indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Tickets, luchtvaart en vervoer > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

-Luna-
User
spacer line
 

Hallo allemaal,

Iedereen alweer bedankt voor alle tips en adviezen! Ik ga vandaag alles op een rijtje zetten en zet dan het bedachte reisschema hier uiteen. Wel heb ik alvast een paar vraagjes;
ik werd benaderd door sotoh over boekingen via hem. Heeft iemand ervaringen met hem? En als ik het toch van te voren regel dan kan ik het toch net zo goed beter via een ANVR en SGR aangesloten buro doen?
En voor de oversteek van Java naar Bali; wat raden jullie aan veerboot of toch binnenlandse vlucht? Ik wilde als afsluiting op java naar Bromo dan is de veerboot een logische keuze toch? Maar sinds er nu een aantal ongelukken zijn gebeurd met veerboten lijkt het me niet zo veilig. Optie zou dan zijn bromo over te slaan en dan van jogya een vlucht naar bali. Ik hoor graag jullie opmerkingen.

Groetjes Lunakiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Nou Luna ik zou er niet zo ongerust over zijn. Van Java naar Bali is 20 minuten met de veerboot in meestal rustige zee, bovendien zijn andere veer- vissers- en plezierboten nooit verder weg dan een paar honderd meter. Ik kan me niet voorstellen dat daar iets mis gaat.

Die situatie nabij Kupang waarbij heel wat mensen omkwamen was heel wat anders, was in open zee (volgens mij de altijd verraderlijke Indische oceaan), er waren geen andere vaartuigen in de buurt en de boot was gewoon van een verrotte kwaliteit en nam 3x zoveel mensen mee als was toegestaan. (Oost-Indonesie is het armste gedeelte van Indonesie).

Vergelijk de overtocht van Java naar Bali maar met de veerpont tussen Vlissingen en Breskens (toen die in de goeie ouwe tijd nog liep). Je bent aan de overkant voordat je het weet.


Gracias. Sama sama

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Luna,
Wij nemen vaker de veerboot, hoort erbij zullen we maar zeggen.
Ga je vanuit Yogya met het vliegtuig mis je een erg mooie route door Oost Jawa, sla je Oost Java over heb je meer tijd om nog wat van Bali te zien het is net wat jullie wensen.
Bromo is best de moeite waard maar daarvoor dien je twee weken met dikke kleren rond te sjouwen want die zijn daar nodig.
De wandeltocht naar de krater is een leuke trap omhoog en dien je als het even kan vroeg in de morgen te doen.
Met het hotel dicht bij de top (Cemara Indah) heb ik (Jan zonder Tuti) minder leuke ervaringen en lijkt me voor jullie ongeschikt maar er zijn een paar kilometer voor de top erg luxe maar helaas ook lege alternatieven.
Succes,
Tuti & Jan
-Luna-
User
spacer line
 

Oke, dit is het programma zoals we het bedacht hebben (uiteraard de standaard groepsreizen als leidraad genomen):

Dag 1. Vertrek A’dam
Dag 2. Aankomst Jakarta (of overnachting Jakarta of direct naar Bogor)
Dag 3. Bogor met bezoek aan de botanische tuinen
Dag 4. Bandung
Dag 5. Bandung
Dag 6. Yogyakarta
Dag 7. Yogyakarta
Dag 8. richting Bromo
Dag 9. bezoek Bromo en vertrek richting Bali
(heb geen idee of dit dezelfde dag nog mogelijk is)
Dag 10. Bali -Ubud
Dag 11. Bali Ubud
Dag 12-14. Bali (weet nog niet precies welke plek, Sanur, Benoa of iets anders, maar in ieder geval magisch mooi!)
Dag 15. Vertrek Den Pasar
Dag 16. Aankomst A´dam

Wat vinden jullie hiervan? Is dit te doen? Verder hink ik nog op 2 gedachten, wel of niet Bromo? Het lijkt me supermooi, maar aan de andere kant als we het niet doen hebben we wat langer op Bali.

Wat ik verder vreemd vond: kijk je op sites van reisorganisaties dan vragen ze bij het ticket nog een brandstoftoeslag van soms wel meer dan 100 euro.
Kijk je op sites alleen voor tickets dan zit dit er niet bij. Heb nog gebeld naar D-reizen om te informeren naar tickets bij hun. Ook daar zat geen brandstof toeslag bij. Ze meldde wel dat dit er eventueel nog wel bij zou kunnen komen als de brandstof prijzen zouden stijgen. Dus hoe kan het dat reisorganisaties dat nu al vragen?

Bij D-reizen was de prijs voor 2 pers, A'dam-Jakarta heen en Den Pasar-A'dam terug in totaal 1630 euro incl luchthavenbelasting en boekinskosten en het is via Cathay.

Trouwens, van het weekend kwam ik erachter dat mijn vader is opgegroeid in Bandung! Hij vond het helemaal geweldig. Ik ga straks in Bandung opzoeken waar hij gewoond heeft. Heb in de Lonely Planet al de straat gevonden! Heb natuurlijk ook het boek van Hella S Haasse gelezen, heeren van de thee. Dat alleen was al een reden voor mij om erheen te gaan

Ik ben benieuwd naar jullie mening.
Groetjes Luna
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Luna,

Als je niets in Jakarta gaat doen zou ik van de airport direct naar Bogor gaan. Kom je op het foute tijdstip aan dan zie je alleen maar files op weg naar Jakarta, files zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien in je leven. Ook is Jakarta erg heet, Bogor heeft een zeer Belandavriendelijk klimaat. Het is ook vervelend als je de volgende ochtend van Jakarta naar Bogor wilt en al die mensen willen tegelijkertijd naar hun werk. Er is trouwens in Bogor een
schitterend koloniaal hotel, ben even de naam kwijt, maar heb er fotos van gemaakt door mensen aan wie ik dit verhaal ook es heb verteld. Perfect voor de "eerste nacht".

In Yogyakarta zijn er reisorganisaties die via de Bromo naar Bali reizen.

Brandstoftoeslagen: vele reisorganisaties houden een slag om de arm, gezien de ontwikkelingen van de brandstofprijzen de laatste jaren. Hoewel het wordt ook wel als verkoopargument gebruikt. Volgende week wordt de brandstoftoeslag verhoogd, als U nu boekt.......

Grucesgoyang2
User
User icon of goyang2
spacer line
 

Als ik het zo bekijk dan is dag 8 t/m 10 erg druk.

Dag 8. richting Bromo
Dag 9. bezoek Bromo en vertrek richting Bali

Neem een dag voor de Bromo anders ben je aan het haasten, of anders Bromo links laten liggen en gelijk de ferry nemen naar Bali waardoor je wat meer tijd hebt op Bali voor je de terugvlucht naar Holland hebt.


Biak: B-ilang I-ngat A-kan K-embali

spacer line  

Op het vliegveld van Jakarta kun je een DAMRI bus naar Bogor nemen, dat is ongeveer een uur rijden. (hang af van drukte). Je komt dan niet in het centrum van Jakarta. Zelf heb ik dit de andere kant op gedaan (Bogor Jakarta) is goed bevallen. Bus met AC en stopt onderweg niet.

Ik zelf vond Bromo erg mooi en zou het niet overslaan. Ik heb vanuit Malang een trip naar Bromo gedaan en dan door naar Bali. +/- 2 uur 's nachts vertrekken, zonsopgang bij bromo bekijken en later bromo beklimmen (met een trap) dan om een uur of 7 's ochtends door naar veerboot naar Bali.
flipse
User
User icon of flipse
spacer line
 

Ik zou, na de Bromo, terugrijden naar Surabaya en van daaruit vliegen naar Denpasar. Met de auto is het toch altijd 8 tot 10 uur rijden. Van Bromo naar SUB anderhalf uur, en dan een klein uurtje vliegen.
Salam, Flip


www.merapi.nl als het hagelt en sneeuwt in Mei... is April al weer voorbij

-Luna-
User
spacer line
 

Hallo,

Ik wilde jullie nog even laten weten dat ik m.b.v. jullie adviezen een reis heb uitgestippeld. En ik heb er nog 1 dagje aan vast kunnen plakken. Het wordt 7 dagen java van jakarta-yogya en dan 7 dagen bali en dan op diverse plaatsen. we hebben op java een auto met chauffeur. We hebben alles toch van te voren geregeld, dit omdat het toch onze huwelijksreis wordt en we niet al te veel tijd kwijt willen zijn met van alles uitzoeken.

Iedereen bedankt voor alle tips.
Groeten Lunaarie_h
User
spacer line
 


Ik weiger om nog naar Bandung te komen, een grote ellende, vervuild, overal kaki5, als je alle autos uit Bandung achter elkaar zet kom je asfalt te kort, meer autos dan wegen in meters. jammer dat de mooiste stad van Java zo verkankerd is (...) 1 weekie Bandung verkort je leven met 5 jaar


Yep, das haben Sie wel een beetje recht. Maar je hoeft er geen week te verblijven om een goeie indruk te krijgen. Bovendien: dit jaar (dacht ik?) is de nieuwe bypass geopend. Het laatste stukje van de nieuwe weg Jakarta-Bandung. Die raust in zes banen dwars over en door alles heen van de noordwestelijke buitenwijken naar het centrum. Scheelt een hoop drukte in/rond het centrum. Tenminste, het rijdt weer. En alles wat niet stilstaat, scheelt ook weer wat qua vervuiling.
Je hoort mij niet zeggen 'komt wel goed daaro' (daar moet je wel héél erg extremistisch optimistisch voor zijn), maar er gebeurt in elk geval weer wat. En Bandung is & blijft een mooie stad. En qua vervuiling/drukte altijd nog beter te doen dan Jakarta, Surabaya en naar mijn idee zelfs Semarang.spacer line  

as it is in other language so that is why i could not understand the topic. can any one please help me to tell about this language.

Regards
we provide total energy recruitment solutions


we provide total energy recruitment solutions

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

Luna, je hebt 2 weekkies! Als volgt kun je handelen;
Je vliegt van jakarta meteen door naar Yogya. (of je neemt KLM of MAS en vliegt rechtstreeks Kuala Lumpur Yogyakarta) Blijft in Yogya een paar dagen (is genoeg om de tempels, kraton, etc te hebben gezien) Vervolgens huur je in Yogya een auto met chauffeur (goedkoper in Yogya dan elders) rijd dan naar Semarang (geboorteplaats ouders toch) overnacht daar en ga eens lekker shoppen. Volgende dag naar Surabaya (ook geboorteplaats ouders) blijf hier 1 nacht (leuke stad bij nacht) de volgende dag een enkeltje vleigtuig naar Denpasar bali. Dit alles kun je makkelijk in een dag of 8 relax doen, en dan heb je nog een weekje Bali. V.t.v. in NL alles regelen hoeft echt niet, als je in Yogya aankomt heb je zo een leuk hotel gevonden, zeker als je de tips van medeformuleden neemt.

Succes en alvast een prettige vakantie gewenst Emoticon: Party!


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

spacer line  

Hi Kejoh,
Ik wil graag met je in kontakt komen voor advies over een vakantie welke ik met mijn gezin (2 kinderen 20-16 jaar) naar Java en Bali.
Wij willlen een rondreis maken met strand aan het einde op Bali. Dit willen wij door een lokale reisleider laten samenstellen. We houden van natuur, niet het touristische, maar ook weer niet het primitieve.
Zou je kontakt met me op willen nemen over hoe ik de reis het beste kan aanpakken regelen en welke tips je nog hebt aldaar?

Met vriendelijke groet, Roy Johannes. (roy_johannesRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.hotmail.com)
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,734,852 topic views - 242,050 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 22-10-2021 17:23 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,482,017 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com