indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

De meneer op het bordje schrijft 1917 trouwens, in tegenstelling tot wat TJP schrijft. Ik heb wel een vermoeden wie er fout zit. Emoticon: Puh!Jantje
User
spacer line
 

Hi Jan,

Er staat 1917 op de kar. Geeft niet, we kijken in dit geval niet op een jaartje meer of minder. Ja, ziet er inderdaad bijzonder smakelijk uit. Een takje peterselie voor decoratie...Gekoelde vitrine zeker Emoticon: Winklondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 05-01-2006 08:14 dangdude03 wrote:
( Dit bijschrift is toch totaal overbodig? De klant kan toch in ÚÚn oogopslag zien dat deze snacks - Ún hun toko - door een ringetje te halen zijn?) Emoticon: Laugh out loud


Ik zou die wajan met zwarte olie wel es willen zien waar hij al sinds 1917/71 in staat te gorengen. Als je trouwens door Sumedang komt staan ze overal die tahu goreng te verkopen, waarvan het bizondere is dat ze van binnen kosong is, dus eigenlijk gewoon gebakken lucht met een knapperig korstje. Die tahu wordt verkocht in rieten mandjes, die de verkoper op zijn kop draagt als een hoedje, zo over hun haar. Het is geen zeldzaamheid dat je zo een dikke zwarte haar in je eten vind alhiero, ook de kleinere krullende soort, die niet op het hoofd groeit. Rechts legt een stapel kehu, dat is tahu gevuld met tauge in beslag gedoopt en dan gebakken, kan zo hard zijn dat je er iemand gemakkelijk harstikke dood mee kan gooien.

Volgens onderzoek hier in Midden Java bevat 25% van de verkochte voedingsmiddelen niet toegestane stoffen. Niet toegestaan is iets anders dan verboden hoor. Ik eet veel tahu en heb al hier en daar gevraagd of er formaline in zat, moet je ze kwaad zien worden, kunnen die Javaantjes niet tegen, ze lachen graag,maar gevoel voor een beetje humor hebben ze niet. (of is het een beetje gevoel voor humor ? Voordat er eentje weer begint te S'en)

Overigens (voor Yance) dat blauwe dat je boven de tekst "mie" ziet is niet door mij aangebracht, mankeert waarschijnlijk iets aan me tustel Emoticon: Yeah right!

Gruces
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 05-01-2006 09:00 londoh wrote:

...


Ik zou die wajan met zwarte olie wel es willen zien waar hij al sinds 1917/71 in staat te gorengen.


Klopt , kennelijk is het een speciale olie (met een trendy kleur , zodat de witte tahu's goed te zien zijn).
Zo niet dan is het diesel olie . Maar bijna iedereen eet het , dus geen diesel olie.
Doet me denken aan vroeher in holandia bij de kleine plaatselijke patatboer, nou toen koopt je ook je patat en krokettjes/nasibal etc .Terwijl de gebruikte olie ook een vreemde kleur heeft en als je patat eet hoeft je geen balgehakt of kroket erbij te kopen want de smaak zit ook al in je zakje friet.
Lekker goedkoop.
Maar tegenwoordig heb je dat niet meer , want bij elke dorp heb je Febo (feboachtigen) en McD.
Vorig jaar heb ik voor het eerst sinds 40 jr tahu "sumedang" gekocht in Jalan Sabang Jakarta.
Heb eerst heleboel tukang tahu afgelopen om naar een wajan uit te kijken met helder(e) olie.Het helpt niet als je bleekmiddel ingooit(geen chloor).
Dus heb 2 bakjes meegenomen naar de hotel (rakus) , en voordat ik in mijn hotel aankom (wahid hasyim) heb al een paar tahu verslonden.
5 min later werd ik misselijk , bijna 2 bakjes tahu weggegooid.
In bandung heb ik Batagor (baso -tahu -goreng) gegeten ook voor de " 1ste"keer , maar het ging goed , misschien omdat ik niet bij zo'n tukang heb gegeten ? .Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Jantje
User
spacer line
 

Hey Sid,

Als in Indonesia "bijna iedereen" het eet zegt mij al genoeg. Zitten er toch nog een paar fijnproevers tussen. Emoticon: Wink
Wat de olie betreft: wellicht cardan of afgewerkte olie.
Vroeger in Belanda gebruikte men ook wel paardenvet. Dat gaf een bijzondere lekkere smaak aan de patat. In Belgie wordt het nog wel eens gebruikt.AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

[quote] On 30-12-2005 15:11 dangdude03 wrote:
Inwoners van Jakarta hebben niet positief gereageerd op het nieuws van het Bureau van Voedsel en Drugs te Jakarta (BB-POM) dat formaline in voedsel zoals tahu, noedels en gezouten vis is toegevoegd om het langer vers te houden.
De dagen na de bekendmaking van het hoge gehalte lijk - bewaarmiddel in dergelijk voedsel, zagen tahu verkopers een daling in hun verkoop en restaurants constateerden dat de klanten gebakken tahu en noedels vermeden.

Aanvankelijk wist ik niet waarom de mensen mijn tahu niet meer kochten. Werkelijk, ik verkoop geen tahu met formaline, vertelde een tahu verkoper bij Lama Kebayoran, de traditionele markt in Zuid Jakarta aan de Jakarta Post afgelopen donderdag.

"Bijna alle handelaren op de traditionele markten van Bogor verkopen gezouten vissen die met formaline zijn behandeld", zei hoofd van het Agentschap Landbouwindustrie en Visserij te Bogor Robert Hasibuan, opmerkend dat minstens 20 steekproeven van de gezouten vissen op de markt positief op formaline testten.
Hij heeft handelaren opdracht gegeven op te houden met het verkopen van met formaline behandelde vissen en het weigeren van producten van leveranciers die formaline gebruiken.
Huzna Zahir, een stafmedewerkster van de Indonesische Stichting van de Consument (YLKI) - die dezelfde kwestie een decennium geleden blootstelde - beschuldigde BB-POM van het veroorzaken van verwarring door duidelijkere informatie niet te verstrekken.

Formaline is een chemisch product dat uitgebreid in meststof, triplex, industrieel fungicide en als conserveermiddel in mortuaria en medische laboratoria wordt gebruikt. Zijn gebruik hier om het bederf en schimmelen van voedsel te vertragen is toe te schrijven aan zijn lage prijs en beschikbaarheid.
Formaline kan neuro degeneratieve gevolgen, hoofdpijnen, misselijkheid, depressie, uitbarstingen en het verlies van zicht tot gevolg hebben.
Zonder laboratorium test, volgens Huzna, was het moeilijk op voorhand te zeggen of de producten die met formaline waren behandeld veilig waren om te eten.

(bron: The Jakarta Post)

"Het vreemde van het hele verhaal in oorsprong is, dat het om een 'toevoeging' gaat om bederf te vˇˇrkomen bij gezouten vis ...... let wel gezouten ........... !!!
"Dus het is net jagen op een wild varken, met een handgranaat ........" Emoticon: Wink Emoticon: Yes!
Tussen haakjes ik had de quote ingekort naar mijn mening essentieŰle punten .......'Ahu kura ahia, mansia nia'

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

Yerun yth.,

Bij mijn laatste reactie ..... 'kun je niet een 'newsquote' inkorten ....... ???
'De quote doet zo raar !!!'


'Ahu kura ahia, mansia nia'

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 05-01-2006 10:35 Jantje wrote:
Hey Sid,

Vroeger in Belanda gebruikte men ook wel paardenvet. Dat gaf een bijzondere lekkere smaak aan de patat.


Hi Pak Jan ,
Zou het gebruik van jarenlange paardevet geen effek sampingan geven.??

Het hoeft niet nadelig te zijn , (kan positief uitpakken ) , je kan bijvoorbeeld

a. een grote kracht krijgen (zo sterk als een paard)=harde werkers
b. grote mond hebben (goed als je assertief moet zijn in deze harde wereld)
c. grote oren ( goed om te kunnen luisteren) een luisterend oor , goed voor je
relatie
d. grote ------------ nou ya .........
(etc, etc).
groetjes
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Ik las in het Kompas vandaag dat in Bali verse vis met afwasmiddel en pesticiden worden behandeld, zodat deze er schoon uitziet en er, als deze te koop ligt, geen vliegen opkomen.Maar voegde de Balinese spreker er fijntjes aan toe, dat wordt doorJavanen gedaan ,Balinezen doen zulke dingen niet. De Balilovers zullen dat gretig beamen. Waar waren trouwens die Balilovers met hun medeleven op de bomslachtoffers te Palu? Nergens, is hun pakkian niet. Alleen Kimiwave reageerde en dat is inmiddels door de webmaster weggehaald. Jammer dat zo een bom in Palu weinig internationale publiciteit krijgt. Als ik bommenwerper was zou ik Bali kiezen, wordt het ook lekker druk op dit forum. Emoticon: Shiny

GrucesAgung
User
User icon of Agung
spacer line
 

Als echte Bali-lover (overigens geen Java-hater) zou ik inderdaad graag beamen dat Balinezen dit niet doen, maar.... ik ben bang dat de werkelijkheid anders is en dat er ook daar flink wat types rondlopen die vooral aan de eigen portemonnee denken.

Dat bommen op Bali meer indruk maken komt volgens mij doordat er ook toeristen slachtoffer zijn. Als er een bom is ontploft in een willekeurig buitenland is altijd de eerste vraag: zijn er Nederlands slachtoffers. Zoniet: weg interesse.

Ik zou je "bommenwerper" wel willen adviseren 't zuiden van Bali te bombarderen, makkelijk, dicht bij 't vliegveld, want de rest interesseert ook niemand een klap.
Jantje
User
spacer line
 

Het zit natuurlijk zo: Er zijn economische belangen in het spel. De uitbater in de productiekolom moet geld verdienen. Hij wringt zich in allerlei posities om geld te verdienen al kost het mensenlevens. Zowel in het westen maar zeker in Indonesia. Door nu de tussenhandel uit te schakelen en zelf gehakt te maken, verse vis te kopen, groenten en fruit biologisch te verbouwen kun je daar zelf een oogje op houden.
"We hebben de parmesaanse kaas alvast voor u geraspt" sprak de verkoopster van een delicatessezaak in Nederland. Aardig hŔ? "Dan mag u het houden want dan moet ik het niet" was mijn commentaar.
Wel goed dat dit allemaal naar buiten komt. Het is te hopen dat men in IndonesiŰ nu eens kwaliteits bewust wordt. Emoticon: Angry
Jantje
User
spacer line
 

[quote] On 05-01-2006 16:46 AnisJ wrote:[quote]
"Het vreemde van het hele verhaal in oorsprong is, dat het om een toevoeging gaat om bederf te vˇˇrkomen bij gezouten vis ...... let wel gezouten ........... !!!
"Dus het is net jagen op een wild varken, met een handgranaat ........" Emoticon: Wink Emoticon: Yes!
Tussen haakjes ik had de quote ingekort naar mijn mening essentieŰle punten .......
[/quote]

Die vis is onvoldoende gezouten Anis. Wellicht was formaline goedkoper en dan middelt de uitbater een beetje.
De handgranaat en het wilde varken begrijp ik niet helemaal.
Jagen op wilde zwijnen met een geweer wel.
Je bent net een blind paard in een porceleinwinkel Emoticon: Sadleylondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 06-01-2006 14:24 Jantje wrote:

...


Je bent net een blind paard in een porceleinwinkel Emoticon: Sadley


Of een paardelul op formaline, als de mannen dat in Indonesia zien is er weer een obat kuat en een isu geboren, geen delman, bendi of andong meer veilig en is de formaline met geen paard aan te slepen. Emoticon: Shiny

GrucesJantje
User
spacer line
 

Hey Lon,

Nu ik..hik...een sl...slok..hik op heb zie ik dduidelijk wat d..dprrr...die avitar voorstelt Emoticon: Talk to the handlondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Dat is de Chambre d;ecoute van Rene Margitte, die zal mij leren beter te luisteren en minder te lullen Emoticon: Shiny Hoewel chambre op dit formaat een cel.

GrucesAgung
User
User icon of Agung
spacer line
 


On 06-01-2006 14:05 Jantje wrote:
Het zit natuurlijk zo: Er zijn economische belangen in het spel. De uitbater in de productiekolom moet geld verdienen. Hij wringt zich in allerlei posities om geld te verdienen al kost het mensenlevens. .............etc
Ik vermoed dat de doorsnee uitbater zich niet of nauwelijks realiseert hoe verstrekkend de gevolgen van zijn gif menggerij kunnen zijn. De oorzaak daarvan is het ongelooflijk lage kennisniveau en kwaliteitsbewustzijn van de doorsnee IndonesiŰr.

Het kwaliteitsbewustzijn is bijna nul! In IndonesiŰ is het heel normaal om producten te verkopen die beschadigd, vies of gewoon kapot zijn. Zou gauw je betaald hebt vindt men het normaal dat je verder geen rechten hebt en dus gewoon "pech gehad" hebt als het stuk is. Emoticon: Angry

Zelf pik ik het natuurlijk niet als ze mij troep verkopen, maar de verbaasde reacties spreken boekdelen.
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Agung,

Zoals wij bewoners van deze hel op aarde allemaal weten wordt er in Indonesia veel aan geld gedacht als ook gepraat. In de gesprekken klinkt Uang als Tuhan. Ik denk dat geld hier populairder is dan Onze-Lieve-Heer. Als we een top 3 zouden opstellen van de meest populaire onderwerpen in Indonesia dan zou deze er als volgt uitzien:

1 Uang
2 Allah (of zijn vervanger)
3 Korupsi

We zitten dan hier wel geintjes te maken, maar ik werd vandaag toch wel een beetje beroerd van het lezen van het Kompas, het aangehaalde berichtje was nog het grappigst. De toestand in Indonesia is werkelijk verschrikkelijk op dit moment en zal waarschijnlijk (zeker) nog slechter worden. Naast de formaline en de borax zijn er heel veel aardverschuivingen en overstromingen met veel slachtoffers. Uiteraard pagina's vol met korupsi. Maar ook klonk er een beetje door dat zelfs de regering het niet meer ziet zitten. Ze willen zelfs de hele MA ( Mahkamah Agung = hooggerechtshof) de laan uitsturen. Het gerechterlijke apparaat is door en door korrupt. Ik heb wel eens eerder gezegd, alle ambtenaren moeten ontslagen worden en meteen worden aangehouden als saksi (getuige). In ieder geval zij die een hogere functie hebben dan bediende. Het land zal dan wel voledig op zn reet komen te liggen, maar die korupsi is erger. Of de doodstraf consequent toepassen, maar ja dan is de eerste die protesteert...jeweetwel. Er staan ons de komende 3 maanden de volgende nieuwe rampen te wachten, verhoging van de elektraprijs, gillende inflatie, want de ambtenarensalarissen worden ook verhoogd. Daarna stakingen en demonstraties tot je er gestoord van wordt. Veel lonen worden niet verhoogd, massaontslagen vallen iedere dag.

Ik stop er maar mee. want strak krijg ik weer ge'S amme hasses

Gruceslondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 06-01-2006 15:58 Agung wrote:

...
Zelf pik ik het natuurlijk niet als ze mij troep verkopen, maar de verbaasde reacties spreken boekdelen.


Ja lachen is dat. Op de bon staat : "Barang sudah dibelih tidak dapat ditukar atau uang dikembalikan". Nou als ik weeres genept ben (hobi nasional disini) ga ik onmiddelijk terug en ze ruilen altijd. Heleboel van die nieuwsgierige koppen dr omheen.(Ada apa? Ada apa??.....) Geen Indonesier gelooft dat het kan, maar ik heb nog nooit problemen gehad, integendeel, vaak een extra vriendelijke behandeling.Voor mij weer een van die mysteries van dit land.

GrucesAnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 


On 06-01-2006 14:24 Jantje wrote:

...


Die vis is onvoldoende gezouten Anis. Wellicht was formaline goedkoper en dan middelt de uitbater een beetje.
De handgranaat en het wilde varken begrijp ik niet helemaal.
Jagen op wilde zwijnen met een geweer wel.
Je bent net een blind paard in een porceleinwinkel Emoticon: Sadley


Yance yth. als jij een 'beschermheer' bent van het 'uitstervend varkensras' moet je nu niet in de lianen klimmen als een 'koeskoes', bij de minste en geringste ....... blijf nu maar met vier van je varkenspootjes op de grond, alsjeblieft !!!!


'Ahu kura ahia, mansia nia'

Jantje
User
spacer line
 

Aan je reaktie te meten trapte ik per ongeluk danig op je Janis, Anis. Ik zag even het verband formaline, varkens en handgranaten niet Emoticon: Confusedkiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

nou ik zie wel een verband: Indonesie!! Emoticon: Yes!


Gracias. Sama sama

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 06-01-2006 16:08 londoh wrote:
. Of de doodstraf consequent toepassen, maar ja dan is de eerste die protesteert...jeweetwel.


Ya zeker , de doodstraf invoeren en segera dilaksanakan.
De probleem is heb je weer ge O.H. , selectieve verontwaardiging uit het westen.
Gaan ze weer zijken dat het onmenselijk is , barbaars etc.
Jullie moeten eens de sites lezen van de Indonesiers over de koruptie etc.
Dan zijn de uitspraakjes hier in deze fora uitspraken van ex welpen(padvinders).


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,040,793 topic views - 240,763 posts - 13,734 topics - 34,241 members - last post @ 20-01-2021 11:01 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,419,811 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com