indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 10-04-2006 14:03 Fotograaf wrote:
Thx voor de ervaringstips Lon, het is voor mij de eerste keer dat ik geheel "digitaal" op reis ga. Emoticon: Wink
Handphone blijft mooi thuis, scheelt weer een kabeltje.
Uiteindelijk doel zijn de eilandjes in de Zuid-Oost hoek van de Banggais. Electriciteit is daar nog maar met mondjesmaat, dus er gaan zowiezo 8 extra accus mee voor het geval dat.
Geen notebook of laptop, wel een imagetank van 40 Gig waarin ik mn kaartjes kan legen.
Verder camera, 3 lenzen, flitser, onderwaterhuis, en div. filters.
Grootste deel van mn barang2 bestaat uit fotozooi.. Emoticon: Stupid

Edit: Oja ook nog een stuk of 10 waterdichte wegwerpcameraatjes die ik uitdeel aan de lokale Bajo-kids. (later wel weer inleveren natuurlijk! Emoticon: Devil )


Hi TV,

Wat natuurlijk ook erg is is het klimaat hiero dat camera's en materiaal vreet, bij mij ziet een camera er na twee jaar niet meer uit. Op Buru kreeg ik er een golf zeewater over heen, zoiets is niet te voorkomen als je bezig bent. Toen ik het bergje waar het Kapalaha fort op staat beklom was mn tustel doornat van mijn eigen zweet enz.....Ze zijn dan wel van aluminium, maar de schoefjes van nikkel of zo, dik onder de roest. Ik gebruik geen dure camera's en al helemaal geen toeters en bellen zoals filters, hou toch op met al dat stof en zo. Ik beperk me graag. Digitaal flitsen is een ramp, de afbeelding "bevriest" vaak niet en blijf je op het resultaat beweging zien. Ik gebruik alleen maar invulflits als ik "te laat" ben. Met te laat bedoel ik dat ik ook nog es alleen 's morgens fotografeer, tot een uur of 12, vanwege het licht, daarna krijg je keiharde schaduwen. Aan mooie zonsondergangen heb ik helemaal een teringhekel, dat vind ik voor "Balilovers". Ook is het digitaalfotograferen van bewegende onderwerpen geen pretje, als je afdrukt duurt e.e.a. "veel" langer dan met een SRL. Misschien dat al deze mogelijkheden met een dure camera te ondervangen zijn, ook kan je natuurlijk e.e.a. verbeteren door veel te oefenen, zodat je de beperkingen van een camera leert kennen. Maar ik ben nu eenmaal "verliefd" op Kodak vanwege de mooie lens die er op zit (kwaliteit). De manier waarop jij wil fotgraferen schreeuwt bijna om een assistente die de dingen aangeeft die je nodig hebt. Mij niet gezien, ik beperk me liever.

Een HP neemt bijna geen plaats in, die dingen zijn zeer practisch, je kan ze ook uit zetten, scheelt weer stroom. Ik ontvang toch alleen maar onzin kutberichten zoals : Hidup sepi tanpa kamu sayang - Lagi kurang enak badan - duit habis, silakan ditransfer 1 juta ato lebih - lagi sedang opo ?- aku cinta kamu. Overigens is er in dit soort afgelegen gebieden wel bereik (PT Telkom), dus ook je NL simcard.

Gruceslondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 11-04-2006 07:25 londoh wrote:
Via fort Kapalaha naar het v/m zeeroversnest Makassar….

Ik zag alleen maar bomen en rotsen, we rustten uit, namen wat bananen en water en gingen toen het “fort” bezichtigen. Het fort leek in niets op wat ik eerder had gezien. Het was een natuurlijk gevormde plek op de rotsen, met wallen die ook uit rots bestonden, er waren diverse graven van leiders, onder immens hoge oude bomen. De VOC schijnt jaren bezig geweest te zijn om deze natuurlijk sterkte te veroveren. Ik hoorde wat namen, maar kon deze niet noteren. Ik maakte hier en daar foto’s, maar het zal moeilijk zijn met deze foto’s aan te tonen wat het fort precies is. Ik moet naar nadere gegevens zoeken.
Even een kleine correctie/aanvulling. Het blijkt dat ik een foute naam van het fort heb opgekregen. De juiste naam is: KapaHaha

Er is in NL een boek over verschenen

De historie van Kotidjah verhaalt van een Nederlands meisje dat in het jaar 1746 de Hituese vesting Kapahaha hielp verdedigen tegen de aanvallen van de Verenigde Oostindische Compagnie. Tijdens de verovering van Kapahaha werd ze dodelijk verwond door kapitein Jacob Verheiden die haar, te laat, herkende als zijn eigen doodgewaande dochter. Dit boekje laat zien hoe dit dramatische verhaal is ontstaan. De uitgave bevat fragmenten uit een kapata [geschiedzang] en een dorpsgeschiedenis, uit zeventiende-eeuwse Molukse en Nederlandse kronieken, een Indonesisch kinderboek, een Ambonse hikajat [historie] en een Indische historische roman. 16x24 cm / 104 pag.

Dit ook nog van het internet:

Hituese Oorlog 1641-1646 Deze strijd werd gevochten op het eiland Hitu in de Molukken, waarbij Hitu werd ondersteund door een expeditiemacht van Makassar bestaande uit ca. 1500 man. Verschansingen werden gebouwd tegen de heuvels in Wawani. Toen de Hituesen door de VOC werden verdreven uit Wawani, namen zij in Kapahaha nieuwe stellingen in, die op nog steilere hellingen werden gemaakt. In 1646 werd de strijd in het voordeel van de VOC beëindigd. Niet lang daarna begon de Grote Ambonese Oorlog.

Het blijkt nu dat de heuvel 700 meter hoog is en de steilste op Hitu, geen wonder dat ik mijn 58 jaren zo voelde..... Emoticon: Blush

Gruces Emoticon: ShinyFotograaf
User
spacer line
 

Met dat 'eiland' Hitu zal dan wel (het Noordelijk gedeelte van) het huidige Ambon bedoeld worden denk ik.. Emoticon: Talk to the hand
Fotograaf
User
spacer line
 


On 12-04-2006 07:08 londoh wrote:

...
Het blijkt nu dat de heuvel 700 meter hoog is en de steilste op Hitu, geen wonder dat ik mijn 58 jaren zo voelde..... Emoticon: Blush

Gruces Emoticon: Shiny


Ach Lon, ik ben pas 39 en kan niet meer op mn hurken zitten, kniëen naar de klote. Misschien neem ik wel een trainingspotje mee zodat ik toch kan gaan zitten op de plee Emoticon: I love itlondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi T.P,

Inderdaad heet het noordelijke (grote) gedeelte Hitu. Helaas wordt met het klimmen der jaren van alles minder, het moeilijke is dat te onderkennen. Met neuken ben ik ook vreselijk traag geworden, uren doe ik over een nummertje Emoticon: Yeah right!

GrucesMarabunta
User
spacer line
 

hoi Lon

Zou je een paar foto's die gemaakt in ambon willen laten zien op je website.
Alvast bedankt. Emoticon: Yes!Jantje
User
spacer line
 


Met neuken ben ik ook vreselijk traag geworden, uren doe ik over een nummertje Emoticon: Yeah right!


Zou je een paar foto's die gemaakt in ambon willen laten zien op je website. Emoticon: Yes!
Alvast bedankt.

Marabunta
User
spacer line
 

Hoi Lon

Ben je ook bij Hila geweest? Daar hebben ze de oude kerk een een port bij het kunst. Volgens de mensen daar er is ook een weg (onder de grond die de port en de kerk verbonden.

Marabunta
User
spacer line
 

Ik bedoel het VOC-fort "Nieuw Victoria". Als nog niet verandert is dan is het nog steeds door "Markas AD 733" gebreuiken. Er zijn ook een kerkhof daar ergens bij de bovenkant.

Calam manies dari nona maniezlondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Nona maniß,

Ik ben inderdaad ook in Hila geweest, maar de oude kerk daaro, bij het fort Amsterdam is met de grond gelijk gemaakt. Ach die ondergrondse wegen, dat soort verhalen heb ik al zo vaak gehoord, ngomong kosong. Kerkhoven heb ik niet gezien, maar die moeten er wel wezen. Ik heb geen tijd aan onderzoek kunnen besteden, in Indonesia zijn er nauwelijks gegevens voorhanden en de bevolking zelf weet niets/is niet geïnteresseerd. Van de zomer ben ik in NL en ga het een en ander aan onderzoek doen. In het gebied Hila, Hoamoal (Seram) en de eilanden (Manipa, "drie gebroeders") hebben minstens 10 forten gestaan. Maar hoe kom je daar, op Hitu is geen accommodatie. Je zou misschien een boot moeten huren voor een paar dagen, maar dan moet je ook overnachten en eten. Allemaal een hele organisatie. Als ik foto's maak van forten dan moet er wel iets meer te zien zijn dan een hoop stenen. Voor mezelf moet het ook een beetje leuk blijven, het is tenslotte geen wetenschappelijk onderzoek. Ik hoorde van een oudere man dat er in Asiluhu ook een fort had gestaan dat in de 1970'er jaren met de grond gelijk is gemaakt. Al met al, ik heb de laatste maanden 2 trips naar de Molukken gemaakt en 20+ forten gezien plus nog andere zaken. Daarbij een hoop ervaring op gedaan, voor mezelf weet ik dat de Molukken echt geweldig zijn als bestemming. Wat ik nu bijvoorbeeld ook weet is dat de "musim timur" niet zo geschikt is om in kleine bootje op zee te zijn, in de middag steekt de wind op en worden de golven te hoog en is varen gevaarlijk.

Ik ben bezig om de laatste handen te leggen aan mijn verhaal plus foto's, zo een 20 stuks, voor op mijn site, zodra dat af is kondig ik het hiero wel aan. Daarna zal ik de fortenfoto's(ruim 100 stuks) plaatsen, maar eerst moet ik nog even een korte geschiedenis schrijven, dat moet in het Engels. Ook zit ik nog een beetje te worstelen met het laatste deeltje van mijn verhaal. Dat gaat over Makassar en vind ik eigenlijk dat het niet zo goed past, net een anti-climax. Ik zal vandaag beslissen of ik het afmaak of het bij mijn herinneringen opsla.

Gruces

Lon

Marabunta
User
spacer line
 

Lon yang baik,

Terima kasih buuuaaanyak voor je reactie. Ik wens je heel veel sterkte met je reis en veel plezier. Ik heb zo lees plezier om jou verhalen te lezen Emoticon: Worship .

Salam muaniezMarabunta
User
spacer line
 

Oom Londoh yang baik,

Door jouw verhaal wil ik ook mijn vakantie doorbrengen in AMQ. Als mag vragen ,bij welk hotel heb je gelogeerd en wat kost het per nacht (incl. ontbijt of niet)
Alvast bedankt voor je informatie.

Groeten
Emoticon: Yes! Marlondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Nona maniß,

Ik weet niet of je een binding hebt met Ambon, maar als ik daar toerist was geweest zou ik behoorlijk teleurgesteld zijn, niet in de laatste plaats vanwege de treurige situatie daar. Door de oorlog is er het een en ander aan accomdatie vernietigd. Het schiereiland Hitu vond ik zeer mooi, had daar best een paar dagen willen verblijven, maar geen accomodatie. Het is daar echter moslim gebied, en zullen velen daar moeite mee hebben, maakt mij niets uit, vind het wel handig zo een goddeljke wekker.Ambon stad vond ik dus geen zak aan. Ik zat 16 km buiten Ambon in Sila Indah, een beetje spartaans hotel, dat vnl gebruikt werd om te wippen, maar daar merk je nauwelijks iets van. Het personeel was daar bizonder aardig. Eten is daar moeilijk, het restaurant van het hotel serveert wel eten, maar nasi goreng, mie kuah en al die dingen die je in heel indonesia kunt eten. Ik stapte op de Angkot en ging 6km verder in Paso eten en nam een zooitje pisang goreng mee (300 rp p.st) Pantai Napatsu even verderop schijnt wel goed te zijn, maar ben ik niet geweest Ook op de andere plekken waar ik ben geweest was er weinig accomodatie, je moest het er maar mee doen, niet echt slecht, maakt niet uit voor mij ik ben Indonesia al meer dan gewend. Overal met AC en nooit duurder dan 100.000 Rp. Ontbijt stelt meestal niets voor, dat is tegenwoordig in de gewone hotels in heel Indonesia zo. Ik heb aan twee bakken goeie koffie en een paar kretekkies voldoende en als ik eenmaal wat gedaan heb lekker brunchen. Het eten op Ambon e.o. was ook maar matig, zeker op Saparua. In Namlea op Buru was het echt goed. Ik kan me verder nauwelijks culinaire hoogstanden herinneren. In Saparua zat ik in "Lease Indah", ziet er wel OK uit, en maar 60.000 met AC en "ontbijt", koffie en thee zoveel als je lus en in de middag pisang goreng. Er is daar nog iets anders , pal aan het strand, maar vond ik niet zo aantrekkelijk. Werd volgens mij ook door dames van plezier gebruikt, althans oordelend naar de dames die ik daar zag

Als ik dan even een toeristische bril op zet....even ja.......iya hebbes. Ik was in februari in de Noord Molukken, Ternate, Tidore en Bacan en dat vond ik door deze bril gezien veel aantrekkelijker, wel duurder, maar wat heet duur. En het eten, was elke dag fantastisch, vooral op Bacan heb ik me wat dat betreft de koning te rijk gevoeld. Dat eiland vind ik een aanrader. Maar ook Ternate vond ik zeer de moeite waard. Ik ben naar de Molukken gegaan met het doel om (VOC) forten te gaan fotograferen en ben daar behoorlijk succesvol in geweest, op de rest heb ik niet zo gelet, dat neem je er dan gewoon bij, net alsof je aan het werk bent.Ik moest ook plekken kiezen die gunstig waren voor mijn trip die min of meer geplanned was. Goed transport was voor mij belangrijker dan goede accomodatie. En elke dag 2x vis uit zee eten is voor mij al een hoogtepunt en natuurlijk dat de Molukkers aangename mensen zijn. Komt natuurlijk ook door mezelf, ik spreek vrij goed bahasa en dat zijn ze niet gewend van een bule.

Grucesputih
User
spacer line
 

Hoi Mar
In februari ben ik in Ambon geweest ik heb daar overnacht in hotel Avema Lestari Jl. W.R. Supratman 18 (0911-355596) dit kleine hotel is eigendom van Jan Hekkers die zowel Engels als Nederlands spreekt. De kamers kosten 100.000 Rp voor kamer met fan en kamar mandi en 125.000 Rp voor kamer met ac en kamer mandi. Ik ben al verschilende keren in Ambon geweest en dit is echt het beste wat je voor deze prijs kunt krijgen er is verder een gezamelijke kamer met tv en koelkast. De andere gasten zijn hoofdzakelijk Indonesiers die op Ambon werken bij de wederopbouw.
In Ambon kun je goed eten ik ging elke avond eten bij Barcelona een paar honderd meter van het hotel vandaan.Internetten kun je het beste doen in hetpostkantoor vlak bij het hotel normaal is het postkantoor de slechtste plaats om te internetten maar op Ambon is het net anders om.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

= moderator edit: verwijderd op verzoek =londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

= moderator edit: verwijderd op verzoek =Jantje
User
spacer line
 

Hey Ome Lon,

Een schitterende afsluiting van een fantastische reeks boeiende, goed in elkaar gezette en makkelijk te lezen verhalen. Je houdt niet van veren in de rozet maar die blaas je d’r dan maar af. Ik meen het echt en moet het toch effe kwijt. Heel erg bedankt! Emoticon: Shiny

Groeten,

Yance
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Yance,

Zoals je wel weet ben ik een groot liefhebber van gezeur en gesijk, ook mensen die over de rooie gaan hebben mijn diepe en welgemeende belangstelling. Doch van jou ken ik een complimentje wel velen en wordt dit in dank door mij afgenomen.

Gruces

Londangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 

Hi Lon

Met veel plezier heb ik je verhalen over je reis door de Molukken gelezen. Het geheel is onderhoudend en met een gezond portie zelfspot geschreven, voor mij een eerste vereiste voor een verhalenverteller.
Ondanks al je geploeter met het klimmen van forten en ruigtes kan ik je aanraden hiermee door te gaan zolang je het nog kan; een beetje afzien houdt de mens jong.
In een boek van Kees Ruys las ik het volgende over de ontberingen van het reizen :

“Stel, men heeft een steentje in zijn schoen. Men lijdt. Heeft men echter geen steentje in zijn schoen, dan is men niet per se gelukkig”.
‘Welnu, op reis laat men zich de schoenen volstoppen om deze telkens met een diepe zucht weer uit te kunnen trekken. Haalbaar geluk, daar gaat het om. Wie niet sterk is moet slim zijn.
Boeken schrijven is iets soortgelijks. De kwellingen ervan zouden eenvoudig niet te dragen zijn wanneer het zetten van de laatste punt niet zo’n buitenwereldse ervaring was […]
Het tijdelijk ontberen van het reizen lijkt verre te prefereren boven de veiligheid en overvloed waaraan geen einde komt. Bij gebrek aan tegenstelling weet men dan niet meer dat men geniet, of zelfs bestaat, en bestaat derhalve ook niet meer. Men is een plant geworden, zwelgend in de mest’.

Verder herken ik je oog voor fraaie landschappen en veel van wat ik zelf ook vaak tegenkom op mijn reizen.Makassar heb ik zelf als een chaotische drukke vervelende stad ervaren de twee keren dat ik er was, maar dat kan aan mijn gemoedsrust gelegen hebben van dat moment; ik voel me niet gauw op mijn gemak in de grote stad. Wel herinner ik mij inderdaad een fantastisch maal in een Chinees restaurant op de derde verdieping aan de boulevard met het adembenemende uitzicht op de ondergaande zon en de zee. Ook toen liepen er ‘Bir Bintang meisjes’ rond.
Ook vond ik het leerzaam en interessant dat er iets van geschiedenis door het verhaal was gevlochten en het totaal geeft mij weer reis- en schrijfkriebels. Mijn reis van dit jaar is al gepland, maar deze eilanden staan nu zeker op mijn verlanglijstje. Ik krijg ook trek in ikan bakar!

Mazzel, Jan
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Jan,

Ook jij bedankt voor je complimenten. Wat betreft zelfspot, voor mij is dit een vereiste in een relatie tot mensen, indien men dit ontbeert kan de persoon in kwestie niet op mijn sympathie rekenen. Ik heb een pleurishekel aan mensen die erg met zichzelf zijn ingenomen. Ik heb sinds 2002 (Papua - Manokwari e.o.) niet meer echt gereisd, behalve naar NL, Malaysia en Singapore, maar dat was meestal zakelijk, visum enz. Mijn reisje in Februari jl. was zo goed bevallen dat ik dacht kenmijwatverekke, nog een keer. Ik weet zeker dat ik nog minimaal 1 keer naar de Molukken ga dit jaar, voor de Banda eilanden, daar staan 6 forten en veel andere bouwwerken. Ik weet inmiddels ook dat er op de Westpunt van Hitu, op het schiereiland Hoamoal (Seram) en de eilandjes erom heen nog minstens 10 forten (hebben) (ge)staan. Lijkt me leuk om daarvoor een boot te charteren, een matras dr in te donderen, een baal rijst, een pan, jerrycans water en benzine en gaan zoeken, een week, twee weken. Ik vind naar iets zoeken en daarvoor te gaan reizen schiterend, al heb ik geen resultaat. Doch dat laatste komt niet veel voor, voor mn werk doe ik ook niets anders dan speuren hier, als ik iets vind dan levert dat zeker centjes op. Misschien is dat wel de essentie van reizen, je zoekt iets dat je nog niet geheel duidelijk is, wat je er in ieder geval van overhoudt is geestelijke verrijking.

Ik ben zelf in de grootste stad van Nederland geboren, tussen het asfalt en de tramrails. Daarom kan ik steden goed hebben, maar op reis verkies ik toch de natuur. Een stad ligt je of ligt je niet. Er zijn hier op Java ook wel steden waar ik niet graag kom. Sinds twee jaar is daar Yogyakarta bijgekomen, wat heel lang mijn favoriete stad is geweest, vuile teringherrie daaro van die miljoenen sepedamotor. Bandung mijdt ik helemaal, als heerste daar de touwtering. Steden kunnen ook veranderen, dat heb ik met Surabaya gezien, ten gunste dan. Omdat deze trip werd gemaakt om onderwerpen uit de geschiedenis te fotograferen is het logisch dat ik daar af en toe over vertel, want anders denkt de lezer dat ik met illegale activiteiten bezig ben Emoticon: Shiny

Overigens heb ik het stuk over Makassar met moeite in elkaar gedraaid, ik had geen zin meer, mede omdat ik daar een paar dagen heb vast gezeten. Ik heb me gisteren en vandaag echt moeten dwingen het af te maken. In de webversie wordt dit onderdeel weggelaten.

Grucespetteke
User
spacer line
 

Beste Londoh,

Is die klap op die nootmuskaat boomstang zo hard geweest...?
Ik wacht op het vervolg.
Nog een Prettige Pasen toegewenst.

Ciao Patricia.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


Even een zijpaadje:

Een grote bron van inspiratie is voor mij de sijkende, zeurende en klagende mensheid, niets bekoort mij meer dan dat, omdat het vaak over onbenulligheden gaat, waarmee mensen zich een inkijkje in de bekrompen geest laten verschaffen. Elke zaterdag staat er in het Dagblad Trouw een rubriek die heet :"Moderne manieren" door Beatrijs Ritsema. Mensen vragen om advies over etiquette, maar ook dat ze “verschil van mening” hebben over de gekste dingen, Beatrijs dient dan van advies. Voor mijn vaste prik op zaterdagochtend en het enige wat ik in trouw in Trouw lees. Hieronder een klein voorbeeldje, waar ik intens van kan genieten.

_________________________

Beste Beatrijs,

We hebben hier in huis verschil van mening over het openen van een zachtgekookt ei. De één zegt: met een mes het kapje er af slaan. De ander denkt dat de dop wat gekraakt moet worden en daarna verder afgepeld. Erg benieuwd wat uw opvatting is.

Klieven of kraken?

Beste Klieven of,

De een doet dit, de ander dat. Het is maar net wat je van huis uit gewend bent. Er is geen strikt voorgeschreven manier om een zachtgekookt ei te lijf te gaan. Vanuit de praktijk van het huishouden ben ik een voorstander van het kapje eraf slaan met een mes. De reden hiervoor is dat degene die de tafel afruimt dan geen schilfertjes eierschaal uit eierdopjes hoeft te pulken of van borden af te schrapen. Eén stuks afval laat zich makkelijker weggooien dan een veelheid van partikels.
__________________________


Zoals men hiero inmiddels wel weet, laat ik me vaak in niet al te lovende bewoordingen over het Javaanse volk uit, dat komt omdat ik hun cultuur en godsdienst niet begrijp, nee erger dan dat, niet wens te begrijpen, aangezien die nog uit de Middeleeuwen stamt en nooit is geëvolueerd. Daarbij de neiging bij vele Javaantjes om niet al te eerlijk met elkaar en andere volkeren om te gaan. Toch zijn er ook eigenschappen die ik ten zeerste weet te waarderen en zelfs het een en ander van heb geleerd, dus zo slecht is het ook weer niet. Ik ga makkelijk met ze om en heb ik in de loop der jaren gemerkt dat, ondanks hun eeuwig geglimlach, het een volk van echte klagers is. Ik leen hun gaarne mijn gehoor dat zij vullen met verhaaltjes waardoor ik hun karakter nog beter leer kennen. Want dat is hetgeen een klager wanhopig zoekt: een geduldige luisteraar, ik ben de bezitter van 2 zeer willige oren !

Gruces
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 16-04-2006 03:58 londoh wrote:


Zoals men hiero inmiddels wel weet, laat ik me vaak in niet al te lovende bewoordingen over het Javaanse volk uit, dat komt omdat ik hun cultuur en godsdienst niet begrijp, nee erger dan dat, niet wens te begrijpen, aangezien die nog uit de Middeleeuwen stamt en nooit is geëvolueerd.


Als je zelf zo eerlijk ben om te erkennen dat je hun cultuur en godsdienst Niet begrijpt , en Niet Wens te begrijpen dan vraag ik me af of je ook kan oordelen.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 16-04-2006 09:20 sidia wrote:
Als je zelf zo eerlijk ben om te erkennen dat je hun cultuur en godsdienst Niet begrijpt , en Niet Wens te begrijpen dan vraag ik me af of je ook kan oordelen.


Mij is nog nooit medegedeeld dat ik dement ben, of ik weet het zellef niet meer, ken ook. In dit leven is het toch geen verplichting om alles te weten. Ik sluit me bewust af van de Javaanse denkwereld. Ik doe hetgeen ik verplicht ben om te doen, verder glimlach ik, maak een grapje, zeg wat ze willen horen, draaien ze zich om dan denk ik het omgekeerde, zoals ik dat van hun heb afgekeken.

Het is in het algemeen zo,hoe gewoner de Javaan hoe beter ik met hen kan opschieten, zijn ze iets in dit leven dan gaat het al gauw mis. Niets erger dan een Javaan die denkt dat ie iets voorstelt, of een uniform aan heeft. Een dommer volk is er niet op deze aarde, en dan bedoel ik dom in de zin van wat ze weten, geleerd hebben.

Gruceszieleffe
User
spacer line
 

Londoh schreef

Het is in het algemeen zo,hoe gewoner de Javaan hoe beter ik met hen kan opschieten, zijn ze iets in dit leven dan gaat het al gauw mis. Niets erger dan een Javaan die denkt dat ie iets voorstelt, of een uniform aan heeft. Een dommer volk is er niet op deze aarde, en dan bedoel ik dom in de zin van wat ze weten, geleerd hebben.

Met die mening kan ik mee gaan arogante volkje die met uniformen aan.
Maar als kind moeten ze al een uniform dragen, dus het wordt er met de paplepel ingebracht.
Ieder kind draagt daarmee bij aan het systeem van God, en Vaderland, groeten voor de vlag voor ze gedisplineerd het gebouw in gaan.
Wat betreft die ei die de kop er afgesneden moet worden het vervolg, en dat leer je wel in Indonesie altijd van je afsnijden dan naar je toe.
Appel, en kartoffel, van je af schillen, probeer dat maar eens als je gewend bent naar je toe te werken. Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,441,779 topic views - 242,146 posts - 13,761 topics - 35,539 members - last post @ 26-11-2021 22:37 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

155,955,445 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com