indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Indonesia kan "targetten" wat ze willen maar met de verkeerde mentaliteit van de autoriteiten, de verkeerde wijze van binnenkomsten beoordelen door het Departement van Toerisme, de slechte service, slechte infrastructuur, slechte kwaliteit toerisme- en hotelscholen (en noem nog maar een rijtje op) kunnen ze het vergeten. Ben verdomme al 2x failliet gegaan in het toerisme hier. Elke keer is er wel weer wat aan de hand (waar de overheid vervolgens niets of weinig aan doet).
Zoals Londoh zegt worden al die Singaporese "wippers" meegerekend als binnenkomende toerist (soms zijn ze in 1 dag al terug). Alhoewel Japanners en Taiwanezen gemiddeld meer besteden als een Europeaan, blijven ze doorgaans maar een kwart van de tijd die een Europeaan/westerling aan vakantie besteed in Indonesia. Dus...rekenen.... de helft opbrengst. Kijken naar aantal binnenkomsten is niet hetzelfde als kijken naar de inkomsten. En zover kan het Departement van Toerisme nog niet denken cq. rekenen.
Als er al een miljoen toeristen in Bali komen, waar blijven dan die andere 4 miljoen? Ondergedoken? Of aan 't wippen op Batam? Ik zie ze alvast niet terug in Yogya of Jakarta die nog maar een kwart van het aantal toeristen krijgen als voor 1998.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Inderdaad YB,

Als je naar de situatie in Yogya kijkt en die vergelijkt met die van voor 1998 vervuld dat een mens met diepe treurnis. Echter wat de laatste 3 jaar enorm in opkomst is, is het binnenlandse toerisme en daar profiteert Yogya zeker van. Kom maar eens op de airport en zie hoe vreselijk druk het daar is geworden, weinig wit te zien echter.

GrucesRichardFvV
User
User icon of RichardFvV
spacer line
 

Jantje,

laat je niet kisten door die rare Londoh hoor, ik persoonlijk heb wel heel veel steun aan al die leuke en praktische tips van je, laat staan al die wetenswaardigheden over Indonesie, enig, ga lekker door, heb je ook nog wat afleiding, de hele dag niets doen is ook niks, toch.....

R.


'Hij bevalt me niet.' Waarom niet? 'Ik ben niet tegen hem opgewassen.' Heeft een mens ooit zo geantwoord?

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Teveel eer voor Indonesia 5 miljoen toeristen. Zoals Londoh zegt, ja meegerekend die "wippende" Singaporezen die hooguit 1 dag blijven. Zolang er hier niets verbetert aan de verkeerde mentaliteit van de autoriteiten, slechte service, slechte infrastructuur, slechte kwaliteit aan Toerisme- en hotelscholen, slechte promotie van Indonesia in het buitenland (en noem nog maar een rijtje op) zal het land sterk achterblijven bij de andere genoemde Asean-landen. Krijg je ook nog zo'n snuiter die visa gaat eisen omdat hij liever moslims binnen ziet komen dan "verdervelijke" westerlingen met hun perverse cultuur. Moet je je op toeristen uit Arabie gaan richten. Die bestellen bij arrival op Cengkareng direct 2 vrouwen en een fles whiskey.
Anyway, het schiet hier niet op met het toerisme. Is al jaren op hetzelfde nivo (of zelfs er onder). Ben verdomme al 2x failliet gegaan in het toerisme hier ten lande.
Ook berekeningen qua inkomsten. Paar jaar geleden werd er groots verkondigt dat de overheid zich meer moest richten op Japanse en Taiwanese toeristen want die besteedden veel meer dan Europeanen, Aussies en andere bule's. Niet doorgerekend dat de Aziatische toerist een verblijfsduur heeft van een kwart van die van de westerlingen. Wie brengt er dan meer in het laatje en bezorgt meer werkgelegenheid? Nee, daar had het Departement van Toerisme nog niet aan gedacht.
Als er 1 miljoen toeristen op Bali arriveert, waar blijft dan die andere 4 miljoen? Ondergedoken soms, of aan 't wippen op Batam?
Als ik in Yogyakarta of Jakarta in de gebruikelijke toeristische gebieden kom, zie ik nog geen kwart van het aantal toeristen dat voor 1998 Indonesia bezocht.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Sorry, in herhaling vervallen omdat ik niet had bemerkt dat reactie al was geplaatst.
Beste londoh, klopt dat er veel binnenlandse toeristen komen in Yogya. Maar als je de hotelhouders, becakrijders en restauranthouders ontmoet op Prawirotaman dan zijn ze daarover minder te spreken dan over de buitenlandse toerist die hen meer oplevert.
Was vandaag trouwens in je stad Solo maar daar zie je al helemaal weinig bule's (effect van de kerusuhan 1998 of van de Ngukri-club?).londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi YB

sssssssssssssssssssssttttt....

Mijn best bewaarde geheim. Solo krijgt inderdaad zeer weinig toeristen, terwijl het in potentie gelijk is aan Yogya. Twee mooie kratons, goed eten, betere gudeg Emoticon: Nice Ook in de omgeving zijn zeer goede attracties. Maar ja geen Borobudur of Prambanan. Mensen zijn vriendelijker, want een bule is nog een bezienswaardigheid. Er komen wat toeristen die geinteresseerd zijn in cultuur en rust, er stopt af een toe een bus vol albino's Emoticon: Shiny Er is een groep buitenlanders die aan een Universiteit Javaans, Budaya Jowo, Gammel an en Wayang studeerd. Het heeft een theater waar je dit alles kan bewonderen.
Maar ik doe niet aan promotie, ik heet geen Jan Emoticon: Yes! Ik hoop voor het einde van dit jaar een nieuw onderdeel op mijn site te lanceren over Sejarah Solo.

GrucesYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

En de mystieke toeristen? Verblijven die er ook nog steeds? Ben eens op onderzoek geweest naar een paar van die meditatie-, healing-, mystieke-, etc. clubs en kwam daar uitsluitend bule's tegen. De guru sprak Engels i.p.v. BI of Bohoso Jowo.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi YB,

Dat mystieke gedoe valt bij mijn onder de ver-vamme-tempat-tidur-show, van wat ik gehoord heb schijnt het "fantasties" te zijn, vraag me niet waarom. Niet thuis Emoticon: Yeah right!londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 29-09-2005 13:48 RichardFvV wrote:
Jantje, laat je niet kisten door die rare Londoh hoor, R.


Wow, menarik sekali, hoor ik net pia de tilpon trotoar dat ene R.FvH zich verkleed als bunglon in de Grote Asemboom op het erf van Jantje heeft gevestigd, dat worden spannende tijden. Tuti mag wel oppassen met dat enge beest zo dekat Emoticon: Clowndmndk
User
spacer line
 

Londoh,
Natuurlijk heb je gelijk. Jan spreekt zichzelf tegen en lijkt zich vaak persoonlijk aangevallen te voelen als er kritisch over "zijn" Indonesie wordt gesproken. Eerst geeft hij aan dat het om FEITEN moet gaan, maar dit geldt kennelijk niet voor hemzelf, daar hij WAARNEEMT dat er steeds meer toeristen in zuid bali komen. Een toename van 5% zoals uit de statistieken blijkt kan niet als significante stijging worden beschouwd en zodoende ook niet worden waargenomen. Dat accomodatie nu voller zit komt doordat het aanbod door bedrijfsbeeindiging de laatste jaren aanzienlijk is gereduceerd.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 30-09-2005 13:44 dmndk wrote:
Een toename van 5% zoals uit de statistieken blijkt kan niet als significante stijging worden beschouwd en zodoende ook niet worden waargenomen.


Apalagi wat stelt een stijging van 5% voor na jaren van daling Emoticon: Confusedspacer line  

Heren laten we elkaar respecteren,Jan heeft gelijk dat zijn Bali dit jaar een top jaar is in vergelijking met andere jaren, er was twee weken terug geen fatsoenlijke kamer meer te krijgen,had Jan eigenlijk moeten bellen.:maar dat wil niet zeggen voor de overige eilanden,vergeet niet Bali alleen is geen vergelijk.
Na de recente aanslagen en uitlatingen van radicale groeperingen maakt Indonesie zich niet populair tegen over de rest van de wereld.
Vergeet ook niet het incident met de veroordelingen van enkelen ausies,waarbij hun minister zelfs in de bres sprong en aangaf Indonesie te boycotten.
Maar we dwalen een beetje af van het onderwerp waarom Bule"s zoveel Bule"s terug komen ,simpel kunnen ze weer lekker de beest uithangen goedkoop, shortje ,aan slippers ,bitang shirtje pet op en gaaaan met die banaan.
Kiwimave vergeet niet dat er elk jaar duizenden Indo"s of hoe je ze noemen wil Bule met of zonder kleurtje eens in de zoveel tijd naar hun roots of trauma"s terug gaan het land van toen ..........ons Indie ........ wie volgt

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ons Indie is verloren gegaan en Indonesie is nu aan het verliezen gaan.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Waarom gaan Indo's hun roots zoeken in Bali? Er is vrijwel geen enkele Indo van Balinese afkomst. Toch het veilige gevoel van Torremolinos?
Dat is dus weer eens vandaag aan stukken gescheurd met bom nummer ......londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Ach YB, Indoos zijn al lang op zoek, maar vinden nooit iets Emoticon: Yeah right!Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

And the lion sleeps tonight. Hopelijk niet Lion Air. Emoticon: Yeah right! Emoticon: Stupidspacer line  

Indo"s hebben een eeuwig probleem ze zoeken nog steeds naar hun identiteit ???????wie vogtpapaya
User
User icon of papaya
spacer line
 

Als die racistische eikels eens op zouden houden met bomaanslagen plegen dan zouden er heel wat meer toeristen naar Indonesie komen. Het is toch triest, op 1 oktober 2005, de dag dat de benzineprijzen met 90% zijn gestegen zijn de buitenlanders weer de pineut...... Emoticon: Cry
http://www.cnn.com/2005/WORLD/(...)li.blasts/index.html


Happiness is not a destination, it's a Way of Living

lesmana
User
spacer line
 

Nou Lionel met een schijfje citroen smaakt de witte nog lekkerder. Emoticon: Yes!

John_Ssidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

In indonesia kent men 2 termen met betrekking tot 2 datums die een bepaalde betekenis hebben.
1. Gestapu (gerakan september tiga puluh

2. Gestok (Gerakan satu oktober)
Opm : De tweede term word vroeger vaak genoemd , maar nu is men het vergeten.
De Oosterlingen spelen vaker met symboliek .Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

lesmana
User
spacer line
 

Nou Lionel
Dat wit biertje smaakt beter met een schijfje citroen. Emoticon: Nice

John_Slondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi John,

Sudah lama tidak berkomunikasi, semoga baik dan sehat.

Ik vergeet altijd citroenen te kopen en glazen, het is pas een recente ontdekking voor mijn.

GrucesRemon
User
User icon of Remon
spacer line
 

Waarom komen Buleh's steeds terug ??

Goede vraag, voor mijzelf is het antwoord simpel, mijn vriendin is een nazaat van een javaanse opa, omgeving Surabaya. Zelfs een afstammeling van Sunan Giri voor de ingewijden. Verder heeft ze er zo'n 5 jaar gewoond, is haar zoon er geboren en haar ex is weer geremigreerd naar ID en woont weer in JKT. Ieder jaar gaan we met de kinderen op familiebezoek...
In eider geval een reden van 1 buleh.
Sinds ik er in 2000 geloof ik voor het eerst ben geweest hoef ik nergens anders meer naar toe !! Gewoon, de mensen, het land de natuur en verzin maar verder... Emoticon: Worship Emoticon: Worship Goede redenen?? Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!Robert-333
User
spacer line
 

En vergeet niet de sate kambing Emoticon: NiceRemon
User
User icon of Remon
spacer line
 

haha oh ja de sate kambing..... Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.83,990,358 topic views - 239,942 posts - 13,725 topics - 32,552 members - last post @ 04-08-2020 06:58 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

136,977,175 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com