indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Naar aanleiding van onderstaande


Als ik persoonlijk wordt aangevallen en wordt uitgemaakt als Moslim hater e.d. is het logisch dat ik terug reageer.
Luchtledige lopen blaten? Ik heb vaak genoeg ervaringen geplaatst. Nee, dan krijg je kritiek dat ik met bewijzen moet komen het moet onderbouwen e.d. Oftewel de slechte ervaring van begin tot eind in dit forum plaats. Ook mijn ervaring met een ingenieurs bureau of hoe je het daar ook mag noemen. Werd niet bepaald normaal op gereageerd. En wat staat er later in datzelfde topic. Dezelfde soort kritiek maar dan door een ander geschreven en dan is het opeens wel goed. Sorry maar ik heb mijn buik vol. Van mijn kant kun je ervaringen vergeten. Het zal me een zorg zijn als je een huis laat bouwen of een muurtje en na een jaar stort de boel in.

Dus dat is nog steeds mijn kritiek. Ik zal het wel weer verkeerd zien, maar ik blijf bij mijn standpunt. Dit is tenslotte maar een toeristen forum. En ik ben geen toerist meer. Dus toeristen kritiek heb ik niet.


Waarom hebben mensen de drang toch altijd nog even terug te komen als men duidelijk heeft laten merken er geen zin meer in te hebben? Het verbaasd mij iedere keer weer. Als ik ergens geen zin meer in heb, dan is het voor mij een gedane zaak en ben ik weg. Of het voorgoed is, dat is niet altijd zeker, immers, veranderingen kunnen altijd optreden natuurlijk.

Wie kan me verlichten over dit fenomeen?londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Iemand uit Eindhoven verlichten, is Philips inmiddels bankrut. Emoticon: Confused Emoticon: Confused

Ik denk dat e.e.a vrij eenvoudig te verklaren. Mensen met een Westerse opvoeding voelen zich vaak beter dan een ander, dat is inherent aan de cultuur van onderlinge competitie, de beste proberen te zijn, ze grijpen elke gelegenheid aan om te bewijzen hoe goed ze wel zijn. Ze zoeken dan ook een plek waar ze kunnen schitteren, dus het liefst een plek waarzij zich makkelijk de meerdere kunnen voelen.In dit geval de man met de Grote Indonesia ervaring vs de Gewone Toerist, want ondanks hun grote ervaring hebben ze toch graag een makkie. Kunnen ze niet scoren dan wekt dat wrevel, worden ze aangevallen grote toorn, ze lopen dan op een dramatische manier met veel misbaar weg, een impulsieve reactie. Eigenlijk een stukje plat volkstoneel dat in een wayangvoorstelling niet zou misstaan Alles om te bewijzen hoe min ze de anderen wel vinden en vooral hoe goed henzlf. Na hun vertrek zitten ze zich dood te ergeren en op te vreten tijdens het meelezen en willen dolgraag reageren, want ze voelen dat ze zonder reageren niet meer schitteren Maar terugkomen op die manier zonder te laten blijken WIE ze zijn dat is gezichtsverlies. Dus gaan ze nog erger uithalen.

Een stukje amateurpsychologie door Bung Lon
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Lon ,
Ik denk niet dat het geldt voor Alle mensen met een Westerse opvoeding/opleiding. De misplaatse superioriteitsgevoel.Het beter , rijker , silmmer etc etc. zijn dan de anderen. die niet de westerse achtergrond hebben.
Naar mijn bescheiden mening omdat het beinvloed kan door zijn/haar persoonlijke ervaringen.
Ik zie me al het verhaal van familie Suzuki uit Japan , hoe ze nog niet eens 24 uur voorbij zijn gegaan al 3 keer beroofd / bestolen worden in amsterdam.
De 1ste keer al in de trein schiphol amsterdam , de 2de keer toen ze gingen lopen richting Police office Warmoestraat , de 3de keer toen ze vanuit de kantor polisi richting de Dam moeten lopen .(geen taxi te krijgen).Ze logeren bij Krasnapolski.
En nog niet eens dat ze om de 5 meter allerlei oneeerbare voorstellen krijgen van diverse de pushers / straat handelaren.. (hash , hash , escort etc etc).
Nou reken maar dat ze de volgende dag al weg willen en wat dacht je dan wat ze gaan vertellen over hun amsterdamse ervaring in hun dorp ?.
Amsterdam ? Het stikt daar van de rovers , er word gedeald en gestolen , de taxi chauffeurs zijn onbeschoft , de polisi ongeintereseerd.
Terwijl het eigenlijk NIET zo is.
Maar hun ervaring is waar en hun verontwaardiging is ook TERECHT , maar ze moeten natuurlijk NIET gaan GENERALISEREN.
Dat de amsterdammers (of de meeste ervan) gajes zijn.
Wah Sidia word ook ( mede )beledigd , hij is ook een Amsterdammer.
groetjesBisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Om Sid,

Geen woorden overslaan Emoticon: Shiny


On 27-09-2005 13:47 londoh wrote:
Mensen met een Westerse opvoeding voelen zich vaak beter dan een ander.............
spacer line  


On 27-09-2005 13:25 Jeroen wrote:
Naar aanleiding van onderstaande


...


Waarom hebben mensen de drang toch altijd nog even terug te komen als men duidelijk heeft laten merken er geen zin meer in te hebben? Het verbaasd mij iedere keer weer. Als ik ergens geen zin meer in heb, dan is het voor mij een gedane zaak en ben ik weg. Of het voorgoed is, dat is niet altijd zeker, immers, veranderingen kunnen altijd optreden natuurlijk.

Wie kan me verlichten over dit fenomeen?


Tja Yerun je hebt een Topforum en dat beseft de klant ook...maar voor de gene die niet tegen kritiek kunnen !! blazen effies af en na herstel in de afkoelruimte wille ze toch graag weer terug Emoticon:


Live life to the max.......

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 27-09-2005 15:55 Martin-Solo. wrote:

...


Tja Yerun je hebt een Topforum en dat beseft de klant ook...


Nou, nou, nou Martin, niet meteen een buurtgenoot een bos bulu is ze pantat steken. Emoticon: Stupid Dit is een heel goed forum dat in een behoefte voorziet, maar top is toch iets anders. Ik vertel even niet waarom want dat wordt vast als gesijk uitgelegd. Wat ik wel top vindt is dat Yerun het helemaal alleen doet, ik weet uit ervaring dat zoiets een gigantische klus is. Maar we mogen nooit ons kritisch vermogen uit het oog verliezen, want dan gaat het echt teveel op Indonesia lijken. Een webmaster kijkt vnl naar de bezoekcijfers en als die hoog zijn en voortdurend stijgen dan is ie, terecht, zeer tevreden over zichzelf. Maar het is heel moeilijk om erachter te komen of ie het echt goed doet en of het nog beter kan, ik bedoel hier dan kwaliteit.

Gruces


spacer line  

Hi Bung,

Nee het was niet de bedoeling om wat dan ook in de master zijn pantat te steken Emoticon: Red face !


Live life to the max.......

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

.is ook niet necis Martin Emoticon: I love itspacer line  

Emoticon: Clown wel heb ik zojuist een baru lampu pijar dari philips! in de fiting gestoken Emoticon: Wink


Live life to the max.......

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Ja dat dacht ik wel zijn jullie daaro goed in. In Indonesia koop ik ook altijd Philipslampen, maar oppassen voor pielip aspal. In Mokum haal ik lampen bij de Hema Emoticon: Shiny Ik ga dr een beetje naar Eindhoven we hebben toch Ajax hierolondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Mijn Kipas angin is ook een Philips Emoticon: Nicespacer line  

Tja die philipsjes in indonesia/bali zijn hetzelfde en dan ook nog met garansi van een jaartje Emoticon: Nice ! disini mahal lampu philips..disana murah Emoticon: Nice


Live life to the max.......

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Iya dibikin di Cina..tentu murah Emoticon: Shinyspacer line  


On 27-09-2005 17:06 londoh wrote:
Mijn Kipas angin is ook een Philips Emoticon: Nice


Mat of glanzend Emoticon: Yeah right!


Live life to the max.......

Pardi
User
spacer line
 

Philips lampjes goed in indo, kom laat me niet lachen. Ik ga alleen al aan spaar......lampen banroet. Deze.... bene..... niet..... bestand.... tegen..... stroom....... spanings...... verschillen.

Zoals hier geschreven zo doen de lampen het vaak op Sumatra.

Kan die mokemer LONDOH niet effe in het Amsterdams schrijven mijn Indo is niet zo goed zo dat ik het kan lezen.

Groet AbPardi
User
spacer line
 

Jeroen "to be or not te be, thats the question" zou je in bovenstaande voorval kunnen stellen. Elk mens heeft (volgens psychologen) immers een geldings drang, en raakt gefrustreerd als hij daar niet meer aan kan voldoen. Deze reaktie van de door jou aangehaalde persoon is mijns inziens gefrustreerd, en zijn geldingsdrang veroorzaakt dat hij zo reageerd. Dat hij moslim is doet niet terzake in deze, dat zijn immers ook mensen zo als we dat allemaal zijn.

Kop op, en laat het langs je heen gaan.

Groet pardi/Abzieleffe
User
spacer line
 

Emoticon: Talk to the hand Wat mij hiero opvalt dat men over bepaalde plaatsen schrijft, In Nederland Amsterdam en op een andere topic Eindhoven.
Ja Amsterdam: Emoticon: Devil nou wat als je daarover kan schrijven, Amsterdam is niet meer dat wat het was en nog is,dat gevoel heb ik als ik met IndonesiŽrs in die mokummer stad laat zien.
De meeste Amsterdammers zijn gevlucht naar de polders.
Het is omringd met allerlei lieden die daaro hun geld moeten kunnen krijgen om een stikkie te mogen paffen.
Als je al vanaf de Oost-Indische Compagnie, wat je er van leest, waren dat al de handelaren met een sterk gevoel voor alleen geld verdienen, die ze in eigen zak staken, er was geen sociale leven, die mensen goed behandelde, ze waren een verlengstuk van hun handel. En na eeuwen wat is er daaro van overgebleven.
De wielklem en het parkeer probleem heeft Amsterdam niet goed gedaan.
Er moet heeeeeel veeeeel geld naar die stad getransporteerd worden want zelf kunnen ze hun broek niet ophouden. Goed laat ik het hiero bij laten want ik kan nog zoveel over Amsterdam schrijven, dan gaan ze misschien wel naar Meldpunt discriminatie:
Eindhoven een stad die zich zelf heeft kunnen bedruipen door Philips
En geen omhoog gevallen veenkolonie maar een stad met allure die ook tokoís hebben waar men Trassi tot Rawiet, kan kopen dus ook voor de Indo-nesisiche mensen aldaar een mogelijkheid hun eigen dapur bikin Nasi Goreng !! Aaaahdu Enak sekali.
In IndonesiŽ Solo:, Solo is, dat niet die plek dat daar in die buurt veel terroristen vandaan komen?
Althans de enkelen die veroordeeld zijn kwamen daar toch uit die buurt.
Malang, en in die omgeving is het er prachtig, Toko Oen wel bekent tegen over Moskee, Kerk en Mac Donald.
Guus Hiddink komt uit de Achterhoek en heeft het goed naar zín zin in Eindhoven. Emoticon: Yes!
Brabantse volkeren zijn gezellige mensen die weten wat gemoedelijkheid is
Weten ook als de IndonesiŽrs beleefd zich eigen te gedragen.
Ik kan het weten ik ben een achterhoeker zoals Guus Hiddink ,en woon al van 1965 in Brabant, en kom regelmatig op de Bosch markt effen naar sint Jan naar moederke toe, en dan is het weer goed geweest.
Emoticon: Laugh out loud


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 27-09-2005 13:25 Jeroen wrote:
Naar aanleiding van onderstaande


...


Waarom hebben mensen de drang toch altijd nog even terug te komen als men duidelijk heeft laten merken er geen zin meer in te hebben? Het verbaasd mij iedere keer weer. Als ik ergens geen zin meer in heb, dan is het voor mij een gedane zaak en ben ik weg. Of het voorgoed is, dat is niet altijd zeker, immers, veranderingen kunnen altijd optreden natuurlijk.

Wie kan me verlichten over dit fenomeen?


Leer eerst eens lezen wat er staat zou ik zo zeggen voordat je iets aanhaald en er een topic erover opend.

En als je het allemaal zo goed weet meneer de toerist, welke alleen maar een huisje daar heeft. Kom dan maar eens een weekje voor ons werken. We hebben wel een mooi baantje voor je. Tegen betaling natuurlijk anders denk je nog dat ik gierig ben. Dan zullen we wel zien of ja nog wel ja blijft op het moment dat je je rug toekeert, 1x zeggen voldoende is of iedere dag 10x tegen dezelfde persoon, 1x uitleggen aan de toeleverancier en je ontvangt wat je gevraagd hebt, etc, etc.

Ik had die muntboer ook al uitgenodigd met zijn grote bek, kom maar een weekje werken. Dan zul je wel zien hoe het daar is. Hij weet hoe het daar is, maar durft het niet toe tegeven. Ik durf te bewijzen dat mijn kritiek op waarheid berust. Durf jij het aan om zelf te ervaren of ik gelijk heb ja of nee?


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Albert,

Ik neem je uitnodiging aan om eens te komen werken. Die betaling , die centen kunnen me gestolen worden, ik heb het prima zo. Als je wil kan ik je een mailtje sturen, zodat je me alvast je gegevens kan doorsturen. (Waar ik moet zijn, wat ik kan verwachten en zo)

Verder was het voornamelijk een stukje uit zijn verband gerukt, vandaar dat ik je naam had weggelaten en de delen die ik hier wilde aanhalen heb ik dik gemaakt.

Dus maak je maar niet zo druk, niet iedereen is zo vijandig als je volgens mij denkt. Jammer trouwens, dat je van het slechte in de mens uit lijkt te gaan.Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 28-09-2005 17:42 Jeroen wrote:
Albert,

Ik neem je uitnodiging aan om eens te komen werken. Die betaling , die centen kunnen me gestolen worden, ik heb het prima zo. Als je wil kan ik je een mailtje sturen, zodat je me alvast je gegevens kan doorsturen. (Waar ik moet zijn, wat ik kan verwachten en zo)


Stuur maar geen probleem.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 28-09-2005 17:09 Albert wrote:

...


Ik had die muntboer ook al uitgenodigd met zijn grote bek, kom maar een weekje werken. Dan zul je wel zien hoe het daar is. Hij weet hoe het daar is, maar durft het niet toe tegeven. Ik durf te bewijzen dat mijn kritiek op waarheid berust. Durf jij het aan om zelf te ervaren of ik gelijk heb ja of nee?


Ik heb nooit een uitnodiging gezien. Ik denk dat je nog wel het een en ander kan leren van me, maar zie de "relatie" na een ochtend al stranden met jou aan de monitor in het lokale RSU, want ik kan slecht tegen "bazen" Ik heb erg veel geduld met die "inlanders" , enige maanden geleden nog een heel mooie meubelverpakking samen met hun ontwikkeld, niet voor geld maar voor de lol. Ze begrepen niet wat ik bedoelde, ben ik er 2 dagen naast gaan zitten uitleggen.

Gruces

Overigens proef ik uit je manier van communiceren dat je nogal een hoge dunk van jezelf hebt, moet je vooral doen daaro Emoticon: ShinyJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Albert, ik zie geen email in je profiel, dus een mailtje sturen wordt een beetje moeilijk.TERDAD
User
spacer line
 

Ik zeg maar zo - Ik zeg maar niks!

*%^)($#Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.!??><
Alle post goed lezen! Geweldig!


INDONESIA ABADI - TETAP MERDEKA

hagen763
User
User icon of hagen763
spacer line
 

Even een sigaretje opsteken bij de buren.
Zelfde buurman als 20 jaar geleden TERDAD!!!!
Mail mij eens privť.Ik wacht met een zachte G ( geeuw)
UmbertoAnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

Hť, waar is de 'rode draad' gebleven ........ oftewel de 'kern van het verhaal', of slaan we weer een 'pilsje' achterover ???


'Ahu kura ahia, mansia nia'


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,452 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,254,722 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com