indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

omdat je een niet Balinese dame tegen het lijf loopt
Ik ben er van overtuigd als Yogya-Bali een Balinesche dame tegen het lijf was gelopen dat hij het niet zo lang had volgehouden in Indonesie en dat hij al bankrut naar Nederland was terug gegaan.
Ik mag dan meestal positief schrijven over de Balinees zelf maar ben zeer zeker niet blind en weet ook dat in het algemeen een Balinees denkt dat alle Orang Barat schatrijk zijn, wil je met een Balinesche schone trouwen zal je dat ook merken in je dompet (portemonee).

Zoals Yogya-Bali over Bali schrijft mag schijnbaar niet maar voor mij zijn veel zaken overduidelijk die hij hier schrijft.
Ik weet van mijzelf ook 100% zeker dat ik mocht het wettelijk mogelijk zijn ik te nooit en te nimmer een huis in Bali zal kopen.
Ik ben er ook stellig van overtuigd dat al die constructies om een huis te kunnen kopen heus niet door een Balinees bedacht.
Jan

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 03-10-2006 23:58 alfa156 wrote:
Arme Yogya.
(1) Als ik zo lees wat je allemaal meemaakt in je leventje , begrijp ik helemaal waarom je zo gefrustreerd bent.
(2) Ooit begonnen in Bali en het daar niet vol kunnen houden omdat je een (3)niet Balinese dame tegen het lijf loopt en daar de Balinese tol voor moet betalen.
(4)......Ik heb nooit gezegd dat je geen grond kan kopen op Bali , maar dat doe je zelf wel.
(5) Mooi trouwens die uitleg die je meent te moeten geven over de plaatsen in Bali aan Sidia. Het geeft precies je frustraties weer en maakt duidelijk waarom je eigenlijk verlangt naar Nederland en niet meer met plezier woont in een afglijdend gebied
(6) dat in feite nu nog economisch in stand gehouden wordt door de bule en zelfs door de Indonesische bevolking op een zijspoor wordt gezet en daardoor afhankelijk wordt van hulp buitenaf.
........
(7) En ik ben blij dat je de Nederlandse taal fout waar je mij zo graag op wil wijzen alsnog gezien hebt, ik hedbdie namelijk alleen maar van jou overgekopieerd in de hoop dat je de ondertoon zou begrijpen.


Beste dame (of is het heer, blijkbaar anoniem willen blijven en geen email bekend maken).

Nummer 1: sorry, maar ik ben niet gefrustreerd. Lezers die mijn stukken langer kennen, weten dat het verre is van daar. Maar daarom hoef ik mijn ogen niet te sluiten en te doen of alles pais en vree is (zoals de Bli-gangers doorgaans willen doen van hun "paradijs". Daarom lees het boek van Fabricius, 64 geleden had hij het al door.)

Nummer 2: ik ben nooit begonnen in Bali maar was al veel eerder in Jakarta en Ambon. Heb het op Bali maar 3 maanden geprobeerd en tot de conclusie gekomen dat het niet mijn eiland is (vanwege die verstikkende aanwezigheid van "verkeerde" bule's; niet vanwege de Balinees).

Nummer 3: ik heb nooit op zoek hoeven gaan naar een vrouw en (dus) een niet-Balinese dame tegen gekomen. Ik heb toevallig met mijn vrouw uit Nederland die 3 maanden op Bali gewoond. Pas na 12 jaar in Indonesia woonachtig te zijn, ben ik met een Indonesische dame getrouwd en had toen allang niets meer te maken met wonen op Bali.

Nummer 4: ik koop geen grond op Bali, ook niet in andere delen van Indonesia. Kan gewoon niet, nu niet en nooit niet. Maar dat anderen dat doen is wel de oorzaak van het omhoog schieten van de prijzen dat uiteindelijk funest gaat worden voor de lokale Balinees die een paria op eigen eiland dreigt te worden.

Nummer 5: de uitleg die ik aan Sidia heeft niets met frustratie te maken. Dit is een oude, bekende constatering; niet alleen van mij maar zo wordt het in vele artikelen beschreven.

Nummer 6: de arrogantie dat de economie in Bali in stand wordt gehouden door de bule. Je reinste neo-kolonialisme. Ook die gebruikelijke klaagzang dat de Balinees door andere Indonesiers op een zijspoor wordt gezet. Dit zou nooit gebeurd zijn als die bule geen interesse zou hebben getoond in het aanschaffen van property en het doen van bepaalde zaken. Kijk naar de werkelijke oorzaak en maak niet van bepaalde gevolgen de oorzaak.

Nummer 7: die taalfout verwijt ik je niet. Ik heb zelf mijn eigen fout geconstateerd. Er staat toch geen enkele verwijzing naar u? Er staat alleen een duidelijke constatering van mijzelf dat het fout staat geschreven en verbeter mijzelf. Gelukkig kan ik nog aan zelfkritiek doen.alfa156
User
User icon of alfa156
spacer line
 

Dank je wel voor je info yogya of toch bali , was zeer verfrissend.
Misschien verwacht je het niet van me maar ik ben in feite een positief ingesteld mens en probeer altijd het beste uit mijzelf en andere te halen. Ik vond en vind je reacties op mijn topic echter zeer veel overeenkomsten vertonen van een gefrustreerd persoon en zijn in mijn ogen alleen maar een persoonlijk ononderbouwde mening. Daar had en heb ik moeite mee en heb me mee laten slepen in deze vorm van meningsuiting. Toch merk ik uit je laatste reactie dat je het respect bezit om mij niet persoonlijk af te gaan vallen en daar dank ik je voor.Mijn verkeerde inschatting over jou geschiedenis vindt ik betreurenswaardig , maar ik blijf bij mijn standpunt dat je kritiek op Bali alleen maar een persoonlijke is (en dat mag hoor) maar verder niet veel toevoegt aan de vraag of Bali in feite nog alleen maar een toeristen eiland is. Ik zie namelijk al heel lang dat dit niet meer zo is en ik vraag me gewoon af hoe we (ja we, want wij zijn daar mede de oorzaak van) dit op een georganiseerde manier in toom kunnen houden. Ook ik ben bezorgd maar heb niet de ilussie dat de tijd hier stil blijft staan en zou dat ook werkelijk niet goed vinden voor het eiland en zijn mensen.
Wat bijvoorbeeld te doen als de Russen zich hier willen gaan vestigen, de in grote lijnen negatief ,agressief en respectloos getypeerde toerist lijkt me nu juist bedreigend voor het charisma van dit eiland.
Dat ik hier woon vindt ik de gewoonste zaak van de wereld zo ook dat ik vindt dat een ieder overal op de aardkloot mag wonen want de aarde is van iedereen. Hoe dat de meerderheid van de lokale bevolking hun indentiteit wil behouden (die ten slotte ook niet constant is geweest in de geschiedenis maar daar juist uit voortgevloed ) is aan hun en aan de meerderheid.
BreraTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Wat bijvoorbeeld te doen als de Russen zich hier willen gaan vestigen
Beste Alfa,
Je kon er wel eens van schrikken hoeveel Russen in Bali wonen en/of regelmatig voor een lange vakantie daar vertoeven.
Russen zijn nu niet direct de mensen die ik als buurman zou willen hebben.
JanYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Beste Alfa,
To be honest, ik ben op dit moment op bali en zal pas na Lebaran terugkeren naar Java. Ik werk en verblijf geregeld op Bali; alleen ik zou er niet (meer) willen wonen. Mijn jobs brengen mij echter overal in Indonesia en daar hoort Bali zeker ook bij.
Wat er moet (of kan) veranderen is een kwestie die toch in eerste instantie de Balinees aangaat en andere Indonesiers. Wij - als buitenlanders - blijven een buitenbeentje in dit geheel. Het heeft geen zin en frustreert jezelf alleen maar. Ik weet het ook en heb toch nog - na jaren - ook vaak nog de neiging om te gaan vertellen hoe het moet. Niet uit neo-kolonialistische overwegingen maar puur uit management oogpunt bekeken. Maar het blijft vechten tegen de bierkaai. Don't do it (for your own sake). Op de een of andere manier is men hier niet "in" voor (opbouwende) kritiek. Is het een koloniale erfenis (betwijfel ik als ik Maleisie en Singapore zie) of is het een cultural thing? Wie zal het zeggen?!
zieleffe
User
spacer line
 

Emoticon: Nooo Waar ik mij druk om zou maken is dat er een calamiteiten plan komt in Bali, Pandangdaran.
Is er een rampenplan? zijn er al testen gehouden met de beloofde tsunami waarschuwingssysteem al geÔnstalleerd, en werkt het daar.
Want ze beloven wel maar vertrouwen op die overheid zou ik niet hebben.
Sanur, Kuta en Tana Lot, en wel andere plekken op Bali zijn nog al gevaarlijk om zo iets te overleven.
Zoals die heeft plaats gevonden in Pandangdaran, Ache, Thailand.
Hier op zou ik mij gaan oriŽnteren, voor dat ik mij naar Bali en naar Pandangdaran zou gaan, en hen de lagere overheden bestoken met vragen vooral die toeristen sector is verplicht zich eigen te informeren voor die veiligheid.
Natuurlijk is het niet zo dat alles je kan voorkomen maar nu men weet dat het er kan gebeuren zou minimaal een rampenplan aanwezig moeten zijn. Emoticon: Shut up!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Sorry Om Ziel,
U vind dat deze site alleen maar heeft te maken met Indonesia.
Dat kan ik begrijpen, maar kijk nu eens wat deze topic is, wat is de vraag, en wat is uw antwoord.
Pas op Om Ziel, stel je voor dat u een zielige IndonesiŽ freak wordtpeloper
User
spacer line
 

Ik stel voor het overbevolkte zuiden van Bali een nieuwe puputan voor, onze Hooggeleerde heer prof . Dr . JP Balkenende heeft met z'n opmerking dat we terug moesten naar de V.O.C. gedachte een eerste aanzet gegeven..... Emoticon: Wink

Gruces.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 05-10-2006 21:57 peloper wrote:
Ik stel voor het overbevolkte zuiden van Bali een nieuwe puputan voor,


Hei ouwe plopper ,
laat ze maar komen de neo VOCers.
Ze worden opgewacht met op zijn minst M16 geweren en als jullie Koninklijke Marine aan wal komt moeten ze niet gaan vreemd kijken als er 2 nieuwe korvetten made in holland ( pas gekocht ) van de partij zijn.
Kom op Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny Emoticon: ShinyBisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Fotograaf
User
spacer line
 

Ik ben slechts tweemaal vrij korte tijd op Bali geweest, meer op doorreis richting NTT.
Kwa cultuur geweldig! Maar wat mij daar tegenstond waren de hordes toeristen en de daarbij horende toeristenindustrie. Het 'Mallorca gevoel' op de bekende stranden, het zo geprezen Ubud waar smorgens een file aan rental cars stond te walmen. Ja, ook de vele expats die daar een bestaan proberen op te bouwen, en de bejaarde overwinteraars.
Ik gun ze dat wel, maar vind het vooral 'faunavervalsing' Emoticon: Wink

Globalisatie, gepushed door een arrogante elite van niets en niemand ontziende industrieŽlen en hun vriendjes in de (rechtse) politiek, (meer rijkdom, meer consumeren, economie moet altijd groeien) zal uiteindelijk leiden naar een saaie wereld waarin traditionele culturen verdwijnen ten gunste van de Westerse consumptie eenheidsworst cultuur.
En dan heb ik het nog niet eens over de afbraak van de natuur, de enorme bevolkingsaanwas, de afvalstoffen, global warming etc etc.
Hoe zal de wereld er over 60 jaar uitzien Emoticon: Confused

Jantje
User
spacer line
 


Hoe zal de wereld er over 60 jaar uitzien Emoticon: Confused

Nederland is een 3e wereldland met een moslimcultuur geworden. Een woest bebaard schepsel in lange witte jurk zwaait er de scepter. Voetballen is verboden en de stadionplaatsen zijn konstant uitverkocht aan de liefhebbers van lijfstraffen.
De arrogante elite van niets en niemand ontziende industrieelen en hun vriendjes zijn door de linkse politiek met hun allochtoon stemvee het land uit gejaagd en zitten dan op Bali. Emoticon: Yes!Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Jan,

Laat ik je even een handje helpen je was nog wat vergeten.

Je vrouw niet meer naar buiten mag. Ander geloof dan Christen is verboden (zie iran).
Scheveningen ziet er weer uit als van voor de oorlog. Veel tentjes en de mannen dragen zwempakken en de vrouwen weer handschoenen want de bloote huid mag niet door anderen gezien worden.
Bin-Laden neemt de plaats in van Balkje en Sadam wordt Koning met Samir A
als kroon prins.

Hirsi Ali krijgt levenslang.

Er is wel een voordeel als men de wet verandert.
Diefstal hand eraf.
Verkrachting P** eraf.

Met andere woorden wat doe je nog in Indonesie. waarom ga je niet naar Amerika. Dat is al zo Anti-Moslim als het maar zijn kan.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

maurits
User
User icon of maurits
spacer line
 

Bali is nooit expliciet een toeristen eiland geweest en zal het nooit worden


Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 15-10-2006 12:29 maurits wrote:
Bali is nooit expliciet een toeristen eiland geweest en zal het nooit worden

Ja en nee.
Zonder de komst van de blanke kunstenaren in de jaren 30 van vorig eeuw , en de komst van buitenlandse turisten na 1975 en daarna plus grond/huis developers heeft bali eigenlijk weinig te betekenen.
De huidige balinese kunst werd eigenlijk ook medegevormd door westerse invloeden.
De enige wat nog echt balinees is zijn hun kunstenaarsgave ,zit kennelijk in hun genen , hun eeuwenoude door het geloof geregelde dansvormen.
De rest is kunstmatig , zelfs hun mooie eiland werd in rap tempo in stukjes verkocht.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


On 15-10-2006 12:29 maurits wrote:
Bali is nooit expliciet een toeristen eiland geweest en zal het nooit worden


He? deze snap ik niet Emoticon: Confused
Bali geen toeristen eiland.......... tja dan weet ik het ook niet meer Emoticon: Stupid


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Vinie
User
User icon of Vinie
spacer line
 

Bintan en Bantam is dit een goed alternatief voor Bali !
Ben er nog nooit geweest, is het even duur, goedkoper.....oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Duurder als Bali, zeker het dagelijkse leven.
Maarja, je hebt hier verder ook weinig.

Geen toeristen en 2 stranden.
Die amper de moeite waard zijn.

Ga je voor vakantie? Bali wat mij betreft.
Al was het alleen al voor de prijs. En veel beter gezien de stranden en mogelijkheden voor toeristen. Emoticon: Party!It's only kinky the first time.

spacer line  

Toch vind je daar heeele mooie eilandjes in de buurt. (beetje richting MaleisÔe). Veel mooier dan Bali!sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 19-11-2008 15:09 oyibo wrote:
Duurder als Bali, zeker het dagelijkse leven.
Maarja, je hebt hier verder ook weinig.

Geen toeristen en 2 stranden.
Die amper de moeite waard zijn.

Ga je voor vakantie? Bali wat mij betreft.
Al was het alleen al voor de prijs. En veel beter gezien de stranden en mogelijkheden voor toeristen. Emoticon: Party!


Was enkele jaren geleden op Bintan en logeerde in ťťn van die luxe resorts in het noorden. Vergeleken met Bali inderdaad veel duurder en ze hadden het liefst Singaporese dollars ipv. ruphia's.Vinie
User
User icon of Vinie
spacer line
 

Ik ben Tweemaal in bali geweest 2keer 30 dagen .
Al logeerde ik daar zeer goedkoop en had ik het er naar m'n zin, enkel soms te toeristisch. ik zoek een soort Borracay(phi), Krabi-Kohi Samui(thai) maar dan in indonesie en nog niet platgelopen door ozzy's.

Ik heb recent een ticket bangkok gekocht voor volgend jaar omdat denpassar 300euro duurder was, ik zal drie maanden reizen. Maar zal misschien met airaisia toch naar indonesie vliegen al is de meest voor de hand liggende vlucht dan naar Jakarta.
Ofwel Singapore en dan de ferries naar die eilandjes.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Het stikt in RI van de prachtige, onbedorven oorden. Ga dan in Gods- of Allahs naam eens een sukje verder dan dat Bali: Maluku.....juweeltjes, Peleng- en Bangai-eilanden in Sulawesi, eilanden in de Baai van Tomini, eilandjes rond Komodo, Bangka, Billiton, Raja Empat-eilanden op Papua, etc.
Waarom blijft toch een ieder op dat Indonesische Benidorm steken?Vinie
User
User icon of Vinie
spacer line
 

waarom : wat mij betreft gemakzucht en onzekerheid Emoticon: Blush

Onderussen weet ik daar een beetje m'n weg.
Ik heb er enkele goedkope verblijfplaatsen, pinnen geen probleem, enz...
En een beetje bang dat het elders niet zo is, en dat ik ook weer alles moet beginnen uitpluizen.
Ook denk ik dat Bali meer verdraagt tov toeristen dan andere eilanden, religion related Emoticon: Confused

Ook moet ik nu op m'n budget passen, ik ga voor 3maanden. Vroeger max 1maand.
En in een onbekende omgeving word je altijd in de zak gezet, na enkele weken begin je pas de echte prijzen en goede plaatsjes te kennen.
Ook reis ik alleen.


HansvdB
User
User icon of HansvdB
spacer line
 


On 20-11-2008 13:11 Vinie wrote:
en dat ik ook weer alles moet beginnen uitpluizen.


Het leven is geen lolletje...elsbeth
User
spacer line
 

Yogya-Bali,
Ik kan zowel Peleng als Bangai op google en google earth niet vinden, klopt het dat het in de baai van Tomini ligt? En heb je het over Bangka Sumatera of Bangka Sulawesi. de eerste ken ik, erg mooi inderdaad, de tweede ken ik niet. Maar aangezien ik op het punt sta (nu eindelijk echt!) mijn tickets naar Manado te boeken, ben ik daar wel geinteresseerd naar.
Bali, tja, ik ben er zelf maar 2 keer geweest, vond het binnenland ongelofelijk mooi, het drukke zuiden is helemaal niks voor mij. Voor veel mensen zal het vertier de grote aantrekkingskracht zijn, alles wordt op een presenteerblaadje aangeboden. Gemak, herkenning, onzekerheid zal het zijn. De mensen die zich daar prettig voelen, moet je denk ik niet de weg naar de Molukken wijzen, die voelen zich daar of op Sumatra waarschijnlijk doodongelukkig vanwege het veel soberder karakter.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Peleng en Banggai eilanden liggen ten oosten van Centraal-Sulawesi waar het gaat overlopen in Maluku (Sulabesi, Mangole). Juweeltjes gewoonweg. Echte kleine kokospalm eilandjes, witte zandstranden met prachtige snorkelplekken.

Tja, de huidige toerist is een heel ander type dan die ik ken uit mijn "toerisme"-tijd tijdens de Suharto-periode: veel avonturiers, niet bang van 4 weken reizen en juist op zoek naar de nog verlaten plekjes, allerlei ongemakken accepterend.
Maar nu is het allemaal gemakzucht, dus gaat een ieder maar naar Bali waar je gewoon zoals thuis Italiaanse pizza's kan eten, aangepast Indonesian food , Australische steaks, Duitse worst, etc. Wijn en whisky kan drinken...... Ja, het moet allemaal zoveel mogelijk als thuis zijn, dan voelt de huidige generatie zich "thuis". Dan mogen er nog een paar Balinezen omheen dartelen als folklore met een bloemetje in hun haar en de kecak -dans; dan is het plaatje compleet.
En dat geloof wordt zo veel mooier gevonden dan de islam (de islam-fobie!) maar men realiseert zich niet dat ten 1e deze religie veel meer vrouwonvriendelijk is dan de islam op Java en ten 2e dat de vorm van hindoeisme op Bali mentaal zwaar drukt op de psyche van de bewoners. Mooi om te zien, maar zwaar voor de gelovigen. Waarom denkt men dat de bewoners op Java zo graag hun hindoe-godsdienst inruilden voor de islam?! Food for thought .
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,501,587 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,540 members - last post @ 03-12-2021 00:48 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,212,055 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com