indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login
AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

Yogya yth.,

Maar laten wij niet vergeten een 'Asiatische bril' op te zetten ...... wat denk je van die houding van Malaysia t.o.v. INDOnesiŽrs .... lekker goedkoop en goed genoeg om dat werk te doen wat de gemiddelde MaleisiŽr zijn neus voor ophaalt ...... Emoticon: Cry Emoticon: Cry Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


'Ahu kura ahia, mansia nia'

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 04-04-2006 12:44 Jantje wrote:

Dutchguy schrikt alleen van de informatie waar hij van wil schrikken.


Dat idee kreeg ik ook. Hebben wel meerdere bule's last van die hier net wonen (2 jaar is vrij recent) en hun eerste ayam aan het verorberen zijn. Moeten nog de ridder uithangen t.a.v. die portemonneelichtsters en stoer afstand nemen van het moederland. En opkomen voor een van die achterlijke religies hier die alleen maar met de vorm worden beleden en de inhoud wordt weggelaten (hier doen ze juist alles wat God/Allah verboden heeft; namanya munafik).

Over een paar jaar klinkt het verhaal wel anders (alleen de meesten halen die paar jaar meer niet en zijn al voortijdig vertrokken; een illusie armer, ervaring rijker en de portemonnee kosong).


Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 05-04-2006 16:28 AnisJ wrote:
Maar laten wij niet vergeten een Asiatische bril op te zetten ...... wat denk je van die houding van Malaysia t.o.v. INDOnesiŽrs ....


Hi Anis, ik had het niet over Indonesiers maar speciaal over Javanen. Het ligt heel iets anders bij Molukkers: ben je nog maar een kwart Molukker hoor je er bij; ben je 90% Javaan hoor je er nog steeds bij en blijf je die Batak, die londoh, of die org Ambon.
That's the difference.
Daarnaast is de houding van de Maleisier bekend. Ik ben zelf niet zo bekend met maleisie maar mijn echtgenote is er vaak geweest en geeft de Maleisiers nog gelijk ook. Volgens haar gedragen de Indonesiers zich dermate "kampungan" dat het haar niet verwonderd dat de gemiddelde Maleisier op de Indonesier neerkijkt.
Tevens speelt daarbij natuurlijk dezelfde situatie als in NL de rol m.b.t. bepaalde groepen allochtonen: ze behoren tot de zgn. "lowerclass". Als er alleen maar intellectuele Indonesiers naar maleisie komen, denkt de Maleisier wellicht ook anders over de Indonesier (zoals de Nederlander dan wellicht positiever denkt over de Turken of Marokkanen). Maar zolang het de "onderklasse" is waarmee men wordt geconfronteerd, zal de meningsvorming over de "ander" niet snel veranderen.
Met de Javaan ligt dat anders: of hij/zij nu van adel is of uit de kampung komt, hij/zij voelt zich "meer", "hoger" en "beschaafder" dan vele van zijn andere mede-Indonesiers van andere etnische komaf; met name als het gaat om volken uit Oost-Indonesie: die zijn in principe altijd minder dan de Javaan in hun ogen.
andre
User
spacer line
 


On 05-04-2006 16:01 Yogya-Bali wrote:

...


En als er ergens sprake van racisme is, is het wel in Indahnesia.


Ik ging in '99 weg en kwam in 2004 terug. Dus: Na de euro en na Pim. Dat was pas een schok

Ik zou zeggen dutchguy, blijf daar! Het is beter in een land te wonen waar je in verbazing toe kan kijken, dan terug te komen in een land dat niet meer bij je past...
sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 

quote) Dat idee kreeg ik ook. Hebben wel meerdere bule's last van die hier net wonen (2 jaar is vrij recent) en hun eerste ayam aan het verorberen zijn. Moeten nog de ridder uithangen t.a.v. die portemonneelichtsters en stoer afstand nemen van het moederland. (unquote

Over stoer gesproken Yogja-Bali. Die neerbuigende toon waarmee je hier spreekt is echt de taal van een zich superieur voelende kenner die vanwege het feit dat hij meer ervaring heeft de ander wel even op zijn nummer zal zetten.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 05-04-2006 16:01 Yogya-Bali wrote:

...


Ik heb een Indonesische echtgenote (die - Allah/God/Buddha zij dank - geen geloof heeft) die zich rot schaamt dat ze Indonesische is. Ze schaamt zich voor het mallotige, kleinzielige gedrag van haar landgenoten.

Ai ai ai ai

Ik bingung seh.Kom in de war Emoticon: Confused
Discussie over Nederland en dan gaat het verder naar indosenia. , over verorberen van ayam , over minderwaardigheidscomplex , schaamte etc.

Worden de Indonesiers over 1 sisir (kam) geschoren.
Er zijn 240 miljoen Indonesiers , van verschillende suku , zelf in de suku (bevolkingsgroep) heb je ook verschillende sociale groepen.
Tussen een Javaan en een Javaan heb je ook verschillen.
Opleiding, nivo etc .
Gelukkig maar ben ik geen Javaan , anders zou ik minderwaardigheidkomplexen krijgen van dat gezeur over Javanen.
Mss ben ik een vreemde snuiter , maar ik ben wel trots dat ik Indosenier ben .
Zelfs na een verblijf van >35 jaar in holandia ben ik nog steeds Indosenier Emoticon: Yes!
Sorry hoor , ben ik ook weer aan het zeiken.
groetjes.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 

(quote )Moet je hier eens dagelijks de kranten lezen of TV-journaals kijken. Hallo, stelletje xenofoben hier, en zwaar minderwaardigheidscomplex.

En als er ergens sprake van racisme is, is het wel in Indahnesia. Die klapperjavanen hier in Midden-Java zijn de grootste racisten die ik ooit ergens ben tegengekomen. Ben je geen 100% Javaan (oftewel je behoort niet geheel tot de ubermensch), nou vergeet het dan maar. (unquoate)

Als ik ergens xenofobe trekjes herken dan is dat wel bij jouw uitlatingen Yogja-Bali. Jouw afkeer ten opzichte van Javanen begint echt ziekelijke vormen aan te nemen. Jij laat geen topic onbenut om dit te uiten.

Jantje
User
spacer line
 


On 05-04-2006 01:50 sapolidi wrote:
Het is dus niet moeilijk te raden dat die bedreigingen gewoon afkomstig waren van volbloed, ras-echte Hollanders. Misschien is het heel vervelend om te horen, maar zulke Nederlanders bestaan er ook. Het zijn net gewone mensen he. Je hebt goede en slechte.


"Hee jochie, mij mag je met onrespect behandelen, geen probleem, scheld me maar verrot, maar als je nog 1 keer mijn vrouw onrespectvol behandeld zoek ik je op jantje, of moet ik heil jantje zeggen...."

Goed opgemerkt sapolidi. Had ik nog niet bij stil gestaan. Emoticon: Yeah right!
Interessante discussie overigens...
sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 

Goed opgemerkt sapolidi. Had ik nog niet bij stil gestaan Emoticon: Yeah right!

Geef niks Jantje, je kunt inderdaad niet van alles op de hoogte zijn. Emoticon: Bye bye
spacer line  

Tsja, wat zal ik zeggen, Jantje, je bent schijnbaar al desperate als je de moordenaars van Pim fortuin gaat vergelijken met iemand die gewoon een kerel die zijn vrouw onrespectvol behandeld een knal voor zijn harses wil geven....

En luister,:

On 04-04-2006 16:55 Jantje wrote:
De buitenlanders die nu nog bij Philips werken hebben een salaris naar Nederlandse maatstaven. Als die allemaal 5x per dag zouden gaan bidden was het ook gauw bekeken.


Goh....... waar doet me dit toch aan denken?? wie was dat toch ook alweer die zei dat die joden met hun geloof de schuld waren van de slechte economie?
Oh ja........ na beide quotes zou goed "SIEG HEIL, SIEG HEIL".... passen

Mensen als jij zouden zoiezo gewoon een knal voor hun harses moeten hebben om is wakker geschud te worden....Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Waarom Balkenende maar niet wil aftreden. Emoticon: SmileNieuwe verkiezingen, en u vraagt zich af wat u met uw stem moet doen?Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Sommigen klagen dan over indonesie in zijn geheel, of over javanen, etc. Wees blij dat jullie niet in Jepara leven. Mijn God dat is de meest gekke stad in Indonesie.
Het meest gehoorde standaard zinnetje hier is "I don't know". Ze lopen gigantisch naast hun schoenen. En als er bij een ongeluk een buitenlander betrokken is, proberen ze altijd geld van hem af te pakken. hij is altijd bijvoorbaad schuldig. Ook al probeer je hier nog zo volgens de regels te leven.

Vraag je een web-site designer om een klein stukje van je web-site aan te passen is te min. Dus op naar Semarang om het e.e.a. met iemand daar te bespreken.
Heb je problemen met je P.C. dan klikken ze eventjes zeer oppervlakkig naar en paar dingtjes. En dan hoor je, I don't know. het enige wat ze kunnen is Software installeren. Ik kom meer infomatie te weet via een computerforum dat dat ik ooit wijs zal worden van de mensen hier. Vertel je over oplossingen aangedragen op een Nederlands computerforum, staan ze met hun oren te klapperen. Mar verder vertrekt er geen spier op hun gezicht. Het enige wat je weer hoort I don't know.

Disciminatie? Onzin realiteit!
Ik heb er al eerder stukjes over geschreven.

Ik ben blij dat ik binnen een paar maanden ga verhuizen, weg uit deze klote stad. Op naar Semarang Liever om de andere dag 1,5 uur enkele reis naar mijn bedrijf dat in Jepara nog te blijven wonen.. In Semarang doen ze tenminste normaal.

Ik kan mij herinneren dat Jan van T&J, in deze regio wil gaan wonen? Hij is zeker levensmoe.

Anderen klagen over het geluid wat uit de moskee komt? Een buitenlander hier heeft een moskee laten bouwen voor de kampung. Wat doen ze als beloning, ze richten de speaker preceis op zijn huis. Denk maar niet dat hij het lef moet hebben om te klagen, want dat zal hem duur komen te staan.

Lezingen uit de koran hoor je hier tussen alle gebeden door, zo'n 2 tot 3 maal per week. Keihard. Terwijl dat in semarang niet gebeurt. Zelfs mijn vrouw zet liever de Radio hard aan, dan naar de koran lezingen te luisteren. Ze heeft n.l. lezen geleerd en kan er zelf in lezen. Emoticon: Frustrated


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

In feite heeft dit weinig met het topic van doen.
Beste Albert,
Je hebt mij dan verkeerd begrepen, een vriend zijn vrouw komt uit die regio Jepara.
Tuti is geboren in Salatiga in de bergen bij Semerang en daar woont nog veel familie die we als het niet tegen zit spoedig gaan bezoeken, wij zijn daar al eerder voor een korte vakantie geweest en die tijd was te kort om over de mensen in die streek ook maar iets te kunnen schrijven.

Zelf hebben wij serieuze plannen om een huis te gaan huren in Oost-Jawa in een moderne perumahan, de mensen die daar wonen hebben verschillende geloofsovertuigingen en een moskee is daar niet in de directe buurt.
Met de computer heb ik het geluk dat ik niemand nodig heb, ik werk al meer dan 20 jaar met de PC, eerst voor mijn werk en nu prive.
Verder ga ik zeer zeker geen zaken doen in wat dan ook.
Jan
Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Zo, we hebben weer genoeg kunnen raaskallen, flamen en en k*nkeren op elkaar. Dit topic gaat op slot.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.


open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login

85,944,333 topic views - 240,268 posts - 13,732 topics - 33,665 members - last post @ 21-10-2020 02:37 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

140,201,414 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com