indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

zieleffe
User
spacer line
 

Ja B.P sidia bij het binnen halen van toeristen en aanverwanten mensen, kunnen wij in Holland over mee praten dat is de consequenties van open heit.
maar een goed democratie zal al die problemen die u opnoemt het kunnen overwinnen.
Ook wij hebben hier last van dus dat zal in a-rend zijn van je keuzes die een land nu eenmaal moet maken
Maar een soevereine staat zal toch, wil hij mee gaan in de vaart der volkeren, hun land steeds meer open gaan stellen, en daar in zit het in IndonesiŽ het probleem.
Hoe carffour het flikt in IndonesiŽ zijn grote warenhuizen, en nu ACE een Amerikaans zoín Gamma achtige bedrijf het doet weet ik niet.
Ik kan u nog een verhaal vertellen of hier typen dat ik bij ACE een raam zeem trekker gekocht had die naar twee strijken op het glas stuk ging het was een prijs van 18.000rp.
Heb omdat ik toch weer naar ABC moest het terug gegeven. Ze aksepteerde het wel maar de administratie moest na gelang de gegevens op de bon zoeken in hun computer gegevens.
Dat heeft zeggen en schrijven 3 kwartier gekost voordat het goed kwam.
Tijd kost daar geen geld.
Er liep daar in Bandung een Amerikaan rond kale kop en zijn visitekaartje op zijn borst en die bemoeide zich er ook mee maar kreeg het niet voor elkaar het eerder klaar te krijgen neen die ind man die moest en zou het in zijn administratie volgen zijn zin de juiste bon uit de computer toveren. En dat ging hem slecht af.
Waar hebben wij het over nog geen 2 euro ik zou zeggen gooi dat ding weg en hup een niewe geven,en de kosten waren lager als dan nu 3 kwartier werken.
Kijk dat is IndonesiŽ op zijn smalst. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Sadley


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Beste Om Sid,

Ik besef dat ik niet de know how heb t.a.v. IndonesiŽ zoals U, neem niet weg dat ik de vrijheid neem om een aantal uitspraken van U in twijfel te trekken.
Allereerst heb ik het niet over democratie gehad, wel over bewustwording.
Met bewustwording bedoel ik, de bewustwording van de working class(U ziet ik ben een fervent FNVlid in de haven)zo dat de rijkdommen eerlijker worden verdeeld onder de bevolking.
Drugs? Ach Om Sid dat is niet door de westerse toeristen geintroduceerd, in een land waar het merendeel van de jonge mensen een uitzichtloos bestaan leid, zal drugs een gretige aftrek vinden.

Madrasah? Hier begint al een vorm van het beinvloeding van kinderen, zou het alleen zo zijn dat er geloofsleer onderwezen zou worden, is dat goed, maar U weet net zo goed als ik dat op de meeste schooltjes de weerzin tegen de ongelovige met de paplepel wordt ingegoten.
Deze schooltjes leveren alleen maar een bijdrage aan het dom houden van de bevolking en het haat zaaien van jongs af aan.

Pedofilie? Sex met jonge meisjes? Te weerzinwekkend voor woorden.
Hebben de toeristen dat geintroduceerd in IndonesiŽ? Ja ik weet dat het in Bali gebeurd, alhoewel de sociale kontrole daar gelukkig verbeterd is.
Om Sid ik kan beter oordelen wat ik op het platteland van Sunda zie, rijke moslims van tussen de 50 en 60 jaar,het liefst nog hadji ook, die meisjes van 16-17 en 18 jaar uit de kampong trouwen, natuurlijk di bawa tangan.
16 en 17 jaar mag niet, maar die viespeuk van het kantor agama die zijn goedkeuring moet geven is met een handjevol ruphia`s makkelijk om te kopen.
Anders wordt de KTP wel vervalst zodat ze op papier 18 is, Om Sid dat zijn de ware pedofielen, en nog op grote schaal ook, na een jaar krijgen die stumpers een doodschop en belanden in de prostistutie.

Om, zeg niet dat de buitenlanders daar veel gebruik van maken, in Sukabumi verblijven zeer weinig buitenlanders, maar het stikt er van de jonge hoeren, en het zijn dus echt vieze oude mannetjes in een grote Kijang die er gebruik van maken.
Ik ben een blonde bule van 58 jaar en heb een prachtige Indonesiche pop van 63 jaar, soms voel ik wel eens de behoefte om een biertje te gaan drinken als wij in Sukabumi zijn, dan ben ik aangewezen op karaokecafe`s. Soms rijzen mijn haren ter bergen wat ik daar ziet afspelen, en daar komt geen buitenlander aan te pas,alleen maar vieze oude mannekes van Indonesische afkomst die op Hari Jumat braaf hun vrijdagsgebed doen.4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 17-08-2006 13:17 kiwimave wrote:

...


Nou de gemiddelde Nederlander is ook een dombo wat dat betreft, er stond laatst in de krant dat 2/3 van alle jongeren denkt dat de 2de wereldoorlog ontstaan is door het vergassen van de Joden. Dom dom dom natuurlijk.

Als ik een aanvulling mag geven: Indonesie staat inderdaad niet bekend om zijn slimme houding (tov buitenland en buitenlanders). Maar misschien is dat ook in Indo helemaal niet nodig, ze hebben de prachtigste natuur (vulkanen, duikgebieden, sawahs, vrouwen) en hebben een bepaalde vorm van levensgeluk gevonden die wij niet kennen.

Dan mogen wij wel allemaal lekker hoog opgeleid zijn hier in Nederland, toch is het zo dat mensen zwaar depressief zijn door het feit dat iedereen op zichzelf is, elkaar helpen not done is en eigenlijk deze hele samenleving van botheid aan elkaar rammelt. .Mijn waarde zieleffe, zie bovenstaand schrijven van Kiwimave
Ga gewoon genieten van Uw oude dag in Indonesie samen met Uw vrouw en maak U niet zo druk om dit soort zaken U kunt in Uw eentje de dingen daar niet veranderen.
Indonesie is geen Nederland en wij zijn daar alleen maar te gast als vakantiegangers, als U zich overal aan gaat ergeren dat komt dat Uw gezondheid niet ten goede en hebt U geen fijne vakantie.

Eeen aantal dingen die U schrijft zijn wel waar en als je daar werkt of je eigen bedrijf hebt zoals Albert uit Jepara dan moet je tegen een aantal dingen bestand zijn want anders overleef je het niet.

Het klopt grotendeels wel, je hebt geen privacy, je ergert je aan de bureaucratie en de corruptie maar werkt er soms zelf aan mee omdat dat nodig is om dingen voor elkaar te krijgen.
Het onderwijs is slecht maar ook duur voor de bevolking, allemaal een uniformpje enz. als de ouders geen geld hebben dan worden de kinderen op jonge leeftijd al meegegeven aan rijke mensen om voor een schijntje voor hen te werken, soms zelfs tegen kost en inwoning(weer een kostganger minder) Ook in de houtindustrie werken mensen voor een schijntje en daar weet Albert denk ik alles vanaf, een hele dag met de hand schuren voor 15.000 rp daar worden ze ook niet vrolijk van want ze willen ook een brommer en een handphone om de blitz mee te maken. Dat lukt niet dus gaan ze ook aan de drank of de drugs, niet alleen in de grote stad maar ook op het platte land en ook in Jepara, heb er zelf een aantal trieste dingen meegemaakt. Ouders hebben hun kinderen niet meer in de hand maar niet alleen daar, ook hier in Nederland en zo zou ik wel door kunnen gaan maar deze discussie raakt nooit ten einde want zoveel mensen, zoveel meningen.
Kortom als er mensen zijn die dit niet aan kunnen en alleen maar dit zien en niet de dingen die kiwimave aangeeft dan moeten ze niet naar Indonesie toe gaan omdat dat hun vakantie zal verpesten.

Het is goed dat er een discussie op gang is gekomen maar uiteindelijk zal ook deze discussie weer doodbloeden en is er niets verbeterd in Indonesie.

Groeten Yoke


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Salam Yoke
In grote delen ben ik het met U eens.
Het aanhalen van kiwimave niet, die dumpt te pas en te onpas alles op dit forum, hij is een informatiefreak zonder eigen mening.
Terwijl Mas Zieleffe en Om Sid het uit proberen te diepen.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 19-08-2006 16:24 Malam wrote:

Beste broeder,
Juist in de Sunda landen stikt het van de buitenlanders (van bepaalde regio) die de zgn Kawin Siri(h) misbruiken.
Als je van Sukabumi een angkot richting Puncak, Cisarua etc dan werd het gedaan.
De oude bokken trouwen volgens de wet.
Tja kan je moeilijk iets gaan doen.

Over drugs , in mijn tijd 35 jr geleden werd er geheimzinnig verteld over ganja .
Heb toen alles gezien in pesta tertutup (met gevaar van di-gerebek=razzia) , je gaat wersterse songs (beatles , rollende stenen etc) .jaren .
Westerse drank en sigaretten aanwezig etc. maar nooit ganja gezien , weet niet hoe het eruit ziet.
Pas in Asterdam begin 70-71 Paradiso etc heb ik het gezien.Nooit aangeraakt.
Ganja was toen de toppunt van decadentie bij de sommige jongere feestvierders in Jakarta.
Maar nu wordt op schoolpleinen , in campussen gedeald .Zelfs in de provinsie.
In hard drugs . Desnoods met gratis proefpakket in het begin.
Dat is gekomen en wijd verspreid door de komst van sommige turisten.(Ja , je leest goed turisten uit buitenland). Vraag en aanbod.
De ganjarokers weden heroine spuiters etc.
Kijk de kleine deel van de verdorven elite hebben het ook , gebruiken ook.
Hebben geld en kontakten.Eerst voor eigen gebruikt. Maar niet de gewone volk.
Dezelfde proces zoals in nederland , toen werd heroine gebruikt door de happy few , de gewone klotjesvolk (arbeiders en studenten ) kunnen dat niet krijgen.
Maar nu is het kanker die bijna overal binnendringt. .
Daar gaat het ook gebeuren , daarom hebben veel Indonesiers , in het bijzonder de moslims tegenstand geboden.
Alleen sommige zijn te hard en te fundamentalistisch.
Ik wijs het ook niet af als men harde maatregelen gaan nemen , desnoods tegen de muur voor de grote jongens.
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Bapak Sidia,
Ik mis uw commentaar, op de ouwe hadji viezerikken, die jonge maagden van 16 jaar uit de kampong halen.JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Drugsgebruik in Jakarta (buiten die stad heb ik het niet kunnen observeren) is reeds in ALLE lagen van de bevolking doorgedrongen en het wordt elk jaar erger.


Begin de details te vergeten

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik weet dat wij moslimbroeders zijn Om Sid
Maar ook als moslimbroeders mogen we toch commentaar hebben op de uitwassen van ons geloof?kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 


On 19-08-2006 19:45 sidia wrote:

...

Beste broeder,
Juist in de Sunda landen stikt het van de buitenlanders (van bepaalde regio) die de zgn Kawin Siri(h) misbruiken.
Als je van Sukabumi een angkot richting Puncak, Cisarua etc dan werd het gedaan.
De oude bokken trouwen volgens de wet.
Tja kan je moeilijk iets gaan doen.

Over drugs , in mijn tijd 35 jr geleden werd er geheimzinnig verteld over ganja .
Heb toen alles gezien in pesta tertutup (met gevaar van di-gerebek=razzia) , je gaat wersterse songs (beatles , rollende stenen etc) .jaren .
Westerse drank en sigaretten aanwezig etc. maar nooit ganja gezien , weet niet hoe het eruit ziet.
Pas in Asterdam begin 70-71 Paradiso etc heb ik het gezien.Nooit aangeraakt.
Ganja was toen de toppunt van decadentie bij de sommige jongere feestvierders in Jakarta.
Maar nu wordt op schoolpleinen , in campussen gedeald .Zelfs in de provinsie.
In hard drugs . Desnoods met gratis proefpakket in het begin.
Dat is gekomen en wijd verspreid door de komst van sommige turisten.(Ja , je leest goed turisten uit buitenland). Vraag en aanbod.
De ganjarokers weden heroine spuiters etc.
Kijk de kleine deel van de verdorven elite hebben het ook , gebruiken ook.
Hebben geld en kontakten.Eerst voor eigen gebruikt. Maar niet de gewone volk.
Dezelfde proces zoals in nederland , toen werd heroine gebruikt door de happy few , de gewone klotjesvolk (arbeiders en studenten ) kunnen dat niet krijgen.
Maar nu is het kanker die bijna overal binnendringt. .
Daar gaat het ook gebeuren , daarom hebben veel Indonesiers , in het bijzonder de moslims tegenstand geboden.
Alleen sommige zijn te hard en te fundamentalistisch.
Ik wijs het ook niet af als men harde maatregelen gaan nemen , desnoods tegen de muur voor de grote jongens.Om Sid, ik vind dit toch iets te ver gaan om narkoba te associeren met de westerse tourist.
Als je zo gaat denken zouden deze stellingen ook kloppen:
- Als er geen Arabieren waren gekomen was Indonesie nog altijd vredelievend Hinduistisch/Buddhistisch/Animistisch geweest
- Dankzij de negers van Tanah Abang is HIV nu zo wijdverbreid. (HIV komt tenslotte uit Afrika)

Zou dat dan ook betekenen dat alle negers en Arabieren in Indonesie tegen de muur moeten? Emoticon: Nice

He laten we de belangrijkste reden niet vergeten waarom narkoba zo populair is: het is natuurlijk gigantisch stoer om die zooi te gebruiken als er van die achterlijk hoge straffen op staan. Emoticon: Wink


Gracias. Sama sama

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 19-08-2006 19:42 Malam wrote:
Salam Yoke
In grote delen ben ik het met U eens.
Het aanhalen van kiwimave niet, die dumpt te pas en te onpas alles op dit forum, hij is een informatiefreak zonder eigen mening.
Terwijl Mas Zieleffe en Om Sid het uit proberen te diepen.


Malam,
goed om te horen dat U het grotendeels met mij eens bent al hoeft dat niet altijd.
Met het gedeeltelijk aanhalen van Kiwimave bedoel ik dat wij als toeristen in Indonesie komen, om buiten alle misstanden die er zijn en die ik ook wel zie,
te genieten van de mooie dingen daar. Al zouden we willen, we kunnen niet alle problemen daar oplossen.
De eerste jaren toen ik er heen ging wilde ik ook van alle kanten helpen en uitleggen hoe ze het beter konden krijgen enz. Op alles zeiden ze JA, ondertussen weet ik dat er in Indonesie verschillende soorten JA bestaan.
Ja, ik heb je gehoord ( maar doe er niets mee) is er bijv. eentje van en zo zijn er wel meer ja's. JA in Indonesie betekent dus niet altijd dat ze het met je eens zijn. Dus vechten tegen de bierkaai.
Ik heb de moed opgegeven en ga er nu heen op vakantie en help waar nodig maar maak me niet meer druk om hun levensstijl.

Dat Zieleffe en Om Sid het willen uitdiepen begrijp ik ook maar het helpt zo weinig. Wel volg ik de discussie en ben het, zoals ik al schreef ,ook gedeeltelijk met hun eens.

EN HET IS OOK GOED DAT NIET IEDEREEN HET MET ELKAAR EENS IS,HET ZOU EEN SAAIE BOEL WORDEN.

IK VIND HET ALLEEN JAMMER DAT ER NIET MEER VROUWEN OP DIT FORUM ZITTEN, DAT ZOU DE DISCUSSIE WAT GENUANCEERDER MAKEN.

Dat U kiwimave een informatiefreak vindt dat is Uw mening, die mensen moeten er ook zijn. Emoticon: Eerie
Af en toe heb ik ook alleen maar informatie nodig en wie dat dan geeft zal mij een zorg zijn als ik er maar wat aan heb.

Groeten van tante Yo Emoticon: Bye bye
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ya Tante Yo
het is inderdaad jammer dat er niet meer vrouwen in onze discussie meedoen.
Mijn bijdrage is altijd gestoeld op twee mensen, Poppy en ik.
zieleffe
User
spacer line
 


Tante Jo u zal ook wel gelijk hebben, maar er is een maar aan.
Malam en nog anderen, en wij hebben daar familie, en dat verschild soms met een doorsnee toerist.
Ja als dat zou kunnen op vakantie gaan, en je nergens wat van aantrekken..
Dan zou, wat er nu gedaan moet worden niet gedaan zijn.
Want je moet soms schipperen, maar wel met een wijze, dat wat gebeuren moet ook laat gebeuren, soms met tegen zin, maar toch, anders kom je niet tot waar je heen wil, dat kan voor ieder verschillend zijn.
Ik merk soms, met dat leeftijd verschil, ook de mening kan verschillen.
Ik ben met mijn zoon nadat ik uit het ziekenhuis kwam een dag of 4 rust genomen, en toen maar voor hem nar Bali geweest,en ja dat lijkt vakantie maar het is Auto in, en uit, van s'morgens vroeg 9 uur tot s'avonds laat 11 uur.
Met dat je veel hebt gezien maar niet veel gerust hebt Mijn zoon was voor het eerst mee naar IndonesiŽ en door die ziekte is er het hele programma in de war gelopen maar toch even Bali zien.
Ze zeggen ook als je Bali niet gezien hebt dan ben je niet in IndonesiŽ geweest. Emoticon: Shiny Emoticon: Wink


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Hahaha Bapak Zieleffe, U bent op Bali geweest, nou????????
Is het U bevallen?
Zieleffe, uw gezondheid is weer 100%, na uw verhaal vanuit IndonesiŽ heb ik mij wel zorgen gemaakt.4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 19-08-2006 21:15 zieleffe wrote:

Tante Jo u zal ook wel gelijk hebben, maar er is een maar aan.
Malam en nog anderen, en wij hebben daar familie, en dat verschild soms met een doorsnee toerist.
Ja als dat zou kunnen op vakantie gaan, en je nergens wat van aantrekken..
Dan zou, wat er nu gedaan moet worden niet gedaan zijn.
Want je moet soms schipperen, maar wel met een wijze, dat wat gebeuren moet ook laat gebeuren, soms met tegen zin, maar toch, anders kom je niet tot waar je heen wil, dat kan voor ieder verschillend zijn.
Ik merk soms, met dat leeftijd verschil, ook de mening kan verschillen.
Ik ben met mijn zoon nadat ik uit het ziekenhuis kwam een dag of 4 rust genomen, en toen maar voor hem nar Bali geweest,en ja dat lijkt vakantie maar het is Auto in, en uit, van smorgens vroeg 9 uur tot savonds laat 11 uur.
Met dat je veel hebt gezien maar niet veel gerust hebt Mijn zoon was voor het eerst mee naar IndonesiŽ en door die ziekte is er het hele programma in de war gelopen maar toch even Bali zien.
Ze zeggen ook als je Bali niet gezien hebt dan ben je niet in IndonesiŽ geweest. Emoticon: Shiny Emoticon: Wink


Mijn beste zieleffe,

U moest eens weten hoeveel familie wij daar hebben en hoe vaak ik in de kampong heb gelogeerd en hoeveel gezinnen en oude ooms en tantes wij daar onderhouden hebben. Om dat te kunnen doen heeft mijn man vroeger veel overgewerkt, oud papier gespaard en zegeltjes van benzinepompen geplakt enz.
De oude ooms en tantes zijn nu bijna allemaal wijlen en zijn door ons doen netjes onder de grond gekomen met selamatan en al ,er zijn nog een aantal behoeftige neven en nichten die ook nog op onze hulp kunnen rekenen maar de kinderen daarvan moeten maar voor zichzelf zorgen.
Afgelopen December heb ik nog weer enige tijd in de kampong doorgebracht en meegemaakt hoe het daar nog steeds toegaat.
Maar we zijn nu op een leeftijd gekomen dat we zelf ook nog wat willen genieten en onze kleinkinderen wat extra's te geven.
Zijn we op Java dan komen we toch weer bij de familie terecht en is onze dompet nooit vol genoeg om alle behoeften te vervullen.
Dat is ook de reden dat we tegenwoordig ook naar Bali gaan, dan hebben we tenminste vakantie en daar hebben we toch na zoveel jaren hulp ook wel recht op.
En dat ze zeggen dat als je niet op Bali bent geweest je Indonesie niet hebt gezien is niet waar!

We hebben ook tijden gehad dat we niet naar Bali wilden en ergens anders op Java verbleven of naar Lombok zijn geweest.

Ik dacht dus dat ik toch wel weet hoe het er in Indonesie aan toe gaat want ik kom er regelmatig sinds 1979 en vorig jaar zelfs 2x.

En, ik verschil niet zoveel met U in leeftijd. Daar hebben we het al eens over gehad.

Groetjes tante Yo Emoticon: Bye bye


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Aduh tante Yo,
Ik herken veel in uw verhaal, trouwens de eerste keer dat U wat meer over uw ervaringen met IndonesiŽ verteld
Ya soms moeilijk om de ogen te sluiten, dan gaan we ergens anders heen om maar niet geconfronteerd te worden met alle ellende.
Tante Yo, God zegen U voor alles wat u daar gedaan hebt.
Voor tante`s familie van de dochter van de oom van de neef van ja, van wie.
Het zijn allemaal arme sloebers.
Allah, God of wie dan ook die daar boven zit zal u belonen,
Mocht er daar boven niemand zijn dan is er uw gemoedsrust, dat u gedaan hebt wat u kon.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Ibu Yo ,
ik ga ook niet echt uitdiepen, heeft weinig nut.
Zoiets zoals de paarlen voor de zwijnen gooien.
Ik geef af en toe tegen gas.
Anders te veel Indianen verhalen.
Probleem met sommige westerlingen is dat ze vaak hun waarden en normen , hun democratie etc zo maar naar andere landen willen exporteren.

OmKiw.
Als de arabische handelaren en ook islam verspreiders niet kwamen zal Indonesia waarschijnlijk nog Hinduistisch(aangepast met javaanse/indon. invloeden) koninkrijken bestaan.
Islam werd min of meer verspreid middels huwelijken en handel.
Niet middels oorlogen. Dat staat beschreven in Indon.Geschiedenis , uitgegeven door de oude kolonialen.
Over de rol van de zwarte drugshandelaren , en zeer zeker in de regio Tanah abang is al lang bekend.
Tanah Abang was de roots van mijn oude jakartaanse familie. Ik ken ook de rol van de Indonesische arabieren uit tanah abang.
Mijn familie zaten bijna 200 jaar (of meer) in Batavia en omgeving.

Over de rol van sommige (let op , ik schreef sommige) westerse turisten is gewoon een feit.
In de jaren 90 werden de australische backpackers nog als last beschouwd door de indonesische bevolking. Sla maar de Indonesische kranten van die tijd.
Als we terug gaan gaan naar Nederland en europa , wij hebben kennis gemaakt met de hash (nog onschuldig) toen verveelde, verwende en dwalende jongeren naar India gingen. Om iets te gaan zoeken , en ze komen terug met o.a hash.Met de hoogte punt in de tijd van Flower Power beweging.Een variant van de amerikaanse.
Over HIV dat uit afrika komt weet ik niet , maar de 1ste of 2 bekende dode (door HIV) op bali zijn westerse toeristen.
En ze komen toevallig uit een klein landje aan de rand van de Noordzee.
Tenminste volgens kranten uit die tijd.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 19-08-2006 20:03 JohanN wrote:
Drugsgebruik in Jakarta (buiten die stad heb ik het niet kunnen observeren) is reeds in ALLE lagen van de bevolking doorgedrongen en het wordt elk jaar erger.


Ga je maar informeren op verschillende grote steden in Indonesia , en zeker op Java. Op schoolpleinen en campussen. Niet zo erg zoals in Nederland , maar als er niet kei en keihard wordt opgetreden zal het ook die richting gaan.
Daarom heb je soms groepen zoals FPI nodig.
Op drugsbestrijding en op alle uit de klauwen gelopen scheve zaken hebben de meeste indonesiers toch begrip voor de akties van zulke groepen.

Zeker weten.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 19-08-2006 22:15 Malam wrote:
Aduh tante Yo,
Ik herken veel in uw verhaal, trouwens de eerste keer dat U wat meer over uw ervaringen met IndonesiŽ verteld
Ya soms moeilijk om de ogen te sluiten, dan gaan we ergens anders heen om maar niet geconfronteerd te worden met alle ellende.
Tante Yo, God zegen U voor alles wat u daar gedaan hebt.
Voor tante`s familie van de dochter van de oom van de neef van ja, van wie.
Het zijn allemaal arme sloebers.
Allah, God of wie dan ook die daar boven zit zal u belonen,
Mocht er daar boven niemand zijn dan is er uw gemoedsrust, dat u gedaan hebt wat u kon.


Inderdaad ik heb het voor mijn gemoedsrust gedaan.
De eerste 2 keren dat mijn man alleen met zijn moeder naar Indo ging had hij een koffer vol nieuwe spullen en waar kwam hij mee terug ? een lege koffer met alleen nog wat wasgoed van onderweg. Ik mopperen natuurlijk, ik had net zo goed gedragen kleding mee kunnen geven dan waren ze ook tevreden geweest. De derde keer ging ik zelf mee in 1979 dus en toen kwamen we met 2 lege koffers terug, ik was dus besmet met het helpvirus voor eeuwig en heb nooit meer gemopperd maar was het hele jaar aan het hamsteren van allerlei spullen die misschien in Indonesie nodig waren en ben dat blijven doen tot op heden. Het is nu ook echter tijd voor onszelf om nog wat te genieten voordat we achter de geraniums komen te zitten.
groeten Yoke Emoticon: Bye bye


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

zieleffe
User
spacer line
 

Zo gaat het met ons nu ook vol overgewicht koffers,er naar toe.
En leeg weer terug de Handbacks gaan in de koffer dus dan weet u wel dat er niet veel inzit.
Ik heb wel eens gekscherend gezegd dat ze daar veel Hollandse spullen hebben, en als je goed kijk dan is er daar ook veel te koop Carrefour heeft daar van alles te koop, en jij sjouwt maar wat af.
Als je geld hebt kan je beter daar kopen dan hier.
Maar eerlijk ze hebben niet wat je hier kan kopen, zoals sausijsjes.
Worsten brood, en niet vergeten hammen, en die kaas daar neen niet lekker.
Ik had op een topic er over om slagroom met aardbeien mee te nemen, en velen van u zeiden terecht je bent gek, want in Lembang vol op te koop,inderdaad ze lopen met plastiek bakken vol, het je aan te bieden.
De slagroom is er ook te koop bij Corner Budie op de weg naar Lembang, kom je er langs als je via Jeans plaza gaat .
Dus je ziet maar als je informatie wil dan krijg je dat hier ook zeker te lezen. Emoticon: Shiny Emoticon: Wink

Alleen het beschuit heb ik meegenomen want die zijn denk ik dan daar niet te koop ten zij u wel weet of ze daar wel te koop zijn?

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


On 19-08-2006 19:45 sidia wrote:

...


Over drugs , in mijn tijd 35 jr geleden werd er geheimzinnig verteld over ganja .
Heb toen alles gezien in pesta tertutup (met gevaar van di-gerebek=razzia) , je gaat wersterse songs (beatles , rollende stenen etc) .jaren .
Westerse drank en sigaretten aanwezig etc. maar nooit ganja gezien , weet niet hoe het eruit ziet.
Pas in Asterdam begin 70-71 Paradiso etc heb ik het gezien.Nooit aangeraakt.
Ganja was toen de toppunt van decadentie bij de sommige jongere feestvierders in Jakarta.
Maar nu wordt op schoolpleinen , in campussen gedeald .Zelfs in de provinsie.
In hard drugs . Desnoods met gratis proefpakket in het begin.
Dat is gekomen en wijd verspreid door de komst van sommige turisten.(Ja , je leest goed turisten uit buitenland). Vraag en aanbod.


Buitenlanders???

Sorry hoor, maar mijn vrouw komt uit Aceh en daar word Ganja al jaren en jaren gebruikt.

In de thee, etc, de gewoonste zaak van de wereld......

Greetz,

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 20-08-2006 09:54 dutchguy1000 wrote:

...


Buitenlanders???

Sorry hoor, maar mijn vrouw komt uit Aceh en daar word Ganja al jaren en jaren gebruikt.

In de thee, etc, de gewoonste zaak van de wereld......

Greetz,


Yes , door de komst en de stijgende vraag van sommige foute buitenlanders (je leest goed , buitenlanders) werd en wordt de drugsprobleem verergerd.
Over de propinsi ergens in Noord van Sumatra is het geen geheim meer.
Iedere indonesiers weet dat.
Zelfs een vriendje van OmeSid van 35 jr geleden (aduh , vorige eeuw) vertelde fluisterend , ganja dari ............
Het is al lang aanwezig , alleen de laatste tientallen jaren werd het in het groot geteeld.Export product naast olie.
Zoiets zoals in Afghanistan en Columbia etc waar de plaatselijke warlords , verzetstrijders etc hun inkomen gaan spekken. Of om wapens te kunnen kopen.
Al eeuwen lang gebruiken de indianen in zuid amerika coca , tot dat de westerlingen (amerikanen) het ook lekker gaan vinden.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 19-08-2006 20:03 Malam wrote:
Bapak Sidia,
Ik mis uw commentaar, op de ouwe hadji viezerikken, die jonge maagden van 16 jaar uit de kampong halen.


Om Mlm :
uitwassen van onze geloof ,ouwe hadji viezerikken , jonge maagden. van 16 .
Welke komentaar verwacht je van mij ?

Over de uitwassen ? , er zijn alleen (zgn) gelovigen die de islam verkeerd interpreteren, en anderen hun wil/versie willen opleggen.

Ouwe hadji : over welke leeftijdscategorie heb je. 40+, 50+ of 60+ ers . ?
Hangt af hoe je het gaat bekijken.
Ik weet nog dat ik het vreemd vond als ik de huwelijksadvertentie las in bv. de telegraaf.
Jonge man van 55 zoekt ------- , of vitale vrouw van 70 , ziet jonger uit zoekt ---.

Ik kan ook niet weten wat de intenties van de "oude" haji's zijn , is het louter voor lust of heeft dat een sociale achtergronden ?.
Of gaat men dan de mogelijkheid benutten (of misbruiken) voor het feit dat men 4 vrouwen "MAG" hebben ? .
De 4 vrouwen " regeling" heeft in het verleden (1400 jr geleden) een bepaalde doel. Weet men ook wat het is ?

En voor de jonge maagden van omstreeks 16, wat zijn haar motieven ?
Economische motief ? .
Per geval kan men het bekijken.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Salam
User
spacer line
 

hoi iedereen. Emoticon: Bye bye
Ik ben als meisje van 11jaar van Indonesie (bandung) naar Nederland getransporteerd(1964) met mijn vader en moeder en nog 3 zusjes en 2 broertjes . Mijn oudste broer en oudste zus zijn in Indonesia gebleven want ze waren al getrouwd toen. Zoals de meeste indo s was het moeilijk ons aantepassen aan de gewoontes en het cultuur van de Nederlanders.Ik zelf heb het in de afgelopen jaren niet altijd goed gehad in het leven, maar sinds ik in 2000 mijn huidige man had ontmoet (belanda) is het beter geworden zoniet goed.ik ben vanaf 2000 ieder jaar met mijn man naar mijn broer of zus in bandung geweest in januari 2004 zijn we er zelfs op zijn Sundanees getrouwd en hebben er een huis gekocht ed . Intussen hebben we ook al in Suban 2 tanan waarvan 1 met rijst en 1 met rambuta ,nanas en mango. Ik ben vorig jaar zelfs 2 x waarvan 1 keer 5mnd in indonesia geweest. We zijn nu alweer 3 weken gleden terug gekomen .We zij nu 4 weken geweest . Jullie zullen wel denken wat lult dat mens toch en wat hebben wij ermee te maken maar wat ik wil zeggen is dat ik volbloed indonesishe ben, na 42 jaar in nederland te zijn nog altijd indonesish praat elke dag weer en dat wat ik verteld heb niet door een DOMME indonesishe bewerkstellig kon worden. DUS AUB Indonesia een van de domste volk is volledig bulshit omdat er ook mensen zijn die zich er volledig voor inzetten dat het hun goedgaat ook al hebben ze geen rooie cent of hebben ze geen school gehad. Dit was eens een bericht van een INDONESISHE vrouw die in nederland woont.

PS Ik ben wel een domme indo maar dat is omdat ik ons mooie land verlaten heb.4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 20-08-2006 17:52 Salam wrote:
hoi iedereen. Emoticon: Bye bye
Ik ben als meisje van 11jaar van Indonesie (bandung) naar Nederland getransporteerd(1964) met mijn vader en moeder en nog 3 zusjes en 2 broertjes . Mijn oudste broer en oudste zus zijn in Indonesia gebleven want ze waren al getrouwd toen. Zoals de meeste indo s was het moeilijk ons aantepassen aan de gewoontes en het cultuur van de Nederlanders.Ik zelf heb het in de afgelopen jaren niet altijd goed gehad in het leven, maar sinds ik in 2000 mijn huidige man had ontmoet (belanda) is het beter geworden zoniet goed.ik ben vanaf 2000 ieder jaar met mijn man naar mijn broer of zus in bandung geweest in januari 2004 zijn we er zelfs op zijn Sundanees getrouwd en hebben er een huis gekocht ed . Intussen hebben we ook al in Suban 2 tanan waarvan 1 met rijst en 1 met rambuta ,nanas en mango. Ik ben vorig jaar zelfs 2 x waarvan 1 keer 5mnd in indonesia geweest. We zijn nu alweer 3 weken gleden terug gekomen .We zij nu 4 weken geweest . Jullie zullen wel denken wat lult dat mens toch en wat hebben wij ermee te maken maar wat ik wil zeggen is dat ik volbloed indonesishe ben, na 42 jaar in nederland te zijn nog altijd indonesish praat elke dag weer en dat wat ik verteld heb niet door een DOMME indonesishe bewerkstellig kon worden. DUS AUB Indonesia een van de domste volk is volledig bulshit omdat er ook mensen zijn die zich er volledig voor inzetten dat het hun goedgaat ook al hebben ze geen rooie cent of hebben ze geen school gehad. Dit was eens een bericht van een INDONESISHE vrouw die in nederland woont.

PS Ik ben wel een domme indo maar dat is omdat ik ons mooie land verlaten heb.


Wie zegt dat U dom bent ?

Allereerst welkom, weer een vrouw erbij!

Ik denk dat ze met domme indonesiers de mensen bedoelen die daar wonen ( niet iedereen is daar dom hoor ! )
Die hier in Nederland zijn komen wonen in de jaren 50 en 60 vallen niet meer op tussen de Nederlanders.

Maar te eten is er altijd en iedereen is welkom en de nederlandse familie eet wat graag mee van de Nasi rames i.p.v. stamppot.

Ik denk dat dit het enige verschil is tussen nederlanders en indo's.
Trouwens wat dat betreft ben ik verkleurd ook bij mij staat het gasstel altijd vol.


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Westerling
User
spacer line
 


On 20-08-2006 17:52 Salam wrote:


PS Ik ben wel een domme indo maar dat is omdat ik ons mooie land verlaten heb.


Maar wat zou er van u geworden zijn als u niet naar Nederland zou zijn gekomen, wellicht dat u dan voor een paar rupiahs op een oude gitaar tussen het verkeer op de JL Thamrin stond te tokkelen, of nog erger..... Emoticon: Wink
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,810,192 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,645,575 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com