indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 10-06-2006 09:14 sidia wrote:
Ze gan eerst verontschuldigen , voordat ze iets willen zeggen.
Je merkt het ook als een Indosenier iets wil vragen , vaak werd het met een openings zin geopend . Maaf pak(bu) , saya mohon bantuan (inpormasi etc) ------- .
Dat is de bescheidenheid van een Oosterling , en OmSid is nog steeds een Oosterling Emoticon: Blush
Dus niet gelijk de beuk er in , een beetje verontschuldigen , een beetje omdraaien , en dan mening geven.


Ach Menir Sid, al met al zit ik al langer in Uw Indie dan bijv. Jan Pieterszoon Coen daar ooit heeft gezeten, met dien verstande dat ik nooit de bevolking van eilanden heb uitgemoord of hoofdsteden heb gesticht. Wat Den Javaan betreft, ik weet dat hij meerdere gezichten heeft, met twee monden spreekt, die excuses stellen niets voor, is een automatisme, zeker het woordje maaf (hoeft geen apostrof tussen, dat is de NL spelling in het Maleis, of staat in een woordenboek voor de uitspraak Emoticon: Shiny ) dat men te pas en te onpas vele keren per dag hoort. Stelen zijn ze ook goed in, gemakshalve heb ik het maar niet over korupsi. Heeft U wel eens naar al die slotjes en knippies gekeken in zo een huis ? Zijn daar echt niet aangebracht uit angst voor Belanda's die hun dochteren en bini komen verkrachten, meer "ons" kent "ons". Ach over taal is het beter niet met U van gedachten te wisselen, evenals over de geschiedenis van de Archipel. Ik lach me geregeld kapot om die Des Alwi, die maakt het af en toe vreselijk bont (zie eerdere postings). Tot besluit, ik acht mijzelf niet deskundig op het gebied van de kennis van de Archipel, hoogstens een beetje geschiedenis, hoewel ik al meer van Uw land heb gezien dan U ooit zal zien, of zult kunnen zien, dus ook wel wat geografie. Wat ik hiero neerschrijf zijn mijn eigen ervaringen en hoe ik erover denk. Ik kijk graag uit mijn doppen, mocht het zicht vertroebelen een paar druppeltjes Pi Yen Chin en het zicht is weer helder. Men hoeft mij echt geen gelijk te geven, als het maar tot hersengebruik Emoticon: Laugh out loud leidt is Bung Lon al dik, en dik tevreden. Komt nog bij dat ik als volwassene naar Indonesia ben gekomen, terwijl U dat land allang in korte broek had verlaten.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,925,297 topic views - 240,839 posts - 13,736 topics - 34,487 members - last post @ 26-02-2021 17:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

144,871,616 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com