indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

NomeNescio
User
spacer line
 

Beste Poepjes, wat heb je toch een misselijke manier van communiceren. Meneer Hommes ventileert zo zijn bevindingen. Of deze inhoudelijk kloppen is voor jou geen item, nee, jij moet iemand op zijn titel aanvallen en je vindt het vervolgens gerechtigd ondermaatse opmerkingen te plaatsen bij het opleidingsniveau van zijn echtgenote. Als jij wat ik vermoed zelf werkelijk niets voorstelt, laat dat dan niet zo blijken. Ik zit niet te wachten op de bagger die uit jouw pen komt.Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 23-10-2011 16:41 NomeNescio wrote:
Beste Poepjes, wat heb je toch een misselijke manier van communiceren. Meneer Hommes ventileert zo zijn bevindingen. Of deze inhoudelijk kloppen is voor jou geen item, nee, jij moet iemand op zijn titel aanvallen en je vindt het vervolgens gerechtigd ondermaatse opmerkingen te plaatsen bij het opleidingsniveau van zijn echtgenote. Als jij wat ik vermoed zelf werkelijk niets voorstelt, laat dat dan niet zo blijken. Ik zit niet te wachten op de bagger die uit jouw pen komt.

Nomen (want volgens mij laat je een `n' achterwege), zonder enige kennis van zake valt Hommes het Indonesische onderwijs aan (waar inderdaad wel wat op op te merken valt), maar vervolgens pocht hij met de Indonesische titels van zijn huidige vrouw. Daar klopt iets niet. Vervolgens pocht hij met zijn NL titel (beroepsonderwijsÖ) en dat is al lang not done in Nederland.


MAD

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 23-10-2011 16:39 gthommes wrote: ..en als U ook maar een maand in Indonesie woont tussen de gewone mensen, dan zal U waarschijnlijk hetzelfde zeggen.

Ik woon pas 287 maanden in IndonesiŽ, en mijn dochter gaat hier naar school. Een `inlandsche' school die amper onderdoet voor een Nederlandse vwo. Ik weet van wanten.


MAD

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 23-10-2011 16:39 gthommes wrote: Als laatste nog, als U mijn stuk goed gelezen hebt, dan heb ik het woord dom niet gebruikt om de bevolking te duiden.

Als u mijn repliek goed gelezen zou hebben, zou u weten dat ik het woord `dom' ook niet heb gebruikt. Zeker niet voor de Indonesische bevolking, maar het ligt op de punt van mijn tong voor...


MAD

spacer line  

Misselijk wordt ik van deze plaatsing. Niet alleen vanwege het erbarmelijke Nederlands van kleuterschool niveau maar vooral vanwege het ongenuanceerde racisme. Als je niet van Indonesiers houdt, ga dan lekker naar je superieure Westen. De tijden dat de alles beterwetende Nederlanders de Inlanders dom en arm hield zijn voorbij, gelukkig maar. Wil je hier blijven omdat jouw Euro's jou hier een leven als een vorst verschaffen terwijl je in Nederland een armoedzaaier zou zijn dan moet je alleen maar dankbaar zijn dat de mensen je hier gedogen, ondanks de schamele en oneerlijke anderhalve Euro die je de pembantu betaalt. Dus: rot op of hou je kop!Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 23-10-2011 17:30 Frank Lakwijk wrote: Dus: rot op of hou je kop!

Het alternatief is om er met solide argumenten tegen in te gaan. Dat is mijn beleid.


MAD

gthommes
User
spacer line
 

Pak Pupys,

Zoals ik geschreven heb, ben ik geen forum mens. Wat ik geprobeerd heb, is aan te geven dat het volk niet dom is, maar dat de mogelijke achterstand grotendeels ontstaat door het onderwijssysteem. Het bevreemt mij bijzonder, dat ik die het opneem voor de Indonesische student, door U op een zo onaardige manier wordt aangevallen. U wilt ook een goede opleiding voor Uw dochter met alle eerlijkheid. Ik begrijp dat U reeds 24 jaar in Indonesie woont, zou het niet zo kunnen zijn dat U gewoon geworden bent met het corrupte systeem, zoals ik omschreven heb. Uw dochter werkt hard voor haar "graduation" maar haar collega scholieren maken zich geen zorgen, middels SMS en andere praktijken krijgen ze hetzelfde diploma met dezelfd waarde waarvoor Uw dochter hard heeft moeten werken. Slaapt U maar rustig verder.

Ik zal mij bliven inzetten voor een eerlijk onderwijssysteem.

Nogmaals ik probeer begrip te kweken voor het onderwijssysteem, wat veel problemen heeft. Ik wil niemand persoonlijk aanvallen, maar wil met mijn bijdrage alleen iets positiefs brengen over en voor de bevolking.

Helaas dat wordt niet gewaardeerd.

Bij deze, ik zal het forum volgen en dankzij de negatieve kritiek, zal ik geen bericht meer plaatsen.
Dit heeft niets te maken met het onderwerp, maar met de DOMHEID en de onkunde om een stuk te lezen. Ik besteed hier geen energie meer aan. Sorry voor de goedwillende schrijvers.Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 23-10-2011 17:39 gthommes wrote: Slaapt U maar rustig verder.

Wat een prima advies! En dat van een kenner bij uitstek. Grote DANK.


MAD

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 23-10-2011 17:39 gthommes wrote: k zal mij bliven inzetten voor een eerlijk onderwijssysteem.

Ik zou me willen inzetten voor een onderwijssysteem waarbij briljante kinderen tot hun recht komen, in NL en en INA. De kans dat zulks lukt in IndonesiŽ is aanmerkelijk groter dan in NL. F de PvdA.


MAD

spacer line  

Ik kan me best voorstellen dat het heel demotiverend werkt voor de goedwillenden als er zoveel corruptie is. Er zijn maar weinig mensen tegen bestand om dan vol te houden, immers een SMS of een envelopje werkt makkelijker.

Ik heb er zelf geen kennis van, maar het verhaal van gthommes komt mij niet als vreemd over. Ik snap ook niet zo goed waarom je daar zo fel over bent Pak Pupyes ?


"Bhinneka Tunggal Ika"

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

Ik heb enigszins problemen met het woordje "dom"
Maaar, "korte termijn denken" Ja daar kan ik me wel iets bij indenken.....


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

spacer line  


On 23-10-2011 18:06 Pak Pupyes wrote:

[quote removed]

Ik zou me willen inzetten voor een onderwijssysteem waarbij briljante kinderen tot hun recht komen, in NL en en INA. De kans dat zulks lukt in IndonesiŽ is aanmerkelijk groter dan in NL. F de PvdA.


Het zal voor velen hiero vreemd zijn om dat te mogen lezen .


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 


Op 23-10-2011 19:44 schreef siebjans:
Ik heb enigszins problemen met het woordje "dom"
Maaar, "korte termijn denken" Ja daar kan ik me wel iets bij indenken.....

Ja korte termijn denken is al door velen in deze topic uitgelegd.
Dit blijkt dat je via nadruk op "DOM" toch nog velen hebben kunnen inspireren, tot wat het is geworden. Emoticon: Shut up! Emoticon: Sadley
Waarom juist nu een boek schrijven over de domheid van de mens, zoals
Renť ten Bos met zijn nieuwe boek heeft gedaan? Het is volgens mij niet
moeilijk goede redenen te vinden. Zomaar een voorbeeld: alle financiŽle
bollebozen moesten de afgelopen maanden toegeven, strategisch of niet,
dat zij de Ďcrisisí niet de baas waren. De financiŽle jungle van exotische
producten was niet langer door hen en hun modellen te behappen. In
plaats van wisdom was paniek de reactie van de crowd. Met domheid
geslagen moesten handelaren toezien hoe hun vernuftig opgebouwde
winsten verdampten als waren ze er nooit geweest. Bankiers waanden zich
lange tijd in een losgezongen wereld waar zij de regels maakten en de
aardse economie niet meer telde. Het ongebreideld kapitalisme leek een
ontsnapping aan de natuur en haar noodzakelijkheden te beloven. Niets
bleek minder dom. De ontsnapping bleek een illusie, een waanbeeld, des
te dommer omdat het zichzelf slim achtte. Het slimste wordt in een
ommezwaai het domste: dat is nu echt een crisis. Om een crisis te
begrijpen, moeten we onze domheid opnieuw leren kennen. Maar
kunnen we de domheid wel vatten als begrijpen juist haar tegendeel isVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 23-10-2011 18:30 Macan Belanda wrote: Ik snap ook niet zo goed waarom je daar zo fel over bent Pak Pupyes ?

Omdat het gewoon niet waar is. Er zijn prima scholen in IndonesiŽ, net zoals er prima artsen en ziekenhuizen zijn.

Ook ik heb kritiek op het onderwijs alhier. Mijn voornaamste kritiek is dat de kwaliteit van de diverse scholen (en artsen en ziekenhuizen) enorm verschilt. Van compleet waardeloos tot uitstekend. In NL is dat tenminste gelijk getrokken. Tot het minimum, maar toch.
Een ander punt is dat het onderwijs zich concentreert op `weetjes,' uit je hoofd leren - hafal - in plaats van begrijpen. Het verschil tussen een ir. en een ing., zeg maar. Daar is weinig aan te doen, en daar doen ze in NL ook weinig aan. Bij wiskunde leer je integraalrekening, en drie jaar later kom je er pas achter waar dat in godsnaam goed voor is.


MAD

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik woon pas 287 maanden in IndonesiŽ, en mijn dochter gaat hier naar school. Een `inlandsche' school die amper onderdoet voor een Nederlandse vwo. Ik weet van wanten.

Ook ik heb kritiek op het onderwijs alhier. Mijn voornaamste kritiek is dat de kwaliteit van de diverse scholen (en artsen en ziekenhuizen) enorm verschilt. Van compleet waardeloos tot uitstekend.

Je geeft het zelf al aan Pak, jouw dochter heeft duidelijk mazzel of je hebt door kennis van zaken de juiste school uit gezocht, dat mag je zelf invullen.

Ik ben duidelijk geen kenner, heb zijdelings met het onderwijs iets te maken, maar dan als outsider die twee jongelingen support dan loop je met je snavel tegen dingen.
De oudste een jongedame die op de UPI bandung zit computerwetenschap (ilmu komputer) en nu met haar scriptie bezig is.

Na een vlekkeloze overgang van SMP naar SMU viel mij in het tweede jaar op hoe gebrekkig haar Engels was, wel elke dag geloofsleer maar slecht 2 uur per week Engels, die moest dan ook als een raket naar prive les Engels gezien haar plannen toen in de richting ilmu komputer gingen op de UPI.
Voor de rest is haar school/studie tijd zonder al te veel moeilijkheden verlopen.

In tegenstelling met de andere jongeling die nu met zijn eerste jaar SMK bezig is.
Een vrij pienter manneke, maar er moest wel een paar centen aan te pas komen om hem op een goede SMP te krijgen, had niet nodig geweest, helaas niet de goede connecties benaderd.
Om hem op de SMK te krijgen hetzelfde laken en pak, helaas geen connecties in die richting.

Het zal jou toch wel bekend zijn dat als een jongeling naar een goede school wil, dat daar heel vaak centjes aan te pas moeten komen.
Het zal jou toch ook wel bekend zijn dat het aanbreken van het nieuwe schooljaar een gouden tijd is voor de heren/dames onderwijzers en docenten.
Er wordt grof betaald, tot mijn verbazing nog vrij openlijk ook, ik stond er bij en keek er naar ( uit het liedje zag twee beren broodjes smeren) in dit geval ik zag een ibu een onderwijzer smeren.Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 24-10-2011 03:50 Malam wrote: Het zal jou toch wel bekend zijn dat als een jongeling naar een goede school wil, dat daar heel vaak centjes aan te pas moeten komen.

Natuurlijk is me dat bekend, Malam. Maar dat geld altijd het enige criterium is, bestrijd ik.

Hier in Yogya staat een rijksschool bekend als de beste SMA, in Kota Baru, naast de Telkom. Om daar verzeild te raken, moet je je SMP afsluiten met een negen als je laagste score. Ik denk dat als je ergens een matig achtje hebt en verschrikkelijk veel geld meeneemt, dat je een kansje maakt om toegelaten te worden. Maar denk niet dat een zesjesklant dat lukt, al koopt z'n pa de hele school op. Van de andere kant ken ik een meisje (inmiddels moeder trouwens) dat wťl aan de eisen voldeed, geen cent te makken had, en op ongeveer maximale afstand (Jl. Parangtritis) van die SMA woonde, en daar dus wel naartoe kon. Een tienenkind.


MAD

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 19-10-2011 11:21 Surya Atmadja wrote: Iedere potentiele migrant heeft op zijn minst een Hollandse inkomen of hebben in Indonesia een inkomen waar ze "riant"kunnen wonen/leven.
Sommigen lopen daar door naast hun klompen . Emoticon: Shiny
Fout, fout, grote fout PS. Zowel ik als PP en vele anderen moeten hun eigen geld (lees Rupiahs) maken. Dat we vrijwel allen een redelijk inkomen hebben, heeft alles te maken met hard werken en vooruit willen denken. Het legt mij geen windeieren. Af en toe een dalletje maar daar komen we wel weer uit. Vergis je niet in het aantal buitenlanders dat hier met niets is gekomen, alleen een stel hersens (anderzijds ook velen met zwart geld dat wit gewassen moet worden, maar dat is de andere club).
In het land der blinden is eenoog koning (ik heb er zelfs twee). Dan ligt het niet zozeer aan de opleidingen van hier alswel de mentaliteit ( gengsi als meest zware aandoening) en een hopeloos conservatieve buitenplanetaire cultuur waarvan je makkelijk kan winnen. Zie ook het succes van de etnische Chinezen, Indiers en Arabieren (de meesten van straatarme afkomst) alhier die evenzo niet worden geplaagd door de last van een op feodale lijst geschoeide cultuur die elke vooruitgang (zowel economisch als sociaal) in de weg staat.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

gthommes; afsluiten met het melden van het feit dat je ing bent.. typisch Javaanse denkwijze om status te verwerven. Dat doen al die haji's ook.. wat is het waard vraag ik me dan af? Voegt het bovendien wat toe aan het hele verhaal? Nee natuurlijk niet, pure gengsi is het.

Ook de verdediging die je aanvoert 'dan rot je toch lekker op' is van typisch Javaans/Indonesisch niveau en geeft duidelijk aan dat je op een verkeerde manier aan het integreren bent na een paar maanden Indonesie.

Ik zit hier geen 287 maanden zoals Pak Pupyes, maar ik durf wel te zeggen dat jij het nooit 287 maanden uit zal houden. Waarom? Nou, kijk naar bovenstaande en dan heb je een goed beginnetje.

Over het onderwijs hier is reeds een meer dan voldoende antwoord gegeven; maar ook hier in Lippo Cikarang staan enkele prachtige scholen met faciliteiten waar men in Necderland nog een puntje aan kan zuigen. Een hele grote punt zelfs. Ja, die scholen kosten wat, maar verschil moet er zijn natuurlijk. Als we allemaal gelijk zouden zijn zouden we net zo goed terug naar de tijden van de USSR kunnen. Lijkt me niet wenselijk.


Ho Lee Fuk

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 24-10-2011 04:36 Yogya-Bali wrote: (lees Rupiahs)

Forget it. Ik doe het alleen voor Ä en eventueel voor $.


MAD

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 24-10-2011 02:54 Pak Pupyes wrote:

[quote removed]

Omdat het gewoon niet waar is. Er zijn prima scholen in IndonesiŽ, net zoals er prima artsen en ziekenhuizen zijn.
Op z'n FB gezegd: I like this. 100% mee eens.
Ziekenhuizen, artsen, tandartsen, scholen, alles is er te kust en te keur. Keuze volop.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 24-10-2011 04:45 Pak Pupyes wrote:

[quote removed]

Forget it. Ik doe het alleen voor Ä en eventueel voor $.
Maar je verdient het hier. Dus in RI verdient.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 24-10-2011 04:07 Pak Pupyes wrote:

[quote removed]

Natuurlijk is me dat bekend, Malam. Maar dat geld altijd het enige criterium is, bestrijd ik.


Geenszins mijn bedoeling om aan te geven dat geld het enige criterium is Pak, vandaar mijn uitspraak "vaak".
Duizenden jongelingen met werkelijk klinkende cijfers gaan probleemloos over naar een hogere school, daar hebben de geldbeluste docenten geen grip op, het gaat meer om de jongelingen die daar net onder hangen waar de rest van de plaatsen onder worden verdeeld, daar valt grof geld te verdienen.
Laat ik daarbij vertellen dat er ook vele scholen zijn die dat rechtvaardig doen op basis van cijfers, helaas zijn dat er niet veel.
Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Ik ben de - wat ik noem - Elske Schouten-prietpraat over IndonesiŽ zat. Je lult wat met expats die hier ook al sinds begin dit jaar zitten, je spuit wat algemeenheden die je van hen hebt gehoord, en dan denk je dat je buitenlandcorrespondent bent. Je lardeert je bakerpraat met wat spel- en taalfouten, en dan ben je er. Onze ing. kan daar ook wat van.


MAD

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 24-10-2011 04:57 Malam wrote: vandaar mijn uitspraak "vaak".

Een terechte terechtwijzing, Malam. Mijn excuus. Helaas zit de prietpraat van bovengenoemde E.S. me nog tussen de oren. Als je dat leest, dan lijkt het of je met 100% zekerheid de pijp uitgaat als je met een verkoudheidje naar een Indonesische huisarts gaat. Vandaar dat ik er zo hard tegenin ga.


MAD

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 24-10-2011 05:05 Pak Pupyes wrote:

[quote removed]

Een terechte terechtwijzing, Malam. Mijn excuus. Helaas zit de prietpraat van bovengenoemde E.S. me nog tussen de oren. Als je dat leest, dan lijkt het of je met 100% zekerheid de pijp uitgaat als je met een verkoudheidje naar een Indonesische huisarts gaat. Vandaar dat ik er zo hard tegenin ga.
ik ben inderdaad nog niet 1 keer overleden hier in Indonesie... en heb toch het een en ander verwerkt in die jaren, waaronder een dubbele longontsteking (eigen schuld, maar dat is een ander verhaal). Wel opgelost zonder gezeik, wachtrijen en formuliertjes. En duur? Nee, dat was het ook niet, wel goed in Panti Rapih.


Ho Lee Fuk


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.89,060,884 topic views - 240,869 posts - 13,739 topics - 34,578 members - last post @ 07-03-2021 13:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

145,090,043 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com