indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Agung
User
User icon of Agung
spacer line
 


moslims bang dat maagdelijk schoon ingepikt worden door buitenlanders
Dat is toch wel een heel andere reden dan vrouwen beschermen tegen een mislukt buitenlands huwelijk.bassi
User
spacer line
 

Als je daarbij opteld dat het zeer moeilijk is om als Nederlander het land binnen te komen lijkt het er zeker op dat Indonesie zich wil afsluiten en isoleren van de rest van de wereld, stom denk ik, kijk eens wat er in Irak en Iran gebeurt is en hoe mensen daar leven.
En niet iedere moslim heeft dezelfde ideeen.
Ik heb totaal geen hekel aan moslims of zoiets dergelijks.
Moslims en de Koran erkennen ook het bestaan van Jezus Christus.
En in de koran staat dus ook dat men mensen met een ander geloof religie moet respecteren.
Moordenaars zijn moordenaars, of je nu christen/hindoe of moslim ben.
Voor iedereen is dat begrip hetzelfde.
Je kan toch niet zomaar iemand afmaken, mensen hebben toch een bepaalde beschaafheid en ook de doorsnee moslim.
Maar door al die verhalen over moslim, zouden mensen kunnen gaan denken dat hun buurman die moslim is, een terrorist is.
Echt hoor, in de praktijk, ook in Nederland wonen autochtone bewoners niet zo graag meer naast een moslimfamilie waarbij de vrouwen gesluierd gekleed gaan, omdat ze niet zeker zijn of er een extremist naast hun wonen en stel dat het zo is, ook nog bang zijn voor het arrestatieteam wat zich kan vergissen in huisnummer.
Maar terug naar Indonesie, ik heb hier toch toen ik daar voor het eerst kwam veel gemengde huwlijken gezien, Christen met Moslim.
Dat zie je hier in Nederland nauwelijks, of in landen zoals Iran, Irak, maar daar kan het dus.
Ik heb altijd gezien dat mensen toch als zeer tolerant met elkaar omgingen in Indonesie.

Agung
User
User icon of Agung
spacer line
 


Maar terug naar Indonesie, ik heb hier toch toen ik daar voor het eerst kwam veel gemengde huwlijken gezien, Christen met Moslim.
Toen mijn vrouw desijds (15 jaar geleden!) aan haar familie vertelde dat ze met iemand van verweg een relatie had werd er vervolgens een zucht van verlichting geslaakt toen bleek dat het niet om een moslim ging.

De reden daartoe was dat als ze met een moslim zou trouwen ze vrijwel 100% zeker ook moslim zou moeten worden en haar man haar niet meer toe zou staan om welke Hindu ceremonie dan ook bij te wonen. Effectief zou dat er toe leiden dat ze hun dochter kwijt zouden zijn.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 14-10-2005 14:47 bassi wrote:
Geruchten doen de ronde.

O.A : Ook zei hij tegen mij dat als je Christen ben en een werk/verblijfvsergunning aanvraagt ook voor Bali, de Departementen zeer moelijk doen, terwijl als je als moslim een werk/woon/verblijfsvergunning nodig heb deze bijna direkt en veel makkelijker word afgegeven.


Bij geruchten kan je 3 dingen doen
1. negeren (tenslotte zijnhet geruchten)
2. onderzoeken (is het waar of is het verzonnen om de situatie te destabiliseren)
3.doorgeven/verspreiden. (als het waar is , moet je het verspreiden , ter informatie, en als het verzonnen is moet je gaan negeren en niet verspreiden).

Kennelijk begin je jou infobron te geloven.
Want je gaat het "publik"maken.
Ik vraag me af of je bron een indonesier is( en of balinees) of een expat met bepaalde ervaring die ook gedeeld worden door andere expat met een christelijke achtergronden.Hier praten wij over expat met chr. achtergrond die bemoeiljkt wordt om in indonesia te gaan vestigen alleen maar om de reden dat hij een christen zou zijn.

Ben ik benieuwd hoe de ervaringen zijn van de expats onder ons of ze echt ook bemoeiljk worden omdat ze toevallig christen zijn.Want dat zou discriminatie zijn .
Ik maak natuurlijk wel een verschil of de betreffende expat wel of niet aan de eisen voldoen. Ik kan niet voorstellen dat als je al aan de eisen hebt voldaan je nog steeds bemoeiljkt wordt.
De eisen zal niet anders zijn dan zoals in alle beschaafde landen, zoals , voldoende inkomen , gezond zijn , goede verzekering , speciale kennis hebben etc etc , kortom een toegevoegde waarde cq bijdrage kan betekenen voor de indonesische samenleving.
Zo niet dan kan ik me best voorstyellen dat ze niet happig zullen zijn.En proberen dat te ontmoedigen.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Ik ken toevallig ook een (100% puur) Javaanse Indonesische familie, christelijk, die puur op het feit dat ze niet-Moslim zijn, meer belasting moeten betalen!!
Dat is natuurlijk van de gekke. Ik denk dat als Balkenende van de Marrokanen in NL zou eisen dat ze meer belasting betalen dan de blanke medelander op grond van het feit dat ze Islamitisch zijn dat de derde wereldoorlog dan een feit zou zijn.

Blijkbaar dringt het niet in die harsens van de politieke elite in Indo door dat religie iets van jezelf is en dat het niet een reden is om (weer) meer geld af te troggelen van de hardwerkende (niet-Islamitische) Indonesier.

Overigens nu lijkt of ik Indonesie alleen maar loop af te kraken, maar ik vind het een schitterend land, alleen het hele overheidsapparaat mogen ze van mij achter slot en grendel zetten Emoticon: WinkGracias. Sama sama

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

het kan gebeuren , vooral omdat de meeste indonesiers nog steeds geen belasting betalen.
Het is nog niet zolang geleden dat de Pajak daar de inkomsten belasting aan het invoeren zijn.
Het word veel gerommeld en zeer zeker als het de particuliere sector betreft.
Ook is het bekend dat men een deal kan maken tussen de particuliere belastingplichtige en de "inspecteur". Lees lagere belasting aanslag of helemaal geen belasting.
De winst word dan "samen "gedeeld.Voor wat hoort wat.
De gemeenschap (regering) word dan belazerd.
Zit jou kennis niet toevallig in die sector ? Dat er geen overeenstemming bereikt kan worden. ? En hoe weet hij dat hij extra moet betalen.?
Ieder belastingplichtige heeft een eigen inkomen , en eigen aftrekposten. Want een gewone ambtenaar / en mensen met een duidelijk legale inkomen worden niet "lastig grevallen".
Zo niet dan moet geprotesteerd worden , en zeer zeker als het verhoging gebaseerd word op het feit dat een belastingplichtige een andere geloof hebt.
Misschien een reden om naar de Jakarta Post te gaan schrijven ? Of op beroep gaan bij de Direktorat Pajak , uiteraard met professionelehulp van een belastingconsultant (daarhebben ze ook= zie gouden gids ).
Anders stink het behoolijk , nietwaar.?
Dan wordt het smullen ,Dat een christen extra belasting moet betalen, dat word smullen als het geplaats kan worden .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Emoticon: Confused Sidia onder de Juta uang geen belastingen
Was het maar waar! "dat iedereen belasting ging betalen".
A> dan waren ze geregistreerd
B> Dan had je minder last van corruptie
C> Dan kon je beter controle over de mensen hebben
Enz enzv zo kan ik wel verder gaan Emoticon: Stupid


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Tja Sidia ik kon het eerst ook niet geloven maar na eigen onderzoek heb ik toch een zeer groot vermoeden dat het in ieder geval in dit geval waar is. Waarschijnlijk zijn er nog duizenden van dit soort gevallen, met name in gebieden waar de Islam te dominant is (en andere godsdiensten dus gediscrimineerd worden). Ik denk behalve aan Java ook aan Sumatra.. iemand daar ervaring mee?

Het erge is dat de hogere belastingaanslag niet het enige is, omdat die familie de enige christelijke familie in de kampong is vindt de polisi dat het gezin extra beschermd hoort te worden en daar eisen ze ook weer een "cadeautje" voor van enkele miljoenen rupiah per jaar.

Schandalig, maar ik ga dit niet aan de grote klok hangen anders kan ik wel fluiten naar een visum voor Indo in de toekomst. Die gasten op de KBRI in Den Haag vertrouw ik wat dat betreft ook voor geen meter, het zijn allemaal vriendjes van elkaar.

Maar nogmaals, er zijn zoveel mooie dingen in Indonesie; de sawahs, rijstvelden, relaxte mensen op straat, superstranden, mooie vissen etc etc. dat ik ook niet wil overkomen als een gefrustreerde toerist. Organisatorisch is het daar een rommeltje, maar daar zijn we misschien zelf ook wel schuld aan na 350 jaar hun zelfvertrouwen in de grond boren.

Wij (Belanda's) en de Arabische handelslieden hadden achteraf gezien de Indonesiers nooit moeten bekeren tot "ons" geloof (Christendom/Islam). Kijk maar naar de ellende die er nu uit voortkomt. Lang niet iedere Islamiet wil een bomaanslag in Bali plegen natuurlijk, maar andersom gezegd, als er geen Islam in Indonesie was, was die bomaanslag in Bali natuurlijk nooit gekomen, dat weet iedereen. Waren ze nog maar Hindu/Buddhist/animistisch gebleven, dan had het land er nu een stuk beter uitgezien. We hadden ze gewoon met rust moeten laten.


Gracias. Sama sama

kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

sorry 2x hetzelfde..


Gracias. Sama sama

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 16-10-2005 20:36 kiwimave wrote:


*Waarschijnlijk zijn er nog duizenden van dit soort gevallen, met name in gebieden waar de Islam te dominant is (en andere godsdiensten dus gediscrimineerd worden). Ik denk behalve aan Java ook aan Sumatra.. iemand daar ervaring mee?

*Het erge is dat de hogere belastingaanslag niet het enige is,

*omdat die familie de enige christelijke familie in de kampong is vindt de polisi dat het gezin extra beschermd hoort te worden en daar eisen ze ook weer een "cadeautje" voor van enkele miljoenen rupiah per jaar.


Volgens jou redenering zal het ook op andere gebieden plaatsvinden.
Dus in Nrd Sumatra (veel Batakkers zijn ook Christen , Ambon , Sulawesi etc etc .
Dat lijkt me sterk.

Bij jou voorbeeld , is ook niet hard te maken dat burger A met dezelfde inkomen 10% extra moet betalen dan burger B.
De belasting aanslag is dezelfde . Wat er kan verschillen is dat jou kennis de enige vreemde eend in de kampong is , dus chantabel .

En omdat hij meer risico loopt , moet de politie meer "werk " verrichten .
Dus extra kosten ophoesten (zo'n soort beschermingsgeld , mafia achtig).Dat kan ik voorstellen .
Dat is illegaal (makelijk praten ) , maar niet formeel , dezelfde als de extra belasting= kennelijk buiten de boeken om.
Trouwens je hebt niet geantwoord of die kennis een partikulier is .(zakenman).
Waarschijnlijk wel , anders kan hij geen miljoenen "beschermgeld of afkoopsom " moeten en kunnen betalen. Hij is op de een of andere manier chantabel.Wil natuurlijk niet zeggen dat hij daardoor vogelvrij wordt verklaard.
Maar alles heeft zijn prijs .Ik heb al vaker gekke verhaaltjes gehoord , maar dit is wel de vreemdste .
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 16-10-2005 20:08 zieleffe wrote:
Emoticon: Confused Sidia onder de Juta uang geen belastingen
Was het maar waar! "dat iedereen belasting ging betalen".
A> dan waren ze geregistreerd
B> Dan had je minder last van corruptie
C> Dan kon je beter controle over de mensen hebben
Enz enzv zo kan ik wel verder gaan Emoticon: Stupid


a.( bijna ) iedereen is geregistreerd, behalve illegale migranten.
vanaf de wijk nivo , het is begrijpelijk als een turist dit niet weet.
b.hoeft niet zo te zijn ,, zolang er korrupte ambtenaren en korrupte wetsovertreder zijn zal korruptie wel blijven bestaan.
zie voorbeeld nederland , een rijke land , iedereen heeft voldoende inkomen , maar er is ook wel korruptie ,tussen 5 - 10 % (althans wat er ondekt wordt).
c.het zou kunnen , maar de belasting en ministerie van financieen is niet bedoeld om mensen te "controleren", misschien een soortgelijke AIVD of De politie.

enz enz


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 

http://www.mediaindo.co.id/edi(...)?Id=2005101623431204
Emoticon: Yes!
met doorklikken kom je ook in een discussie programma van mediaindo
Emoticon: Shiny
Het ging over administratie van de Nederlanders die zo goed waren en nu slechter Ook de The plantage Punjak waar de Nederlanders over nagedacht hadden het water in de grond zat daar, maar het water gaat nu veel naar Bogor enzv
Vertaal u het zelf maar want voor mij moeilijk is, ik beheers Bahasa indo. niet zo goed Emoticon: Worship


+++ PENJAJAH BELANDA MENINGGALKAN CONTOH TERTIB ADMINISTRASI +++
Pengirim:
UTOMO
Belanda terkenal sebagai salah satu negara yang memiliki sistim administrasi yang baik.
Dalam kurun waktu selama 3 1/2 abad dijajah, sungguh sayang contoh yang baik tidak kita lanjutkan untuk diteladani.
Sepeninggal Belanda sistim yang baik dari mereka lambat laun ditinggalkan bangsa Indonesia bukan kepada yang lebih baik melainkan kepada yang lebih bobrok.
Bangunan dan tata kota sisa peninggalan Belanda begitu kokoh, tertib dan rapih.
Sebelum mengubah kawasan hutan di Puncak Jawa Barat menjadi kebun teh, Belanda sudah memikirkan akibatnya bagi wilayah Batavia, karena berkurangnya resapan air, dan pasti air akan mengalir lebih cepat turun ke wilayah Bogor, Depok dan Batavia.
Maka Pemerintah membangun kalimalang (sungai buatan) berikut pintu air yang masih berdiri kokoh dan berfungsi sampai dengan saat ini.
Malahan sekarang kita yang merusaknya, sungai menjadi sempit karena adanya bangunan disekitarnya. Kawasan resapan Bogor, Puncak, Depok banyak bangunan menyalahi aturan. Situ-situ atau danau diuruk untuk perumahan dan seterusnya.
Mental bangsa ini pada umumnya memang sudah rusak.
KARENA ITU JANGAN TANYA MENGENAI HATI NURANI, KARENA SUDAH MEMBATU.
Yang diperlukan sekarang adalah tertib hukum berikut sanksinya yang tegas untuk memberi efek jera. Emoticon: NoooVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Die Utomo "verlangde "naar de tempo doeloe en refereert naar de goede administratie (eigenlijk Bureaucratie Emoticon: Shiny .
Vertelde over de mooie gebouwen die gebouwd waren door de Belanda's.
(klopt ook Emoticon: Shiny .
Zegt ook dat de watervoorziening die uit de bergen komen goed geregeld werd , ze bouwen een afwateringsysteem richting de zee (via Jakarta Emoticon: Shiny .
Ging beklagen over de koruptie.
-----------------------
Daarnaast krijgt de schrijver komentaar van 2 personen : dat de Blandas (VOC) beroemd was van hun koruptie .
1 erkende wel over de gebouwen dat het mooi is.
Ze zijn niet eens met die Utomo , ik vind hem ook een stomme Lul , terug denken aan die tempo dulu.

Opmerking : ( Emoticon: Shiny dat is mijn persoonlijke opmerking .
En trouwens de voorzieningen is meer dan 50 jaar oud ( dus verouderd= ook geen onderhoud=schuld vd indon. ) en de fout van de indonesier is dat ze geen nieuwe voorzieningen hebben gebouwd.Geen geld of andere prioriteiten of koruptie.
En er is een kaalslag bij de bergen (regio Puncak etc) ,> 50 jaar geleden wonen daar 1 man en een paardekop (weinig mensen) .
Nu is het tjokvol , de watervoorziening, en ook van de laag gelegen steden is bedreigd en onvoldoende voor de > 10.milj inwoners van regio Jabotabek.
Daarom de overstromingen in Jabotabek .
Het is OT maar dat is mijn antwoord.
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Net was op het nieuws van de Indonesische TV dat er op 1 januari een nieuwe wet ingaat die betrekking heeft op trouwen met een Indonesische persoon.
Het ziet er naar uit dat er flink betaald moet gaan worden, een bedrag van US$50.000 wordt genoemd.
Tevens komen er allerlei regels over het hebben en krijgen van kinderen.
Op die manier wil de regering er een einde aan maken dat Westerlingen op de vlucht gaan en dat Indonesiėrs achter blijven met kinderen en vaak ook met hoge onbetaalde schulden.
Tuti & Jan
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Ik juich het toe .
zeker als het bedoeld wordt om de kwetsbaarheid van de vrouw in indonesia te beschermen.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

acufjo
User
User icon of acufjo
spacer line
 

Als ik het goed begrijp geldt het betalen van deze us$50.000 voor het trouwen met een Indonesische in Indonesie, niet in het buitenland. De echt rijke buitenlander die perse wil trouwen in Indonesie zal dit moeten dokken. Voor de anderen die hun partner willen overhalen uit indonesie veranderd er niet zoveel.iemand
User
User icon of iemand
spacer line
 

hallo mensen,

kan iemand dit verhaal van Tuti & Jan bevestigen dat deze wet
daadwerkelijk 1 januari van kracht treed.....

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.acufjo
Mag ik Je vragen waar je deze informatie vandaan haalt, mischien
is er ergens een url waar ik het kan nalezen?

prettige zondag Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.alleTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste iemand,
Dat die wet van kracht wordt kunnen Tuti en Jan niet bevestigen, wel de berichtgeving op TV.
Mocht die wet doorgaan is het zaak voor de minder bedeelden die willen trouwen dit nog te doen voor het jaar om is.

Volgens de Indonesische wet ik het ook verboden om samen te wonen zonder gehuwd te zijn, hoe werkt dat in de praktijk, gewoon samenwonen en het meisje (vrouw) waar je mee samenwoont is je huishoudster totdat er werkelijk word gecontroleerd zoals in Jawa.
Prettige dag verder,
Tuti & Jan
P.S. Wij zijn blij dat we al gehuwd zijn, die US$50.000 had ik nooit en te nimmer bij elkaar gekregen.Richy
User
User icon of Richy
spacer line
 

Ja dat is weer lekker als je alles al aan het regelen bent voor Februari!!! Ik kan (met moeite) die regel begrijpen maar zoals altijd moeten de goede onder de kwade lijden!!! Illegale vrouwenhandel ontduik je toch echt niet op deze manier....

Die visumregeling voor Indonesie is er ook op zeer korte termijn doorgevoerd... het zal mij niets verbazen als deze wet er ook zo wordt doorgedramd!!!! Dan maar buiten Indonesie trouwen...


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

acufjo
User
User icon of acufjo
spacer line
 

Hallo Iemand,

Tuti en Jan is voor mij nu even de bevestiging dat deze wet nu toch van kracht wordt, en bleken in het verleden ook al betrouwbaar. Ik heb het nagekeken in de Indonesische internet media, maar kan geen bevestiging vinden. (waarschijnlijk is er in de Indonesische politiek zelfs nog meer achterkamertjes politiek dan in nederland)

Mijn bron is het eerder genoemde artikel van the Jakarta post. Trouwen van een Indonesische in het buitenland zal niet deze us$50.000 kosten, maar zal waarschijnlijk pas in Indonesie erkend worden als deze us$50.000 is betaald is, en geeft dus problemen als het paar in Indonesie wil gaan wonen.
Het idee achter deze wet is om vrouwen te beschermen. In de praktijk zal het de plank misslaan en alleen maar moeilijkheden bezorgen voor echtparen die wonen in Indonesie.
groet acufjo

Richy
User
User icon of Richy
spacer line
 


On 06-11-2005 13:56 acufjo wrote:
...Ik heb het nagekeken in de Indonesische internet media, maar kan geen bevestiging vinden. (waarschijnlijk is er in de Indonesische politiek zelfs nog meer achterkamertjes politiek dan in nederland)...


Net mijn meisje aan de lijn gehad en de stand van zaken gevraagd... zij heeft het nog niet in de media gehoord... wel heeft zij berichten op TV gezien dat veel mensenrechtorganisaties dit tegen willen houden met als argument dat dit veel weg heeft van vrouwenhandel door de overheid... maar goed de laatste keer dat er een activist in de weg liep hebben ze er ook een passende oplossing voor gevonden!!!


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

iemand
User
User icon of iemand
spacer line
 

vriendelijke dank, ik heb best begrip voor de nieuwe wet al vind ik
40k euroos of 50k dollars een beetje overdreven.
sorry, ik bedoelde natuurlijk ook bevestiging van het nieuws op
tv en niet het van kracht treden van de wet.spijt me
maar er kan dus wel van jullie kant bevestigd worden dat deze
som alleen betaald hoeft te worden bij huwelijk in Indonesie ?
toen ik deze treath voor het eerst las, beginnend bij post nr.1
zag het er voor mij zo naar uit alsof deze som opgehoest moet
worden egaal waar het huwelijk zou plaatsvinden,“vandaar dat ik om
een andere bron vroeg.dit is dus niet korrekt? ik ben nog niet verder als de gedachte, maar een keer eind volgend jaar zal het er hopenlijk toch van komen.
Groet iemandRichy
User
User icon of Richy
spacer line
 


On 06-11-2005 14:32 iemand wrote:

maar er kan dus wel van jullie kant bevestigd worden dat deze
som alleen betaald hoeft te worden bij huwelijk in Indonesie ?


Ik vraag me dan toch terdege af of je je portomonnee mag opentrekken wanneer je bijv in Nederland trouwt en dit bij de Indonesiche ambassade laat registreren... lijkt mij wel... dus dan maar "illegaal" houden omdat de Indonesische overheid dit nu eenmaal wilt met hun regeltjes!!!


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Richy,
Als ik jou een advies mag geven, trouw als het even kan voor het jaar om is, er zijn al vaker geruchten geweest over bepaalde zaken die dan toch plots worden ingevoerd als eigenlijk niemand er rekening meer mee houd.
Je kent het gezegde: waar rook is is vaak ook vuur
Kunnen wij jou ergens behulpzaam mee zijn schroom dan niet om ons te vragen.
Tuti & Jansidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Zonder partijdig of emotioneel zijn kan je ook afvragen of trouwen in buitenland (nederland) een oplossing kan geven.

Stel is voor dat de Indon. partner de indonesische wetten gaat overtreden , zal de nederlandse overheid ook dan meehelpen om het te omzeilen. ??

En de bruidegom , zal hij geen last krijgen als later hij met zijn indonesiche vrouw met vakantie gaat naar indonesia ?

Als je weet dat je NOOIT meer naar den oosten gaat , dan is het een ander verhaal.
Wat vinden jullie ervan.?


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,699,601 topic views - 242,038 posts - 13,758 topics - 35,454 members - last post @ 19-10-2021 16:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,400,841 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com