indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

celeton
User
User icon of celeton
spacer line
 

ik heb geprobeerd een bank rekening te openen maar dat gaat zo maar niet !!
met je nederlandse pasport
sinds ongeveer 2jaar kan dat niet meer of je moest 50.000 euris storten
weet iemand hier meer van ik wil wat geld op bali op de bank hebben en laten storten maar dat kan alleen via een indonesche viend wat moet jedoen???
alvast bedankt voor jullie racties Emoticon: Bye byelondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Nou komt me vreemd voor. Met je paspoort en het minimum bedrag wat er voor staat naar de bank en openen maar. Ik heb er vele geopend en evenvele gesloten Emoticon: Shiny in diverse plaatsen in Indo bij BCA, Lippo, BNI, ABN-AMRO

Is wel duidelijk trouwens de titel van dit topic, lijkt wel een noodkreet BANK -HELLUP

Gruces

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Wat je moet doen? Paspoort en deposit naar de bank en aanmelden maar. In Jogja is er een minimale deposit van Rp. 500.000 bij BCA en Rp 200.000 BII. (afgelopen Juli)

Kan dus prima met een paspoort en is geen 50.000 euro deposit. Niet bij de banken waar ik ben geweest.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Yogya Emoticon: ShinyJantje
User
spacer line
 


On 11-01-2006 14:14 celeton wrote:
... maar dat kan alleen via een indonesche viend wat moet jedoen???
alvast bedankt voor jullie racties Emoticon: Bye bye


Oeps...beter geld uit de ATM halen met de Nederlandse bankpas. Voor je het weet ben je geript. Door de bank en je Indonesishe vriend. Er zijn velen die zich over het geld van een bule willen ontfermen... Emoticon: Yes!goyang2
User
User icon of goyang2
spacer line
 

Vreemd, ik zelf heb een aantal rekeningen: bij BNI, Mandiri, en Bank Papua, nooit problem gehad, paspoort laten zien inleg bedrag storten en je hebt een rekening. Moet gewoon kunnen

Bank Mandiri in Papua vraagt inleg bedrag van Rp 200.000, BNI: Rp 200.000 Bank Papua: Rp 100.000


Biak: B-ilang I-ngat A-kan K-embali

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 11-01-2006 15:02 Jantje wrote:

...


Oeps...beter geld uit de ATM halen met de Nederlandse bankpas. Voor je het weet ben je geript. Door de bank en je Indonesishe vriend. Er zijn velen die zich over het geld van een bule willen ontfermen... Emoticon: Yes!


Hi Yance,

Met Indonesische banken heb ik al zoveel onduidelijke zaken meegemaakt dat ik nauwelijks gebruik van hun diensten meer wens te maken, vooral met internationale transfers. Wat ik heb gehoord voor uitleg voor de gesneden bedragen grensde aan het ongelovelijke voor mij, echter vaker "kurang tahu" "aturan begitu disini Pak"

Ik verwacht van een bank dat als er 10-tallen euro's of $$ ingehouden worden dat ze dat effies kunnen uitleggen waar dat geld aan opgegaan is. Nou ben ik een beetje moeilijk persoon in dit soort gevalletjes en kan je me beter niet aan je bureau hebben. Meestal gaat het trutje dr iemand bij halen, een 'hoge' nou dat is helemaal mn pakean, een hoge voor paal zetten en publique. Maar goed daar schiet je niets mee op, ze zullen nooit hun ongelijk bekennen of het moet er echt huizenhoog bovenop leggen. Dus alle rekeningen gesloten, verleden week toevallig de laatste bij de ABN-AMRO, dat zijn ook van die rippers, en hun servis is Indonesisch, afpoeieren. Mijn meeste transacties zijn ŗ la contant, als ik een transfer wil doen ga ik naar het kantoor waar het slachtoffer zijn/haar rekening heeft en doe ik dat cash, kost 5000 Rp en je weet meteen of het erop staat, want dat staat op het formuliertje wat je krijgt. De rest gewoon via rekeningen in NL, je haalt de revenuen zo uit de ATM hiero. Ruim een maand geleden had ik een akkefietje dat zo een Anjungan Tunai Mandiri die 2,5 juta voor zich zelf hield en ik dacht Allaah, hilang, plus nog een paar met veel God erin, maar een maand later werd het keurig terug gestort. Indonesiers, geld en vertrouwen dat is een combinatie waarvan de machine aangeeft "TILT" Emoticon: Cooool

Gruces

kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Tja Londoh LIEGEN is niet alleen een probleem dat door Indonesiers zelf veroorzaakt wordt, nee, de automaten in Indo kunnen er ook wat van.

Dan denk ik niet alleen aan de ATM die mij nogal eens vals heeft beschuldigd van "onvoldoende saldo" op mijn rekening en mij ook een aantal keren heeft proberen af te zetten op de manier die je hierboven beschrijft (kreeg gelukkig ook altijd na een aantal maanden automatisch mijn geld teruggestort , nee bijvoorbeeld ook de voicemail van TelkomFlexi of Mentari kan er wat van (telefoon is bezet of "out of coverage area" terwijl dat helemaal niet zo is). Gelukkig ben ik in al die jaren nog geen frauderende taxi-meter tegengekomen (hoewel ik er wel altijd heel alert op ben)

Blijft toch altijd uitkijken voor een bule in Indo, zowel voor sommige mensen die er wonen als voor alle apparatuur.


Gracias. Sama sama

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 11-01-2006 16:15 kiwimave wrote:
Tja Londoh LIEGEN is niet alleen een probleem dat door Indonesiers zelf veroorzaakt wordt, nee, de automaten in Indo kunnen er ook wat van.

Gelukkig ben ik in al die jaren nog geen frauderende taxi-meter tegengekomen (hoewel ik er wel altijd heel alert op ben)


Nooit Emoticon: Confused Nou die is heel bekend de zgn 'Argo Kuda" die gaat zo snel dat je de cijfertjes niet kan zien. Maar ja tegenwoordig veel digitaal dus die sterft uit.
Dan ister nog de truc om iets 'achteloos' voor de eerste cijfers te hangen, een dingetje met de naam "Allah' dr op of zo, dat valt niet op (ja bij jou natuurlijk wel, meteen op tilt Emoticon: Shiny ) dan is de eerste aanslag wel 20 of 30.000 Rp.

De manieren om te tillen in dit land zijn schier eindeloos. Wel leuk als je ez door heb, lachen is dat. Hoe kletsen zich hieruit of geven ze een grote bek. Bij chauffeurs in Jakarta heb je veel Bataks, die kunnen heel goed schelden en kwaad worden ala Barat Emoticon: Angry

Grucesceleton
User
User icon of celeton
spacer line
 

Het is echt niet waar dat je zomaar een bank rek opend
3 mnd geleden ben ik met een vriend in jakarta bij bank mandiri en abn amro geweest en het ging mooi niet door!!! regels zijn veranderd i.v.b. terroristenJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 


On 11-01-2006 16:57 celeton wrote:
Het is echt niet waar dat je zomaar een bank rek opend
3 mnd geleden ben ik met een vriend in jakarta bij bank mandiri en abn amro geweest en het ging mooi niet door!!! regels zijn veranderd i.v.b. terroristen
Dan zien je jou als teroris en mij niet Emoticon: ShinyTikus
User
User icon of Tikus
spacer line
 


On 11-01-2006 16:57 celeton wrote:
Het is echt niet waar dat je zomaar een bank rek opend
3 mnd geleden ben ik met een vriend in jakarta bij bank mandiri en abn amro geweest en het ging mooi niet door!!! regels zijn veranderd i.v.b. terroristen


Dat klopt misschien wel, in Nederland zijn de regels volgens mij ook aangepast i.v.m. terreur. Dus als je boven een bepaald bedrag wilt storten, 15.000 euro of zo, dan moet de bank dit ergens melden. Onder dat bepaald bedrag zal men geen vragen stellen.
Ik zou dus die 50.000 niet in een keer storten, dus eerst met een klein bedrag de rekening openen en vervolgens elke dag wat bijstorten.


Bae sonde bae, tanah timor lebe bae

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Kom Tikus dat heeft niets met terroristen te maken, maar met zwart geld die regeling bestaat al eeuwen in NL, was v/h alles boven de 25.000 Gld moet bij de Nl Bank gemeld worden, zal nu wel 12.000 euro wezen of zo.

Als je in Indonesia bij een bank met 50.000 euro op zak komt wordt je door de directeur ontvangen en regelen ze wel even wat, soryy dan wordt je van advies gediend.

Wat Celeton beweerd komt mij zeer onwaarschijnlijk voor. Van de ABN Amro weet ik dat ze een hoge eerste storting vragen, maar Bank Mandiri ??, is een staatsbank, maar wel voor de gewone man. De BCA of Lippo accepteren je zeker.

Ze hebben je sprookjes verteld, hadden geen zin of begrepen je niet.

Gruces

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

De deposit die je kunt doen (in Nederland) zonder dat er rapport van gemaakt wordt moet kleiner zijn dan 5.000 euro volgens mij. Dit is inderdaad al jaren zo. Maar sinds 1 januari 2005 gelden er wel striktere regels, voor alle rekeningen moeten namen/adressen bekend zijn.

Schijnbaar is dit in IndonesiŽ ook zo, daar ze toch wel graag kopie paspoort en eventuele verblijfspapieren willen maken. Met alleen paspoort is ook geen probleem.. maar als ik dat aan celeton vertel, wordt het afgedaan als niet waar... ook goed natuurlijk. Emoticon: Yes!londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Als je in Indo een bankrekening opent vragen ze ook naar opleiding en natuurlijk agama (geloof) dat zijn standaardvragen in dit land. Voor van alles en bij van alles worden fotokopieen van je identiteit gevraagd. Ik heb altiijd pakken kopieen van mn paspoort in voorraad.

Wat Celeron is overkomen was misschien een verkeerde vraagstelling waar ze geen direct antwoord op konden geven, dus maken ze zich er van af. Doch wat hij beweerd komt mij heel vreemd voor. Je gaat naar de service balie van de gekozen bank en je zegt dat je een rekening wilt openen, het makkelijkst is een spaarbankboekje, krijg je nog rente ook. Dan krijg je een formulier dat vul je in, fotokopie van het paspoort ze verwijst je met vriendelijke senyum naar een andere bali waar je kan storten of ze doet het even voor die charmante menir, vraagt intussen hoe lang ie al in Indonesia verblijft of ie getrouwd is, hoeveel kinderen ie al gemaakt heeft, etc dat is de hele procedure.

GrucesJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Jah, het vragen van al die gegevens ja. Ik doe mijn best de weg van de minste vragen te beantwoorden. Getrouwd? Nee? Dan komen er ook geen vragen over naam van de vrouw en eventuele kinderen. Maar goed, dat zal nog net niet nodig zijn voor het openen van een bankrekening.

Bij het maken van mijn bankkaart, werd bij de BII direct gedaan, niet 10 dagen wachten zoals in Nederland, kwamen wederom dezelfde vragen. Enfin, ik deed maar gewoon mee. De bank was net open, dus ik was een van de weinigen die zo vroeg een rekening kwam openen.zieleffe
User
spacer line
 

Jaren geleden bij de Amro bank Bandung een rekening geopend.
Je moest toen 5000,00gulden storten wilde je een rekening kunnen openen.
Het koste elke maand een bepaalde bedrag, je kreeg geen rente.
Als je geld opnam dan moest je een zegeltje op laten plakken die toen 1000 rpia koste. Op die zegel moest je de handtekening plaatsen.
Nu heb ik een Mandirin rekening geopend waar ik wel rente op krijg.
Ik heb mijn Paspoort laten zien, en het adres al daar geregistreerd.
Heeft gelijk internet aangevraagd, en gekregen.
Ik kontoleer zelf wat ik daar naar toe stuur.
Heb totaal geen problemen gehad met dat ze mij niet wilde.
Ik vermoed dat dhr celeton geen adres daar heeft en het adres van Holland heeft door gegeven.
Anders kan ik niet begrijpen dat ze geen rekening konden openen.
WAt je daar wel had bij het openen van je rekening je moest volledig je naam van je moeder opgeven dus voor letters en achternaam.
Dat was het enige wat mij opviel en het wel leuk vond
Dus als je daar een rekening opend weet je naam van je moeder hoe oud en misschien al overleden ze willen het hebben.
Waarom begrijp ik nog niet maar goed wij hebben daar een rekening en het is gemakkelijk en overzichtelijk en kontroleerbaar. Emoticon: Wink
Ik vergat dat je de meisjes naam van je moeder moest opgeven.Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

ruud
User
spacer line
 

om het makkelijk te maken voor iedereen,
ga naar een nederlandse bank met vestiging in Indonesie
en laat een rekening verzorgen vanuit nederland naar Indonesie
stort je geld hier en vraag een bewijs en klaar is kees.
Je kan zelf plaats bebalen in Indonesie.

succes allemaal
ruud
LelyCabe
User
spacer line
 

Informeer u allen, volgens de nieuwste uitgaven over het geld, in IndonesiŽ is het laundrying. De overheid heeft onlangs exclusief, over regelgeving aan het surplus IndonesiŽ van het beheer van al bank aan imform volledig waarschuwen en hun buitenlandse klanten om te waarschuwen werkte zijn identiteit bij, niet alleen uw paspoort als ťťn hun offcially identificatie, als u voor opmerkelijke rekening op uw eigen naamwens. Zij moeten u KIMS/KITAS/KITAP als aanvaardbaarste identificatie voor WNA toont.

Voor klanten, in sommige banken reeds te registreren, zijn moeten zij waarschuwingsbrieven aan het adreshoofd in IndonesiŽ, ontvangen aan om te vragen bijgewerkt hun nieuwste identificatie (KIMS/KITAS/KITAP). Als u naar de bank gaat, om het semething in verbinding te doen die bijgewerkte lijn bevindt zich, maak geen zij uw toegankelijke documenten, aan het uw KIMS/KITAS/KITAP als aanvaardbare offcially identificatie toont
Waarschijnlijk is dat waarom sommige vreemdelingen, de problemen hebben, als zij hielden van bankrekening in IndonesiŽ op hun eigen naam te openen met het tonen van slechts het paspoort.

Ik hoop, dat kunt u mijn te begrijpen Nederland.
veel geluk
Lely Emoticon: Bye byegoyang2
User
User icon of goyang2
spacer line
 

G


Biak: B-ilang I-ngat A-kan K-embali

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Sorry maar wat Celeton vertelt is (deels) wel waar. Alhoewel ik zelf geen problemen heb met bankrekeningen, is een instantie waar ik af en toe werkzaam voor ben al een half jaar in grote problemen omdat verscheidene WNA c.q. Nederlanders geen bankrekening kunnen openen.
Vorige week nog bij een Nederlander in Malang geweest die zijn pensioen maar liet storten op de bankrekening van zijn hospita omdat het hem niet lukte als buitenlander een bankrekening te openen. Hij heeft nota bene een KITAS.
Zelfde kwestie in Semarang van een Nederlander die zelfs nog nooit het land is uitgeweest. De bankrekeningen die hij heeft, daar is geen probleem mee, maar toen hij wilde switchen, bleek dat niet te kunnen. De bank accepteerde hem niet als WNA.
Ik ben vergeten om welke banken het gaat (herinner me alleen BCA en BII) en/of er verschil in plaatsen zijn.
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 16-01-2006 00:46 LelyCabe wrote:
. De overheid heeft onlangs exclusief, over regelgeving aan het surplus IndonesiŽ van het beheer van al bank aan imform volledig waarschuwen en hun buitenlandse klanten om te waarschuwen werkte zijn identiteit bij, niet alleen uw paspoort als ťťn hun offcially identificatie, als u voor opmerkelijke rekening op uw eigen naamwens. Zij moeten u KIMS/KITAS/KITAP als aanvaardbaarste identificatie voor WNA toont.


Hi Lely,

Als dit zo is ligt hier een "aturan Bank Indonesia" aan ten grondslag, weet jij welke dat is / wanneer deze is gepubliceerd ? Ik heb hier nooit iets over gehoord of gelezen, dat zegt natuurlijk niets.

Gruces

Londohsidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

En vergeet niet die belastingverdrag tussen R.I. en Bld.
Alles is genoteerd.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

spacer line  

Hallo celeton

enige manier om een bankrekning te kunnen openen zonder problemen is het aanschaffen van een KTP (kartu tanda penduduk) .

als je geen bedrijf heb in Indonesia of je bent toerist of een tijdelijk verblijf daar kan je geen rekening openen.
en wat niet mag ,kan dus wel???????? als jebgrijp wat ik bedoel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
succes
ruud.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 28-02-2006 23:55 ruud zevenhoven wrote:


en wat niet mag ,kan dus wel???????? als jebgrijp wat ik bedoel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
succes
ruud.


Wij begrepen het wel , het zal wel nog steeds voorkomen.
En ik begrijp ook heel goed (ben tenslotte Indonesier hoewel ik in Holandia woon) dat de regels nog steeds overtreden kan worden met behulp van hulpvaardige mensen.De 2 K van KKN.(Korupsi-Kolusi en Nepotisme)
Door de nieuwe regels van Bank Indonesia = de Centrale Bank zijn de handelsbanken verplicht om een lijst te maken en over te handigen
Op straffe van hoge boetes voor de bank zelf.
Kijk maar naar de officiele site (ook in engels dacht ik)
Dus alles is genoteerd.
Vroeg of laat loopt je toch tegen de lamp.En vergeet ook niet dat jou gegevens aan de nederlandse instanties gestuurd kan worden conform de belastingverdrag tussen Nederland en Indonesia.
Als je eens weet hoeveel zwart geld van de buitenlanders in Indonesia zitten.
Kassa zegt de belastingdienst.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,501,587 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,540 members - last post @ 03-12-2021 00:48 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,226,541 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com