indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Belando
User
spacer line
 

Hey,
Ik heb nu ook een vriendje in Indonesie en we hebben het plan opgevat om te gaan trouwen. Ik wil echter niet in Indonesie trouwen maar in Nederland. Is het mogelijk om gewoon een trouwceremonie te houden in Indonesie en te trouwen voor het geloof zonder papieren te tekenen? Ik wil gewoon met hem trouwen voor de community daar zodat we tenminste kunnen samenwonen, maar ik wil nog niet echt gelegaliseerd met hem trouwen. Dat komt wel over een paar jaar in Nederland. Maar kan dit dus, trouwen voor het geloof zonder echt helemaal aan elkaar vast te zitten?
ThanksMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Sorry hoor,
Ik sta helemaal versteld.
Hoe bedoel je het trouwen voor het geloof, zonder papieren te tekenen?
Wil je trouwen of niet????????
Of wil je alleen maar neuken en als het naar volle tevredenheid is gaan kijken wat je verder wil????????
Eerst neuken, daarna trouwen voor het geloof, zonder er helemaal aan vast te zitten?????
Ik denk dat er enige uitleg moet zijn om hier een degelijk antwoord op te geven Emoticon: Yes!
Vanzelfsprekend zullen diverse gebruikers mij nu aan gaan vallen op mijn negatieve antwoord.
Maar het zij zo, Malam kan hier niet zoveel mee.elsbeth
User
spacer line
 

Malam, ik ga weer eens heeeelemaal met je mee. Snap er geen biet van, maar leuk om hier eens uitleg bij te krijgen

groet Elsbethsidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Wil eigenlijk niet mee bemoeien (is zo moeilijk om het niet te doen Emoticon: Smile ) , maar om verwarring te voorkomen zal ik maar een poging doen om het te verklaren.
Ze bedoelde de zgn kawin sirri of sirih .

Ze moet niet vergeten dat het in feite al officieel is , alleen (nog) niet geregistreerd.
Zie ook de site van de Nederlandse ambassade in Jakarta .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

elsbeth
User
spacer line
 

Belando, allereerst mijn excuses voor mijn impulsieve aansluiting bij Malams woorden. Ik heb er even over nagedacht (dacht overigens dat het een nieuw topic was, heb verder de vorige postings dus niet gelezen) en wil er nog even op terug komen.
Natuurlijk moet iedereen gewoon lekker doen wat hij wil. Maar je vraagt hier om een advies, maar je kunt ook verwachten dat mensen reageren op andere dingen dan puur je vraag.
Het lijkt me nogal uit te maken of je in Nederland wilt gaan samenwonen of in Indonesie. Als je in Indonesie wilt gaan samenwonen, kan ik me je vraag beter voorstellen dan als je in Nederland wilt gaan samenwonen. Daar wordt nogal verschillend tegenaan gekeken.
Ik zou er echter persoonlijk heeeeel erg huiverig tegenover staan om, als ik nog niet voor de volle 100% voor iemand zou kiezen, toch een soort huwelijk te sluiten (hoe het verder juridisch gezien ook zit, zie de opmerking van Sidia ook). Het gaat me verder niks aan , het is gewoon een reactie. Ik heb zelf nooit gezegd dat ik getrouwd was in de jaren dat dat niet het geval was. In sommige situaties was dat zeker wel makkelijk geweest, maar daar ben ik nou eenmaal zeer principieel in.
Ik heb ook begrepen uit de diverse postings in een ander topic, dat Indonesische mannen nogal jaloers kunnen zijn. Voor mij zou dat ook een reden zijn om met dit soort dingen voorzichtig om te gaan.
Maar goed, ik wens je veel geluk met je vriend en hoop dat jullie goede beslissingen maken samen.

groetjes ElsbethMr. Jacob
User
spacer line
 

ďJe hebt nu ook een vriendje in IndonesiŽ waarmee je wilt trouwenĒ. Wil dat zeggen dat je er nog meer hebt met wie je wilt trouwen? Grapje.
Wanneer je in IndonesiŽ alleen voor het geloof trouwt, ben je voor de (Indonesische) wet nog steeds ongehuwd. Wel krijg je dan een officiŽle trouwakte van de kerk. Als je daarmee naar de Burgerlijke Stand gaat, kun je ook voor de wet trouwen. Dan ben je voor de Indonesische wet getrouwd, maar dat is niet rechtsgeldig in Nederland.
Zo ben ik in de omgeving van Mamasa (West Sulawesi) voor de kerk getrouwd en had daar alleen maar een kopie van mijn paspoort voor nodig. Ik was stomverbaasd dat het zo gemakkelijk ging. Bij de Burgerlijke stand daar vertelden ze mij dat je in dat gebied 3 x trouwt: de eerste keer voor de familie en het dorp (is niet veel meer dan aanbevolen worden aan de familie en toestemming krijgen). De tweede keer voor de kerk en daarna nog een keer voor de Burgerlijke Stand. Dat laatste is enkel een papierkwestie die enkele maanden in beslag kan nemen wanneer je ook voor de Nederlandse wet wil trouwen.
Ik weet niet of het voor moslims ook zo gaat maar het zou me niet verbazen.
Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 31-08-2008 15:41 Belando wrote:
....Ik wil echter niet in Indonesie trouwen maar in Nederland. Is het mogelijk om gewoon een trouwceremonie te houden in Indonesie en te trouwen voor het geloof zonder papieren te tekenen? Ik wil gewoon met hem trouwen voor de community daar zodat we tenminste kunnen samenwonen, maar ik wil nog niet echt gelegaliseerd met hem trouwen. Dat komt wel over een paar jaar in Nederland. Maar kan dit dus, trouwen voor het geloof zonder echt helemaal aan elkaar vast te zitten?


Waarom doe je het niet omgekeerd?
Eerst in Nederland trouwen en daarna de ceremonie in Indonesie.

Maar trouwen voor het geloof zonder echt helemaal aan elkaar vast te zitten? Ik weet het niet hoor maar dat lijkt me toch niet de goeie insteek.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Nou ik zal wel weer grof zijn, in IndonesiŽ ga je trouwen voor het geloof, een imam, een scheet en twee knikkers.
Geef een feestje honderden komen je effe feliciteren, kost een paar centen maar je geniet.
Vervolgens kan je met de zus die ja heeft gezegd doen en laten wat je wil.
Niks offcieel, niks burgelijke stand, helemaal klaar.

Voor IndonesiŽ ben je klaar, de kampung waar je in zit accepteerd het en klaar is Kees.

Het is gewoon legaal hokken, wat in Nederland tegenwoordig normaal samenwonen heet

Gewoon doen, legaal en je kan elkaar leren kennen, loopt het niet zoals je zelf gedacht had, gewoon scheiden, no problem.

Tja er zit ťťn maar aan, je moet wel effe moslim worden, anders gaat de vlieger niet op. Emoticon: Bye byeAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 31-08-2008 22:39 Malam wrote:
Nou ik zal wel weer grof zijn, in IndonesiŽ ga je trouwen voor het geloof, een imam, een scheet en twee knikkers.


Als dit iets is wat bij een KUA geregeld moet worden dan gaat dit toch niet zomaar? De KUA wil nl eerst een toestemming van de ambassade zien. Nou weet ik niet of alle KUA's hetzelfde werken (zal wel niet) maar op Lombok bijvoorbeeld krijg je dit zo niet klaar. Of begrijp ik het nou verkeerd?

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Misschien kan ik antwoorden als ik weet wat een KUA is!!!!!!!!!Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Kantor Urusan Agama; een kantoor voor het regelen van geloofsaangelegenheden maar ik weet niet zeker of dit alleen voor de islam is of dat het een multikantoor is....


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Alweer dezelfde babylonische verwarring :
kijk wat ene Sidia en Yogya-Bali gesschreven hebben :

Y-B :
Dat is Kawin Sirih en niet rechtsgeldig. Is doorgaans alleen voor de buurt zodat die niet meer zeuren

Sidia: Geplaatst Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. 20-01-2008 08:14
Oeps , weet je zeker ?
En wat zijn dan de consequenties ?

Voor belangstellenden : jammer in het indonesisch.

Dampak Perkawinan Bawah Tangan bagi Perempuan
Meski masih menimbulkan pro dan kontra di masyarakat, praktek perkawinan bawah tangan hingga kini masih banyak terjadi. Padahal, perkawinan bawah tangan berdampak sangat merugikan bagi perempuan. Beberapa info berikut, mungkin bermanfaat bagi anda.

1. Apakah perkawinan bawah tangan itu?
------- etc .
komplete verhaal :
http://forum.indahnesia.com/to(...)oof_in_indonesia.php
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Niconice
User
User icon of Niconice
spacer line
 

Beste Tuti en Jan,

Ik zie dat jullie de nodige ervaring hebben misschien kan ik mijn vraag aan jullie stellen. Ik ga ook trouwen in Semarang Indonesia. De volledige bureau creatie heb ik voltooid en verstuurd naar Alle noodige instanties BUZA voor de Surat Keterangan Menikah het mooie IND verhaal en de formulieren die zijn ingevuld omdat we in de kerk zullen gaan trouwen. Het huwlijk gaat plaats vinden op 08-08-2010 a.s. maar wanneer de IND tijdens het vooronderzoek een Negatief advies geeft wat zijn dan de volgende stappen die ik zou kunnen ondernemen. Graag een advies van jullie. Alles wordt zo moeilijk gemaakt tegenwoordig. In afwachting van julie bericht

NAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 27-02-2010 11:16 Niconice wrote:
Beste Tuti en Jan,

Ik zie dat jullie de nodige ervaring hebben misschien kan ik mijn vraag aan jullie stellen. Ik ga ook trouwen in Semarang Indonesia. De volledige bureau creatie heb ik voltooid en verstuurd naar Alle noodige instanties BUZA voor de Surat Keterangan Menikah het mooie IND verhaal en de formulieren die zijn ingevuld omdat we in de kerk zullen gaan trouwen. Het huwlijk gaat plaats vinden op 08-08-2010 a.s. maar wanneer de IND tijdens het vooronderzoek een Negatief advies geeft wat zijn dan de volgende stappen die ik zou kunnen ondernemen. Graag een advies van jullie. Alles wordt zo moeilijk gemaakt tegenwoordig. In afwachting van julie bericht

N
Beste N,

Ik ben geen Jan maar ik reageer toch maar even.
Ik kan je bericht niet helemaal volgen. Volgens mij heb je het over verschillende dingen; trouwen in Indonesie en vestiging in Nederland. Klopt dat? Naar wie heb je wat verstuurd?

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Niconice
User
User icon of Niconice
spacer line
 

Hallo Anne Mieke,

Als eerste sorry een misverstandje omdat ik Tuti en Jan zag staan maar mijn excuus hiervoor. Ja het vestigen in nederland wanneer we zijn getrouwd in Indonesia. En dan mijn partner hier naar toe willen halen. Mijn a.s. partner heeft een hele goede achtergrond wat dat betreft maar dat staat los van dit. Er zijn een aantal formaliteiten die gevolgd moeten worden voordat de partner naar Nederland kan komen. Het is namelijk zo dat ik een vooronderzoek heb laten starten door de IND dit i.v.m dat mijn partner die uit Indonesia komt om haar over te laten komen hier naar Nederland. Maar wanneer blijkt dat de uitslag van het onderzoek van de IND negatief uitvalt wat kan ik dan vervolgens doen om haar als nog hier te krijgen. Ik hoop dat je het nu wat beter begrijp. In afwachting van je bericht.

N
Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Je gaat toch niet die dingen door elkaar heen regelen? Daat wordt je zelf wellicht kriegel van. Rond eerst de trouwerij af, legaliseer het huwelijk daarna in Nederland en ga daarna aan de slag om je (dan) vrouw naar Nederland te halen. Aan verhalen als 'aanstaande vrouw' hebben ze bij de IND lijkt me geen enkele boodschap, ook dat ze van goede huize komt is lang niet zo belangrijk als het lijkt.


Ho Lee Fuk

zieleffe
User
spacer line
 

Mag ik zo vrij zijn,hier op te reageren.
Om alles op een rijtje te plaatsen, tenslotte heeft mijn zoon al met dat bijltje gehakt.
ALS ik u was, stuurde ik haar naar een cursus Nederlands.
Dan een inburgering cursus gaan halen.
Dan zorgen dragen alle papieren in orde zijn, of te brengen, die nodig is voor de IND geboorteaktes, en haar stateísÖ
Dan bij de IND een MVV aan vragen.
En dan pas trouwen, wat niet moet.
En als je moet , dan moet het van die familie, en als zij dat belangrijke vind, laat haar gaan, en zeg dat ze dan met de familie moet gaan trouwen.
Want die mensen zijn dan niet stabiel, en komen in de problemen in Nederland.
Je wordt er alleen maar ongelukkig door.
Verstand gebruiken nu!!!! dan je gevoelens, een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Dat is mijn advies, beter kan ik het niet maken..................... Emoticon: Stupid Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Shiny .

Okť Bambang dat is nog al begrijpelijk Inkomen even over het hoofd gezien. Emoticon: Laugh out loud


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

bambang
User
spacer line
 

Het is verstandig eerst te voldoen aan o.a. de inkomenseis van de IND voor een echtpaar. Dat is minimaal 1558,- euro netto (denk ik). Bij de inkomenseis kun je je bonussen, vakantiegeld erbij optellen. Zo kun je je netto inkomen opschroeven. Daarna moet de RI partner examen Nederlands doen op de ambassade. De RI partner moet hiervoor slagen. Dus de RI partner moet eerst NL lessen nemen in RI. Vervolgens kun je de papieren regelen.
Cursusboek Delftse methode (plus werkboek, cd's). ISBN 90-5352-955-1.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

N,

Net zoals Jeroen zegt moet je geen dingen door elkaar gaan regelen. Dit gaat niet goed en kost alleen maar veel extra tijd, verwarring. Ik begrijp overigens niet hoe je 6 maanden van te voren een huwelijk in Indonesie kan regelen.
Als het jullie bedoeling is om voor de Indonesische wet te trouwen dan heb je daarvoor toestemming nodig van de ambassade, dat doe je met een aantal documenten waarvan geboorteakte en uittreksel GBA niet ouder dan 3 maanden mogen zijn. Over het algemeen wordt geadviseerd dit 2 maanden van te voren te doen, dus voor jullie begin juni.
Wat BuZa nu al in dit verhaal doet begrijp ik niet. Die komen pas in beeld nadat het huwelijk in Indonesie is voltrokken en alles vertaald/gelegaliseerd moet worden. De achtergrond van je partners is van minder belang (behalve als deze iets heeft uitgevreten) des te meer de taaltest op de ambassade tzt. Of is deze inmiddels al gehaald? Verder, als jij aan alle eisen voldoet (en dan met name de inkomenseisen) dan is een adviesaanvraag in Nederland helemaal niet nodig. Bovendien, ALS deze wordt afgewezen om welke reden dan ook (kan ook als je gewoonweg iets niet hebt meegestuurd) dan kun je weer helemaal van voor af aan beginnen.
Beter is de MVV-aanvraag rechtstreeks in Jakarta starten en dan komt het IND vanzelf bij jou uit. Als er dan wordt afgewezen dan hun je altijd bezwaar aantekenen. Bij adviesaanvraag vanuit Nederland niet.
Je mag me ook persoonlijk even mailen (zie profiel)

gr
Anne MiekeNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

bambang
User
spacer line
 

Met het nieuwe kabinet wordt de inkomenseis weer 120% van het minimum. De exameneisen worden strenger; de leges worden hoger. De partner mag niet jonger zijn dan 24 jaar. Illegaal verblijf wordt strafbaar, dus een strafblad.
Ja, wie van een jong blaadje houdt, is het jammer dan. Een vrouw van 24 in RI is ietsie pietsie oud. Als ze maar lekker kan koken, toch? hahaha Emoticon: WinkAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Waar staat dat van die 120% Bambang? Want dit is net driekwart jaar geleden (als ik het goed heb) teruggebracht naar 100%.
Dat van die leeftijd is nog steeds op gericht om te proberen de aantallen " importbruiden" (sorry ik heb de term ook niet uitgevonden) aan banden te leggen. Maar, zolang we zoiets hebben als de Belgieroute zal dat uiteindelijk geen belemmering zijn (zelfs twee vliegen in een klap, ook geen verplichte inburgering)


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

bambang
User
spacer line
 

Het staat in het regeerakkoord en gedoogakkoord. Misschien kan iemand de (web)site opzoeken. Ik heb het zelf opgeslagen in mijn (thuis)computer.pierre
User
spacer line
 


Op 30-09-2010 20:33 schreef bambang:
Met het nieuwe kabinet wordt de inkomenseis weer 120% van het minimum. De exameneisen worden strenger; de leges worden hoger.


Dit zou meneertje geertje wel willen......

Maar juist deze inkomenseis is door het europese hof tot 100% afgedwongen, dus dit zullen ze niet zo snel terug draaien.
Dat de exameneisen strenger worden en de leges hoger dat was allang bekend.
In december dit jaar gaat het slagingspercentage al hoger en in april 2011 wordt het nog gekker, dan dient de kandidaat ook eenvoudige teksten te schrijven en dient men enkele zinnen "begrijpend" te lezen van waaruit ook vragen gesteld zullen worden.

Maar er zijn ook positieve geluiden, namelijk' voorheen diende je ( na het positief advies van het MVV en je partner is hier in Nederland) het VVR apart aan te vragen, per januari 2011 verkrijg je het VVR nu automatisch met het positief advies van het MVV.

Het enige wat meneer Geertje er doorheen heeft gedrukt is het verbod op Burka's
(maar ook dit is niet eens zeker dat het er ook komt)
Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Mooi dat illegaal verblijf strafbaar wordt, heb me er altijd al over verbaasd dat dit niet zo was. Tevens een duidelijke waarschuwing aan de vele honderden (zo niet duizenden) Indonesiers die tijdens hun vakantie in Nederland besluiten hun retour-ticket maar te verschuren, "omdat je toch niet uitgezet wordt".


Ho Lee Fuk

zieleffe
User
spacer line
 


Het wordt lastiger voor jongeren tot 27 jaar om een beroep op bijstand te doen. De voorwaarden en sancties worden aangescherpt. Deze jongeren worden geacht te werken, te leren of stage lopen.
Massa-immigratie kost Nederland 7 miljard euro p.jaar

woensdag 19 mei 2010 19:48


http://www.elsevier.nl/web/Nie(...)rd-euro-per-jaar.htm

Overheid verzuimt massale immigratie halt toe te roepen

zaterdag 10 april 2010 09:03

http://www.elsevier.nl/web/Nie(...)lt-toe-te-roepen.htm
Ook Joop Wijn, voormalig CDA-woordvoerder voor vreemdelingenzaken en integratie, stond voor een streng vreem-delingenbeleid. Ook hij wilde de instroom indammen. Bovendien heeft het CDA (ook Ab Klink) ruim drie jaar het beleid van minister Verdonk gesteund. Hier valt dus niets nieuws te melden.

http://www.elsevier.nl/web/Opi(...)zelfmoord-plegen.htm door Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Nie(...)n-kabinetRutte-I.htm
Hier in kan je door klikken naar regeer, en gedoogakkoorden


Het is goed wat er gaat gebeuren, omdat men het altijd, jaren lang, maar stilletjes aan,
alles onder de kleed hebben gehouden.
Nu komen ze er achter wat die integratie gekost hebben.
Ja het word moeilijker om een partner uit een andere land buiten europa naar Nederland te halen.
Het is voor velen jammer dat het zo gaat en is gegaan.
Tenslotte maakt een mens zelf uit om verliefd te worden.
Maar wat mij altijd heeft bevreemd, scheidingen, na zoveel jaren was het gedaan en werd de partner op de sociale dienst afgewimpeld.
I.p.v. de verantwoordelijkheid bij de persoon te leggen, die hen naar hier hebben gebracht.
Zoals er bij de werkende partner, wel alimentatie opgelegd kregen, waren die mensen al uitkerende van de sociale dienst.
En als men niet aan een inkomen eis voldeden, dan waren het zogenaamde wel een familie lid die werkte in zogenaamd in vaste dienst gebracht, tot het na enkel maanden later dat ook over was.
ZO zijn er miljarden naar oneigenlijk gebruikte sociale uitkeringen, uitbetaald.
Nu is het dat je boven de 23 jaar moet zijn, en dat gaan ze opschroeven naar 27 jaar, om vrij een partner uit het buitenland te mogen halen.
Als men ook eens en voor altijd de mensen die hier komen, ze vertellen dat je moet gaan werken, voor minimum salaris in Nederland.
Dan kan dat al helpen voor dat ze besluiten naar Nederland te komen.
Zoals ze elke keer weer naar Nederland gehaald worden wat K ook gedaan hebt, eens het omgekeerde zou mogen, gemakkelijker naar IndonesiŽ mogen gaan wonen.
Maar neen dat is zo moeilijk gemaakt, eigenlijk een ongelijke strijd. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Confused Emoticon: Cry Emoticon: Sadley Emoticon: Shut up!

Amerika is er groot door geworden, maar heeft altijd voorop gesteld dat je zelf in je inkomen moest voldoen.
Dus werken, en nog eens werken al was het aan de afwasborden schoon te spoelen.
DAT heeft Nederland nagelaten..... Emoticon: Cooool Emoticon: Stupid Emoticon: I love it Emoticon: So funnyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,672,610 topic views - 242,035 posts - 13,758 topics - 35,453 members - last post @ 19-10-2021 12:33 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,377,373 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com