . Daarnaast heeft de 'indo gemeenschap' al een bedrag van 15.773.400,66 ontvangen als 'Het Gebaar' van de Nederlandse regering vanwege, zo werd gezegd, 'vermoedelijke tekortkomingen in het naoorlogse rechtsherstel.'  AnisJ
  User
  User icon of AnisJ
  spacer line
   

  Malam yth.,

  ".... de historische feiten zijn 'overbekend' ........ maar om het plaatje helemaal af te hebben moet/dien je andere 'zaken' te betrekken ..... die nog niet eerder bekend waren .......... voor het 'totale histories plaatje' ......... Westerlingen willen het alleen 'nuchter' analyseren ........... maar de Nazi's hadden k voor andere 'zaken belangstelling', men zocht k naar de 'Heilige Graal' (wat dat k mag voorstellen) men liet zelfs een expeditie naar de Himalaya gaan om 'Sangri La' te bestuderen ....... dus zij waren k wel 'degelijk met 'mystiek' bezig ....."

  Sampai disini dulu,

  AnisJ


  'Ahu kura ahia, mansia nia'

  merapi
  User
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Mas Rob, bedankt voor uw reactie,
  Ik besef dat ik de Indische slachtoffers niet gelijk kan stellen met de nazi-slachtoffers.
  Maar u kunt niet ontkennen dat de ramp met de Junyo Maru alleen al 5600 slachtoffers heeft geeist.
  Natuurlijk waren er geen gaskamers in Indie; genocide was een plan van Hitler.
  Maar als de bezetting door de Jappen nog langer had geduurd, dan was de complete Indo bevolking, de blanke bevolking uitgeroeid, maar ook de Inheemse bevolking tot slavernij gebracht.
  Mas Rob hoe had er dan uitgezien: de Javaan is Moslim, de Jap vereert zijn keizer; kortom de knevelarij was nog erger dan onder de Ned.overheersing.
  Voor de goede orde: heb beslist geen koloniale denkbeelden, integendeel  Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   


  On 17-11-2006 20:00 AnisJ wrote:
  Malam yth.,

  ".... de historische feiten zijn overbekend ........ maar om het plaatje helemaal af te hebben moet/dien je andere zaken te betrekken ..... die nog niet eerder bekend waren .......... voor het totale histories plaatje ......... Westerlingen willen het alleen nuchter analyseren ........... maar de Nazis hadden k voor andere zaken belangstelling, men zocht k naar de Heilige Graal (wat dat k mag voorstellen) men liet zelfs een expeditie naar de Himalaya gaan om Sangri La te bestuderen ....... dus zij waren k wel degelijk met mystiek bezig ....."

  Sampai disini dulu,

  AnisJ

  Dat is waar Anis, er zijn hier en daar expedities geweest, ook naar natuurvolkeren, om te trachten een link te leggen naar de oorsprong van de edelgermanen zo als zij zich zelf noemden.
  Voor de rest was de Duitse oorlogsmachine er alleen maar opgericht een duizendjarig rijk op te richten met als voorman Hitler die zich graag met Alexander de Grote en Napoleon vergeleek.
  De mystiek speelde daarbij nagenoeg geen rol, de grote Nazi voormannen hadden ook niets met het geloof.
  Het feit dat het heeft kunnen gebeuren is meer het juiste moment en de erbarmelijke toestand van het Duitse volk na WO 1, daar heeft Hitler slim gebruik van gemaakt en niet met mystiek maar met terreur.
  Dat de westerling het nuchter wil bekijken, daar kaan ik niet over oordelen, voor mijzelf geldt dat wel, ik bekijk het inderdaad nuchter, voor mij was het de grootste oorlogsmisdadiger de de wereldgeschiedenis heeft voortgebracht.
  Ik heb ook al eerder gezegt, dat ik niets heb met guna2, alhoewel ik moet bekennen dat veel dingen niet te verklaren zijn.

  Mas Rob
  User
  User icon of Mas Rob
  spacer line
   


  On 17-11-2006 20:18 merapi wrote:
  Mas Rob, bedankt voor uw reactie,
  Maar als de bezetting door de Jappen nog langer had geduurd, dan was de complete Indo bevolking, de blanke bevolking uitgeroeid, maar ook de Inheemse bevolking tot slavernij gebracht.


  Een verhaal dat af en toe met grote stelligheid verteld wordt, is dat van een genocide die Japan in 1945 op het punt stond uit te voeren, en die slechts verhinderd werd door de atoombommen en de daaropvolgende snelle capitulatie. Er zou een uitgebreid Japans plan plus Keizerlijk bevel bestaan om alle genterneerden en krijgsgevangenen te doden als een Japanse nederlaag in zicht was.

  Het blijkt een taaie mythe, ondanks het ontbreken van enig bewijsmateriaal. Gezien de toenmalige Japanse machtsstructuur iligt het niet voor de hand dat er een gedetailleerd bevel werd gegeven vanuit n centraal punt, en het is niet waarschijnlijk dat de strijdkrachten veel gehoor zouden hebben gegeven aan een dergelijk centraal bevel.


  Maar u kunt niet ontkennen dat de ramp met de Junyo Maru alleen al 5600 slachtoffers heeft geeist.

  Daar heb ik ook geen behoefte aan. In de oorlog zijn er in voormalig Nederlands-Indi gruwelijke dingen gebeurd. Dit wil echter niet zeggen dat de lotgevallen van de Indische Nederlanders, een groep waarvan de grote meerderheid de oorlog heeftt overleefd, zijn te vergelijken met de uitroeiing van de Joden. Van de naar schatting 140.000 Joden die Nederland in mei 1940 telde, zijn er ongeveer 101.800 vermoord.


  de Javaan is Moslim, de Jap vereert zijn keizer; kortom de knevelarij was nog erger dan onder de Ned.overheersing


  Kortom, hier snap ik dus geen jota van.  merapi
  User
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Nee Mas Rob, de jap deed het anders: ze hadden maling aan Westerse verdragen en hun genocide was gericht op langzaam kapot martelen en uithongeren, door ontbering stierven de burgers, dwangarbeiders en krijgsgevangenen vanzelf/.
  Natuurlijk werd dit bevel vanuit een centraal punt gegeven:linea recta van die keizer.
  Er waren natuurlijk hoge generaals die daar een rol in speelden.
  Maar je kunt de genocide op de Joden niet vergelijken met Indie: het is dat Japan capituleerde, anders was half Indonesie uitgeroeid  Mas Rob
  User
  User icon of Mas Rob
  spacer line
   

  Enkele citaten van J. van Goor, een internationaal gewaardeerd historicus verbonden aan de Universiteit van Utrecht:

  " De Japaners waren niet uit op de fysieke eliminatie van de Europeanen . In de plannen die zij voor de oorlog hadden opgesteld was daarvan geen sprake. Bovendien was er sprake van een zekere behoefte aan bewondering en erkenning door de Europeaan. (...)
  "Men wilde in eerste aanleg de Europeanen aan het gezicht onttrekken. De autochtone bevolking mocht niet worden herrinnerd aan het Westen. Eventueel zouden de genterneerden na de oorlog naar hun land kunnen terugkeren. (...)
  "In de loop van de oorlog begon de oorspronkelijke Japanse verwachting dat de westerlingen na de oorlog naar hun eigen land terug zouden kunnen keren, aan kracht in te boeten.De militaristische ideologie (...) verbond Japans grootheid en missie in de wereld met een groeiende minachting voor iemand die zich niet voor zijn land had gegeven. (...)
  "Met de achteruitgang van de Japanse postitie in 1943 werden de maatregen tegen de genterneerden strenger.(...) Het kamppersoneel bestond uit militairen, vaak Formosanen en Koreanen, weinig ontwikkelde personen die tevoren door de Japanners waren gendoctrineerd met een afkeer van westerlingen. (...)
  "De meeste kampbewoners konden echter veelal uit de buurt van hun bewakers blijven. Het was de onzekerheid over wat zou knnen gebeuren die zelfs het geringe aantal Japanners in de kampen zo bedreigend maakte"
  Bron: J. van Goor, Indi/Indonesi. Van kolonie tot natie (Utrecht, 1987) pp.79-84.

  Ik sla de historische kennis van Van Goor hoger aan dan die van jou, Merapi. Zonder bronnen en argumenten zijn jouw beweringen niets anders dan gebakken lucht.

  Over uitroeiing gesproken. In 1943 werd in de US een commissie onder leiding van het State Department geformeerd die zich ging buigen over de vraag wat te doen met Japan na een capitulatie. Door een vertegenwoordiger van het Navy Department werd in alle ernst 'de vrijwel totale uitroeiing van de Japanners als ras' bepleit.
  Bron: L. De Jong. Het Koninkrijk der Nederlanden in de tweede wereldoorlog. Deel 11b, Nederlands-Indi , p. 117.

  Salam
  Rob  merapi
  User
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Mas Rob, je kunt je wel als een omgevallen boekenkast profileren, dat kan iedereen:bronnen zijn er genoeg te vinden op internet.
  Het feit dat een historicus met een bepaalde opvatting komt wil nog niet zeggen dat dit de ultieme waarheid is.
  Daarom juist een academische discussie.
  De Jong is door diverse historici tegengesproken.
  Maar ik zal je snel verder antwoorden,
  salam  Mas Rob
  User
  User icon of Mas Rob
  spacer line
   

  De bronnen zijn niet van het Internet, maar uit mijn boekenkast. Ik heb wel eens een boekje of twee gelezen over geschiedenis....

  Van mij hoeft een 'academische' discussie niet zo nodig op dit forum. Alleen wordt er de laatste tijd zoveel pertinente onzin neergekwakt, dat ik de behoefte had te reageren. Als je dat dan doet met bronnen of argumenten, dan ben je opeens een 'omgevallen boekenkast'. Ach, ik beschouw het maar als compliment.
  Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yeah right!

  Salam
  Rob
  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  94,810,192 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  154,643,078 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com