indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

louis
User
User icon of louis
spacer line
 

Om mijn in IndonesiŽ geboren dochter (8 maanden) de Nederlandse nationaliteit te geven zal ik (23 jaar) noodgedwongen op betaalbare wijze een poos in IndonesiŽ moeten wonen. Ik denk zelf aan de omgeving van Tegal of Cirebon. Ik zou het fijn vinden om dan ook contact te hebben met nederlanders op de plek waar ik zal verblijven. Wie kan mij van advies dienen, ook over andere plekken die geschikt zijn?Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Wat is betaalbaar? Of wat wil/kun je uitgeven? Je kunt vast wel ergens een huisje huren voor een paar honderd euro per jaar.louis
User
User icon of louis
spacer line
 

ik ben op zoek naar een leuk dorp heb je mischien een goede tip.Als alleen staande vader heb ik verder niks in een grote drukke stad te zoeken.Ik hoef alleen maar 3 jaar uit te zitten.Ook zou het mooi zij als er een paar nederlanders wonen.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Jou kind is automatisch nederlandse staatsburger , en door de nieuwe veranderde indonesische wet kan ze ook een dubbele nationaliteit krijgen..Dus ook de Indonesische . die ze tot haar 18de kan behouden.
Dit i.v.m de nederlandse wetten , de Indon. wetten hebben andere voorwaarden.(tot 21ste dacht ik).
Het is handig voor haar verrblijfsvergunning.
Zie verhaal over de dubbele nationaliteit.Tuurlijk moet je de formaliteiten officieel gaan afhandelen.
Dus in principe hoeft je niet aanwezig te zijn bij haar om haar de nationaliteit te geven.Je zou haar groot laten brengen bij de moeder of het laten verzorgen bij "pleegouders".
Het laatste is interresant . ook financieel gezien.
PS : je moet niet in een klein dorp gaan wonen, in Solo, Yogya , Bogor is ook goed genoeg en financieel te behappen.Dus NIET in een dorp.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

louis
User
User icon of louis
spacer line
 

Sinds 1april 2003 ik de nederlandse wet veranderd m.b.t. het nederlanderschap. Ze is wel Indonesische maar ik kan geen paspoort voor haar aanvragen. Bovendien kan ze dan nog niet mee naar Nederlander. Dus: conform de wet moet ik drie jaar voor haar zorgen, daarna kan ze het nederlanderschap krijgen. Met de moeder is geen contact mogelijk. Ze is nu bij een familie, maar ik wil ook bij haar zijn, vandaar. Hoezo niet in een dorp en beter in een stad?sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 13-02-2006 21:09 louis wrote:
Sinds 1april 2003 ik de nederlandse wet veranderd m.b.t. het nederlanderschap.
Hoezo niet in een dorp en beter in een stad?

Volgens Indon.wet (2003) is zij officieel Nederlandse, en zeker als ze erkend werd door de vader .In 2003 kan ze nooit Indon. staatsburger zijn, volgt altijd de vader.
Dat ze pas na 3 jr toestemming krijgt(?) om naar holland is mss een andere verhaal.
In 2006 is de Indon. wet veranderd(werd gezegd ergens in dit forum) .

*In een dorp wonen meestal Indonesiers , als buitenlander(Blanke ?) valt je gewoon op.
In kleine indon. steden (voor Ned. begrippen groot= b.v. Bogor meer dan 1 milj. inwoners) , en waar ook expats wonen (expats wonen niet in een dorp=kampung) valt je en jou kind minder op.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

louis
User
User icon of louis
spacer line
 

ohh begitu.Ik heb anderhalf jaar in Pangandaran gewoond en dat beviel me wel.Ben eigenlijk opzoek naar een vergelijkbare plek.Een rustig dorpje.De steden zijn mij te druk vooral als ik met die meid op pad ben.Opvallen doe je toch wel daarom ook een klein dorpje dan is het snel bekend dat er een buleh is en heb je wat sneller contact.Zelf heb ik Brebes of Tegal op het oog maar kan daar weinig informatie over vinden........sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Beste L:
weet je 100% zeker dat je dochter Indonesische staatsburgeres is ??
Check even na.!!! Daar heb ik twijfel over.
Mocht het niet zo zijn dan kan je problemen krijgen met de Indonesische Imigratiedienst.
In een "dorpje" of een "stadje" valt je sneller op , en de pak kans is natuurlijk groter dan in een grote(re) stad.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Jantje
User
spacer line
 


On 13-02-2006 21:47 sidia wrote:
Beste L:
weet je 100% zeker dat je dochter Indonesische staatsburgeres is ??
Check even na.!!!


Hi Louis,

......en of ze 100% zeker de jouwe is.... Emoticon: Shinyandre
User
spacer line
 

Beste Louis,

Ik neem aan dat je alles al uitputtend hebt uitgezocht voordat je tot de conclusie bent gekomen dat je in Indonesie moet wonen. Toch moet ik me bij Sidia aansluiten. Wij hebben twee kinderen uit ons (gemengd) huwelijk en deze kinderen kunnen -zelfs als we anders zouden willen- alleen de Nederlandse nationaliteit krijgen.

Wist je dat in NL het hoogste document (het meest geldende) document de geboorteakte is? Dus als jij als vader op de akte lahir of akte kenal lahir staat, is je kindje Nederlands.

Neem dus eens contact op met een advocaat of rechtswinkel in Nederland over jou situatie (mits je dit nog niet gedaan had). Als je wil kan ik je via de mail het tel. nr. van een advocaat in Bandung geven die ervaring heeft met dit soort casu. Als hij je niet kan helpen, weet hij in elk geval iemand die dat wel zou kunnen.

Succes... Andreandre
User
spacer line
 

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 13-02-2006 21:09 louis wrote:
Sinds 1april 2003 ik de nederlandse wet veranderd m.b.t. het nederlanderschap. Ze is wel Indonesische maar ik kan geen paspoort voor haar aanvragen. Bovendien kan ze dan nog niet mee naar Nederlander. Dus: conform de wet moet ik drie jaar voor haar zorgen, daarna kan ze het nederlanderschap krijgen. Met de moeder is geen contact mogelijk.


Dit klopt van de wetswijziging in 2003 maar dat houdt dan in dat u niet was gehuwd. Als u haar na geboorte hebt erkend dan krijgt zij geen Nederlandse nationaliteit en moet u gedurende 3 jaren kunnen aantonen dat u haar hebt onderhouden en met de moeder samenwoont voordat u de Nederlandse nationaliteit voor haar kan aanvragen.
Dit laatste is dus een probleem daar met de moeder geen contact mogelijk is. Waarschijnlijk zit u dan voor niks 3 jaar voor haar te zorgen want de Indonesische overheid zal nooit toestaan dat uw dochter de grens over gaat daar de moeder verantwoordelijk is. Ze kan alleen met een Indonesische paspoort de grens over naar Nederland.
Ik zou maar eens goed contact opnemen met een advocaat in NL want dit verhaal rammelt aan alle kanten (by the way, ik heb dezelfde ervaring).papaya
User
User icon of papaya
spacer line
 

Louis,

Ik heb een goede tip voor je. Als je van rust, natuur en koelte houdt ga dan naar Pakem/Kaliurang ten Noorden van Yogyakarta. Ik heb er zelf twee jaar gewoond. Het is er heerlijk toeven, het is er goedkoop en de mensen zijn vriendelijk. Ik heb er in een villa gewoond met vijf slaapkamers en een grote livingroom. Het huis kost 450 Euro per jaar. Als je geinteresseerd bent mail me dan even dan geef ik het email adres van de eigenaar.

Groet, Papaya


Happiness is not a destination, it's a Way of Living

patatje
User
User icon of patatje
spacer line
 

Hallo,
Ik kan helaas niets toevoegen rond de wetgeving, ben trouwens een Belg alhoewel dat redelijk gelijklopend zal zijn. Maar dat je in een dorp gaat wonen ??Ik zit hier nu iets meer dan drie maanden in Semarang (niet echt een dorp, ik denk de vierde grootste stad in IndonesiŽ). Hier zijn niet veel westerlingen moet ik zeggen. Overal waar ik hier ook maar kom worden we (mijn Indonesische vrouw en onze twee 'lichtgekleurde' kindjes) aangestaard, aangeraakt (mijn kinderen, ik zelf niet Emoticon: Puh! ), als we winkelen kijken ze voortdurend in ons karretje, als we ons geld nemen kijken ze goed toe, ze kijken voortdurend op je vingers...... Maw het is soms minder aangenaam. Ik word het gewoon maar toch. In de wijk waar we wonen zijn ze ons ondertussen gewoon maar toch heb je altijd die vragende-gapende ogen..... Je wordt ook constant uitgehoord.... Het hoort erbij, ik weet het. Hier mee wil ik zeker niets zeggen over de mensen zelf. Als er twintig jaar geleden (misschien zelfs niet) een kleurling in een Belgisch dorp ging wonen dan werd die ook aangegaapt....net hetzelfde. De mensen zijn heel vriendelijk hoor, bieden je een lift aan als je te voet bent bvb..... Maar ik voel met toch meer op mijn gemak als ik in Yogya of Bali rondloop met mijn kindjes. Over de mensen hier geen slecht woord, het zijn vaak ook goedbedoelde blikken...maar als elke stap van je wordt in de gaten gehouden....Je valt overal op. Onze oudste dochtertje heeft er ook aan moeten wennen dat ze constant werd betast en naar haar naam gevraagd; tientallen keren achter elkaar. Ik vond die tip van papaya een erg goede (Kaliurang). Je zit er in een frisse omgeving en toch dicht bij de actie en dingen die je nodig hebt.
En wat ga je drie jaar daar doen als ik zo nieuwsgierig mag zijn. En je visum...Ik denk dat de tijd erg lang kan duren dan. Ik vind het bewonderswaardig dat je dat doet voor je dochtertje, welke vader zou dit niet doen? Maar je moet ook zorgen dat jezelf een leven hebt natuurlijk. Jij moet je ook goed kunnen voelen anders zal het een hele zware opgave zijn. En als ik dat hierboven allemaal lees rond de wetgeving dan zou ik toch maar eens heel goed informeren voor je in zo een verhaal te storten. En wat doet die rare Belg nu; chocopasta op zijn boterham, zelf borstelen in huis , te voet naar de winkel en niet met de brommer of auto, en zijn kindjes mogen s'morgens geen snoep als ontbijt, en die wast zijn witte was met warm water........Soms is het wel grappig als je ze ziet kijken, hun ogen vallen bijna uit hun kassen. Ik denk dat ze ogen zouden trekken mochten ze eens even in BelgiŽ rondlopen. En veel van die verschillen maken het natuurlijk ook wel leuk. Maar soms is het tť.louis
User
User icon of louis
spacer line
 

Vorige week afwijzing gekregen van het I.N.D van eenM.V.V.Heb vanmiddag een afspraak bij mijn advocaat om een bezwaar schrift in te dienen.Het probleem is dat ik niet getrouwd was met de moeder en daarom mijn naam niet op de akte lahir vermeld word.Wel heb ik een erkennings akte en een akte ouderlijke macht.3 jaar voor yanisa zorgen is de enigste optie als het weer word afgewezen er is helaas nog geen jurispidentie over deze wet.

PAPAYA ik ben zeker geintreseerd.
YOGJA -BALI heb je nog tips voor mij.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Tja, nu is de zaak iets duidelijker. Vraag je advocaat wat de eis is van de Ned. overheid aangaande de voorwaarden voor een optie voor het Nederlands staatsburgerschap indien je niet met de moeder samen leeft. Heel belangrijk.
Voor mij (en nog 2 anderen) ligt het anders omdat we hier al woonachtig zijn, met de moeder samen leven, aantoonbaar onderhoud van kind, etc.
Ligt in jouw geval duidelijk anders vanwege afwezigheid moeder.
Als je hier een "living" kunt hebben, kan je 3 jaar bij je dochter wonen; voor haar vervolgens een optie indienen. Mij is verder ook nog niet veel bekend over de procedures omdat het nog vrij nieuwe juridische stof is.

Mocht je toch hier gaan wonen dan is het raadzaam - zoals velen hierboven melden - niet in een te afgelegen dorp of stadje te gaan wonen. Pangandaran is heel iets anders dan Tegal of Cirebon. Ik zou daar nog niet begraven willen worden. Werkelijk niets aan. Boring, vies en warm.
Goed advies is van Papaya. In een dorp wonen en toch nog onder de rook van een stad als Yogyakarta. Je kan je dochter dan over 2 jaar nog op een playgroup doen naar eigen keuze ook (zelfs een Nederlandse playgroup). Groeit ze ook niet al te "kampungan" op (belangrijk voor haar latere houding en karakter indien ze in NL gaat wonen).andre
User
spacer line
 

Beste louis,

Misschien dat een DNA onderzoek uitkomst kan bieden? Wellicht dat je advocaat hier antwoord op heeft.

Voor wat betreft wonen in IndonesiŽ: Bedenk dat je geregeld officiŽle papieren te regelen zal hebben. In een bijzonder geval als het jouwe zal je veel meer problemen ondervinden bij een "catatan sipil" (burgelijke stand) in de kampung dan in een stad (Jakarta, Surabaya, Bandung etc.).

Dan is er nog de ambassade, wordt het een opgave om daar naar toe te gaan (uren in de bus (in kelas kambing), 6x overstappen), of kan je snel en gemakkelijk naar de ambassade of consulaat (conslulaten zijn er in Surabaya, Bandung, Medan en Kuta).

Vergis je niet in de hoeveelheid shit die je op je hals haalt als je een buitenechtelijk kind een "formele status" wil geven Dit moet je niet vanuit een dorp of kleine stad proberen te regelen.

Tot slot een open deur: Laat het onderhandelen van prijzen voor huur, aan te schaffen meubels en duurdere artikelen aan een bevriende indonesiŽr over omdat de vraagprijs verdrievoudigd als jij zelf aan de onderhandelingen begint.spacer line  

Beste L,

Ik woon nu 2,5 jaar in indonesie en het laatste jaar met een Kitas.
Ik weet niet hoeveel er in de wet wat visa betreft is veranderd, maar een jaar geleden moest ik elke 2 maanden een vlucht naar Singapore maken om mijn visa te verlengen waarmee ik toch elke keer zo'n euro300,- kwijt was.

Mischien is dit oude koek, maar och..... het zijn geen leuke onkosten alleen voor een domme stempel in je pas....

Voor de rest, veel geluk met je avontuur voor je kindje.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 16-02-2006 09:34 andre wrote:
In een bijzonder geval als het jouwe zal je veel meer problemen ondervinden bij een "catatan sipil" (burgelijke stand) in de kampung dan in een stad (Jakarta, Surabaya, Bandung etc.).

Dan is er nog de ambassade, ...... of consulaat (conslulaten zijn er in Surabaya, Bandung, Medan en Kuta).


Betul, je kan veel beter in of bij een stad zitten dan in de kampung. Ervaringen met zaken regelen in kleine plaatsen is een grote ellende.

Naast de consulaten zijn er ook nog voldoende consulaire contactpersonen zoals in Yogyakarta, Jepara, Balikpapan, Ambon, Makassar, etc. waar je ook terecht kan (hoeft niet perse ambassade of officieel consulaat te zijn).drgila
User
spacer line
 

IK ben op zoek naar een villa in Samarinda en/of Balikpapan. Is er iemand die mij de juiste richting op kan sturen.Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Beste Louis....al aan trouwen gedacht? Emoticon:louis
User
User icon of louis
spacer line
 

Eergister gesprek met de advocaat voor het bezwaarschrift.Ik ben zelf tot de conclusie gekomen dat het eigenlijk een onmogelijke taak voor mij gaat worden om 3 jaar alleen voor yanisa te zorgen in Indonesie.Mijn advocaat wil dit in het bezwaarschrift zetten maar dit goed kunnen onderbouwen met bewijzen.

- Yanisa is een buitenechtelijk kind . lk ben ik volgens de ind wet formeel zelfs strafbaar
- Zonder werk kan ik geen verblijfs vergunning krijgen.
- Kind volgt in Indo nationaliteit van de vader, heb het kind bij akte erkend, maar ik sta niet op de geboorteacte als vader en kan kan geen Ind.paspoort aanvragen.

Weet iemand mischien of heeft een link waar ik dit soort dingen zwart op wit kan krijgen.

Trouwen met de moeder is niet mogenlijk.

Bedankt voor de tipsVeer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Ik snap er niets van.Is Yanisa van jou en hoezo kun je niet met de moeder trouwen? Emoticon: Stupidsidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 17-02-2006 19:25 louis wrote:
- Yanisa is een buitenechtelijk kind .
1.lk ben ik volgens de ind wet formeel zelfs strafbaar
- 2.Zonder werk kan ik geen verblijfs vergunning krijgen.
- 3.Kind volgt in Indo nationaliteit van de vader, heb het kind bij akte erkend, maar ik sta niet op de geboorteacte als vader en kan kan geen Ind.paspoort aanvragen.

4.Trouwen met de moeder is niet mogenlijk.


Beste L.
Ik denk dat ik het begrepen heb als ik punt 3 en 4 gaat kombineren.
Als je punt 1 bekijkt vraag ik me af of het verstandig is om te gaan procederen .Voor dezelfde geldt wordt je gegijzeld tijdens de proces.
Zorgt dat ze jou niet kunnen traceren/ pakken.

Vind wel zielig voor de kleine(en jij ook) , ze is Indonesische staatburger.
Je kan wel zeggen dat je haar erkend(evt.DNA) maar ze is officieel de kind van iemand anders(Indon.Man ,klopt dat ?).
Ik heb respekt voor jou , maar opdit moment denk ik dat je gevaar kan lopen, je loopt met iemand anders kind .Je bent kwetsbaar en chantabel.Ze kunnen jou beschuldigen als "ontvoerder".
Ben bang dat je afstand moet doen , voor evt adviezen kan je die indo-m club benaderen.Zie andere verhaal in topic : Relatie met balinese vrouw.
www.indo-mc.com
sterkte
groetjes
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Een andere mogelijkheid is je dochter officieel te laten adopteren door een Indonesische echtpaar ,jij betaalt voorlopighaar "onderhoudskosten" , en daarna haar adopteren.
Alles officieel vastleggen via notaris.
groetjes


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.86,136,578 topic views - 240,305 posts - 13,732 topics - 33,693 members - last post @ 29-10-2020 14:32 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

140,520,566 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com