indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Als er 1 ding moeilijk ligt in Indonesia dan is het wel de "aturan" de regeltjes, ondanks dat er regels zijn wenst niemand zich daar iets van aan te trekken. Het is voor de instanties zeer moeilijk om orde en netheid in dit land te brengen, eigenlijk onmogelijk om de bevolking enige normale discipline bij te brengen. Een grote bende is wel typerend voor Indonesia.

Vliegen, zodra vanuit de vliegtuigraampjes de boomtoppen en daken van de huizen voorbij komen halen al een stuk of 6 - 8 passagiers hun HP (gsm) tevoorschijn en beginnen te bellen. Meestal rent er meteen een stewardess naar de boordomroepinstallatie om te vertellen dat dit uitdrukkelijk verboden is (perhatian pada penumpang yang terhormat….) want e.e.a kan de navigatiesystemen verstoren, geen Indonesiër die zich daar ook maar een seconde iets van aantrekt. Zodra de wielen van het vliegtuig allemaal (netjes ??) op de landingsbaan terecht gekomen zijn beginnen de passagiers al op te staan en aan hun bagage in de bovencompartimenten te trekken, het toestel nog in volle vaart. Al voor het toestel helemaal stilstaat (please remain seated untill the plane comes to a complete standstill..pesawat ini berhenti dengan sempurna) staan bijna alle passagiers met hun overvloedige bagage in de hand in het gangpad te dringen, dat terwijl de deur nog lang niet is geopend. Ik zie dit alleen maar in Indonesia.

Als je met de bus naar buiten de stad witl dan ga je naar de terminal bis (heette v/h stanplats) dan ga je toch niet de terminal binnen, moet je voor betalen, sterft van de copet, moet je nog de juiste bus gaan zoeken, dat betekent lopen, wadu capek, nee je blijft op het punt staan waar de bussen de terminal uitkomen, gezellig met vele anderen, zit misschien een bekende tussen om effies te omong kosongen. De kernet van de bus weet dat daar mensen staan en die roept de bestemming, dus je hoeft niet eens op te letten en je bent in een betere positie om nog iets van de prijs van de karcis af te krijgen. Buiten de terminal lijkt het drukker dan binnen.

Zo zijn er 1000' en voorbeelden.

Gruces
dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 

Hi Lon,

In de tijd dat er nog geen geldautomaten waren ging ik vaak naar het kantor pos dan giro om een postwissel te verzilveren. Bij die ene keer in Rantepao, Sulawesi was het een ware heksenketel: een eenvoudige rij wachtende mensen bestond daar niet, en wie het meest met zijn ellebogen werkte hielp men het eerst.
Tussen al dat tumult stond ik met ingevulde wissel, giropas en paspoort mijn kans af te wachten, toen een Nederlander me op mijn schouder tikte en mij vroeg hem met één en ander te helpen. Hij was een hoogblonde, roodverbrande man van een jaar of dertig die net als ik zwaar transpirerend naar adem snakte. Een pen had hij niet, en toen ik hem de mijne leende was ik net aan de beurt en moest mijn handtekening zetten. Mijn pen was inmiddels naar een andere wachtende verhuisd, maar met veel duwen en trekken wist ik ‘m weer te bemachtigen en kon ik mijn geldhandeling voltooien. Doorweekt van het zweet liep ik daarna weer terug naar mijn losmen Pondok Wisata.

Mazzelzieleffe
User
spacer line
 

Emoticon: Yes! Op de Ned. ambassade Jakarta stonden wij te wachten met een groep
3/4 % Indonesiërs en enkel Hollanders.
Toen het loket open ging stormden alle 3/4 % gelijk naar het loket.
Ik kon het lachen niet bij mij houden, en enkel zagen mij lachen.
Dat hebben ze niet leuk gevonden ze keken nog al boos.
Afijn ze werden door een ambtenaar allen gesommeerd bij het loket weg te gaan, maar enkel bleven dicht bij dat loket staan.
Je had geen privacy ze keken mee wat je aan het doen bent.
Maar ook hier in Nederland moeten ze aangeven met een rode streep op de vloer een een waarschuwing niet verder te gaan wanneer je niet aan de beurt ben i.v..m privacy Emoticon: Shut up!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Agung
User
User icon of Agung
spacer line
 

Het idee dat onvoorzichtig of wangedrag kan leiden tot ongelukken is in Indonesie onbekend.

Neerstortende vliegtuigen of welk ongeluk dan ook de oorzaak is altijd: "bad luck"

En het enige dat daar tegen helpt is: "veel bidden" Emoticon: WorshipPardi
User
spacer line
 

Tja lonnieboy dit is mij niet onbekend.

Het volgende heb ik ervaren op een vlucht van jkt naar singapore. Op deze vlucht dacht een Indonesche zakenman ook zijn sataliet telefoon te gebruiken. Direct werd er omgeroepen dat het vliegtuig ingevaar was en hij/zij onmiddelijk moest stoppen. Deze heer lachte en ging gewoon door zijn zakelijk belang ging immer boven veiligheid. Echter er kwamen 2 stewards en over vielen hem en sloegen zijn Hp kapot en sloten hem in de boeien en namen hem mee naar voren met veel vertoon van lawaai van betrokkene. Bij aankomst stonder er 4 politie agenten hem op te wachten en sleurde hem letterlijk het vliegtuig uit.. Zo kan het ook, maar dat is singapore en niet Indonesia, kunnen ze nog wat van leren Emoticon: Nooo

Groet PardiYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ja zeker. Mijn ervaring hier is dat je zelf moet optreden want de stewardessen durven niets te doen. Vorig jaar was een plane 3 uur te laat. Ik was al niet meer in een prettige bui door dat lange wachten maar enfin, we konden instappen. Na een kwartier van door elkaar heen kluwen, kon het vliegtuig nog niet weg. 2 passagiers waren nog afwezig. Na ruim 10 minuten komen 2 dikbuiken al lachend de plane binnen. Gaan vervolgens zitten en pakken hun mobiele telefoons. Hun pech was dat ze dicht bij mij moesten zitten. Ik ontplofte en dreigde die HP's op hun koppen kapot te slaan als ze die niet snel uitdeden. Het verbale geweld had effect maar ze hebben me de gehele reis met een op wraak beluste blik aangekeken.
En zo ken ik nog wel tientallen voorbeelden. Dikbuiken en haji's zijn de stewards bang voor. En die zijn doorgaans de grootste arrogante brengseks.
In Malaysia als je te laat bent: pech gehad, je bagage er uit en doei.

Op de airport in Jakarta ziet mijn zoon een verbodsbord voor roken midden in de terminal met daarnaast enige rokende mannen. Zijn opmerking: "Masa papa, banyak orang goblok di sini yah. Dilarang merokok tapi tetap merokok". Hij zei het gelukkig hard genoeg zodat ze het konden horen. Verwilderde koppen van schaamte; terechtgewezen door een jochie van 4 jaar dat niet eens kan lezen maar zo'n simpel bord al wel begrijpt.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Over het ongeregelde in- en uitstappen in een vliegtuig maak ik me niet meer druk. Ik vind het een superkomische voorstelling. Telkens weer te bemerken dat blijkbaar meer dan de helft van de passagiers analfabeet is want ze gaan of op de verkeerde seat zitten of ze moeten als ze bij rij 17 aan de stewardess vragen waar rij 8 is (als ze al zelf de boardingpass lezen; doorgaans moet de stewardess deze ook nog voor hen vertalen). Vermakelijk toch om te zien hoe een stel volwassenen als een kudde kleuters moet worden begeleid.

Airports worden ook steeds vermakelijker. Lijken steeds meer op een busterminal i.p.v. een airport. Picknickende families die met een aantal Carry's en Kijangs met een inhoud van minimaal 12 passagiers 1 gemeenschapslid gaan wegbrengen en uitzwaaien. Een bende afval vervolgens van afgekloven ayam en weggegooide nasi (iets anders eet men niet).
Bij het boarden: dringen jongens, wie het eerst binnen is heeft de beste seat. En daarna duurt het nog ongeveer 20 minuten voordat het ongeregelde zooitje een beetje geregeld is en de plane kan vertrekken. Lion Air laat z'n passagiers tegenwoordig al een half uur van tevoren boarden want dat is zeker nodig om al de passagiers op de juiste plek te krijgen. Vorige week nog meegemaakt dat iemand kwaad werd toen hij werd gesommeeerd zijn plaats aan de rechtmatige passagier af te staan. Hij was toch de eerste op die seat??!!


AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

Ik dacht dat er jaaarengeleden een 'promotie' was van 'regeringswege' bij vliegvelden en zo ..... vandaar die 'streep' bij de douane .......
Of is het alleen tijdelijk ......


'Ahu kura ahia, mansia nia'

spacer line  

Als ik zo lees hier ,dan klopt nietzoveel van Indonesie, maar je hoeft toch niet
daar naar te gaan of te wonen ? In eigen land blijven en niet op vakansie gaan is misschien beter.
JasperJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 


On 14-01-2006 19:21 jovandeelen wrote:
Als ik zo lees hier ,dan klopt nietzoveel van Indonesie, maar je hoeft toch niet
daar naar te gaan of te wonen ? In eigen land blijven en niet op vakansie gaan is misschien beter.
Jasper
Er zijn dingen waar ik prima mee kan leven in Indonesië. Dat ongedisciplineerde is soms best grappig om te zien hoor Emoticon: Puh!Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Het leven met het ongedisciplineerde zooitje in indonesia is zo slecht nog niet, dit is de keerzijde dat je hier met veel zaken nog de vrijheid hebt waarvoor je in NL allerlei vergunningen voor nodig hebt.
Het enige waar ik moeite mee heb is als er gevaarlijke situaties onstaan door dit gedrag zoals in het verkeer en zeer zeker met vliegen waarover op dit topic al is geschreven.
Het verkeer is echter niet alleen in probleem van Indonesie, in NL verzinnen ze ook allerlei zaken om hard te kunnen rijden zonder een bekeuring te hoeven te betalen, er was deze week nieuws over een verzekering voor scheurneuzen.:
http://www.nu.nl/news/656280/7(...)eidsbekeuringen.html
Als ik het nieuws volg uit NL zijn er ook dagelijks gebeurtenissen die onder ongedisciplineerde zooitje horen, zelfs crimineel gedrag.
Kijk eens op:
http://www.nu.nl/news/656517/1(...)e_en_rijdt_door.html
Dus niet alleen ver van huis kijken, dicht bij huis zijn er ook genoeg zaken om aandacht aan te besteden.
Janzieleffe
User
spacer line
 

Emoticon: Nooo Wij hebben ooit in 2003 in Indonesië zo koud gehad, dat wij in Nederland nooit hebben mee gemaakt.
Dat was dat wij van Prabat Toba meer naar Bukittintingi reisden met de bus.
Wij waren een reis aan het maken door Sumatra van Medan naar Toba meer, en van daar naar Bukittintingi, en zo zouden wij verder reizen, naar Java, met de bus.
Batakkers hebben geen gevoel voor menselijkheid, of van begrijpelijk handelen op het moment dat het aan hen gevraagd werd.
Wij stonden te wachten van af 12 uur in de middag op de Bus in de Bus terminal.
Hij zou zo’n 13,00uur vertrekken dus wij waren er bijtijds bij.
14,00 uur nog geen bus, 15,00 uur gevraagd waar de bus bleef,want enkel mensen hadden al aan de officials gevraagd wat er aan de hand was.
Nee hij was onder weg, en de bus zou zo komen.
Maar geen bus, toen kwam er om half 4 ja een bus aan,maar die ging via een ander route dan wat wij hadden bestelt.
Ook geen A.C. bus dus wij wachtend op de bus die ons naar Bukittintingi zou brengen. Ja iets voor 17,00uur kwam de bus vol aan,en overgeladen met goederen op het dak moesten wat mensen er uit, die daar moesten zijn, en zo vertrokken wij 5 uren later op weg naar Bukittintingi.
Een Plaats achterin genomen dicht bij een rijdende Kamar kecil die zo stonk als dat je een beerput open trok.
Goed wij op weg:, Onderweg was de grond weg gezakt en was de weg ,,,,Weg.
Wij moesten alle maal er uit en de buschauffeur zou proberen door het mulle zand de bus naar de ander kant te brengen.
Midden in de nacht rond de klok van 00,00 uur, donker dat het daar was.
Wij waren er niet opgekleed korte broek en T-shirtje aan .
Ik ben nog nooit zo veel gebeten door een muskiet als toen.
Drie pogingen was het gelukt, er stonden daar verschillende trucks die hun motor hadden opgeblazen, door met vracht, en al daar door heen te zien baggeren.
Nou wij weer terug in de bus , en volgde ons weer op weg naar eind bestemming.
Maar langzaam hadden wij het koud gekregen omdat midden in de nacht die A.C aan stond.
Velen zaten onder een of andere doek om zo een beetje, zich eigen warm te houden.
“Sopir”,riep ik, “A.C mati disini dingin”.
“Tidak- tidak semua Banjar A.C”, riep de chauffeur terug.
Nou koud hadden wij het omdat wij daar niet opgekleed waren.
Dus houd bij het reizen snachts rekening met warme kleding ,zeker een lange broek!
Gelukkig een tussen stop gemaakt bij een restaurant die niet westers georiënteerd zijn. De chauffeur was het eerst er uit waarschijnlijk naar de Mushola waar ik hem later uit zag komen.
Daar ik nog wel een beetje verstand had van bussen hebt er 35 jaar in gewerkt .
Ben ik naar voren gelopen, toen iedereen er uit was, en heeft toen die knop, van de A.C uit gedaan.
Goed na ¾ uur verder gegaan op weg naar Bukittintingi
Na een poosje kwam er een persoon, waarschijnlijk een bijrijder die waar de A.C machine was, iets open ging maken, om te controleren waarom die A.C het niet meer deed.
Ik heb mij eigen ingehouden van het lachen, want pienter zijn ze niet om even na te checken of die schakelaar uit was gezet.
Goed ik heb toen wij rond half 7 in de morgen aan kwamen in Bukittintingi besloten om niet meer verder te gaan met de bus.
Door deze slechte ervaringen, zijn wij met het vliegtuig van Padang naar Jakarta gereisd.
Door slechte scholingen worden de Indonesiërs niet goed opgeleid als Buschauffeur, en als ook welk gerelateerd aan hun werk.
Zij doen maar wat omdat ze denken, ze zelf baas zijn op zo’n ding als een bus.
Het is vaak dat het goed gaat maar de situatie verbaast mij door het Kamikaze gedrag van die bus piloten Emoticon: Yes!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Vandaag per bis bumel van Kediri naar Solo gereisd, ik weet dat dat een verzoeking is, normaal gesproken neem ik altijd een travel, maar die doet er altijd erg lang over. Soms wel 7 uur. Als je om 11 uur afspreekt (de passagier in spe wordt geacht een uur van tevoren siap te zitten- disiapkan satu jam sebelum jam berangkat)). Mag je blij zijn als ie er om 12 uur is. Het is een busje dat van Malang naar Yogyakarta reist. Onderweg lange pauze om te eten, in Caruban vlak na Kediri en soms wordt je di-oper, op een ander busje gezet. In die busjes zitten altijd nenek-nenek stinkend naar de Cap Lang, minyak angin, of jonge sudentes die bang zijn dat ze in het openbaar vervoer verkracht zullen worden. Ik neem een travel omdat ik altijd breekbare waar in Kediri koop, telor laat ik maar zeggen, dat had ik deze keer niet bij me dus de bis bumel. Op de heenweg had ik ook al een ander soort vervoer genomen, de trein Sancaka Pagi van Solo naar Kertosono, toen een beca naar de Jalan Raya toen een bis naar Trengalek en te Kediri uitgestapt, nog even een stukkie beca. Vanochtend in de angkot en de hujan gerimis naar de terminal te Kediri en er stond een bus klaar, ik vormde waarschijnlijk net het bedrag dat ze nog nodig hadden want ze vertrokken meteen. De busbemanning waren allemaal Padangers, terwijl de bis gewoon een Javaanse was, Dahlia Indah, omdat ik veel bij Padangers eet herken ik hun taaltje, doch spreek geen woord Padangs, altijd leuk om iets te OH'en te hebben, en hunnie maar denken Pintar toh die orang Barat. De bus roste door de terminals Nganjuk, Caruban, Maospati, Madiun, Ngawi heen, doch stopte meer langs de kant van de weg, om passagiers op te pikken. Het was een soort semi-illegaal transport, er stond Solo op de bus, maar in werkelijkheid ging ie naar Jakarta, voor een laag tarief, men betaalde 60.000 Rp, was ik met mijn 25.000 Rp voor het stukkie Kediri - Solo toch een goeie sponsor. Onderweg dus veel stoppen en onderhandelen, dat leverde 15 kisten druivenstekken op voor Cirebon, en drie sepeda motor Daarmee had men al rekening gehouden, want een aantal banken ontbraken achterin. De derde sepeda motor moest in het gangpad, want achter al vol, met veel dozen en zo. De derde sepada motor werd te Sragen ingeladen, dat is al bijna Solo (30 km). Onderweg nog mezelf even gedwongen op het landschap te letten, omdat daar laatst hiero zo lyrisch over werd gesproken, is dus geen klap aan, in teenstelling wat er hiero wordt beweerd, vlakke sawa, bananen, singkong, natuurlijk grote velden tebu, veel lelijke huizen, lelijke mensen, lawaaiig verkeer.Behalve bij Ngawi zijn veel jati bossen, maar dat ziet er eigenlijk ook deprimerend uit, kale rechte stammen op een rijtje. Je komt een paar suikerfabrieken tegen, maar die staan nu stil. Af en toe een vage gunung in de verte. Thuisgekomen veel neus snuiten want zat een hoop zwart in, de rest van het zwarte mandi ik dr wel af. Ik vond het geen onaangename trip 5 uur viel ook nog mee, nu weet ik weer een beetje hoe de Wong Cilik zich verplaatst. In Solo aangekomen kwam het met bakken tegelijk uit de lucht.

Gruces
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 14-01-2006 20:49 Jeroen wrote:

...
Er zijn dingen waar ik prima mee kan leven in Indonesië. Dat ongedisciplineerde is soms best grappig om te zien hoor Emoticon: Puh!


Als je af en toe met vakantie hier komt zal het waarschijnlijk 1 van de charmes van dit land zijn, even uit de tredmolen die Belanda is. Als je dagelijks met die pleurisbende moet omgaan dan sterkt dat de wetenschap waarom het nooit met dit land zal goedkomen cq iets zal worden. Of er moet een nieuwe Soeharto opstaan, die wist hier wel raad mee. Voor 1997 was het met de discipline van dit volk veel beter geregeld, helaas leggen ze demokrasi als een vorm van anarchie uit en wordt er van Soeharto beweerd dat het een diktator was, een militair nog wel. Emoticon: Shiny

Grucesspacer line  

Er zijn dingen waar ik prima mee kan leven in Indonesië. Dat ongedisciplineerde is soms best grappig om te zien hoor

Jeroen
Moderator


Bedankt voor je positieve reactie
Jammer voor dit forum dat bezoekers dit soort onderwerpen belangrijk vinden.
Een forum is lekker voor mensen die iets willen zeggen waar
in dagelijks leven niemand naar luistert,dus dan maar naar internet,dan
hebben ze tenminste nog het gevoel dat er contac is met soortgenoten.
salam dan selamat tahun baru
jo van deelen
Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Jo,

Het kan zijn dat jij er niet naar wil luisteren, echter zijn er verhalen hier op internet - en ook in het echte leven - ie ik prima kan aanhoren. Ik heb het genoegen mogen hebben om een aantal van deze internettende mensen te mogen ontmoeten. Ik verwacht niet van ze dat ze aankomen met een verhaal over een parasol op een wit zandstrandje in Noord Bali, dan ga ik wel ergens anders kijken dan op dit forum.

YerunJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 


On 15-01-2006 17:20 londoh wrote:

...


Als je af en toe met vakantie hier komt zal het waarschijnlijk 1 van de charmes van dit land zijn, even uit de tredmolen die Belanda is. Als je dagelijks met die pleurisbende moet omgaan dan sterkt dat de wetenschap waarom het nooit met dit land zal goedkomen cq iets zal worden. Of er moet een nieuwe Soeharto opstaan, die wist hier wel raad mee. Voor 1997 was het met de discipline van dit volk veel beter geregeld, helaas leggen ze demokrasi als een vorm van anarchie uit en wordt er van Soeharto beweerd dat het een diktator was, een militair nog wel. Emoticon: Shiny

Gruces


Ik waag het inmiddels niet meer om midden in de spits (buiten de spits is het ook druk trouwens) ergens naartoe te gaan in Yogya. Dat heeft geen zin, maar op de motor gaat het vaak nog een flink stuk sneller dan de auto.

En die dikke zwarte aanslag in je neus, oren en ogen.. tja... het is niet prettig inderdaad, maar ik word altijd wel weer schoon gelukkig.spacer line  

Ik lees hier alleen maar verhalen over hoe dom indonesiers zijn volgens jullie. Ik vraag me af of 1 van deze mensen hier welles naar china of thailand of ergens in afrika zijn geweest. Blanken uit europa zijn alleen maar verwend en dus niet gewend wat ze daar zien.

Bij sommige verhalen weet ik gewoon gelijk hoe dom die persoon is.

spacer line  

goed goed jeroen,gelukkig is aan elke pc een ja/nee knop.
ik heb gezegd op nette manier en verder geen long story
ik ben maar een bezoeker en jij de forum baas die gekozen heeft
voor persoonlijke contacten:er zijn forumbazen die dat niet doen. Emoticon: Nooo
Het is maar een toy voor mensen
die het leuk vinden,meer toch niet of heb ik je beledigd als ik
vraag of je dit forum serieus neemt?
baik baik ya
jo van deelenJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Maar goed, we gaan hier maar weer eens ontopic. Mensen die over dit topic willen klagen kunnen dat bijvoorbeeld doen in onderstaand topic.

http://forum.indahnesia.com/to(...)tie_op_dit_forum.phpJohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Ik zie dat we twee nieuwe forumleden hebben die kritiek hebben op kritiek van de overige posters. Grappemakers Emoticon: Wink
Groetjes, JohanBegin de details te vergeten

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 15-01-2006 18:20 jovandeelen wrote:

Bedankt voor je positieve reactie
Jammer voor dit forum dat bezoekers dit soort onderwerpen belangrijk vinden.
Een forum is lekker voor mensen die iets willen zeggen waar
in dagelijks leven niemand naar luistert,dus dan maar naar internet,dan
hebben ze tenminste nog het gevoel dat er contac is met soortgenoten.
jo van deelen


Ach Yocye,

In het algemeen zijn de bezoekers hiero positief, behalve een paar van die sijkers die in Indonesia schijnen te wonen en hun frustraties daarover hier komen melden en daarmee veel plezier voor de gewone vakantieganger verkankeren.

Ik kreeg vandaag nog een leuke van een van die Positivo's, waar jij toe schijnt te behoren Emoticon: Shiny :

Gruces

NB Ben je de brur van Trombol ? Jullie lijken zoveel op elkaar Emoticon: Nice

----- Original Message -----
From:
To:
Sent: Sunday, January 15, 2006 6:15 PM
Subject: geestelijk verval


> lonnyboy,kreeg net te horen dat je op de gila-list staat.
>
> salam
>
> eddie
>klarina
User
User icon of klarina
spacer line
 

ik snap het probleem niet van sommige mensen over de verhalen die hierboven staan. ze zijn juist leuk om te lezen omdat de voorvallen zo herkenbaar zijn.JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Klarina, ik ben het volledig met je eens. Als je geen inleveringsvermogen hebt in de verhalen, snap je ze niet en snap je ook niet dat het hoofdzakelijk ´niet kwaadaardig´ bedoeld is.


Begin de details te vergeten

Pardi
User
spacer line
 

Hi Zieleffe.

Je hebt het slecht getroffen op deze reis van Medan, maar is vaak wel normaal in Indonesia., Toen je van Bukettinggi naar Padang ging had je even de moeite moeten nemen om te kijken welke bussen er naar Jkt gaan. Op terminal bus kan je boeken maar ook vaak in de stad of in de Hotels vlak bij de zee. Er gaan een aantal bussen naar Jakarta NON STOP!!!!! En dat is echt non stop, en niet zo als gewoonlijk stoppen onderweg om mensen op te pikken. Lorena en Jatra beide AC zijn van uitstekende kwaliteit (bijna Europees) de weg van Padang naar Jkt is slecht tot zeer slecht als je in de buurt van Palembang bent gekomen op weg naar Lampung. Slapen in de bus is er dan niet meer bij, dit stuk rij je ook meestal als het al nacht is.

Groet Pardi
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,452 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,253,646 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com