indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Je bent dus niet bedonderd door het consulaat maar je zal wel volgens de islam zijn gehuwd. Dan legaliseer en betaal je dubbel. Dat is geen pesterij van de Nederlandse overheid maar het simpele feit dat de Indonesische overheid geen officiele trouwakte van de burgerlijke stand wil verschaffen aan moslims omdat zij vinden dat een huwelijk volgens de islam reeds rechtsgeldig en voldoende is. In Indonesia klopt dat, maar daarbuiten niet.
Dus vandaar die dubbele legalisatie: 1 voor het huwelijksboekje en 1 voor het bewijs van aangifte bij de burgerlijke stand.
Aangezien de andere geloven wel moeten worden geregistreerd bij de burgerlijke stand (catatan sipil) is alleen 1 legalisatie voldoende.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 25-03-2007 14:42 Tuti & Jan wrote:
Beste Yogya-Bali,
Als ik jouw uitleg lees heb ik het gevoel dat ik ben bedonderd door het Nederlands Consulaat in Bali.

Na de kerkelijke inzegening ga je niet meer trouwen bij de Burgerlijke Stand, maar verstrekt de Catatan Sipil je een trouwakte. Die is rechtsgeldig in Indonesie en Nederland
Jan

Wat Y-B schrijft klopt wel zoals het bij mij het geval is(trouwen in 1979).
Heb ook geen papieren , legalisatie of wat dan ook gezien.
De procedure was bij mij
1.mijn toekomstige vrouw werd Islamiet
2.Naar de kantor agama
De "ceremonie" duurt hoogstens 15 min-30 min.
Getuige was mijn vader . De ambtenaar (v.d jantoe agama = inmam of zoiets ?)

Kreeg groene trouwboekje met foto van ons beiden.
Zo'n soort paspoort .

3.Daarna naar de BS(Capil) , duurt ongeveer 1-1,5 uur met ruzie erbij
De ruzie kwam omdat we 2x gepasseerd werden , geen "pelumas" gegeven ?
Daarom heb ik toen ruzie gemaak met de baas .
Kreeg een :
Kopie van Pencatatan Sipil (warga negara indonesia ), Kutipan akte perkawinan
Dari daftar Perkawinan Campuran menurut Stbl.1920 nomor 751.yo -Stbl 1927 nomor 564 di Jakarta ternyata bahwa pada tgl--- telah tercatat perkawinan yg dilangsungkanb di Kantore Urusan Agama Kecamatan Gambir , jakarat pUsat pada tgl ---
Antara ------- dengan ----
Kutipan ini sesuai dengan keadaan pada hari ini---
Jakarta , tgl---
Pegawai Luar Biasa Catatan Sipil
2 X Meterai + stempel (en handtekening)

.4. Ben toen in Nederland/Amsterdam getrouwd voor de Nederlandse wet.Zoals jullie kunnen zien praat men nog over staatsblad dit of staatsblad dat , dat betekent dan dat de wetten daar ook bijna dezelfde is ( zelfde basis) zoals de nederlandse.

Tussen 3 en 4 groot feest , voor familie en naaste vrienden.
Alles bij elkaar kost ons alleen 3 dagen in indonesia en 1dag in Nederland .
Totaal nog niet eens 5 uren.
De feest duurt bijna 1 dag.
Als ik de verhaal van Y-B lees is er bijna geen verschil met mijn trouwerij in 1979.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Bedankt Y-B voor het advies.
Wel heel anders dan in Nederland: alleen het burgerlijk huwelijk is rechtsgeldig, daarna mag je zelf uitzoeken voor welke kerk je je huwelijk laat inzegenen, of niet
Scheiding van kerk en staat, is toch goedPesti-Bule
User
spacer line
 

Bedankt voor de verhelderende info, Yogya-Bali.
Ik heb echter nog een paar kanttekeningen hierbij. In de informatie die ik van de Nederlandse Ambassade kreeg, staat uitdrukkelijk vermeld dat “er in Indonesië bijna altijd een vertaling in het bahasa Indonesia van het zgn. internationale uittreksel (die door ambtenaren van de Burgerlijke Stand in Nederland worden verstrekt)” wordt verlangd. Hoe serieus moet ik dat nemen?
Het was overigens mijn idee om mijn vriendin met haar papieren naar Jakarta te sturen, om ze daar te laten legaliseren. Ik had gehoord dat hiermee wel een week of vier mee gemoeid is. Ikzelf zou dan een maand later in Jakarta komen en samen met haar (en mijn meegenomen papieren) naar de Nederlandse Ambassade gaan voor het verkrijgen van de Surat Keterangan. Daarvoor hebben ze toch alle documenten nodig van beide partijen.
Zoals ik het nu begrijp kan ik straks mijn papieren (onvertaald) naar die contactpersoon in Makassar faxen op dezelfde dag dat mijn vriendin die van haar daar afgeeft. Een maand daarna vertrek ik dan uit Nederland en kan meteen doorvliegen naar Makassar, waar de (inmiddels gelegaliseerde) spullen al klaarliggen (inclusief Surat Keterangan). Trouwen in Kolonodale had ik al min of meer opgegeven, in Makassar is het veel goedkoper en een stuk sneller. Ook een stuk minder vreters op het feest. Mijn vriendin heeft zich daar al bij neergelegd.
Ik zal die Jan Wezendonk een email sturen. Misschien is trouwen dit jaar nog mogelijk. Papieren opsturen in augustus, trouwen begin oktober en dan weer naar die contactpersoon voor het tweede deel van de legalisatie. Goed, ik ga eind oktober weer terug naar Holland, maar mijn vriendin (die dan mijn vrouw is) kan de gelegaliseerde trouwakte wel zelf ophalen bij Jan Wezendonk. Kopietje maken voor de Catatan Sipil in Kolonodale en het origineel aangetekend naar mij opsturen. Is dit een realistische gedachte?

Mr. Jacob
User
spacer line
 

Ik wil niet rottig doen, maar ik heb twee jaar geleden nog een huwelijk meegemaakt in Prapat (N. Sumatra). D.w.z. er zou een huwelijk komen van een neef van mij en zijn Batakse vriendin. Het feest ging mooi niet door, omdat ze de Akte Kelahiran (geboortebewijs) niet konden lezen. Was niet vertaald in het Indonesisch. Vorig jaar is het uiteindelijk wel gelukt met vertaalde papieren.
Ja, ik ben het met je eens Yogya-Bali, de toestemming van de ambassade moet voldoende zijn. Maar als je niet in een grote stad trouwt is er altijd wat.
4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 24-03-2007 20:24 merapi wrote:
Even een vraagje:
Als ik wil trouwen met mijn Indonesische vriend[hij heeft de Ned.nationaliteit en ik ook, ben geboren en getogen in Nederland
Maar als we willen trouwen in Indonesie[zonder pastoor,imam of dominee] hoe gaat dit dan??


Is'tie weer boven water dan?

Je kan toch gewoon in nederland trouwen als nederlandse met je nederlandse vriend van indonesische afkomst, of zie ik dat verkeerd.
Daarna op huwelijksreis naar Bali of zo en daar een huwelijksvoltrekking voor de show en de foto's over doen.
Heb je ook geen problemen en als je weer scheiden wilt ( als hij te vaak de kuierlatten neemt of zo ) dan weet jij vast wel hoe je het moet als juriste.
Het is maar een voorstel hoor!

Merapi als je werkelijk trouwen wilt en gelukkiger daardoor wordt dan wens ik jou het allerbeste toe, ik hou wel van een beetje plagen en soms iemand een beetje met de neus op de feiten drukken.

Ik hoor het nog wel van jouw drieste plannen. Emoticon: Party!
Salam dari YokeHet zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Tuurlijk Yoke, in Nederland trouwen is de beste oplossing: geen gezeur van kerkelijke autoriteiten en geen omkoperij.
Ik wilde gewoon weten hoe dit gaat , in Indonesie trouwen en de ambtenarij daar omheen; heb dus veel interessante tips gelezen.
Dus: geen paniek, trouwen is niet nodig[heb genoeg gezien om mij heen], blijf lekker ongebonden, voorlopig Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Laugh out loud4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 27-03-2007 23:30 merapi wrote:
Tuurlijk Yoke, in Nederland trouwen is de beste oplossing: geen gezeur van kerkelijke autoriteiten en geen omkoperij.
Ik wilde gewoon weten hoe dit gaat , in Indonesie trouwen en de ambtenarij daar omheen; heb dus veel interessante tips gelezen.
Dus: geen paniek, trouwen is niet nodig[heb genoeg gezien om mij heen], blijf lekker ongebonden, voorlopig Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Laugh out loud


Hè,hè, ben ik weer even gerustgesteld.
Heb je een mailtje gestuurd met vertaling
groetjes Yoke


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Dank je wel Yoke voor de vertaling!
Dit kreeftje loopt niet in 7 bandjirs gelijk, hoor!
Heb echt zin in de Pasar Malam!, ga van alles inslaan, ga met dochter Eva.
Mochten de sobats wat nodig hebben, laat maar weten,
Eef en ik zijn dan net 2 pakezels, maar kijk wel uit: je betaalt soms echt te veel, vooral bij de Singkeh,
het is maar een tipspacer line  

[quote] On 28-03-2007 18:56 merapi wrote:

Heb echt zin in de Pasar Malam!, ga van alles inslaan, ga met dochter Eva.
Mochten de sobats wat nodig hebben, laat maar weten,


Merapi, ja hoor, wil je heel veel durian voor me mee nemen? Je weet welke vrucht ik bedoelde, die naar scheet ruiken. Heerlijk!!! Ik ga ook naar de Pasar Malam samen met mijn Indische vriendin en ze woont ook in Den Haag. Ik hoop, dat ik Lonny daar zal ontmoeten en met hem samen op de foto.

Mijn grootste wens is, dat ik voor een dag op de Pasar Malam kan helpen. Ik wil weten hoe dat gaat. Hebt jij ook een wens?

Groetjes, zonnebloempje.
merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Lieve Zonnebloem, natuurlijk wil ik veel durian voor je inslaan, maar ik vrees dat de Nederlanse [sukkel] Spoorwegen voor een maand ontregeld zijn, na dit geurtje geroken te hebben.
Snap ik niet eigenlijk, vind durian best te verdragen, ben ook gek op de geur van trassi[ zal wel verkeerde genen hebben]
Mooi Zonnebloem, maak maar een afspraak, helpen kun je altijd , maar met een beetje geluk tref je Lonny aan en als ik erbij ben komt die foto goed.
Of ik een wens heb: ja maar dat lukt toch nooit: zou dolgraag het batikken willen leren, dus echt de authentieke kunst met een waspen.
Het lijkt mij zo mooi om deze mooie kunstvorm te leren, dus niet voorgedrukt, maar dit edele handwerkspacer line  

Merapi, durian is maar een GEINTJE hoor!!!. Je hoeft niks voor me mee te nemen. Ik ga zelf ook naar de Pasar Malam. In Den Haag heb je vast wel curcus voor batikken. Op het internet kun je misschien dat vinden. Ik wil dat wel voor je opzoeken, maar ik mag niet te lang achter de PC zitten.

Groetjes, Zonnebloempje.4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

FF weer on topic lady's we hebben het hier over de geneugten van een Indonesisch huwelijk, weliswaar zou er op het huwelijksfeest Durian gegeten kunnen worden maar omdat het naar "scheet" ruikt volgens onze lieve zonnebloem zou dat wel eens de huwelijksnacht kunnen verpesten Emoticon: Very funny
en we willen Merapi toch aan de man helpen en niet weer eraf, ze is zo eenzaam (zonder jou, die zich nog niet gemeld heeft)

Merapi, tipje, doe mee met het programma waarin Froukje de Both aan de man geholpen wordt, wie weet of ze het daarna met jou nog eens willen proberen. Niet geschoten is altijd mis!!!!!!!!!!
Emoticon: Party!Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

zieleffe
User
spacer line
 

Ik begrijp het niet meer wat mensen in trouwen toch iets inzien.
Je weet dat je als je daar trouwt je met de hele familie trouwt.
Ik heb al eens eerder hier er over gehad je geeft een heel groot deel van je hebben weg.
Dat zou ik pas doen als je al enkele jaren elkaar door en door kent.
Wat, en hoe lang?, je dat meisje kent,?
waarom moet je daar in dat land aan al die tradities aan voldoen?,
is het land nu nog niet een wereld land,
blijven ze nog steeds eeuwen achter,
NEEN!!!!
En daar geloof ik totaal niet aan, omdat je de laatste jaren ziet dat het steeds moderne wordt, ook leefstijl!, vooral Jakarta is best een moderne stad aan het worden.
En al dat andere is voor die gene die zich wil laten rippen door de familie moet het maar weten.
Er zijn uitzonderingen maar kijk de percentage maar hier op deze site hoeveel er al de nodige ervaringen hebben opgedaan.
Ook daar komen steeds meer scheidingen voor..... Emoticon: Devil
Eerst wat jaartjes proeven, dan pas er voor gaan, lijkt mijn advies Emoticon: Laugh out loud

Dit huwelijk is ook al weer ontbonden Emoticon: Confused Emoticon: Cry Emoticon: So funny Emoticon: BlushVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Even terug komen op de durian. In combinatie met alcohol schijnt de durian verdovend te werken. Dus als ze de durian op het huwelijksfeest willen eten, kunnen ze beter alcohol vermijden. Want anders.......................ik krijg al de lachkriebels!! Kan er niks aan doen.spacer line  


On 29-03-2007 22:58 zieleffe wrote:
Ik begrijp het niet meer wat mensen in trouwen toch iets inzien.
Je weet dat je als je daar trouwt je met de hele familie trouwt.
Ik heb al eens eerder hier er over gehad je geeft een heel groot deel van je hebben weg.
Dat zou ik pas doen als je al enkele jaren elkaar door en door kent.
Wat, en hoe lang?, je dat meisje kent,?
waarom moet je daar in dat land aan al die tradities aan voldoen?,
is het land nu nog niet een wereld land,
blijven ze nog steeds eeuwen achter,
NEEN!!!!
En daar geloof ik totaal niet aan, omdat je de laatste jaren ziet dat het steeds moderne wordt, ook leefstijl!, vooral Jakarta is best een moderne stad aan het worden.
En al dat andere is voor die gene die zich wil laten rippen door de familie moet het maar weten.
Er zijn uitzonderingen maar kijk de percentage maar hier op deze site hoeveel er al de nodige ervaringen hebben opgedaan.
Ook daar komen steeds meer scheidingen voor..... Emoticon: Devil
Eerst wat jaartjes proeven, dan pas er voor gaan, lijkt mijn advies Emoticon: Laugh out loud

Click to see original image

Dit huwelijk is ook al weer ontbonden Emoticon: Confused Emoticon: Cry Emoticon: Smile Emoticon: Blush


Ben ik het helemaal mee eens........ he he he

Overigens ben ik al officieel gescheiden en eigenlijk op een hele gemakkelijke manier, mijn ex heeft er zelfs niks van geweten en ik heb het compleet zonder haar kunnen regelen.
Iemand kennen die de wet hier kent is toch errug interessant.

Greetz4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

He, dutchy,
Dus alles toch nog goed gekomen,hoe is het met je dochtertje afgelopen ook bij jou?
salam yoke


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 03-04-2007 07:49 dutchguy1000 wrote:

...


Ben ik het helemaal mee eens........ he he he

Iemand kennen die de wet hier kent is toch errug interessant.

Greetz

Hi DG . goed dat je nu weer kan lachen.
Dat bedoel ik ook nu met dat men de wetten moet (leren )kennen.
Heb ik altijd beweerd. De wetten in Indonesia is openbaar en toegangkelijk voor iedereen.

Maar aan de andere kant heb ik de indruk dat je ex de wetten niet zo goed kent.
In ieder geval het is goed afgelopen voor jou.
groetjes
OmSid
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 


On 03-04-2007 07:49 dutchguy1000 wrote:

...


Ben ik het helemaal mee eens........ he he he

Overigens ben ik al officieel gescheiden en eigenlijk op een hele gemakkelijke manier, mijn ex heeft er zelfs niks van geweten en ik heb het compleet zonder haar kunnen regelen.
Iemand kennen die de wet hier kent is toch errug interessant.

Greetz

Ja je kan scheiden gelukkig wel, want ook het leven moet niet tot eeuwigheid blijvende, ellende zijn, tot de dood je scheid, belachelijk is dat.
Veel voorbeelden, en daar was u er ook één van
Gelukkig dat wij weer eens wat van je horen, en hoop dat het met je kind ,en met u goed komt.
Het is de ellende die mensen meemaken vrouwen je heb ze in verschillende soorten, van sexy tot domme blondjes gelukkig niet allemaal want anders krijg ik de dames op mijn tompet
Ook kan je het meemaken, dat ook in de zwart harige domme meisjes rond huppelen.
Zo dus heb ze nu allemaal benoemd kan je ook niet veroordeeld worden dat je generaliseert.
Het dilemma is, ik heb gekozen voor een vrouw uit een andere cultuur, en dat heb ik bewust voor gekozen, terwijl ik een blonde dochter hebt dus ik kan niet zo maar zeggen dat ik daarvoor gegaan bent.
Maar na een slechte ervaring, en het emancipatie drang, en de drang naar meer baas in eigen buik is het door geschoten naar over heerzing maar niet naar gelijkheid
Maar u ziet dat kan ook fout lopen.... Emoticon: Confused
Het zit meestal in dat religie, die hen tot alles in staat stellen om het nog moeilijker te maken.
Normaal met verstand de scheiding tot stand brengen is vooral in het belang voor de kinderen, als je die hebt,?,Kinderen zijn flexibel genoeg,en een beter mannier om te leren met die omstandigheid om te gaan is dat zij vrij zijn in hun keuze te maken bij wie ze willen zijn, liefst natuurlijk bij beide ouders Emoticon: Emoticon: Blush Emoticon: Frustrated Emoticon: Eerie .Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 03-04-2007 14:25 zieleffe wrote:

...


Het is de ellende die mensen meemaken vrouwen je heb ze in verschillende soorten, van sexy tot domme blondjes gelukkig niet allemaal want anders krijg ik de dames op mijn tompet


Hi OmZiel heb je de letter R bij het woord tompet vergeten in te tikken ? Emoticon: Wink .

Zou je wel willen he ? Emoticon: Nooo
Al die dames op je trompet . Emoticon: Yes!Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 

ha Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny ha Pak Sid die zit???? Emoticon: Party! Emoticon: Party! leuke hint.....
Yoke gefeliciteerd dit woord moet genoeg zijn.
Zoals u het wel zal begrijpen waarmee ik daar mee bedoel een foto er bij en knap werk.
Zet het hier maar neer want het heeft ook betekenis met getrouwd zijn.
Ik zie u als een gelijke met deze mannen die u aan het strijken krijg
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Om Ziel,
wanneer kan ik mijn strijkgoed brengen?

Ik heb het plaatje maar even opgeslagen, wie weet waar ik het nog ooit eens voor kan gebruiken.

Terima kasih untuk complimen Emoticon: Smile


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

zieleffe
User
spacer line
 


4yoke4
Posts: 1000
Member since: 29 April 2005

Gefeliciteerd dit was de duizendste inzending, van u
U verhaal gelezen, en deel uw mening helemaal.
Het is moeilijk hier uit te weiden dat het mij is overkomen maar het kon niet anders mijn gevoel is dat u als gelijkende de discussies mee aan stuurt en dat is te waarderen.
De plaatjes heb ik ook ergens gekopieerd die mag u hebben dat is innarent als men geen wetten, en regels, op internet nog niet kent, zodat er via alle niet beschermde openbare berichtgeving vrij is om dat door te geven.
Ik heb uw plaatsjes die ik mooi vond ook opgeslagen op mijn harde schijf, sorry maaf ik bedoel in mijn computer gedownload Emoticon: Shiny Emoticon: Party! Emoticon: Yes! Emoticon: Nice

P.S. het zou hier over trouwen gaan in Indonesie, daar heb ik genoeg over gezegd trouwen is houwen, en een vrouw bezitten doe je niet meer dus mijn verhaal gaat naar Praathoek Omong omong.... Emoticon: Shiny Emoticon: Nice Emoticon: Yummie!
http://forum.indahnesia.com/to(...)hoek-omong-omong.php


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Hallo allemaal, tsja, het is over en maar goed ook. mijn kindje heb ik nog niet gezien maar ik heb wel weer contact met mijn ex en de emoties zijn wat geluwd dus ik zie mijn baby snel.

De scheiding was voor mij erg eenvoudig eigenlijk. mischien interressant voor mede lezers.

Ik had al verteld dat ze vertrokken was zonder address te vertellen, well, dat is nu net wat het voor mij erg eenvoudig heeft gemaakt.

Als je scheiding aanvraagd en je weet niet waar je partner woont, geef je op adres onbekend, nu zullen er een paar oproepen naar haar in de krant verschijnen.
Als ze daar binnen 4 maanden niet op reageerd en zich niet meld, zal de scheidings rechtzaak zonder haar voltrokken worden wat betekend dat je met 2 getuigen dit in een half uurtje kan regelen.
Dit is dus nu ook gebeurd.
Officieel ben ik nu gescheiden, talaq 1 nu, maar dat word ook automatisch talaq 3 na ik geloof 3 maanden.

Ik wist dus echt niet waar ze woonde dus heb ik het zo gedaan, je kan natuurlijk ook doen alsof je niet weet waar ze woont als je dit wel weet.

Dit alles werd mij door de rechtbank geadviseerd, zelfs als je denkt te weten waar ze woont maar niet 100% zeker weet, word ook afgeraden om dit address te gebruiken omdat als ze er achteraf toch niet woont, de rechtzaak weer opnieuw gestart moet worden nadat ze geen reactie van haar krijgen, dit betekend een lang uitstel.

Erg mooi is dat ik niet eens een advokaat nodig gehad heb, het heeft me bijmekaar zo'n 1 juta gekost.

Greetzsidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 04-04-2007 11:39 dutchguy1000 wrote:
Officieel ben ik nu gescheiden, talaq 1 nu, maar dat word ook automatisch talaq 3 na ik geloof 3 maanden.


Greetz

Hi DG , je hebt nog mazzel.
Dat verhaal talaq 1-2-3 etc heb ik jou ook al verteld.
Maar je moet nog even afwachten , omdat het pas talak 1 is.
En je moet ook afwachten hoe groot de alimentatie is , en welke regelingen getroffen kan worden mbt jou dochter.
Ze is ook Indonesische staatburgeres ,voor de Dwi Kewarganegaraan wet is zij een Nederlandse staatburger.
Nu niet meer , tot haar 18de
De moeder(familie) heeft nog veel te vertellen.

Dus gratis adpis Emoticon: Smile van Ome Sid , kijk goed uit .Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,672,610 topic views - 242,035 posts - 13,758 topics - 35,453 members - last post @ 19-10-2021 12:33 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,375,774 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com