indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

bassi
User
spacer line
 

= edit: niet hier, klagen doe je maar ergens anders =josari
User
spacer line
 

Rustig maar Bassi. Alle adviezen in deze topic zijn goed bedoeld.
Ieder zijn eigen ervaring. Mijn ervaring is dat alle inspanningen
die ik de laatste weken heb geleverd om alles rond te krijgen
voor het einde van dit jaar , niets hebben opgeleverd.
bassi
User
spacer line
 

Waar dus datgene word vertaald door een erkend bureau in Indonesie of in Nederland, doet verder niet terzake, beter is dit in Nederland te vertalen mogelijk, daar dit eerder erkend word door de IND, dat iemand zoals Yogibali dat als klinkbare onzin afdoet is zijn zaak.
degene die naar mijn inziens dus onzin verteld is bovenvermeld persoon, die niet concreet kan vertellen wat hij of zij moet doen, het is dus maar de vraag of diegene daar enige ervaring in de praktijk recentelijk heeft opgedaan, de toon en aard kan ik concluderen dat hij geen enkele praktijkervaring daarmede heeft.bassi
User
spacer line
 

Josari, ik hoop van harte dat het je lukt, voor het einde van dit jaar!
Misschien kun je dus de IND nog een een bezoek brengen, zoverre ik weet zijn zij gevestigd in Hoofddorp.
Af en toe schelden kan dus ook helpen, heb ik gedaan toen naar de (vreemdelingen) politie, met het gevolg dat het binnen 2 weken geregeld (via de IND).Robert
User
User icon of Robert
spacer line
 


On 07-12-2005 00:09 bassi wrote:
Waar dus datgene word vertaald door een erkend bureau in Indonesie of in Nederland, doet verder niet terzake, beter is dit in Nederland te vertalen mogelijk, daar dit eerder erkend word door de IND


Sorry maar dit is klinklare onzin. Als het vertaald wordt door een beedigd vertaler maakt het niets uit waar het vertaald wordt. Daarvoor is die persoon beedigd.
Aangezien je dingen snel wil regelen is het nog beter ook om het lokaal te regelen omdat je vriendin de originele documenten (INDO & NL tekst) moet tonen aan het consulaat bij de aanvraag voor MVV
IND en consulaat zijn de beste informatie punten.bassi
User
spacer line
 


On 05-11-2005 16:32 Yogya-Bali wrote:
Legalisaties kan je laten afhandelen door een bemiddelingsbureau. Er zijn op dit moment 5 bemiddelingsbureaus geregistreerd bij de ambassade. Het enige wat het consulaat moet doen, is die lijst verstrekken en dan moet je zelf contact opnemen met een van de bureaus.
Dus niet meer zo als voorheen via een bemiddelingsbureau dat een monopolie bezat. Legalisaties + vertaling kunnen nu in 2 weken rond zijn.
En Josari, je hoeft niet te wachten op die legalisaties om je aanstaande alvast een aanvraag te laten indienen. Je kan het al daarvoor doen en vervolgens pas de benodigde documenten inleveren. Anyway, die legalisaties gaan nu stukken sneller maar kies een goede en maak goede afspraken.

Pure onzin naar mijn mening, je kunt dit alles direct regelen met de ambassade of het consulaat, zonder tussenkomst van een bemiddelingsbureau, als je maar bereid ben of je toekomstige aanstaande om extra te betalen.bassi
User
spacer line
 


On 07-12-2005 00:22 Robert wrote:

...


Sorry maar dit is klinklare onzin. Als het vertaald wordt door een beedigd vertaler maakt het niets uit waar het vertaald wordt. Daarvoor is die persoon beedigd.
Aangezien je dingen snel wil regelen is het nog beter ook om het lokaal te regelen omdat je vriendin de originele documenten (INDO & NL tekst) moet tonen aan het consulaat bij de aanvraag voor MVV
IND en consulaat zijn de beste informatie punten.

Ja dat is onzin ook, de snelste manier en toegang is naar de IND in nederland, diplomatieke post duurt ongeveer 10 dagen, dus.....
De IND is gevestigd in Nederland, niet in Indonesie!!josari
User
spacer line
 

Bassi,

De vertraging ligt niet bij de IND maar bij mijn vriendin. Ik heb haar al diverse
keren gevraagd haast te maken met het verzamelen van de benodigde papieren. ,t wil maar niet lukken. Marianne weet er denk ik alles van. Maar ik blijf hopen en probeer me niet op te winden. En dat valt soms niet mee. Ik heb overigens toch maar besloten om haar eerst hier te laten komen om kennis te
te maken met Nederland.
Als dat bevalt dan kunnen we daarna nog eens rustig bekijken of we een MVV-procedure opstarten.
Nogmaals Bassi , maak je niet druk over andermans meningen.bassi
User
spacer line
 

Dank je, maar soms moet men een beetje van leer trekken, heel wijs die beslissing, omdat ikzelf ook op de manier zoals jij het wil doen, ook op deze manier heb gedaan, zoals jij het mogelijk met je toekomstige aanstaande wil doen, heb, geregeld, eerder.
Zij is eerst tweemaal naar Nederland gekomen op eigen kosten, daarna ben ik weer naar Indonesie (Bali) gegaan en heb ik een zaadje achtergelaten.
Kort daarna is zij naar Nederland gekomen, haar familie wist In Sumatra (in het begin) maar niet wat er met haar aan de hand was.
Uiteindelijk hebben wij nu een zoon van ruim 3 jaar.
bassi
User
spacer line
 

Ik vind het alleen jammer dat men het, hedendaags moeilijker heeft gemaakt om je geliefde naar Nederland over te laten komen, maar ik denk zeker dat daar (hyphothetisch gezegd) een mouw aan kan passen.
Ook, wat je aanhaalt was voor mij toen belangrijk, of ze wel aan het klimaat en aan de omstandigheden kon aanpassen.
Zeer goede beslissing, denk ikzelf, daar je haar en jezelf de (ruimschoots) tijd geeft of zij wel hier in Nederland een toekomst kan en wil opbouwen.
we hebben kennissen die die dat niet gedaan hebben, maar jou basis en manier van denken is zeker goed om een goede basis op deze manier mogelijk aan te leggen.josari
User
spacer line
 

Ik weet er alles van Bassi. Kijk alleeen maar eens naar die belachelijke
nieiwe maatregel die Verdonk weer heeft uitgevonden. Je wwet wel
de spraakcomputer. Ik geloof dat hierover gedebatteerd gaat worden in de
1e kamer over 14 dagen. Want men is het nog niet helemaal eens
over hoe of wat. Dus afwachten maar of het kostenplaatje lager of hoger
wordt.bassi
User
spacer line
 

Ja, alles heeft zijn prijs, maar ik heb op deze site ook wat informatie achtergelaten over deze spraakcomputer.
En het blijkt dat de IND deze site ook leest, na een verhaal over Kennisemmigranten was de site van de IND aangepast en vernieuwd op dit onderwerp.
De spraakcomputer zal, naar ik aanneem voor vraagtekens nog vormen, ook in de tweede kamer, daar dit examen duur is en de foutprognose van de computer op 15 procent ligt.
(zie ook forum of tik in "computer" op deze site bij search, kijk dan bij spraakmachine)
Ik ga slapen nu, mijn vrouw klaagt dat ze wil dat ik naar bed kom Emoticon: Yeah right!
Vriendelijke groet,
Bassi
Agung
User
User icon of Agung
spacer line
 


On 02-11-2005 19:20 josari wrote:
Hallo Mariannegls,

Ik wil haar voorgoed naar Nederland halen.
4 dagen ben ik met haar opgetrokken en heb mijn ogen en oren goed de kost
gegeven. Ik weet nl. uit ervaring hoe de Balinese vrouwen zijn. Mijn indruk is dat het wel goed zit tussen ons.
Wat ik je nog vragen wil is hoe lang het duurt voordat zon aanvraag rond is


Hi Josari,
Na al het bovenstaande te hebben gelezen moet mij toch het volgende van 't hart: loop je niet een beetje hard van stapel?

Zelf ben ik ook sinds jaar en dag getrouwd met een vrouw uit Bali. Bij ons zijn er 4 jaar verlopen tussen het dag dat ik haar ontmoette en de dag dat wij samen in Nederland zijn gaan wonen.

Het is goed dat je je nu reeds verdiept in alle hobbels die jullie zullen moeten nemen, maar ik zou je toch zeer sterk willen adviseren om veel tijd en moeite te investeren in jullie relatie om zeker te zijn dat alle moeite die jullie zullen moeten doen niet tevergeefs is geweest, omdat jullie relatie uiteindelijk toch niet was wat het leek.

Ik wens jullie veel succes en geluk, maar wees voorzichtig.

Agung.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 06-12-2005 23:33 bassi wrote:
En als je vind dat een een groot deel van mijn verhaal klinklare onzin is, moet je niet aan dit forum deelnemen!
En in je eigen benamingen,
Just what i say.


Nou, nou, op je Hollandse klompen of op je Indonesische lange tenen getrapt.
Ja beste man, een hoop van wat je hier op het forum plaatst is klinkklare onzin en het gevaarlijke is dat je daarmee andere lezers op het verkeerde been zet.
Please laat Josari naar een consulaat gaan of contactpersoon en hij zal die lijst van buro's krijgen. Het consulaat doet dit niet meer zelf. Dit is ingevoerd sinds mei 2005.
Accepteer dat zaken veranderen.
Daarnaast of ik er ervaring mee heb? Vrijwel wekelijks. Tevens ben ik ook hier gehuwd en woon hier al 17 jaar. Dat zegt in principe niets maar ben me er wel van bewust dat continu de regels veranderen vanuit Nederland en Indonesia en ik moet wel alert blijven om mijn positie hier te bestendigen.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

O ja, en by the way, met de IND heb ik recent nog ervaring.
Daarnaast gaat het niet om ervaring maar om de regels.
Tevens info: vanaf januari 2006 gaat de exameneis in m.b.t. de inburgering.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 07-12-2005 00:58 bassi wrote:
Ik vind het alleen jammer dat men het, hedendaags moeilijker heeft gemaakt om je geliefde naar Nederland over te laten komen, maar ik denk zeker dat daar (hyphothetisch gezegd) een mouw aan kan passen.


Jammer maar terecht. Dankzij het misbruik dat onze allochtone ingezetenen en/of mede-Nederlanders hebben gemaakt van de Nederlandse tolerantie. Nu zit de maatschappij opgescheept met een aantal half-analfabete inwoners die nooit zullen en kunnen integreren. Het gevolg is dat bij het kweken van jongen deze tussen het wal en het schip zullen vallen en vervolgens een last voor de Nederlandse maatschappij gaan vormen i.p.v. een positieve bijdrage zullen leveren aan deze my.

Dat Nederlanders die een echtgeno(o)t(e) uit Indonesie over willen laten komen hier ook de dupe van zijn geworden; ja jammer dan. En wellicht ook enigszins terecht om hier te screenen. 50% van de gemengde huwelijken tussen Nederlander en Indonesier loopt mis na verloop van tijd en dan zit de Nederlandse my weer opgescheept met een of andere kampungkip die niets anders kan dan met gouden sieraden showen, shoppen en TV-kijken. Niet productief voor de Ned.my.Richy
User
User icon of Richy
spacer line
 


On 08-12-2005 02:36 Yogya-Bali wrote:


Dat Nederlanders die een echtgeno(o)t(e) uit Indonesie over willen laten komen hier ook de dupe van zijn geworden; ja jammer dan.


Feit blijft dat het voor een dikbuikige net gescheiden expat met een midlife crisis makkelijker is om een kipje naar NL te halen dan dit voor een starter is. Terwijl de jongeren over het algemeen van deze regelementen de dupe zijn. Uang makes the difference... ook in ons land.
Wanneer die 50% cijfers kloppen dan vraag ik mij af of hier een onderverdeling in te maken is. Mij lijkt dat de expat na een paar jaar dat gezeik van zijn kip zat is en wanneer hij in zijn portomonnee kijkt blijft er ook al niet teveel meer over. Hetzelfde geldt voor de "kansarmen" in onze samenleving die met geen mogelijkheid een vrouw in ons Nederland kunnen krijgen en maar een vrouwtje uit Indonesie halen. Later blijkt het cultuurverschil voor beiden toch te groot te zijn. Bij zo'n analyse zou je een risicogroep kunnen ontdekken waarbij wellicht bepaalde striktere voorwaarden gesteld kunnen worden.

Trouwens vind ik die examens voor inburgering geen slecht idee. M'n meisje volgt al Nederlands sinds ik haar ken. Ze spreekt het nu redelijk en verstaat zo goed als alles. Dit maakt het alleen maar makkelijk wanneer ze naar Nederland komt. Zowiezo voorkomt het dat bepaalde groepen in een isolement komen. Wel vind ik dat er een eenduidige lijn moet worden getrokken. Ik begreep dat dit niet geldt voor nieuwe burgers uit westerse landen. Ik heb (bijv.) genoeg Amerikanen gezien de stug Engels blijven praten... en na jaren nog geen woord Nederlands spreken...


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

Richy
User
User icon of Richy
spacer line
 

... en zo kon het makkelijker...

België sluit de sluipweg af die steeds meer Nederlandse allochtonen gebruiken om alsnog hun partner naar ons land over te laten komen. Onze zuiderburen hopen daarmee een eind te maken aan de praktijken in Antwerpen en andere steden, waar zich de laatste tijd al vaker Nederlandse allochtonen tijdelijk vestigden om vervolgens via gebruik van de soepeler Belgische regels toch hun partner over te laten komen.


Bron: De Telegraaf


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 08-12-2005 04:50 Richy wrote:

...


Wanneer die 50% cijfers kloppen dan vraag ik mij af of hier een onderverdeling in te maken is.

Hetzelfde geldt voor de "kansarmen" in onze samenleving die met geen mogelijkheid een vrouw in ons Nederland kunnen krijgen en maar een vrouwtje uit Indonesie

Bij zon analyse zou je een risicogroep kunnen ontdekken waarbij wellicht bepaalde striktere voorwaarden gesteld kunnen worden.

*
Ik denk dat het wel juist is om een onderverdeling te maken.
Want anders ga je generaliseren.
Als ik naar mijn omgeving kijk , de vorige (1 Gen. indonesiers na 1945) en mijn generatie en de volgende(de 25 jarigen) dan herken ik die problemen niet.
En er werd getrouwd met niet alleen nederlandse man man of vrouw maar ook andere nationaliteiten.En ze leven lang en gelukkig met zelfs kleinkinderen.Misschien omdat ze elkaar ontmoeten tijdens hun studie . dus relatief gezien van dezelfde level.(opleiding/millieu)

*Ik begrijp niet zo goed dat als je al "kansarm" ben in nederland (europa) waarom ga je dan een "andere kansarme" hier heen gaat halen.
Met andere kansarme bedoelde ik statistisch gezien de kans dat een kansarme europeaan om gaat met een kansrijke indonesier is wel klein te noemen.

* Daarom heeft men de gate ook al gesloten (althans geprobeerd).

Trouwens over die 50% scheidingen : Nou stel eens voor, dat ik zo'n buku pinter gaat kopen over echtscheingsrecht (hebben ze dat hier ?.)

En ik ga vestigen als Mediator ,
Sidia . p.p. (Penasehat Penceraian) adpies khusus penceraian.
Pembayaran bisa diangsur (betaling in termijnen) , juga dalam natura .(ook in natura)
En ik ga advertensi zetten in indahnesia.
Wah , ik word rijk.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Emoticon: Frustrated Sidia niet er naast pissen want die Brusselse manneke zuikt er lustig op los. Emoticon: Shiny Hoop dat het niet lekt in mijn computer
Emoticon: Sadley Neen Sidia niets voor u een bemiddeling bureau of wat het mag zijn?
Een bureau op richten, en dan te koppelen lijkt mij beter.
Maar eigenlijk ook dat is niet altijd winst gevend.
Ik zal u uitleggen ooit voor een collega geprobeerd een relatie te vinden, in Indonesia
Ik heb in 1998 een advertentie geplaatst in de Pikiran Rakyat
Ik kreeg 85 dames die een relatie wilde met de Hollanders, zelfs een dokteres zat er onder die dames, wel geziene vrouwen die dachten dat het via die advertentie een relatie op te bouwen.
Hij had er een goede er uit gezocht, die het wel zagen zitten
Hij is toen naar toe geweest, en ik dacht hij heeft het toch gevonden.
Maar hij heeft niet door gezet, niet door mij, door het allemaal het zo moeilijk was, je moest er heel voor doen om je toekomstige relatie hier te krijgen.
Inmiddels een Nederlandse vrouw tegen gekomen met 4 tiener kinderen
Ik dacht toen ik heb 85 vrouwen die zoeken een relatie en hebt toen een advertentie geplaatst, in de telegraaf.
Zo heb ik rond de 20 mensen geholpen aan een vrouw, en of vriendin dat moesten ze zelf maar regelen.
Ik heb er nog een contact mee , en die relatie loopt goed.
Ik heb er niets aan over gehouden, het heeft mij geld gekost aan die advertenties.
Maar wat ik wel ervaren hebt dat er heel verschil van mannen zijn.
Je zou zelf de meisjes op hun schoot moeten zetten, en dan zeggen hier heb je ga er maar mee knuffelen.
Ze waren niet vooruit te branden die mannen want ik had z’n, 40 reacties gehad, en hen die adressen verzorgt, soms persoonlijk de brieven, overhandigt, en bij hun vertaling geholpen.
Maar dan merk je pas wat er onder de Nederlandse mannen die geen ervaring hebben, en niet verder waren geweest dan hun omgeving.
Nooit meer! het kost veel energie, en het levert niets op.
Heb in de archieven nog velen zitten met fotos en al, mooie, en minder mooi
Emoticon: Clown Dan zie je ook het verschil van echte Javanen, en Chinese Indische vrouwen.
Maar ik begin er nooit meer aan, om te bemiddelen ze moeten, het zelf maar doen, en het uit zoeken.
Zo is deze forum geschikt om elkaar te helpen achter een scherm met een leuke muziekje op de achtergrond best om te doen.
En ik ben blij, dat met mijn leeftijd, met de computer om kan gaan.
Heb ik te danken aan mijn dochter. Pa hier heb je een computer nog met 10 diskettes van win3.0, en doe je best, en leer er mee omgaan.
Anders hadden jullie niet van mij gehoord misschien ook wel jammer voor hen die mij een zuikert vinden soms ben ik dat ook.
Goed voor de economie die heeft er denk er wel bij gevaren. Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

He Ziel ,
Ik heb die avatar maneke pis ,de kleine jongen die aan het zeiken is erbij genomen naast mijn signature : Golongan Pengecap , vrij vertaald betekent het Ouwehoeren club. Dit naar aan leiding van de andere topic Stoppen met indonesia afzeiken.
Over het echtscheidingsadviesburo moet je gaan beschouwen als grapje , maar ik denk dat het wel lukratief kan zijn .
De meeste huwelijken zijn vaak nog in gemeenschap van goederen , en veel van de expats die daar trouwen vergeten soms dat ze ook een bepaalde verplichting of rekening moeten houden met indonesische wet.

ik kan de potentiele eiseres goed van advies geven want je kan de ex man echt financieel uitkleden.Tenminste als je de wetten weet .
groetjes


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Emoticon: Stupid "Wettelijk ja", de man heeft geen poot om op te kunnen blijven staan.
Maar moreel niet eerlijk want de vrouw kan een nieuwe relatie aangaan, en lekker leven met alimentatie, samen een leuk audeurtje. U weet het wel die vrouwen die een man lettelijk al met hun ogen de man uit kan kleden.
Maar ik ben mannen, tegen gekomen, ook in Indonesië die gevlucht zijn voor die alimentatie verplichting.
Hoe ze zich in het leven houden, want zonder geld kom je nergens, heb ik hen niet durven vragen .
Ik vermoed dat er wat geld zat, en de boel de boel gelaten.
En nu kan ik mij zo voorstellen stel dat u als adviseur van die wijfjes op die mannen afkomt, en u kleed hen wettelijk uit, dat er dan nog wel eens meer Hollanders, in de wereld rond zullen hangen.
En dan komen ze berooid weer terug, en dan kunnen wij ze onderhouden, dat schiet niet op. Emoticon: I love it
Nou gaat deze topic over Relatie Balinese Vrouw .
Is er veel verschil met een Soelaweze ,en of sumatra-se, of javaanse vrouw dan met een Balinese ?.Ik heb er geen ervaring mee Emoticon: NiceVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

bassi
User
spacer line
 


On 08-12-2005 02:20 Yogya-Bali wrote:

...


Nou, nou, op je Hollandse klompen of op je Indonesische lange tenen getrapt.
Ja beste man, een hoop van wat je hier op het forum plaatst is klinkklare onzin en het gevaarlijke is dat je daarmee andere lezers op het verkeerde been zet.
Please laat Josari naar een consulaat gaan of contactpersoon en hij zal die lijst van buros krijgen. Het consulaat doet dit niet meer zelf. Dit is ingevoerd sinds mei 2005.
Accepteer dat zaken veranderen.
Daarnaast of ik er ervaring mee heb? Vrijwel wekelijks. Tevens ben ik ook hier gehuwd en woon hier al 17 jaar. Dat zegt in principe niets maar ben me er wel van bewust dat continu de regels veranderen vanuit Nederland en Indonesia en ik moet wel alert blijven om mijn positie hier te bestendigen.

Met ander woorden, je heb er dus helemaal geen ervaring mee, helaas moet ik dat vaststellen, blijf jij maar asjeblieft met je negatieve kijk in Indonesie wonen
Grucos,
Bassibassi
User
spacer line
 

Yogya-Bali , daarnaast heeft de oprichter van dit forumonderwerp besloten om zijn toekomstige aanstaande eerst naar Nederland te halen voor een kennismaking, ik weet niet of je een apie ben, maar mogelijk had je dit ook kunnen lezen, en op het moment dat hij zijn toekomstige aanstaande via een m v v naar nederland wil halen, zal hijzelf ook nog wel de procedure op de site van IND of informatie via zijn toekomstige a.s. op (laten) vragen.
Over een half jaar kan die informatie ook wel weer veranderd of verouderd zijn.
bassi
User
spacer line
 

Over het algemeen kun je met geld heel veel en een heel hoop regelen in Indonesie, Indonesie staat niet voor niets nummer 1 van de (meest) corrupte landen in Azie!
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,119,724 topic views - 240,769 posts - 13,734 topics - 34,293 members - last post @ 24-01-2021 05:08 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,564,444 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com