indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Java > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

garuda
User
User icon of garuda
spacer line
 

weet er iemand hier een adres in nederland waar ik informatie kan halen over het werken in indonesie, ben pas 2 maanden terug van een sabbatical in solo (waar niets te doen is behalve HAILIGHT peperdure cafe, het bier was niet te zuipen en de muziek was knudde, maar wel een leuke...), mijn familie heb ik ontmoet maar wil weer terug onder de juiste omstandigheden (dus niet weer illegaal voor 7 maanden en met werk).
Wie kan mij helpen, heb maar een beetje heimwee.... Emoticon: Sadley alvast TERIMA KASIH KEPADAMU!


I AM THE MOST CRAZIEST IN THE WHOLE WIDE WORLD!!!!!

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beetje onduidelijk verhaal, dat het bier niet te zuipen was en dat de muziek knudde was is overduidelijk.
Jangoyang2
User
User icon of goyang2
spacer line
 

Vraag Lon eens....die weet misschien het eea te vertellen over Solo, werken verblijf en waar je wel te zuipen bier kunt krijgen.....


Wat is er mis met een Bintang...Biak: B-ilang I-ngat A-kan K-embali

spacer line  

HE mr Garuda,

Hoe versier jij in Indonesia illigaal voor 7 maanden te zitten.

Als je door de immigratie controle komt wordt je al vastgehouden als 1 dag te laat terug vliegt.Of zijn dat sterke verhalen,tevens wat voor werk zou je daar willen doen en wat denk je te willen verdienen per maand.

ruud.spacer line  


On 04-02-2006 13:18 ruud zevenhoven wrote:
HE mr Garuda,

Hoe versier jij in Indonesia illigaal voor 7 maanden te zitten.

Als je door de immigratie controle komt wordt je al vastgehouden als je 1 dag te laat terug vliegt,tenzij je enkele miljoenen Rp neertelt.Of zijn dat sterke verhalen,tevens wat voor werk zou je daar willen doen en wat denk je te willen verdienen per maand.

ruud.
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 04-02-2006 13:18 ruud zevenhoven wrote:


Hoe versier jij in Indonesia illigaal voor 7 maanden te zitten.Ya vertel es , vertel es .
Niet KKN hoop ik ?


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 04-02-2006 13:18 ruud zevenhoven wrote:
Of zijn dat sterke verhalen,tevens wat voor werk zou je daar willen doen en wat denk je te willen verdienen per maand.


Op zijn minst boven het minimum loon van Nederland.
Dus ongeveer 1500 euri netto , anders heeft het geen nut .
Denk eens aan de warmte , de chaos etcetc , zeg maar een extra Gevaren Toeslag erbij .
Ik zou niet voor minder gaan .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 
Begin de details te vergeten

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Korrektie :
Even nagedacht en nagerekend.
Als we ergens anders gaan wonen/werken dan moet het beter zijn dan je huidige situatie.
In Nld heb je die zgn inkomenspyramide , minimum loon , modaal ,en
X modaal.
Werd bepaald dat als Minima ongeveer 1275 netto krijgt , Modaal 1750. Je hebt ook Brutto , netto , en allerlei toeslagen cq aftrek..
Heb boven beweerd dat je in indosenia min. 1500 euri moet hebben (incl. gevaren toeslag).Maar zo te zien moet je daar meer gaan verdienen dan die 1500 euri , anders kan je jou levenstandaard ( als Minima . in Nld) niet halen.
Kan je ook niet inkopen gaan doen in Carrefour of Kemchik (de A.H. van Jkt).
Moet je ook een Kijang hebben , met supir (ben niet meer stressbestendig i.v.m het verkeer).En een Prt , en de A.C .Kost kapitalen aan electriciteit.
En waar moet ik gaan wonen ?? , in Jkt Selatan? (de oude Kebayoran Baru) of Kemang of Pondok Indah.Of Jakarta Pusat(Menteng) ?Er zijn ook verschillende wijken.
Daar heb je nog ruimte ,nog te behappen.
Begrijp me niet verkeerd , ik woon niet in Wassenaar of Het Gooi in een grote villa , maar als ik ga verkassen dan moet het beter zijn dan mijn huidige woonsituatie in Amsterdam.
Hoeveel moet ik dan gaan verdienen daar ???
Weer een illusie armer.
Denk dat ik toch hier in Nld moet gaan blijven , heb mijn minimum inkomen , mijn toeslagen , en kan ik naar Lidl / Aldi boodschappen doen.(In jakarta hebben ze dat niet).Kan ik nog in mijn oude barrel rijden en kan af en toe nog extra krantenwijk nemen.Ik hoeft niet eens een modaal inkomen te hebben , want dan verlies ik ook de diverse toeslagen .In de praktijk is de besteedbare inkomen tussen minimas en de modaals ook niet groot.
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Om Sid,

Zelfs nadenken helpt niet meer, Javanen kunnen niet rekenen, heb ik al zo vaak gesteld, dat blijkt wel uit je opsomming, lijkt meer een slap aftreksel.

Naast inkomen heb je ook uitgaven, veel van deze uitgaven zijn hiero veel lager dan in NL. Huishuur, gas, electra en water, voedsel, transport, kleding. Ik ben per maand de helft kwijt van wat ik in NL uitgeef, voor een beter leven, want hier stap ik in een taksi, KA kelas eksekusi, kapal terbang. Mijn huis kost me 3.25 jt per jaar, listrik 200.000 per mnd (zit AC bij in, 1 kamer, waar ik me bij grote hitte terug kan trekken. Air leding 18.000 p/m, Internet is vreselijk duur, (gem 1,5 jt p/m) maar wordt volgende maand beter, komt er ADSL voor een flat rate van 300.000 per maand, met wat ik uitspaar kan ik een nieuwe dame met haar familie dr aan onderhouden. Is het ook elke dag mooi weer, dus geen truien, jassen, speciale schoenen. Ik leid een gewoon leven, zelden naar de kroeg of dure restaurants. Ik heb wel 2 vriendinnen die regelmatig geld nodig hebben. In NL denk ik vaak, Je zus, is het nu al weer op, hiero, god wat zit er nog een dik pak in mn achterzak, moet maar es wat kopen, ga ik even naar Gramedia en haal een zootje boeken, nog niet op................. Emoticon: Confused

GrucesJohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Och, ik denk altijd maar zo: waar kan ik zoveel geld verdienen dat ik in andere landen kan gaan kijken of ik daar beter kan leven? Als ik in Indonesia zou wonen, zou de grootste kostenpost de tickets van mijn gezin zijn elk jaar of 2 keer per jaar. Dat moet je verdisconteren in je maandsalaris in Indonesia. Heimwee....naar frisse lucht om diep in te ademen deze dagen. Heerlijk. Wil ik niet missen. We hebben nu een medewerker uit Jakarta hier voor enige tijd. Leuk, maar heeft natuurlijk salaris van een Indonesier. Moet nogal wat voor geregeld worden.
Groetjes, Johan


Begin de details te vergeten

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 05-02-2006 10:44 londoh wrote:
Hi Om Sid,

Zelfs nadenken helpt niet meer, Javanen kunnen niet rekenen, heb ik al zo vaak gesteld, dat blijkt wel uit je opsomming, lijkt meer een slap aftreksel.

Die Om Lon toch.
Word tijd dat je terug gaat naar den westen.

Mathematik blijf overal de zelfde , 1(satu) +(tambah) 1(satu) = jadi 2(dua).
Je gaat verkassen(migreren) als je er beter van wordt.Of is mijn gedachten niet logisch.?
Als ik 1275 euri heb (min.Inkomen) dan moet ik gaan verminderen met de uitgaven.
Zoals je weet kom ik uit Jacatra , veel panas , veel polusi(ook kolusi) .
Weet je wat een pakje DE thee kost in Kemchik ?.
Een pakje Honig pannenkoekenmeel ? etc etc.
Tuurlijk kan ik Teh Sosro drinken , of kue serabi eten (lijkt op poffertjes), of gemblong (lijkt op Donuts) , maar je wil ook toch 1 keertje lekkere bak DE drinken (in de aanbieding) of op zijn minst KG koffie (lebih murah).
Of lekker goedek eten , maar je wil ook wel gehaktbal gaan eten, met witlof of spruiten.

Je weet ook dat de afstanden in Jkt groot zijn , ben 2x op bezoek bij familie , kost bijna 1 dag van mijn vakantie.En dan die bemoeizuchte families .
En de buskota(GVB) die rijdt ook niet overal , en de kans dat ik als expat beroofd wordt etc etc.
Nou geef mij maar mijn minimumloon in Amsterdam (kan ik aanvullen met dubbele of meer krantenwijk).Kan ik met een fiets naar Oom Dirk of Aldi gaan , en probeer maar in Jkt te gaan fietsen.
Strakjes lees je in Jakarta Post dat een taxi werd aangereden door een fietsende expat , en wordt later breed uitgemeten in Indahnesia met alle komentaren erbij dat Om Sid een taxi heeft ge-sodok..
Wah cilaka seh ,van den regen in den drup of zoiets.
Nee hoor , geef mij maar Amsterdam .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Iya Om Sid, nu komt de kera uit de mouw, je wilt in Jakarta gaan wonen om daar een Nederlands leven te gaan lijden, dat is niet alleen een staaltje van slecht rekenen maar ook een kromme gedachte. Kijk ik kom ieder jaar naar NL, je denk toch zeker niet dat ik ook maar 1 korreltje rijst eet daaro. Heb je het over koffie, ik leg altijd vreselijk te klooien om lekkere koffie in NL tevinden, ik drink altijd tubruk, blijkt dat de goedkoopste merken, met veel robusta dr in het lekkerst ziijn daarvoor.

Trouwens hier in Solo is ook van alles buitenlands te koop, zeker nu de Kren Mol is geopend, en ik geloof van de week een Makro. Maar ja daar hoef ik allemaal niet aan mee te doen, ik eet buiten de deur. Net nog even me pembantu weggestuurd om eten te halen, heb twee gado-2 naar binnen gewerkt en 1 lotis, kostte 8000 Rp. Hoeveel zal dat in NL kosten,zo een lotis met belimbing, mangga batu en die ubi dr in, ben even de naam vergeten. Sos van verse asem, gula jowo en cabai. Pannekoekenmeel, is toch gewoon tepung terigu, susu bubuk, telor, air en een pakkie mentega dari Perancis.Ach blijf jij maar lekker in Amsterdam, jij past hiero niet meer, teveel verwend.

Komt er dit jaar nog een 11-stedentocht trouwes Emoticon: Bye bye

Gruces

zieleffe
User
spacer line
 


Komt er dit jaar nog een 11-stedentocht trouwes


Misschien in Finland een alternatieve elf stedentocht?
Het kwakkelt hier maar door, het kan vriezen, en dooien. Emoticon: Yeah right!
Je zou zo een winterslaap gaan houden.
Maar gezien je er opuit moet het zij te dansen, en een pilsje pakken gaat dat niet samen.
Gisteravond met de Indo gedanst in Den Bosch.
Met de band Breeze Gaotische boeltje daar maar gezellige chaoten.
Te kleine zaal met te veel mensen bij elkaar.
Een tussen doortje dat het leven hiero gewoon door gaat! Emoticon: Red face
Oh ja de topic is ik wil werken in indonesie.
Maar ik niet hoor dat heb ik al 45 jaar gedaan genoeg is genoeg.
Nu als die jongelui maar voor mij wilt werken, altans in Holland weet ik niet maar in Indonesie als je met flappen loopt te zwaaien lukt het nog wel.


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

garuda
User
User icon of garuda
spacer line
 

mensen bedankt voor jullie reacties, illegaal blijven is daar niet zo moeilijk, maar heb er 1000euro moeten neer leggen kon wel na 1 week weer naar huis. het verblijf bij mijn familie in solo was geweldig, maar BINTANG, geef mij maar CARLSBERG BEER, en dat hadden ze niet in HAILIGHT! wel een leuke zangeres (Ayu genaamd). echt een droommeid...aduh i am in love.... Emoticon: Bye bye


I AM THE MOST CRAZIEST IN THE WHOLE WIDE WORLD!!!!!

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Als je zo gemakkelijk bent met 1000Euro uitgeven is er maar een keuze voor jou in Indonesie: escortservice , als je geluk hebt kan je dan genoeg verdienen met op zijn tijd een wat ouder heer of dame te verwennen.
Met veel beroepen is 1000Euro een goed jaarsalaris.
Succes,
Jan
P.S. Zoals je op site kunt lezen bemiddelen wij nergens in!JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Goeie morgen Jan


Begin de details te vergeten

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Selamat Pagi Johan,
Het is al 6:00 dus niet zo vroeg.
Groetjes,
JanJohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

klopt, hier is het slapiestijd, wil dat ook gaan doen, maar komt steeds iets tussen. ga nu toch echt.


Begin de details te vergeten

darisini
User
User icon of darisini
spacer line
 


On 01-02-2006 20:43 garuda wrote:
weet er iemand hier een adres in nederland waar ik informatie kan halen over het werken in indonesie, ben pas 2 maanden terug van een sabbatical in solo (waar niets te doen is behalve HAILIGHT peperdure cafe, het bier was niet te zuipen en de muziek was knudde, maar wel een leuke...), mijn familie heb ik ontmoet maar wil weer terug onder de juiste omstandigheden (dus niet weer illegaal voor 7 maanden en met werk).
Wie kan mij helpen, heb maar een beetje heimwee.... Emoticon: Sadley alvast TERIMA KASIH KEPADAMU!


Gewoon wat drugs smokkelen , krijg je daar gratis kost en inwoning.. (wel karig ingerichte kamers)..arjuna
User
spacer line
 

jullie zijn allemaal negatief,waar een wil is ,is een weg.
in dit geval indonesie zou je wat meer moeten doen dan hier in nederland
succes en veel geluk!!!!!!!
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.82,543,539 topic views - 239,407 posts - 13,722 topics - 31,460 members - last post @ 05-06-2020 17:25 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

134,591,987 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com