indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > See my website ... > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Uit het oog, maar niet uit uw hart?

De nationale noodhulphulpactie naar aanleiding van de aardbeving in Indonesië is voorbij. De wereld draait door en gaat over tot de orde van de dag. De media richten hun antennes en balpennen op nieuwe gebeurtenissen: van de oplaaiende oorlog tussen Israël en Libanon tot de tsunami die de kust van West-Java in Indonesia heeft geteisterd.

Maar juist nu hebben de vele slachtoffers van de aardbeving in Yogyakarta (Midden-Java, Indonesië) uw hulp voor de wederopbouw meer nodig dan ooit.

Steun wederopbouwcampagne www.helpjavanow.com

En sponsor een bamboehuis op palen.
Zo komen de slachtoffers de regentijd door.
helpjavanow.com/photos/originals/4.jpg


Belandagila

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Belanda is niet Gila, dat de aandacht nu bij andere zaken ligt is erg genoeg een normaal verschijnsel en zeker in de vakantieperiode.
De situatie in Yogya is nog steeds dramatisch vernemen wij van mensen ter plaatse.
Wij proberen ook om de opbouw een beetje te promoten op onze site op: http://www.indonesie.tomaatnet.nl/
Misschien dat er mogelijkheden zijn tot samenwerking.
Succes met jullie actie,
Tuti & Jan
spacer line  

Beste Tuti en Jan,

Bedankt voor jullie reactie....en wat een prachtig initiatief hebben jullie toch om die 75 gezinnen op die manier te helpen met een echt huis. Ik geloof in de toekomst van dit soort vormen van kleinschalige hulpverlening. Wij zijn inmiddels ook al gestart met de bouw van de eerste bamboehuizen in Yogya.

Mochten jullie eventuele suggesties hebben om vormen van eventuele samenwerking te nader onderzoeken, neem dan even rechtstreeks contact op met onze coordinator hier in Nederland: Peggy Schreuder,
Email: peggyschreuderRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.yahoo.com (zie voor tel.nr. ook helpjavanow.com)

Dat onze beide projecten echt noodzakelijk zijn, blijkt nog maar eens uit het volgende bericht dat we uit Indonesia ontvingen van een vriendin van ons:

Joan Linthorst, Nederlands inwoonster, ondernemer en hulpverleenster (in Bantul) in haar dagboek over de gevolgen van de aardbeving:

12-07-2006 "Het regende hier vannacht en vandaag behoorlijk lang.Het kwam met bakken uit de hemel, terwijl het nog geen regentijd is. De lucht is nu hier net zo dicht bewolkt als bij jullie in Holland. Geen heldere lucht te bekennen! De meeste huisjes waar het dak van af is gehaald, zijn dan ook werkelijk goed nat! Ook de tenten (waar slachtoffers wonen) ging maar net goed. Het tentdoek stond zo gespannen van al het water. En met het wegslaan van het water is er toch veel water in de tent en op de matrassen terecht gekomen.
Tjeetje... en dan is het nog geen regentijd, want dan hebben we echt heel erge wateroverlast!"


Wij blijven ook duimen voor het succes van jullie project
Emoticon: Yes!

Belandagila


Belandagila

Jantje
User
spacer line
 

Die samenwerking van jullie maakt dit project een knallend succes. Zeker nu ook Ome Lon (Londoh) meedoet. http://groups.msn.com/Indonesi(...)=4675582848062681403 Emoticon: Coooolspacer line  

Inderdaad ' Sherlock' Jantje, Belandagila = londoh. Tja, je moet toch wat als andere nicknames al vergeven zijn. Maar het is belangrijk dat de onze campagne ook bekend wordt in onze online campagne.

By the way: helpjavanow heeft al 60 bamboehuizen gebouwd en zelf 3 bamboes scholen. Not bad, right? ;-)

Onze site nu ook in het Japans en Engels omdat we we spoedig start gaan met een buitenlandse sponsorcampagne.


Belandagila

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Wij blijven ook duimen voor het succes van jullie project

Beste Belandagila,
Het is niet ons project, het enigste wat ik doe is de nieuwsbrieven publiceren en wat reclame maken.
Een van de personen die dat project hebben op gestart is Albert de mede-eigenaar van Rumah Mertua een klein hotel in Yogyakarta.
Albert heeft van ons alle vertrouwen en het grote voordeel is dat het geld wat word overgemaakt direct op de plaats komt zonder kosten voor wat dan ook.
Dat is met veel stichtingen helaas anders.
Groetjes,
JanJantje
User
spacer line
 

Belandagila is de juiste naam voor U en uw project. Niet dat u gek bent, maar juist omdat uw manier van werken buitengewoon lucratief is en voor u uitstekende toekomst perspektieven garandeerd. Voor mij een helder en doorzichtig business plan. De geldstromen die hiermee gepaard gaan zijn dat echter niet en zijn nergens te controleren.
U suggereert dat de miljoenen die de internationale gemeenschap bijeengebracht heeft er al zijn doorgedraaid en er nu weer iets nieuws gestart moet worden waarbij u de touwtjes in handen heeft en alle “strijkstokken” ontloopt..
Op het eerste gezicht een nobel, menslievend initiatief vol inlevingsvermogen waar de onbaatzuchtigdheid vanaf druipt en u er op rekent dat de argeloze filantroop weer geld in deze bodemloze put gaat storten waarin u wel eens gelijk zou kunnen hebben.
In de website presentatie worden de 6000 doden, de aardbeving en de nog te verwachten Merapi uitbarsting aangehaald. Verblind door een foto van een stapel bamboepalen en een handleiding voor de assemblage, ook weer door “vrijwillegers” uit te voeren moeten de donateur, met zijn verstand op nul, weer eens ten overvloede aansporen in de buidel te tasten.
Het moge duidelijk zijn dat dit project korte termijnhulp is voor de getroffenen en de rampen die hen nog te wachten staan en op lange termijn een melkkoetje voor de initiator.
Vraagje: wat gebeurt er met die bamboeconstructie als die door een hete lavastroom wordt omspoelt? Juist! Kassa! Kan je weer opnieuw beginnen!
Prioriteiten zijn weer eens ver te zoeken.
Wellicht kreeg u achteraf de ingeving dat het beter was de naam van Indonesie professor Londoh’s populariteit maar te gebruiken om zodoende een gestage instroom van fondsen te bewerkstelligen. Emoticon: Nice
spacer line  

Beste Jantje,

Goh wat klinkt u boos, terwijl u mij niet eens kent!?
De psychologische analyse daarvan laat ik graag aan andere Indahnesiers over ;-)
De beste stuurlui....affijn je weet hoe die zin afloopt.

Het enige wat ik met twee vriendinnen doe in Nederland is promotie maken voor het fantastische werk dat verzet wordt door enkele Nederlanders inYogya. Kortom een manier van werken die aardig overeen komt met die van Tuti en Jan. Dit doen we ook nog eens in onze vrije tijd omdat we allemaal een normale baan met gezinnen hebben daarnaast. Ik zelf heb geen enkele ambitie om meer te willen dan op deze manier een klein steentje bij te dragen aan het werk dat de mensen ter plekke 'met hun poten in de modder' doen. Mijn huidige baan bevalt me prima, dank je. En voor mijn toekomstperspectieven, heb ik deze klus echt niet nodig.

Voel je de behoefte om een en ander te checken? Graag zelfs. Zoek eens contact met onze coordinator ter plekke (info op de website) of ga zelf eens langs als je toevallig in Indonesia komt, de komende tijd.

Jouw acopalyptische scenario over de lavalawine.... Geloof je nou werkelijk dat er ook maar iets aan mensenwerk - waaronder salonfahig gebabbel over lange termijn oplossingen - eventueel natuurgeweld als lava tegenhoudt?

Het alternatief: meehuilen met de Javaanse wolven en ondertussen lekker niets doen onder het mom dat we vanuit jouw Hollandse digitale salon alleen geloven in utopische lange termijnoplossingen? Ach, het is maar hoe je in het leven staat. But not my cup of tea. I also wander if the homeless of Yogya like your tea either.

En tja, ik kan er kort of lang over schrijven...maar we hebben nu eenmaal geen kantoor of duurbetaalde consultants. En die prachtige huisjes staan er. Emoticon: Yes!


Belandagila

meeuw4106
User
User icon of meeuw4106
spacer line
 

beste Jantje,
vreemd, uw commentaar, en erg beledigend.
laat ik ook eens op de psychopatische toer gaan. u bent vast een ambtenaar: wantrouwend, vertragend en weinig behulpzaam ... ik kan het weten, want ik ben zelf ambtenaar geweest, 21 jaar. ik heb altijd gezegd, tegen ieder die het wilde of niet wilde horen: als iemand mij uitscheldt voor ambtenaar en ik kom tot de conclusie dat die persoon de waarheid spreekt, dan verhang ik me. u moet dat maar niet doen, maar goed nadenken is wel gewenst.
heeft u eigenlijk binding met indonesia? ik ben er als blanke geboren en in mijn gevoel is het nog steeds ''tanah dan airku''. voor u waarschijnlijk niet. jammer, u moet er echt eens gaan kijken. in bantul bent u als vreemde blanke ongewenst maar met een gids kunt u misschien eens in de dorpen in het gebied van klaten gaan kijken. huilen is toegestaan. misschien kunt u daar een paar honderd euro achterlaten ....?Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Belandagila en Meeuw,

Jantje is een specialist, hij weet hoe het toegaat in Indonesie.
Niet erg dat hij een gezonde argwaan uit toch!
Jullie kunnen toch niet ontkennen hoeveel er verdwijnt van alle hulp.
Niet boos worden, gewoon aantonen dat de boel er aankomt en daadwerkelijk gebruikt wordt zonder dat allerlei neten hun zakken vullen.
Dan zal je Jantje ook niet meer horen, hij woont er en heeft door ervaring de nodige scepsis.spacer line  

Beste malam,

Je hebt natuurlijk gelijk. We blijven gewoon lekker druk bezig met bouwen, want the proof of the pudding is always in the eating, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen.

Ik stel gezonde argwaan ook absoluut op prijs. Graag zelfs. Want dat houdt ons ook scherp. Maar dat gaat als het goed is gepaard met zorgvuldige onderbouwde kritiek. Want daar kun je namelijk wat mee als organ isatie. Dat is dus iets anders als gewoon een vluchtige beschuldigende mening ventileert, zonder te weten waar hij over praat.


Belandagila


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.84,278,841 topic views - 240,040 posts - 13,725 topics - 32,728 members - last post @ 14-08-2020 07:06 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

137,458,747 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com