indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Java > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Hey,

Ik ben Sam en lees al een tijdje mee op het forum. Ik zit aan het einde van mijn bachelor en wil voor mijn stage graag naar Jakarta. Nu heb ik het idee dat er een hoop Nederlanders op dit forum zitten (zelfs deze site runnen?) en vroeg ik mij af of zij misschien weten hoe ik het makkelijkst/beste aan een stage kan komen. Ik probeer het al via vrienden die in IndonesiŽ wonen, alleen dat gaat niet zo snel ivm de taal. Studenten die nu stage lopen in IndonesiŽ, hoe ben je eraan gekomen?

Ik probeer bij een multinational aan de slag te gaan, om de taal zo min mogelijk een bariere te laten zijn. Zodra ik een plaats heb wil ik wel een cursus volgen, want ik ben van mening dat je je iig een beetje zelf moet kunnen redden in een vreemd land Emoticon: SmileRienRaket
User
User icon of RienRaket
spacer line
 

Aziatische wereldsteden zijn zeer populair voor stages en dan voornamelijk bij de multinationals (heb in afvalraces voor 1 stage gezeten met 300 anderen!). Wel heel afhankelijk van je eigen eisen en je studie ...welke studie doe je?

Via vrienden is misschien wel de beste manier of via het stagebureau op je school of schrijf open sollicitaties naar de Nederlandse multinationals in Jakarta (oa. friesche vlag,philps, klm) of via de expat organisaties.

Ikzelf ga het van de zomerdenk ik ook weer proberen, maar dan vanuit Indonesie Emoticon: Smile

Succes,

RienRichy
User
User icon of Richy
spacer line
 


On 29-01-2006 23:20 sgfwarnaars wrote:
Studenten die nu stage lopen in IndonesiŽ, hoe ben je eraan gekomen?


Door aktief bedrijven aan te schrijven... i.p.v. op een forum te zoeken... en vooraf geen enkele eisen te stellen.... dat komt wel als je daar bent. Maar goed ik loop nu geen stage meer.
"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

spacer line  

Hey Rien, ik heb net ook even een deel van je weblog gelezen, zag er allemaal leuk uit. Ik studeer communicatie wetenschap aan de universiteit Twente, minor international management. Als afsluiting daarvoor moet je stage lopen in een niet westers land. Veel mensen bij mij op de studie nemen genoegen met 3 maanden engelse les geven op een schooltje in Peru, ik heb zelf liever iets meer dan alleen de buitenland ervaring en zoek wat meer uitdaging + ben wel benieuwd naar hoe het is om onderdeel te zijn van zo'n multinational als masaal bedrijf.

Richy, ik leef met de gedachte meer is beter. Ik ben vorige week afgeketst door Nestlť (geen opdrachten beschikbaar), dus nu moet ik weer opnieuw aan de bak. Dit forum is wellicht een waardevolle bron van muren en tips waar van anderen. Bedrijven die tot nu toe wel interessant zijn: Nokia, Unilever, Electrolux, Epson, Sara Lee, Ericson, TNT, Siemens (en Rien ik had ze zelf ook al op het oog Emoticon: Shiny : ) LG-Philps, KLM en Friesche Vlag. Verder ben ik nog niet zoveel bedrijven tegen gekomen.JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Sam, voor grote internationale bedrijven moet je eens een paar dagen www.jobsdb.com/id (en dan aan de rechterkant van de webpage staat de link īlistī, daarop klikken) bekijken. Daarop staan de laatste vacatures van bedrijven in Indonesia. Dan zie je pas welke bedrijven er allemaal in Indonesia zitten. Ook lokale bedrijven publishen daar vacatures op trouwens.
Succes, Johan


Begin de details te vergeten

spacer line  

Bedankt Johan! Emoticon: Shiny

Ik heb gisteren inderdaad op basis van de berichten die op de site die je noemt staan al een selectie gemaakt en wat adresgegevens achterhaald. Deze link werd in een eerder topic ook genoemd en is, anders dan bij andere links, zeer actueel met zijn vacatures. Voor andere mensen die opzoek zijn naar werk is het een echte aanrader!Richy
User
User icon of Richy
spacer line
 


On 30-01-2006 00:35 sgfwarnaars wrote:
Richy, ik leef met de gedachte meer is beter. Ik ben vorige week afgeketst door Nestlť (geen opdrachten beschikbaar), dus nu moet ik weer opnieuw aan de bak. Dit forum is wellicht een waardevolle bron van muren en tips waar van anderen. Bedrijven die tot nu toe wel interessant zijn: Nokia, Unilever, Electrolux, Epson, Sara Lee, Ericson, TNT, Siemens (en Rien ik had ze zelf ook al op het oog Emoticon: Shiny : ) LG-Philps, KLM en Friesche Vlag. Verder ben ik nog niet zoveel bedrijven tegen gekomen.


Ik zie al dat je goed bezig bent Emoticon: Wink ... ik heb destijds ook tig afwijzingen gehad van buitenlandse bedrijven onder het mom van geen opdracht beschikbaar. Ik heb toen in mijn motivatiebrief zelf een aantal opdrachten aangegeven die ik mogelijk achtte uit te voeren binnen het bedrijf. Konden ze dat argument in ieder geval niet meer aanhalen. Verder schreef ik een bepaald persoon aan die hoog binnen de organisatie stond zodat ze hopenlijk het gevoel kregen dat ze genoodzaakt zijn om te reageren.


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Wat dacht je van stage lopen bij Pertamina?? Leer je ook een beetje creatief boekhouden.. Emoticon: Wink


Gracias. Sama sama

spacer line  

Thanks Richy, ik ben ook wel gemotiveerd om naar Jakarta te komen, ik heb al zo veel over het land gelezen, en het klinkt echt als heel interessant. Ik probeer ook (hoge) mensen binnen de bedrijven aan te schrijven, omdat je dan vaak de kans groter is dat je niet bij die +300 mensen komt die via de reguliere weg binnenkomen, alleen ken ik nog niet zo veel mensen binnen Jakarta, dus moet ik op een gegeven moment wel via de normale route kijken of ik binnen kan komen.

De tip over het vermelden van voorbeeld onderzoek uit je studie heb ik al meer gehoord, dus wellicht is het tijd om dan toch maar eens te kijken wat er interessant zou kunnen zijn voor een bedrijf. Veel mensen die al op stage zijn geweest zeggen dat bleek dat ze tijdens hun stage er achter kwamen dat ze helemaal geen domme student waren en meer konden dan ze voor mogelijk hielden.. Ik heb duidelijk nog geen stage gelopen, want ik vraag mij ook af hoe dat beetje wat ik nu heb geleerd nou nuttig kan zijn voor een bedrijf. Blijkbaar is dat beetje al best veel Emoticon: Shinykiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 


On 30-01-2006 12:46 sgfwarnaars wrote:
Ik probeer ook (hoge) mensen binnen de bedrijven aan te schrijven, omdat je dan vaak de kans groter is dat je niet bij die +300 mensen komt die via de reguliere weg binnenkomen,


Je begint het al te leren Semmie


Gracias. Sama sama

JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Sam, wat zoek je precies voor opdracht?


Begin de details te vergeten

spacer line  

Ik ben opzoek naar een opdracht binnen een Public Relations department, of anders de Marketing afdeling van een internationaal (Westers) bedrijf gevestigd in Jakarta.

- Stage duur minimaal 3 maanden (vanaf 1 juli);
- Geen eisen voor wat betrefd vergoeding (0=geen probleem);
- Liefst uitdagende opdracht, werken in het weekend is daarbij geen probleem;
- Liefst een bedrijf waarbinnen de voertaal Engels is;
- Indien ik een stage plek heb begin ik met een cursus Indonesisch (spreek vloeiend Engels, matig Duits, basic Frans).

Ik zelf heb/ben:
- Internationale ervaringen als leiding van zomerkampen (Israel, ItaliŽ, Amerika), internationaal jeugdvertegenwoordiger (2 jaar, part-time) waarbij ik ondere europese en wereldwijde vergaderingen bijwoonde in o.a. Portugal, Finland, Amerika voor die zelfde organisatie;
- bestuurservaring binnen studentenvereniging (external affairs, 1 jaar full-time) en dispuut (president, 1 jaar part-time);
- betrokken bij wat ik doe (raad van advies voor overkoepelende studenten organisatie 2004-nu)
- teamplayer, succesvol geweest met roeien als stuurman bij 2 verschillende teams.

CV kan ik toesturen. Emoticon: SmileJohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Sam, gesprek ging goed. Spreek je nog wel.
Groet, Johan


Begin de details te vergeten

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

sgfwarnaars :
Ik dacht dat er veel indonesische studenten (S2) rondlopen in Enschede bij de TH en ITC.
Vaak zijn ze uitgezonden door hun bedrijven .
Er loop ook zo'n Indonesische deskundige(een Nederlander) in Enschede , ik zie hem vaak op TV , zijn naam ben ik even kwijt .
Misschien kan je hun benaderen.

Moet het perse een westerse bedrijf zijn ?
Is de Centrale Bank van Indonesia ook goed genoeg ?
vragen kan altijd .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

spacer line  

Sidia, je bedoelt vast Maathuis! Ja, die ken ik wel - als ik naar IndonesiŽ ga wil hij waarschijnlijk mijn stage begeleider worden. Hij schijnt echt een autoriteit te zijn op het gebied van IndonesiŽ en daarnaast een heel erg relaxed persoon (heb ik van horen zeggen). Ik heb hem zelf alleen nog maar aan de telefoon gehad.

Ik ben niet zo onderlegd met de financiele wereld, en heb een speciale interesse voor bedrijven met een sterk merk - maar sta eventueel ook open voor andere bedrijven. De reden dat ik graag in een westerse multinational aan de slag wil,. is omdat ik zo hoop op een engelse voertaal. Mijn indonesisch zal waarschijnlijk niet vloeiend zijn, ookal ga ik nu nog zo hard aan de cursus. Ik denk niet dat ik echt heel gelukkig zal worden als ik bij mijn opdracht niet kan communiceren met anderen - ik doe niet voor niets communicatie wetenschappen Emoticon: Shiny

Ik wil graag even laten weten dat de mensen op dit forum heel warm met elkaar omgaan Emoticon: Yes! . Zelfs voor een wildvreemde vindt men het niet erg om even na te denken en de moeite te nemen om wat kennis te delen. Als ik eenmaal in Jakarta zit en er mensen zijn die daar op dat moment ook zitten, zou ik graag een biertje met ze willen drinken. Al is het maar om hun ervaringen/verhalen te horen over hun verblijf in IndonesiŽ.Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Wie weet komt dat biertje er nog wel van Emoticon: SmileJohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Ja Sam, dat klopt. Pakken we een bintang. Wel een literfles per persoon. Zijn we tenminste 10 minuten zoet. Emoticon: Puh!
Groet, Johan


Begin de details te vergeten

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Doe mijn maar een es teh manis of soda gembira Emoticon: Nice
Tidak terlalu hangat Emoticon: Shiny

GrucesRichy
User
User icon of Richy
spacer line
 


On 31-01-2006 15:11 sgfwarnaars wrote:
Als ik eenmaal in Jakarta zit en er mensen zijn die daar op dat moment ook zitten, zou ik graag een biertje met ze willen drinken.


Beloof maar niets Emoticon: Wink ... het vrouwelijk geslacht zal al je vrije tijd van je afnemen of je nu wilt of niet Emoticon: Nice


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

spacer line  

Er vanuit gaande dat er niet meer dan 15 mensen bij zullen zijn, doe ik graag het eerste rondje. En dat over die vrouwen, dat moet ik nog maar eens zien.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 31-01-2006 15:49 sgfwarnaars wrote:
En dat over die vrouwen, dat moet ik nog maar eens zien.


Zou ik nog maar goed dit forum doorlezen, een grote klaagmuur van heren geslachtofferd door het Indonesische vrouwvolk. Richy was de laatste Emoticon: Shiny

Grucessidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 31-01-2006 15:11 sgfwarnaars wrote:
Sidia, je bedoelt vast Maathuis!

Ik ben niet zo onderlegd met de financiele wereld, en heb een speciale interesse voor bedrijven met een sterk merk - maar sta eventueel ook open voor andere bedrijven.


Ik ken die Maathuis niet , als ik me niet vergist heet die menir Noordholt Scholte , je ziet hem af en toe kwekken op de tv over Indonesia.

Ben al laaang weg uit enschede en de zgn studentenwereld.
Vroeger 5 jaar gewoond in de dorp Drienerloo .(Calslaan, Matenweg en , later Wittebreuksweg, leuke tijd gehad , wat een lol seh ).

Ik denk dat je ook in je vak terecht kan bij die Centrale Bank .
Heb gehoord dat daar een Nederlandse jongen rondloopt als stagiair.
De Bank Indonesia (De Centrale Bank) heeft diverse afdelingen , zou Informatie Technologie iets zijn voor jou ? En als je daar zit , zit je gelijk in Jakarta.
Je kan hun officiele site bekijken . www.bi.go.id
groetjes


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Richy
User
User icon of Richy
spacer line
 


On 31-01-2006 15:54 londoh wrote:
Zou ik nog maar goed dit forum doorlezen, een grote klaagmuur van heren geslachtofferd door het Indonesische vrouwvolk. Richy was de laatste Emoticon: Shiny

Gruces


Hahahaha ervaring spreekt...

Studiegenoten die verstokt aan de Nederlandse vrouw waren heb ik in Jakarta binnen notime zien bekeren. Weet waar je aan begint.... je bent gewaarschuwd Emoticon: Shiny


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 31-01-2006 15:56 sidia wrote:

...

Ik denk dat je ook in je vak terecht kan bij die Centrale Bank .
Heb gehoord dat daar een Nederlandse jongen rondloopt als stagiair.
De Bank Indonesia (De Centrale Bank) heeft diverse afdelingen , zou Informatie Technologie iets zijn voor jou ? En als je daar zit , zit je gelijk in Jakarta.
Je kan hun officiele site bekijken . www.bi.go.id
groetjes


Gut Sid, er komt af en ook wel eens iets goeds uit die bovenkamer van je.

Die BI is een gigantisch bedrijf. Als je dat kantoor op de Jln Thamrin ziet wordt je stil. Zij doen bijv. al jaren schoorvoetend pogingen om iets op de verzamelaarsmarkt te doen, liggen gigantische mogelijkheden. Maar ja staatsbedrijf zonder fantasie. Promotie is ook allerbelabberst van de paar producten die ze onlangs op de markt brachten. Terwijl als ze dit internationaal zouden doen er gewoon geld te verdienen valt en natuurlijk voor hun goede naam als centrale bank in een land van oplichters Emoticon: Shiny

Grucessidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 31-01-2006 16:07 londoh wrote:

...


Gut Sid, er komt af en ook wel eens iets goeds uit die bovenkamer van je.

Die BI is een gigantisch bedrijf. Als je dat kantoor op de Jln Thamrin ziet wordt je stil.
Zij doen bijv. al jaren schoorvoetend pogingen om iets op de verzamelaarsmarkt te doen, liggen gigantische mogelijkheden.


Ben je in de hoofdkantoor geweest ? , ze hebben daar ook rondleidingen.
In Kota hebben ze ook een Museum van BI , het schijnt dat het leuk is .
Vooral voor een muntenboer zal het leuk zijn.
Als Om Sid in Jkt is en je ben ook toevallig daar , dan kan kunnen we samen al die leuke dingen zien.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.84,091,012 topic views - 240,018 posts - 13,725 topics - 32,672 members - last post @ 08-08-2020 07:07 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

137,171,746 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com