indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Geloof in Indonesië > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 26-01-2006 08:17 sidia wrote:
Aan de andere kant is de radikalisering van de Islam , mondiaal gezien te danken aan de Amerikaanse Buitenlandse beleid , in het bijzonder door die cowboy uit texas en de NeoCon in de land van paman Sam.


Hoewel ik verre van een fan ben van de US vind ik dit nou toch echt grote lariekoek en een drogreden. Dit hoor ik nou al jaren van moslims, zelfs van degenen die in Nederland wonen. Altijd maar de schuld aan een ander geven; nooit eens met de hand in eigen boezem.
Waarom zijn dan de hindoe’s en boeddhisten niet aan het radikaliseren? Het komt puur omdat de islam een achterlijke religie is die niet met de ontwikkelingen in de tijd is meegegaan en daarop ook geen antwoord weet. Deze frustratie wekt een zwaar minderwaardigheidsgevoel op. De slachtofferrol aannemende wordt dan de schuld bij de kafirs gelegd en de grootste jaloersheid gaat richting die landen die het economisch goed gaat, met name uit de hoek van de oude rivalen, de (vermeende) christenen; de gefrustreerde moslim zich niet realiserende dat veel van deze landen meer op de leest zijn geschoeid van het humanisme dan van het christendom. Waarom richt de woede van de moslim-radikaal zich niet op Japan? Toch ook een economische grootheid die zgn. de arme landen uitbuit? Omdat het niet-christelijk is.
Sorry hoor, kom niet met die verhaaltjes aan net als die K....Marokkaantjes in NL die hun eigen falen ook verbergen achter dit soort drogredenen.
Daar word ik misselijk van (word ik toch al van elke religie); ook hier in Indonesia: hun eigen falen verbergen, slachtoffertje spelen (oh wat zijn we zielig en we worden uitgebuit door het westen en de Chinezen) en de schuld altijd bij een ander leggen. Wat een slap zooitje: nooit eens de verantwoording zelf durven nemen voor de eigen daden en falen.
Laat de moslim eens de hand in eigen boezem steken en iets doen aan die achterhaalde en achtergebleven religie; misschien dat er dan nog eens iets goeds uitkomt. Zoals het nu gaat is de islam gedoemd verzeild te raken in een orgie van geweld, vuur en vernietiging.
Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Aan de andere kant is de radikalisering van de Islam , mondiaal gezien te danken aan de Amerikaanse Buitenlandse beleid , in het bijzonder door die cowboy uit texas en de NeoCon in de land van paman Sam.

Wat er van de beste leerling in de klas van die cowboy terecht is gekomen kunnen we dagelijks in het nieuws lezen, Nederlanders die de rekening van de energie niet meer kunnen betalen, het uitdelen van voedselpakketten. en meer van dat soort zaken.
Is leuk om een oorlog aan te gaan met een vroeger vriendje en andere landen de tol te laten betalen.
Nederlanders die anders denken worden achter elkaar aangevallen want over de grote meester in het westen mag geen slecht woord gesproken of geschreven worden.
De Indonesier voelt het ook dagelijks in zijn dompet met de dure benzineprijs die nergens anders door veroorzaakt is als de onnodige oorlog in Irak, is het dan gek dat de Moslim een hekel krijgt aan alles wat van doen heeft met Big Brother.
JanYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Sorry Jan, maar dat verandert er nog niets aan dat de problemen in de islamitische wereld gelegen zijn in hun eigen tekortkomingen en de achterlijkheid van de religie.
Niet altijd een zondebok zoeken en het slachtoffertje; dat is te gemakkelijk. Zelfverantwoordelijkheid. Daarin verschilt een mens van een dier.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Alles wat mis gaat in de islamwereld wordt het westen (m.n. de Grote Satan USA) door de moslimwereld op aangesproken. Bullshit. Eerst je eigen stront opruimen en dan pas naar een ander kijken. De fouten zitten 'm in de islam als religie en in de moslimwereld als geheel.
En ook niet aankomen met : Ja maar de christenen vroeger ........ Daar gaat het niet om; dat is slapte als iemand zo praat. Ik sta hier het christendom niet te verdedigen maar wordt wel doodziek van altijd dat wijzen naar een ander.

Leer eerst de balk in uw eigen oog te zien voordat u naar de splinter in een andermans oog wijst.
Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Zelfverantwoordelijkheid
Dat woord komt me erg bekend voor, volgens mij uit de vaderlandse politiek, zelf de een na andere blunder maken en dan de burger er voor laten bloeden.
Sorry we wijken af van het topic.

Een religie die zich aanpast aan de tijd zoals het Katholieke geloof word op den duur ook on GELOOF waardig.
Jan
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 26-01-2006 08:21 Hitami wrote:
Londoh, je heb gelijk door Suharto is Islam verbreeed. Omdat iedereen zo nodig had om een godsdienst te hebben, anders ben je een PKI. Dus voor de eigen veiligheid en opertunist kies men voor de Islam. Vandaar de kwalificatie Islam KTP dus hebben van godsdienst maar niet praktiserend.


Hi Htami,

Na de moordpartijen van 1965 namen erg veel mensen een geloof aan, niet alleen Islam maar veel mensen weren ook christen. Er is toen een wet gekomen dat iedere Indonesier een geloof moest hebben, echter wel een door de regering erkend geloof, die wet geldt tot vandaag de dag. Dit staat volgens mij nog al op gespannen voet met de bewering dat Indonesia een demokrasi zou zijn.

GrucesYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Het is altijd makkelijk de schuld te geven aan een ander, aan de politiek, een ander geloof. En a.u.b. niet weer een andere religie erbij halen zoals in dit geval het katholieke geloof. Het gaat hier om de islam, niet in vergelijk met andere godsdiensten maar als religie op zich. Schijnt een algemene moslim-afwijking te zijn om altijd maar een ander erbij te moeten halen om zijn gelijk te krijgen. Probeer dat nou eens zonder naar andere reigies, culturen en landen te wijzen. Altijd maar dat verdedigen en zich verschuilen achter ..."Ja maar die is nog slechter..." Dat is onvolwassen gedrag.

Terug naar de topic Wie bracht de islam naar Indonesia?

Ik denk dat daarop al voldoende op is geantwoord met uiteraard de ontkenning van de Indonesische moslim dat er Chinezen achter zaten. Nou wees er blij mee want hedendaags valt de hardline islam in Indonesia in handen van de Indonesische Arabieren, een zwaar gefrustreerd clubje die het niet kunnen verkroppen dat ze hun sterke economische positie (door inteelt ten ondergegaan) aan de Chinezen hebben moeten afstaan. Op de vleugels van de "ware" islam proberen ze nu weer enigszins een bepaalde machtspositie op te bouwen; lukt het niet meer via de economie dan maar via de religie.

Lees vandaag weer zoiets achterlijks dat de VP gaat trachten de publicatie van de Indonesische Playboy te verbieden. Dit allemaal onder druk van die hardline moslimgroepjes die worden geleid door een (Indonesische) Arabier.
Laten deze ustadzs, habibs en ulamas i.p.v. uitsluitend om gokken, porno, drank en drugs, zich eens druk maken om de verrotte mentaliteit van een deel van hun geloofsgenoten (corruptie, liegen, machtsmisbruik, bedriegen, belazeren, etc.). Dat gebeurt niet want ze zijn daarvan zelf een onderdeel van.
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 26-01-2006 08:51 sidia wrote:

...

Mas Lon heeft niet gelijk , en dus ook Mas Hit , omdat hij eens is met Mas Lon.

*Islam en communisme is water en vuur .Water kan geen vuur zijn en of omgekeerd is het ook zo.
En zou je dan niet afvragen waarom de "meeste" indonesiers aversie hebben voor communisme ? , en zeker de 1ste , 2de en soms 3de generatie vrije indonesiers.


Is Ome Sid hier aangsteld om te gaan vertellen wie er gelijk/ongelijk hebben, het lijkt er wel op omdat hij "toevallig in Indonesia geboren is en Om Sid is die altijd gelijk heeft, lijkt wel een Indo. Nee daar trapt deze niet in.

Overigens wel eens van Haji Misbach gehoord, een Solonees trouwens, die "Rode Haji" beweerde in de 1920'er jaren dat Islam en Communisme heel goed samen gingen en hij kreeg daardoor een zeer grote aanhang. Hij is hiervoor door de Nederlanders naar Manokwari verbannen en aldaar overleden.

Gruces

Hitami
User
spacer line
 

Londoh,
je heb gelijk dat er ook veel mensen toen verplicht werd een geloof te hebben, dat ook veel mensen, kristen KTP aannemen (voorals in midden Java) maar de meerderheid kies voor de Islam. Men kies voor de Islam niet voor de godsdienst zelf maar eerder voor de omgeving. Dus wat ik schrijf was niet zo genuanceerder.

Goed opgemerk over Sidia, hij denk altijd dat hij de wijsheid in pach te hebben terwijl hij al zo lang in Nederland woonde en nooit tussentijds in Indonesie gewwoond heeft, alleen af en toe op vacantie gaan. Dit soort mensen zijn vaak gefrusteerd, angst om terug te keren naar Indonesia, wel beweren nationalist te zijn. m.a.w. constant aan het idealiseren en wat krom is recht te gaan praten.

Yogya-Bali,
Het is niet alleen Islam die de ontwikkeling rem, maar godsdienst algemeen denk maar aan N-Ierland.

Sidia,
Als je discussie wil voeren over geloof, dan moet je ook weten dat atheis ook een gellof is.
Je gaat er vanuit dat de communisten in Indonesie toen geen godsdienst hebben, volgens mij zit je behoorlijk naast. Het blijk nogmaals dat je geen onderscheid kunt maken tussen systeem en godsdienst. Dus niet projecteren op anderen. Het is wel zo na 65 zo van gemaakt.Hitami
User
spacer line
 

Yogya-Bali

Wat betreft playboy niet alleen de Islam fundamentalisten er tegen maar ook vanuit de christelijke hoek !londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Ik vind Playboy totaal niet bij Indonesia passen, wel als het illegaal is en zij dit stiekem kunnen lezen en daarna op die smerige Westerlingen afgeven

GrucesHitami
User
spacer line
 

Playboy met full dress SARUNG KEBAYA, wel zonder onderbroek Emoticon: Stupidlondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 26-01-2006 15:27 AnisJ wrote:

...


Oiy jangan panas ...... ik prbeer j/u alleen scherp te houden ....... Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye

Voor de rest geen bijbedoelingen !!!Mas Anis Yth,
Ik heb niemand nodig om mij scherp te hopuden, want dat ben ik van nature al. Reeds 16 jaar verblijf ik in een land met het hoogste percentage dieven en oplichters per 1000 inwoners ter wereld, dus ben ik 24 uur p.d. alert om de simpele reden dat dat een voorwaarde is om te overleven. Indien gewenst mail ik de naam van dit land wel. Achter de deur een stuk betonijzer van 1.25 m. met aan beide uiteinden een scherpe punt, als er eens sate geregen moet worden siap, bisa tusuk daging apapun.

Gruces

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Selamat Pagi dan Selamat Sore

Mijn beste uservrienden ,
Meestal sta ik te mompelen of te hysterisch giegelen als ik onaangenam verrst ben van een schrijven vooral als ik ik het gevoel heb dat niet naar mijn argumenten werd gekeken.
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. YB:
*Islam een achterlijke religie ?
Hoezo , heb je de Quran gelezen en bestudeerd .?
Ik dacht dat er veel revolutionaire in visionaire stukken in staan , kan me vergissen.
Ben je niet abuis om Islam te beoordelen n.a.v van het gerdag van diverse groepen idioten?
* Over de rol van de chinezen is uitgebreid geschreven , ook mbt Islam.
Staat zelf in mijn oude ges.Boeken(40jr oud).
*Het is ook duidelijk wat de rol en de politiek van de Big Brother is .
Kan je uitgebreid lezen .In de westerse literatuut leest je dat al , over de Buitenlandse Beleid van Paman Sam.De vijanden van Paman Sam moet je niet gaan citeren , dat staat al buiten kijf.
*De revival en radicalisering van Islam (ook het negatieve) is gekomen door aan de ene kant de Rol van Paman Sam , die ook corrupte regeringen steunen in diverse islamistische staten (mid.oosten)
en aan de andere kant door olie$ van de arabische staten.
50 jr geleden bestaat die kleine woestijn staten niet eens , althans in de politieke kaart .
De rol vd arabieren in Indonesia is latent geweest , een slapende bestaan .
Ze worden belangrijker en beginnen te roeren na de economische opkomst van de arabische staten(financiering steun) .Ook de democratiseringsproces in R.I. en de inval van Afghanistan /Irak 1 /Irak 2 heeft positief bijgedragen.
Dat kan niemand ontkennen.Voor 2001 weten de meeste landgenoten van jou
in nederland niet eens wat Islam/Islamieten zijn.
(Uiteraard dat heb ik gezien nav van mijn 35 jarige verblijf in Nld )

groetjes
(akan disambung)Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Sambungan:

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. londoh
Mas Lon je praat over 1965 en 2005(2006) , daar zit een tijdspanne van 40 jr(bijna 2 generatie).
In 1965 hebt je toen nog geen democratie , alleen op papier.
Nu is het anders , daarom kan de regering ook niet zo maar mensen oppakken zolang ze de wetten niet overtreden , ze hebben recht om meninng te gaan uiten en te gaan organiseren.
En ook om hun belangen te mogen verdedigen.
Dat geldt voor iedereen , dat is de macht of ONmacht van democratie.
Bij de rechter moet je ook met bewijzen komen.

Om Sid is alleen een medeuser zoals jij , Mas Hit , Mas YB en de anderen.
Ik mag toch komentaren geven , of mag dat niet als het te lastig is . ?
Probeer altijd inhoudelijk te reageren , en hoop dat de anderen dat ook doen.
Zwak , gaat wel , slecht of gelul , en uiteraard waarom .
*Leuke voorbeeld van die Rode haji :Heb ik ook beweerd dat iemand die een geloof aanhangt ook sympathiek kan staan of zelfs lid worden of beschuldig lid te zijn van een een communistische partij (ideolgie) .

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Hitami.
Wijsheid in pacht ? Hoe bedoelt U.
Ik zei vaak : als ik me niet vergis , 1000 x maaf etc.Ben altijd bescheiden.
Angst terug te gaan naar Indonsenia ?
Hoe weet je dat , is dat een gekonstateeerde feit of een op nieis gebaseerde veranderstelling.
Ik hoef niks iets te beweren , niet gefrustreerd , ik kom hier "hangen"omdat ik het leuk vind.
Bisa bertukar pikiran(van gedachten wisselen) of O.H. -en met gewaardeerde medeusers.
Heb nooit recht gemaakt wat krom is of omgekeerd , welke O.H van mij kan je quoten.

*OverAtheisme is een geloof(volgens jou) dat ga ik niet bestrijden , omdat je het denk en geloof.
Ik heb een andere mening (dat mag toch ? ) , en dat De Islam -Christenen-Joden en Hinduisme een geloof is (Mono-Polytheime).
Dat is niet bij de atheisten(atheisme).
Volgens mijn Kamus Belanda- Indonesia Untuk orang Bodoh(voor dummies) is atheisme :Godloochening , atheist : Godloochenaar.
Verder komentaar is niet meer nodig.

Terima Kasih atas perhatian saudara saudara.
(Dank voor uw aandacht)

Selamat Week-end.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 28-01-2006 10:47 sidia wrote:
* Over de rol van de chinezen is uitgebreid geschreven , ook mbt Islam.
Staat zelf in mijn oude ges.Boeken(40jr oud).


Daar hebben we natuurlijk geen zak aan, je kan minstens de titels noemen. Er wordt hier iets gevraagd maar er wordt alleen maar slap over die Moorsche Dwangleer geluld, zoals zo vaak door die muslims, veel lullen en af en toe een bommetje plaatsen: Allah Akhbar

Jakkie Bah

Gruceszieleffe
User
spacer line
 

Emoticon: Laugh out loud Ik heb even gekeken naar Noordelicht van VPRO de Flexsmens

Globaliserende wereld?

Oom Sid met permissie ik geloof nergens in maar ik zie wat er zo al in de wereld gebeurd.

Maar het is een heel moeilijke materie, waar ik mij niet in durft te wagen om dat mijn verstand niet toerijkend is om dat te beoordelen.

Ik vind dat hier iedereen gelijk heeft.

Het leven begint ’s morgens met eerst naar kamar kecil te gaan te lozen wat je in de nacht bij elkaar gebracht hebt.

Maar goed, ik zou ook zeggen wat als iedereen nou eens Moslim zou worden.

Wedden dat er binnen 10 jaar de hele bijbel Quran herschreven zal worden aangepast, en duidelijker weergegeven.

Dan pas zal er veranderingen komen dus tel uit je winst de hele wereld zou Moslim moeten worden.

De schriftgeleerden zou dan ook meer, en meer, er in verdiepen, en erachter komen wat wel mogelijk is, wat er staat als mens daar aan te kunnen voldoen, aan het gegeven dat er ook brood op de planken zal moeten komen.

Want die symbolische verhalen van Jezus brak het brood, en verdeelde dat onder zijn mensen.

Nou eerst kneden en dan bakken dat zijn realistische gebeuren waar men even zo maar langs fiets.

Ja sorry door de intelligentie van de mens is er een fiets ontstaan.

Hoe kan het bestaan zeg een fiets nou hoef je er niet mee in Indonesië mee te komen want je ligt zo in het Puskesmas, en of kuburan.

Wat zou ik nog meer kunnen fantaseren wat jullie zouden geloven?

Kijk zo handig ben ik dan net niet maar ik kan wel 2 a4 vol schrijven over het fenomeen geloven.

Het gedachte goed van een ziel die aan de behoefte van de inwendige mens buiten makan te voeden. Emoticon: Cry

sorry mijn virus scanner is gaan lopen en heeft de tekst schijnbaar uit elkaar gebracht


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 


On 27-01-2006 23:38 sidia wrote:
Zeg Om Anis Yth ,

Jij durf wel om onbekende sites op te voeren met verhaaltjes die haaks staan tegenover de gangbare gedachten die in het westen bestaan.
Nou zeg , die onbekende geleerden durven wel te beweren dat primitieve volkeren de zeevaart kennen. Ze kunnen niet eens zwemmen.(klopt ook wel want ze hebben toen nog niet de verplichte schoolzwemmen op hun Basis Onderwijs).
Die kennis is toch alleen aanwezig bij de blanke westerlingen zoals Eric de Noorman , Haggar de Verschrikkelijke. en later bij de Portugezen, Spanjaarden en gevolg door de gebroeder houtmans ?
.
Ze kunnen een heleboel dingen beweren maar Om Sid geloof er niks van.
groetjes


Om 'Sid' zoals er veel kompassen zijn, is er niet één kompas waarvan men kan beweren 'dat het de ene echte is' .........
Toevallig omdat de westerse geschiedschtrijving alles 'schriftelijk'heeft vastgelegd, wil het nog niet zeggen dat het de 'enige ware' is .....
Tegenwoordig zijn er 'checks' waar men grootschalige DNA-onderzoeken doet , om bijvoorbeeld bepaalde 'orale geschiedenissen' na te gaan.
Een voorbeeld is een onderzoek naar DNA van Libanezen om na te gaan in hoeverre zij 'afstammelingen/nakomelingen' zijn van'het zeevarend volk: 'Carthagers', de voorgangers van de zeevarende Grieken .... in Nieuw-Zeeland beweren de Maori's dat hun oorsprong in het noorden van Papua ligt.
Met DNA onderzoek kan je dit controleren ..........


'Ahu kura ahia, mansia nia'

kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 Aan de andere kant is de radikalisering van de Islam , mondiaal gezien te danken aan de Amerikaanse Buitenlandse beleid , in het bijzonder door die cowboy uit texas en de NeoCon in de land van paman Sam.


Wat een onzin Sidia! Waarom kiezen sommige Moslims zo vaak de slachtofferrol de laatste tijd? Kijk naar dat groep(je) Marrokanen die NL verzieken. Ze slopen bushokjes, randen onschuldige meisjes aan en jatten onze scooters, he, maar dat komt allemaal omdat wij geen RESPECT zouden hebben voor hen haha. Het zou allemaal door hun slechte "sociaal-economische positie" komen.

Nou ik zal je 1 ding vertellen, ik ben vaak in het midden-oosten geweest, Oman, Bahrain en de UAE, nog niet eens de meest verrotte staten in het midden-oosten (zoals Saoudi Arabie). Die gasten daar hebben 2 dikke BMW's voor de deur staan, een kast van een huis, kunnen 4x per jaar op vakantie, kortom een sociaal-economische positie van heb ik jou daar maar zich normaal gedragen ho maar. Schreeuwen in het vliegtuig, hun eigen vrouw in het openbaar vernederen... gewoon eens een keer sorry zeggen als ze met hun jurk tegen je aanlopen is al teveel gezegd. Nee er is gewoon iets mis met die cultuur in het Midden-Oosten, of die mensen nu Arabier, Jood, blauw of groen zijn, dat is mijn mening, er is gewoon iets mis daar in dat werelddeel.

De Islam is een mooie godsdienst die vrede tussen mensen met een andere mening doceert, ik raad iedereen aan om eens de Koran te lezen in zijn pure vorm zonder alle Arabische shit die men in de eeuwen nadat de profeet Mohammed zijn erg wijze woorden sprak probeerde toe de voegen aan deze prachtige godsdienst. Het probleem is dat als je de Islam introduceert dat je als neveneffect ook de Arabische cultuur introduceert in dat land. (met alle flauwekul als vrouwen als huisdieren behandelen, altijd willen vechten etc). Waarom is het niet mogelijk voor landen als Maleisie en Indonesie om de Islam in zijn pure vorm te belijden, zonder alle Arabische adat?


Gracias. Sama sama

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 28-01-2006 10:47 sidia wrote:
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. YB:
*Islam een achterlijke religie ?
Hoezo , heb je de Quran gelezen en bestudeerd .?
Ik dacht dat er veel revolutionaire in visionaire stukken in staan , kan me vergissen.
Ben je niet abuis om Islam te beoordelen n.a.v van het gerdag van diverse groepen idioten?

*De revival en radicalisering van Islam (ook het negatieve) is gekomen door aan de ene kant de Rol van Paman Sam , die ook corrupte regeringen steunen in diverse islamistische staten (mid.oosten)
en aan de andere kant door olie$ van de arabische staten.
50 jr geleden bestaat die kleine woestijn staten niet eens , althans in de politieke kaart .

*De rol vd arabieren in Indonesia is latent geweest , een slapende bestaan .
Ze worden belangrijker en beginnen te roeren na de economische opkomst van de arabische staten(financiering steun) .Ook de democratiseringsproces in R.I. en de inval van Afghanistan /Irak 1 /Irak 2 heeft positief bijgedragen.

*Dat kan niemand ontkennen.Voor 2001 weten de meeste landgenoten van jou in nederland niet eens wat Islam/Islamieten zijn.
(Uiteraard dat heb ik gezien nav van mijn 35 jarige verblijf in Nld )


ad.1) Nou Sid, de Koran (en de Alkitab en een boek over boeddhisme) staan op dit moment op een halve meter van me vandaan. Allen in het Nederlands.
Ik heb ooit getracht de Koran te lezen maar wordt niet goed van elke pagina weer die superlatieven over Allah, de allergrootste, de aller-dit, de aller-dat, etc. Is niet doorheen te komen zo slecht geschreven. Ben er eerlijk gezegd ook niet meer in geinteresseerd nadat ik er achter kwam dat ik waarschijnlijk al vaker de Koran had opengeslagen dan mijn mede-moslim burgers hier in Yogya. Waar zou ik me druk om maken als de moslim zichzelf er al niet druk om maakt?
Ik heb niets met die 3 achterlijke religies die uit het Midden-Oosten komen. Aftreksels van een van de wreedste volkeren op aarde.
Ik beoordeel de islam niet puur op haar aanhangers maar ook op haar seksistische, racistische en fascistische aard.

ad.2) Die revival van de islam is ontstaan uit pure frustratie. Niets met paman Sam te maken die puur als zondebok wordt beschouwd. Makkelijk om eigen falen en tekortkomingen af te schuiven op een ander.

ad.3) Die rol van de Arabieren is geheel niet toe te juichen want we hebben hier te maken met een etnische groep die zich in 4 eeuwen tijd nooit heeft willen aanpassen aan de Javaanse vorm van islam maar juist nu heil zoekt bij het Wahabisme; een stroming in de islam die compleet haaks staat op de Javaanse cultuur. Het enige gevolg van hun belangrijker wordende rol is dat de Javaan confuus wordt en doldraait. Ik vind het verre van een positieve bijdrage. Laat de Indonesier zijn vorm van islam behouden en niet die van Arabie overnemen.

ad.4) Je hebt gelijk dat weinig landgenoten iets wisten over de islam. Maar waarom zouden ze? De gemiddelde Indonesier is ook totaal niet geinteresseerd in de religie van zijn buurman.
Ikzelf heb al 35 jaar contacten met moslims, en dan uit Indonesia (Maluku). Heb er in de loop der jaren voldoende mee te maken gehad maar kan er daardoor alleen maar een negatieve indruk van krijgen.
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 28-01-2006 14:45 kiwimave wrote:

...


Wat een onzin Sidia!

Waarom kiezen sommige Moslims zo vaak de slachtofferrol de laatste tijd? Kijk naar dat groep(je) Marrokanen die NL verzieken. Ze slopen bushokjes, randen onschuldige meisjes aan en jatten onze scooters,etc etc .------

Nou ik zal je 1 ding vertellen, etc ------

De Islam is een mooie godsdienst die vrede tussen mensen met een andere mening doceert, ik raad iedereen aan om eens de Koran te lezen in zijn pure vorm zonder alle Arabische shit die men in de eeuwen nadat de profeet Mohammed zijn erg wijze woorden sprak probeerde toe de voegen aan deze prachtige godsdienst.

zonder alle Arabische adat?


Mas Kiw.
Over welke onzin heb je. (over wat Om Sid heeft zouden schrijven)
Even specificeren AUB als het mogelijk is.
Over de zgn US Foreign policy werd al honderden boeken. verhandelingen geschreven door westerse geleerden, dat heb ik niet bewweerd .

Toen ik nog klein was hebben we in den toenmalige Nederlandsch Indie een opstand geweest, nou toen werd ook moderne amerikaanse wapens geconficeerd, en de &de vloot ging gelijk stomen richting Indonesenia.
(Zoiets van de Kannoneerboot mentailteit).Je kan natuurlijk ontkennen dat jullie big brother nooit gingen bemoeien met binnenlandse aangelegenheden van strategisch belangrijke landen.
Moet je een zien hoe US mensen gaan "mokken en dreigen "toen onze geliefde land(ook van Om Sid) geen zin hebben om als een verlengde stuk(vazalstaat) van washington te gaan spelen in Afghanistan kwestie.Ya ya , ze hebben schone handen.

*Over het gedrag van jou landgenoten(geboren en getogen in nld) heb b ik geen boodschap aan.
Ik ben mijn broedershoeder niet.
* Over je middenoosten ervaring , dat kan zo zijn .
Iedereen die niet stom en blind is kan dat constateren.
Ik ben zelfs ook met zo'n maskapai gevlogen naar den Oosten , met overstap in Mid.Ooosten.
Ondanks dat het murah(goedkoop ) is zeg ik nooit meer .
Hoewel ? , als ik geen poen heb doe ik het misschien wel.
Wat een bende , wat een chaos , wat een stelletje barbaren.Niet allemaal natuurlijk.

* De islam is een mooi godsdienst ----etc .
Nou Mas Kiw you are my man .
Eindelijk een User (ook een belanda ?) die de waarde van Islam als geloof kan waarderen.
Hier heb je indirect een onderscheid gemaakt tussen De Islam als geloof en het (soms misplaatste) gedrag van Islamieten(individuen).
Over de arabische adat :
Ya hier heb je ook duidelijk een verschil gemaakt.
Syappooo.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Jammer dat zo een interessant onderwerp als hoe de Islam in Indonesia terecht kwam wordt verziekt door een stompzinnige discussie over de pro & contra's van die Fata Morgana leer. In de eerste plaats door de aanhangers van deze dwangbuis. Ik krijg er echt een naar gevoel bij, als een dorstige in de woestijn. Wie geeft me air Zam-zam ?

Grucessidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 28-01-2006 15:16 Yogya-Bali wrote:

...


ad.1) *Ik heb niets met die 3 achterlijke religies die uit het Midden-Oosten komen. Heb je de moderne zelfs de soms visionaire stukken niet gelezen ?

*Ik beoordeel de islam niet puur op haar aanhangers maar ook op haar seksistische, racistische en fascistische aard.

ad.2) Die revival van de islam is ontstaan uit pure frustratie. Niets met paman Sam te maken die puur als zondebok wordt beschouwd. Makkelijk om eigen falen en tekortkomingen af te schuiven op een ander.

ad.3) Die rol van de Arabieren is geheel niet toe te juichen want we hebben hier te maken met een etnische groep die zich in 4 eeuwen tijd nooit heeft willen aanpassen aan de Javaanse vorm van islam maar juist nu heil zoekt bij het Wahabisme; een stroming in de islam die compleet haaks staat op de Javaanse cultuur.

Laat de indonesier zijn vorm van islam behouden en niet die van Arabie overnemen.


1a : Het is jou eigen keuze.
Je moet zelf weten zolang je bij anderen geen last gaat veroorzaken.

.Dus als iemand niet seksistisch , racistisch en fascistisch dan is er geen probleem ?
Nou ik denk dat een goede gelovige de 3 kenmerken zal gaan verwerpen.
Ik ben geen goede gelovige , zelfs ik verwerpt het .
Laatstaan een goede gelovige.
2. Dat is jou mening , mag je hebben en ook vasthouden.
3.a Je hebt op dit punt gelijk , maar zolang de andere muslims geen aanstoot hebben en ernaar gaat reageren dan is het voor mij persoonlijk een zaak van de mensen zelf.
Kijk dat er buitenstaanders of buitenlanders gefrustreerd raken , ya dat kan Om sid en de anderen die niks te maken hebben ook niks aan doen.
3b.Zeker weten , ben met je eens.
Ik kan alleen zeggen : Aminn.(Amen).


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 28-01-2006 14:30 AnisJ wrote:

...


Om Sid zoals er veel kompassen zijn, is er niet één kompas waarvan men kan beweren dat het de ene echte is .........

Toevallig omdat de westerse geschiedschtrijving alles schriftelijkheeft vastgelegd, wil het nog niet zeggen dat het de enige ware is .....

Om Anis,
Tuurlijk zin er vele kompassen , precies zoals er vele wegen die naar Rome leiden.
Maar het leuke is de westerlingen met hun superioriteit complexen hebben altijd beweerd dat ze altijd het beste weten.
Inmiddels is het bewezen dat het niet zo is.
Kleine anecdote : verhaal van froeher :
De broer van een vriend van mijn vader wil piloot worden.
Wat een brutaliteit seh , een inlander wil piloot worden , ken niet zeggen ze.
(heeft wel de juiste opleiding en niet zomaar een inlander).
Dus hij ging zijn opleiding ergens anders halen en later zat hij als indonesier in 1 vd vlieugtuigen die bandung heeft aangevallen.

* Alles schriftelijk vastgelegd :
Nou is het dubbel leuk , want nu zijn de wereld bibliotheken open voor bijna iedereen.
Er komen sappige geheimen naar buiten.
Zo kan je ook zien hoe de verspreiding van de Islam in Indonesia gegaan is.
En dat werd gedaan door arabieren/perzen , zelfs door chinezen.
En wat zie je dan , dat de buginezen, makasars(?) ook bijgedragen hebben aan de verspreiding van Islam .
En ze doen dat met hun "primitieveschepen" in een regio die duizenden en duizenden kilometers beslaan.
Zonder radar of moderne satelietmiddelen.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

maseddi
User
User icon of maseddi
spacer line
 


Ayam sori Mas, want deze theorie is zeer fout. Hoeveel Nederlanders cq buitenlanders dacht je dat er in totaal in Indo zaten toen ? Die mensen waren godsdienstig zoals iedereen in die tijd, maar deden daar verder niets mee, want ze kwamen voor de handel, of waren militair. Ze woonden ook nog eens op bepaalde plaatsen. Onder de VOC vooral te Btavia, dit was een Nederlandse stad, maar met een zeer gemixte bevolking die goed met elkaar omging, dat was in bijna alle havenplaatsen zo, men zat er voor de poen tenslotte.

Dat Diponegoro en de Iman van Bonjol (vergeet dat van asjeblief niet, Bonjol is een plaats) een grote invloed op de Islamisering hebben gehad staat buiten kijf, maar wel met ideeen die we tegenwoordig terrorisme zouden noemen. De Padri hebben met geweld Zuid Tapanuli bekeerd. Diponegoro was ook meer aan het hallucineren dan dat ie zich met de werkelijkheid bezighield. Gewoon een gefrustreerde troonopvolger, je moet ook eens denken aan de dolle toestanden aan de vele Javaanse hoven daar gebeurde van alles dat God uitdrukkelijk verboden had.
Hi Pak Londoh,

Het zal zeer zeker waar zijn wat je in het eerste stukje van je bijdrage beschreef, het neemt niet weg dat wat ik beweerde, zeer zeker past binnen mijn theorie: De islam als toevluchtsoord (als verzetsideologie) voor dreigende omstandigheden, met ettelijke voorbeeldjes.

Mijn bijdrage ging vooral om de vraag hoe het kwam dat de islam zo'n hoge vlucht nam in de archipel cq zich zo snel verbreidde over de archipel.

Ten tijde van de ethische politiek begin van de vorige eeuw, blijkt eea wel heel duidelijk: de ethische politiek had als duidelijke filosofie dat de westerse cultuur superieur was aan de oosterse: dit bleek door toenemende zending en onderwijs (in de nederlandse taal). Men wilde die inlanders nl alle opheffen...

De islam wordt vaak als verzetsideologie tegen de heersende politieke elite gebruikt, die (deze heersende politieke elite) de religie slechts gebruikt ter legitimering van haar politieke macht.. Omgekeerd kan eea ook gebruikt worden door eender welk ander geloofsovertuiging ook.

Op cultureel gebied: ook voor het indische in nederland: als reactie op de surinamers en andere 'allochtonen'. Ik zou beweren als reactie op een mogelijke subsidie ihkv het gebaar.

Of je eea als terrorisme of rebellie beschouwt hangt af van de (politieke) omstandigheden. In Nederland zou je van terrorisme kunnen spreken wanneer eea gepaard gaat met het willen 'omverwerpen van de maatschappij (of maatschappelijke vrhoudingen).
De 'rebellen' in het voormalige NI van de vorige eeuw zagen zichzelf als (nationalistische) onafhankelijkheidstrijders.

Ed

Sweet young thing


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,198,145 topic views - 240,782 posts - 13,734 topics - 34,300 members - last post @ 27-01-2021 13:39 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,728,908 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com