indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Java > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Sorry, zag te laat dat ik nog al moderator stond ingelogged.

Inderdaad, waarom er in het westen de gedachte is dat de verschillen te overbruggen zijn?
In al hun blindheid denk ik maar. Iran is nauwelijks een voorbeeld. Na de verkiezing bepaalt de raad van hoeders welk deel van de stemmen er door de plee kunnen. Bovendien 1 van de grootste wapenleveranciers in het midden oosten, alhoewel de macht flink afneemt momenteel. Iran doet flinke aderlatingen in Libanon, Palestijnse gebieden en Syrie.

Irak en Afghanistan? Te denken dat er een democratie komt? Futiel. Turkye? We hebben laatst kunnen zien waarom ze nog heel ver zijn van Europa. Ik ben geen Wilders fanaat, maar elk weldenkend mens ziet dat ook dit land verre van een democratie is.

Voor Indonesie is er hoop, maar als je bij een stoplicht staat te wachten en er komt een man met een doos of je voor Hamas wil doneren? Verdwijnt ook deze hoop. Ik kan nog steeds niet goed inschatten of deze extremisten nog de overhand kunnen krijgen.
Where there is a will there will be relatives.

zieleffe
User
spacer line
 

Wat mij enorm is tegen gevallen is Obahma president van Amerika.
Die verdenk ik. dat hij ook half moslim is, want die Amerikanen gaan hun grootste vijand bewapenen in Syrië, kan je het nog volgen.
Vooral de mee heulende linkse elite die er van willen profiteren, hun wijsheid daarmee denken te kunnen volgen, om ook een staat te maken dat luistert naar de opdringerige moslims..... Emoticon: Devil Emoticon: Cry
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Het zelfde. Het is moeilijk in te schatten. Er zijn er die een doemscenario hebben maar aan de andere kant zie je ook weer zo'n tegenactie tegen de FPI vorige week in Sukorejo. Dat getuigt dat niet een ieder zo blij is met extremisme. Zeker de aard van de Javaan is er niet naar om met dit soort extremisme mee te gaan want dat struint tegen alle Javaanse waarden in. En voor vele Javanen zijn hun oude Javaanse normen en waarden toch nog meer zwaarwegend dan de normen van die import-religies uit de grote zandbak.
De Sundanezen daarentegen zijn meer vatbaar voor extremisme. Het blijkt uit een onderzoek ook dat de minste religieuze verdraagzaamheid in West-Java is geconstateerd. Afgelopen weekend kreeg ik al een unheimlich gevoel in Bandung en ging met plezier weg, terug naar Jakarta waar het weer een stuk normaler leven was.sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 


Ik weet wat je bedoelt Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.YB maar soms blijf ik ook geloven in "de stille kracht"
van Indonesie

http://www.indoweb.nl/indonesi(...)fpi-aanpakken-33687/
Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 28-07-2006 13:29 schreef Jantje:
Lieve islammetjes,
Voordat u verder blaat wil ik u proberen te ontwaken uit dit zoete sprookje. Een wolf in geiten kleren, een van uw herders, Ayman al-Zawahiri heeft u opgeroepen (muslims everywhere) om deel te nemen aan een jihad tegen de tyrannic Western civilisation. “We will attack everywhere”

Volgens Bruce Thornton van het Hoover Institution van de prestigieuze Stanford Universiteit zijn op dit moment 100 tot 200 miljoen christenen het doelwit van hevige vervolgingen door hoofdzakelijk moslims. 'Weinig mensen realiseren zich dat we heden ten dage de grootste vervolgingen van christenen in de geschiedenis beleven,' zei hij. 'Volgens een schatting wordt iedere vijf minuten een christen vermoord vanwege zijn geloof.' Emoticon: Worship (na het uitroepen van waar hun god zo groot in is...)

Ach, gelukkig lezen ze in Indonesia de meesten niet echt goed hun 'heilige' boek, anders was t helemaal rampzalig hier, in elk aspect van het leven.
Gelukkig zijn Indonesiërs een heel lief, vreedzaam volk... hopen dat ze hun pracht cultuur niet teveel verwisselen/verraden aan die vaak moorddadige mindset uit die grote, aculturele, oneindige, luie maar toch gigageld 'verdienende' zandbak.


Your attitude determines your altitude

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Amerikaanse moslim aangevallen om boek over Jezus

Zal er ooit een tijd komen dat de Islam (Moslims) alles en iedereen accepteren zoals ze zijn?

"Je bent een moslim, dus waarom schrijf je een boek over de oprichter van het christendom?" vroeg presentatrice Lauren Green van de Amerikaanse conservatieve televisiezender Fox News aan religiewetenschapper Reza Aslan afgelopen vrijdag. .

De Amerikaans-Iraanse academicus schreef onlangs het boek 'Zeeloot: het leven en de tijd van Jezus van Nazareth', waarin hij een aantal gangbare aannames over Jezus opnieuw onder de loep neemt. Aslan dacht dat hij in het programma Spirited Debate zijn boek mocht verdedigen, maar in plaats daarvan moest hij zich vooral verantwoorden voor zijn geloof.

Aslan herinnert de presentatrice er nog eens aan dat hij vooral wetenschapper is met vier academische graden op zijn naam, en dat zijn religie niets van doen heeft met de inhoud van het boek.

Presentatrice Green vindt van niet. Ze beschuldigt haar gast van een verborgen agenda. "Ik geloof dat u in verschillende talkshows te gast was, maar daarin nog nooit onthuld heeft dat u een moslim bent." Aslan wijst Green erop dat op pagina twee van zijn boek duidelijk vermeld staat dat hij moslim is.

Ondanks alle beschuldigingen weet de academicus zijn hoofd koel te houden. Het filmpje is inmiddels duizenden keren bekeken en gaat de hele wereld over.http://www.trouw.nl/tr/nl/5091(...)oek-over-Jezus.dhtml


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

De koran over niet-moslims

Kort samengevat wordt in de koran het volgende gesteld:

'Niet-moslims zijn huichelaars, leugenaars, gierig, doof, stom en blind en gaan naar de hel'.

Hier zijn 448 korte beschrijvingen en verwijzingen naar teksten over intolerantie ten aanzien van niet-moslims in de koran.

http://www.ex-moslim.nl/Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Nog een paar tegeltjes voor de verzamelaar. Emoticon: Worship

http://www.lady-luck1966.nl/gewoon_leuk_2.htmWil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Moslim gezin in Utrecht 328 keer in aanraking met politie

Een Utrechts gezin is sinds 2006 in totaal 328 maal met de politie in aanraking geweest. Gemiddeld vijf keer per maand, vijf jaar lang.

Het gezin bestaat uit twee ouders en acht kinderen. Van hen komen er slechts drie niet in de politieregistraties voor, alle andere gezinsleden hebben meermaals met de politie te maken gehad, als verdachte, slachtoffer of getuige.

In totaal is tegen de vader en vier kinderen in die vijf jaar 35 maal proces-verbaal opgemaakt als verdachte. Daarbij ging het vooral om diefstal, inbraak, verzet tegen een ambtenaar en dronken rijden.

http://burgerjournalisten.word(...)nraking-met-politie/
Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Tadadadaam! Emoticon: Party! Het 'heilige' boek:
God noemt joden apen. Dus de evolutietheorie klopt toch wel een beetje. Maar alleen voor joden. Sura2:65
Wie de koran maar gedeeltelijk gelooft zal naar de hel gaan ., Sura 2:85

1). Afgezien dat ik in dat totaal onbewezen (integendeel) evolutionisme geloof, zie ik daarnaast andere FEITEN. Joden hebben zo'n 270 keer de Nobelprijs behaald. Gezien de nobelprijs de laatste decennia behoorlijk in waarde is gedevalueerd - ihb tbv het toekennen van de prijs aan massamoordenaars zoals o.a. Yasser Arafat - hebben de laatste jaren toch sommige (ik meen zes of zeven in aantal) Muslims 'gescoord'. Maar een totaal van zeven t.o. 270 moet de Muslim zachtjesaan aan het denken zetten. Ook al is dat 'denken' dus van een heel ander niveau gebleken, de afgelopen 700 jaar.

2). Ik geloof niet alleen niet 'gedeeltelijk' in de Koran; ik geloof er helemaal niets van.
En al helemaal niet in hun hel, wat een vertoning!
Nee, mijn geloof is eerder op de Bijbel, die zegt: "Al zou ik mijn bed in de hel hebben, mijn God is daar".
En: "Wie in Jezus gelooft, HEEFT het eeuwige leven'. Zeker weten!

De Muslim heeft die geloofszekerheid trouwens nooit. Alleen heel misschien , als hij of zij in zelfmoord Joden of Christenen vermoordt. Wat een armoe. Wat een verschrikking... Emoticon: Blush


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Zeg beste Albert, ik woon bij een heel vroom Muslim gezin in... heb groot respekt voor hen, ze zijn in veel dingen een voorbeeld! Dat wil ik toch OOK even graag noemen. Emoticon: Smile

Ook in NL en de UK heb ik Muslim vrienden... we verschillen duidelijk van visie over sommige dingen. Maar respekt blijft er. Dat hou ik steeds voor ogen... d.w.z. niet voor hun verkeerd gedrag, of de daden van (vnl) fanatici... Emoticon: Angry
En ook de leer, wat er in hun 'heilige' boek staat. En wat gestoorde mufti's en imams soms beweren. (En vooruit, de domme, totaal van enige kennis ontbrekende, Israel haat).
Maar dat heb ik ook van de Joodse geschriften, lees de Talmud maar eens, daar wil je niet bij zijn... Emoticon: Stupid


Your attitude determines your altitude

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Emoticon: Laugh out loud keduadam, en dan die maagden die je krijgt. Ze zeggen er niet bij of je die in 1 keer krijgt. Dat lijkt als je net ligt bij te komen van een zelfmoord aanslag een echte terroristische daad.

Tja en wat moet je dan, je bent net na je dood bij God geweest, en stelde je gerust en vraagt of je een kopje thee wil om bij te komen. Als je dan ja zegt knipt God met zijn vingers en zegt,

"Allah, 2 thee"
Where there is a will there will be relatives.

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.YB; ik heb zo'n gevoel als ik vanuit Jakarta/Bekasi via Bandung naar Pangandaran rijd met de auto. Hoewel op doorreis merk je op een gegeven moment dat je er bijna bent. En dan niet alleen aan de benzine-meter die zegt dat je moet tanken. Je rijd de bergen uit de vrijheid tegemoet. Aldaar aangekomen is er ineens bier te verkrijgen, zichtbaar achter glas! Dat bestaat niet in de Pasundan, al helemaal niet buiten de grote steden. In Bekasi zelf is het ook not done eigenlijk, maar hier is gewoon overal bier te verkrijgen.


Ho Lee Fuk

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

HAHA.

Wahad snei menvadlak (één thee alstublieft...) want misschien zit je toch in je uppie.
Zonder die schone maagd.


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Yerun, FREEEEEEDOM!
Ik begin dat woord steeds meer te waarderen... en te begrijpen denk ik.


Your attitude determines your altitude

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Overigens vanut Jakarta naar Yogyakarta vliegen levert ongeveer hetzelfde effect op. Van a-culturele betonnen woestijn naar iets wat gewoon 'anders' is. Al merk je dat misschien niet als je er woont.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ik ben nu in Makassar. N(og n)iet zo veel te merken van de Ramadhan. Maar zondag vlieg ik naar Manado......en dan is het afgelopen met Ramadhan, halal, Allah u akbar. Heerlijk.....eindelijk na 20 jaar geen Lebaran met haar mudik-gekte...Alhamdulilah.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

God/Allah is mij genadig dit jaar.sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Ik heb net weer een kratje Heineken in de aanbieding gekocht.
Ik kwam een moslim vriend tegen en die vroeg me of ik al in
was aan het slaan voor het suikerfeest.

Ik zei nee jongen da's allemaal voor bassie alle 24 dus ik geef geen 7 flesjes
weg ga zelf maar een kratje kopen.

Nieuwe moslims drinken ook bier
Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Yudis Tiawan, another Angkasa Pura official, said that the airport company of Sukarno-Hatta JAK, expected a 10.6 percent increase in the number of passengers from last year’s 2.55 million to around 2, 82 million this year.(hrl/dic)

Tja Sabar, je zou ze de kost (en inwoning, incl. bier) moeten geven.

Ik blijf lekker thuis op mijn balcon in Bandung, net als Zieleffe zo mooi omschreef op zijn balcon, in de Hollandse hitte Emoticon: Yes!


Your attitude determines your altitude

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Bier is toch een drankje waar veel mensen naar snakken (ongeacht geloof)
Mijn schoonbroers (3 verschillende geloven) zitten mij nu al aanbiedingen te mailen.


Segara Karaoke, 5 persons, 2 pints Bintang 180.000 rupiah Enak
(binnenkort karaoke 5 personen 2 pinten bier 180.000 rupiah lekker)

Dus ik heb meteen geantwoord Itu undungan ? Terima kasih
(is dit een uitnodiging ? dank u wel)

Edit :
Ik zag nu dat ik ook antwoord daarop heb ontvangen.

Iya undungan, tidak lupa amplop donasi
(ja het is een uitnodiging,vergeet de envelop niet met donatie)
Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 02-08-2013 17:22 sabar2 wrote:
Ik heb net weer een kratje Heineken in de aanbieding gekocht.
Ik kwam een moslim vriend tegen en die vroeg me of ik al in
was aan het slaan voor het suikerfeestYB schreef het al dat in Sunda het allemaal wat extremer is, dat klopt in ieder geval voor het gebied waar ik zit, ik had al geschreven dat de drooglegging hier compleet was.
Wij hebben al zeker 8 jaar een klusjesman, een geweldige vent, als hij geen werk heeft komt hij naar ons toe, wij hebben altijd wel wat voor hem te doen.

Mes snijdt aan twee kanten, hij heeft dan zijn natje en zijn droogje plus een daginkomen en voor ons is ie goud waard, gras knippen en nodige onderhoudswerkzaamheden.
Hij heet Mul, maar ik noem hem steevast Albert (Einstein) omdat hij soms capriolen uithaalt waar een zinnig mens de logica niet van in ziet, had ik al eens ergens geschreven.

Begin van de vastenmaand ging hij wat boodschapjes doen en zou gelijk wat bier voor me meenemen uit de plaatselijke Alfamarkt.
Fout, bier uit de schappen, volgens de medewerker was er wel bier maar dat stond in de opslag.
Hij vertelde ook dat de politie de voorraad had geteld, of dat nu een lulverhaal is om niet te hoeven verkopen weet ik niet, maar ik zou niet vreemd opkijken als het werkelijk zo is.

Ik ben er achter gekomen dat ik Albert toch een beetje verkeerd heb ingeschat, al zo al door zijn opmerking toen ik vroeg aan hem of hij niet naar de moskee moest voor het vrijdagsgebed.
Hij keek me aan en zei "Krijg ik daar dan eten voor mijn gezin? "
Albert knipte het gras op ellenbogenstoom, met een heggenschaar, daar was hij dan drie hele dagen mee bezig.Eigenlijk geen doen door mijn westerse bril gezien dan, Albert maakte daar helemaal geen punt van, een echte Indonesiër met engelen geduld Emoticon: Yes!
Ik heb toch maar een grastrimmer gekocht, een klein tweetakt motorretje op de rug en gaan, binnen drie uur ons Wimbledon spic en span.

Mooi hè Albert, hij keek me aan en zei "Bagus dan cepat tapi rugi untuk aku" ja mooi en snel maar nadelig voor mij, ik wist gelijk waar hij op doelde.
Albert is veel slimmer als dat ik dacht, drie dagen werk of één dag, heb ik jou ooit wel eens gezegd dat ik je niet nodig had als je kwam Albert?
Nee Pak, nou dan, maak je dus geen zorgen, we hebben altijd wel wat te doen.

Klap op de vuurpijl kwam enkele dagen geleden, Albert vroeg of ik bier nodig had, pffff was het maar waar, een paar koele rakkers in huis is nooit weg, maar ja verboden hè.
Wat blijkt, Albert is aan het spitten geweest, ik weet een toko waar je bier kan kopen Pak Emoticon: Wink
En ja hoor, als Om Malam nu de koelkast open trekt dan liggen er weer een paar goudgele rakkers te kwispelstaarten.

Nog goedkoper als bij de supermarkt ook Emoticon: Confused En dat in het drooggelegde Soekeleboemie.
Albert blijft voor mij Albert, hij verdient die naam, hij is een echte Einstein Emoticon: Worship Emoticon: Worship Emoticon: Worship

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 02-08-2013 17:04 Yogya-Bali wrote:
Ik ben nu in Makassar. N(og n)iet zo veel te merken van de Ramadhan. Maar zondag vlieg ik naar Manado......en dan is het afgelopen met Ramadhan, halal, Allah u akbar. Heerlijk.....eindelijk na 20 jaar geen Lebaran met haar mudik-gekte...Alhamdulilah.
Heerlijk is dat inderdaad, ik zat dag of 10 geleden alweer in de grootste club/discotheek/karaoke van Manado, Corner in Bahu Mal. Geen tekort aan drank, meiden (voor het zingen natuurlijk) en muziek. Tot in de vroege uurtjes de grootste lol gehad. En steeds bij nieuwe drank natuurlijk grapjes als Alhamdulilah, sahuuur sahur en 'buka puasa'. Prachtig. Wat. Een. LAND!


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Jaja, nog ff 2 dagen op een houtje bijten in drooggelegd Makassar (nou ja, droog; hier hebben ze ook Alberts) en dan naar Manado. De Manadonezen hebben er altijd lol in een beetje de gek te steken met hun moslimbroeders maar anderzijds houden ze hun hoofd goed koel. Toen de gekte op Ambon ruim 13 jaar geleden aan de gang was tussen moslims en christenen, probeerden enige provocateurs hetzelfde op Manado/Minahasa maar de bewoners aldaar trapten er niet zo makkelijk in als die heethoofdige Molukkers. De 2-spalt zaaiende langjurken werden er uitgesodemieterd door zowel islamitische als christelijke Minahassers..
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,810,192 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,644,439 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com