indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Hoi allemaal,

Ik wil het voorstel doen dat we nu eens kappen met die oerhollandse gewoonte om iemand of een groep mensen die je niet helemaal begrijpt af te zeiken en te denken dat je het allemaal beter kan. Meer specifiek gaat het hier om op dit forum te stoppen met het oeverloos afkraken van Indonesie en alles wat er mee te maken heeft.

We houden allemaal van Indonesie anders bezoeken we dit forum niet en ook al vinden we vast allemaal dat het een grote bende is daar en het land bestuurd wordt door een stelletje dieven, die Indo's hebben vaak wel een manier van leven waar wij in ons hart strontjaloers op zijn. Het geluk van de simpele boer op zijn sawah, daar kunnen wij met ons jaarsalaris van 30.000 euro oftewel 360 miljoen roepiah en 2 auto's voor de deur en 4 vakanties per jaar nooit aan tippen. Ik kom er in ieder geval graag en ondanks dat ik ze nooit helemaal zal begrijpen voel ik me daar op een bepaalde manier thuis en hoop ik wat van hun cultuur te kunnen leren.

Oh ja: voor de forumgasten die Nederland willen afzeiken: jullie kunnen ruimschoots terecht op www.geenstijl.nl. Indahnesia.com hoeft wat mij betreft geen 2de geenstijl te worden..


Gracias. Sama sama

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Ach, iedereen heeft zo wel eens wat punten die hem/haar niet bevallen. Daar kan vast netjes over gepraat worden, maar het afzeiken is wellicht niet nodig inderdaad.

Sommige mensen komen echter van buitenaf om hier te klagen en bepaalde mensen aan te vallen. Mocht je dat zien, gebruik dan mijn email adres om me hierover te informeren, of klik op het gele driehoekje bovenaan ieder topic en vermeld daar je klacht. Dan kan ik er snel naar kijken.

Verder ga ik er vanuit dat mensen voor het grootste deel hun gezonde verstand gebruiken en hun opwellingen eerst overdenken. Ik weet zeker dat het merendeel dat ook kan. Mocht er dan toch een klacht zijn, hoop ik erop dat er een goede reden voor is. Over het algemeen zie ik die ook wel verschijnen, soms na aandringen, maar beter laat dan nooit. Emoticon: Puh!bassi
User
spacer line
 

Jeroen, ik moet zeggen dat ik mij daaraan ook weleens schuldig aan maakt, alhoewel ik dat liever niet doe, maar de ene reactie en als men dat blijft doen, word ik ook geirriteerd, en gebruik ik ook wat grover geschut, wat ik eigenlijk liever niet doe.
Uiteraard zijn er heel veel mensen ,dat heb ik ook wel op mijn werk meegemaakt met collega's en ook met kennissen, ze zijn vroom netjes, zullen altijd netjes blijven, voorzichtig met het uiten van hun mening, maar zodra ze (stom) dronken zijn, sta je/ik versteld wat er dan allemaal uitkomt, recentelijk met een collega meegemaakt, ze beloofd beterschap en niet teveel drinken maar... (op georganiseerde feestjes) gaat of ging echt 3-5 maal verkeerd.
Het is goed dat je een toelichting geeft, het gele driehoekje forumleden kunnen gebruiken, velen weten dat gewoon niet, helaas.
Misschien kan je dat generaal op de site ergens boven aan vermeldden of zoiets dergelijks, of op dit forumonderwerp laten staan, met de regels.
Hoe te reageren.
Mogelijk door het sluiten van dit forumonderwerp of een forumonderwerp maken waarop niet gereageerd kan worden en de benodigde info op kan worden gelezen door bezoekers.
Sommige forums gaan zelfs verder waarbij de bezoekers een bericht kunnen nomineren voor verwijdering.
Good Luck!
Bassilondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Kimiwave,

Door mij wordt dit voorstel resoluut van de had gewezen. Ik denk dat je er nauwelijks van op de hoogte bent wat er zich in Indonesia afspeelt. Ik kan je verzekeren dat dat 1 doffe ellende is. Waarschijnlijk wil jij ("we" Emoticon: Wink daar je ogen voor sluiten en probeert mensen hier te dwingen alleen maar "leuke" dingen neer te zetten.Zo zit het leven niet in elkaar. Als je de narigheid niet wilt weten dan lees je die berichten gewoon niet. Als ik me niet vergis ben jij hiero een van de felste Islamhaters hiero, Als jij zo van Indonesia houdt dan zou je eens iets aan die houding moeten doen. Ik durf je op een brieffie te geven dat je de dingen die je hier op het forum over de Islam neerschrijft niet in Indonesia durft te herhalen, want ik kan je verzekeren dat je er nooit meer levend uitkomt.

Wij met een salaris van 30.000 euro per jaar ? Nou ik val zeker niet onder die catogorie. En wat betreft cultuur in Indonesia, er zijn 700 verschillende volkeren met evenzovele culturen, geen beginnen aan. De overheersende cultuur de budaya Jowo is een feodale cultuur die al honderden jaren niet is geevolueerd, valt niets van te leren, alleen maar te verafschuwen. Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan, maar ja laat ik je verder geen hartverzakking bezorgen. Als je werkelijk iets van Indonesiers wilt leren zal dat "santai" moeten zijn, dan zou je ook niet met van die idiote berichten komen. Of de hele dag over geld en neuken lullen, en het werk maar laten aanrotten, susah, nanti, besok aja, insy'allah, lagi kuang enak badan, pelan2, ada yang sakit, ada yang meninggal, belum selesai bos, kurang tahu, aku tidak tahu apa-2 dll.

Tenang aja Mas,

GrucesJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Ja, die salarissen haal ik ook niet trouwens, maar goed, misschien moet dat nog komen als ik een paar jaar ouder ben Emoticon: Winksidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 08-12-2005 07:21:


Door mij wordt dit voorstel resoluut van de had gewezen. Ik denk dat je er nauwelijks van op de hoogte bent wat er zich in Indonesia afspeelt.

Ik kan je verzekeren dat dat 1 doffe ellende is. Waarschijnlijk wil jij ("we" Emoticon: Wink daar je ogen voor sluiten en probeert mensen hier te dwingen alleen maar "leuke" dingen neer te zetten.

Als ik me niet vergis ben jij hiero een van de felste Islamhaters hiero, Als jij zo van Indonesia houdt dan zou je eens iets aan die houding moeten doen. Ik durf je op een brieffie te geven dat je de dingen die je hier op het forum over de Islam neerschrijft niet in Indonesia durft te herhalen, want ik kan je verzekeren dat je er nooit meer levend uitkomt.

De overheersende cultuur de budaya Jowo is een feodale cultuur die al honderden jaren niet is geevolueerd, valt niets van te leren, alleen maar te verafschuwen.

Als je werkelijk iets van Indonesiers wilt leren zal dat "santai" moeten zijn, dan zou je ook niet met van die idiote berichten komen.

Beste vtienden ,
Er is natuurlijk een verschil tussen een gezonde kritiek en afzeiken .
Dus ik ben eens met K d at je moet gaan stoppen met afzeiken , en zeer zeker als het voortkomt van de Oerhollandse Gewoonte zijn om mensen af te zeiken , en hety beter kunnen (het laatste moet nog bewezen worden).
Trouwens het zegr natuurlijk veel over de persoon zelf , en zeer zeker als hij/zijn de plank mist doordat de informatie/tirade niet kloppen.

*Ben eens dat je ook de mindere mooie kanten wel mag laten zien , tenslotte dit porum is geen reisburo.
Zolang het maar netjes gebeurt , maar dat is de taak van de Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. webmaster om in te grijpen als zijn site misbruikt word door lieden die haat en verrdeeldheid gaan verspreiden i.p.v. vriendschap en informatie.

* Nou , nou , nou . Niet overdrijven.
Goed hij komt weleens met pittige uitspraken , en het kan ook als een beledeiging opgevat kunnen worden , maar ik zie het niet (wie ben ik) dat hij 1 vd felste islamhater .
Hoogstens koudwater vrees , de onbekendheid , een nederlandse spreekwoord zegt ook : onbekend maakt onbemind.
Over het niet levend uitkomen , nou zo erg is het niet , hoogstens terug gestuurd naar zijn moederland met de Never Come Back Line.
Want voordat je het weet krijgen de arme indonesiers en zeker de fundamentalisten weer de schuld .
Lees je in de hollandsche kranten en ook in indahnesia weer gekrakeel , weer een nieuwe topic : White christian man beheaded of zoiets .

* Over de overheersende Jowo Cultuur , dat is ook overdreven , het bestaat niet meer.

*Het santai zijn , het Cool Man gevoel , daar ben ik met jou eens .

groetjes


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Zo Ome Sid heeft ze maat gevonden. gaan jullie nou maar lekker met ze tweetjes van die positieve berichten over Indonesia neerzetten, zoals te doen gebruikelijk in dat land, allemaal leugens natuurlijk. Zie het bericht van Garuda dat in een donker hoekje van het Kompas stond, dat ze weer op Europa gaan vliegen, en binnen een uur ontkracht werd hiero. Ome Sid met zijn herinneringen van 25 jaar her, en Kimiwave die een paar keer een goedkope (uiteraard) vlucht genomen heeft en bijna ze hotel niet is uitgeweest.

Ja mannen de waarheid is hard, ik lees hier ook met grote tegenzin de krant (Kompas, vrij objectief) nou die moeten jullie ook maar niet onder ogen krijgen. Gewoon nabauwen wat regeringsfunctionarissen zeggen, levert misschien nog wat op.

Ik zal dr een scheppie bovenop doen, ik zal dat meteen ook aan Yance en YB vragen, want wj hoeven maar uit het raam te kijken om te weten dat het weer kloteweer is. Dus niet meer humoristisch gewoon de naakte waarheid.

Verder ga ik maar niet in op die stukkies van Ome Sid, mij veels te Indonesies dus allemaal list en bedrog, daar trapt Bung Lon allang niet meer in.

Het is jammer dat al die dode Papua's (meer dan 100.000) en Acehers (niet meer te tellen) hun ervaringen met de budaya Jowo met hun leven moesten bekopen.

GrucesErik_
User
User icon of Erik_
spacer line
 


On 07-12-2005 18:54 kiwimave wrote:
Hoi allemaal,

Het geluk van de simpele boer op zijn sawah, daar kunnen wij met ons jaarsalaris van 30.000 euro oftewel 360 miljoen roepiah en 2 autos voor de deur en 4 vakanties per jaar nooit aan tippen.


Dit is natuurlijk wel bezien door de bril van iemand met een jaarsalaris van €30.000 (of wellicht iets minder, maar in ieder geval wel van een niveau waar die boer zich geen voorstelling van kan maken!). Je zal er maar moeten staan, elke dag met je benen in de prut om een happie rijst met zout en emping op te tafel te krijgen!

Het afzeiken van Indonesia op dit forum was mij eigenlijk nog niet opgevallen, maar ik ben dan ook nog een rookie hier. Ik vraag me af of dit nou echt alleen zeiken om het zeiken is of dat er meer achter zit. Kan het niet zo zijn dat als we het hebben over 'het geluk van die boer' dit uit dezelfde hoek komt als het afzeiken van Indonesia, hoe tegenovergesteld dit ook in eerste instantie lijkt? Ik heb het idee dat wij door ons welvaartniveau hier in NL geen oog meer hebben voor onze verworvenheden en daardoor vanuit ons welvarende, complexe leventje (uit verveling?) een cultuur met een levenswijze idealiseren die in alles het tegenovergestelde is van dat van ons. Misschien fantaseren we zelfs wel om te emigreren en ons leventje in te ruilen voor dat van die boer of van die visser aan dat mooie strandje. Zeker als onze roots in Indonesia liggen of onze partner daar vandaan komt is dat vanuit die gedachte een kleine stap. Tegelijkertijd zullen de meesten van ons dan beseffen dat dit er voor hen niet in zit om voor een ieder verschillende redenen. Wellicht dat het afzeiken van Indonesia op dit forum voor deze mensen een manier is om hiermee voor zichzelf in het reine te komen, om te accepteren dat ze de stap om daar te gaan wonen nooit zullen (durven) maken.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 08-12-2005 10:21 londoh wrote:


Ome Sid met zijn herinneringen van 25 jaar her, en Kimiwave die een paar keer een goedkope (uiteraard) vlucht genomen heeft en bijna ze hotel niet is uitgeweest.

Ik zal dr een scheppie bovenop doen, ik zal dat meteen ook aan Yance en YB vragen, want wj hoeven maar uit het raam te kijken om te weten dat het weer kloteweer is.

Verder ga ik maar niet in op die stukkies van Ome Sid, mij veels te Indonesies dus allemaal list en bedrog, daar trapt Bung Lon allang niet meer in.

Het is jammer dat al die dode Papuas (meer dan 100.000) en Acehers (niet meer te tellen) hun ervaringen met de budaya Jowo met hun leven moesten bekopen.
Gruces

Ome Sid lees ook kranten (internet) en hoort tot een paar jaar geleden nog hot items van zijn leger vrienden ( ze zijn met hun 55ste met pensioen gegaan) , dus je hoort weleens inside verhaaltjes die niet of nog niet bekend zijn bij het grote publiek.
Dus niet alleen maar mijmeringen of oprispingen van zijn eigen tempo dulu.

Wist niet dat jullie een trio users van indahnesia hebben gevormd.
Heel leuk , het is genoteerd .

Mijn stukkies (grapjes, en omong kosong) kan altijd geverifieerd worden.

Met de papuas vraagstuk , heb ik in het begin van jaren 70 al verhaaltjes gehoord (ook kabar angin) die toen al bijna als "geheim" bestempeld kunnen worden .

De Aceh vraagstuk is al opgelost in vrede , de acehers zijn weer terug gegaan naar de boezem van Ibu Pertiwi.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Erik,

Het sijken dat ik doe komt uit het "droom"land zelf, al bijna 16 jaar in dit tiveszooitje, dat ondanks alles veel plezier geeft. Hoewel ik kreeg 2 uur geleden een telefoontje van het kanim dat....ach laat maar, ik vlieg dinsdag wel even naar Singapore. Ik zie mezelf als iemand die mee mag doen in een lachfilm, zo is het best uit te houden.

Ik wil die Kimiwave wel een halfjaartje hier bezig zien, met de polisi, imigrasi, samenwerken met mensen en zo, huis leeg hozen na een banjir, door een lieve jongedame genaaid worden (zij bovenop Emoticon: Shiny ) Ik denk dat ie blij zal zijn als het om is.

Ik bedoel dan niet voor een baas hier werken voor de genoemde 30 rug, maar gewoon zelf aan de slag, in je korte broek en je hempie. In het zweet uwes aanziens

Gruvces

Lon

* de centjes natuurlijk Emoticon: ShinyErik_
User
User icon of Erik_
spacer line
 

Hoi Londoh,

Dat je in Indonesia woont had ik uit je vele posts begrepen. Misschien ben je dan ook vertrouwd met het gevoel met één been in elk land te staan? Ook een goede voedingsbodem voor het jezelf voortdurend afvragen in welk land je het beste residentie zou kunnen kiezen. Het hier verslagleggen van onder andere je dagelijkse frustraties daar zal hier wel uit voortkomen. Gelukkig voor ons, want je stukjes zijn leuk om te lezen. Emoticon: Worship En Indonesia is natuurlijk een onuitputtelijke bron......sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 08-12-2005 10:27 Erik_ wrote:

...Het afzeiken van Indonesia op dit forum was mij eigenlijk nog niet opgevallen, maar ik ben dan ook nog een rookie hier.

Ik vraag me af of dit nou echt alleen zeiken om het zeiken is of dat er meer achter zit.

Wellicht dat het afzeiken van Indonesia op dit forum voor deze mensen een manier is om hiermee voor zichzelf in het reine te komen, om te accepteren dat ze de stap om daar te gaan wonen nooit zullen (durven) maken.


Beste Erik ,
Het beste is als je eerst gaan inlezen en vooral als het over de korupsi(die bestaat ook) , en alles wat met indonesia te maken heeft.
En met islam , nou dan gelooft je je eigen ogen niet wat je hier kan lezen.
Zelfs van een paar turisten (niet uit nederland) die een paar keren zijn geweest , nou ze zijn plotseling de grote expert geworden , met hun beschouwingen over de sociaalstruktuur , de economie , de politiek van indonesia. etc etc .Daar moetnik soms gaan giegelen , en ik kan het ook niet laten of even terug te kietelen.
Dus mee zeiken.
Betreft pt 2/3 : ya als je verder leest dan kan je zien dat het vaak een uiting is naar aanleiding van een bepaalde situatie .
Dat ze onaangenaam in aanraking zijn geweest met bepaalde instanties.
En terecht dat ze komentaren geven , maar soms zijn er users die gelijk andere indonesiers en ook andere instanties gaan betrekken en generaliseren.

Ik woon al lang in holandia , de paradiso aan de noordzee (het is mijn beleving en postief bedoeld).Ik ben redellijk ingeburgerd , kan bijna denken zoals de autochtone nederlanders denken , en soms merk ik dat ik bepaalde nederlandse eigenschappen ook al tot de mijne heb gemaak.
Ik kan een gezonde kritiek waarderen , maar afzeiken ?? , dat woord zeg het al .

groetjes


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Kiwimave Emoticon: Blush
Heeft dat met leeftijd te maken of met vrouw of man zijn te maken?
Wat mij niet bevalt, dat er op de persoon speelt, daar had ik ook wel eens het handje van, maar dat kwam weer het is aantrekkelijk, om anderen er onder uit te trekken, omdat ze daar voor zelf aanleiding aan geven.
Als men niet meer negatieve oordeelt, op wat zowel Indonesië als Belanda mag geven dan zijn de discussies zo afgelopen, en dan, denk ik, dat er mensen meer zullen afhaken.
Een gezonde kritiek is bedoeld om er wat van te leren.
Neen, ik vind dit een zwakte bot van Kiwimave, en de oordeel van bassi is begrijpelijk maar niet als men met een grap al gedacht word dat er mensen dronken hier achter de computer er alles uit bralt.
Ik zelf drink alleen op feestjes, en als ik met permissie Sidia mag beoordelen zal hij totaal geen drank met alcoholisch vermenging tot zich nemen.
En zo denk ik ook over Londoh hij zegt wel dat hij een bintankje lust maar neem aan dat hij nuchter genoeg deel neemt aan deze forum.
Er moet niet altijd serieus op delicate gebeurtenissen gereageerd hoeven te worden.
Het hele verhaal van beide goed bedoelt, maar steekt hier geen kant of wal
Bassi met feestjes moet je zo veel mogelijk beoordelen wie je voor je hebt staan, en nooit geen zakelijke gesprekken voeren, en zeker serieuze gesprekken vermijden.
Wanneer er ingegrepen zou moeten worden dan is de moderator zeker kepabel genoeg, er een eind aan te maken.
Daar heeft hij al zeer van gekweeten.
Emoticon: Nooo
Verders ik had hierboven dit gisteravond getypt, dat als je de reacties nu ziet, veel voor te zeggen is, dat er toch een discussie wordt, als je van iets houd je bezorgd bent over waar je van houd.
Druk maken over druk maken is niet het gewenste effect maar je druk maken over wat je zelf mee maakt is wel zo’n mannier dat je recht van spreken hebt want je staat er midden in.
Sidia staat hier als Indonesiër met zijn kennis, als je het van horen moet hebben hij zegt dat hij militaire kennissen heeft die met 55 jaar in de pensioen gegaan zijn, dan weet je, dat het meer geromantiseerd word weer gegeven.
En eigenlijk als je van Militaire het moet horen die zo wezenlijk ver van de gewone burger staan dan kan ik mij niet ontlokken dat zuivere weer geven van die samenleving Indonesiërs er anders over denken zoals Londoh er ook zo over denkt.
Ik was enkel jaren geleden bij een bruiloft in Kuningan,en heb daar vele rijst boeren gesproken die het best goed hadden maar klaagde over de prijs van beras.
Als de Indonesiërs beter met z,n boeren omging dan was dat land beter af en konden ze zeker exporteren wat ze nu ook wel doen maar een mindere kwaliteit rijst terug koopt.
Indonesië zoals het er nu uit ziet heeft alles te danken dat het weer daar zo goed is, wat je in de grond stopt het groeit gelijk.
Daarom hebben mensen daar te eten meer dan 220 miljoen,en dat is maar goed ook.
Anders hadden de militairen het ook moeilijker gehad dus alles draait daar om die rijst boeren.
En gingen ze daar maar beter mee om, dan was er iets te verdienen, en konden ze hun eigen broek ophouden.
Nu hebben ze nog steeds hulp van de wereld bank NODIG..
Ja ik kan nog wel verder gaan ik zie het als een eerlijke open dialoog wat soms bij enkelen, in het verkeerde keelsgat terecht komt.
Want ook jongeren die een beetje economie gestudeerd hebben niet op die moslim scholen, maar op Katholieke universitas, die zijn daar ook het aantrekkelijker die kunnen niet iedereen plaatsen zijn overvol, hebben tegen mij gezegd dat het beter was de zelfde structuur zou moeten gaan als in Holland de boeren subsidiëren en zo meer opbrengst te hebben.
Ook dat ze inzagen dat er vroeger in koloniale tijd de infrastructuur beter verzorgd was.
Wie heeft er belang bij om Indonesië onafhankelijk te houden ,mag het zeggen? Emoticon: Red face


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Erik,

Ik denk dat er in bepaalde delen van mijn website een heel positieve blik op Indonesia gegeven wordt, maar dat is meer in beeld. In dat beeld komt veel verval in voor, dat boeit mij nu eenmaal, maar ik geniet ook intens van schoonheid. Mijn obsessie zit in de geschiedenis, het verval van de kolonie Ned. Indie en het maar niet van de grond kunnen komen van de Republik Indonesia daar ben ik veel mee bezig als ik niet sta te zweten om wat happen rijst (met veel lekkere dingen daarboven op en een es teh manis dr naast) te verdienen. Ik kom op dit forum om mijn persoonlijke gedachten en ervaringen weer te geven, een verzetje, verder niet belangrijk. In mijn ogen zijn verhalen over hoe mooi alles wel is, en hoe lief de mensen (vooral de meissies) en lekker het eten meer voor de toeristen die hiero komen, dat zijn er zat. Ik beleef meer plezier aan de duistere kanten van het bestaan hiero. Eigenlijk in het algemeen in dit leven. Ik geniet oneindig veel meer van slechte mensen dan de goeie, want over de goeien is niets te vertellen. Komt nog bij, het zijn woorden, die kan je sturen zoals jezelf wilt. Ik weet zeker dat mijn stukjes niet somber zijn, er zit hier en daar een grimlach in verwerkt, maar ook voetangels en klemmen, waarop reacties komen waarover ik me kan verbazen, om lachen en zo.Ik kom regelmatig in NL en heb ik ook een positievere blik over dat land dan de meeste harer inwoners. Ik geniet daar altijd wel, lekker broodje kaas, jonge borrel, haringkie, zelfs naar de dokter is een feest, hoewel ik daar zelden kom. Ik ben verre van een somber iemand, lach en vergeet is mijn devies. Ik voel me het best als het leven een beetje moeilijk is, want wat is een leven zonder moeilijkheden. Ik bedoel hierbij geen dood of ziekte hoor. Ik houd van chaos en bende, je bent steeds bezig iets in je eigen hersens aan het ordenen, daar blijven ze soepel bij, ook je grenzen van tolerantie en zelfbeheersing wordt steeds op de proef gesteld. Daarentegen is Nederland net een open inrichting, alles is geregeld, waardoor de mensheid zich verveeld daaro.Persoonlijk vind ik de Nederlanders somber, ik heb liever Indonesiers, Javanen, ondanks hun zeer zware leven blijven ze vrolijk, overleven altijd, maar vraag niet hoe, daar heb ik bewondering voor. Maar ik weet ook dat die vrolijkheid een dun laagje is, liplap, als je ze beter kent zijn het even grote sijkers als de Nederlanders, en de mensen van degeen die dit draadje heeft geopend. Dat vind ik nou nog es sijken, omdat het niet over Indonesia gaat, maar anderen die je niet aanstaan. Ik voel me niet aangesproken, want eigenlijk wordt iedereen aangesproken, er staan geen feiten in, bij de schrijver zat een scheet dwars. Het stukje begint met "Ik" maar gaat over in "We", ik dacht dat dat recht alleen aan "Wij, Beatrix" was voorbehouden. De echte sijkert hiero is.....delapan huruf, huruf yg pertama adalah K..........

Gruces

trombol
User
spacer line
 

Hallo Jeroen,
Een korte vraag over een topic als dit en(( zonder te zeveren en zeiken,ik quote je eigen woorden maar even)).
Wat ik in dit topic zie,zonder namen te noemen, kan volgens mij niet.
Er wordt op de man gespeeld en de inhoud is van het gehalte koffie verkeerd.Je onderneemt geen actie want het ""moet kunnen"".
Mijn vraag is,klopt dat ?
AUB ,kom nou niet weer met woorden als zeveren en zeiken want 1 x = leuk en dan niet meer..
mbolkiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Tja Londoh ondanks dat jouw punten van kritiek soms best kloppen haal je je eigen argumenten onderuit door die overdreven negativiteit van je over Indonesie, waardoor niemand je meer serieus kan nemen. Ik zou bijna denken dat er wat ernstigs gebeurd is met jou in het verleden in Indo, waardoor je nu met een ziekelijke negativiteit over dat land praat. Wil je er soms over praten?? Emoticon: Wink


Gracias. Sama sama

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Er worden hier prima weerwoorden gegeven naar mijn mening. De beginner van dit topic heeft zich echter nog niet weer laten zien, waardoor het mij verder niet duidelijk is wat deze ervan vindt.

Mensen moeten inderdaad af en toe eens een beetje direct zijn, dat kan geen kwaad denk ik. Dus dit is niet een kwestie van "moet kunnen", dit is een kwestie van "kan prima".Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

En zonet heeft de topic opener wél gereageerd zie ik Emoticon: Puh!Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 


On 08-12-2005 18:59 kiwimave wrote:
Tja Londoh ondanks dat jouw punten van kritiek soms best kloppen haal je je eigen argumenten onderuit door die overdreven negativiteit van je over Indonesie, waardoor niemand je meer serieus kan nemen. Ik zou bijna denken dat er wat ernstigs gebeurd is met jou in het verleden in Indo, waardoor je nu met een ziekelijke negativiteit over dat land praat. Wil je er soms over praten?? Emoticon: Wink


Ik denk dat als men door de letters door leest, er gewoon heel veel informatie uit te halen is. Dat iemand dat niet doet, dat mag natuurlijk. Ik doe het wel, dat negatieve kan ik dan voor mezelf (voor zover ik kan) relativeren of plaatsen in mijn eigen ervaringen tot nu toe. En ach.. dan kom ik ook bekrompen dingen tegen natuurlijk. Ik moet echter als toeristje voorlopig maar niet klagen, voor die paar weken per jaar die ik er zit is het dat niet waard. Emoticon: Smilelondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

onderuit halen - overdreven negativiteit - niemand je serieus kan nemen - ziekelijke negativiteit

Hi Kimiwave,

Een voor mij zeer bekende combinatie van uitspraken, de schrijver hoopt daarmede een aura van deskundigheid te suggereren. Argumenten staan er niet tussen. Ik heb dit al zo vaak gehoord. Zeker dat negatitief en ziek zijn. Tis nog al wat. Zolang ik op dit soort fora schrijf wordt ik beschimpt en bespot door personen die het allemaal beter weten en zich tevens als een soort dokter opstellen. Ik noem dit altijd het ongeoorloofd uitoefenen van de geneeskunst.Zij die alles willen onderverdelen in pos (+) en neg (-) hadden beter elektriezijn kunnen worden en maar hopen dat ze beide voetjes op de vloer (0) kunnen houden. Ik ben niet gewend mij van dit soort kritiek ook maar iets aan te trekken, kan ik wel aan de gang blijven. Ik vind het ook geen echte kritiek, meer nietszeggend, de schrijver wil slechts laten blijken dat alleen hij de waarheid in pacht heeft. Ik schrijf in mijn eigen stijl over persoonlijke ervaringen, dat mensen daardoor zo over de rooie kunnen gaan bewijst voor mij dat het gelezen wordt. Dan is het voor mij goed genoeg, voor mij gaat het vooral om het schrijven. Trouwens zelfs onze mod is er inmiddels achter gekomen dat er ook tussen de regels het een en ander staat. Emoticon: Shiny

Dus Kimiwave, zou je niet eens i.p.v. een paar meter de ruimte in te lullen eens een positief stukkie over Indonesia gaan schrijven. over het lekkere eten daaro, die geile kippen, die schatten van mensen, zeker die in overheidsdienst. Ik denk dat je er veel mensen, die mijn leugens meer dan zat zijn, een groot plezier mee zal doen. Emoticon: Yeah right!

Gruces

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ik vermoed dat velen niet door hebben dat kritiek op Indonesie is ingegeven door liefde voor het land. Als je hier woont en je moet dagelijks met lede ogen toezien hoe er een kankerzooitje wordt gemaakt van dit prachtige land, dan gaat je maag oprispen.

Afgelopen week is er weer een onderzoek gepubliceerd naar corruptie in Azie waar Indonesie weer met vlag en wimpel de 1e plaats haalde. Als je dan ook nog leest dat deze corruptie het land miljarden verlies oplevert...... De economie is totaal zonder enige richting. Nu is Boediono als minister wederom aangenomen die direct verwijst naar het economisch beleid onder de Nieuwe Orde die - at least - een strategie had. Mag dus niet gezegd worden want is verheerlijking van de Nieuwe Orde?

Als je hier de kranten leest en je wordt dagelijks geconfronteerd met al die misstanden in dit land, illegale houtconcessies, illegale koolconcessies, palmolieconcessies, etc. Ik was een paar dagen geleden voor 1 dag in Balikpapan en kon in die ene dag al zien hoe het woud is verkwanseld in een paar jaren. Zit je in een hotellobby waar weer zo een stel pejabat ongure deals aan het bespreken zijn met pengusaha van duister allooi. Nog steeds geen kritiek toegestaan?

Op dit moment staat mijn overbuurman zijn pas gekochte BMW te starten. Hij is medewerker bij de Telkom en zal hooguit een salaris van Rp. 3 juta per maand hebben. Waar betaalt meneer zijn BMW van? Think about it. Als je deze zaken dagelijks ziet, mag je dan geen kritiek hebben?

En als ik weer eens een Javaan op zijn bek moet timmeren omdat hij al nummer 20 is op een dag die mijn vrouw voor een hoer uitmaakt om de eenvoudige reden dat zij met een bule is gehuwd (ja, jammer ik versta wat ze zeggen en schelden; had nooit Indonesisch of Javaans moeten leren), wordt het dan een normaal mens niet te moede en mag hij/zij dan geen kritiek leveren?

Geloof me, dit land is geen sprookje maar een jungle met "survival of the fittest". Ga hier maar eens je geld trachten te verdienen zonder de backing van een groot bedrijf dat je uitzendt. Denk dat je er dan wel anders over denkt.
Probeer je kinderen hier op te voeden zonder inmenging van de omgeving.. Welhaast onmogelijk. De Javaan bemoeit zich overal mee want zij zijn het "herrn"-volk met de beste cultuur. Nou, als er een cultuur van een andere planeet is afgekomen en niet op deze aarde thuishoort, is het wel de Javaanse cultuur... Ze doen alles omgekeerd evenredig aan wat een ander mens zou doen. En dan bedoel ik niet in vergelijking met de westerse cultuur maar ook met de andere Indonesische culturen.
Al 15 jaar in Yogyakarta wonende en vrijwel geen Javaanse vrienden. Vreemd? Ik zoek het liever bij andere Indonesische volkeren. Geen zin in die Javaanse cultuur die verstikkend is voor het land en haar progressie. Altijd maar druk bezig met gezichtsverlies (munafik) en harmonie (en vervolgens iemand de grond in trappen). Ik heb al eens eerder in een topic opgemerkt dat in de Javaanse top-10 van deugden, eerlijkheid en waarheid op nummer 10 staan. Door de Javaanse mentaliteit kunnen er geen beslissingen worden genomen terwijl het land langzamerhand naar de klote gaat.

Mijn eigen vrouw is half-Javaans maar ik heb haar al eens voorgesteld die 50% bloed maar af te tappen en kado te doen aan de Palang Merah. Mijn arme kinderen moeten hun leven lang het juk meedragen dat ze een geboortebewijs hebben uit Yogyakarta; een van de meest Javaanse (en dus buitenplanetaire) steden in Indonesia.

Ik sta 100% achter de opmerking van Londoh: "De overheersende cultuur de budaya Jowo is een feodale cultuur die al honderden jaren niet is geevolueerd, valt niets van te leren, alleen maar te verafschuwen."zieleffe
User
spacer line
 

Emoticon: Talk to the hand Ik sta 100% achter de opmerking van u Yagya bali.
Dit is de juiste weergave van wat je noemt mentaliteit.
Maar in hun eigen omgeving zijn ze echt vriendelijk en soms wel behulp saam.
Alleen hun inzichten, hoe ze sommige dingen plaatsen, en hoe ze het doen is soms anders om, dan wat wij eerst zouden doen.
Ik heb ze zien bouwen aan het huis nou het is maar goed dat daar geen Arbo-wet is want dan kan er helemaal niet meer gebouwd worden.
Elektrisch is ook zo iets gewoon dik wit draad in de muren mee metselen.
En of tegels zetten, en daar na de elektr doos, er uit snijden met een klein hamertje, en heel voorzichtig zodat de tegel niet scheurt.
Prachtig om dat mee te maken, neen het is echt niet te vergelijken met een west europees land. Emoticon: Talk to the hand
Dit verhaal van mij heeft dan ook niet die inzicht van de superioriteit van de javaan, ik zie het ook op TV, die Bullebakken van een Politie die om gaan met arrestanten daar zit totaal geen menselijke behandeling in, het is een behandeling zonder preivisie herkenbaar in de TV chot Emoticon: Yes!Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

Allereest: Geachte 'Moderator' "U kunt óók de edit knop gebruiken hóór !!!
I.p.v. aparte berichten ........

Kiwimawe yth.,

Ik denk dat je meer dingen bedoeld:
 • Nederlands opportunisme, soms óók Nederlandse betweterigheid; zoiets van 'we hebben het hier in Kikkerlandje zo geweldig, we doen het hier oké, dus praten vóóral in INDOSnesos effe mee ...
 • Opbouwende kritiek
 • Afbrekende kritiek
 • Misschien méér, ..... silahkan .....
  Maar, effe .... één vraagje tussendoor: "Mogen we niet méér kritiek leveren op dingen in INDOSnesos, volgen jou ???"


 • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  Mas Rob
  User
  User icon of Mas Rob
  spacer line
   

  In 2001 bezocht ik Indonesie om familie te bezoeken. Ik was er sinds 1992 niet meer geweest. Het was een bezoek met gemengde gevoelens. Ik was blij om iedereen weer te ontmoeten. Ik vond het heerlijk om weer ondergedompeld te worden in het Indonesische leven. Ach, jullie kennen dat wel.

  Het bezoek was echter geen onverdeeld genoegen. Het ging niet goed, niet met het land en niet met mijn familie. Sindsdien ben ik elk jaar geweest, en ik wilde dat ik wat positiever over Indonesie kon zijn.

  Verhalen over geweld en corruptie hoor ik, geschiedenissen van onbenul en onvermogen.. Dat schokt me niet zo. Die sappige geschiedenissen heb ik altijd gehoord. Nee, wat mij verontrust is de negativiteit van mensen die ik kende als onverbeterlijke optimisten. Mensen die, bij alle rotzooi in de jaren tachtig en negentig (ja heus, Indonesie was geen paradijs toen) geloofden in een betere toekomst voor zichzelf en voor het land.

  Mijn dierbaren daar, Sundanezen en Javanen, zijn veel beter in het 'afzeiken' van hun land dan ik ooit zou kunnen. Een oudere oom, nog opgeleid in de koloniale tijd (HBS), ging eens zover om alle ontwikkelingen na 1945 de grond in te boren, waarna de absurde situatie ontstond waarbij ik de verworvenheden van het onafhankelijke Indonesie prees, en hij de koloniale rust en orde. Het schokkende is dat de jongere broer van mijn oom als held van de revolutie begraven is op de erebegraafplaats in Bandung.

  Ik denk dat het goed is dat mensen die goed op de hoogte zijn van de huidige gang van zaken in Indonesie ongezouten kritiek geven. Vaak is die kritiek terecht en to the point. Een enkele keer wordt de plank misgeslagen, of verwordt de kritiek tot slap gezeur. Nou, dat neem ik maar voor lief.

  Salam dari Rob  Peetie
  User
  User icon of Peetie
  spacer line
   

  Hebben jullie nu echt niet iets beters te doen?
  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,450 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  154,245,942 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com