indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

zieleffe
User
spacer line
 

maaf voor deze stelling
Die stelling kan ik met de grootste gemoedsrust plaatsen.
Het lijkt wel, in mijn indrukken,dat de mensen kort van geheugen zijn.
Ze vergeten snel, en zijn niet geconcentreerd bezig, een mentaliteit die niet past in normale optie zoals wij westerlingen de samenleving hebben gestructureerd.
De bevolking, die op weg zijn, gaat met hun gewoontes om, gezien hun problemen,waar ze dagelijks mee te maken hebben,ongediplomeerd, elke dag maar weer op weg ergens heen.
Het lijkt er op dat ze niet nadenken waar ze mee bezig zijn, of niet de goede mannieren kennen,wat een normaal beschaving wel kent.
Omgang regelingen zijn op hun mannier misschien geplaats in traditionele gedrag patronen, die lijkt op chaotische personen die met die gewoontes opgegroeid zijn.
Als je bekijkt hoe ze met kinderen omgaan dan zit daar totaal geen disepline in verwerkt, men laat hen lang hun gang maar gaan, rollebollend, en schreeuwend bezig zijn.
Als ze gecorrigeerd moet worden dan is een roep een roep in het heelal, want luisteren doen ze niet, ze gaan gewoon door, en kijken er nog geen eens van op.
En door luiheid, zo lijkt het,van de vrouw man laat hen maar zo door gaan, te veel inergie er instoppen zal men niet doen.
Ik kreeg ouders op visite, de kinderen van 4,en 6 jaar ze zaten overal aan ze paste zich totaal niet aan, ze deden wat ze wilde de man zei er wel wat van, maar de moeder kijkt appatich mee, en zegt niets er van
Waar dat aan licht?, en wat dit normaal gedrag genoemd mag worden is mij een raadsel, het is een gedrag die ook wel bij andere culturen zal voorkomen, maar in IndonesiŽ is het buiten gewoon irritant.
Het wat ze thuis doen, doen ze ook bij een ander, de mannieren die wij hebben aangeleerd worden hier niet toegepast, eigenlijk kan je spreken dat ze geen mannieren hebben.
Ze praten nog al op een schreeuwlijk mannier met elkaar, en dat doet men overal waar ze zijn, in winkel centra's in restaurants, zelfs in een ziekenhuis waar ik dit op het ogenblik bent beland.
Men wil gewoon niet vooruit hier het is of luiheid, of te gemakzuchtigheid,lekker leven zonder verantwoordelijkheid, het is een systeem, van leven, wat hen in ieder geval niet vooruit helpt.
Daarover zal ik een aparte thema (verhaal) van maken, want dat ik door ziekte geveild bent is mijn ervaring met IndonesiŽ groter geworden.

Ik zie veel CCTV 9 Chinese TV zender die over China berita (berichten),ik zie daar dat er grote gebieden met allemaal nieuwe industrie complexen zijn en ze hebben van alles in ontwikkeling.
Dan niet te vergeten Olympische spelen in aan tocht, men zie dat er enorme vooruitgang geboekt is en wordt.
Het intelligentie van een chinees is erg hoog te noemen, nu eindelijk na een slechte communistische periode gaan ze Japan voorbij streven.
Er is er een enorme expansief van ontwikkelingen aan de gang die zijn weerga overtreft.
Ik schat in dat China de eerst wereld land word die Amerika, en Europa voorbij streeft, er is een hoog gehalte van productie.
Driekwart van de behoefte van de wereld kunnen ze aan voldoen,dus er blijft voor de rest van de wereld maar een kwart over aan produktiviteiten, die Amerika en Europa samen moeten delen.
Ze gaan zelfs passagiersvliegtuigen bouwen wel die de markt vraagt, en daar kunnen ze volop aan voldoen,vliegtuigen die een korte aanvlieg, en landing nodig hebben.
Er word zelfs een tweede Airport gebouwd in Beijing om al het vracht, en passagiers te kunnen verwerken, misschien ook voor het verwerken van de Olimpische spelen aan te kunnen.


Wat in IndonesiŽ wel heeft plaats gevonden, die explosie van GSM (handfhone's) ze zijn er volop aanwezig, nou je word er crazy van,ze praten net zo hard in dat ding op straat, en openbare gebouwen,als ze gewend zijn thuis, de markt is nog niet verzadigd hier er zijn van uit importerende landen vele apparaten te koop, een geweldige handel in IndonesiŽ
Voor dit land niet goedkoop maar toch vele Plaza's met toko's zijn er om het gebruik te stimuleren, opwaardeer warungs die op een elektronische wijze die GSM opladen met een geldigheid van een tot twee zelfs drie maanden, ligt aan hoeveel geld je wilt opwaarderen om het te gebruiken, geen kras kaarten meer aanwezig.
Ook het openbaar vervoer een busway van glodok tot Blok M is een snelle verbinding.
Men wil een monorail daarvoor hebben ze al betonnen pilasters gebouwd maar er stond vorige week dat het niet door gaat wegen gebrek aan geld.

Mijn tweede stelling is dat IndonesiŽ door zijn ligging al jaren eerder dit had kunnen verwezenlijken wat nu China doet
Ze hebben dit voor hun neus voorbij laten gaan, en dat komt door de mannier waarop de Indonesische mentaliteit hier zijn leven (hidup) zijn gang heeft kunnen gaan.
Wanneer de Hollanders hier waren gebleven dan hadden wij al jaren eerder die aanpak gedaan wat nu de Chinezen doen, en van dit land een economische groeiende land van gemaakt.
In ieder geval weet ik zeker er zou geen ene kampong meer bestaan hebben, en men zou er een goede infrastructuur er van gemaakt hebben, gezien die ligging van IndonesiŽ
Maar de geschiedenis kan je niet weg poetsen ze zijn nu druk bezig met hun dagelijkse beslommeringen, een soort overleving tactiek, je dagelijkse kopje rijst te verdienen.Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

'Ziel' yth.,

Toevallig ligt deze 'topic' misschien wel in 'het verlengde' van wat mij altijd bezighoudt, misschien moet je 'het' ůůk zo 'zwart/wit' stellen zoals jij ...... en niet met 'grijs' .......
 • Maar ...... ik zou het niet 'domste' maar 'volgzaamste' in tegenstelling tot 'bevolkingsgroepen' als Molukkers, Papuas e.d.
  Trouwens ik denk ůůk dat er een verschil is tussen de Molukkers die op Java wonen (En dus mťťr Javaans denken) en Molukkers in de Molukken.
 • Ik heb het idee, omdat Javanen als grootste groep, hiarchiesch ingesteld zijn men zal niet zo gauw tegen het 'centraal gezag' ageren.
  Als voorbeeld is het tekenend dat Yudoyono 'himself'/persoonlijk met de crisisbeheersing bemoeit !!! (Zo een groot land - zoveel capabele mensen !!!)
  'Zelf-initiatief' is hen blijkbaar of niet gegund of men durft gewoon niet !!!


  "Momento majori"/"Eert u meerdere".


  Sampai disini dulu.
  AnisJ.


 • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 17-08-2006 11:26 zieleffe wrote:
  [BR

  maaf voor deze stelling
  Die stelling kan ik met de grootste gemoedsrust plaatsen.

  Mijn tweede stelling is dat IndonesiŽ door zijn ligging al jaren eerder dit had kunnen verwezenlijken wat nu China doet

  Wanneer de Hollanders hier waren gebleven dan hadden wij al jaren eerder die aanpak gedaan wat nu de Chinezen doen, en van dit land een economische groeiende land van gemaakt.


  Om Ziel , kennelijk weet je niks (bijna niks ) over de geschiedenis van Indonesia.
  1ste stelling : Je verwart intelligentie met economische of sociaal/politieke chaos.

  Over de ligging : Je hebt ook ongelijk , de ligging is niet echt van belang .
  Het gaat om de menselijke en de grondstof bronnen.


  Over de uitgespeelde rol van de Nederlanders :
  Dat is al duidelijk , hebben ze ook niks van gebakken of begrepen.
  Terwijl ze toch bijna 350 jaar aanwezig zijn geweest in Ned.Oost Indie.
  En het is duidelijk dat de indonesiers de Nederlanders niet nodig hebben(wat ? ze motten de blandas niet).
  Exact 61 jaar geleden werden ze er uit geknikkerd , de Indonesiers zeggen toen, we motten jullie niet.En de trauma's hebben ze tot heden nog steeds niet kunnen verwerken. Ze dachten , wij hebben al 350 jaar baas gespeeld , en kunnen op zijn minst nog 300 jaar verder.
  En wat blijkt ? , binnen 3 jaar (1942-1945) werden ze eruit geknikkerd.
  Een traumatische ervaring lijk mij..
  Moest toch even lachen als ik de 2 boeken lees van .
  Daar werd wat Groots verricht - Hecht VerBONDEN in lief en leed
  (Nederlands Indie in de 20ste eeuw).Geschreven door Mr.W.H van Helsdingen. Oud Voorzitter van den Volksraad.

  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 17-08-2006 11:49 AnisJ wrote:
  Ziel yth.,

 • Maar ...... ik zou het niet domste maar volgzaamste in tegenstelling tot bevolkingsgroepen als Molukkers, Papuas e.d.


 • De volgzaamheid valt wel mee .
  Het lijkt wel zo , is afhankelijk van de sociale of economische verhouding.
  Dat hebben de oude Indiegangers ook zelf ondervonden.

  Ze zijn echt volgzaam , ze slikken alles (bekend is ook de term Oost Indisch Doof) tot ze amok maken, (mata gelap zoals de blanda zeggen).
  Waar bleef dan de Vriendelijkste volk van de heeeele wereld.
  Altijd glimlachend etc.

  Vroeger , in de tempo doeloe heb je nog boeken over De Kennis van land , Volk en Cultuur. Daar kan je ook iets te weten komen over de verschillende volkeren van Insulinde.
  Tegenwoordig ga je googlen.

  Ik geef toe dat in de afgelopen 300-400 jaren er weinig komen op het gebied van economie en wetenschap.
  Hoe zou dat komen ??

  Voor zover ik weet zijn de Indonesiers(de volkeren) in 1600 al lang in hogere beschaving staan dan de Nederlanders.Qua cultuur , economie , politiek.
  Ze zijn al eeuwen gaan handelen en maken verre zeereizen , meer dan de nederlanders. Toen beoefenen de Nederlanders nog de trekvaart en tot de 16de eeuw de kustvaart..
  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  JohanN
  User
  User icon of JohanN
  spacer line
   

  AOW klup heeft elkaar weer gevonden? Emoticon: Wink  Begin de details te vergeten

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  We zijn aan elkaar gewaagd.
  Maar wat vinden de vaak beter opgeleide jongere ?
  Hebben ze geen mening , of begrijpen ze geen bal van.?


  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  zieleffe
  User
  spacer line
   

  Neen niet gevonden maar aan de borrel tafel zou het een lange zit zijn geworden Johan, met gevolg dat er waggelijk als een eend, naar huis gegaan zou worden.
  Maar alle gekheid op een stokkie, er is veel mis In Indonesie
  Goed dat ze niet de proklamatie vieren elk jaar op 17 Aug maar bevrijding, en als je ze vraagd welk bevrijding dan zeggen ze van de Jappen.
  Daarom begrijp ik de regeringen van Nederland niet dat ze dat niet erkend hebben, en nu pas inzien die bevrijding als een Nationale feestdag te zien.
  De vlaggen en de verzieringen waren weer eens flink uitgepakt.
  Wij waren op 17 Augustus net thuis gekomen
  Tegen mijn Fam daar zei ik nog gekscherend de bevrijding van 350 jaar onderdrukking van de Hlloanders ze moesten lachen maar ze willen dat niet uit respect misschien voor mij maar ze zeggen neen van de Jappen.
  Dus Sidia uw stelling van die kolonialiteit leeft daar totaal niet
  Misschien alleen bij de ind in Nederland?. Emoticon: Yes! Emoticon: Puh!


  Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

  Jantje
  User
  spacer line
   

  Om Sid,

  Wij Belandaís weten het niet of begrijpen het maar niet.
  Vandaag viert men het onafhangkelijkheidsfeest. Je moet es komen kijken wat ze er van gebakken hebben in die 61 jaar! Ook in vergelijking met een land als Singapore in 41 jaar! Wie is er nou dom?
  En trots dat ze zijn. Luidsprekers draaien op volle toeren. Als ze nou eens beginnen om uit iedere moskee 3 luidsprekers te slopen en langs de breuklijn zouden monteren had dat veel slachtoffers kunnen besparen tijdens de laatste Tsunamie. Maar nee hoor! 1 miljoen usd aan Palestina schenken en eindeloos ouwehoeren hoe ze pleeboy modellen kunnen veroordelen.Indonesie heeft niets te schenken. Ze moeten eerst eens zorgen dat ze hun eigen zaakjes op orde hebben. Weer zoín voorbeeld van chronisch gebrek aan prioriteiten stellen. Misstanden, teveel om op te noemen.!
  Emoticon: Eerie  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   

  Singapura is Chinees (hoewel ,Tumasik is gesticht door Indonesiers).
  Ka je niet vergelijken met De Gordel van Smaragd , Insulinde.
  Daar wonen tientallen volkeren , met soms tegenstrijdige belangen.
  De bewoners van Singapura is bijna homogeen te noemen , en heeft onder de Britse invloed getaan. De Nederlanders hebben een andere aanpak(negatiever) dan de Britten.
  Zie de komst en reorganisatie tijdens de Britse bewind in NOI.
  (Is geschiedenis , maar verklaart veel zaken).


  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  kiwimave
  User
  User icon of kiwimave
  spacer line
   


  On 17-08-2006 12:41 zieleffe wrote:

  Goed dat ze niet de proklamatie vieren elk jaar op 17 Aug maar bevrijding, en als je ze vraagd welk bevrijding dan zeggen ze van de Jappen.


  Nou de gemiddelde Nederlander is ook een dombo wat dat betreft, er stond laatst in de krant dat 2/3 van alle jongeren denkt dat de 2de wereldoorlog ontstaan is door het vergassen van de Joden. Dom dom dom natuurlijk.

  Als ik een aanvulling mag geven: Indonesie staat inderdaad niet bekend om zijn slimme houding (tov buitenland en buitenlanders). Maar misschien is dat ook in Indo helemaal niet nodig, ze hebben de prachtigste natuur (vulkanen, duikgebieden, sawah's, vrouwen) en hebben een bepaalde vorm van levensgeluk gevonden die wij niet kennen.

  Dan mogen wij wel allemaal lekker hoog opgeleid zijn hier in Nederland, toch is het zo dat mensen zwaar depressief zijn door het feit dat iedereen op zichzelf is, elkaar helpen not done is en eigenlijk deze hele samenleving van botheid aan elkaar rammelt. Vraag een buitenlander maar hoe hij in een willekeurige winkel zich bejegend voelt, dan zal hij waarschijnlijk antwoorden dat hij denkt dat hij in 1 of ander communistisch land beland is.

  Wat dat betreft snap ik ook niet dat er nog steeds buitenlanders met de KLM vliegen, als ik weer zo'n lompe opmerking hoor van zo'n KLM stewardesje aan boord hoop ik altijd dat ze nog eens failliet gaan. Nederland een charme, dat zijn 2 dingen die niet samengaan.


  Gracias. Sama sama

  zieleffe
  User
  spacer line
   

  Dat is appels met peren vergelijken Kiwimave,wij hebben het over AziŽ, en niet over Holland waar het gras groener is dan elders dat weten wij onderhand wel.
  En gelukkig bemoeid men niet, hoe ik leef in Holland wan laat het zo zijn dat je een fobie hebt, en bent, dan is dat nog gelukkig aan je zelf te danken.
  Geef mij de Hollandse nuchterheid maar, en laat men niet bemoeizuchtig worden hoe ik moet leven volgens de normen en waarde van Balkenelende.
  Ik ga slapen last van een jetlag niet van dit gezwam.
  Want ook de ervaring met Lufthansa is voor mij duidelijk geworden nooit meer met die maatschappij
  Kijk hoe je een boterham krijgt een dubbele Big Mac is er niets bij Mac Donald

  Afwijking van wat deze topic te melden hebt,kom daarop later terug op een andere topic  Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

  spacer line  

  Dom zijn bestaat niet ........dom gehouden worden is een ander kwestie denk er maar eens over na ............. Emoticon: Frustrated  Pardi
  User
  spacer line
   

  Juist Tukat Ganga,

  Je slaat de spijker op zijn kop.
  Kun je ook een analyse geven, door wie en in wiens belang ze dom gehouden worden.

  Misschien reageer ik dan weer.

  Pardi Emoticon: Yes!  spacer line  

  Pardi moet ik daar echt een antwoord op geven ,wat denk je zelf of wacht je op de reactie van anderen.........denk dat het voor zich zelf spreek.
  Emoticon: Yawn  Pardi
  User
  spacer line
   

  Hi Tukat Tanga

  Je hebt het begrepen! Emoticon: Worship

  Pardi  Albert
  User
  User icon of Albert
  spacer line
   

  Ik ben niet bekent met de bevolking van andere landen in Azie.
  Maar het volk onderwijzen ligt bij de overheid en de overheid kan dit doen door o.a. de Media.

  Je merkt weinig onderwijs, zoals accepteren van andere religies.
  De Indonesier is eerder geinstresseerd in onzinnige details dan hoofdzaken.
  Voorbeeld; Kopen een auto en kijken naar de roest en niet of de motor goed is. Beetje roest en men begint te klagen.
  In mijn meubelwereldje kom ik diverse rare dingen tegen. Leveranciers die zeer snel opgeven. Ze leveren iets en je zegt zus en zo dient er veranderd te worden. Kleine veranderingen, nee men wil dat niet. Het is te veel werk. Investeren in een klant kent men niet.

  Men maakt zich in een kampung zeer druk over prive zaken van anderen. Ook is er een soort wet die je verplicht om mee te doen met de kampung activiteiten. Zoals domme onzinnige vergaderingen. Die overdag plaats vinden. Ik en mijn vrouw runnen ons eigen bedrijf en zijn blij wanneer wij in de avond gezellig samen op ons eigen veranda kunnen uitrusten. En hebben geen zin om mee te doen met al die among kosong praatjes buiten op straat. Nee je ligt er uit en men doet dan zijn best om je uit de kampung te weren. Dat is bij mij gebeurt. Toen ik in de kampung kwam, was ik altijd beleefd en aardig. Maar men heeft geen zin om naar jouw cultuur of belangen te kijken.

  Het intresseerd niemand dat je rust wil, privicie, etc.
  Diverse hulp diensten via de telefoon werken voor geen meter. Bij een storing met mijn flexi, wordt ik nooit terug gebeld met een oplossing.
  Ik kan opeens niet meer internationaal bellen of sms'en. Binnen 3 dagen sturen wij u een smsje. Nu 2 weken later nog steeds niets. Ik heb nog geen tijd om naar Semarang te gaan. Terwijl ik voor internationaal verkeer mijn mobiel heb aan gemeld, bij de provider.

  Stel je gedetaileerde vragen dan ben je vervelend.

  Zelfs universitair opgeleide mensen zijn simpel in hun brain, heben geen idee wat verantwoordelijkheids gevoel is. En maar weinig kunnen mee praten op een normaal westers niveau. Een directe mening wordt niet gewaardeerd.
  Zo zijn er 1000zenden voorbeelden te noemen.

  De overheid moet er iets aan doen. Stimuleren van de brain, domme reclames verbieden. Wat meer intelligente programma's op de TV.

  Al die fanatieke bewegingen in het land verbieden. ETC. Met de feestdagen iedere zware crimineel 4 maanden extra straf geven.

  Het beste zou zijn : Een president met een hart voor het land en die hard met zijn vuist op tafel kan slaan. Een soort tijdelijke dictatuur instellen. Ook om zo alle corruptiue uit te roeien en buitenlandse investeringen toe te laten. Een wet in te voeren die in de praktijk werkt. Nu werkt alleen je portomonee.

  Waarom zijn er zo weinig buitelandse bedrijven die investeren in projecten in Indonesie? Omdat ze niet door de wet beschermd worden. Ook vanwege de grootschalige corruptie welke alles sterk vertraagd.

  Gewoon een dictatuur instellen maar dan voor het land en niet voor zijn eigen belang. Zo niet dan duurt het nog vele generaties voordat Indonesie een land is om daadwerkelijk veilig in te leven. Waarom kunnen rijken in Nederland wel gewoon zonder hoge hekken leven. En kunnen buitenlanders dat in Indonesie niet?

  Kijk om je heen en zie hoe men zijn eigen glazen iedere dag weer ingooit.

  Emoticon: Confused Emoticon: Cry Emoticon: Nooo Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yeah right! Emoticon: Stupid Emoticon: Frustrated


  Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

  zieleffe
  User
  spacer line
   

  Albert je ervaringen kloppen als een bus daar is niets wat je schrijft, wat ook maar onzin is.
  Pardi, tukad ganga, begrijpen er geen ballen van wat er werkelijk in IndonesiŽ gebeurd.
  Men lacht alles weg als niet belangrijk, en voert niets uit waar op ze hun toekomst zou kunnen verbeteren.
  Men is niet geÔnteresseerd in hun toekomst,en de toekomst van hun kinderen.
  De Overheid bemoeid zich nergens mee, en dat is precies wat er aan ontbreek.
  Men laat het aan de bevolking zelf over, en die kunnen het gewoon niet.
  Ook de intelligentie graad is heel laag als je ziet wat daar in het parlement zit, of liever hangt, en slaapt dan heb je de klassieke voorbeeld van IndonesiŽ.
  Dat zijn mensen die alleen maar geld genereert, en niets voor dat land over heeft.
  ďOch ď,je kan een boek vol schrijven, van alle misverstanden die je daar tegen komt.
  Het is een land waar zeker een knuppel door heen zou moeten, zoals je al aan gaf een sterke man die dat zooitje uit die parlement uit knuppelt.
  En alle gouverneurs van alle streken eens de waarheid durven te vertellen wat ze in hun verantwoordelijkheid laten en niet utvoeren van taken die voor hen bedoelt zijn.
  Democratie op die basis is nepotisme met een grote NEP.
  Verder ga ik maar niet, de mensen met ervaringen worden weggehoond, door hen die het helemaal niet begrijpen wat IndonesiŽ is.
  Niet alleen die mooie gunung en vulkanen en bijgeloof ,brengt daar brood op de plank maar werk en nog eens werk, zal goed zijn voor dat land.
  En niet alleen die mooie buitenkant maar daar binnen moet heel wat geÔnvesteerd worden.
  President Budiono hij wil wel maar hij is afhankelijk van het leger daar, en die zitten hem wel eens dwars, het is heulen met de wolven Emoticon: Yes! Emoticon: Sadley .  Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 17-08-2006 17:57 zieleffe wrote:
  Albert je ervaringen kloppen als een bus daar is niets wat je schrijft, wat ook maar onzin is.

  Pardi, tukad ganga, begrijpen er geen ballen van wat er werkelijk in IndonesiŽ gebeurd.


  Even goed lezen, klopt dat ??
  Denk wel , want hullie behoort niet tot de autochtonen.
  Dus zal waarschijnlijk een hogere I.Q hebben.
  Verschil moet er zijn, niet waar ? .

  Pardi , en Tukad Gangga behoren tot een andere soort Indologen.
  Ik mis iemand hierO.


  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  JohanN
  User
  User icon of JohanN
  spacer line
   

  Mij mis je toch niet?


  Begin de details te vergeten

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 17-08-2006 21:06 JohanN wrote:
  Mij mis je toch niet?

  Seh, we worden niet close he ?
  Vind ik wel eng. Emoticon: Red face
  Het is een oudere ru eh rocker.


  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  JohanN
  User
  User icon of JohanN
  spacer line
   

  oef, ik schrok al.  Begin de details te vergeten

  4yoke4
  User
  User icon of 4yoke4
  spacer line
   


  On 17-08-2006 21:55 sidia wrote:

  ...

  Seh, we worden niet close he ?
  Vind ik wel eng. Emoticon: Red face
  Het is een oudere ru eh rocker.


  Die is toch verbannen naar de jonge jenever en een harinkie met zuur?


  Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

  Pardi
  User
  spacer line
   

  Hi Om Sid.

  De Engelsen hanteren het volgende: "know the facts before you speak" .

  Ik ben geen indoloog en zal het ook nooit worden.

  Feit is dat ik 5 jaar als vrijwilliger les heb gegeven aan leerlingen van SLTP en SMA in Bukettinggi en Sungai puar. Nu geef ik regelmatig onderwijs in Sungai Penuh met als voorkeur middelbaar onderwijs. Aan de lokale Ahmadiyya Universiteit ben ik gestopt, omdat Islam onderwijs niet strookt met mijn ideeen over democratie en onderwijs. Ik mag aannemen dat ik enig recht van spreken heb als ik het over de kwaliteit van het onderwijs heb. U bent blijkbaar van mening dat mensen die in Indonesia geboren zijn het alleenrecht van spreken hebben. Ik heb al meer over mijn ervaringen geschreven betreffende het onderwijs in Indonesia. Kortom een onderwerp als deze kan er toe leiden dat we eindelijk eens een inhoudelijke discussie voeren. De jeugd heeft de toekomst in vele landen van Asia maar niet in Indonesia.

  EN DAT DOET ME PIJN. Emoticon: Stupid

  Groet Pardi/ab  kiwimave
  User
  User icon of kiwimave
  spacer line
   


  On 17-08-2006 15:36 tukad ganga wrote:
  Dom zijn bestaat niet ........dom gehouden worden is een ander kwestie denk er maar eens over na ............. Emoticon: Frustrated


  Ik ben enigszins uit het veld geslagen door de titel van deze topic en door het feit dat dit soort woorden getolereerd woorden door onze Mod. Ik kan me nog niet zo lang geleden herinneren dat woorden als "republik pisang" (huiver huiver) goed waren voor een berisping door de Mod en het weghalen van het geschrevene.

  Verder denk ik nog even na over de wijze woorden van Tukad... welterusten!!


  Gracias. Sama sama

  bertus
  User
  spacer line
   

  zieleffe

  ik ben het er niet mee eens met je schrijven.
  Indonesie is wel de 5de grootste economie van Azie , dus waar heb jij het nou over ???
  Trouwens die kinderen in Nederland(europa) zijn net zo ongedisciplineerd,
  heb je niet het programma de opasser gezien, net zo erg!!!
  Het lijkt net alsof jullie het de Indo's niks gunnen
  dus als we zo beginnen, ga je aandacht maar richten op een ander land
  brazilie , thailand ofzo
  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  94,652,977 topic views - 242,021 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 17-10-2021 12:49 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  154,307,104 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com